Ιούλιος 2010

Ο Νόμος της Πίστης
Ο θεός επισκέπτεται τον χώρο που διεξάγεται η ανώτερη επικοινωνία

 

Από τον Steve:

Αυτό τον μήνα το γκρουπ μας δίνει μια όψη του εαυτού μας από την δική τους προοπτική στο θέμα της πίστης. Είπαν πως έχουμε χρησιμοποιήσει την πίστη και τις πεποιθήσεις γενικά με πολλούς τρόπους στον παρελθόν μας, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου, της εξαπάτησης και την αποφυγής. Αλλά πέρα από τον τρόπο που έχει χρησιμοποιηθεί, η πίστη ήταν πάντοτε ένας καθρέπτης της δύναμής μας. Είναι και ο λόγος που έχουμε τόσες θρησκείες εδώ στη Γη. Ένας άνθρωπος μπορεί να ψάχνει απαντήσεις όλη τη ζωή του και κάποια μέρα κάποιος τον πείθει ότι έχει ήδη τις απαντήσεις, αρκεί να έχει πίστη. Φτάνοντας στο σημείο της απογοήτευσης, ενδίδουν και λένε “εντάξει, τα παρατάω… θα έχω πίστη. Πιστεύω!”. Έπειτα έχουν επιλογές: ή να το απελευθερώσουν ή να προσπαθούν να έχουν “επιλεγμένη πίστη” απ’ όπου θα το απελευθερώσουν… περίπου. Σε όλα αυτά τα στάδια, η πίστη είναι η απευθείας αντανάκλαση της προσωπικής δύναμης δημιουργίας του κάθε ανθρώπου. Οι δημιουργίες προέρχονται από κάποιον που δημιουργεί τον χώρο για να υπάρξουν, μέσα από την πίστη του.

Εδώ είναι το ενδιαφέρον μοτίβο που συχνά βλέπουμε. Ας πούμε ότι κάποιοι πραγματικά απελευθερώνουν την αναζήτηση και βρίσκουν γαλήνη ακουμπώντας την πίστη τους σε κάτι. Αργότερα, συχνά σπαταλάνε μεγάλο μέρος της ζωής τους προσπαθώντας να επαναλαμβάνουν το ίδιο μοτίβο επιτυχίας, αναζητώντας άλλα πράγματα για να πιστέψουν. Καμιά φορά είναι μια καλή αντανάκλαση που οδηγεί σε ένα καλύτερο τρόπο ζωής. Άλλες φορές είναι έλλειψη αρμονίας όπου δημιουργούνται δυσκολίες. Με όποιον τρόπο και αν λειτουργεί, είναι ένα απ’ ευθείας καθρέφτισμα για εσάς, για να το χρησιμοποιήσετε όπως επιθυμείτε.

Ως ανθρώπινα όντα, έχουμε το πέπλο που μας εμποδίζει να εν-θυμηθούμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Είναι ο μόνος τρόπος για να παίξουμε το παιχνίδι. Εξαιτίας αυτού του τυφλού σημείου, πάντα ψάχνουμε κάτι για να αντανακλάσουμε την δύναμή μας. Τώρα η ερώτηση γίνεται: ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε την πίστη μας με θετικό τρόπο;

Σε αυτή την ανώτερη επικοινωνία, το γκρουπ κάνει λόγο σε μια γρήγορη ιστορία για να απαντηθεί αυτή η ερώτηση. Είπαν να φανταστούμε πως είμαστε στον χώρο που διεξάγεται μια ανώτερη επικοινωνία εκείνη τη στιγμή, όπου όλοι μιλάμε και περνάμε υπέροχα. Ξαφνικά, ο θεός κατεβαίνει τις σκάλες μέσα στο δωμάτιο. Όλοι σταματούν να μιλούν καθώς ο θεός ανακοίνωσε ότι βρίσκεται εδώ για να τσεκάρει σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ιστορίας της ανθρωπότητας και αν χρειαζόμαστε τίποτα για το επόμενο βήμα του ταξιδιού μας. Δείτε τί έχειναμας πει στο μήνυμα παρακάτω.

Μεγάλες αγκαλιές,  Steve

 

Χαιρετισμούς από την Εστία
Αναδύεται η ελεύθερη επιλογή του πλανήτη

Αυτή η ημέρα σηματοδοτεί μια σημαντική ημέρα μέσα στην ιστορία του πλανήτη Γη, καθώς αυτή τη συγκεκριμένη μέρα είναι η αρχή του υπόλοιπου νέου παιχνιδιού. Έχετε ολοκληρώσειέναολόκληρο παιχνίδι ελεύθερης επιλογής.  Είσαστε οι μόνοι μέσα στο σύμπαν που δεν έχετε παρεμβάσεις, δεν έχετε σαφείς οδηγίες στον ώμο σας όπως έχουν οι άλλοι. Υπάρχουν πολλά μέρη σε όλο το σύμπαν που έχουν άγκυρες κρατώντας την εξέλιξη των κατοίκων τους σε συγκεκριμένη τροχιά, ενώ η ανθρωπότητα δεν έχει καμία από αυτές τις άγκυρες. Τώρα έχετε φτάσει τέτοια επίπεδα στο παιχνίδι που ποτέ άλλοτε δεν ήταν δυνατό να συμβεί. Έχει ξεκινήσει πραγματικά να γίνεται, καθώς όλοι οι άνθρωποι παντού κάνουν το βήμα στο επόμενο επίπεδο.

Τα σώματά σας έχουν αλλάξει και ήδη ξεκίνησαν αυτή την εξελικτική διαδικασία για να δημιουργήσουν χώρο για την δύναμη και την ενέργεια που μπορούν να κρατήσουν στο φυσικό τους σώμα. Βλέπετε αλλαγές στις οικονομικές δομές, στις κοινωνίες σας, οπουδήποτε υπάρχει συλλογικότητα, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για την εξέλιξή σας και τώρα έχετε αρχίσει να βλέπετε αλλαγές στον κύκλο της ίδιας της Γης. Ζείτε σε έναν νέο, δονητικά πλανήτη και τα πολλά επίπεδα που ήταν κρυμμένα από εσάς για χρόνια, έχουν ξεκινήσει να εμφανίζονται.

Δυνατότερες συνδέσεις

Θα ξεκινήσετε να καταλαβαίνετε ότι η Γη είναι μέρος σας. Είναι το ίδιο σαν τα χέρια σας να μη γνωρίζουν πως είναι μέρη του ιδίου σώματος. Βλέπουμε αυτή την κατάσταση σαν δύο ανθρώπους να παριστάνουν πως είναι χώρια, να μην εν-θυμούνται πως ο ένας είναι μέρος του άλλου. Η Γη είναι ένα φυσικό σώμα από μόνο του και είναι επίσης και το σημείο σύνδεσης. Τώρα θα αισθανθείτε σαν η δική σας σύνδεση με τη Γη έχει γίνει δυνατότερη ως άμεσο αποτέλεσμα της φυσικής εξέλιξης της ανθρωπότητας που τώρα βιώνετε. Καθώς η συλλογική δόνηση της ανθρωπότητας συνεχίζει ν’ ανεβαίνει, θα γίνετε ακόμη πιο συνειδητοί στη σύνδεσή σας με τη Γη ως πηγή δύναμης, αρμονίας και ισορροπίας. Τώρα θα ξεκινήσετε να έχετε επίγνωση της σύνδεσής σας και υπάρχουν πολλά στοιχεία σε αυτό που θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας.

Υπάρχουν πολλές στιγμές που θα θέλαμε να σας δώσουμε ένα κομμάτι καθοδήγησης ή να σας σπρώξουμε σε αυτή την κατεύθυνση ή την άλλη, παρόμοια με την καθοδήγηση που υπάρχει στους άλλους πλανήτες εκτός της Γης. Η ανησυχία εδώ ήταν πως, χωρίς προδιαγεγραμμένη κατεύθυνση που θα μπορούσε να γίνει επίκληση, η ανθρώπινη φυλή θα μπορούσε να πέσει σε έναν ατέλειωτο κύκλο ύπαρξης και όχι εξέλιξης. Αυτό έχει συμβεί παλαιότερα αλλά αυτή τη φορά είναι διαφορετικά.

T-Square ευθυγράμμιση φέρνει νέο φως

Αγαπητοί, υπάρχει ένα πολύ μικρό μέρος που θα χρειαζόσασταν ποτέ απ’ έξω αν μπορούσατε να έχετε πρόσβαση σε αυτό. Τώρα η Γη έχει ξεκινήσει ένα νέο μοτίβο που αρχίζει σήμερα και είναι αυτό που αποκαλείται T-Square ευθυγράμμιση. (Ήταν γεγονός η T-Square ευθυγράμμιση στον Κρόνο, Πλούτωνα και Ουρανό αυτή την ημέρα της επικοινωνίας. Όπως επισημάνθηκε από το τον Jim νωρίτερα πριν ξεκινήσει η επικοινωνία, η T-Square ευθυγράμμιση συνήθως ακολουθείται από κοινωνικο-οικονομικής και πολιτικής αποσταθεροποίησης, έντασης και συχνά αναταράσσει μεγάλα κύματα αλλαγής). Αυτή η ημέρα εκπροσωπεί μια πύλη στον χρόνο και έχετε επιλογή: μπορείτε να κληθείτε με τη δική σας ενέργεια και να κάνετε κάτι θετικό αντί για αρνητικό που συνήθιζε να ενεργοποιείται στο παρελθόν. Είναι η στιγμή για τους ανθρώπους να πάρουν τη δύναμή τους, να την κρατήσουνε σταθερά, να παίξουν μαζί της και να τη χρησιμοποιήσουν.

Πολλοί από εσάς είσαστε τόσο ευαίσθητοι που φοβάστε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμή σας σε διάφορες περιπτώσεις, λόγω της επίδρασης που έχει σε άλλους ανθρώπους. Σας λέμε πως είσαστε θεός και έχετε όλη εκείνη τη δύναμη που αντιλαμβάνεστε σε αυτό που αποκαλείται θεό. Αν και αυτό δεν φαινόταν να ταιριάζει στον κόσμο σας πριν, τώρα ταιριάζει. Πολλά από αυτά που σας έχουμε πει πριν, σύντομα θα γίνουν πολύ εμφανή καθώς είναι δύσκολο για τον άνθρωπο να καταλάβει την έννοια ότι είναι δημιουργός. Το σημείο ισορροπίας είναι απλό: Ο κάθε δημιουργός πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ο μόνος που έχει αυτή τη δύναμη. Στην πραγματικότητα, ο τρόπος με τον οποίο δημιουργείται χώρο στη ζωή σας για τους άλλους δημιουργούς να εκφράζουν τη δική τους δύναμη, θα έχει να κάνει με ένα τεράστιο ποσοστό του πόσο γρήγορα εξελίσσεστε… Τώρα είναι η στιγμή όχι μόνο να κρατήσετε τη δύναμή σας αλλά να βοηθήσετε να βγάλετε αυτή τη δύναμη σε κάθε έναν που αγγίζετε. Κάθε στιγμή που περνάτε δίπλα από κάποιον στο δρόμο, κάθε στιγμή που λέτε ένα “γεια”, που ανταλλάσετε χειραψία, δίνετε αγκαλιά, είναι αυτή η στιγμή αγαπητοί. Δεν είναι απλώς πρακτική. Είναι το πραγματικό γεγονός και συμβαίνει όπως ακριβώς το προβλέψατε.

Ο θεός επισκέπτεται τον χώρο που διεξάγεται η ανώτερη επικοινωνία

Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι να παρακολουθούμε αυτό το υψηλό αποτέλεσμα ενός πλανήτη που δεν είχε προδιαγεγραμμένη πορεία. Όχι μόνο έχετε εξελιχθεί πέρα από τις υψηλότερες δυνατότητές σας αλλά τώρα κρατάτε την πόρτα ανοιχτή για όλους ν’ ακολουθήσουν. Υπάρχουν δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια όντα που παρακολουθούν την κάθε κίνησή σας. Σαν περήφανοι γονείς, κοιτάζουμε προς τα πάνω και λέμε “Ναι, τα κατάφεραν! Ναι, συμβαίνει!” Οπότε, φανταστείτε να περπατάμε όλοι σε αυτό το δωμάτιο, ν’ αγκαλιάζουμε ο ένας τον άλλον και να γιορτάζουμε την υπέροχη εμπειρία της Γης που έχετε τη δυνατότητα να ζείτε. Και ξαφνικά ο θεός ανοίγει την πόρτα και μπαίνει στο δωμάτιο. Σιωπή αμέσως επικρατεί και ο θεός απλά λέει… “Πώς είσαστε; Φαίνεστε μια χαρά. Χαίρομαι που σας βλέπω. Πέρασε λίγος καιρός. Δεν μπορείτε να με δείτε αλλά εγώ σας παρακολουθώ. Ήθελα να σταματήσω για να σας πω ότι έχετε κάνει θαυμάσια δουλειά. Θέλω να μοιραστώ κάτι μαζί σας επειδή υπάρχει ένα κομμάτι που αντανακλάει στον πλανήτη σας από τη στιγμή που το αποκαλέσατε “πίστη”. Η πίστη έχει χρησιμοποιηθεί στον πλανήτη Γη πολλές φορές. Έχει χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους και θα σας εξηγήσω πώς φαίνεται σε μένα”. Τώρα ο θεός έχει την προσοχή όλων καθώς ξεκινάει να λέει την ιστορία της πίστης. “Ο κάθε ένας από εσάς βλέπει τη δύναμή του όταν έχει πίστη. Η πίστη είναι ένας καθρέπτης όπου συχνά χρησιμοποιείται για να αντανακλάσει δύναμη. Κατά τη διάρκεια των ετών οι άνθρωποι βρήκαν πολλά πράγματα για να εναποθέσουν πίστη σε αυτά και ο κάθε ένας έβλεπε αποτελέσματα.

Λέγεται ξανά και ξανά… πρέπει να έχεις απλά πίστη. Οπότε, τι ακριβώς εννοεί; Εννοεί πως όταν έχεις πίστη, μπορείς να δεις τον ίδιο τον θεό. Αναζητάτε αυτό το κομμάτι μου το οποίο υπάρχει σε κάθε έναν από εσάς. Έχετε ένα μέρος από μένα μέσα σας. Όταν είσαστε ήρεμοι, χαλαροί, όταν απελευθερώνετε τον εαυτό σας από το δράμα της ημέρας, μπορείτε να αισθανθείτε αυτό το κομμάτι μου και να το αγγίξετε. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες ευκαιρίες που θα έχετε με πίστη κατά τη διάρκεια όλης της ιστορίας σας. Σας λέω πως όλες οι θρησκείες έχουν ξεκινήσει ως πρόθεση να αντανακλάσουν τη δική σας δύναμη.

Έχετε δει ο ένας τη θρησκεία του άλλου στον πλανήτη Γη; Έχουν όλες τους μερικά κοινά στοιχεία. Όλες αυτές είναι αντανακλάσεις για να σας βοηθήσουν να εν-θυμηθείτε το ποιοι είσαστε. Η αντανάκλαση είναι για να σας βοηθήσει να καταλάβετε τη φύση του να περπατάτε σε αυτές τις φούσκες βιολογίας και να καταλάβετε γιατί αισθάνεστε μόνοι τόσο συχνά. Αυτά είναι τα εργαλεία που έχετε χρησιμοποιήσει και δημιουργήσει πολλές φορές, προκειμένου να δείτε τη δική σας δύναμη. Τώρα εισέρχεστε σε αυτή τη χρονική στιγμή που η Γη αρχίζει ν’ αλλάζει. Το δικό της ελλειπτικό μοτίβο θ’ αλλάξει, προκειμένου να γίνει η βάση όπου ο ενδυναμωμένος άνθρωπος ζει, υποστηρίζοντας μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της ενδυνάμωσης. Ο χρόνος που ζείτε είναι τώρα είναι εκείνες οι στιγμές που προσπαθούσατε να πετύχετε όταν εισερχόσασταν σε αυτή τη ζωή. Πολλοί από εσάς περιμένατε μιαν ολόκληρη γενιά προκειμένου να βρισκόσαστε εδώ, στη σωστή στιγμή. Τα καταφέρατε, οπότε τί σκοπεύετε να κάνετε με αυτό; Υπάρχει λόγος που βρίσκεστε εδώ και το αισθάνεστε βαθιά μέσα σας. Αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να εναποθέσετε τη πίστη σας”.

Και μετά από αυτό, ο θεός αποχαιρετάει όλους και αγκαλιάζει το κάθε έναν. Περπατάει προς την πόρτα και όλοι είναι δακρυσμένοι. Ρωτάνε: “Θεέ, θα ξανάρθεις; Θα μας βοηθήσεις καθώς βαδίζουμε προς αυτόν τον νέο κόσμο;” Ο θεός γυρνάει και λέει… “Δεν χρειάζεται να επιστρέψω γιατί πιστεύω σε εσάς”.

Αυτή είναι η αντανάκλαση όπου ο κάθε ένας από εσάς προσπαθεί να δει στους εαυτούς σας. Αφήστε τον θεό να έχει πίστη σε εσάς. Δείξτε τη δύναμή σας και την ομορφιά σας εδώ στον πλανήτη Γη. Ήρθε η στιγμή. Και πάνω απ’ όλα, απολαύστε τη διαδρομή. Έχει στόχο τη διασκέδασή σας. Είναι ένα παιχνίδι που παίζετε. Έχετε ήδη κερδίσει το παιχνίδι και τώρα ξεκινάτε πάλι. Νιώθουμε τόση χαρά και σας αγαπάμε τόσο πολύ! Φτάνετε ολοένα και πιο κοντά στην Εστία ο κάθε ένας από εσάς. Είμαστε εδώ για να σας χαμογελάσουμε και να σας χαιρετήσουμε καθώς διώξατε τον ύπνο από τα μάτια σας καθώς ξυπνάτε από το όνειρο. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να εν-θυμηθείτε ποιοι πραγματικά είσαστε. Προχωρήστε περήφανα σε αυτή την ενέργεια. Κουβαλήστε την και να ξέρετε πως ο θεός έχει πίστη σε εσάς.

Είναι η μεγαλύτερη τιμή όλων να σας αφήνουμε με τρεις απλές εν-θυμίσεις Να φέρεστε ο ένας στον άλλον με τον μεγαλύτερο σεβασμό. Φροντίζετε ο ένας τον άλλον σε κάθε ευκαιρία που έχετε και να εν-θυμάστε πως είναι ένα όμορφο παιχνίδι. Να παίζετε όμορφα μαζί.

Espavo!

μετάφραση:  Έλενα Έρα

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!