Μάιος 2012

Μαθαίνοντας να Κοιτάτε Ψηλά!
Κάνοντας Όμορφα Λάθη

 

Από τον Steve:

Σ’ αυτό το μήνυμα το γκρουπ μας δείχνει κάποιες από τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε καθώς χτίζουμε έναν νέο κόσμο. Μίλησαν για ένα νέο παράδειγμα στο οποίο μαθαίνουμε να σταματάμε να κοιτάζουμε κάτω για να κάνουμε μια επισκόπηση και να κοιτάζουμε επάνω, προς αυτά που έρχονται προς το μέρος μας. Η πιο σημαντική ικανότητα που έχουν οι άνθρωποι είναι η προσαρμοστικότητα. Σ’ αυτή την επικοινωνία είπαν πως θα έρθει μια εποχή που θα σταματήσουμε να μαθαίνουμε στα παιδιά μας τι είναι σωστό και τι λάθος. Στην πραγματικότητα θα τα μαθαίνουμε να κάνουν όμορφα λάθη.
Να έχετε έναν όμορφο μήνα και να ξέρετε πως σας αγαπάμε.

Μεγάλες αγκαλιές, Steve

 

Από το Γκρουπ:

Χαιρετισμούς από την Εστία

Η δόνηση που υπάρχει στην αίθουσα καθώς λέμε αυτές τις λέξεις, είναι η δόνηση της Εστίας αγαπημένοι μας. Όταν ακούτε αυτές τις λέξεις ανυπομονείτε για όσα θ’ ακολουθήσουν και περιμένετε ένα θαύμα. Τη στιγμή που οι δημιουργοί περιμένουν ένα θαύμα, το δημιουργούν. Πρέπει μόνο να το κάνετε κτήμα σας από εδώ και πέρα. Το βρίσκουμε πολύ ενδιαφέρον ότι ξεκινάμε τη συζήτηση αυτή για μια γέννηση, επειδή και οι δύο πλευρές του πέπλου αλλά και οι δύο μεταβάσεις – η γέννηση και ο θάνατος – είναι απίστευτα σημαντικές. Στον πλανήτη Γη, φοβάστε την μετάβαση προς τον θάνατο κι όμως γιορτάζετε την μετάβαση προς τη γέννηση. Δεν είναι κακό αυτό, αγαπημένοι μας, απλά πρέπει να καταλάβετε ότι εμείς που βρισκόμαστε στην άλλη πλευρά του πέπλου κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. Για εμάς η πιο δύσκολη μετάβαση είναι αυτή της γέννησης, επειδή σημαίνει πως μια ψυχή ετοιμάζεται να διαχωριστεί. Να εν-θυμάστε όμως την χαρά που νιώθετε όταν γιορτάζετε μια γέννηση, επειδή είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που νιώθουμε εμείς όταν υποδεχόμαστε μια νέα ψυχή στην Εστία με την διαδικασία που ονομάζετε θάνατο. Καθώς επιστρέφουν σ’ εμάς και το γιορτάζουμε, τις φορτίζουμε και τις στέλνουμε σ’ ένα νέο ταξίδι να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες.

Η Θεωρία της Ροής Σωματιδίων

Αγαπημένοι μας, σήμερα θέλουμε να σας μιλήσουμε για κάτι πολύ σημαντικό για εμάς επειδή πρόκειται για μια αλλαγή στην αντίληψή σας. Συμβαίνει πολύ αργά κι ελπίζουμε να το σπρώξουμε λίγο σήμερα, κάνοντάς σας να το προσέξετε. Θα σας δείξουμε πώς χωράει στον κόσμο σας και πώς το έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Ολόκληρη η ανθρωπότητα αλλάζει καθώς εισέρχεστε στην επόμενη ενέργεια. Ο νέος κόσμος τον οποίο δημιουργείτε είναι ένας κόσμος ενδυνάμωσης. Είναι η εποχή της ενδυνάμωσης. Αυτό σημαίνει ένα νέο επίπεδο ευθύνης για εσάς, για τις ενέργειές σας και για τα χαρίσματά σας, για να τα εμφανίσετε στον πλανήτη Γη. Να σας εξηγήσουμε για τι πράγμα μιλάμε σήμερα, επειδή μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε μια απλή ροή σωματιδίων. Σκεφτείτε την θαυμάσια αναλογία των χιονονιφάδων. Θα τις χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα, επειδή πριν λίγο καιρό ο Φύλακας και ο Φύλακας του Φύλακα οδηγούσαν στο Άμστερνταμ σε μια από τις μεγαλύτερες χιονοθύελλες που έζησαν ποτέ. Αν φανταστείτε πως βρίσκεστε σ’ ένα αυτοκίνητο και οδηγείτε σε μια χιονοθύελλα, θα παρατηρήσετε μια ανωμαλία την οποία θα θέλαμε να προσέξετε. Το χιόνι πέφτει κάθετα, αλλά καθώς κινείστε φαίνεται να έρχεται προς τα επάνω σας. Για την ακρίβεια, φαντάζεστε πως οδηγείτε μέσα σε μια ροή σωματιδίων χιονιού τα οποία έρχονται συνεχώς καταπάνω σας. Θέλουμε να μεταφέρετε αυτή την αναλογία στην ζωή σας, ώστε να σας δείξουμε διαφορετικά μέρη αυτής της αναλογίας καθώς λαμβάνουμε υπόψη τη ροή σωματιδίων.

Όταν είσαστε πολύ μικροί, υπάρχουν λίγα σωματίδια στη ροή. Πιάνετε ένα αραιά και πού. Καθώς γερνάτε, η συνειδητή δόνησή σας ανυψώνεται, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει τη ροή σωματιδίων μεγαλύτερη σε διάμετρο και επιτρέπει να περάσουν περισσότερα σωματίδια. Οι άνθρωποι συνήθως το συνδέουν με τον χρόνο. Αυτό δίνει την εντύπωση ότι ο χρόνος μικραίνει καθώς κάποιος γερνάει.

Υπήρξε μια πρόσφατη εποχή στην οποία αρχίσατε να εκφράζετε τις δημιουργίες σας. Αρχίσατε να αφυπνίζεστε από το όνειρο και μπορούσατε να πάρετε μια απ’ αυτές τις σωλήνες των σωματιδίων και να την ανα-κατευθύνετε. Το ονομάσατε αυτό συν-δημιουργία επειδή λαμβάνατε ενέργεια κι απλώς την κατευθύνατε. Δεν χρειαζόταν να δημιουργήσετε την ενέργεια, αλλά ως δημιουργοί, την κατευθύνατε. Μάθατε να το εφαρμόζετε αυτό σε πολλούς τομείς της ζωής σας, μερικές φορές συνειδητά και μερικές όχι.

Υπάρχει διαφορά στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα σήμερα. Επιστρέψτε για λίγο στην ιδέα της ροής σωματιδίων. Κατ’ αρχάς, ας πούμε πως γίνατε πολύ καλοί στην συν-δημιουργία, ή στην κατεύθυνση της ροής. Τώρα ο κόσμος σας αλλάζει καθώς σταματάτε το αυτοκίνητο. Προηγουμένως η ψευδαίσθηση ήταν ότι τα σωματίδια φαίνονταν σαν να ερχόντουσαν καταπάνω σας, ενώ στην πραγματικότητα έπεφταν κάθετα. Ήταν η ψευδαίσθηση της κίνησης προς τα εμπρός που έκανε τη ροή των σωματιδίων να φαίνεται σαν να έρχεται καταπάνω σας.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Ας αναλογιστούμε μια νιφάδα χιονιού ως ένα είδος εμπειρίας. Αυτό δεν ήρθατε να κάνετε στη Γη; Γι’ αυτό δεν είσαστε εδώ; Δεν έχετε έρθει για να συλλέξετε εμπειρίες και να φέρετε στην Εστία τη συλλογή των πιο σημαντικών, των πιο εγκάρδιων εμπειριών σας από τη Γη; Αυτό συμβαίνει.

Υπο-ροές

Έχετε λοιπόν αυτές τις εμπειρίες και κάθε μια είναι μια νιφάδα χιονιού. Μερικές φορές υπάρχουν μεγάλες νιφάδες και μερικές φορές μικρές. Τις μικρές τις ενσωματώνετε πολύ εύκολα. Ας φανταστούμε μια ενεργειακή φυσαλίδα τριών μέτρων γύρω από το σώμα σας και θα πούμε πως είναι ο κόσμος σας. Τι θα συμβεί όταν ένα σωματίδιο εισέλθει στο ενεργειακό σας πεδίο και στον κόσμο σας; Και το μικρότερο σωματίδιο αλλάζει τον κόσμο σας. Μόλις μπει στο ενεργειακό σας πεδίο, πρέπει να το αλλάξετε. Είναι πολύ απλό. Ενσωματώνετε κάτι που δεν υπήρχε εκεί προηγουμένως κι έτσι πρέπει να εναρμονιστείτε με το γεγονός για να το ενσωματώσετε. Τι συμβαίνει όταν εισέρχεται κάτι; Μια μεγάλη νιφάδα έρχεται και αλλάζει τον κόσμο σας και το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να ξαναγράφετε την ιστορία σας για να ταιριάζει με τις νέες συνθήκες. Δεν το είχαμε σκεφτεί αυτό, εσείς όμως το σκεφτήκατε. Πιστεύουμε πως είσαστε πολύ ενδιαφέροντες και συναρπαστικοί. Βασικά αλλάζετε την ιστορία σας για να συμπεριλάβει τα νέα σωματίδια.

Καθώς γερνάτε, αρχίζετε να δέχεστε όλο και περισσότερα σωματίδια και βρίσκετε χρήσεις για κάθε ένα απ’ αυτά για να τα αγκυρώσετε στον κόσμο σας με κάποιον τρόπο. Η πρόκληση είναι πως ολόκληρη η ανθρωπότητα κινείται πολύ γρήγορα τώρα. Δεν κάνετε πια μωρουδίστικα βήματα. Ολόκληρη η ανθρωπότητα κινείται σε πολύ γρήγορους ρυθμούς, προχωρώντας προς αυτές τις υπέροχες ημερομηνίες που υποτίθεται πως θα σήμαιναν το τέλος του κόσμου. Αλλάζετε τα πράγματα με τις σκέψεις σας πριν φτάσετε εδώ κι αυτό είναι μαγικό.

Επισκόπηση

Τι συμβαίνει λοιπόν με το σωματίδιο και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε; Ακούστε τι θα σας πούμε. Προς το παρόν αντιμετωπίζετε κάθε σωματίδιο που εισέρχεται στο πεδίο σας. Όμως, δεν σκεφτήκατε ποτέ να το δείτε από άλλη οπτική για να καταλάβετε από πού έρχονται και να προβλέψετε τι σας περιμένει. Να σας το εξηγήσουμε διαφορετικά. Το αυτοκίνητο σταμάτησε και οι νιφάδες πέφτουν κάθετα. Τι κάνετε όταν έχετε όλα αυτά τα πράγματα να μπαίνουν στο πεδίο σας; Το πρώτο πράγμα που προσπαθείτε να κάνετε είναι να κάνετε ένα βήμα πίσω για να δείτε την ευρύτερη εικόνα. Αυτό που κάνετε όμως είναι να ανυψώνεστε και κοιτάζετε κάτω κάνοντας μια επισκόπηση των πάντων. Έτσι εξελίχθηκαν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που βλέπετε την ευρύτερη εικόνα και κάτι δεν ταιριάζει, δημιουργείτε μια πιο ευρεία εικόνα και εξελίσσετε την πραγματικότητά σας για να ταιριάζει με τις συνθήκες. Θα σας ζητήσουμε να το αντιστρέψετε αυτό σε κάποιον βαθμό, γιατί αν το αλλάξετε εντελώς θα κάνει τη ζωή σας άνω κάτω. Όμως αν αρχίσετε να παίζετε φυτεύοντας τους σπόρους πρώιμα μπορεί να είναι πολύ σημαντικό. Πώς μπορείτε να το κάνετε; Συνήθως πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή, επειδή σημαίνει να ξανα-σκεφτείτε πολλά απ’ όσα έχετε σκεφτεί στο παρελθόν. Αν βρίσκεστε στην εποχή των εν-δυναμωμένων ανθρώπων, δεν μπορείτε να να μάθετε στα παιδιά σας στο σχολείο τι είναι σωστό και τι λάθος. Πρέπει να αρχίσετε να τα μαθαίνετε πώς να ανακαλύπτουν τις δικές τους απαντήσεις, παρά να τους λέτε να συλλέξουν στοιχεία από μνήμης. Για να το κάνετε αυτό, πολλά από τα συστήματά σας θα πρέπει να αλλάξουν.

Πολλοί από εσάς έχετε τοποθετήσει τοίχους μπροστά σας για να σας προστατεύουν. Αυτοί οι τοίχοι δεν είναι σωστοί ή λάθος, είναι απλά μια φυσιολογική ανθρώπινη αντίδραση. Θα πρέπει να απελευθερώσετε τους τοίχους και να κάνετε το βήμα προς την αυθεντικότητα, όπου είστε αυτοί που είστε, άσχετα με το τι λένε οι άλλοι. Είσαστε πραγματικοί και δημιουργείτε συνδέσεις με εκείνα τα σωματίδια χωρίς να σας ανησυχεί αυτό. Αντί να προσπαθείτε να δείτε τη νέα οπτική, επιτρέπετε στον εαυτό σας να κάνει όμορφα λάθη και να μαθαίνει στην πορεία. Όλοι σας οδηγείτε αυτοκίνητα. Νομίζετε ότι το αυτοκίνητο δούλεψε όταν πρωτοφτιάχτηκε; Είχε ένα σωρό προβλήματα, όμως στους ανθρώπους αρέσουν τα αυτοκίνητα. Εξελίχθηκε, το ένα πράγμα οδήγησε στο επόμενο και σήμερα έχετε πολύ αξιόπιστα αυτοκίνητα. Δεν χρειάζεται να σκέφτεστε ή να ανησυχείτε όταν ξεκινάτε να πάτε κάπου, γιατί με τον καιρό τελειοποιήσατε τα αυτοκίνητα. Αυτό σας ζητάμε να κάνετε τώρα. Μην προσπαθείτε να τα σκεφτείτε όλα, απλά παρακολουθήστε τις ενέργειες που έρχονται προς εσάς – κάθε σωματίδιο – και ενσωματώστε τις, επιτρέποντας στον εαυτό σας να είναι ευάλωτος… ρίχνοντας τις προστασίες κι επιτρέποντάς σας να είσαστε ο εαυτός σας. Είναι εύκολο για εμάς να το λέμε επειδή δεν είχαμε ποτέ ανθρώπινα σώματα. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που περνάτε μ’ αυτό και ξέρουμε πως αυτό που προτείνουμε δεν είναι εύκολο. Όμως, κάθε φορά που θα επιτρέπετε να κάνετε ένα λάθος και να μάθετε απ’ αυτό, προχωράτε μπροστά. Ακόμα κι όταν λέμε τη λέξη “λάθος”, πολλοί από εσάς αισθάνονται άσχημα. Δεν περιμένουμε να είσαστε τέλειοι, περιμένουμε να προσπαθείτε να γίνετε τέλειοι. Το πρόβλημα με την τέλεια επισκόπηση είναι πως προσκολλάστε επάνω της. Αντίθετα, αν καλωσορίσετε κάθε σωματίδιο που έρχεται και βρείτε την ανώτερη θέση γι’ αυτό, επιτρέπετε στον εαυτό σας να χορέψει στο φως πριν ακόμα αυτό φτάσει.

Αλλάζοντας την Ιστορία – Μαθαίνοντας να Κοιτάτε Ψηλά!

Σας ζητάμε, αγαπημένοι μας, να κοιτάτε ψηλά αντί να κοιτάτε κάτω. Μάθετε να βλέπετε πως είσαστε εξελισσόμενα πλάσματα σ’ ένα εκπληκτικό μέρος. Αναγνωρίστε πως δεν χρειάζεται να είσαστε τέλειοι και ότι δεν χρειάζεται να προσκολλάστε στην ιστορία σας, επειδή η ιστορία είναι η ταυτότητά σας. Η ιστορία ήταν πολύ σημαντική για όλους σας. Της βάλατε ετικέτες, της δώσατε ονόματα και την προβάλλετε. Αυτό όμως δημιουργεί ένα κενό μεταξύ της πραγματικότητας και του τι πιστεύετε πως είναι η ιστορία σας. Αυτό το κενό μπλοκάρει πολλές δημιουργίες και αποτρέπει τους ανθρώπους από το να προχωρούν μπροστά. Πώς θα το κάνετε αυτό; Χορέψτε στο φως. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι άνθρωπος και όταν κάνετε λάθη, να γελάτε μαζί τους. Να περνάτε καλά με τα λάθη αυτά και να μάθετε στα παιδιά σας να βγαίνουν έξω και να κάνουν πολλά όμορφα λάθη. Όταν επιστρέψουν με ένα χτύπημα, να λέτε “Αυτό ήταν ένα υπέροχο λάθος. Βγες έξω να κάνεις κι άλλα. Προσπάθησε να μην κάνεις το ίδιο, αλλά βγες έξω και μάζεψε κι άλλα λάθη. Πες μου πόσα λάθη μπορείς να κάνεις στον πλανήτη Γη”. Τώρα αλλάξαμε την οπτική από επάνω προς τα κάτω με μια άλλη που κοιτάμε προς τα επάνω. Τώρα επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να φτάσουν στην ενδυνάμωση. Σ’ αυτό το σημείο εξέλιξης βρισκόσαστε τώρα.

Αυτή η εποχή είναι απίστευτη στον πλανήτη Γη. Αγαπημένοι μας, θα αφυπνίσετε πολλούς από το όνειρο. Γι’ αυτό βρίσκεστε εδώ τώρα. Έχετε ένα κομμάτι όλων μας μέσα σας. Αν σας βάλουμε σε μια κατάσταση που θα αισθάνεστε άνετα και σίγουρα και δεν θα φοβάστε, η πληροφορία αυτή θα βγει προς τα έξω και θα αρχίσετε να δημιουργείτε τον παράδεισο εδώ στη Γη. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σωματίδιο.

Ευχαριστηθείτε τις χιονονιφάδες. Χορέψτε στο φως. Την επόμενη φορά που μια νιφάδα πέσει στο πρόσωπό σας και λιώσει, εν-θυμηθείτε αυτή την ιστορία κι εν-θυμηθείτε να κοιτάξετε επάνω, γιατί προς τα εκεί πηγαίνετε όλοι. Η αλλαγή στην αντίληψή σας αλλάζει ακαριαία την πραγματικότητά σας.

Με την μεγαλύτερη τιμή όλων, σας ζητάμε να φέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό. Να φροντίζεστε μεταξύ σας σε κάθε ευκαιρία και να κρατάτε την πόρτα ανοιχτή για τους άλλους. Να ξέρετε ότι παίζετε ένα νέο παιχνίδι και να παίζετε όμορφα μαζί.

Espavo!

μετάφραση: Νίκος Πνευματικός

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!