Toen ik begon met het channelen van de groep geloofde ik niet dat ik aan het channelen was omdat het zo’n natuurlijk proces was. Het was alsof ze in mijn eigen stem tot mij spraken, toch was ik me ervan bewust dat het er meer dan één waren.

Vanaf het eerste begin dat de groep informatie begon door te geven hebben zij gezwegen over hun herkomst. Toen ik begon met channelen waarschuwden mensen me er zeker van te zijn wie de informatie doorgaf. Zou de bron zich niet willen identificeren, dan zou dat een indicatie zijn dat ze van de donkere kant kwamen.

Daarom stelde ik prompt drie vragen: “Wie zijn jullie? Hoe heten jullie? En waar komen jullie vandaan?”

Zij kwamen direct terug met een antwoord en dat luidde als volgt: “Je hebt drie vragen gesteld en we zullen je drie antwoorden geven: dat gaat je niets aan, dat gaat je niets aan en dat gaat je niets aan.” Daarna hoorde ik de vriendelijke, liefdevolle lach waarvan ik zoveel ben gaan houden.

Op dat moment was ik met stomheid geslagen en met het gekregen advies in mijn gedachten vertelde ik deze entiteiten dat ik hen niet kon channelen wanneer ze zich niet wilden identificeren. In antwoord daarop vertelden ze me iets dat ik nooit zal vergeten. Zij zeiden: “We respecteren je keuze” en met die verklaring waren ze weg. Na twee dagen rondgelopen te hebben met een gat op de plek waar mijn hart normaal zit, ging ik naar ze terug en vroeg ze het contact te herstellen.

Het moment waarop ik dat vroeg waren zij er en voelde ik me weer compleet. Ik aarzelde nog wat maar vroeg hen waarom ze me niet wilde vertellen wie ze waren. Het antwoord was:

“We willen dat de berichten je hart raken door de boodschap van liefde en niet omdat er een naamkaartje aanhangt”

Dit is onderscheidingsvermogen en het is het eerste gereedschap dat je nodig hebt in de nieuwe energie.” Daarna gaven ze me een aanwijzing voor het gebruik van dit gereedschap. Zij zeiden: “Wanneer de boodschap je hart raakt dan is die boodschap voor jou bedoeld. Wanneer dat niet het geval is, laat de boodschap dan los zonder oordeel, want dan was die gewoon bestemd voor iemand anders.”

Onderscheidingsvermogen is een gereedschap dat zij ons vragen te gebruiken in alle gebieden van ons leven, van wie we toelaten in ons energieveld tot wat we bekijken op televisie. Voor hen is dit zo belangrijk dat zij deze les vormgeven door hun eigen anonimiteit.

n feite was ik al enkele maanden met de berichten bezig toen ik een keer terloops refereerde aan “de groep entiteiten vlak boven mijn schouder”. Dat was de eerste keer dat ik hen “De groep” noemde. Tot mijn verbazing vonden ze dat goed omdat het nu niet bepaald veel mystiek in zich had.

De groep biedt informatie aan voor zelfbekrachtiging en technieken om die krachten, die al in je zitten, te doen ontwaken. Zij zijn hier om degene die kiezen om in hun vreugde te stappen en hun versie van Hemel hier op aarde te creëren te helpen. Zij houden ervan om te lachen en ik help ze aan veel gelegenheden om dat te doen!

Een hele tijd later, tijdens een channeling bij de Verenigde Naties in Wenen, vertelden zij te behoren tot de familie van Michaël en dat zij afkomstig zijn uit het Engelen rijk. (Zie ook de lezing De Michaël Familie) Verder dat zij uit 9 entiteiten bestaat en dat zij mij als één daarvan beschouwen. Ieder heeft een specifieke taak en expertise in de Groep en de mijne is om de boodschap te vertalen naar het menselijke hart.

Namaste,

Barbara, Steve en de groep