Augusti 2014

Inget mer rätt eller fel

Från gruppen:

 

Var hälsade, kära vänner! Jag är Tidsväktaren

Att gripa efter gamla strån

Ni befinner er i ett kritiskt skede av tid och rum på planeten Jorden. Ni har på ett mycket tydligt sätt förflyttat er från en dimension till nästa, som tar sin väg genom interdimensionella verkligheter, precis som du. I detta skede av mänskligt avancemang är det väldigt normalt att man griper tag efter gamla strån – åtminstone har ni gjort så tidigare. Vår önskan är att tala om detta idag och dela med oss av vad som pågår i er värld. Ja, vi har redan talat om att mycket energi plockats upp från planeten; de tektoniska plattorna rör sig på ett sådant sätt att betydande påfrestningar åläggs henne själv. Tidigare, i lägre existenser med lägre vibrationer, så var detta inte något problem. Helt enkelt, så kände ni inte tidigare av det på samma sätt, som ni gör nu. Ni börjar alla att känna denna anknytning på en mycket, mycket djup nivå och många överreagerar, till följd av detta, i ren desperation. Det känns som ni inte förstår detta just nu och att ni bär på känslan av förlorade möjligheter. Kära vänner, vi säger er – och då syftar vi till er storhet – för en del av er kallarer själva för ljusarbetare, då ni är mästare av ljus. Ja, ni är dem som ha valt att vara här just nu, för att göra en stor skillnad här på planeten. Så vi vill dela med oss av några väldigt enkla idéer och verktyg, som ni kan använda till att hjälpa hela mänskligheten att ta steget upp till denna nästa nivå,där kan man förankra hela sin energi på ett mycket stadigt och klart sätt.

Aktion och reaktion

Allt ni behöver göra, kära ni, är att se på det hela med våra glasögon på, från denna sida av slöjan. Såvida vi inte talar om mänskligheten, använder vi inte oss av orden rätt eller fel, bra eller dåligt och varken kärlek eller rädsla. I verkligheten existerar de inte och detta gäller även när ni flyttar in i den högre vibrationen. Ni har på ett desperat sätt försökt greppa tag i de gamla idéernas energi i försöket att känna er komfortabla – och speciellt med energin från Moder Jord själv. Många, som har känt sig förtryckta eller känt som om de inte har haft en röst, tappar greppet och tar ett steg tillbaka i utvecklingen i ett försök att hitta någon form av igenkänning och bekvämligheter där. Sedan, kära vänner, finns ni, som har tittat på båda sidor. Vi utmanar er alla att göra detta. När ni förmår att se på något med våra ögon, så hittar ni ett icke-dömande. En dömande inställning fungerar inte, eftersom det inte finns något rätt eller fel. Det finns bara aktion och reaktion, vilket är det som spelas ut på Jorden om och om igen.Dock, har det nu nått sådana förhöjda tillstånd att ni alla kan finna svaren på dessa frågor. Vad krävs? En vapenvila, en omförhandling eller att era regeringar böjar att delta? Alla dessa saker är möjliga, kära vänner, men var och en av er kan göra skillnad i era hjärtan, med hjälp av den energi, som ni bär med er just nu. Det är därför många av er kom hit och det är nästa steg i utvecklingen hos mänskligheten. Egentligen är det en möjlighet för ljuset att skina inom områden, som har varit mörkt i eoner och under enmycket längre tid än vad nianar. Ja, mycket av det som spelas upp just nu kommer från gångna tider. Många av era stora krig på planeten Jorden är helt enkelt upprepningar av andra saker, som ni har upplevt i er egen historia och detta är inget undantag. Hursomhelst, detta leder er in i ett problemområde och nu är tiden för er alla att sträcka er utåt och agera.

Att praktisera medkänsla

Hur gör du det? Jo, kära vänner, ni har en nerv, som kommer ned från sidorna av nacken och väver in sig genom fem av era sju chakran. Den kallas för vagus nerven och den kan tränas upp. Varför skulle du göra detta? Nåväl, det är faktiskt den nerv, som leder till en förlängd levnadstid på planeten jorden, så om du tränar upp denna, kommer det att gynna varje enskild person. Hur tränar man då vagus nerven? Det är väldigt enkelt… man praktiserar medkänsla. Vagus nerven är en del av dig; det är en del av din egen fysiska makeup, som tillåter dig att se medkännande på er planet. När du ser att något, som liknar en hemsk situation, det första alla då gör är att peka finger. Ni försöker lista ut på vilken sida ni står på, vad det var som hände och vem som är skyldig. Tänk om ni alla tog en liten bit av den klandern; tog ansvaret för att se annorlunda på saker och ting och kanske till och med se på de energier, som ledde fram till situationen. Ingen av er har fel; ingen av er har rätt. Ni upplever alla en blandning av mänskligheten.

Se en annan varelse som en del av dig

Ni befinner er i en kritisk massa. Det är helt enkelt ingen tvekan om det, kära ni. Mänskligheten har utvecklats så snabbt under de senaste fyra och ett halvt åren och det har varit otroligt. När ni gick igenom portalen den 12 december 2012 och återinförde alla era energier på planeten Jorden, så beslöt ni att kliva in i den Nya Tiden för mänskligheten. Under denna Tidsålder av Bemyndigande, så har du nått dessa nivåer, Helt plötsligt kan ni inte komma längre förrän ni löser några av de mycket enkla problem vad gäller åtskillnader och med hjälp av hjärtat, som spelas ut på er planet om och om igen. Är detta tidpunkten, som för Atlantis och Lemurien? Ja, kära vänner, men det går tillbaks längre än så och ännu längre tillbaks än vad de flesta av er kan förstå. Ni var tvungna att låtsas vara separata, för att kunna leka denna lek om att vara en människa, något som gav er dualitet eller motsatser. När ni tittar på en annan människa, så ser ni dem som separata, istället för att se dem som en del av er – och det behöver förändras. Det är ett skifte ni alla kan göra. Ni förstår, många av er har till och med vuxit upp med religiösa predikningar om att goda människor kommer till himlen, medan dåliga människor kommer till helvetet. Vi hatar att göra er besvikna, kära vänner, men det finns inget helvete och har aldrig funnits. Det var en mänsklig uppfinning, skapad runt 1600-talet, där skuld användes som kontrollmedel mot många av er.

Att avfärda systematiska fel

Dettaillustrerar också separationen, som inte längre finns här. Verkligheten är den, att det inte finns någon separation, för ni kommer alla att lämna tillsammans eller så kommer ingen av er att gå. Detta är ert val och detta ligger nu framför er alla. Nåväl, kära vänner, hur gör man då detta? Stänger man helt enkelt av Tv:n, för att slippa se nyheterna eller på så sätt undgår att ta itu med problematiken? Tja, förnekandet är en del av det, dock ligger det till så att alla behöver veta vad som försiggår på planeten. Utmaningen ligger i huruvida ni tror på allting ni ser på tv-apparaterna eller inte. Vad krävs det för att se på många olika kanaler och att ha många olika möjligheter att förstå vad folk känner? Kan ni avfärda deras fläckar? Kan ni avfärda det generationsbundna hatet, som förts vidare om och om igen, som när en far skriker på sin son: ”Titta vad de har gjort mot oss! Titta vad de har gjort!” Sonen sätter upp sina mål och när han växer upp är han ute efter hämnd. Detta utspelar sig om och om och om igen. Många av mästarna har sagt ”Älska dina fiender.” Det är dags att göra det nu, för det är verkligheten som knackar på hos var och en av er. Det inte finns något rätt eller något fel, inget svart eller vitt, inget upp eller ner och det finns ingen kärlek eller rädsla, då allt är delar av samma energi.

Kan du se dig själv i andras ögon?

På ett mycket tydligt sätt, kära ni, har ni klivit in i den Tredje Vågen av Bemyndigande. Den första vågen var helt enkelt, att lära sig att stå, vara där och att följa ledaren. Den Andra Vågen av Bemyndigande innebar lärdomen att följa sig själv och ni har alla lärt er att hitta era egna vägar, men ändå slåss man många gånger över olikheterna på planeten Jorden. Den Tredje Vågen av Bemyndigande är mycket svårare än de första två, då det handlar om harmoni. Hur finner man då harmoni? Att se på sig själv genom andras ögon är nyckeln. Nåväl, vad betyder detta för var och en av er? Du kanske säger: ”Jag är bara en person. Jag är inte den som skapar överenskommelser eller försöker skapa fred på planeten.” Men det är du. I realiteten så adderar ni alla till denna mänskliga kollektiva vibration, på ett sätt som aldrig tidigare har synts till på planeten Jorden. Det är faktiskt denna kollektiva vibration, som avgör utfallet och riktningen för den nya mänskligheten på den nya planeten Jorden under Tidsåldern av Bemyndigande. Var och en av er har ett ansvar, att öppna era hjärtan i försöken att se så många sidor av en frågeställning, som möjligt är. Ja, ni kommer att stöta på lidande och felaktiga gärningar. Ni kommer att bli arga och detta kommer att fortsätta så länge som mänskligheten vill fortsätta att spela spelet. Vi säger er, kära vänner; detta kommer att upprepas, till dess att det skapar känslan hos människor. Många gånger kommer ilskan mot en grupp, en ras av eller en geografisk plats, att fortsätta generation efter generation.

Kallelsen av E-familjen

Kära ni, det finns bara ni. Kan ni skapa ett hjärta eller se er själva i alla andras ögon, även i de, som tar fram ett vapen och använder det mot er? Kan ni uppleva deras rädsla, som ditt problem, genom att hålla denna känsla i hjärtat och uttrycka det öppet med dina vänner? Dessa är de saker, som kommer att förändra planeten Jorden och ni befinner er just nu vid en kritisk punkt. Ni kan inte gå vidare förrän ni löst problemen, men vad betyder det? Kommer ni alla att kliva av och flytta vidare till nästa nivå tillsammans? Nej, kära vänner. Det är ett typiskt vågmönster, som vi har talat om flera gånger förut. Många gånger går man tre steg framåt och två steg tillbaka. Ibland blir man väldigt avskräckt, då man tar tre steg framåt, men också tre steg tillbaka. Hursomhelst, ni har alla ett ansvar att röra er framåt i denna riktning. Ni har valt att befinna er på Jorden i denna stund, just av den anledningen: det är därför ni kom. Nu är det dags att vakna upp ur drömmen och ta kraften från ditt hjärta och lära dig att älska alla andra, såsom dig själv. Detta är skönheten hos en vandrande mästare på planeten Jorden och E-familjen finns överallt, för många av er har varit här vid kritiska tidpunkter förut. Elrah känner till er väl, liksom Tidsväktaren, eM och alla andra, som ni kallar Gruppen. Verkligheten är att vi hejar på er, kära vänner, då ni vid dessa kritiska ögonblick av motstånd, har tagit steget framåt på er planet, för att göra skillnad. Ni gjordeera röst hörda och bar denna vibration, som kanske inte kan förklaras, men som är själva nyckeln till kärlek på planeten Jorden. Detta är tiden för de nya vibrationerna att ta fäste i planeten Jorden; var och en av er håller i varsin del av denna. Ni har fört med er en separat stråle av ljus, så våga förlora er rädsla och bindning till mörkret. Våga släppa era idéer om separation och tron på att endast de goda kommer att utvecklas. Alla ni går tillsammans ochlikaså, när ni arbetar med de lägsta vibrationerna i olika tappning, för att göra den största skillnaden på planeten Jorden.

Det finns inget rätt eller fel. Det finns bara ni.

Hur kan ni lösa upp generationers hat och agera som en? Det första som behövs göras är att förstå dess natur. Det handlar inte om att bara säga några få ord eller att be om ursäkt, för att få människor befriade från dessa känslor. Istället måste man lära känna varandra. Inte nödvändigtvis alltid din bästa sida eller det du önskar att vi sa dem, utan snarare om vem du är i dessa sammanhang och tillsammans med andra.Tidsåldern för Bemyndigande finns mitt framför er alla, men det kommer krävas att var och en deltar för att nå till denna massförändring. Detta är tiden för den nya planeten Jorden. Detta är tiden för det nya mänskliga uppvaknandet från drömmen. Kära vänner, det finns inget rätt, inget fel. Det finns bara ni.

Det är med den största vördnad, som vi hjälper er att åter minnas er själva vid denna kritiska punkt på er planet. Ni är i uppvaknande ur en vacker dröm av att spela ett spel. Gör så med kärlek i ert hjärta och sträck ut er mot alla de andra, som också leker.

Det är med den största vördnad, som vi ber er att behandla varandra med respekt, oavsett vem du är: Vårda varandra när tillfället dyker upp. Detta är det största mänskliga avancemanget och kliv in i den nya vackra leken, som ni alla deltar i och lek väl tillsammans.

Espavo. Jag är Tidsväktaren.

Gruppen

Vi uppskattar era kommentarer.

Ordet Espavo är en tidig lemurisk hälsningsfras: ”Tack för att du står i din makt”.

 

Copyright Notis:
Copyright Steve Rother. Den här informationen kan spridas ut fritt i delar eller helt förutsatt att ingen avgift tas ut för informationen och förutsatt att den här notisen är bifogad. Vid användning av en redigerad eller delvis version av det här materialet vänligen uppge tydligt att det här är en redigerad version och vidarebefodra läsaren till den fulla versionen på http://www.espavo.org/beacons/. Tack för att du hjälper till att sprida det här Ljuset.

Om den här informationen ger resonas till dig och du skulle vilja läsa mer från Steve & Gruppen kan du göra det på webbsidan sajt adress: http://www.espavo.org/beacons/index.shtml
Privata Kom-ihåg sessioner med Steve och Gruppen är också tillgängliga på http://www.espavo.org/beacons/private.shtml