Μάιος 2006

Ο Κρίστοφερ και το Κουτί της Αλήθειας
Η Φυλή των Φυλάκων της Αλήθειας

 

Από τον Steve:

Σε αυτό το μήνυμα το Γκρουπ αποκάλυψε μια ακόμη από τις επτά αρχικές φυλές. Είναι τέσσερις συνολικά, μέχρι τώρα, μαζί με αυτή. Είπαν μία ιστορία για τον Κρίστοφερ που κουβαλούσε το κουτί της αλήθειας όλη του τη ζωή αλλά ήταν σε διαρκή αναζήτηση της «αλήθειας». Το Γκρουπ λέει πως τα επόμενα χρόνια πολλοί άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις οι οποίες θα χρησιμέψουν για να βοηθήσουν όλη την ανθρωπότητα να αλλάξει την αντίληψη της για το τι είναι όντως η αλήθεια. Αν εξετάσουμε το παρελθόν μας, θα δούμε ότι πάντα οι νικητές έγραφαν την ιστορία και επομένως και τις συλλογικές μας αλήθειες. Το Γκρουπ λέει ότι η συλλογική αλήθεια είναι ζήτημα του να θεωρούν αρκετοί άνθρωποι την ίδια ιδέα αλήθεια. Όταν πληρωθεί μια κρίσιμη μάζα, τότε η ιστορία και η αλήθεια μεταβάλλονται για να υποστηρίξουν τις ανάγκες μας. Οποιοσδήποτε εκδότης μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό. Το Γκρουπ λέει ότι για να γίνουμε ενδυναμωμένοι άνθρωποι, η ιστορία μας και η αλήθεια μας θα γίνουν ελαστικότερες από ότι φανταστήκαμε ποτέ. Χρησιμοποίησαν αυτή την ιστορία για να μας δείξουν ότι η επικεντρωμένη αναζήτηση της «αλήθειας» μπορεί να είναι μια ωραία απόσπαση.

Μεγάλες Αγκαλιές και Απαλά Σκουντήματα,  Steve

 

Χαιρετισμούς από την Εστία
Μαγνητικό Κύμα

Αγαπημένοι, γίνεστε περισσότερο διαδιαστασιακοί καθημερινά μέσα από την εξάσκηση. Μέσα από την ίδια σας την συνειδητότητα διαμορφώνετε την δυνατότητα να ζείτε σε έναν κόσμο που περιέχει πολλές χωροχρονικές διαστάσεις. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζετε έχουν να κάνουν με τις μαγνητικές σφραγίδες που απελευθερώνονται στο σύμπαν και δημιουργούν ένα δονητικό μοτίβο μέσα στο οποίο βαδίζετε. Γίνεστε κυριολεκτικά οι σκέψεις που έχετε τοποθετήσει μπροστά σας στην χρονογραμμή σας. Ακόμη και κατά την είσοδο σας σε αυτή την νέα περιοχή Φωτός καταφέρατε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλoν που είναι ουδέτερο και έτοιμο να δεχτεί τις εγγραφές σας. Η ίδια μαγνητική επίδραση ευθύνεται τόσο για το σβήσιμο της πλάκας μπροστά σας όσο και για τις ηλεκτρονικές προκλήσεις της σημερινής μέρας (Σημείωση από τον Στηβ: Η συγκεκριμένη επικοινωνία παρουσιάστηκε ζωντανά ως τελευταίο τμήμα του διαδυκτιακού τηλεοπτικού σόου Εικονικό Φως. Κατά την διάρκεια του σόου είχαμε πολλές τεχνικές ανωμαλίες και όλα τα μικρόφωνα μας απενεργοποιήθηκαν με εξαίρεση αυτό που χρησιμοποιούσα για την επικοινωνία).

Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που περιμένουν ένα θαύμα από ότι φαντάζεστε σε αυτό τον πλανήτη. Συνεπώς δημιουργείτε αυτό το θαύμα. Εκπέμπετε μια δυνατή δόνηση τώρα, σχεδόν σαν να παίρνατε ένα μεγάλο τούβλο και να το πετούσατε μέσα σε μια λιμνούλα. Ο ρυτιδισμός που προκαλεί αυτό το τούβλο ταξιδεύει στο νερό σαν δόνηση και προετοιμάζει το ήρεμο νερό να δεχτεί την επόμενη πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει τώρα σε πολυδιάστατα επίπεδα και, αν και ο Φύλακας είναι πολύ απογοητευμένος με την έλλειψη εξοπλισμού που να δουλεύει σήμερα, είναι πανέμορφο να παρακολουθεί κανείς από αυτή την πλευρά του πέπλου γιατί δημιουργείτε την Εστία σε αυτόν τον πλανήτη τώρα. Η δημιουργία αυτή είναι κάτι που εμείς σε αυτή την πλευρά του πέπλου περιμέναμε με την μεγαλύτερή προσμονή γιατί δεν είχε προσχεδιαστεί ποτέ.

Οι Κύκλοι της Γης

Στο ξεκίνημα του Παιχνιδιού η Γη ήταν μια καυτή, αεριώδης σφαίρα που παρέπαιε στο σύμπαν. Οι δονήσεις της εκείνη την περίοδο ήταν εξαιρετικά υψηλές εξαιτίας της έντονης ζέστης. Από την αρχή πνεύματα εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ευκαιρία για να ζήσουν στην Γη. Εκείνες τις μέρες την κατοικούσατε σαν αιθερικές υπάρξεις, χωρίς τα πυκνά φυσικά σώματα στα οποία διαμένετε τώρα. Καθώς η Γη ψηχόταν, έπρεπε να βρείτε τρόπο να χαμηλώσετε το δικό σας δονητικό επίπεδο για να παραμείνετε σε δονητική αρμονία μαζί της. Είναι ενδιαφέρον το ότι σήμερα πιστεύετε ότι μια υψηλότερη δόνηση είναι καλύτερη από μια χαμηλότερη. Στις πρώιμες μέρες της ανθρωπότητα οποιαδήποτε πρόοδος είχε να κάνει με χαμήλωμα της δόνησης σας. Ορίστε λοιπόν ο κύκλος που επιθυμούμε να σας δείξουμε. Ξεκινήσατε με μια ιδιαίτερα υψηλή δόνηση όταν η Γη ήταν καυτή και δονούνταν σε υψηλή συχνότητα. Στη συνέχεια, καθώς η Γη ψυχόταν, αρχίσατε να χαμηλώνετε την δόνηση σας. Μόλις φτάσατε σε ένα επίπεδο όπου ήσασταν άνετα, άρχισε μια μεγάλη περίοδος κίνησης πλαγιώς στην βάση του παρόντος κύκλου, κατά την οποία οι δονήσεις σας φαίνονταν να μην υψώνονται ούτε να χαμηλώνουν. Κατά το διάστημα αυτό δεν υπήρχαν μεγάλες μεταβολές από υψηλές σε χαμηλές δονήσεις και έτσι φαινόταν σαν να μην υπήρχε εξέλιξη. Το μαντέψατε; Μόλις στρίψατε στην γωνία και σήμερα θεωρείτε εξέλιξη την εξύψωση της δόνησης σας. Πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός τεράστιου δονητικού κύκλου που ξεκίνησε αιώνες πριν στις απαρχές της Γης. Άρα τι συμβαίνει σήμερα; Δεν θερμαίνεται η Γη; Ναι, και θεωρείτε ότι αυτό οφείλεται στην μόλυνση, τα αυτοκίνητα που οδηγάτε και στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Σας πληροφορούμε ότι αυτό είναι αλήθεια μόνο εν μέρη. Είναι εξαιρετικής σημασίας να μάθετε να βαδίζετε σε αρμονία με την Γη. Σας λέμε ωστόσο ότι στην πραγματικότητα η Γη είναι πολύ ανθεκτικότερη από ότι πιστεύετε. Η αλήθεια είναι ότι βρίσκεστε σε έναν κύκλο φυσικής ενέργειας και αυτό που αποκαλείτε παγκόσμια άνοδο της θερμοκρασίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μια τεράστια αύξηση της εκπομπής ραδιενέργειας από τον ίδιο τον κεντρικό ήλιο. Και τα αιθερικά σώματα που κατοικούσατε μια φορά; Μιλάτε για επιστροφή σε σώμα φωτός; Στην αρχή, όταν κατοικούσατε την αεριώδη σφαίρα, πολύ πριν πάρετε φυσική μορφή, ήσασταν σε σώματα φωτός. Αγαπημένοι επιστρέφετε εκεί. Ο κύκλος είναι κάτι που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας. Ακόμη και ο Φύλακας μέχρι πριν λίγο είχε την εντύπωση ότι θα μιλούσαμε για πολυδιαστατότητα σήμερα. Δεν θα μιλήσουμε για αυτό. Εδώ πέρα συμβαίνει κάτι που είναι πέρα από καθε περιγραφή. Δεν βλέπουμε την ώρα να σας μιλήσουμε για αυτό καθώς ήδη έχετε δει ένα ελάχιστο μέρος του. Το νιώσατε αλλά δεν ξέρετε πως ακριβώς να το περιγράψετε με λόγια.

Η Εξέλιξη της Αλήθειας

Σας έχουμε πει παλαιότερα ότι υπάρχουν 12 βασικά μαθήματα ζωής πάνω στα οποία εργάζεστε σαν ψυχές που προσποιούνται ότι είναι άνθρωποι. Τα περισσότερα μαθήματα ζωής σας και η πλειοψηφία των σημαντικών σας συμβολαίων υποδεικνύουν εκείνο το ένα μάθημα το οποίο επιλέξατε πριν να εισέρθετε σε αυτή τη ζωή. Το πρώτο στάδιο ήταν ο σχεδιασμός κατά το οποίο ρωτήσατε ένα άτομο αν θα ήταν ο πατέρας σας, άλλο αν θα ήταν η μητέρα σας και κάποιο τρίτο αν θα γινόταν ο πρώτος σας εραστής στο λύκειο και αν γίνεται να σας αγαπήσει αρκετά ώστε να σας ραγίσει την καρδιά. Και ρωτήσατε κάποιον άλλο αν θα γινόταν ο συνεταίρος σας και αν θα σας αγαπούσε αρκετά για να κλέψει τα λεφτά σας και να φύγει για το Μεξικό. Α, μα παίζουν το παιχνίδι καταπληκτικά. Φοράτε το πέπλο και ξεχνάτε ότι κάποτε το στήσατε, αλλά να ΄στε, ξυπνώντας από το όνειρο στην μέση του Παιχνιδιού. Είμαστε εδώ για να σας υποδεχτούμε με ανοιχτές αγκάλες καθώς αναλαμβάνετε τον έλεγχο της ζωής σας και προχωράτε σαν πνεύματα που προσποιούνται ότι είναι άνθρωποι. Ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα ζωής με το οποίο πολλοί έχετε δουλέψει πρόκειται να ενεργοποιηθεί σε παγκόσμια βάση. Παρά το ότι αυτά τα μαθήματα ζωής είναι προσωπικές εμπειρίες, τα δουλεύετε και σε συλλογικό επίπεδο κάνοντας έτσι συγκεκριμένα μάθηματα ζωής φαινομενικά «δημοφιλή» στα πλαίσια διαφορετικών κοινωνιών. Αυτό συμβαίνει τώρα με το πρωταρχικό μάθημα της αλήθειας. Στην ουσία, όλα τα άτομα που εργάζονται στο πρωταρχικό μάθημα της αλήθειας θα βοηθήσουν την ανθρωπότητα να επαναπροσδιορίσει τι είναι η αλήθεια στην Νέα Γη.

Η αλήθεια είναι ένα δυσκολότατο μάθημα. Υπάρχουν ακόμη αυτοί τους οποίους ο Φύλακας αποκαλλεί «γρύλλους των επικοινωνιών». Αυτοί πηγαίνουν από επικοινωνία σε επικοινωνία μέχρι να βρουν την αλήθεια που ψάχνουν ενώ συνήθως την είχαν από την αρχή της αναζήτησής τους. Ή άλλοι έχουν διαβάσει κάθε βιβλίο που εχει γραφτεί τα 40 τελευταία χρόνια ψάχνοντας την αλήθεια τους. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ψάχνουν συνήθως την αλήθεια μέσα στα βιβλία ή στις εμπειρίες που βιώνουν στις επικοινωνίες. Αυτό που αναζητούν είναι μια αντανάκλαση και μια επιβεβαίωση της αλήθειας που μεταφέρουν μέσα τους.

Τον πρώτο καιρό λοιπόν όταν ξεκινήσατε να παίζετε το Παιχνίδι στην καυτή, αεριώδη σφαίρα που ονομάζεται Γη, μορφοποιηθήκατε ως αιθέριες υπάρξεις χωρίς φυσική υπόσταση. Κάποια στιγμή υιοθετήσατε μια βιολογική μορφή που σήμερα σας είναι γνωστή σαν πίθηκος και ξεκινήσατε τον σχηματισμό ανθρωπίνων φυσαλίδων βιολογίας για να στεγάσουν το πνεύμα σας κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Τον καιρό εκείνο ήσασταν μόνο 500 που πήρατε φυσική υπόσταση. Οι υπόλοιποι έμειναν πίσω για να σχηματίσουν αυτό που είναι γνωστό ως αγγελικό βασίλειο για την καθοδήγηση η οποία ήταν απαραίτητη και στις δύο πλευρές του πέπλου. Σήμερα ο καθένας σας συνδέεται άμεσα με κάποια από τις 500 εκείνες ψυχές. Τα καλά νέα βέβαια είναι ότι ουσιαστικά χρειάζεται να μάθετε πως να συμβιώνετε με μόνο 499 ακόμη ανθρώπους. Αν το κατανοήσετε αυτό αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε την αλήθεια της ζωής πάνω στη Γη.

Η Τέταρτη Φυλή ~ Οι Φύλακες της Αλήθειας

Στην αρχή, οι 500 πρώτοι άνθρωποι ζούσαν λίγο πολύ στο ίδιο μέρος πανω στον πλανήτη. Δεν διασκορπιστήκατε σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου παρά αργότερα. Τον πρώτο εκείνο καιρό συγκεντρωνόσασταν σε ομάδες και σχηματίζατε αυτό που είναι γνωστό ως φατρία και επρόκειτο για φατρίες με νόημα. Χρησίμευαν για να σας βοηθήσουν να φέρετε τις μνήμες της Εστίας στην Γήινη εμπειρία σας. Μιλήσαμε για κάποιες από αυτές. Υπήρχαν επτά συνολικά φυλές. Ως τώρα έχουμε κάνει λόγο για την Φυλή των Απαστραπτόντων Οφθαλμών, τους Αντανακλαστήρες της Αλήθειας και τους Φύλακες της Ομορφιάς. Σήμερα θα μιλήσουμε για άλλη μια φύλη, τους Φύλακες της Αλήθειας. Πολλοί από εσάς αφυπνίζεστε τώρα στον πλανήτη. Αυτή η φυλή ήταν αφιερωμένη στην μεταφορά της αλήθειας από την Εστία στην Γη. Η ύπαρξη συγκεκριμένων χαρακτηριστικών και η κατανόηση ορισμένων πραγμάτων ήταν απαραίτητη για να γίνει αυτό. Στην αρχή ήταν δύσκολο να γίνει αντιληπτό τι λειτουργούσε και τι όχι. Θα σας αφηγηθούμε μια ιστορία για μια από αυτές τις αφοσιωμένες ψυχές γιατί σκιαγραφεί με μεγάλη ακρίβεια ποιός είναι Φύλακας της Αλήθειας.

Η Ιστορία του Κρίστοφερ και του Κουτιού της Αλήθειας – Το Στάδιο του Σχεδιασμού

Ο Κρίστοφερ είναι μια φωτεινή ύπαρξη η οποία σύντομα θα εισέρθει στο Παιχνίδι της Ελεύθερης Επιλογής ως Κρυστάλλινο Παιδί, θα γεννηθεί στην Γη σαν ένας υψηλά δονούμενος άνθρωπος. Δεν θα είναι αναγκαίο να διανύσει την εξελικτική διαδικασία αλλά θα γεννηθεί σε μια υψηλότερη δόνηση από την αρχή της ζωής του. Αρχικά συναντούμε τον Κρίστοφερ καθισμένο σε ένα τραπέζι στην μεγάλη Αίθουσα των Αρχείων μαζί με όλους τους φίλους του τριγύρω. Καθώς ο Κρίστοφερ παίρνει τον λόγο εξηγεί στην συντροφιά τι θέλει να έχει στην εμπειρία του στη Γη και τι ελπίζει να κατορθώσει. Ενόσω μιλά οι ψυχές όσων πρόκειται να παίξουν ρόλο στο παιχνίδι του πλησιάζουν. Ακόμη και όσο ο πατέρας και η μητέρα του είναι σε ενσάρκωση στη Γη οι ανώτεροι εαυτοί τους είναι παρόντες σε αυτή τη σημαντική συγκέντρωση. Ο Κρίστοφερ ήταν περήφανος που όποιος ήθελε να είναι στο Παιχνίδι του δέχτηκε να παίξει κάποιο ρόλο. Ήταν σε θέση να φέρει όλα τα πνεύματα όλων αυτών των υπάρξεων να καθίσουν γύρω από μια μεγάλη τράπεζα για το πρώτο στάδιο της ζωής του, το στάδιο του σχεδιασμού. Μια από τις υπάρξεις που καθόταν στα δεξιά του ήταν ο αγαπημένος φίλος του, ο Έλρα, μια μεγάλη ψυχή που δεν ενσαρκώθηκε ποτέ. Ο Έλρα ήταν μια από τις ανώτερες υπάρξεις που ΕπιΦώτιζαν τα πρώτα και τελικά στάδια της ζωής. Ο Έλρα ήταν συνήθως παρών εκεί για να βοηθά τις ψυχές να κάνουν αποτελεσματικά σχέδια για την ζωή και τα συμβόλαια τους στη Γη και για να υποδεχτεί ψυχές κατά τον γυρισμό τους στην Εστία και την αφύνιση τους από το όνειρο. Μιας και ειπώθηκε αυτό ας προστεθεί ότι στην Εστία κανένας δεν είναι καλύτερος ή ανώτερος από κάποιον άλλο, έτσι ο Κρίστοφερ και ο Έλρα ήταν ίσης σημασίας για την παρούσα διαδικασία. Θεωρούνταν το ίδιο γιατί στην πραγματικότητα είναι απλώς και μόνο διαφορετικές εκφράσεις της μιας καρδιάς στην άλλη πλευρά του πέπλου.

Ο Έλρα συζήτησε με τον Κρίστοφερ και μαζί με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους κατέστρωσαν το σπουδαιότερο συμβόλαιο της ζωής του Κρίστοφερ. Ο Έλρα είπε «Κρίστοφερ, αποφάσισες να εισέλθεις με το μάθημα της αλήθειας. Είναι ένα από τα δυσκολότερα μαθήματα ζωής που θα μπορούσες να έχεις διαλέξει στον πλανητη της ελεύθερης επιλογής αλλά θα είναι και ένα από τα πλέον χρήσιμα για όλους. Πριν να μπείς θα σου δώσω κάποιες ιδέες και μερικές αντιλήψεις που θα σε βοηθήσουν σε αυτό το δύσκολο μάθημα». Και ο Έλρα έβγαλε από την τσέπη του ένα πανέμορφο κουτί και το ακούμπησε στα χέρια του Κρίστοφερ. Ήταν ένα πολυποίκιλτο, μικρό, πολύτιμο κουτί και ο Κρίστοφερ το κοίταξε και ρώτησε «Είναι για μένα; Είναι πανέμορφο Έλρα. Δεν ξέρω τι να πω». Ο Έλρα άρχισε να μιλάει στον Κρίστοφερ για το κουτί και την σημασία που θα είχε στην ζωή στην οποία ετοιμαζόταν να εισέλθει. Ο Έλρα είπε «Κρίστοφερ, όταν ενσαρκωθείς σε μια φυσαλίδα βιολογίας θα μεταφέρεις αυτό το κουτί πολύ βαθιά μέσα στην ύπαρξη σου σε ενεργειακή μορφή στο επίπεδο της υψηλής καρδιάς». Ο Έλρα έδειξε ένα σημείο στο σώμα ανάμεσα στα τσάκρα του λαιμού και της καρδιάς. «Δεν θα είσαι σε θέση να το δεις με τα φυσικά σου μάτια αλλά μέσα σε αυτό το κουτι, Κρίστοφερ, θα φυλάς κάθε αλήθεια που έχεις συγκεντρώσει σαν ψυχή σε κάθε σου ενσάρκωση ως το σημείο αυτό. Ο στόχος της ψυχής σου σε αυτή τη ζωή είναι να ανοίξεις αυτό το κουτί και να μοιραστείς την έκφρασή σου της αλήθειας. Αν το κάνεις αυτό Κρίστοφερ, θα επιστρέψεις στην Εστία με το μαργαριτάρι που θα μας εξελίξει όλους». Ο Κρίστοφερ απάντησε «Είναι υπέροχος σκοπός. Δέχομαι την πρόκληση μετά χαράς».

Στην συνέχεια ο Κρίστοφερ άρχισε τον σχεδιασμό της ζωής που απλωνόταν μπροστά του. Έκανε συμβόλαια και βοηθητικά σχέδια για περίπωση ανάγκης. Προγραμμάτισε αρνητικές και θετικές εμπειρίες. Πολλές φορές οι ψυχές μαθαίνουν ευκολότερα από τις αρνητικές από ότι από τις θετικές εμπειρίες κι έτσι κάθε πιθανότητα λήφθηκε υπόψη και σχεδιάστηκε. Κάθε συμβόλαιο αναλύθηκε και επανεξετάστηκε. Και κάθε μεγάλο συμβόλαιο στη ζωή του Κρίστοφερ θα υποδείκνυε το κουτί της Αλήθειας που θα κουβαλούσε. Μόνο να θυμόταν ότι βρισκόταν εκεί. Αφού τακτοποιήθηκαν όλα, ο Κρίστοφερ ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Έλρα μια τελευταία φορά. «Αγαπημένε Κρίστοφερ, θα σε παρακολουθούμε όλοι από εδώ στην Εστία και θα σε ζητωκραυγάζουμε, μα δυστυχώς δεν θα μας ακούς γιατί το πέπλο είναι πολύ παχύ. Θα σου παρέχουμε καθοδήγηση και θα σε βοηθούμε να συνδεθείς με τα πολλά συμβόλαια που έχεις προγραμματίσει μα τις περισσότερες φορές θα το θεωρείς τύχη ή σύμπτωση. Πανω από όλα να θυμάσαι, Κρίστοφερ, ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να κατορθώσεις όλες σου τις αποστολές είναι να ανοίξεις το κουτί και να μοιραστείς το περιεχόμενο. Τότε θα επιστρέψεις με το μαργαριτάρι, αγαπημένε Κρίστοφερ».

Ένα Παιδί Γεννιέται

Μετα τις τελευταίες οδηγίες ο Κρίστοφερ έθεσε σε κίνηση την ενσάρκωση του και ξεκίνησε την 27μηνη διαδικασία που θα προηγούνταν της γέννησης του. Ήταν η πρώτη ευκαιτία του Κρίστοφερ να προσποιηθεί ότι υιοθετεί την ψευδαίσθηση του χρόνου, κατά την διαρκεια αυτού του διαστηματος εργάστηκε πάνω στην μετάβαση ενός απείρου όντος που παίρνει μια πεπερασμένη έκφραση. Σε αυτό το στάδιο ψιθύρησε στα αυτιά της μητέρας του «Με λένε Κρίστοφερ. Με λένε Κρίστοφερ». Πολλές φορές η μαμά του ξύπνησε στη μέση της νύχτας με το όνομα Κρίστοφερ στο μυαλό της. Κάποια στιγμή είπε στον πατέρα του «Νομίζω ότι πρέπει να τον ονομάσουμε Κρίστοφερ». Την στιγμή που το είπε θυμήθηκε εκείνο το αγόρι στο σχολείο που δεν συμπαθούσε και είπε «Αν και συμπαθώ ιδιαίτερα εκείνο τον ηθοποιό και ίσως θα έπρεπε να τον βγάλουμε Τομ». Και ο Κρίστοφερ κούνησε το κεφάλι του και συνέχισε να ψιθυρίζει στο αυτί της με κάθε ευκαιρία. Κάποιες φορές οι ψυχές ζουν με την δόνηση ενός ονόματος παρομοίου με το πνευματικό τους όνομα ενώ άλλες όχι ανάλογα με το ποσο καλά επικοινωνούν με το πρωταρχικό τους γονεϊκό συμβόλαιο κατά την διάρκεια αυτών των 27 μηνών. Ο Κρίστοφερ υπήρξε τυχερός και αφού η μητέρα του αμφιταλαντεύτηκε κατέληξε τελικά στο όνομα Κρίστοφερ. Ο Κρίστοφερ γεννήθηκε τρεις εβδομάδες πρόωρα καθώς δεν έβλεπε την ώρα να εισέλθει στο Παιχνίδι. Ήταν ένα πανέξυπνο παιδί. Τα μάτια του φώτιζαν το δωμάτιο όταν χαμογελούσε ακόμη και όταν ήταν μωρό ενώ διαρκώς υπήρχε μια ευχάριστη ενέργεια γύρω του.

Οι γονείς του Κρίστοφερ τον αγαπούσαν πάρα πολύ, ήταν ο δευτερότοκος τους και είχε μια μεγαλύτερη αδερφή. Πολλές φορές το μεγαλύτερο παιδί απεχθάνεται το νέο παιδί ου γεννιέται σε μια οικογένεια αλλά όχι σε αυτή την περίπτωση. Η μεγάλη αδερφή του Κρίστοφερ ήταν πολύ περήφανη για τον μικρό αδερφό της και τον υποστήριζε πάντα. Η μητέρα του τον ενθάρρυνε διαρκώς αλλά ακόμη κι έτσι ο Κρίστοφερ δεν μίλησε πριν κλείσει τα δυο. Συγκρατούνταν για πολύ καιρό. Όταν μίλησε είπε λίγες λέξεις και πολύ σιγανά.

Ο Νεαρός Κρίστοφερ

Καθώς ο Κρίστοφερ μεγάλωνε η μητέρα του ανησυχούσε γιατί φαινόταν ότι δεν ήταν ένα φυσιολογικό παιδί. Ήταν διαφορετικός και φυσικά αυτό την έκανε να πιστεύει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μαζί του. Έβαζε τα δυνατά της για να τον ενθαρρύνει και κάθε φιρά που μιλούσε όλοι χειροκροτούσαν. Αλλά ακόμη και όταν δεν μιλούσε τον καταλάβαιναν όλοι ούτως ή άλλως. Ο Κρίστοφερ είχε ένα χαμόγελο γεμάτο μαγεία που διοχέτευε ενέργεια μέσα από τα μάτια του και όλοι ένιωθαν άνετα μαζί του. Καθώς ο Κρίστοφερ μεγάλωνε άρχισε να βιώνει κάτι το οποίο εν μέρη δεν καταλάβαινε. Κάθε τόσο ένιωθε ότι κάτι τον παρακινούσε να κρατά το χέρι του στο στήθος καθώς άκουγε τους ανθρώπους να μιλούν. Μετά κάποια μέρα πήγε στην εκκλησία. Η μαμά του και ο μπαμπάς του δεν ήταν όντως άνθρωποι της εκκλησίας αλλά ήθελαν να έχει ο Κρίστοφερ θρησκευτικές παραστάσεις κι έτσι τον πήγαν στην εκκλησία.

Στην εκκλησία διδάχτηκε πολλά ωφέλιμα μαθήματα και το απόλαυσε. Μετά, κάποια Κυριακή ο Κρίστοφερ είχε μια εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη. Του δώσανε ένα φυλλάδιο στο κατηχητικό σχεδιασμένο να διδάξει στα παιδιά πράγματα για τον Θεό. Το φυλλάδιο περιείχε ιστορίες σχετικά με την σημασία του να είναι κανείς καλός και τους βασικούς κανόνες του να είναι κανείς άνθρωπος. Τότε οι δάσκαλοι είπαν στα παιδιά ότι αν δεν ακολουθούσαν τους κανόνες θα πήγαιναν στην κόλαση. Ο Κρίστοφερ ένιωσε έναν διαπεραστικό πόνο στο στήθος του εκείνη την στιγμή. Αργότερα αφηγήθηκε την εμπειρία του στην μαμά του. Πήγε τον Κρίστοφερ στο νοσοκομείο όπου τον εξέτασαν και είδαν ότι δεν είχε κάτι. Κι όμως κάθε τόσο ο Κρίστοφερ ένιωθε έναν οξύ πόνο ψηλά στο στήθος του.

Δεν ήταν παρά πολύ αργότερα που εμφνίστηκε η καθοδήγηση του Κρίστοφερ. Ακόμη και σαν τετράχρονος ο Κρίστοφερ είχε σχεδόν πάντα έναν φανταστικό φίλο γύρω του. Οι γονείς του πίστευαν ότι τον έβγαζε από το μυαλό του αλλά μιας και φαινόταν να τον βοηθάει, τον ενθάρρυναν. Το μοναδικό σημείο που δεν μπορούσαν να καταλάβουν ήταν ότι ο φανταστικός φίλος λεγόταν Ερλ. Δεν είχαν πολλά παιδιά έναν φανταστικό φίλο που να λέγεται Ερλ. Μιλούσε στον Ερλ ακουμπώντας το χέρι του ψηλά στο στήθος του και όσο μεγάλωνε είχε και μεγαλύτερη βοήθεια από τον Ερλ. Ο Κρίστοφερ μοιραζόταν εντυπωσιακές γνώσεις που μάθαινε με την βοήθεια του Ερλ για πολλά χρόνια ώσπου μια μέρα απλώς σταμάτησε να μιλάει για αυτόν.

Και τώρα ας προχωρήσουμε στην προχωρημένη εφηβεία του όταν ο Κρίστοφερ αποφάσισε ότι θέλει να μάθει να μιλάει. Παρακολούθησε μια τάξη λόγου και συζήτησης για να μάθει να μιλάει στους ανθρώπους καθώς αυτό το θεωρούσε την μεγαλύτερη αδυναμία του. Ένιωθε ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει αποτελεσματικά με τους ανθρώπους και αυτό τον ενοχλούσε. Το εξήγησε στην μητέρα του που είχε εξαιρετικούς θεραπευτές οι οποίοι κούραραν τον Κρίστοφερ. Πολλοί δούλεψαν το τσάκρα του λαιμού του ώστε να μπορέσει να μιλήσει. Κάποιος του είπε ιστορίες για το παρελθόν και ότι είχε ακόμη ένα σπαθί καρφωμένο στο λαιμό του, άλλος του είπε ότι είχε πεθάνει από μαχαιριά στο λαιμό και ένας ακόμη ότι τον είχαν σκοτώσει επειδή δίδασκε εξαιρετικά έργα στο παρελθόν. Σχεδόν όλοι είπαν ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα και προσπάθησαν να αφαιρέσουν τα μπλοαρίσματα που είχε. Ο Κρίστοφερ δεν τους πίστεψε γιατί κάθε φορά που άκουγε κάτι που δεν του ήταν ιδιαίτερα πιστευτό ένιωθε έναν πόνο ψηλά στο στήθος του. Ο Κρίστοφερ άρχισε να κατανοεί ότι είχε καθοδήγηση. Και αν και δεν του υποδείκνυε ποιο μονοπάτι να πάρει και που να στρίψει, ο Κρίστοφερ ήξερε πότε άκουγε ιδέες που δεν ταίριαζαν με αυτό που με κάποιο τρόπο άκουγε μέσα του. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά όσων δουλεύουν στο μάθημα ζωής της Αλήθειας. Η καθοδήγηση σας μπορεί να μην σας λέει πότε είστε στο μονοπάτι αλλά θα σας λέει πότε δεν είστε.

Λέγοντας Αλήθεια

Ο Κρίστοφερ δεν άργησε να ανακαλύψει ότι είχε εσωτερική γνώση. Άρχισε να μαθαίνει πως να μιλά και πως να τον ακούνε. Ξεκίνησε την εξάσκηση με το να εκφράζει την συγκεκριμένη αλήθεια και έγινε ένας αρκετά εύγλωττος ομιλητής. Οι άνθρωποι τον παρακολουθούσαν με φυσικότητα όταν μιλούσε. Ήθελαν να ακούσουν την κάθε του λέξη. Τον επιστεύονταν γιατί μπορούσαν να δουν ποιός ήταν στα μάτια του. Ο Κρίστοφερ έμαθε πολλά και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να δουλέψει με τη συγκεκριμένη ενέργεια. Έγινε δάσκαλος και έγραψε βιβλία δουλεύοντας με τις δικές του λέξεις για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναλάβουν την δύναμη τους. Ο Κρίστοφερ πέρασε την υπόλοιπη ζωή του σαν δάσκαλος. Τον σέβονταν πολύ γιατί δεν ήταν απλώς ένας δάσκαλος της αλήθειας αλλά ζούσε την ζωή του με ακεραιότητα σύμφωνα με την εσωτερική του αλήθεια. Έχει την συνήθεια να ακουμπά αγγίζει το στήθος του ψηλά όταν λέει κάτι σημαντικό. Κάποια μέρα η ηλικιωμένη μητέρα του τον ρώτησε για αυτή την περίεργη συνήθεια και αυτός της είπε «Είναι το κουτί της αλήθειας μου. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να θυμηθώ ότι ήταν εκεί αλλά περιέχει κάθε αλήθεια που έχω συγκεντρώσει σαν ψυχή και αυτή την φορά μπορώ να το μοιραστώ και με άλλους». Η μαμά του δεν είχε ιδέα τι να απαντήσει αλλά είχε μάθει πριν καιρό να μην διαφωνεί με τον Κρίστοφερ όταν ήταν τόσο παθιασμένος.

Ο Κρίστοφερ Επιστρέφει στην Εστία με το Μαργαριτάρι

Και τώρα πάμε στο τέλος της ζωής του όταν επέστρεψε στην Εστία και πάλι.

Μαντέψτε ποιός ήταν εκεί για να τον υποδεχτεί μόλις πέρασε το πέπλο. Ο παλιός του φίλος Έλρα που αποτέλεσε το πρώτο πανέμορφο θέαμα που είδε στην άλλη πλευρά του πέπλου. Ο φίλος του βρισκόταν εκεί για να τον προϋπαντήσει καθώς ο Κρίστοφερ αφυπνιζόταν από το όνειρο. Ο Κρίστοφερ αγκάλιασε τον Έλρα σφιχτά και του είπε «Τα πήγες καταπληκτικά! Καταλαβαίνεις τι έκανες; Ξέρεις πόσες ζωές άγγιξες, πως άλλαξες τον κόσμο με τν αλήθεια σου;» Ο Κρίστοφερ είπε στον Έλρα «Εγώ δεν το έκανα. Δεν ήταν καθόλου αυτό που περίμενα Έλρα. Άφησε με να σου διηγηθώ μερικές από τις εμπειρίες μου» Και μιλήσαν για αιώνες γιατί ο χρόνος δεν υπάρχει στην άλλη πλευρά του πέπλου.

Στην κουβέντα που κάνανε ο Κρίστοφερ αφηγήθηκε στον Έλρα τις εμπειρίες του. Μια εξ αυτών είχε ιδιαίτερη σημασία γιατί κάποια στιγμή ο Κρίστοφερ συνειδητοποίησε ότι υπήρχε μια αλήθεια την οποία έπρεπε να μοιραστε και αποκάλυψε το κουτί. Το ενδιαφέρον ήταν ότι αν και μπορούσε να ανοίξει το κουτί και να βρεί την αλήθεια εξαιτίας της θέσης του δεν μπορούσε να το δεί ο ίδιος. Τότε ο Κρίστοφερ έμαθε ότι η αλήθεια πρέπει να αντανακλάται μέσα από τα μάτια των άλλων ανθρώπων «Αυτό δεν το περίμενα Έλρα. Ανακάλυψα ότι δεν μπορούσα να βρώ την αλήθεια μου και να την μοιραστώ με τους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα έπρεπε να ηχώ την αλήθεια μου, να στέκομαι με την αλήθεια μου και να ζώ μέσα στην αλήθεια μου ώστε να αντανακλάται μέσα στα μάτια των άλλων και να μπορώ να την βλέπω και ο ίδιος. Έμαθα ότι μια ανέκφραστη αλήθεια δεν είναι ακόμη αλήθεια. Μετά αναγκάστηκα να μάθω μέσα από ένα πολύ δύσκολο μάθημα ότι η αλήθεια δεν είναι ένα μοναδικό, αμετάβλητο αντικείμενο. Δεν υπάρχει ΜΙΑ αλήθεια. Η πραγματική αλήθεια είναι μια πρόοδος. Καθώς αναπτυσσόμουν η αλήθεια μου άλλαζε. Μεγάλωσα πιστεύοντας ότι υπήρχε μια αλήθεια, ένας Θεός, ένας δρόμος που οδηγεί στην Εστία. Αλλά φυσικά αγαπημένε Έλρα υπάρχουν πολλοί. Υπάρχουν τόσοι πολλοί που δεν μπορώ ούτε να περιγράψω». Ο Έλρα είπε «Ναι, τα κατάφερες. Κατάλαβες. Έφερες το μαργαριτάρι». Ο Κρίστοφερ απάντησε «Ποιό μαργαριτάρι;» και ο Έλρα του είπε «Υπήρχε ένα μαργαριτάρι που έπρεπε να φέρεις από την εμπειρία σου. Το θυμάσαι Κρίστοφέρ;» Ο Κρίστοφερ είπε «Δεν ξέρω για τι ακριβώς μιλάς αλλά πρέπει να σου πω ακόμη ότι ήρθε κάποια στιγμή που άνοιξα το κουτί και είπα την αλήθεια μου και οι άνθρωποι γέμισαν φόβο. Προσπάθησαν να βρουν τρόπους να απαρνηθούν την αλήθεια μου ή να με κάνουν να σωπάσω για να μην χρειάζεται να την ακούν». Ο Έλρα είπε «Ναι. Αυτό είναι ο φόβος, το αντίθετο της αγάπης. Δεν είναι ενδιαφέρον ότι μπορείς μόνο να φοβάσαι το άγνωστο; Μόλις το κενό γεμίσει με οποιαδήποτε αλήθεια γίνεται πλέον αδύνατο να έχεις φόβο και εσύ έκανες καταπληκτική δουλειά Κρίστοφερ στο να γεμίζεις το κενό με γνώση». Ο Κρίστοφερ απάντησε «Δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν η σωστή γνώση. Δεν είμαι βέβαιος ότι ήταν ότι θα μπορούσα να είχα προσφέρει». Και ο Έλρα είπε «Δεν ήταν ότι είχες στην καρδιά σου την κάθε στιγμή;» Είπε «Δεν έχει σημασία το να πείς την τέλεια αλήθεια παρά μόνο να είναι η δική σου αλήθεια και να βιώνεις με ακεραιότητα αυτό για το οποίο μιλάς. Το να βιώνεις την αλήθεια σου με ακεραιότητα είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η αληθεια αυτή μπορεί να εξελιχθεί. Και επειδή αυτό έκανες αγαπημένε Κρίστοφερ έφερες πίσω το μαργαριτάρι».

«Έλρα είμαι ακόμη μπερδεμένος. Δεν πολυκαταλαβαίνω για τι μιλάς, επέτρεψε μου όμως να σου αφηγηθώ μια ακόμη εμπειρίά που είχα. Κάποια στιγμή αντιλήφθηκα ότι ένα ποσοστό του φόβου που προξενούσε το άνοιγμα του κουτιού μου ήταν εξαιτίας του ότι οι άλλοι είχαν τις αλήθειες τους και πίστευαν ότι η δική μου θα περιέπλεκε κάπως τις δικές τους». Ο Έλρα είπε «Ναι. Μέρος του να μάθεις να ζεις με την πραγματική αλήθεια είναι το να κάνεις χώρο για την αλήθεια γύρω σου γιατί κανείς δεν είναι ο μόνος φορέας της αλήθειας. Κάθε πλάσμα μπορεί να εισέρθει με ένα μόνο κομμάτι του Θεού. Όλοι μαζί αποτελείτε ένα μεγαλύτερο σχεδιάγραμμα Του. Για αυτό ο καθένας σας εισέρχετε με ένα ελάχιστο μέρος στο κουτί του και το μόνο που σας παροτρύνουμε να κάνετε είναι να το ανακαλύψετε και πρόθυμα να το μοιραστείτε, όχι ως τη μόνη αλήθεια αλλά ως μια από τις πολλες. Έφερες μαζί σου το μαργαριτάρι Κρίστοφερ, μην το ξεχάσεις ποτέ».

Ο Κρίστοφερ είπε «Συνέβη κάτι ακόμη που βρίσκω συναρπαστικό. Όταν πρωτοάνοιξα το κουτί, πολλοί αποροφήθηκαν τόσο από την ομορφιά του που δεν μπορούσαν να δουν την ουσιαστική αλήθεια. Ήταν τόσο αποροφημ΄ρνοι από τα κοσμήματα και την ομορφιά του ίδιου του κουτιού και από την βελουδένια επένδυσή του που δεν ήταν σε ξέση να κατανοήσουν την αλήθεια». Ο Έλρα γέλασε, «Ναι, είναι όντως ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Οι άνθρωποι είναι υπέροχα αστείοι. Έλκονται σε τέτοιο βαθμό από το φως που ορισμένες φορές δεν μπορούν να δουν τίποτα άλλο. Δεν ήταν ωραία η ανθρώπινη εμπειρία σου;» Ο Κρίστοφερ είπε «Ναι, ήταν. Ένιωσα περισσότερη ενέργεια τότε από ποτέ άλλοτε και παρεμπιπτόντως Έλρα, όσο λεπτό κι αν ήταν το πέπλο ήξερα ότι εσύ είσαι ο Ερλ!»

Ο Κρίστοφερ έγυρε την καρέκλα του, κοίταξε τον αγαπημένοι του φίλο Έλρα και είπε «Πες μου λοιπόν Έλρα, τι είναι αυτό το μαργαριτάρι; Εφέρα την αλήθεια που μου ζήτησες να φέρω; Είναι το μαργαριτάρι της αλήθειας που μου ζήτησες να φέρω μαζί μου στην Εστία; Έκανα αυτό που μου είχες παραγγείλει ανοίγοντας το κουτί;» Ο Έλρα είπε «Αγαπημένε Κρίστοφερ, δεν αφορούσε ποτέ την αλήθεια. Η ουσιαστική αλήθεια είναι μόνο μια αντίληψη και φευγαλέα στην καλύτερη περίπτωση. Το μαργαριτάρι που έφερες μαζί σου στην εστία με τόση λαμπρότητα είναι το μαργαριτάρι της σοφίας που κέρδισες αναζητώντας την αλήθεια σου και μοιραζόμενος αυτή την αναζήτηση με άλλους. Το μαργαριτάρι της σοφίας μπορεί να σε ακολουθήσει στην εστία μόνο εφόσον ανοίξεις το κουτί της αλήθειας, απελευθερώσεις την αλήθεια σου και την εκφράσεις. Δεν είναι η συγκεκριμένη έκφραση της αλήθειας που έχει σημασία αλλά η αναζήτηση της είναι που φέρνει το μαργαριτάρι στην εστία. Το ταξίδι είναι τιμημένο και όχι ο προορισμός. Αυτό είναι το μαργαριτάρι της σοφίας και αυτό έφερες με τόση επιτυχία μαζί σου στην Εστία. Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για σένα Κρίστοφερ».

Ο λόγος που σας αφηγηθήκαμε αυτή την ιστορία αγαπημένοι είναι ότι πολλοί από εσάς, καθώς εξελίσεστε σαν άνθρωποι, θα έχετε ένα κουτί της αλήθειας και ένα μαργαριτάρι σοφίας να φέρετε και πάλι στην Εστία. Ψάξτε στο κουτί σας, ανακαλύψτε την αλήθεια σας και εκφράστε την με ακεραιότητα. Μην σας ανησυχεί αν θα την κατανοήσει κανείς. Μην ανησυχείτε αν δεν καταλαβαίνετε και εσείς οι ίδιοι, κανένας δεν σας ζητάει να σταθείτε μέσα στην απόλυτη αλήθεια. Σας ζητάμε να είστε σε αρμονία και να είστε ακέραιοι απέναντι στην προσωπική σας αλήθεια. Να θυμάστε ότι έχετε και εσείς ένα σημείο που είναι βαθιά θαμμένο το κουτί της αλήθειας.

Με αυτό σας αφήνουμε σήμερα καθώς γίνεστε εξελιγμένοι άνθρωποι, καθώς γίνεστε ενδυναμωμένες φωτεινές υπάρξεις στην Γη. Η αλήθεια σας δεν είναι σημαντική μόνο για τον καθένα γύρω σας αλλά και σε σχέση με την σοφία και τα μαργαριτάρια που θα κουβαλήσετε στην Εστία και πάλι.

Σας ζητούμε με την μεγαλύτερη τιμή να φέρεστε ο ένας στον άλλο με τον βαθύτερο σεβασμό. Να φροντίζετε ο ένας τον άλλο με κάθε ευκαιρία. Να ξέρετε ότι όταν κοιτάτε ο ένας στα μάτια του άλλου κοιτάζετε στα μάτια του Θεού. Μόλις καταφέρετε να ανοίξετε αυτό το κουτί παίξτε το και να παίζετε καλά μαζί.

Espavo!

 

μετάφραση: Αθηνά Σαντορινίου

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!