Μάιος 1999

Ισορροπία
Η γέφυρα ανάμεσα στις διαστάσεις

 

Από τον Steve:

Προσωπικά εγώ, έχω ασχοληθεί με αυτή την καινούργια ενέργεια μόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σαν νεοαφιχθείς που είμαι, συχνά στέκομαι με δέος μπροστά σ’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν κρατήσει αυτή την ενέργεια για μεγάλο διάστημα. Το γκρουπ μου έδειξε καθαρά ότι πολλοί απ’ αυτούς κράτησαν ήσυχα την αλήθεια και φύτεψαν σπόρους που έκαναν δυνατό άνθρωποι σαν κι εμένα να αποδεχτούμε τα συμβόλαιά μας.

Αποδεχόμενος το δικό μου σχέδιο Β, κατάφερα να βοηθήσω αφυπνιζόμενες ψυχές να κρατήσουν τη δύναμή τους. Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον σενάριο. Πολλοί αφυπνίστηκαν και συνειδητοποίησαν ότι μπήκαν στο σχέδιο Β και αμέσως άφησαν στην άκρη όλα όσα τους θύμιζαν το σχέδιο Α που είχαν. Κάποιοι παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους, άφησαν τα σπίτια τους και μετακόμισαν μακριά από αυτό που τους συντηρούσε, ψάχνοντας μια καινούργια ζωή. Για κάποιους αυτό είναι ακριβώς το κατάλληλο γιατί αυτό μπορεί να είναι η αρχή του να εκφράζουν την αλήθεια τους και να αναλάβουν τη δύναμή τους. Κάποιοι άρπαξαν αυτήν την ευκαιρία για ν’ αποφύγουν τις προκλήσεις τους και να ξαναρχίσουν από την αρχή. Για κάποιους άλλους είναι η πιθανότητα ν’ αλλάξουν το σενάριο του σχεδίου Α που ήδη ζουν.

Το γκρουπ λέει ότι κανείς απ’ αυτούς δεν είναι σωστός ή λάθος. Η μεγάλη απορία είναι τι υποστηρίζει αυτόν που αφυπνίζεται; Ο τρόπος που μου το εξηγούν είναι ότι όταν οι άνθρωποι ξεκινάνε να πάρουν στα χέρια τους τη δύναμή τους γίνονται πολύ μεγάλοι. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν ξυπνούσατε ένα πρωί και ανακαλύπτατε ότι έχετε ψηλώσει ένα μέτρο μέσα στη νύχτα! Πώς θα το χειριζόσασταν αυτό; Τι αλλαγές θα κάνατε στο περιβάλλον σας για να βολέψετε το καινούργιο σας μέγεθος; Πώς αυτό θα επηρέαζε τις σχέσεις σας; Αυτό το είδος ερωτήσεων αντιμετωπίζουμε εμείς οι άνθρωποι καθώς βαδίζουμε στο επόμενο στάδιο της εξέλιξής μας.

Δεν είναι τόσο το φυσικό μας μέγεθος που αλλάζει όσο η ενέργειά μας και κατά συνέπεια και η δύναμή μας. Μαθαίνοντας να κινούμαστε μ’ αυτή τη δύναμη μοιάζει πολύ με το να μαθαίνουμε να κινούμαστε όντας ένα μέτρο ψηλότεροι. Έχοντας το καινούργιο μας “μέγεθος” έχουμε και επιλογές για τον τρόπο με τον οποίο θα συμπεριφερόμαστε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη και να αλλάξουμε το περιβάλλον μας κάνοντας βίαια χώρο, ή μπορούμε να είμαστε ένας ευγενικός γίγαντας και ν’ αναμιχθούμε στο σύνολο. Αυτές είναι επιλογές που αντιμετωπίζουμε καθώς μαθαίνουμε να περπατάμε στις υψηλότερες δονήσεις της Νέας Γης. Το Γκρουπ λέει ότι δε χρειάζεται αυτό να είναι μια τραυματική εμπειρία. Συχνά το να ωριμάζεις συμπεριλαμβάνει και πόνο, αλλά βοηθάει να θυμόμαστε ότι διαλέγουμε αν η μιζέρια θα είναι κομμάτι της εμπειρίας. Το εργαλείο για ένα άνετο πέρασμα στις ψηλότερες δονήσεις έχει να κάνει με τη χρήση μ