Ιούλιος 2001

Επιστροφή στην Ατλαντίδα
Τι πήγε στραβά

 

Από τον Steve:

Η επαφή μου με το γκρουπ τα τελευταία χρόνια, μου έδωσε μια διαφορετική οπτική σχεδόν σε όλα τα πράγματα στη ζωή μου. Μου υπενθυμίζουν συνεχώς ότι έχω επιλογές για την πραγματικότητά μου κάθε στιγμή. Αυτή είναι η πραγματική δύναμη, για να δημιουργήσουμε τον δικό μας Παράδεισο στη Γη. Επιπλέον είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτή τη δύναμη ώστε να τη χρησιμοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο.

Τις προάλλες ξύπνησα πολύ νωρίς και βρέθηκα σε ένα πολύ παράξενο μέρος… μπροστά στην τηλεόραση. Παρακολουθούσα τις ειδήσεις στις 5.30 το πρωί. Ξέρω πολύ καλά ότι αυτό μπορεί να μου στραγγίζει την ενέργεια και έτσι δεν το κάνω πολύ συχνά. Κι όμως παρακολουθούσα με προσοχή και βρέθηκα σε μια κατάσταση απογοήτευσης. Μπορούσα να το σταματήσω αλλά ήξερα επίσης ότι το γκρουπ ήθελε να το παρακολουθήσω για κάποιο λόγο. Ως συνήθως, φύτευαν σπόρους. Εκείνο το πρωινό, παρακολουθούσα στις ειδήσεις τις ιστορίες ανθρώπων που παρέδιδαν τη δύναμή τους και παραδίδονταν στο φόβο. Όταν ξεκίνησα να δουλεύω μετά από δύο ώρες, θυμάμαι που σκεφτόμουν «για ποιο λόγο;» Από τις ενδείξεις που είχα το πρωί, ήταν φανερό ότι εμείς (οι άνθρωποι), προχωράμε προς τα πίσω και όχι προς τα μπροστά. Παρακολουθώ τις ειδήσεις κατά καιρούς, ειδικά όταν ταξιδεύουμε, αλλά δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί τόσες ιστορίες που έδειχναν ότι εμείς οι άνθρωποι φοβόμαστε τόσο πολύ τη δύναμή μας.

Το καταλάβατε, το γκρουπ μου την είχε στημένη. Για την ακρίβεια, αυτή η εμπειρία, δημιούργησε τις συνθήκες για να έρθει το επόμενο μήνυμα από το γκρουπ:

 

Μεγάλες αγκαλιές, Steve

 

 

Από το Γκρουπ:

Χαιρετισμούς από την Εστία

Με τη μεγαλύτερη τιμή βρισκόμαστε ενώπιόν σας, εσάς των «εκλεκτών». Εσείς έχετε αλλάξει την κατεύθυνση του μεγάλου παιχνιδιού. Βρισκόσαστε τώρα σε μια νέα πραγματικότητα και ένα νέο παιχνίδι. Όπως το πρώτο παιχνίδι, κι αυτό παίζεται σε μια πραγματικότητα που δημιουργήσατε εσείς. Ζώντας με την ευθύνη να κρατάτε τη δύναμή σας, αλλάζετε ακόμη και τα μικρότερα στοιχεία της καθημερινής σας ζωής. Σας λέμε ότι εσείς είσαστε αυτοί που καθιστάτε αυτές τις αλλαγές δυνατές. Αυτή η θέληση να προχωράτε στα τυφλά με τα πέπλα στη θέση τους, σας δίνουν μεγάλες δυνατότητες να θέσετε σε κίνηση την εξελικτική σας πορεία. Ακόμη και με όλες τις δυνατότητες του Παραδείσου, δεν ήταν δυνατό για εμάς να κάνουμε αυτό που έχετε κάνει εσείς. Η αγάπη μας προς εσάς εκτείνεται πέρα από αποστάσεις που πιστεύετε ότι χωρίζουν τον Παράδεισο από την Γη. Όλοι οι άγγελοι παρακολουθούν τώρα με αγωνία να δουν τι θα κάνετε στη συνέχεια. Είναι μεγάλη τιμή μας να βρισκόμαστε ενώπιόν σας. Είσαστε η έκφραση του θεού που ονομάζεται άνθρωπος. Τώρα αρχίζετε και καταλαβαίνετε την πραγματική σας καταγωγή. Είσαστε οι εκλεκτοί οι οποίοι γράφουν τα συμβόλαιά τους στο νέο πλανήτη Γη.

Συλλογική δόνηση

Ο χρόνος που θα περάσουμε μαζί σε αυτή τη συνάντηση, θα εστιαστεί στις αλλαγές που μπήκαν τώρα σε κίνηση και τις πιθανές αντιδράσεις σε αυτές τις αλλαγές. Οι ατομικές επιλογές σας έφεραν ως εδώ και τώρα κινείστε στο Νέο Φως. Σας λέμε ότι δεν είσαστε μόνοι. Αυτή η συλλογική δόνηση της ανθρωπότητας, ενεργοποίησε τις εξελίξεις που βιώνετε τώρα. Δεν είσαστε ξεχωριστοί ο ένας από τον άλλον, είσαστε ένα. Το νέο Παιχνίδι θα σας επιτρέψει να εκφράζεστε και να κατανοείτε αυτή την ολότητα.

Με τις υψηλότερες δονήσεις, η ένταση του Παιχνιδιού που παίζετε, έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, για να καταστούν δυνατές οι αλλαγές που απλώνονται μπροστά στο μονοπάτι σας. Η εποχή που ζείτε τώρα είναι εποχή ανάπαυσης και αφομοίωσης της νέας ενέργειας. Αυτό δε θα συνεχιστεί και σας ζητάμε να απολαύσετε αυτή την περίοδο. Υπάρχει δουλειά μπροστά σας και νιώθετε την έντονη ώθηση να αναλάβετε δράση και να βρείτε τον πραγματικό σας σκοπό. Ξέρετε πως έχετε έρθει με έναν συγκεκριμένο σκοπό, αν και σας ξεφεύγει συνειδητά. Σας λέμε πως σύντομα θα αρχίσετε να βλέπετε τον πραγματικό σας σκοπό. Συχνά νιώθετε ότι πρέπει να ξεκινήσετε δουλειά ανοιχτά προς όλους, για να αφήσετε το σημάδι σας και να βρίσκεστε στο πάθος σας. Μερικοί από εσάς θα το κάνουν οπωσδήποτε αλλά σας λέμε πως όλοι σας μπορείτε να κάνετε τη μεγάλη αλλαγή συνηθίζοντας να χρησιμοποιείτε την δύναμή σας καθημερινά. Αυτός είναι ο τρόπος που ανεβάζει τη συλλογική δόνηση της ανθρωπότητας.

Είθε να ζείτε σε ενδιαφέροντες καιρούς

Βρίσκεστε σε ένα σταυροδρόμι. Το έχετε ξαναζήσει αυτό, όμως τώρα, φαίνεται πως ήρθε ο καιρός να αλλάξετε μονοπάτι. Ζείτε σε ενδιαφέροντες καιρούς στο νέο πλανήτη Γη. Ζητάμε πολλά από τους ανθρώπους αυτή τη στιγμή. Αντιμετωπίζετε πολλούς περιορισμούς. Νιώθετε αυτούς τους περιορισμούς και νομίζετε πως έχετε κολλήσει. Σας λέμε πως κινείστε πιο γρήγορα απ΄όσο μπορείτε να αφομοιώσετε. Στο πεδίο της πολικότητας στο οποίο ζείτε, μπορείτε να δείτε καθαρά μόνο το παρελθόν. Το παρόν είναι στην καλύτερη περίπτωση θολό και το μέλλον είναι κρυμμένο από εσάς εντελώς. Λόγω αυτής της οπτικής, αν και κινείστε με τη δύναμη της αγάπης, νιώθετε πως έχετε κολλήσει και δεν προχωράτε καθόλου. Από τη δική σας οπτική δε συμβαίνει τίποτα, όμως, για την κοσμική οπτική, εξελίσσεστε ακαριαία.

Η Ατλάντια σύνδεση

Δουλεύοντας με αυτή τη θαυμάσια οικογένεια των εργατών του φωτός, ο φύλακας γνωρίζει ότι οι άνθρωποι που διαβάζουν αυτή την επικοινωνία, είναι αυτοί που επέλεξαν να κινηθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα. Έχετε τόση αγωνία να φτάσετε στο επόμενο επίπεδο, που δεν βλέπετε ότι δημιουργείτε μόνοι σας τους περιορισμούς σας. Μόνοι σας επιλέξατε να κάθεστε στο πρώτο θρανίο. Πολλοί από εσάς βρίσκεστε εδώ από τις μέρες της Ατλαντίδας. Περιμένατε έντεκα χιλιάδες χρόνια για την ευκαιρία να βρεθείτε εδώ, αυτή τη στιγμή στο χρόνο, στο χώρο και στις εναλλακτικές πραγματικότητες. Οι περισσότεροι που διαβάζετε αυτό το υλικό, ενσαρκωθήκατε στην Ατλαντίδα τουλάχιστον μία φορά και κάποιοι από εσάς, έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο σε αυτούς τους ιδιαίτερους καιρούς. Τώρα βλέπετε ότι η Ατλαντίδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη συλλογική σας συνειδητότητα. Βλέπετε καθημερινά ταινίες, ιστορίες και ανακαλύψεις για την Ατλαντίδα. Αυτό συμβαίνει επειδή βρίσκεστε στο ίδιο δονητικό επίπεδο που βρισκόσασταν τότε. Μετά την πτώση της Ατλαντίδας, όλοι σας δεσμευτήκατε να επιστρέψετε και να κάνετε άλλες επιλογές, αν η συλλογική δόνηση της ανθρωπότητας έφτανε στο επόμενο επίπεδο. Το βρήκατε… τα καταφέρατε. Η Ατλαντίδα ξαναγύρισε.

Τα δύο προβλήματα που βύθισαν την Ατλαντίδα

Ο σκοπός σας είναι η δημιουργία της Εστίας στη δική σας πλευρά του πέπλου. Σας λέμε πως αυτό το επίπεδο της εξέλιξής σας, υπάρχουν δύο δυνατοί περιορισμοί που μπορούν να σας βγάλουν εκτός του εξελικτικού σας μονοπατιού και να σας επιτρέψουν να επαναλάβετε τα ίδια λάθη που οδήγησαν στην καταστροφή της Ατλαντίδας. Παρακαλούμε εν-θυμηθείτε πως η Ατλαντίδα ήταν ένα τεχνολογικό θαύμα, συγχωνευμένο με ένα πνευματικό υπόβαθρο, που υποστήριξε τις δυνατότητες να βρίσκεστε στην πραγματική σας δύναμη. Κανείς δεν ήθελε σκόπιμα να κατευθύνει την ενέργεια με τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγήσει στην καταστροφή αυτής της μεγαλειώδους χώρας. Όπως οι καιροί που ζείτε σήμερα, έτσι και τότε, η προσωπική σας δύναμη αυξήθηκε σημαντικά. Αυτή η αναποφασιστικότητα να αναλάβετε την ευθύνη της χρησιμοποίησης αυτής της δύναμης ώστε να δημιουργήσετε τον κόσμο σας, είναι αυτή που δημιούργησε και το πρόβλημα. Αυτό φαίνεται στη σημερινή σας ζωή σε δυο μέτωπα.

1. Φόβος της δύναμης

Αυτός είναι ένας βασικός φόβος που κάνει τους ανθρώπους να επιστρέφουν στην παλιά ενέργεια, με αποτέλεσμα να φοβάστε να προχωρήσετε μπροστά. Ο φόβος αυτός κάνει τους ανθρώπους να παραδίδουν την ενέργειά τους σε άλλους. Η ευθύνη της χρήσης της δύναμης ώστε να δημιουργείτε την πραγματικότητά σας βρίσκεται μέσα σας. Δεν μπορείτε να την παραδίδετε σε άλλους, είτε αυτοί είναι πνευματικοί είτε πολιτικοί ηγέτες. Τέτοιες ανθρώπινες τάσεις μπορείτε να τις βρείτε στις καθημερινές σας ειδήσεις. Η επιστροφή στην παλιά ενέργεια, έκανε κάποιους ηγέτες να προσπαθούν απεγνωσμένα να εφαρμόσουν αυτό το μοτίβο (Κόσσοβο, Αβγανιστάν κτλ). Καθώς η συλλογική δόνηση της ανθρωπότητας αυξάνει, η γνώση σας εξελίσσεται. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους τομείς, από την επιστήμη μέχρι τις ανθρωπιστικές επιστήμες και την ιατρική. Η πρόοδος της γνώσης θα βρει αντίσταση από τους περισσότερους ανθρώπους, ως ένα φυσικό επακόλουθο του ότι κάποιοι θα αναλάβουν τη δύναμή τους. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας σας, από τότε που οι άνθρωποι ανακάλυψαν τη φωτιά, αυτό ήταν κάτι που προκαλούσε φόβο. Ακόμη και σήμερα, οι άνθρωποι δεν δέχονται τίποτα αν πρώτα δε το περιβάλλουν με μυστήριο. Αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να κρύψετε τη δύναμή σας από τον ίδιο σας τον εαυτό. Οι άνθρωποι τελικά δέχθηκαν τη φωτιά, όταν πίστεψαν ότι είναι δώρο από τον Θεό.

Οι ιδιότητες του πέπλου το οποίο φοράτε, σας αποτρέπουν από το να δείτε την πραγματική σας δύναμη. Αυτό δε σημαίνει πως δεν την έχετε… απλώς δεν μπορείτε να τη δείτε. Βλέπετε τεράστια δύναμη στους άλλους αλλά δεν τη βλέπετε μέσα σας. Το κοσμικό αστείο είναι ότι εσείς είσαστε ο Θεός τον οποίο ψάχνετε τόσο απεγνωσμένα. Χρησιμοποιείστε αυτή τη δύναμη με ασφάλεια για να δημιουργήσετε τη δική σας πραγματικότητα και παρακολουθείστε τη μαγεία να συμβαίνει. Οι άνθρωποι έχουν έμφυτο το φόβο της ανάληψης αυτής της δύναμης. Αντί να αναλάβετε τη δύναμή σας, προτιμάτε να τη δίνετε σε άλλους. Εξακολουθείτε να πολεμάτε για τις επιλογές  του σε ποιον πρέπει να παραδώσετε τη δύναμή σας. Τώρα η δύναμη αυτή έχει αυξηθεί. Προσθέστε εδώ και την αύξηση στην πίεση που προκαλείται από τις αλλαγές στην οικονομία, και έχετε το τέλειο μέσο για να ριζώσετε αυτό τον φόβο. Στην πρόσφατη ιστορία σας, αυτές οι συνθήκες ήταν που χρειάστηκαν από τον Χίτλερ και τους όμοιούς του, ώστε να πάρουν από εσάς τη δύναμη στο όνομα της ηγεσίας. Τους δώσατε την ευθύνη για την πραγματικότητά σας και με αυτό τον τρόπο τους παραχωρήσατε τη δύναμή σας.

2. Πνευματικός ανταγωνισμός

Το δεύτερο μέτωπο, είναι ακόμη πιο επικίνδυνο και θα το παρατηρήσουν πιθανότατα μόνο όσοι κάθονται στο πρώτο θρανίο. Για να περιγράψουμε τον πνευματικό ανταγωνισμό, είναι απαραίτητα πρώτα να προσδιορίσουμε την λέξη «πνευματικότητα». Αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, εμείς περιγράφουμε την πνευματικότητα σαν οτιδήποτε δεν έχει φυσική υπόσταση. Αυτό περιλαμβάνει συστήματα πεποίθησης, ιδέες και το κομμάτι του εαυτού σας (ανώτερος εαυτός), το οποίο δεν χωράει στην βιολογική σας φυσαλίδα. Ο πνευματικός ανταγωνισμός που επιβραδύνει την εξέλιξή σας, συμβαίνει σε πολλούς τομείς ακόμη και στις ειλικρινείς προσπάθειές σας, να φτάσετε στις υψηλότερες δονήσεις. Η ανθρώπινη φύση σας θα σας πει ότι οι ανώτερες δονήσεις είναι καλύτερες από τις κατώτερες. Σας εν-θυμίζουμε ότι η μία δεν είναι καλύτερη από την άλλη, είναι απλά διαφορετικές.

Για να σας δώσουμε να καταλάβετε, θα χρησιμοποιήσουμε τη δική μας δονητική κατάσταση. Το Αγγελικό Βασίλειο στο οποίο διαμένουμε, βρίσκεται σε υψηλότερη δόνηση από αυτό που βρίσκεστε εσείς, όμως, αν εν-θυμηθείτε την αρχική μας τοποθέτηση, σας είπαμε ότι με όλο το μεγαλείο του Παραδείσου, δεν μπορούμε να επιτύχουμε αυτά που έχετε πετύχει εσείς. Σας λέμε πολύ συχνά, ότι είναι μεγάλη μας τιμή μπροστά στους κυρίαρχους της Αρένας τους Παιχνιδιού. Η αλήθεια είναι ότι όλοι εμείς, Άγγελοι και Άνθρωποι, είμαστε διαφορετικές εκφράσεις της ενέργειας που αποκαλείτε Θεό. Το ένα δεν είναι καλύτερο από το άλλο, είμαστε απλά διαφορετικοί με διαφορετικούς σκοπούς ο καθένας.

Στον καιρό της Ατλαντίδας, βρεθήκατε σε μια κατάσταση όπου νιώσατε την ανάγκη να φτιάξετε κάστες πολιτών. Αυτός είναι ένας άμεσος τρόπος επιβολής πνευματικού ανταγωνισμού, μέσω της διακυβέρνησης και ήταν ένας βασικός παράγοντας στη πτώση αυτής της μεγαλειώδους χώρας. Χρησιμοποιείστε τη δύναμη της διάκρισης, για όλα όσα μπαίνουν στο πεδίο σας. Να προσέχετε οτιδήποτε υποδεικνύει διαχωρισμούς ή επιβάλλει η μία δόνηση να είναι καλύτερη από την άλλη. Σας ζητάμε να προσέχετε πάρα πολύ οποιονδήποτε ή οτιδήποτε που δηλώνει ότι έχει τη μοναδική λύση. Υπάρχουν πολλά μονοπάτια προς την αλήθεια. Κάθε ένα από αυτά είναι μια ξεχωριστή γεύση αυτής της αλήθειας. Κανένα από αυτά δεν είναι ολόκληρη η αλήθεια. Αναλάβετε την ευθύνη να βρείτε τη δική σας γεύση και κρατείστε μόνο ότι συνηχεί σε εσάς. Αυτή είναι η πραγματική σας δύναμη και ο λόγος που έχετε καθίσει στο πρώτο θρανίο αυτό τον καιρό.

Μιλήσαμε πολλές φορές για τη Συμπαντική Ενέργεια. Αυτή είναι η βασική ενέργεια που υπάρχει στα πάντα και από την οποία δημιουργούνται τα πάντα. Η αύξηση της δύναμης θα φέρει μια καθαρότερη κατανόηση αυτής της βασικής αλήθειας για όλες τις εφαρμογές της. Η κίνηση αυτής της ενέργειας, έχει μια τάση συγχώνευσης και αυτο-ρύθμισης. Όλα όσα βρίσκονται σε συμφωνία με αυτή την ενέργεια, θα υποστηριχτούν και όλα όσα αντιστέκονται, θα βρουν αντίσταση και σταδιακά θα σβήσουν. Κοιτάξτε πίσω στην ιστορία σας για να δείτε τα γεγονότα που δημιούργησαν το Παιχνίδι και πώς έχουν ευθυγραμμιστεί με τη Συμπαντική Ενέργεια. Όταν ψάχνετε για πνευματικό ανταγωνισμό, βοηθάει να ελέγχετε την ευθυγράμμιση με τη Συμπαντική Ενέργεια. Αυτό που κάνετε, προωθεί αυτή τη συγχώνευση και την αυτο-ρύθμιση της ενέργειας ή τον διαχωρισμό;

Ανακεφαλαίωση

Το επόμενο διάστημα, είναι γεμάτο δυνατότητες. Εσείς δημιουργείτε το νέο Παιχνίδι. Είναι οι πιο συναρπαστικοί καιροί στην αρένα του Παιχνιδιού. Η ανθρώπινη εξέλιξη βρίσκεται μπροστά σας. Εν-θυμηθείτε την Ατλαντίδα με υπερηφάνεια. Βρίσκεστε εδώ για να κάνετε τη διαφορά, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά με όλα όσα θα καταφέρετε. Το επόμενο διάστημα θα σας δώσει τις ευκαιρίες να νιώσετε άνετα με τη δύναμή σας. Εν τω μεταξύ, σας ζητάμε να εν-θυμηθείτε δύο απλά σημεία:

1. Εσείς είσαστε οι θεοί και έχετε την ευθύνη να χρησιμοποιείτε τη δύναμη της δημιουργίας σας.

2. Δεν είσαστε οι μόνοι θεοί.

Ακούμε το γέλιο σας και ελπίζουμε να ακούτε κι εσείς το δικό μας.

Με τη μεγαλύτερη τιμή όλων και τη πιο βαθιά αγάπη, σας ζητάμε να φέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό, να φροντίζεστε μεταξύ σας και να παίζετε όμορφα μαζί.

Espavo!

 

μετάφραση: Νίκος Πνευματικός

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!