Μάρτιος 2012

Χτίζοντας έναν Νέο Κόσμο

 

Από τον Steve:

Γεια σε όλους. Θέλω να πω ότι από αυτό τον μήνα αλλάζουμε τον τρόπο που στέλνουμε τα ηλεκτρονικά μηνύματα για τους Φάρους Φωτός στις 15 κάθε μήνα. Πολλοί θα έχετε παρατηρήσει ότι δοκιμάσαμε πολλές τεχνικές ώστε τα μηνύματά μας να παρακάμπτουν τα φίλτρα αποκλεισμού, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Από αυτό τον μήνα λοιπόν θα σας στέλνουμε μια ειδοποίηση ότι ο νέος Φάρος είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα μας. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Να έχετε έναν καταπληκτικό μήνα!

Steve Rother

Από το γκρουπ:

Χαιρετισμούς από την Εστία

Σας φέρνουμε μια τόσο βολική ενέργεια. Μπήκαμε στο βασίλειο των προσδοκιών σας επειδή ψάχνετε για απαντήσεις, καθοδήγηση ή ένα σκούντημα προς την σωστή κατεύθυνση που θα σας επικυρώσει και θα σας γνωρίσει ότι κάνετε αυτό που πρέπει. Να σας εξηγήσουμε ότι από εδώ και πέρα η ζωή σας μπορεί να μην έχει τέτοια επικύρωση.

Σας είναι πολύ δύσκολο να επικυρώσετε το μονοπάτι σας κάνοντας ένα μόνο βήμα, όμως όσο βαθύτερα κινείστε μέσα του τόσο πιο άνετα νιώθετε με την ικανότητά σας να δημιουργείτε. Αυτό είναι το νόημα. Θέλουμε σήμερα να σας δώσουμε μια άλλη οπτική του εαυτού σας, που δεν έχετε σκεφτεί ποτέ. Εξελίσσεστε μέσα από τα διαφορετικά επίπεδα που ονομάζουμε ανθρωπότητα.

Καθ’ όλη την ιστορία σας έχετε κάνει πολλές προόδους, αλλά αυτή ειδικά έχει πολλά επίπεδα. Αυτή η εξελικτική διαδικασία που βιώνετε δεν αφορά μόνο τη φυσική σας υπόσταση, αλλά είναι η πρώτη φορά που εξελίσσεστε σε σημείο που να μπορείτε να μεταφέρετε περισσότερη από την ψυχή σας και το Φως σας. Αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν τώρα, ακόμα και στη φυσιολογία σας επειδή μετακινείται σε επίπεδα τα οποία σας είναι άγνωστα. Το πνευμονογαστρικό νεύρο θα γίνει πολύ σημαντικό για πολλούς από εσάς, καθώς θα συνειδητοποιήσετε πως με αυτό θα αλληλεπιδράτε με τον υπόλοιπο κόσμο. Μέσω αυτού του νεύρου το φυσικό σας σώμα αντιλαμβάνεται άλλα πνεύματα κι εκπέμπει το δικό σας, δημιουργώντας αυτές τις συνδέσεις.

Φτάνοντας σε νέα Ύψη χρησιμοποιώντας Αρμονικούς Απόηχους

Συζητήσατε σήμερα για την απομάκρυνση του πέπλου ώστε να δείτε πόσο πολύ είσαστε συνδεδεμένοι μεταξύ σας. Κι εμείς θέλουμε να σας μιλήσουμε για την αρμονία επειδή θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια με τα οποία θα πρέπει να μάθουν να δουλεύουν οι άνθρωποι: η ενεργητική αρμονία. Πώς λοιπόν εναρμονίζονται δύο ενέργειες;  Κατ’ αρχάς να σας εξηγήσουμε τι εννοούμε λέγοντας αρμονία για να καταλάβετε. Αν πατάτε επανειλημμένα δύο κοντινές νότες στο πιάνο θα είναι σαν να παίζετε ξυλάκια (κάτι που είναι ανεκτό αλλά εκνευριστικό). Αυτό συμβαίνει επειδή οι νότες είναι πολύ κοντά και δεν ενώνονται σε τακτά διαστήματα. Στην ουσία δεν αλληλοϋποστηρίζονται. Είναι δύο ξεχωριστές νότες οι οποίες επιμένουν να είναι ξεχωριστές. Όταν όμως απομακρυνθείτε στο κλαβιέ, θα παίξετε μια συγχορδία, δηλαδή δύο νότες που επικαλύπτονται σε τακτά διαστήματα. Όχι μόνο αλληλοϋποστηρίζονται, αλλά δημιουργούν έναν τρίτο τόνο τον οποίο ακούτε ως αρμονία. Είναι μαγικό όταν ακούτε μουσική, η οποία έχει τεράστια ποσότητα αρμονικών και απόηχων. Στις αρμονίες ακούτε μόνο τις τρεις νότες που δημιουργούν την αρμονία. Η πρώτη νότα είναι το πρώτο μέρος της αρμονίας, η δεύτερη υποστηρίζει την πρώτη και η τρίτη είναι αυτή που ακούτε. Σας λέμε ότι τα αυτιά σας έχουν την δυνατότητα να ακούν συγκεκριμένο εύρος. Υπάρχουν επίπεδα απόηχων σε κάθε αρμονία τα οποία δεν ακούτε, εμείς όμως τα ακούμε. Υπάρχουν επίπεδα απόηχων τα οποία θα ακουμπήσουν την ανθρωπότητα πολύ περισσότερο απ’ όσο βιώσατε ως άτομα και γι’ αυτό η αρμονία στον πλανήτη σας γίνεται τόσο σημαντική τώρα.

Πόνος — Αλλάζοντας τον Ρόλο

Τώρα που σας εξηγήσαμε τι είναι η αρμονία, να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες από τις προκλήσεις που υπάρχουν στο να βρείτε την αρμονία στο επίπεδο που βρίσκεστε. Ας ρίξουμε μια ματιά στο κομμάτι της ανθρώπινης υπόστασης την οποία έχετε ζήσει πολλές φορές. Είναι γνωστός ως ο κινητήριος παράγοντας ολόκληρης της ανθρωπότητας. Το όνομά του; Πόνος. Αυτό που νιώθετε ως πόνο αποτελεί μεγάλο κίνητρο. Έχετε συνηθίσει στον πλανήτη Γη να κάνετε ή να μην κάνετε πράγματα. Αν δείτε τις ζωές σας, πολλές από τις κατασκευές σας έχουν φτιαχτεί για να αποφεύγετε συγκεκριμένους πόνους. Όσο απομακρύνετε το πέπλο και βλέπετε με πόσους τρόπους είσαστε συνδεδεμένοι, το πρώτο μάθημα που θα ανακαλύψετε είναι ότι ο πόνος είναι συλλογικός. Γι’ αυτό ο πόνος που νιώθει κάποιος δεν είναι δικός του γιατί ο πόνος είναι μόνο ο προσωρινός μεταφορέας του δώρου.

Βρείτε το δώρο και ο πόνος δεν χρειάζεται πλέον, οπότε αποδεσμεύστε τον. Υπάρχει ομορφιά στο σκοτάδι. Επειδή ζείτε σ’ ένα πεδίο πολικότητας έχετε συνηθίσει να κρίνετε τα πάντα ως καλά ή κακά. Σας λέμε αγαπημένοι ότι δεν υπάρχει καλό και κακό. Όλα βρίσκονται κάπου στη μέση ανάλογα με το πού τα τοποθετείτε κάθε στιγμή. Αυτό που θα σας ζητήσουμε είναι να βρείτε την ομορφιά στο σκοτάδι, ακόμα και μέσα στον πόνο που κουβαλάτε ή βιώνετε.

Καθένας από εσάς έχει έναν πόνο ζωής που κουβαλάει μαζί του. Κάποιοι έχετε κάνει ταμείο κι όμως κάθεται βαριά σ’ ένα γλυκόπικρο μέρος της καρδιάς σας. Ο πόνος αποτελεί μεγάλο κίνητρο στη ζωή σας. Σκεφτείτε την ανθρώπινη έκφραση της δημιουργίας όπως είναι η μουσική, η ποίηση και οι ταινίες. Πολλά έχουν γραφτεί από τον πόνο ή από επώδυνες εμπειρίες, ή από κάποια ασυνήθιστη κατάσταση στην οποία βρεθήκατε. Αυτό που σας ζητάμε είναι να προετοιμαστείτε για το νέο επίπεδο της ανθρωπότητας τώρα και να μην περιμένετε να αντιμετωπίσετε πρώτα όλα τα κομμάτια του. Δείτε πιο προσεκτικά τους ευχάριστους πόνους που βιώσατε μέχρι τώρα, αυτούς που σας κινητοποίησαν με κάποιον τρόπο ή σας έκαναν να αλλάξετε την πορεία σας. Ακόμα κι αν σας τους απομακρύναμε τώρα, δεν θα τους αποδεσμεύατε γιατί τους έχετε πληρώσει με τέτοιον τρόπο ώστε δώσατε στον πόνο αξία. Βρείτε τρόπο να ευχαριστήσετε τον πόνο ως μεταφορέα. Αν γνωρίζατε το όφελος απ’ αυτό, θα περνάγατε συχνά αυτή τη διαδικασία όπως κάνει συχνά το πνεύμα σας. Είναι η ανθρωπιά μέσα σας, η αντίδραση του ζώου με το οποίο έχετε ενωθεί που μερικές φορές επαναλαμβάνει τα ίδια σχέδια ξανά και ξανά ψάχνοντας για επιτυχία σε άλλα επίπεδα. Πολλές φορές όταν περνάτε από το ένα επίπεδο στο άλλο, η αλήθεια σας μετακινείται προς μια καθαρότερη κατανόηση. Αυτές είναι κάποιες από τις αλλαγές που θα εκτιμήσει η ανθρωπότητα ψάχνοντας για απαντήσεις. Το πιο σημαντικό είναι να έχετε κατά νου πως χτίζετε μια νέα Γη, γεμάτη με δονήσεις και σωματίδια σκόνης που μαζέψατε. Τα μάτια σας είναι ανοιχτά και χρειάζεται μόνο η πρόθεσή σας, η επιθυμία που εκφράζεται ως ευχή. Αυτά τα σωματίδια ενώνονται μαγικά και έχετε δημιουργήσει μια Γη στην οποία θα ζήσετε. Αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξετε πλανήτη; Όχι. Θα συμβεί εδώ. Η ερώτηση για εσάς είναι είστε έτοιμοι να βαδίσετε σ’ αυτή τη νέα Γη; Είστε έτοιμοι να είσαστε κυρίαρχοι των σκέψεών σας; Είστε έτοιμοι να είσαστε οι δημιουργοί της μοίρας σας; Είστε έτοιμοι να παραμερίσετε το πέπλο; Αυτό συμβαίνει εδώ. Με κάθε βήμα που κάνετε,  η συλλογικότητα απομακρύνει λίγο από το πέπλο για τους ανθρώπους, άσχετα σε ποιο εύρος ζώνης βρίσκονται. Δεν έχει σημασία αν βρίσκονται στις υψηλότερες δονήσεις ή στις χαμηλότερες, εδώ στη Γη κινείστε μαζί και αυτό λειτουργεί. Κινείται ταχύτερα από την ταχύτητα της αγάπης. Κινείται ταχύτερα απ’ όσο περιμέναμε απ’ αυτή την πλευρά του πέπλου.

Τα Εξωτερικά Φίλτρα Αφαιρέθηκαν

Πολλοί άρχισαν να τραβούν την προσοχή στη Γη σε διάφορα επίπεδα και απαιτούν έναν καλύτερο κόσμο επειδή αυτή η εξέλιξη δεν συμβαίνει μόνο πνευματικά. Αγγίζει κάθε άνθρωπο στον πλανήτη. Υπάρχουν στιγμές που είναι απαραίτητο να περάσετε μέσα από ένα κύμα ενέργειας το οποίο βοηθάει τους ανθρώπους να μετακινήσουν την δόνησή τους στο επόμενο επίπεδο. Αυτό συμβαίνει με αυτό που ονομάζετε ιό της γρίπης. Ουσιαστικά φέρνει δυνατότητες σε πολλούς ανθρώπους ταχύτατα. Όταν περνάτε μια ασθένεια τέτοιου είδους, δεν είσαστε ξανά ο ίδιος άνθρωπος. Γιατί; Είναι απλό. Δονείστε διαφορετικά. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθένειες θα σας ανεβάσουν επίπεδο; Όχι, σημαίνει όμως ότι οι ασθένειες είναι μέρος της διαδικασίας. Οι ασθένειες δεν είναι πάντα σημάδια πως κάτι δεν πάει καλά, αν και αυτή είναι τυπική ανθρώπινη αντίληψη. Πρέπει να καταλάβετε πως είσαστε θεραπευτές. Πολλοί βοηθάτε άλλους να κάνουν αυτά τα βήματα και να εγκλιματιστούν με τη νέα ενέργεια, να ζουν μαζί της και να την χρησιμοποιούν καθημερινά. Αυτή είναι η μεγαλύτερη σοφία που μπορούμε να σας δώσουμε ως Θεραπευτές του Φωτός – να κρατάτε τη γνώση σας, να γνωρίζετε ότι βρίσκεστε στον πλανήτη Γη για έναν σκοπό. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι έχετε ό,τι χρειάζεστε για να κάνετε τη δουλειά σας.

Επαν-ισορρόπηση του Εγώ

Πολλοί από εσάς θα κληθείτε σε ένα άλλο μέρος, ή θα βρεθείτε απότομα χωρίς τη βοήθεια που είχατε παλιά. Θα αναρωτηθείτε τι κάνετε λάθος και γιατί δεν σας βοηθάει το Σύμπαν. Ξέρετε πως το πνεύμα σας είναι εδώ, νιώθετε την πορεία και την ενέργεια του πνεύματός σας, αλλά δεν μπορείτε πάντα να το συμβιβάσετε με τις κινήσεις και τα συναισθήματά σας. Αρμονία – πώς εναρμονίζεστε με κάποιον άλλον; Είναι εύκολο για τον Φύλακα να κοιτάξει και να δει ότι γνωρίζει κάθε ένα από αυτά τα πλάσματα, πολλά από αυτά εδώ και πολλές ζωές. Δεν του είναι όμως εύκολο να το εν-θυμηθεί αυτό όταν δεν είμαστε μαζί του. Αυτό είναι ένα τυπικό πέπλο που σας εμποδίζει να εν-θυμάστε τον ρόλο σας και τον αντικαθιστάτε με αυτό που λέτε εγωισμό.

Το εγώ σας είναι η αίσθηση του εαυτού σας. Όχι η αίσθηση της ενότητας, αλλά της αυτοτέλειας. Λόγω της αυτοτέλειας και της ιδιότητάς σας ως ανθρώπων νομίζετε ότι το εγώ σας μειώνεται. Πάντα θα χρειάζεστε το εγώ σας, χρειάζεται όμως εξισορρόπηση καθώς επιταχύνετε. Χρειάζεται να προσποιείστε πως είσαστε άνθρωποι. Πολύ απλά, η βασική κατανόηση της ενέργειά σας θα είναι διαφορετική. Ας γυρίσουμε για λίγο στον πόνο. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος πόνος για κάποιον άνθρωπο; Ο Φύλακας έχει σπάσει αρκετά κόκαλα στη ζωή του. Έχει νιώσει πολύ πόνο, όχι όμως συναισθηματικό πόνο ο οποίος καταστρέφει την ιδέα του τι ήταν το εγώ του. Θα το ξαναπούμε. Φτιάχνετε τις κατασκευές που ονομάζετε εγωισμό για να στεγάσετε την ιδιότητά σας να είστε άνθρωποι. Όταν λοιπόν νιώσετε ένα συναισθηματικό κυματισμό, όταν κάποιος σας απογοητεύει, σας πληγώνει ή σας καθρεφτίζει τόσο ώστε να δείτε τα ελαττώματά σας, καταστρέφει την ιδέα του εγώ σας και σας πληγώνει βαθύτατα. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος πόνος. Αν όμως εναρμονίζετε τον πόνο και ψάχνετε για την ομορφιά μέσα του, σας λέμε να κάνετε το ίδιο με το εγώ σας. Βρείτε την ομορφιά μέσα του. Δεν υπάρχει λόγος να το απελευθερώσετε γιατί είναι κομμάτι σας. Αν μπορέσετε να φτιάξετε ένα ευέλικτο εγώ, μπορείτε να εξελιχθείτε. Συνειδητοποιείστε πως δεν έχει να κάνει με εσάς, η πρόκληση με τον εγωισμό είναι πως μοιάζει σαν να υπάρχει ξεχωριστά. Πολλές φορές αυξάνεται τόσο πολύ που απομονώνετε τον υπόλοιπο κόσμο. Όλοι σας γνωρίζετε αυτό το παράδειγμα και πολλοί ρωτάτε “Είναι μεγάλος ο εγωισμός μου σήμερα;” Αυτό μας φαίνεται ξεκαρδιστικό επειδή αν είχατε πραγματικά πρόβλημα δεν το ρωτούσατε αυτό. Η αλήθεια είναι ότι το εγώ σας πρέπει να είναι σε ισορροπία και προς τις δύο κατευθύνσεις. Δεν μπορεί ούτε να είναι πολύ υψηλό ούτε πολύ χαμηλό και η μεγαλύτερη πρόκληση είναι  πως εμείς το βλέπουμε. Βρείτε την ισορροπία ώστε να σταθείτε και να δηλώσετε αυτά που εκτιμάτε.

Αλλάζοντας τους Κανόνες

Αγαπημένοι μας, οι κανόνες αλλάζουν κι εσείς είσαστε αυτοί που τους αλλάζουν. Σας ζητάμε να κάνετε τη φωνή σας να ακουστεί. Αυτό σημαίνει ότι είσαστε η μοναδική φωνή, ή αυτή που έχει όλες τις απαντήσεις; Δημιουργείτε έναν νέο κόσμο. Η παρουσία σας είναι απαραίτητη και αν νιώστε πόνο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιτρέψετε στον εαυτό σας να τον βιώσει. Αφήστε τον να σας κατακλύσει σαν κύμα και βιώστε τον πόνο εντελώς, επειδή φέρνει ένα δώρο. Βρείτε το δώρο και ο πόνος μεταλλάσσεται. Βρείτε την ισορροπία με το εγώ σας, βρίσκοντας πού σας πονάει. Αναρωτηθείτε “Ποιός είναι ο στερεός, ο άκαμπτος πυρήνας της ύπαρξής μου;” Επιτρέψετε σ’ αυτές τις αντανακλάσεις να έρθουν κι ενσωματώστε τις στη ζωή σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να βιώσετε περισσότερη ευτυχία, έχοντας τη δυνατότητα να πετάξετε μέχρι εδώ ή να παίξετε εκεί για λίγο. Αυτή είναι η βασική ιδέα του τι κάνετε. Διαδίδετε το Φως με κάθε ευκαιρία. Κάθε φορά που χαμογελάτε, κάθε φορά που λέτε την αλήθεια από την καρδιά σας, τα μάτια σας σπινθηροβολούν και το Φως διαπερνά τα πάντα.

Έχετε αγγίξει περισσότερες καρδιές απ’ όσες φαντάζεστε και πολλοί από εσάς μόλις τώρα ξεκινάτε. Δημιουργήσατε έναν νέο κόσμο. Θέλουμε επίσης να σας πούμε κάτι ακόμα, επειδή πολλοί αγωνίζονται και περιμένουν πότε η ζωή θα γίνει ευκολότερη. Σας λέμε αγαπημένοι ότι το δύσκολο μέρος πέρασε και τα καταφέρατε! Το μόνο που σας μένει είναι  να αλλάξετε τις προσδοκίες σας. Ευχαριστηθείτε το ταξίδι, αγαπημένοι μας, επειδή εσείς είσαστε θαυματοποιοί πέρα από την κατανόησή σας και δημιουργείτε θαύματα κάθε στιγμή.

Με τη μεγαλύτερη τιμή όλων, σας ζητάμε να φέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό. Να φροντίζεστε μεταξύ σας με κάθε ευκαιρία και να ανοίγετε την πόρτα για τους άλλους. Λειτουργεί. Εν-θυμηθείτε πως είναι ένα νέο παιχνίδι αυτό που παίζετε και να παίζετε καλά μαζί.

Espavo!

μετάφραση:  Νίκος Πνευματικός

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!