Σεπτέμβριος 2005

Μοναδική Ομορφιά
Ο κύκλος του Φωτός

 

Από τον Steve:

Όλοι έχουμε ακούσει για μετακίνηση προς την Ενότητα και προς την συνειδητότητα της ενότητας. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ότι χάνουμε την ταυτότητα μας και αναμειγνυόμαστε όλοι σαν ένα; Σ’ αυτό το μήνυμα, το Γκρουπ μιλά για το πως ακριβώς λειτουργεί αυτό και τι σημασία έχει για μας. Λένε ότι είναι αδύνατον να προχωρήσουμε στην ενότητα πριν ο καθένας μας να αναγνωρίσει και να αποδεχτεί την μοναδικότητα του. Αυτό το μοναδικό μέρος του Θεού που κουβαλάει ο καθένας μας, είναι ο λόγος που είμαστε εδώ. Αυτό είναι που το Γκρουπ αποκαλεί Μοναδική Ομορφιά. Η έκφραση της Μοναδικής Ομορφιάς σας, δεν είναι μόνο εκ γενετής δικαίωμα σας αλλά είναι επιπλέον υπευθυνότητα σας.

Μεγάλες Αγκαλιές και Απαλά Σκουντήματα,  Steve

 

Χαιρετισμούς από την Εστία

Αγαπημένοι, έχετε δημιουργήσει μια ευκαιρία για να συγκεντρωθείτε στο φως. Έχετε συναντηθεί λόγω της ευκαιρίας να κοιτάξετε ο ένας στα μάτια του άλλου και να δημιουργήσετε μια μεγαλειώδη αντανάκλαση, καθότι ο καθένας σας κουβαλάει ένα κομμάτι μοναδικής ομορφιάς που είναι πέρα από κάθε περιγραφή. Αυτή η μοναδική ομορφιά είναι ένα μέρος του Θεού, είναι το μέρος του Θεού που βρίσκεται μέσα σας. Λόγω της τοποθέτησης αυτού του θαυμάσιου πέπλου στο πρόσωπο σας, η ίδια σας η μοναδική ομορφιά είναι ένα πράγμα που είναι καλά κρυμμένο από την ίδια σας την θέα. Κοιτάζετε στον καθρέφτη και λέτε «Χμμμ, αναρωτιέμαι πότε εμφανίστηκε αυτό το σημάδι εδώ» ή «Από που ήρθαν αυτές εδώ οι καφέ κουκκίδες;» Εσείς εντοπίζετε όλες τις ατέλειες στην αντανάκλαση σας, εμείς όμως σας λέμε ότι αυτές οι ατέλειες είναι η μοναδική σας ομορφιά και αυτό που σας κάνει ξεχωριστούς. Επιθυμούμε να μιλήσουμε για την μοναδική σας ομορφιά αυτή την μέρα. Πρώτα όμως επιθυμούμε να εξηγήσουμε μια άλλη σύλληψη η οποία θα βοηθήσει να τα συνδέσουμε όλα αυτά για χάρη σας λίγο αργότερα σ’ αυτή την επικοινωνία.

Τι είναι το Φώς και η Εργασία του Φωτός;

Επιθυμούμε να μιλήσουμε για το φως το ίδιο. Επί του παρόντος παρακολουθείτε μια αντανάκλαση του φωτός, το φώς που αντιλαμβάνεστε είναι στην πραγματικότητα ενέργεια. Όταν εκφωνούμε την λέξη «φως», δεν εννοούμε μόνο το φως που βλέπετε να πηγάζει από τον ήλιο και από εκείνα τα τεχνητά φώτα που αποκαλείτε ηλεκτρικούς λαμπτήρες. Το φως είναι μια ενέργεια που μεταδίδεται ανάμεσα σε ‘σας και σ’ οτιδήποτε κατευθύνετε το βλέμμα σας. Το κάθε μέρος σας δημιουργεί φως. Είστε πραγματικά Εργάτες του Φωτός της Νέας Ενέργειας. Αυτοί είστε. Δεν είναι αυτό που ήρθατε να κάνετε. Δεν είναι οτιδήποτε έχετε σπουδάσει ή καταφέρει. Είναι η ουσία του ποιοί είστε—απλώς με το να είστε. Επιτρέψτε μας λοιπόν να μιλήσουμε για το φως καθότι βλέπετε το φως σαν κάτι που απορρέει. Τι συμβαίνει στ’αλήθεια σε μια αχτίδα φωτός που αποστέλλεται από την Γη; Βλέπετε το φως σαν μια αχτίδα, σαν μια αχτινοβολία που εκπέμπεται στο Σύμπαν και στην συνέχεια φτάνει σ’ ένα σημείο κορεσμού και σταματά. Καθότι αν πάρετε κάποιον φακό σας μια πολύ σκοτεινή νύχτα, φέγγει μόνο ως μια συγκεκριμένη απόσταση και μετά φαίνεται να σταματά. Τι συμβαίνει στο φως; Που πηγαίνει;

Αρχικά, επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι το φως δεν ταξιδεύει ποτέ στην ευθεία γραμμή που πιστεύετε. Εκείνη η γραμή ειναι καμπύλη και το τόξο αυτού που αποκαλείτε φως, απορρέει μέσα από κάθε μέρος ενέργειας που βλέπετε. Η ψευδαίσθηση του γραμμικού χρόνου στον οποίο παίζετε το παιχνίδι σας είναι επίσης καμπύλη. Σας λέμε επιπλέον, πως ο,τι αντιλαμβάνεστε ως παρελθόν, παρόν και μέλλον είναι καμπύλο επίσης. Αντ’ αυτού είναι ένα καμπύλο τόξο. Αν αποτραβηχτείτε αρκετά, θα δείτε ότι αυτά τα τόξα ενώνονται για να δημιουργήσουν τεράστιους κύκλους. Ωστόσο, όπως είπαμε, το φως είναι ενέργεια και η ενέργεια έχει τέσσερις βασικές ιδιότητες. Η πρώτη είναι ότι η ενέργεια «είναι». Δεν ξεκινά και δεν πεθαίνει ποτέ, μόνο μεταμορφώνεται από την μια μορφή στην άλλη. Η δεύτερη είναι ότι η ενέργεια είναι δυναμική και πρέπει να κινείται για να υπάρχει. Η τρίτη είναι ότι η ενέργεια πάντοτε αναζητά το μονοπάτι της ελάχιστης αντίστασης. Και η τέταρτη είναι ότι όλη η ενέργεια βασίζεται στο πεδίο της Συμπαντικής Ενέργειας που ρέει κάτω από τα πάντα.

Οπότε, αν η ενέργεια δεν πεθαίνει ποτέ και το φως είναι ενέργεια, τι συμβαίνει στο φως όταν το ακτινοβολείτε στο σκοτάδι και δεν φτάνει στον προορισμό του; Το φως μεταλλάσεται σε άλλες μορφές ενέργειας. Ακόμη και τα φώτα που βλέπετε μέσα στο δωμάτιο που βρίσκεστε, είναι κυριολεκτικά μετατροπή της ενέργειας από μια μορφή σε άλλη, στην συγκεκριμένη περίπτωση θερμότητα και φωτόνια. Έτσι ώστε το φως που φαίνεται πως εξαφανίζεται στο σκοτάδι, στην πραγματικότητα μεταμορφώνεται σε διαφορετικές μορφές ενέργειας. Το φως που χρησιμοποιείτε για των φωτισμό των δωματίων σας, αποτελεί μόνο ελάχιστο φράγμα ενός πραγματικά ολοκληρωμένου φάσματος φωτός. Το φως στην αγνότερη μορφή του μεταφέρει ενέργεια η οποία όταν μεταλλαχθεί, σας τρέφει με σημαντικότατα θρεπτικά συστατικά τα οποία φροντίζουν την ψυχή σας. Αυτά είναι τα θρεπτικά συστατικά που προέρχονται από την Εστία και σας επιτρέπουν να εν-θυμήστε μόλις ότι είναι αναγκαίο για να καταστρώνετε το παιχνίδι της προσποίησης ότι είστε ξέχωροι πάνω στην Γη. Η ενέργεια που φέρει το αληθινό φως δημιουργεί το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζείτε. Αν αμελείτε την θρέψη της ύπαρξης σας με φως, θα πάψετε να υπάρχετε στο γήινο πεδίο.

Τώρα, όταν μια αχτίδα φωτός πραγματικά ολοκληρωμένου φάσματος εκπέμπεται στο σύμπαν, φαίνεται επίσης να αποσυντίθεται στην σκοτεινιά, σχεδόν σαν να απορροφάται από το σκοτάδι. Με μια έννοια αυτό είναι αλήθεια, ωστόσο, καθώς το φως είναι ενέργεια, αδυνατεί να πεθάνει και απλώς μεταμορφώνεται ώστε να γίνει χρήσιμο με άλλους τρόπους. Όταν το φως ολοκληρωμένου φάσματος μεταλλάσεται, ακολουθεί ως ενέργεια το μονοπάτι της ελάχιστης αντίστασης. Αυτό που γενικά αγνοείτε, είναι ότι το φως πλήρους φάσματος είναι διαδιαστασιακό και συχνά ξεφεύγει σε άλλες διαστάσεις όταν φαίνεται να εξαφανίζεται στην σκοτεινιά της πραγματικότητας σας. Στην πραγματικότητα, μια από τις διαστάσεις που βιώνει το μεταλλάγμένο φως σας, είναι η διάσταση στην οποία υπάρχουμε εμείς και η διάσταση που αποκαλείτε Εστία. Παρομοίως, συχνά στέλνουμε φως στον κόσμο σας με τον ίδιο τρόπο. Αυτό το αναγνωρίζετε ως το φως της Εστίας και θρέφει την ψυχή σας με τρόπους που δεν μπορείτε να περιγράψετε με λόγια. Η βασική πύλη φωτός που χρησιμοποιούμε είναι αυτό που αποκαλείτε ήλιο σας. Καθώς το φως της Εστίας φτάνει στην ανθρωπότητα, συμβαίνει κάτι μαγικό. Ένα απο τα θρεπτικά συστατικά από την Εστία, στο οποίο μεταμορφώνεται το φως όπως εισέρχεται στους ανθρώπους, είναι η αγάπη. Η αγάπη είναι η φωτεινή ενέργεια μεταλλαγμένη σε μια μορφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πνεύματα που παίζουν το παιχνίδι της προσποίησης ότι είναι ξέχωρα. Αυτό είναι το παιχνίδι που ονομάζετε να είστε άνθρωποι. Σαν άνθρωποι νιώθετε το φως ως αγάπη, γι’αυτό, αν επιθυμείτε να αντανακλάσετε το φως, το κάνετε μέσω της αγάπης. Μπορείτε να δείτε γιατί λέγεται συχνά ότι η αγάπη σας είναι φως ή ότι η αγάπη είναι η έκφραση του Θεού και το να αγαπάτε είναι θείο. Το κάνετε δια μέσου της δικής σας αγάπης και της αντανάκλασης σας της αγάπης. Υπάρχουν δύο τρόποι να εργαστείτε με το φως, μπορείτε να είστε το φως ή μπορείτε να καθρεφτίζετε το φως. Ο καθένας σας θα τα κάνει και τα δύο και επίσης και οι δύο μορφές της εργασίας του φωτός είναι εκφάνσεις του θείου. Έτσι, ο Εργάτης του Φωτός είναι ένας τίτλος που απονέμεται σε όλους όσους επιλέγουν συνειδητά να σκορπίζουν το φως.

Το έτερο σημαντικότερο κομμάτι είναι η αγάπη του εαυτού, καθώς αυτή είναι η αλήθεια του ποιοί είστε. Η αγάπη του εαυτού είναι για σας η δυσκολότερα αντιληπτή αντανάκλαση. Το δυσκολότερο κομμάτι για την κατανόηση σας, είναι ότι η αγάπη του εαυτού είναι στην πραγματικότητα η αγάπη του Θεού. Είναι το πλέον μεγαλειώδες πράγμα ανάμεσα σε όλα όσα είναι και το ένα κομμάτι που σας ενώνει με κάθε άλλη ύπαρξη. Έτσι, ότι σας προσφέρουμε σήμερα είναι δίπτυχο: αρχικά το πως βρίσκετε αυτή την μοναδική ομορφιά πρώτα στον εαυτό σας και πως μπορείτε να βοηθήσετε και άλλους να βρουν την δική τους μοναδική ομορφιά.

Ο Κύκλος του Φωτός

Επιθυμούμε να σας μιλησουμε για αυτό που αποκαλούμε ο Κύκλος του Φωτός ή ο Τροχός του Φωτός, γιατί όπως μεταλλάσσεται από την μια μορφή στην άλλη, συμβαίνουν διαφορετικά πράγματα. Εφ’ όσον το φως είναι διαδιαστασιακό, καθώς εισέρχεται στην ύπαρξή σας αντανακλά πολλές διαστάσεις της ψυχής σας. Επιτρέψτε μας να σας υπεν-θυμίσουμε και να σας πάμε πίσω στις πολύ πρώιμες μέρες της ανθρωπότητας και στις πρώτες 500 ψυχές που αρχικά επισκέφτηκαν την Γη. Ο καθένας σας είναι ένας άμεσος απόγονος μίας εκ των 500 αρχικών ψυχών πάνω στην Γη. Υπάρχουν μόνο 500 πρωτότυπα από τα οποία απορρέετε όλοι σας. Αλλά τι γίνεται σχετικά μ’ εκείνες τις αρχικές 500; Σας λέμε ότι ήταν σημαντικό για καθεμιά από εκείνες τις 500 να είναι διαφορετική και να εκφράζει την ψευδαίσθηση του χωρισμού με το να είναι μοναδική. Η καθεμία τους θα καθρέφτιζε το φως από την Εστία διαφορετικά από ότι όλες οι υπόλοιπες. Μ’ αυτό τον τρόπο, ο Θεός μπορούσε να δει τον εαυτό Του/Της. Οι πρώτες 500 ψυχές ήταν η πραγματοποίηση του Θεού σε πεπερασμένη μορφή και για να επιτευχθεί αυτό, ήταν αναγκαίο για κάθε ψυχή να είναι δαφορετική. Η Συμπαντική Ενέργεια είναι η βασική ενέργεια που πάντα διατελει την κίνηση του να εξισώνει. Έτσι, απ’ όταν τραβήξατε τον εαυτό σας στον διαχωρισμό, όντες μια μοναδική έκφραση του Θεού, η Συμπαντική Ενέργεια έχει την φυσική αντίδραση του να θέλει να σας συγκεντρώσει και πάλι μαζί σαν ένα. Η ανακάλυψη, εν-θύμηση και έκφραση της δικής σας μοναδικής ομορφιάς, γίνεται τώρα το σημαντικότερο μέρος του παιχνιδιού. Από την απαρχή της ανθρωπότητας η Συμπαντική Ενέργεια σας βοηθά να βρείτε κοινούς τόπους ο ένας στον άλλο, να βρείτε τις ομοιότητες των μοναδικών σας εκφράσεων του Θεού. Αυτό δεν είναι εύκολο, είναι μια βασική δυσκολία του να είσαι άνθρωπος. Στην πραγματικότητα το να είσαι άνθρωπος είναι ένας από τους δυσκολότερους ρόλους που μπορεί να παίξει κανείς ανάμεσα σε Όλα Όσα Είναι, γιατί δεν είναι εύκολο μάθημα να τοποθετήσετε εκείνο το πέπλο μπροστά στο πρόσωπο σας και να ξεχάσετε το μεγαλείο σας. Γίνεται η μεγαλύτερη πρόκληση Όλων Όσων Είναι. Αυτό που σας λέμε είναι ότι αν ήταν εύκολο, όλοι θα ήταν άνθρωποι.

Στην αρχή, αυτός ο διαχωρισμός ήταν πάρα πολύ σημαντικός και για αιώνες ψάχνατε για τις ομοιότητες που σας ξαναένωναν. Για αιώνες οι πολιτισμοί σας, οι ενέργειες σας, τα σχολεία σας, οι εκκλησίες σας, όλες οι κοινωνίες σας, έχουν χτιστεί πάνω σε κοινούς τόπους. Σας λέμε ότι αυτό έχει υπάρξει εξαιρετική βοήθεια γιατί σας ξαναφέρνει στην συνειδητότητα της ενότητας. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να χάσετε την μοναδική ομορφιά σας για να είστε ικανοί να εκφράσετε την ενότητα. Στην πραγματικότητα αληθεύει το αντίθετο. Το να βαδίσετε στην ενότητα είναι δυνατό μόνο φέροντας την μοναδική σας ομορφιά στην πληρέστερη έκφρασή της.

H πρόκληση βρίσκεται στο ότι οι άνθρωποι, ζώντας σε ένα πεδίο πολικότητας, έχουν την τάση να κατευθύνονται προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση και σπάνια ισορροπούν την αντίληψη της ενότητας με την αντίληψη της μοναδικής ομορφιάς. Και τα δύο πρέπει να είναι παρόντα για να κάνετε το επόμενο βήμα στην εξέλιξη σας. Τώρα περισσότερο παρά ποτέ, θα επέλθει μια βασική προσπάθεια να βρεθούν κοινοί τόποι ανάμεσα στους ανθρώπους. Μην περιμένετε από τους ηγέτες σας να τους δημιουργήσουν αλλά χρησιμοποιήστε τα εργαλεία που διαθέτετε για να κάνετε μόνοι σας τις συνδέσεις. Οι νέες τεχνολογίες επικοινωνίας έχουν ανοίξει την πόρτα για να μιλάτε ο ένας στον άλλο ελεύθερα και ανοιχτά. Αν χρησιμοποιείτε την επικοινωνία στην αναζήτηση της μοναδικής ομορφιάς ενώ ανακαλύπτετε κοινούς τόπους, στην πραγματικότητα διαδίδετε το φως στον πλανήτη σας. Σας λέμε πως δεν θα υπήρχε πόλεμος πάνω στην Γη αν κατευθύνατε όλη την συγκέντρωση σας στο πως είστε όμοιοι αντί για το πως είστε ξέχωροι. Οι άνθρωποι φοβούνται ότι δεν καταλαβαίνουν. Κάθε φορά που βλέπουν κάποιον με ιδιότητες που δεν κατανοούν, παραδίδονται στον φόβο. Εφ’ όσον ο φόβος είναι μόνο έλλειψη πληροφόρησης, μπορείτε να αναζητήσετε την κατανόηση που σας λείπει ή να αντιδράσετε στον φόβο. Αυτή έχει υπάρξει η βάση όλων των πολέμων στην Γη και σας δηλώνουμε ότι τώρα δεν έχετε πλέον την ίδια ανάγκη για ‘κείνους τους πολέμους.

Τώρα που βαδίζετε προς μια υψηλότερη δονητική κατάσταση, βαδίζετε προς μια ευκαιρία να κατανοήσετε τους εαυτούς σας ως δημιουργούς. Σας ζητούμε ως συνειδητοί δημιουργοί απλώς να βρείτε τις ευκαιρίες σας να ανακαλύψετε και να σταθείτε μέσα στην ίδια σας την μοναδική ομορφιά καθώς αναζητάτε τους κοινούς τόπους και κατανοείτε την σύνδεση που έχετε με όλα τα πράγματα γύρω σας. Ψάξτε τις ευκαιρίες να να βρείτε μια αντανάκλαση της μοναδικής σας ομορφιάς σε όλα όσα αντιλαμβάνεστε. Αυτή είναι η δημιουργία της ΝΕΑΣ Οικογένειας του Φωτός. Εκει βρίσκεται η μαγεία. Αυτό έχετε έρθει να κάνετε και το κάνετε καλά.

Μοναδική Ομορφιά

Χρειάζεται να κατανοήσετε ότι έχετε ήδη κερδίσει το παιχνίδι. Κάθεστε και ρωτάτε «Τι μπορώ να κάνω; Πως μπορώ να βοηθήσω; Ποιό είναι το επόμενο βήμα στην εξέλιξη μας ώστε να είμαι εκεί για να φυτέψω αυτούς τους σπόρους;» Και σας χειροκροτούμε αγαπημένοι και στεκόμαστε πάντα δίπλα σας περιμένοντας την ευκαιρία μας ν’ αντανακλάσουμε το φως σας. ‘Ερχεστε να καθίσετε στην ενέργεια μας. Διαβάζετε τα μηνύματα μας. Παρακολουθείτε τις ταινίες και τις εκπομπές ώστε να μπορέσετε να εν-θυμηθείτε την Εστία και να «φορτιστείτε». Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι ότι κάνουμε το ίδιο με σας. Είναι το φως της Εστίας αυτό που ρέει ελεύθερα ανάμεσα στη διάσταση μας και την δική σας. Αυτό που ίσως δεν κατανοείτε, είναι ότι είναι τιμή μας να βρισκόμαστε στην παρουσία σας. Είστε οι μεγαλειώδεις που είχαν το κουράγιο να φορέσουν το πέπλο και να ξεχάσουν ποιοί είναι, ώστε να μπορέσει ο Θεός να ρίξει μια ματιά στον Θεό. Είστε αυτοί που έχετε δημιουργήσει Όλα Όσα Είναι σ’ ένα νέο, υψηλότερο επίπεδο. Κάθε μέρα γίνεται ολοένα και σημαντικότερο για σας, να κατανοήσετε την πραγματική σας θέση στο Σύμπαν. Κάθε μέρα γίνεται ολοένα και σημαντικότερο για εσάς, να καταλάβετε ότι φέρετε ένα μοναδικό κομμάτι του Θεού που δεν έχει κανένας άλλος. Αντί να ντρέπεστε για ότι οι πεποιθήσεις σας σας έχουν υπαγορεύσει ότι είναι μια ατέλεια που κουβαλάτε, βρείτε έναν τρόπο να σταθείτε μέσα στην μοναδικότητα σας και να την κάνετε την ομορφιά σας. Η διαφορά ανάμεσα στην ομορφιά και αυτό που αποκαλείτε ασχήμια είναι μόνο μια ανεπαίσθητη μεταβολή της αντίληψης.

Ακόμη και η ανθρώπινη ομορφιά που βλέπετε όταν κοιτάζετε σε κάποιο περιοδικό σας αυτό που θεωρείτε όμορφους ανθρώπους, είναι απλώς μια σύνθεση σκέψεων που έχετε συλλέξει στην αναζητησή σας για έναν ορισμό της ομορφιάς. Κάθε φορά που βλέπετε κάτι που είναι όμορφο, το αρχειοθετείτε κάπου και το αναμειγνύετε μαζί με άλλα, ώσπου υπάρχει ένας συντεθειμένος όμορφος άνθρωπος στο βάθος του μυαλού σας. Πολλές φορές ένας άνθρωπος της εικόνας θα βρει ένα κοντινό αντίστοιχο αυτής της συντεθειμένης πεποίθησης και θα πιστέψει ότι έχει βρει τον άνθρωπο των ονείρων του, μόνο για να τον παντρευτεί και να ανακαλύψει ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κάθε φορά που κοιτάζετε κάποιον, τον αντιμετράτε μ’ αυτόν τον όμορφο άνθρωπο που κουβαλάτε μέσα στο μυαλό σας. Αυτός είναι ο ορισμός σας της ομορφιάς. Σας λέμε πως καθώς γίνεστε άνθρωποι υψηλοτέρων δονήσεων , καθώς βαδίζετε παραπέρα στην δική σας έκφραση της θείας ομορφιάς, δεν θα αντιμετράτε πλέον τον ορισμό της ομορφιάς με τις ιδέες που κουβαλάτε στο κεφάλι σας. Αντ’ αυτού θα τον αντιμετράτε με ιδέες που κουβαλάτε στην καρδιά σας. Η ομορφιά της δικής σας καρδιάς βασίζεται στ’ αλήθεια στην μοναδική ομορφιά του Θεού την οποία φέρετε. Αυτός είναι ο λόγος που γίνεται ολοένα και σημαντικότερο να μεταβάλλετε την αντίληψη του εαυτού σας για να βρείτε και να κρατήσετε περήφανα αυτή την ομορφιά.

Διδάξτε τα Παιδιά Σας

Οι αντιλήψεις της ομορφιάς που έχετε διατηρήσει, είναι αυτό που σιωπηρά έχετε διδάξει στα παιδιά σας. Τα σχολεία σας και οι άλλες κονωνικές συναναστροφές, όλα αφορούν το πως να ταιριάξουν και να είναι αρεστά—πως να είναι όμοια—καθότι έτσι μπορείτε να μετρήσετε και να δείτε και να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη τους. Ο κύκλος του φωτός μέχρι εδώ, ήταν για να διδάξει αρχικά πως να είστε όμοιοι σαν παιδιά και μετά να διδάξει πως να είστε ξεχωριστοί σαν ενήλικες. Γενικά, δεν είναι παρά μόνο όταν ένα άτομο πλησιάζει στο ν’ αφήσει το σχολείο που αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι είναι η μοναδικότητα του που φέρει την πραγματική έκφραση της ομορφιάς του. Πολλοί δεν βρίσκουν ποτέ αυτή την αλήθεια. Σαν αποτέλεσμα πολλά παιδιά εισέρχονται στον αληθινό κόσμο με μια βίαιη αφύπνιση, καθώς είναι απροετοίμαστα στην νιότη τους να σταθούν στο δικό τους φως. Τα παιδιά της Νέας Γης χρειάζονται παραπάνω έκφραση της μοναδικής τους ομορφιάς για να μπορέσουν να ανθίσουν. Εισέρχονται με περισσότερο φως στην υπαρξή τους από ότι έχει φέρει ανθρώπινη μορφή πιο πριν. Αυτός είναι ο λόγος που σε τόσα παιδία γίνεται διάγνωση «ανωμαλιών» και που ανοίγουν τόσα πολλά ειδικευμένα σχολεία. Αυτά τα παιδιά χρειάζονται περαιτέρω έκφραση της μοναδικότητας τους στα πρώιμα στάδια της εξέλιξης. Από την στιγμη που θα αποκτήσουν γερό κράτημα της μοναδικής τους ομορφιάς μπορούν να αναμειχθούν αποτελεσματικότερα ως ενήλικες, χωρίς φόβο. Τώρα χρειάζονται την έκφραση της μοναδικής ομορφιάς. Τώρα τους είναι απαραίτητο να μάθουν πως να εντοπίσουν την αξία αρχικά στον τρόπο που είναι διαφορετικά και φυσικά ο καλύτερος τρόπος για να διδάξετε οτιδήποτε, είναι μέσα από το παράδειγμα. Αυτό θα κάνει τεράστια διαφορά στον πλανήτη σας στα χρόνια που είναι να ‘ρθουν. Στις μέρες που έρχονται, οι εκφράσεις σας της μοναδικής ομορφιάς θα γίνουν πιο σημαντικές παρά ποτέ άλλοτε.

Ξεκινά σήμερα, καθότι έχετε φτάσει επίπεδα που αρχίζουν να αλλάζουν πολλές από τις συνθήκες γύρω σας. Υπάρχουν αλλαγές εν εξελίξει στην καθημερινή σας ζωή που τώρα θα ανοίξουν πόρτες ώστε να δείτε την μοναδική ομορφιά. Αυτό είναι το γιατί περιμέναμε τόσο για να μιλήσουμε τόσο καθαρά γι’ αυτό, γιατί τώρα μπορείτε να δείτε ομορφιά όχι μόνο ο ένας στον άλλο αλλά και ομορφιά στον εαυτό σας. Η αλήθεια είναι πως αν δεν μπορείτε να βρείτε την δική σας ομορφιά, έχετε μια διαστρεβλωμένη εικόνα όλης της ομορφιάς. Μετά, όταν βλέπετε ομορφιά κάπου αλλού, μπορεί να νιώσετε απειλή, φόβο, ανασφάλεια ή δέος, γεγονός που σας κάνει στην συνέχεια να επιθυμείτε να δείτε τις διαφορές ο ένας στον άλλο αντί να βρείτε τους τρόπους με τους οποιούς η ομορφιά σας είναι ίδια. Η αλήθεια είναι ότι όλοι είστε εκφράσεις του Θεού και προέρχεστε από την ίδια πηγή. Τιμήστε αυτή την αντανάκλαση πρώτα στον εαυτό σας και μετά μπρείτε να την αναγνωρίσετε παντού γύρω σας.

Μπαίνοντας στην Εποχή του Ε

Είστε δημιουργοί και έχετε εξελιχθεί δια μέσου των αιώνων ώστε να φτάσετε τα επίπεδα που έχετε φτάσει τώρα. Έχετε διανύσει αιώνες για να επιτρέψετε στον εαυτό σας να είναι εδώ, τώρα, πράγμα που είναι θαυμάσιο. Ο Θεός να σας ευλογεί. Είστε οι δημιουργοί και αν λάβετε εκείνο το μάθημα που απορρέει από μέσα προς τα έξω, τότε γνωρίζετε τις δικές σας δημιουργικές ικανότητες και πιστεύετε ποιοί είστε. Σας λέμε ότι είστε μοναδικοί στην φύση σας. Είστε μοναδικοί στην ομορφιά σας. Έχετε δικαίωμα στην μοναδική σας έκφραση του Θεού και στην μοναδική σας ομορφιά. Έχετε όχι μόνο το δικαίωμα να το κρατήσετε αυτό πρώτα και κύρια στην ύπαρξη σας και την καθημερινή σας ζωή, άλλα έχετε και την ευθύνη να το κάνετε, καθότι αυτό ήρθατε να κάνετε. Στεκόμαστε με θαυμασμό και δέος για να παρακολουθήσουμε όχι μόνο καθώς δημιουργείτε το Παιχνίδι μπροστά σας, αλλά, τώρα, καθώς το μεταφέρετε στο επόμενο επίπεδο.

Ο Πλανήτης Γη είχε πολλά σημεία εξόδου. Υπάρχουν πολλοί Θάνατοι Φάντασμα που έχετε διέρθει για να φτάσετε σε αυτό το σημείο. Υπάρχουν πολλές φορές που θα μπορούσατε να τελειώσετε το παιχνίδι ολοσχερώς αλλά δεν το κάνατε. Εδώ είστε, ρωτώντας ο ένας τον άλλο «Τι μπορώ να κάνω τώρα; Tι μπορώ να κάνω στην συνέχεια;» Ο Τροχός του Φωτός τώρα στρέφεται, έτσι, πάρτε εκείνο το φως, πάρτε εκείνη την ευθύνη να εκπέμπετε αυτό το φως και να είστε οι προπομποί της αγάπης. Κατά πολύ με τον ίδιο τρόπο που φυτεύετε τον σπόρο και τον κρατάτε στο χέρι σας λέγοντας «Αυτό θα γίνει ένα όμορφο λουλούδι». Όμως δεν λειτουργεί παρά μόνο αν τον φυτέψετε σε γόνιμο έδαφος και τον ποτίζετε και του ρίξετε φως. Αυτά είναι τα πράγματα που μεταλλάσσονται στην ενέργεια της αγάπης που επιτρέπει αυτό το όμορφο λουλούδι να εκφράσει την θεία έκφραση της μοναδικής ομορφιάς του. Εσείς είστε το φως. Αγκαλιάστε το μοναδικό μείγμα ομορφιάς και φωτός που είστε. Αφήστε τον καθένα να το δει ελεύθερα, γιατί αυτό είναι το επόμενο σας στάδιο ως δημιουργών. Αυτό είναι που έχετε θέσει σε κίνηση και από αυτή την μερα και στο εξής, θα είναι μια μοναδική ευκαιρία να το κάνετε από πρόθεση. Κάθε ερώτηση που κάνετε στο Σύμπαν απαντάται με ελάχιστες λέξεις…. και έτσι είναι. Τώρα που γνωρίζετε την απάντηση, θα θέλατε μήπως να ανα-σχηματίσετε την ερώτηση;

Έχετε εισέλθει στην Εποχή του Ε. Σας έχει ξημερώσει η Εποχή της Ενδυνάμωσης. Τώρα κρατάτε την πένα μπροστά σας. Τι θα γράψετε; Τι θα κάνετε σήμερα που θα εκφράζει αυτή την μοναδική ομορφιά στον εαυτό σας και θα επιτρέπει σε άλλους να ανακαλύψουν την δική τους μοναδική ομορφιά; Δεν κρατιόμαστε να δούμε τι έχετε οραματιστεί για το μέλλον σας, καθότι η πραγματικότητα σας θα προέλθει από την αντίληψη σας γι’ αυτήν. Απολαύστε την διαδρομή και να ξέρετε ότι είμαστε εδώ περιμένοντας, χειροκροτώντας τα βήματα σας, ενθαρρύνοντας σας προς τα εμπρός. Καθότι οι άγγελοι στους ουρανούς έχουν ένα σκοπό μόνο: να απλώνουμε τα φτερά μας για να αντανακλάσουμε το μεγαλείο των ανθρώπων και για να αντανακλάσουμε την μοναδική σας ομορφιά.

Ερωτήσεις / Απαντήσεις

Και μ’ αυτό, θα δεχτούμε κάποιες ερωτήσεις.

Ερώτηση: Ευθύνη και προσωπική ευθύνη. Και αν η «ευθύνη» είναι μια τρομακτική λέξη για μερικούς ανθρώπους;

Aπάντηση: Ναι, είναι τρομακτική, καθότι η υπευθυνότητα είναι ο προπομπός της αληθινής δύναμης και η δύναμη είναι τρομακτική για τους ανθρώπους. Το βρίσκουμε εξαιρετικά ενδιαφέρον που οι άνθρωποι κατά παράδοση πηγαίνουν σε οραματιστές και διορατικούς για να πάρουν απαντήσεις και ορισμένες φορές το κάνουν γιατί φοβούνται να αναλάβουν την ευθύνη για την ανακάλυψη της απάντησης εντός. Δεν είμαστε εδώ για να σας δώσουμε απαντήσεις. Είναι ο μεγαλύτερος μας πόθος ότι ίσως να φύγετε από αυτό το δωμάτιο με περισσότερες ερωτήσεις από ότι απαντήσεις, καθότι αυτό είναι ενδυνάμωση. Κρατάτε την γνωση βαθιά εντός. Αν μπορούμε να αφυπνίσουμε αυτό σας το κομμάτι, έχουμε κάνει την δουλειά μας και εκεί είναι που έρχεται η υπευθυνότητα. Σας λέμε ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να εν-θυμηθείτε την υπευθυνότητα σας. Η υπευθυνότητα σας είναι αρχικά απέναντι στον εαυτό. Η μεγαλύτερη υποχρέωση που έχετε είναι η δική σας ευτυχία. Κανένας δεν μπορεί να το αναλάβει αυτό για σας. Κανένας δεν μπορεί να κάνει τίποτα σ’ αυτό τον τομέα, γιατί την στιγμή που δοκιμάζετε να γείρετε πάνω σε κάποιον άλλον ώστε να πάρει την ευθύνη, τον σπρώχνετε παραπέρα και χάνετε και οι δύο την ισορροπία σας. Πολλές σχέσεις στο παρελθόν ήταν χτισμένες σε αυτό που αποκαλούμε σχέσεις στηρίγματος, όπου ένα άτομο πιστεύει ότι είναι μόνο μισό άτομο και έτσι αναζητά άλλο ένα μισό ατόμου για να κάνει μια σχέση μαζί του. Η πρόκληση στις σχέσεις στηρίγματος είναι ότι την στιγμή που ο ένας αρχίζει να κινείται και να αναπτύσσεται, ο άλλος πέφτει. Όταν δυο άνθρωποι μπορούν να περπατούν πλάι πλάι χωρίς να γέρνουν ο ένας πάνω στον άλλο, αλλά απλά μοιραζόμενοι την ζωή τους μαζί, γίνεται μαγικό. Αυτό είναι υπευθυνότητα για την ενέργεια σας. Είναι ευθύνη σας να είστε εδώ και να είστε το καλύτερο δυνατό φως και η καλύτερη δυνατή έκφραση της θείας σας ομορφιάς.

Για ποιόν είστε υπεύθυνοι; Απέναντι σε ποιόν είστε υπεύθυνοι; Λοιπόν, μπορεί να ειπωθεί ότι είστε μέρος του όλου. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε σας και τον άνθρωπο που κάθεται δίπλα σας. Αποτελείτε ο ένας μέρος του άλλου. Εφ’ όσον ζείτε με την ψευδαίσθηση του διαχωρισμού και πιστεύετε ότι είστε μόνο ένας άνθρωπος και ότι το άτομο που κάθεται δίπλα σας είναι κάποιος άλλος, θα σας πούμε μια ιστορία γι’ αυτό. Ήρθε κάποια στιγμή στην εξέλιξη της ανθρωπότητας στην οποία είχατε ένα σημείο εξόδου από το παιχνίδι της ελεύθερης επιλογής. Τα πάντα θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει σ’ εκείνο το σημείο και να ήταν πολύ επιτυχημένα, αν είχε συμβεί αυτό. Αντ’ αυτού, επιλέξατε να βαδίσετε από το πρώτο βήμα της ενδυνάμωσης του «ακολούθησε τον ηγέτη σου», στο δεύτερο βήμα της ενδυνάμωσης του «ακολούθησε τον εαυτό σου». Σ’ εκείνο το σημείο τα πράγματα άλλαξαν. Χρειάστηκε να επανα-προσδιορίσετε και να ανα-συγγράψετε τους κανόνες. Αρχίσατε να εκτιμάτε τις δικές σας συνθήκες, γύρω σας. Το καθετί στην ζωή σας χρειάστηκε να αποκτήσει καινούριο νόημα σ’ εκείνο το σημείο. Στην άλλη πλευρά του πέπλου υπήρξε τεράστια αναμπουμπούλα, καθότι όλα τα όντα που είχαν υπάρξει ποτέ, ήρθαν και στάθηκαν σε μια τεράστια ουρά με την προσμονή ότι θα εισέρθουν στο Παιχνίδι. Όλοι είπαν «Φαίνεται ότι η Γη ίσως πραγματικά να πάει στο επόμενο επίπεδο. Θέλω να εισέρθω και να είμαι μέρος της μεταβολής». Ήταν τότε που σχηματίστηκε μια μακρία σειρά ψυχών για να εισέρθουν στον Πλανήτη Γη μέσα από σχετικά λίγες γέννες. Πολύ γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι υπήρχαν πολύ περισσότερες ψυχές που ήθελαν να έρθουν στην Γη από ότι ευκαιρίες να εισέρθουν ψυχές. Σ’ εκείνο το σημείο συνέβει κάτι πολύ ενδιαφέρον, γιατί στην άλλη πλευρά του πέπλου δεν είμαστε ξέχωροι ο ένας από τον άλλο. Το πρώτο άτομο στην σειρά γύρισε προς τα πίσω, κοίταξε το άτομο πίσω του και είπε « Ξέρεις, έχεις περισσότερες πιθανότητες να κάνεις κάτι διαφορετικό, από ότι εγώ. Με το στήσιμο σου και τις προηγούμενες ζωές σου και τις πληροφορίες που μεταφέρεις, μπορείς πραγματικά να διαφοροποιήσεις τα πράγματα περισσότερο από ότι έγω. Γιατί δεν έρχεσαι στην αρχή της σειράς και να σταθώ εγώ πίσω σου;» Και συνέβει μια τεράστια ανακατάταξη αυτής της τεράστιας ουράς, γιατί δεν υπάρχει ανταγωνισμός στην άλλη πλευρά του πέπλου. Είστε όλοι μέρος ο ένας του άλλου. Ο ένας μετά τον άλλο, κάθε άτομο στεκόταν στο πλάι με την μοναδική ομορφία τους πλήρως εμφανή, ώστε να μπορέσουν όλες οι απολύτως καλύτερες θείες εκφράσεις του Θεού να εισέρθουν στον κόσμο.

Και έτσι συνέβει και όλοι οι υψηλότεροι των υψηλοτέρων και οι καλύτεροι των καλυτέρων ήρθαν στην αρχή της σειράς. Και να’ στε. Τα καταφέρατε. Τώρα, σε ποιόν χρωστάτε την ευθύνη; Προτείνουμε αν έχετε πρόβλημα να είστε υπέυθυνοι για την δική σας ευτυχία να συλλογιστείτε ίσως να είστε υπεύθυνοι για χάρη όλων εκείνων των ψυχών που παραμέρισαν ώστε να μπορέσετε να είστε εδώ. Όλα εκείνα τα κομμάτια του εαυτού σας που παραμέρισαν για να μπορέσετε να είστε στην Γη ακριβώς τώρα. Κοιτάζουν πάνω από τον ώμο σας κάθε στιγμή. Όταν κοιτάζετε στον καθρέφτη και λέτε «Τι κάνω εδώ; Έχει καμιά διαφορά; Είμαι απλά τελείως μόνος;». Είναι ανάγκη να γνωρίζετε ότι υπάρχει μια μεγαλοπρεπής μονάδα ζητωκραυγασμού στην άλλη πλευρά του πέπλου και ότι καθεμία από αυτές τις υπάρξεις που παραμέρισαν για να μπορέσετε να είστε εδώ σας ζητωκραυγάζει και είναι πραγματικά πολύ περήφανη για σας. Εκεί βρίσκεται η ευθύνη σας. Και σας ευχαριστούμε που κάνατε την ερώτηση. Και είναι τρομακτική λέξη.

Ερώτηση: Πρόσφατα μόλις άφησα τα παιδιά και ήρθα εδώ. Τι πρόκειται να τους συμβεί;

Aπάντηση: Τα παιδιά σας θα είναι μια χαρά και πάντα θα είναι παιδιά σας. Βρίσκονται στο δικό τους μονοπάτι και πρέπει να βρουν τον δικό τους δρόμο. Μαθαίνουν να αναλαμβάνουν την δική τους ευθύνη. Πολλές φορές προσπαθείτε πολύ σκληρά να βοηθήσετε. Προσπαθείτε τόσο σκληρά να προσφέρετε στα παιδιά σας και σ’αυτούς που αγαπάτε περισσότερα από όσα είχατε εσείς όταν μεγαλώνατε. Ορισμένες φορές πρσπαθείτε τόσο σκληρά που εμποδίζετε Όταν βρίσκονται στην άλλη πλευρά του πέπλου συγγράφουν αυτά τα πράγματα και λένε «Φαίνεται ότι έχουμε την ευκαιρία να πέσουμε πάνω σ’ ένα τοίχο. Ίσως κάνοντας το αυτό, να μάθω αυτό που προσπαθώ να μάθω στις τελευταίες 12 ζωές». Ακριβώς πριν να πέσουν πάνω στον τοίχο κάποιος εμφανίζεται μπροστά τους και λέει «Θα πέσεις πάνω στον τοίχο και σ’αγαπάω γι’αυτό δεν πρόκειται να σ’αφήσω να το κάνεις αυτό». Μερικές φορές είναι καλύτερα να παραμερίζετε και να παρακολουθείτε τα παιδιά σας με αγάπη και να γνωρίζετε ότι η ευθύνη σας απέναντι τους είναι να είστε πάντα εκεί γι’αυτά καθώς μαθαίνουν να αναλαμβάνουν την δική τους δύναμη. Να τα αγαπάτε και να τους προσφέρετε άνευ όρων υποστήριξη. Ορισμένες φορές αυτό θα σημαίνει ότι τα αγαπάτε αρκετά για να παραμερίσετε και να τα αφήσετε να πέσουν πάνω στον τοίχο και να αποκτήσουν τις δικές τους εμπειρίες. Είναι τα παιδιά σας. Δεν πρόκειται να τα χάσετε και μια επανένωση είναι καθ’ οδόν.

Ερώτηση: Χαιρετίσματα. Στέκομαι στην άκρη ενός γκρεμού. Νομίζω ότι έχω κάνει το βήμα και ότι κατρακυλάω προς τα κάτω. Είναι ένας νέος κύκλος, μια νέα αρχή, μια νέα μύηση. Καθώς κατρακυλάω, αναρωτιέμαι τι θα συναντήσω όταν θα φτάσω στον πάτο, ποιά ίχνη θ’ακολουθήσω και τι πραγματικότητα θα δημιουργήσω. Είναι πανδύσκολο να μην αισθάνομαι φόβο. Φαίνεται ότι κινούμαι σε κύκλους. Νίωθω σαν να έχω ξαναέρθει εδώ. Φαίνεται γνώριμο το μέρος, αλλά δεν είναι. Εξελίχθηκα κατά κάποιον τρόπο. Νομίζω ότι ήμουν αυγό, στην συνέχεια προνύμφη και δεν ξέρω αν είμαι πεταλούδα ακόμη, αλλά αλλαζω. Έχω έλλειψη εμπιστοσύνης αν και έχω διατρέξει τον κύκλο πάρα πολλές φορές. Σχετικά με το προς τα που βαδίζω—γνωρίζω ότι προς τα κάπου βαδίζω, με απασχολεί μόνο η δημιουργία. Τι δημιουργώ και πως συνδέομαι με τους αδερφούς και τις αδερφές μου σ’αυτή την κοινότητα. Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Aπάντηση: Καταλάβετε αρχικά πως το να κάνετε το βήμα από το χείλος του γκρεμού είναι μια δημιουργία από μόνο του—και μια μεγάλη δημιουργία μάλιστα. Αν και αισθάνεστε τον εαυτο σας να κατρακυλάει, η επόμενη δημιουργία σας, καθώς είπατε, είναι να φτάσετε στον πάτο. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι αυτό είναι αναγκαίο, καθώς δημιουργείτε μια καινούρια γέφυρα κάτω από τα πόδια σας αυτή την στιγμή. Αν επιθυμείτε να το νιώσετε αυτό, θα συμβεί, πολύ σύντομα, στην καθημερινή σας ζωή, καθότι δεν είναι αναγκαίο να πέσετε στον πάτο. Βρίσκεται εκεί απλώς για να βοηθήσει στο να τρομάξετε. Δεν λατρεύετε αυτή την ανθρώπινη αντίληψη; Αναφέρατε την λέξη των πέντε γραμμάτων, φόβος, που τρομάζει τόσο πολλούς ανθρώπους, όμως παρακαλούμε να κατανοήσετε ότι είναι δυνατόν να φοβάστε κάτι το άγνωστο. Την στιγμή που αποκτάτε την γνώση του χειροτέρου που μπορεί να συμβεί, αυτή η γνώση παίρνει ένα μέρος του φόβου. Οπότε, τοποθετήστε, αν τολμάτε, τον εαυτό σας στον πάτο. Δείτε τον εαυτό σας να σηκώνεται και να τινάζει την σκόνη μετά απο αυτή την υπέροχή πτώση και καταλάβετε ότι κάποια στιγμή αργότερα, θα ανακαλείτε την εμπειρία και θα λέτε στους άλλους πόσο τρομαγμένοι ήσασταν και θα γίνει μια καταπληκτική ιστορία. Η πραγματικότητα είναι πως δεν θα μπορούσατε να πέσετε ακόμη και αν προσπαθούσατε. Απλώς αλλάζει η θέση σας. Το ζητήσατε. Συμβαίνει. Είναι αδύνατον να σας πούμε που πηγαίνει καθότι δεν έχετε συγγράψει όλες τις λεπτομέρειες των τελικών κινήσεων. Είναι ωστόσο δυνατόν να σας πούμε ότι βρίσκεστε στο σωστό μονοπάτι και ότι ναι, θα είναι τρομακτικό. Ελπίζουμε να απολαύσετε την διαδρομή. Ευχαριστούμε που ρωτήσατε.

Ερώτηση: Αναφέρατε προηγουμένως την επιλογή που πρέπει να κάνει κάποιος σχετικά με το να αφήσει κάποιον να πέσει πάνω σ’ έναν τοίχο χωρίς να μπει στην μέση. Πως στο καλό μπορεί κανείς να αναγνωρίσει την στιγμή; Tι καθοδήγηση υπάρχει για ‘μας;

Aπάντηση: Ο ευκολότερος τρόπος που μπορούμε να σας πούμε είναι το ότι είστε ένα καθορισμένο πεδίο ενέργειας μέσα στον ίδιο σας τον εαυτό. Πολλοί από ‘σας εισέρχονται χωρίς αυτόν τον διαχωρισμό, χωρίς την κατανόηση ότι αυτή είναι η ενέργεια σας και γι’ αυτό τον λόγο, λαμβάνετε συνεχώς την ενέργεια των άλλων. Είναι το σημάδι του θεραπευτή και συχνά συμπεριλαμβάνεται σ’ ένα εκ των Δώδεκα Πρωταρχικών Μαθηματων της Ζωής που λέγεται Καθορισμός. Δεν υπάρχουν καθόλου όρια στον χώρο. Ο άνθρωπος που μπαίνει σ’ένα εστιατόριο, κάθεται σ’ ένα τραπέζι και πιάνει τον εαυτό του να εκνευρίζεται αδυνατώντας να γνωρίζει ότι υπήρξε μια λογομαχία στο συγκεκριμένο τραπέζι πριν έρθει αυτός. Βαδίσατε μέσα στο πλήθος και το προξενήσατε στον εαυτό σας. Που βασίζεται αυτό; H πρώτη ευθύνη είναι μέσα στο ενεργειακό σας πεδίο. Να τοποθετηθείτε και να τραφείτε. Να βοηθήσετε τον εαυτό σας να βρει την ευτυχία. Στην συνέχεια, μπορείτε να παρατηρήσετε τα υπόλοιπα ενεργειακά πεδία γύρω σας αντικειμενικά και αντί να τα θεωρείτε δική σας ευθύνη, μπορείτε να προσφέρετε αντικειμενικότητα λέγοντας για παράδειγμα «Βλέπω ότι κατευθύνεσαι σε αδιέξοδο και μάλιστα με ταχύτητα. Ξέρεις ότι υπάρχει τοίχος εκεί πέρα; Εντάξει. Θα τιμήσω την επιλογή σου και θα σε αφήσω να το βιώσεις». Αυτό είναι όχι μόνο καθήκον σας, αλλά και δικαίωμά τους. Πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθεί κανείς, γιατί πολλές φορές φαίνεται ότι κάποτε οι άνθρωποι κάνουν στόχο της ζωής τους το να πέφτουν πάνω σε τοίχους. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει, κι όμως, αν τους αγαπάτε αρκετά, θα τους αφήσετε να το βιώσουν μόνοι τους και θα τους βοηθήσετε να συγκεντρώσουν ότι έχουν βιώσει και να περιμαζέψουν τα κομμάτια με αγάπη, χωρίς ωστόσο να αναλαμβάνετε την ευθύνη γι’ αυτό.

Κι έτσι η ερώτηση είναι, πως το ξέρουμε; Δεν μπορούμε να σας δώσουμε μια καθοριστική απάντηση. Μπορούμε να σας πούμε ότι εαν απομυζά την ενέργεια σας σε μεγάλο βαθμό, έχετε επενδυθέι πάρα πολύ στην ενέργεια του άλλου. Το ενεργειακό σας πεδίο είναι αναγκαίο να είναι τελείως άθικτο και ολοκληρωμένο, γιατί μόνο τότε μπρείτε να είστε ενεργειακά παραδείγματα προς μίμησιν για τους ανθρώπους που αγαπάτε. Μόνο τότε μπορείτε να τους δώσετε μια ίδέα του πως είναι να τοποθετείτε πρώτο τον εαυτό. Σας ευχαριστούμε για την ερώτηση.

Ερώτηση: Έχω μια ερώτηση που αφορά τις κλιματικές αλλαγές. Είναι ένα γεγονός της ζωής. Συμβαίνουν. Υποθέτω ότι η προσδοκία μου θα ήταν το κλίμα να αλλάξει προς μια κατεύθυνση. Ένα μέρος που είναι υγρό να γίνει ξηρό, ένα μέρος που ήταν κρύο να γίνει ζεστό, ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχουν παλινδρομήσεις και χάος. Μπορείτε να μιλήσετε σχετικά;

Aπάντηση: Επί του παρόντος στον Πλανήτη Γη έχετε αλλαγές στην θερμοκρασία των υδάτων σας. Είναι ελάχιστες, αλλά προξενούν τεράστιες αλλαγές στον Πλανήτη Γη. Δεν είναι μυστικό. Έχουμε ήδη κάνει λόγο για την άνοδο της στάθμης των υδάτων στον Πλανήτη Γη. Θα συμβεί. Είναι απλώς ζήτημα του σε τι βαθμό θα συμβεί και αυτό καθορίζεται από εσάς. Αυτό καθορίζεται από τις προσδοκίες σας, την σύνδεση σας με τον πλανήτη και το τι χρειάζεστε για να ανεβάσετε το επόμενο ενεργειακό επίπεδο του Πλανήτη Γη ώστε να υποστηρίζει την υψηλότερη δόνηση σας. Πρόκειται για ένα εξελικτικό στάδιο και όχι για μια καταστροφή. Συμβαίνουν ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν μ’αυτό. Την στιγμή που θα βιωθεί οποιαδήποτε αλλαγή, θα δείτε μάλλον μεγάλες διακυμάνσεις—όχι μια μικρή μεταστροφή προς ζεστότερο ή πιο κρύο. Δεν είναι μυστικό να σας πούμε ότι πολλοί ακόμη ανεμοστρόβιλλοι είναι καθοδόν και μάλιστα μεγάλοι. ( Δύο μέρες μετά από αυτή την επικοινωνία, ο τυφώνας Κατρίνα χτύπησε τις Η.Π.Α.). Γνωρίζετε ότι υπάρχει ένα κύκλος. Θα σας πούμε κάτι ακόμη καθώς πολλά από αυτά τα σημάδια έχουν δημιουργηθεί για την ενέργεια της Γης, ώστε να αρχίσει να αλλάζει. Καθώς ανεβάζει την θερμοκρασία του νερού Της, της ίδιας της Γης, η Γη αρχίζει να δονείται σε μια υψηλότερη δόνηση. Όταν κάτι θερμαίνεται, δονείται ταχύτερα. Κι έτσι αν και αυτές είναι ελάχιστες αλλαγές σ’ αυτο το σημείο, προξενούν μεγάλες αλλαγές στα καιρικά μοτίβα της Γης και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Δεν θα είναι μια σταδιακή κίνηση, θα είναι μια παλινδρόμηση μπρός και πίσω.

Ας αισιοδοξούμε ότι όταν περίπου θα αναρωτιέστε αν κάτι είναι αληθινά δραστικό, θα σταθεροποιηθεί για λίγο και ότι θα σας επιτρέψει να βρείτε την άνεση σας πριν αρχίσει να κινείται και πάλι. Μ’ αυτόν τον τρόπο κινείται Αυτή. Μ’ αυτόν τον τρόπο Αλλάζει και τα Πηγαίνει πολύ καλά με τις ενώσεις Της μαζί σας ώστε να βοηθήσει στην υποστήριξη των αναγκών σας στον Πλανήτη Γη. Θα δείτε περισσότερες δραστικές αλλαγές. Επι του παρόντος, με την κατανόηση σας της γεωλογίας και ιστορίας της Γης, σας δηλώνουμε ότι βαδίζετε προς άλλη μια εποχή των παγετώνων. Ω, Ναι. Αυτό προξενεί κάθε είδος φόβο. Δεν έχει συμβεί για πολλές εκατοντάδες χρόνια, αλλά αυτό συμβαίνει και καθώς η κίνηση προωθείται, θα δείτε ελάχιστες αλλαγές που θ’ αρχίσουν να συμβαίνουν για να δημιουργήσουν εκέινες τις αλλαγές που χαρακτηρίζονται ως διαφορές. Αυτής της εποχή των πάγων, θα προηγηθεί μια άνοδος της θερμοκρασίας της Γης καθώς αυξάνει τις δονήσεις της και μεταβολές στα καιρικά μοτίβα. Οι φόβοι σας γι’ αυτό προέρχονται από την πεποίθηση ότι δεν μπορείτε να ζήσετε σε μια εποχή των παγετώνων, αλλά σας ζητούμε να εν-θυμηθείτε ότι κι εσείς επίσης εξελίσσεστε. Η προσαρμοστικότητα είναι μια ανθρώπινη ιδιότητα η οποία σας έχει οδηγήσει δια μέσου πολλών από αυτές τις μεταβολές, και θα το κάνει και πάλι.

Μια από αυτές τις αλλάγες που θα συμβούν στο πολύ κοντινό μέλλον είναι η αλλαγή της Κρυστάλλινης Ενέργειας που έρχεται στην Γη. Ο ερχομός της Κρυστάλλινης Ενέργειας την Γη έχει αρχίσει να συμβαίνει εδώ και πάνω από πέντε χρόνια. Ξέρετε, αυτό είναι που αποκαλείτε ηλιακές εκρήξεις. Οι μαζικές εκρήξεις του στέμματος που προέρχονται από τον ήλιο φέρνουν και αποθηκεύουν Κρυστάλλινη Ενέργεια στην Γη, η οποία Την βοηθάει να εξελιχθεί—την βοηθάει να σας βοηθήσει να εξελιχθείτε και να δημιουργήσει έναν χώρο ώστε να συμβεί αυτό. Σας λέμε, όπως σας είχαμε πει και στην αρχή, πριν πέντε χρόνια, ότι αυτές θα καταλαγιάσουν και θα επιστρέψουν σε μια φυσιολογική συχνότητα το έτος 2006. Αυτή είναι μια από τις επόμενες συνδέσεις που έχετε καθ’ οδόν. Θα συμβεί το έτος 2006. Όταν συμβεί αυτό ορισμένες από τις αλλαγές των καιρικών σας μοτίβων θα υποχωρήσουν για ένα διάστημα, καθοτι προς το παρόν υπάρχει μια επιβράδυνση 3,5 μηνών ανάμεσα στην στιγμή που η ενέργεια φτάνει στην Γη και την στιγμή που τα αποτελέσματα γίνονται αισθητά. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε σε ορισμένα ιστορικά αντικείμενα, μερικά από τα πράγματα που έχουν συμβεί στην Γη σας, ανεξαρτήτως του αν τα αποκαλείτε καλά ή κακά, μερικά λοιπόν από αυτά, είναι άμεσα αποτελέσματα των μαζικών εκρήξεων του στέμματος που στέλνουν Κρυστάλλινη Ενέργεια στην Γη. Έχει αποθηκευτεί στις τεκτονικές πλάκες και αναδύεται καθώς την χρειάζεστε. Αυτή η φόρτιση της μπαταρίας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και θα τελειώσει κάπου στο έτος 2006 αποκαθιστώντας την φυσιολογική συχνότητα των μαζικών εκρήξεων του στέμματος. Εν τω μεταξύ, οι επιστήμονες διερωτώνται σιωπηρά εάν ο ήλιος βρίσκεται προ του τέλους επειδή έχει εκτιναχτεί τόση πολλή ενέργεια απ’ αυτήν, που δεν μπορούν να καταλάβουν από που ακριβώς ήρθε αρχικά ή πόσες ακόμη είναι δυνατόν να συμβούν. Σας λέμε ότι ο ήλιος δεν είναι αυτό που νομίζετε, καθότι κανένας δεν έχει δει την άλλη πλευρά του ηλίου ούτε πρόκειται να την δει ποτέ, επειδή δεν είναι ένας πλανήτης, όπως πιστεύετε. Είναι μια ενεργειακή πύλη. Είναι ένα άνοιγμα ανάμεσα σε διαστασιακές πραγματικότητες, όχι μια καυτή φλεγόμενη σφαίρα αερίων. Είναι μια πύλη Φωτός.

Καθώς κατανοείτε ορισμένα από αυτά τα πράγματα, θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν φυσικές αλλαγές καθ’ οδόν. Δεν μπορούμε να περιμένουνε να δούμε που θα το πάτε από εδώ, καθότι, καθώς το προσαρμόζετε στις δικές σας ανάγκες, καθώς το προσαρμόζετε στην έκφραση της δικής σας μοναδικής ομορφιάς, τα πάντα αλλάζουν. Σας λέμε ότι επίκεινται θαυμάσιοι καιροί. Δημιουργείτε τις ευκαιρίες, ακόμη και μέσα από την Γη, να κάνετε τεράστιες αλλαγές στην πραγματικότητά σας και στην Γη την Ίδια. Μην απασχολείτε τον εαυτό σας με αυτό που έχουμε αναφέρει ως την επερχόμενη εποχή τον πάγων. Αντί να επικεντρώνεστε στον προορισμό, κοιτάξτε το ταξίδι και απολαύστε την διαδρομή.

Ερώτηση: Χάνω χρόνο. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω διαφορετικά. Τι συμβαίνει;

Aπάντηση: Αυτό είναι που αποκαλούμε χρονοτρύπες. Καθώς γίνεστε περισσότερο διαδιαστασιακοί, τα Ίντιγκο και τα Παιδιά της Κρυστάλλινης Δόνησης γεννιούνται σ’ αυτή την Γη και γεννιούνται με διαδιαστασιακές ικανότητες. Καθώς εισέρχονται με διαδιαστασιακές ικανότητες κατανοούν πράγματα σχετικά με τις διαστάσεις του χώρου και του χρόνου που εσείς δεν καταλαβαίνετε. Πρέπει να το βιώσετε μ’ αυτό που αποκαλούμε τον δύσκολο τρόπο, αλλάζοντας από μια κατανόηση του χρόνου προς κάποια άλλη κατανόηση του χρόνου. Μέρος της αλλαγής αυτής, αποτελεί η εμπειρία αυτού που αποκαλούμε χρονοτρύπες. Υπάρχουν φορές που οδηγάτε στον δρόμο και είστε 20 μίλια πιο κάτω από ότι πιστεύατε ή ίσως περάσατε από αυτό το σημείο πριν 10 λεπτά και τώρα ξαναπερνάτε. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι ακριβώς συνέβει σ’ αυτόν τον χρόνο και χώρο. Πέσατε σε χρονοτρύπα.

Παίρνετε τα κλείδια σας, τα οποία τοποθετείτε στο ίδιο σημείο και πάνω στο ίδιο μέρος που χρησιμοποιείτε κάθε φορά και μια μέρα απλώνετε το χέρι σας για να τα πάρετε και δεν είναι εκεί. Δεν εμφανίζονται για έξι μήνες και είναι ακριβώς εκεί που τα βάλατε. Η εγγονή σας είναι ένα διαδιαστασιακό Κρυστάλλινο Παιδί και θα σας πει « Γιαγιά, τι είναι αυτά;» και θα κρατήσει ψηλά τα κλειδιά που σας έλειπαν. Στην πραγματικότητα, τα τοποθετήσατε σε κάποια άλλη διάσταση του χώρου και του χρόνου η οποία δεν σας είναι οικεία, είναι όμως στην εγγονή σας. Το να αποκτήσετε άνεση με την επέκταση του χώρου και του χρόνου είναι ένα από τα χαρμόσυνα πράγματα που έχουν την εύκαιρία να κάνουν οι άνθρωποι σ’ αυτό το στάδιο της στη ζωή τους. Θα είμαστε εκεί με το θαυμάσιο, χαρμόσυνο γέλιο για να σας βοηθήσουμε να εν-θυμηθείτε ότι είναι μόνο ένα Παιχνίδι.

______________________

Αγαπημένοι, είναι τιμή μας να βρισκόμαστε εδώ, παρουσία σας. Μας τιμά το να είμαστε μαζί σας, με τους μικρούς τρόπους που μπορούμε, για να αντανακλούμε την μοναδική σας ομορφιά ώστε να μπορείτε για μια στιγμή να βλέπετε ποιοί πραγματικά είστε. Μας είναι αδύνατον να τραβήξουμε το πέπλο τελείως στην άκρη, γιατί αν το κάναμε, θα πηγαίνατε όλοι στην Εστία. Θα λέγατε όλοι «Γιατί το κάνουμε αυτό;» Kαι θα επιστρέφατε στο μεγαλείο της Εστίας. Αντ’ αυτού, παραμένετε εκεί πέρα, παίζοντας το Παιχνίδι, κοιτώντας τριγύρω, προσπαθώντας να εξακριβώσετε περί τίνος πρόκεινται όλα, αλλά μέσα σ’ αυτή την αναζήτηση φέρνετε την Εστία στην Γη. Δημιουργείτε τον παράδεισο στην καθημερινή σας ζωή και εκεί είναι που βρίσκεται η μαγεία. Σας χειροκροτούμε με όλα τα φτερά στους ουρανούς για την θαυμάσια δουλειά που κάνετε.

Να ξέρετε ότι είναι απλώς χαρά να σας παρακολουθούμε και σας αφήνουμε με τρεις απλές υπενθυμήσεις. Καθώς παίζετε αυτό το Παιχνίδι, να φέρεστε ο ένας στον άλλο με σεβασμό. Να φροντίζετε ο ένας τον άλλο με κάθε ευκαιρία, καθότι όταν φροντίζετε κάποιον άλλο, φροντίζετει τον εαυτό σας. Να παίζετε καλά μαζί.

Espavo!

 

μετάφραση:  Αθηνά Σαντορινίου

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!