Νοέμβριος 2001

Η Ιστορία του Κύκλου και του Φωτός
Η Είσοδος των Ανθρώπινων Αγγέλων

 

Από τον Steve:

Η αίθουσα ήταν γεμάτη. Δεν υπήρχε ούτε μια θέση άδεια και κάποιοι καθόντουσαν στο πάτωμα και στον διάδρομο. Καθώς έμπαινα, τους είδα όλους να κοιτούν την σκηνή με ανυπομονησία. Ήταν φανερό πως θα συνέβαινε ένα θαύμα. Ήξερα πως θα είμαι μέρος αυτού του θαύματος, όπως επίσης ήξερα πως αυτή η ανυπομονησία ήταν αυτή που δημιουργούσε το θαύμα. Ένιωσα την πιο όμορφη αγάπη άνευ όρων καθώς περπατούσα στον διάδρομο προς την σκηνή που με περίμενε η Μπάρμπαρα. Καθώς έβαζα το μικρόφωνό μου, κοίταξα το κοινό και εξεπλάγην από το πόσα πρόσωπα αναγνώριζα. Εκείνη τη στιγμή ήξερα πως είχαμε περάσει τα όρια του πέπλου. Βρισκόμασταν στην Εστία.

Μεγάλες αγκαλιές και απαλά σκουντήματα

Steve

 

 

 

Από το γκρουπ:

Χαιρετισμούς από την Εστία αγαπημένοι μας.

Νιώθετε την ενέργεια; Νιώθετε την ουσία του ποιοι είσαστε όταν κοιτάζεστε στα μάτια; Νιώθετε πως υπάρχει λόγος που είσαστε εδώ; Φυσικά και το νιώθετε. Αυτές αγαπημένοι μας είναι οι μνήμες από την Εστία. Καταλαβαίνετε μέσα από την καρδιά σας πως βρίσκεστε εδώ αυτήν ακριβώς την στιγμή για να κάνετε αυτό για το οποίο ήρθατε. Μας κοιτάξατε και είπατε, “Τι σημαίνει αυτό; Ποιο είναι το νόημα της ζωής; Τι έχω έρθει να κάνω εδώ;” Μακάρι να μπορούσαμε να σας απαντήσουμε. Μακάρι να μπορούσαμε να σας πούμε πως αν απλά στρίβατε δεξιά εκεί που στρίψατε αριστερά, θα βρίσκατε το πάθος σας. Δεν πρέπει να το κάνουμε εμείς αυτό γιατί θα σας πάρουμε την δύναμή σας. Αυτή η αναζήτηση για το πάθος σας, σας επιτρέπει να βιώσετε ότι είσαστε δημιουργοί.

Αναρωτιέστε γιατί δεν βλέπετε πού πηγαίνετε. Ρωτάτε, “Γιατί πρέπει να μας μπερδεύει τόσο πολύ;” Μας αρέσει που ρωτάτε, αλλά σας λέμε πως εσείς αποφασίσατε να σας μπερδεύει τόσο πολύ. Εσείς συγγράψατε το παιχνίδι και το κάνατε καλά, γιατί δεν θυμάστε ποιοι είστε. Εσείς επιλέξατε να κατέβετε σ’ αυτήν την όμορφη Αρένα του Παιχνιδιού όπου θα ξυπνούσατε μέσα σε φούσκες βιολογίας και θα νιώθατε μπερδεμένοι. Αυτός ήταν και ο σκοπός σας. Σας λέμε πως τα καταφέρατε καλύτερα απ’ όσο περιμένατε. Έτσι δεν είναι; Τώρα όμως αρχίζετε να βλέπετε μέσα από το πέπλο. Ο χρόνος συντομεύει. Το κενό χρόνου μέσα στο οποίο δημιουργείτε μικραίνει συνεχώς. Επιλέξτε καλά τις σκέψεις σας αγαπημένοι μας, επειδή αυτές κρατούν την πραγματικότητα του μέλλοντός σας και θα το βιώνετε αυτό ταχύτερα από ποτέ. Δεν μπορείτε να επιλέξετε τι περνάει από το μυαλό σας γιατί είσαστε μέρος του Συμπαντικού Υποσυνείδητου Νου και υπάρχει μια συνεχής ροή σκέψεων που περνούν από το μυαλό σας συνέχεια. Έχετε όμως πλήρη επιλογή για το τι μένει στο μυαλό σας. Επιλέξτε καλά τις σκέψεις σας και επιλέξτε μόνο τις δονήσεις που συγχωνεύονται με την καρδιά σας και δεν θα υπάρχουν πια πόλεμοι στον πλανήτη Γη. Έρχονται νέοι καιροί και θα αντιμετωπίσετε αρκετές προκλήσεις.

Σας λέμε πως έχετε όλοι μεγαλύτερες ευκαιρίες απ’ όσες νομίζετε. Το να σας πούμε όμως πού βρίσκονται και πώς μοιάζουν, θα είναι σαν να σας παίρνουμε την δύναμή σας. Αντί γι’ αυτό, θα σας πούμε μια ιστορία:

Η Ιστορία του Κύκλου και του Φωτός

Στην αρχή ήταν η λέξη. Η λέξη ήταν “ομ” και αυτή η δόνηση ήταν η αρχή του Όλα Όσα Είναι. Καθώς το ιερό άκουσμα της λέξης δονούσε την δομή της Συμπαντικής Ενέργειας, δημιούργησε τον Κύκλο και αυτός ο Κύκλος ήταν ενέργεια σε κίνηση. Από την στιγμή που ο Κύκλος ήταν δημιούργημα της δομής της Συμπαντικής Ενέργειας, ήταν ένας Κύκλος δημιουργίας. Ο σχηματισμός αυτού του Κύκλου ήταν η αρχή των πάντων. Ήταν ένας θαυμάσιος Κύκλος δημιουργίας.

Σύντομα ο Κύκλος σηκώθηκε από την δομή της Συμπαντικής Ενέργειας και άρχισε να περιφέρεται. Αναπηδούσε και κυλούσε καθώς πήγαινε παντού. Σύντομα άρχισε να δημιουργεί τα πιο θαυμαστά πράγματα που μπορείτε να φανταστείτε. Στον Κύκλο άρεσε να δημιουργεί και αυτό έκανε. Η Συμπαντική Ενέργεια μπορούσε να συγχωνεύει τα πάντα κι έμοιαζε σαν έναν καμβά πάνω στον οποίο δημιουργούνταν τα πάντα. Ο Κύκλος βίωνε τα θαύματα της δημιουργίας επειδή μπορούσε να δημιουργήσει τα πάντα. Καθώς ο Κύκλος κυλούσε και δημιουργούσε, είδε τα πιο εκπληκτικά πράγματα και συνειδητοποίησε τι είχε δημιουργήσει. Στον Κύκλο άρεσε να παίζει. Υπήρχαν στιγμές που ο Κύκλος κυλούσε στο πλάι και στριφογυρνούσε σαν ελικόπτερο και πετούσε τριγύρω. Έμαθε να αναπηδά και άρχισε να κυλάει. Έμαθε να στριφογυρνά σαν νόμισμα. Ανακάλυψε πως δεν υπήρχαν όρια τα οποία δεν μπορούσε να περάσει. Ήταν ελεύθερος και χαρούμενος.

Κάποια στιγμή ο Κύκλος ένιωσε άνετα με το να δημιουργεί και άρχισε να δημιουργεί μεγάλες δημιουργίες που έδειχναν την μεγαλοσύνη της Συμπαντικής Ενέργειας. Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει κάτι που θα ξεπερνούσε τα όρια της Συμπαντικής Ενέργειας. Όσο κι αν προσπάθησε, δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τα όρια που έψαχνε. Όσο περισσότερα δημιουργούσε, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσε πως δεν μπορούσε να βρει την αρχή ή το τέλος της Συμπαντικής Ενέργειας. Όπως η Συμπαντική Ενέργεια, έτσι και ο Κύκλος συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να δει τα πάντα εκτός από τον εαυτό του. Το μόνο που δεν μπορούσε να δημιουργήσει ήταν η κατανόηση του εαυτού του. Μπορούσε να κυλήσει όπου ήθελε. Μπορούσε να πετάξει όπου ήθελε. Μπορούσε να αναπηδήσει παντού, να μικρύνει ή να μεγαλώσει και όμως μπορούσε να δει μόνο μικρά κομμάτια του εαυτού του κάθε φορά. Άρχισε να αμφισβητεί την τέλεια ύπαρξή του επειδή καταλάβαινε πως δεν θα μπορούσε ποτέ να κατανοήσει την ύπαρξή του. Ο Κύκλος δεν μπορούσε να πει “ΕΙΜΑΙ”.

Ο Κύκλος ήταν η πρώτη διάσταση επειδή ήταν ο πρώτος Κύκλος. Τότε αποφάσισε να αλλάξει μορφή. Σκέφτηκε πως αν πάρει άλλη μορφή, θα μπορούσε να δει τον εαυτό του και να πει “ΕΙΜΑΙ”. Τότε ο Κύκλος μπήκε στην δεύτερη διάσταση. Εκείνη την στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πριν και δημιούργησε άλλον έναν Κύκλο. “Θα είναι εύκολο. Τώρα θα μπορώ να κοιτάξω τον άλλο Κύκλο και θα ξέρω ποιος είμαι” είπε ο Κύκλος. Γι’ άλλη μια φορά απογοητεύτηκε γιατί δεν μπορούσε να δει ολόκληρο τον Κύκλο που δημιούργησε. Μόνο μικρά κομμάτια του μπορούσε να δει. Όπως κι εκείνος, έτσι και ο νέος Κύκλος κινούνταν συνέχεια στην ενέργεια χωρίς αρχή και τέλος. Έτσι, δεν μπορούσε να τοποθετηθεί μέσα σε κάτι ώστε να μπορέσει να συνειδητοποιήσει τον εαυτό του. Η λέξη “ΕΙΜΑΙ”, για ακόμα μια φορά του διέφευγε.

Τι έγινε μετά; Ρωτάτε. Και ο δεύτερος Κύκλος μπήκε στην δεύτερη διάσταση μέσα στον πρώτο Κύκλο και διπλώθηκε δημιουργώντας τον αριθμό οκτώ. Ο αριθμός οκτώ έλαβε μια οριζόντια θέση μέσα στον πρώτο Κύκλο. Καθώς η ενέργεια στον δεύτερο Κύκλο συνέχισε να κινείται γύρω του, διασταυρωνόταν με τον εαυτό της στην μέση του οκτώ. Τώρα λοιπόν, ο δεύτερος Κύκλος περιστρέφεται ως αριθμός οκτώ μέσα στον πρώτο Κύκλο. Μετρώντας και τον πρώτο Κύκλο, υπάρχουν τρεις Κύκλοι, αφού ο δεύτερος διαιρέθηκε σε δύο. Με αυτόν τον τρόπο, η Συμπαντική Ενέργεια βρίσκει έκφραση στην τρίτη διάσταση.

Η ενέργεια που κινείται γύρω από τον δεύτερο Κύκλο, περνάει από το μαγικό σημείο στο κέντρο του, στην τρίτη διάσταση. Τώρα η ενέργεια διασταυρώνεται με τον εαυτό της και εκπέμπει σπίθες. Ο πρώτος Κύκλος μιλάει με την φωνή της δημιουργίας: “Γενηθήτω Φως” και εγένετο Φως. Οι σπίθες που πετάγονταν ήταν φτιαγμένες από την ίδια Συμπαντική Ενέργεια που ήταν φτιαγμένος και ο πρώτος Κύκλος. Έτσι, είχαν τις ίδιες δυνατότητες δημιουργίας όπως ο πρώτος Κύκλος, αλλά δεν μπορούσαν να θυμηθούν τις δυνατότητές τους γιατί έβλεπαν τους αυτούς τους σαν ξεχωριστά κομμάτια της τρίτης διάστασης. Έτσι τώρα ο Κύκλος μέσα στον Κύκλο κινείται ακόμα και οι μικρές σπίθες πετάγονται και δημιουργούν Φως. Τι υπέροχες στιγμές αρχίζουν να ζουν! Δεν μπορούν να δουν τους εαυτούς τους και πιστεύουν πως η ύπαρξή τους στην τρίτη διάσταση είναι το μόνο που υπάρχει. Ο αρχικός Κύκλος κοιτάζει το Φως και το βλέπει ως ξεχωριστό επειδή πέρασε μέσα από την πολικότητα της δεύτερης διάστασης. Τώρα το Φως αρχίζει να νιώθει εντελώς ξεχωριστό καθώς  λέει την μαγική λέξη “ΕΙΜΑΙ”. Ο Κύκλος γελάει καθώς ακούει το φως. Το Φως λέει αυτή την λέξη επειδή νομίζει πως είναι ξεχωριστό από τον Κύκλο… και ο κύκλος είναι χαρούμενος.

Με το πέρασμα του χρόνου, το Φως αρχίζει να δημιουργεί και ο Κύκλος κοιτάζει με χαρά. Είναι διασκεδαστικό να βλέπει το Φως να δημιουργεί τα πάντα και όμως δεν μπορεί να δει ότι δημιουργεί την δική του πραγματικότητα. Τι μεγάλη χαρά να βλέπει ο Κύκλος το εαυτό του έτσι.

Το Φως δημιουργεί ακόμη περισσότερα καθώς αποκτά συνείδηση. Πολύ σύντομα το Φως αρχίζει να συνειδητοποιεί τον μεγάλο Κύκλο που το περιβάλλει. Αν και το Φως νιώθει τον Κύκλο με την καρδιά του, δεν μπορεί να τον δει. Το Φως αρχίζει να δέχεται το γεγονός ότι αν και δεν μπορεί να δει ή να αγγίζει τον Κύκλο, μπορεί να του μιλήσει. Το Φως λέει “Αγαπημένε Κύκλε, πες μου γιατί είμαι εδώ. Πες μου το νόημα της ζωής”. Ο Κύκλος χαίρεται αλλά παραμένει σιωπηλός γιατί ξέρει πως δεν μπορεί ποτέ να πει στο Φως το νόημα της ζωής, γιατί το Φως πρέπει να δημιουργήσει το νόημα και τη ζωή. Μόνο όταν το Φως αποδεχθεί πλήρως τις δυνάμεις που έχει ως δημιουργός, θα είναι η πεπερασμένη έκφραση του Κύκλου. Ο Κύκλος παραμένει σιωπηλός όσο το Παιχνίδι συνεχίζεται… και είναι χαρούμενος.

Και αυτό συνεχίζεται. Καθώς οι σπίθες Φωτός αρχίζουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για το Φως τους, αρχίζουν να δημιουργούν. Κι αυτές υπάρχουν στην δομή της Συμπαντικής Ενέργειας που τις κάνει δημιουργούς όπως και τον πρώτο Κύκλο. Το Φως αρχίζει να παίζει και βρίσκει τρόπους να κυλάει και να περιστρέφεται και να πετάει όπως έκανε στην αρχή ο πρώτος Κύκλος. Ο Κύκλος το κοιτάζει και είναι χαρούμενος. Καθώς οι σπίθες Φωτός αρχίζουν να λάμπουν και χρησιμοποιούν το δικό τους Φως, αρχίζουν να διασκεδάζουν. Αρχίζουν να αναβοσβήνουν. Αρχίζουν να γίνονται ευφάνταστες και δημιουργούν χρώματα με το Φως τους. Βλέπουν πως μπορούν να είναι το Φως ή να αντανακλούν το Φως και γίνονται πολύ καλές σ’ αυτά. Σύντομα στέλνουν σήματα η μια στην άλλη με το Φως τους αφού βλέπουν πως το Φως είναι το δικό τους. Αρχίζουν να διασκεδάζουν καθώς δημιουργούν τα πάντα με το Φως τους… και ο Κύκλος είναι χαρούμενος.

Ήρθε ο καιρός που τα Φώτα είδαν πως δεν μπορούσαν να φτάσουν πιο βαθιά στη Συμπαντική Ενέργεια και έφτιαξαν τους δικούς τους κύκλους γιατί ως δημιουργοί άρχισαν να πραγματοποιούν τις μεγαλύτερες επιθυμίες τους. Δεν ήξεραν ότι το έκαναν αυτό, γιατί το πέπλο της λήθης που φορούν είναι τόσο παχύ ώστε δεν μπορούν να δουν πως αποτελούν μέρος του Μεγαλύτερου Κύκλου. Βρίσκονται όμως στην τρίτη διάσταση και δημιουργούν έναν υπέροχο Γαλαξία με πλανήτες στην δομή της Συμπαντικής Ενέργειας σους οποίους θα παίξουν τα παιχνίδια τους. Τα Φώτα δημιουργούν αυτήν την υπέροχη Αρένα του Παιχνιδιού εδώ κι ένα παιχνίδι εκεί και αρχίζουν να φτιάχνουν πολλά θαυμάσια παιχνίδια στα οποία αναβοσβήνουν. Ο Κύκλος στέκεται και κοιτάζει με θαυμασμό. Και είναι χαρούμενος.

Ακόμα και μετά από αρκετά παιχνίδια που στήθηκαν για να δει το Φως τον εαυτό του, τα Φώτα αρχίζουν να σκέφτονται πως μόνο αυτά υπάρχουν και οι μνήμες από τον Κύκλο αρχίζουν να ξεθωριάζουν. Βλέποντάς το αυτό, ο Κύκλος αντιλαμβάνεται πως η πραγματική δοκιμασία για το Φως θα είναι να μπορέσει να δει τον εαυτό του και να εν-θυμηθεί πως είναι στην πραγματικότητα μέρος του Κύκλου. Τότε όλες οι ικανότητες δημιουργίας θα επέστρεφαν στο Φως και ο Κύκλος θα μπορούσε να δει τον εαυτό του ως Φως. Αυτή η επαν-ένωση προκάλεσε την ενωμένη δημιουργία ενός ξεχωριστού Παιχνιδιού. Εδώ, οι υψηλότερες πτυχές του Φωτός συνδυασμένες με τον Κύκλο, δημιούργησαν αυτό το ξεχωριστό Παιχνίδι. Ο Κύκλος, με όλη του την σοφία, ήξερε πως ο μόνος τρόπος για να αναλάβει το Φως  την δύναμή του, ήταν να αναλάβει την ευθύνη της δημιουργίας. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε ένα μεγάλο Παιχνίδι με μόνο έναν κανόνα: σε όλα τα πράγματα θα υπήρχε ελεύθερη επιλογή.

Έτσι τα Φώτα άρχισαν να παίζουν στην Αρένα της ελεύθερης επιλογής. Άρχισαν όπως πριν, αναβοσβήνοντας με χαρά. Μόνο που αυτή την φορά έφτιαξαν το Παιχνίδι πολύ δύσκολο με τη χρήση του πέπλου της λήθης. Όχι μόνο τα Φώτα δεν ήξεραν ότι ήταν μέρος του Κύκλου, αλλά αποφάσισαν να ξυπνήσουν πολύ μπερδεμένα. Στην αρχή, ο Κύκλος νόμιζε πως το Παιχνίδι δεν θα πετύχαινε, επειδή η ελεύθερη επιλογή έκανε τα Φώτα να κάνουν πολύ φτωχές επιλογές. Όμως ο Κύκλος παρακολουθούσε με Αγάπη το Παιχνίδι που εξελισσόταν και άναβε ξανά τα Φώτα με Αγάπη όταν αυτά έσβηναν. Το Φως τραβά ενέργεια από τον Κύκλο κάθε φορά που χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να δημιουργεί. Το δύσκολο για το Φως είναι να ξέρει πως η ενέργεια της δημιουργίας είναι δική του και πως το πέπλο κρατά καλά αυτό το μυστικό. Πολύ σύντομα το Φως ανακαλύπτει ακόμα ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Βλέπει πως όταν το Φως σβήνει, μπορεί πολύ εύκολα να ανάψει ξανά όταν συνδεθεί με τον Κύκλο μέσω οποιασδήποτε έκφρασης Αγάπης. Το Φως είναι πολύ ενθουσιασμένο με αυτή την ανακάλυψη. Ο Κύκλος επίσης ενθουσιάζεται με αυτή την εξέλιξη γιατί σημαίνει πως το Φως αρχίζει να εν-θυμάται.

Τα Φώτα μπήκαν τόσο πολύ μέσα στο Παιχνίδι, που τοποθετήθηκαν σ’ ένα άνετο μέρος και οι δυνάμεις τους έφυγαν. Μετά από μεγάλα χρονικά διαστήματα, τα Φώτα άρχισαν να δημιουργούν πάθος για το σκοτάδι και τις σκιές. Σκέφτηκαν πως μπορεί κάποιος να δει το Φως μόνο αν υπάρχει η αντίθεση του σκοταδιού. Υπάρχουν στιγμές που ξεχνούν τον Κύκλο και τυλίγονται με σκοτάδι. Ο Κύκλος παρακολουθούσε με θαυμασμό τα Φώτα να παίζουν το Παιχνίδι. Τα Φώτα πίστεψαν πως η πραγματικότητα που δημιούργησαν ήταν το μόνο που υπήρχε. Πίστεψαν πως αν δεν μπορούν να τον δουν, να τον νιώσουν ή να τον αγγίξουν, δεν υπάρχει. Έγραψαν και στις εφημερίδες τους πως “Ο Κύκλος πέθανε”. Ο Κύκλος είδε με χαρά ότι η δημιουργία του πέπλου είχε ολοκληρωθεί. Ο Κύκλος χαιρόταν που επέτρεψε στον εαυτό του να δει ένα κομμάτι του που δεν φανταζόταν ποτέ… και ήταν χαρούμενος.

Κάθε τόσο, δύο ή περισσότερα Φώτα κοιτιόντουσαν στα μάτια και με κάποιον τρόπο εν-θυμόντουσαν πως είναι μέρος ενός μεγαλύτερου Κύκλου. Ζήτησαν από τον Κύκλο να τα προστατέψει από το σκοτάδι και έφτασαν στο σκοτάδι του φόβου, φωτίζοντάς το με το πιο πανέμορφο Φως. Ο Κύκλος φούσκωσε από υπερηφάνεια όταν είδα τα Φώτα να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Ο Κύκλος προσφέρθηκε να βοηθήσει το Φως να καταλάβει πως το σκοτάδι ήταν απλά μια ψευδαίσθηση της πολικότητας και απουσία Φωτός. Το σκοτάδι υπάρχει απλά ως μέρος του Παιχνιδιού, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να δουν το δικό τους Φως και να βρουν έναν χώρο για να το χρησιμοποιήσουν. Είναι τόσο δύσκολο επειδή με το πέπλο της λήθης να στέκει γερά στην θέση του, οι σπίθες μπορούν να δουν το Φως μόνο ως αντανάκλαση.

Είναι πολύ δύσκολο για τα Φώτα να δουν παραέξω την μεγαλύτερη εικόνα. Η ελπίδα τους ήταν να ξυπνήσουν εντελώς μπερδεμένα και τα κατάφεραν πολύ καλά. Ήταν τόσο μπερδεμένα που μερικά απ’ αυτά παρέδωσαν την δύναμή τους στο σκοτάδι, πιστεύοντας πως η απάντηση θα βρισκόταν εκεί. Αφού οι δυνάμεις τους δεν είχαν όρια, το σκοτάδι φαινόταν να έχει δύναμη.  Ο Κύκλος ξεκαρδίστηκε γι’ αυτή την δημιουργία, επειδή οι δυνάμεις τους ήταν τόσο μεγάλες και το πέπλο τόσο παχύ, που δημιούργησαν κάτι από το τίποτα.  Αφού δημιουργούν με το Φως αλλά δεν μπορούν να δουν πως αυτά είναι οι δημιουργοί, παραδίδουν την δύναμή τους στο σκοτάδι, το οποίο φυσικά είναι η απουσία του Φωτός. Ο Κύκλος σκέφτηκε πόσο θαυμάσιο είναι το ότι το Παιχνίδι έχει ολοκληρωθεί. “Αυτά τα Φώτα είναι τόσο διασκεδαστικά!” σκέφτηκε ο Κύκλος.

Και συνεχίστηκε αυτό, τα Φώτα να δημιουργούν όπου κι αν κοίταζαν. Άρχισαν ακόμα να δημιουργούν Παιχνίδια μέσα στο Παιχνίδι που δεν είχαν κανένα νόημα. Ο Κύκλος σκέφτηκε “Δεν είναι ευφάνταστα; Δεν είναι θαυμάσιο να βλέπω να δημιουργούν ό,τι αγγίζουν, ό,τι σκέφτονται και ό,τι νιώθουν;” Ο Κύκλος άρχισε να βλέπει τον εαυτό του μέσα στην ομορφιά του Φωτός… και ήταν χαρούμενος.

Το Φως εξακολουθεί να παίζει το Παιχνίδι σ’ ένα πεδίο πολικότητας γιατί έχει περάσει μέσα από τους δύο εσωτερικούς Κύκλους. Οι δύο εσωτερικοί Κύκλοι εκπροσωπούν την διττότητα της δεύτερης διάστασης. Καθώς το Φως πέρασε μέσα από την δεύτερη διάσταση, ήταν υποχρεωτικό να χωριστεί, ή τουλάχιστον να έχει αυτή την ψευδαίσθηση. Όλα όσα βλέπει το Φως σ’ αυτό το πεδίο πολικότητας όταν επισκέπτεται την τρίτη διάσταση είναι ψευδαίσθηση γιατί βλέπει τον εαυτό του ξεχωριστά από τον Κύκλο. Βλέπει τον εαυτό του σαν Φως ή σκοτάδι, κάτι που δεν είναι. Βλέπει τον εαυτό του σαν πάνω ή κάτω, σαν αγάπη ή φόβο, σαν καλό ή κακό, σαν σωστό ή λάθος. Δεν είναι έτσι. Αυτή είναι απλά μια ψευδαίσθηση που είναι αναγκαία για την έκφραση του Φωτός. Τα θαυμάσια Φώτα, πού και πού έχουν μια ιδέα του δικού τους Φωτός όταν αντανακλάται από το ένα στο άλλο. Όταν γίνεται αυτό, αναζωογονούνται γιατί αγγίζουν τις καρδιές τους. Αγγίζουν την ουσία του ποια είναι. Εκείνη την στιγμή στέλνουν έναν κυματισμό ενέργειας πίσω στον Κύκλο και ο Κύκλος είναι χαρούμενος.

Ο Κύκλος της Συμπαντικής Ενέργειας δεν έχει αρχή και τέλος, αλλά στον εσωτερικό Κύκλο η ενέργεια πρέπει να έχει αρχή και τέλος, αλλιώς δεν θα μπορούσε να την δει ο πρώτος Κύκλος. Όλα τα Παιχνίδια που δημιουργήθηκαν από το Φως έχουν ένα χρονικό όριο. Αυτό ισχύει και για το Παιχνίδι της Ελεύθερης Επιλογής. Ακόμα και οι μεγαλύτερες ελπίδες του Κύκλου σβήνουν, επειδή ο πλανήτης Ελεύθερης Επιλογής φτάνει στο τέλος του χρόνου του. Ακόμα και το Φως το είδε να έρχεται γιατί έχει ήδη προλεχθεί. Τα Φώτα κοίταξαν το ένα το άλλο και είπαν “Τι θα κάνουμε; Πού είμαστε; Ποιος θα μας σώσει;” Προσευχήθηκαν στον Κύκλο και ο Κύκλος τους χαμογέλασε με αγάπη. Ζήτησαν από τον Κύκλο να επέμβει, να τα σώσει κα να τα καθοδηγήσει. “Δείξε μας τον δρόμο”, ζήτησαν τα Φώτα. Ο Κύκλος χαμογέλασε και έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει τον καθρέφτη μπροστά στα Φώτα για να δουν τους εαυτούς τους. Το πέπλο όμως ήταν τόσο παχύ που τα Φώτα δεν μπόρεσαν να δουν πως αυτό το Φως ήταν δικό τους. Ο Κύκλος είδε πως η μεγαλύτερη ελπίδα του να δει τον εαυτό του έσβηνε. Ακόμα κι έτσι, ο Κύκλος ήταν χαρούμενος.

Την τελευταία στιγμή στην Αρένα του Παιχνιδιού, ο Κύκλος είδε πως το Φως γινόταν πιο λαμπερό. Γινόταν τόσο λαμπερό που ήταν έτοιμο να τρυπήσει το πέπλο. “Εν-θυμάστε ποιοι είστε;” ρώτησε ο Κύκλος. Δεν πήρα απάντηση από το Φως. “Γνωρίζετε πως είσαστε στην ουσία ο Κύκλος;” ρώτησε ξανά ο Κύκλος, αλλά πάλι δεν πήρε απάντηση. Το Φως γινόταν πολύ λαμπερό, αλλά εξακολουθούσε να μην μπορεί να κατανοήσει ότι ήταν ο ίδιος ο Κύκλος. Ο Κύκλος τώρα είχε ενθουσιαστεί γιατί το Φως γινόταν τόσο λαμπερό που άρχισε να αναλαμβάνει την ευθύνη να κρατάει το ίδιο του το Φως. Το Φως άρχισε να αφυπνίζεται. Πολύ αργά στην αρχή αφυπνιζόταν το ένα μετά το άλλο. Άρχισε να εμφανίζεται μια ανώτερη αλήθεια στην Αρένα του Παιχνιδιού, καθώς το Φως γινόταν όλο και πιο λαμπερό. Ο φόβος για το σκοτάδι ελαττωνόταν  και άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι όπως και ο πρώτος Κύκλος, για να μπορέσουν να έχουν Φως ήταν απαραίτητο να έχουν σκοτάδι. Για την ακρίβεια, το σκοτάδι τους έδινε την ικανότητα να εκφράσουν το Φως τους. Ήταν όλα μέρος του μεγαλύτερου Κύκλου. Τώρα ο Κύκλος ενθουσιάστηκε με την πιθανότητα το Φως να μπορούσε να δει το ν εαυτό του… και ήταν χαρούμενος.

Τα Φώτα παντού συνειδητοποίησαν πως κρατούσαν την μοίρα τους. Ακόμα και άλλα Παιχνίδια παρακολουθούσαν αυτό που συνέβαινε. Άρχισαν να φυτεύουν σπόρους Φωτός και τους φρόντιζαν με Υπευθυνότητα και Αγάπη. Καθώς οι σπόροι άρχισαν να φυτρώνουν, πλησίαζε το τέλος του Παιχνιδιού. Τις τελευταίες στιγμές στην Αρένα, το Φως έγινε τόσο λαμπερό που άρχισε να τρυπάει το πέπλο. Ο κύκλος ήταν συνεπαρμένος που το Φως άρχισε να αναλαμβάνει την δημιουργική του δύναμη.

Το Φως επέλεξε να συνεχίσει το Παιχνίδι. Έμαθε επίσης να ενισχύει τις δημιουργικές του δυνάμεις μέσω της Υπευθυνότητας και της Αγάπης. Ανέλαβε την Υποχρέωση να χρησιμοποιεί αυτές τις δυνάμεις και έμαθε να αγαπάει τον εαυτό του. Εκείνη την μέρα, ένα νέο Φως έλαμψε στην Αρένα του Παιχνιδιού της Ελεύθερης Επιλογής, καθώς και η ίδια η δομή της Συμπαντικής Ενέργειας άρχισε να αλλάζει. Κάθε Φως σε κάθε Παιχνίδι άρχισε να αλλάζει λόγω της αφύπνισης του Φωτός. Κάθε ένα από τα Φώτα άρχισαν να ψάχνουν την ανώτερη αλήθεια και κάνοντάς το αυτό, η Αρένα του Παιχνιδιού της Ελεύθερης Επιλογής έφτασε σε υψηλότερη δόνηση.

Πέρασε μέσα από όλη την γκάμα των χρωμάτων του δονητικού της επιπέδου και άρχισε να δημιουργεί νέα. Κατά την διάρκεια αυτή, το Φως έγραψε νέα σενάρια  για τον εαυτό του. Υπήρξαν δυσκολίες. Καθώς η ανώτερη ενέργεια και η ανώτερη αλήθεια άρχισαν να φιλτράρονται, υπήρξε αντίσταση. Γίνονταν πέντε βήματα εμπρός και δύο πίσω. Μετά, πέντε βήματα εμπρός κι ένα πίσω. Ο Κύκλος ήταν χαρούμενος.

Εκείνη την στιγμή ο Κύκλος επενέβη κι έστειλε μια ιδέα στο Φως και είπε “Φως, εσύ είσαι ο δημιουργός. Δεν καταλαβαίνεις. Πάντα ζητούσες πληροφορίες και σου λέμε πως οι δυνάμεις βρίσκονται μέσα σου γιατί εσύ είσαι το Φως από την Εστία. Εσύ είσαι το Φως που ψάχνεις. Μην το ψάχνεις έξω από τον εαυτό σου. Ψάξε μέσα σου και θα βρεις τις απαντήσεις για να δημιουργήσεις την υψηλότερη πραγματικότητά σου”. Στην αρχή το Φως δεν ήξερε τι να σκεφτεί όταν άκουσε αυτά τα λόγια από τον Κύκλο. Όλον αυτόν τον καιρό ζητούσε να ακούσει τα λόγια καθαρά και τώρα αυτά τα λόγια έρχονταν από μέσα του. “Ώστε αυτό είναι το μυστικό του Κύκλου!” είπε το Φως. “Μας μιλάει συνέχεια, αλλά δεν τον ακούμε όσο ψάχνουμε έξω από τους εαυτούς μας”. Αυτή ήταν η πρώτη στιγμή που το Φως συνέλαβε την πρώτη ανώτερη αλήθεια. Συνειδητοποίησε πως για να τους μιλάει ο Κύκλος από μέσα τους, θα πρέπει να είναι κομμάτι τους. Και το Φως κατάλαβε πως ήταν κομμάτι του ίδιου του Κύκλου. Μέσα στον ενθουσιασμό τους, τα Φώτα άρχισαν να αναβοσβήνουν και να φέγγουν χαρούμενα τα χρώματά τους.

Υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός σε όλη την δομή της Συμπαντικής Ενέργειας, που άλλαζε τα πάντα στο πέρασμά του. Από εκείνη τη μέρα τα Φώτα άρχισαν να σπέρνουν σπόρους ανοιχτά κι ελεύθερα. Τα Φώτα δεν φοβόντουσαν πια το σκοτάδι. Δεν φοβόντουσαν την σκιά γιατί κατάλαβαν πως η σκιές είναι ένα μέρος για να λάμψει το Φως. Τότε το Φως άρχισε να ευγνωμονεί τι σκοτάδι που ήταν μέρος του εαυτού του… και ο Κύκλος ήταν χαρούμενος.

Τα Φώτα με την σειρά τους δημιούργησαν έναν τρίτο Κύκλο. Μιμήθηκαν τον δεύτερο Κύκλο και τον περιέστρεψαν γύρω από τον εαυτό του για να φτιάξει κι αυτός τον αριθμό οκτώ. Κι αυτός τοποθετήθηκε μέσα στον πρώτο Κύκλο, αλλά κάθετα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε ο δεύτερος πλανήτης Ελεύθερης Επιλογής. Τώρα υπάρχουν δύο οκτάρια μέσα στον μεγαλύτερο Κύκλο και αν μετρήσετε όλους τους Κύκλους θα δείτε ότι είναι πέντε, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν την πέμπτη διάσταση στην οποία θα εδρεύει η επόμενη έκφραση του Φωτός. Ο Κύκλος είπε στο Φως: “Κερδίσατε το Παιχνίδι αγαπημένοι μας. Τολμήσατε να πείτε ‘ΕΙΜΑΙ’ και να αναλάβετε την δύναμή σας. Τώρα το επόμενο βήμα βρίσκεται εμπρός σας. Τώρα αναλαμβάνετε τον ρόλο του επιβλέποντος του Φωτός καθώς αρχίζει ένα νέο Παιχνίδι. Πρώτα θα βοηθήσετε τα άλλα Φώτα να κάνουν την μετάβαση που βρίσκεται εμπρός τους και μετά θα γίνετε οι επιβλέποντες του Φωτός στον νέο Παιχνίδι. Πηγαίνετε το δικό σας παιχνίδι στο επόμενο επίπεδο. Μην το φοβάστε και να εν-θυμάστε πως το σκοτάδι είναι απλά μια ευκαιρία για να λάμψει το Φως”. Και με αυτό, ο Κύκλος χαμογέλασε… και ήταν χαρούμενος.

————————————————-

Αντιλαμβάνεστε την ουσία αυτής της ιστορίας αγαπημένοι μας; Καταλαβαίνετε πως κατεβαίνετε από την γέφυρα της τέταρτης διάστασης και πατάτε στην πέμπτη; Καταλαβαίνετε πως εσείς είσαστε το Φως που ψάχνατε κάπου έξω από τους εαυτούς σας; Καταλαβαίνετε πως εσείς είσαστε ο Κύκλος και το Φως; Αν τα καταλαβαίνετε αυτά, τότε καταλαβαίνετε πως θα γράψετε αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια. Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο σχέδιο στην Αρένα της Ελεύθερης Επιλογής, γιατί δεν το έχετε γράψει ακόμα.

Αυτό έχετε έρθει να κάνετε εδώ. Σας λέμε πως βρίσκεστε στο σημείο που αρχίζετε να αγγίζετε την πραγματικότητα της πέμπτης διάστασης. Είσαστε οι προάγγελοι γιατί φτάσατε εδώ πρώτοι. Θα βοηθήσετε και τους άλλους να περάσουν την γέφυρα. Το βήμα από την γέφυρα της τέταρτης διάστασης στην πέμπτη χρειάζεται εμπιστοσύνη. Χρειάζεται θάρρος. Χρειάζεται την γνώση πως όλα θα είναι τακτοποιημένα. Μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας στον άλλον. Μην ζητάτε από τον Κύκλο να σας βοηθήσει, γιατί εσείς είσαστε ο Κύκλος. Εσείς είσαστε το Φως. Αναλάβετε την ευθύνη για το Φως και το πάθος σας. Βρείτε ένα μικρό κομμάτι του πάθους σας και να το κουβαλάτε μαζί σας πάντοτε. Ενισχύστε το Φως σας με την Υπευθυνότητα και την Αγάπη. Απλωθείτε, γιατί όταν δύο ή περισσότεροι ενώνεστε, δημιουργείτε τους δικούς σας Κύκλους Φωτός και η μαγεία ξεκινά. Σας λέμε πως εσείς είσαστε ο Κύκλος. Εσείς είσαστε το Φως.

Όλοι σας είσαστε σπίθες Φωτός. Το μόνο που σας ζητάμε είναι να δείτε αυτό το Φως γι’ αυτό που είναι και να αναλάβετε την Ευθύνη για τις δημιουργίες σας. Βρείτε το πάθος σας και το Φως σας θα λάμψει δυνατά. Μην προσπαθείτε να θεραπεύσετε τον κόσμο. Μην προσπαθείτε να αλλάξετε το Όλα Όσα Είναι. Επιτρέψτε σ’ αυτά τα βήματα να πάνε πέντε εμπρός και δύο πίσω αν χρειάζεται. Κρατήστε το Φως σας γερά και ψηλά. Αναβοσβήστε το και φεγγοβολήστε τα χρώματα που έχετε μέσα σας. Εκφράστε το και τολμήστε να είσαστε το Φως σε όλη του την μεγαλοπρέπεια. Εκεί βρίσκεται η πραγματική σας δύναμη αγαπημένοι μας. Γίνεστε Ανθρώπινοι Άγγελοι. Ο επόμενος ρόλος σας είναι να βοηθήσετε τους άλλους να περάσουν την γέφυρα και να αναλάβετε την ευθύνη της εν-δυνάμωσής τους και των δημιουργιών τους. Σύντομα θα γίνετε οι Άγγελοι του δεύτερου πλανήτη Ελεύθερης Επιλογής κι αυτό έχει τεθεί ήδη σε κίνηση. Το σύμβολο που σας δείξαμε δεν είναι καινούργιο. Υπήρχε στην Αρένα του Παιχνιδιού πάντα, περιμένοντάς σας να αναλάβετε την δύναμή σας. Αυτό είναι το σήμα των Ανθρώπινων Αγγέλων και αντιπροσωπεύει το Φως στην πέμπτη διάσταση.

Η ιστορία του Κύκλου και του Φωτός δεν τελειώνει εδώ γιατί τώρα γράφετε τα επόμενα κεφάλαια. Σας λέμε πως ήμασταν μαζί σας εδώ πριν έναν χρόνο και σας είπαμε πως δεν είσαστε πια ο μοναδικός πλανήτης Ελεύθερης Επιλογής. Υπάρχει ένας ακόμα. Πολλοί ρωτάτε ερωτήσεις όπως “Τι σημαίνει αυτό; Πώς μοιάζει; Βρίσκεται κάπου στ’ αστέρια; Βρίσκεται σε εμβρυική φάση; Είναι άνθρωποι; Είναι εξωγήινοι;” Λατρεύουμε τις ερωτήσεις σας επειδή είσαστε τόσο ευφάνταστοι. Να εν-θυμάστε πως το Φως που εκπέμπετε είναι το Φως από την Εστία. Μοιραστείτε το μεταξύ σας και με όσους ζητήσουν να το λάβουν. Μοιραστείτε το με τους εαυτούς σας. Κρατήστε το ψηλά και με υπερηφάνεια και δεν θα υπάρχουν πια σκιές στον πλανήτη Γη.

Ανοίξατε την πόρτα στην είσοδο του νέου Φωτός και της ενωμένης ενέργειας του ανδρικού / γυναικείου κρυστάλλου. Αυτό έγινε από επιλογή σας. Εσείς το δημιουργήσατε. Σας εκπλήσσει το γεγονός πως κάποιοι θα του αντισταθούν; Σας εκπλήσσει που υπάρχουν κάποιοι που είναι τόσο γειωμένοι στην πραγματικότητά τους που δεν το βλέπουν να έρχεται; Σας εκπλήσσει που θα πάρουν δραστικά μέτρα επειδή φοβούνται; Κρατήστε το Φως σας αγαπημένοι μας, όλοι σας. Δεν χρειάζεται να φτιάξετε κάτι που δεν είναι χαλασμένο. Να εν-θυμάστε πως το σκοτάδι είναι μια ευκαιρία για το Φως να λάμψει. Κρατήστε τα χέρια του διπλανού σας και μοιραστείτε το Φως σας. Δημιουργήστε τους δικούς σας Κύκλους Φωτός. Να αν-θυμάστε πως όλο το Φως βρίσκεται στον πρώτο Κύκλο και γι’ αυτό είναι ενωμένο με το Όλα Όσα Είναι. Να τιμάτε την Ολότητα σε όλους και θα τιμάτε το Φως.

Εσείς είσαστε οι δημιουργοί, αγαπημένοι μας. Κρατήστε το σήμα των Ανθρώπινων Αγγέλων στην καρδιά σας. Μην παραδίδετε την δύναμή σας, αλλά χρησιμοποιήστε την ως εν-θύμηση του ποιοι είστε. Σας λέμε πως αυτό είναι μια προθέρμανση γι’ αυτό που έχετε έρθει να κάνετε εδώ. Θα γίνετε οι Άγγελοι του δεύτερου πλανήτη Ελεύθερης Επιλογής. Τώρα θα ξεκινήσετε επειδή έχετε μάθει λίγη από την βασική αλήθεια. Ξέρετε πώς λειτουργεί. Μιλάτε στους Αγγέλους και ζητάτε από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ να σας προσέχει και από το Αγγελικό Βασίλειο και απ’ όλη την θεϊκή οικογένεια του Φωτός να σας βοηθήσει.  Σας λέμε πως είμαστε πάντα εκεί για εσάς. Έτσι κι εσείς θα είσαστε εκεί γι’ αυτούς που θα προσέχετε. Η μεγαλύτερη αποστολή σας ως Άγγελοι θα είναι να καθρεφτίζετε το Φως χωρίς να παίρνετε την δύναμη αυτών στους οποίους το καθρεφτίζετε. Καθώς θα μαθαίνετε να το κάνετε, θα αρχίσετε να καθρεφτίζετε το Φως της μεγαλοπρέπειας του δεύτερου πλανήτη Ελεύθερης Επιλογής.

Ψάξτε για το σήμα του οκτώ μηδέν οκτώ. Είναι το σήμα των Ανθρώπινων Αγγέλων που θα αρχίσει να ενεργοποιεί το DNA σας. Πάρτε το σήμα αυτό αν το επιθυμείτε.

Σας είναι δύσκολο να καταλάβετε πως ακόμα και στο σκοτάδι ο Κύκλος είναι χαρούμενος. Μιμηθείτε αυτή την χαρά αγαπημένοι μας. Μην αφήνετε τα γεγονότα στον πλανήτη σας της Ελεύθερης Επιλογής να χαμηλώσουν το Φως σας. Να είσαστε οι δημιουργοί. Να ξέρετε πως σας αγαπάμε πέρα από τις πιο τρελές σας προσδοκίες επειδή είσαστε ο Κύκλος και το Φως.

Με την μεγαλύτερη τιμή όλων, εμείς οι Άγγελοι του ουρανού γονατίζουμε μπροστά στα Φώτα της Αρένας της Ελεύθερης Επιλογής. Σας ζητάμε να φροντίζεστε μεταξύ σας και να φέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό. Να παίζετε όμορφα μαζί στο Φως.

Κι έτσι είναι.

Espavo!

 

μετάφραση: Νίκος Πνευματικός

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!