Ιανουάριος 2019

Μια Εποχή Αγάπης
Η Εξισορρόπηση

Χαιρετισμούς, αγαπημένοι μας.

Το Ξεκίνημα Του Παιχνιδιού

Ερχόμαστε κοντά σας σήμερα ως γκρουπ. Σας παρακολουθούμε να κινείστε μέσα από πολλά επίπεδα της ύπαρξής σας από την αρχή τού παιχνιδιού. Η Γη και η Οικογένεια της “Ε” ενώθηκαν και είπαν, “Ας φτιάξουμε ένα παιχνίδι χωρίς κανόνες. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί και αν οι άνθρωποι μπορέσουν να ανοίξουν τα μάτια τους και να εν-θυμηθούν ποιοι είναι”. Κι έτσι ξεκίνησε το παιχνίδι και συνεχίστηκε για αιώνες, περνώντας μέσα από πολλά επίπεδα και σταυροδρόμια χρόνου και χώρου. Τώρα προχωράτε πιο βαθιά σε ένα ακόμα επίπεδο ύπαρξης. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για εσάς! Όπως έχουμε πει πολλές φορές, παρακολουθούμε αυτές τις ενέργειες του διαχωρισμού που έχουν διαποτίσει τον πλανήτη σας. Μεγάλο μέρος τού διαχωρισμού έχει να κάνει με την προώθηση του φόβου και τον τρόπο με τον οποίο συχνά απλώνεται από το ένα πράγμα στο άλλο.

Ο Φόβος Υπάρχει Μονάχα Στο Μέλλον

Ο φόβος και η αγάπη είναι εντελώς αντίθετα. Αν και πιστεύετε ότι το μίσος είναι το αντίθετο της αγάπης, δεν είναι, επειδή το αντίθετο της αγάπης είναι βασικά ο φόβος. Μπορείτε να φοβηθείτε μόνο πράγματα που υπάρχουν στο μέλλον. Και ο ευκολότερος τρόπος να φανταστείτε τον φόβο είναι ως έλλειψη πληροφόρησης. Θέλουμε να αρχίσουμε να σας δίνουμε κάποια από αυτή την πληροφόρηση, γι’ αυτό και είμαστε ανοιχτοί για όλα όσα βλέπουμε να έρχονται. Αγαπημένοι μας, δεν μπορείτε πάντα να δείτε πόσο υπερήφανοι είμαστε για εσάς και για την εκπληκτική δουλειά που κάνετε ως άνθρωποι. Η έλευση του πνεύματός σας εδώ ώστε να έχει αυτή την εμπειρία με αυτό τον υπέροχο τρόπο, φτάνει πολύ μακρύτερα απ’ όσα σχέδια έχετε κάνει. Θα το δείτε όταν επιστρέψετε στην Εστία, θα σας το δείξουμε εμείς. Θα δείτε τα αποτελέσματα και πώς απλώνονται σαν κύματα και αγγίζουν τα πάντα. Στη Γη αυτό σε γενικές γραμμές φαίνεται ως αγάπη και φόβος αλλά στην πραγματικότητα κάθε άνθρωπος απλώνει ένα ολόκληρο φάσμα κυμάτων. Ναι, γι’ αυτό ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να δουλέψουν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν προς την ενότητα. Γιατί; Επειδή η έκφραση της ενότητας προσαρμόζει το πνεύμα να βιώσει ολόκληρο το φάσμα των κυμάτων.

Εξισορρόπηση

Αυτή είναι μια υπέροχη εποχή για να βρίσκεστε εδώ γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Ορίστε λοιπόν. Έχετε τώρα την ευκαιρία να κάνετε τα επόμενα βήματα. Ανυπομονούμε γι’ αυτά τα βήματα που έρχονται για την ανθρωπότητα. Σήμερα θέλουμε να μιλήσουμε για τη φυσική διαδικασία τής εξισορρόπησης που συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπάρχει συνεχώς μια κίνηση μπρος-πίσω η οποία χρησιμοποιείται για να εξισορροπήσει οτιδήποτε βρίσκεται εκτός ισορροπίας. Όταν το κύμα αλλάζει κατεύθυνση, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία τής εξισορρόπησης. Ουσιαστικά υπάρχουν μαύρες τρύπες σε ολόκληρο το σύμπαν που βοηθούν στην εξισορρόπηση μεταξύ διαστάσεων. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε καθώς θα εισέρχεστε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, μα μια από τις πιο όμορφες πτυχές είναι πως θα έχετε μια εξισορρόπηση της αγάπης. Όμως, η κατάσταση τής εξισορρόπησης μπορεί και να σταματήσει χωρίς προειδοποίηση. Υπάρχουν κι εκείνοι που θα προσπαθήσουν να την ελέγξουν αλλά με λίγη ενθάρρυνση, αυτή η εξισορρόπηση μπορεί να ανοίξει και να φέρει μια ισορροπία την οποία μπορούν να απολαύσουν όλοι. Ο χρόνος γι’ αυτό ήρθε τώρα. Βλέπετε, τα τελευταία χρόνια η ανθρωπότητα έχει περάσει σε μια γενική αίσθηση φόβου. Αυτό δεν είναι σωστό ή λάθος, απλά αυτός είναι ο τρόπος που κινούνται τα πράγματα. Ο φόβος δεν είναι λάθος αγαπημένοι μας, είναι απλά μια συναισθηματική αντίδραση σε μια προβολή. Το τι θα κάνετε με αυτήν εξαρτάται από εσάς. Φυσικά, ο φόβος είναι ένας τρόπος να κινητοποιηθείτε.

Μπορεί να έχετε τακτοποιήσει πολλά πράγματα στα συμβόλαια ζωής σας ώστε να πάρετε ένα παράδειγμα και να πάτε προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Όταν αρχίζετε να κινείστε σε μια κατεύθυνση, μερικές φορές πρέπει να περιμένετε να εξισορροπηθεί η ενέργεια πριν σας τη στείλει το σύμπαν. Είστε εδώ, κάνοντας το ένα βήμα μετά το άλλο. Αυτό είναι υπέροχο να το παρακολουθούμε. Κι όμως ξέρουμε πως κατά τη διάρκεια αυτών των αλλαγών, στη Γη βιώθηκε πολύ περισσότερος φόβος παρά αγάπη. Υπάρχει η ευκαιρία να αλλάξει αυτό και ξεκινάει τώρα. Όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο και σε οποιεσδήποτε συνθήκες, πολιτικές πεποιθήσεις ή οικονομική κατάσταση, αυτός είναι ο λεγόμενος παίκτης σας, ο ξεχωριστός πεσσός που κινείτε μέσα στην εξελισσόμενη αρένα τού παιχνιδιού.

Ο Παίκτης Σας Μπορεί Να Αλλάξει

Μπορείτε να αλλάξετε πολλά πράγματα αγαπημένοι μας. Μπορείτε να αλλάξετε ακόμα και την αρένα τού παιχνιδιού, κάτι που μόλις αρχίζετε να συνειδητοποιείτε και αυτή είναι η μαγεία για την οποία θέλουμε να μιλήσουμε. Η εξισορρόπηση ουσιαστικά είναι πολύ απλή. Μπορείτε να νιώσετε τις αλλαγές τής Γης και την ένταση όλων των ενεργειών που ενώνονται καθώς η Γη μπαίνει σε μια σημαντική περίοδο αλλαγών. Η φυσιολογική αντίδραση στην αλλαγή είναι ο φόβος. “Κι αν δεν τα καταφέρω ή δεν αλλάξω; Κι αν αυτή η αλλαγή δεν είναι τόσο καλή όσο η προηγούμενη;” Κι αν σας πούμε πως κάθε αλλαγή οδηγεί σε κάτι καλύτερο, ακόμα κι αν δεν φαίνεται κάτι τέτοιο όταν λαμβάνει χώρα;

Ακόμα κι όταν κοιτάζετε πίσω κάποιες από τις χειρότερες αποφάσεις που πήρατε ή πράγματα που σας έχουν συμβεί στη ζωή σας, θα τα αλλάζατε αν μπορούσατε; Όχι, δεν είναι μέρος τού συστήματός σας. Περισσότερο από μια εμπειρία στο παρελθόν σας, είναι κομμάτι τού τι σας κάνει αυτούς που είστε πραγματικά. Η αυθεντία σε αυτό σημαίνει πως παύει να σας ελέγχει κι αυτό είναι υπέροχο. Όλοι οι άνθρωποι ανέρχονται σε αυτή την περίοδο των αλλαγών, σφίγγοντας το μεταμορφικό τους κέλυφος γύρω τους μετά από μια περίοδο φόβου. Αυτό όμως δεν φαίνεται να είναι εκτός τάξης επειδή όλοι βαδίζουν με τα μεταμορφικά τους κελύφη σφικτά γύρω τους, σαν να έχει γίνει της μόδας. Είναι πλέον κανόνας να φέρετε τόσο πολύ φόβο και να το αποδέχεστε. Το καλό με τον φόβο είναι πως η ψευδαίσθηση είναι ολοκληρωμένη.

Γεμίστε Τα Κενά

Με αυτά τα πράγματα ήρθαμε να σας βοηθήσουμε, συμπληρώνοντας τις λεπτομέρειες που λείπουν. Όποια κι αν είναι τα συστήματα πεποιθήσεών σας ή οτιδήποτε είναι αυτό με το οποίο ασχολείστε, γεμίστε πρώτα τα κενά κι αυτό θα σας ανοίξει όλων των ειδών τις πόρτες. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το δεύτερο βήμα γιατί τα πράγματα θα αρχίσουν να ανοίγουν πολύ γρήγορα. Μπορείτε απλά να ακολουθήσετε τη ροή τής ενέργειας. Αυτό είναι το άλλο που συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως το πόσο βαθιά πηγαίνει αυτή η αγάπη ή πόσο καλά μοιράζεται, εξαρτάται από την ανθρωπότητα. Με όλο αυτόν το φόβο, κάνετε πίσω και φέρνετε το κέλυφός σας πιο κοντά σας. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει έλλειψη αγάπης γιατί απλά δεν μπορείτε να φέρετε ταυτόχρονα αγάπη και φόβο. Αυτό τώρα αρχίζει να αλλάζει επειδή το άνοιγμα υπάρχει κι αρχίζει να εξισορροπείται. Τώρα είναι πιθανόν να δείτε περισσότερη καλοσύνη εκ μέρους τής ανθρωπότητας απ’ όση έχετε δει ποτέ, κάτι που μπορεί να αποτελέσει μια σύντομη εμπειρία ή το ξεκίνημα μιας νέας μόδας.

Αυτό σημαίνει ότι θα παρακολουθήσετε τις ειδήσεις και τα πάντα ξαφνικά θα πηγαίνουν προς την κατεύθυνση που θέλετε; Όχι, δεν εννοούμε κάτι τέτοιο. Όλοι είναι τόσο απασχολημένοι με τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα κι αυτό έχει προκαλέσει περισσότερο διαχωρισμό. Και λοιπόν, τι γίνεται με την αγάπη; Αυτό είναι ανοιχτό για εξισορρόπηση, είναι η ανισορροπία που τώρα έχει την ευκαιρία να αλλάξει και υπάρχει ένα κύμα αγάπης στη Γη αυτή τη στιγμή. Όμως πόσο βαθιά θα φτάσει και πόσο θα επηρεάσει τους άλλους ανθρώπους ή θα βοηθήσει στη βελτίωση των καταστάσεων στη Γη; Αυτό εξαρτάται από εσάς αγαπημένοι μας. Είναι δική σας δουλειά και συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

Το Άνοιγμα

Οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να αγαπούν και να τους αγαπούν. Δεν μπορείτε να ζήσετε στον πλανήτη χωρίς αγάπη. Επειδή ολόκληρη η ανθρωπότητα κινείται προς τον φόβο τής αβεβαιότητας, η αγάπη παραμερίζεται. Κι αυτή είναι η εξισορρόπηση που ανοίγει τώρα. Αν και πρόκειται για ένα μικρό άνοιγμα, αν το χρησιμοποιήσετε μπορεί να γίνει μεγαλύτερο. Πώς μπορείτε να περάσετε στο επόμενο επίπεδο όπου βρίσκεται η αγάπη; Μπορείτε να βγείτε από τις δυσκολίες με την αγάπη. Αυτό είναι που συμβαίνει. Θέλουμε να επιστρέψετε στην αγάπη τού εαυτού σας, που είναι το δυσκολότερο πράγμα.

Όποια κι είναι τα συστήματα πεποιθήσεών σας, άσχετα με την πίστη και τις παραδόσεις που ακολουθείτε, αυτή είναι μια εποχή που μπορείτε να ανοίξετε την καρδιά σας και να κάνετε τη διαφορά. Να θυμάστε πως όταν περιβάλλεστε από φόβο είναι δύσκολο να ανοίξετε την καρδιά σας γιατί ίσως να σας κάνει να νιώσετε ευάλωτοι κι αυτό είναι δύσκολο. Όταν σας κάνει να θέλετε να κλείσετε το μεταμορφικό σας κέλυφος και να επιστρέψετε σε αυτόν το χώρο, τότε είναι που έχετε την τάση να κρύβετε πράγματα και να τα καλύπτετε. Τότε όμως είναι που μπορείτε να σταματήσετε να βλέπετε τον εαυτό σας ως κομμάτι τού Θεού. Σας αγαπάμε πάρα πολύ ως άτομα, όχι μόνο ως συλλογικότητα Εργατών του Φωτός. Αν μπορέσετε να νιώσετε έστω κι ένα μέρος τής μεγάλης αγάπης που αισθανόμαστε για εσάς αγαπημένοι μας, θα συνειδητοποιήσετε πως υπάρχει μονάχα ένας τρόπος να κρατηθείτε απ’ αυτήν κι αυτό για να την δώσετε σε άλλους.

Μια Εποχή Να Ερωτευθείτε

Ερωτευθείτε κάποιον, έστω και για μια στιγμή. Όχι, δεν χρειάζεται να μπερδευτείτε ή να αλλάξετε τη ζωή σας. Δεν χρειάζεται καν να μπλεχτείτε με τη σεξουαλική ενέργεια. Απλά ακολουθείστε την ανιδιοτελή αγάπη σε κάθε ευκαιρία. Μπορεί να είναι τόσο απλό όπως το να βιώνετε την ομορφιά ενός τριαντάφυλλου όταν το κρατάτε στο χέρι σας. Μπορείτε να σταματήσετε τόσο ώστε να ερωτευθείτε το χιόνι καθώς πέφτει από τον ουρανό και κάθεται στις κορυφές των δέντρων; Ή η απλή αλληλεπίδραση με τον γείτονά σας καθώς βγάζετε έξω τα σκουπίδια σας; Όπου κι αν υπάρχει, ψάξτε τις ευκαιρίες να ερωτευθείτε γιατί αυτή είναι η πιο κατάλληλη στιγμή. Έχετε την ευκαιρία να πάρετε αυτό το κύμα αγάπης που τώρα επικρατεί στη Γη και να το προσαρμόσετε στη ζωή σας. Φέρ’ τε το με κάποιον τρόπο και εκφράστε το. Δώστε του έναν χώρο να μεγαλώσει και να κινηθεί. Αγαπημένοι μας, αυτό είναι πιο σημαντικό από το μέλλον. Είναι πιο σημαντικό απ’ ό,τι συμβαίνει στη Γη, ό,τι συμβαίνει στην πολιτική ή στο χρηματιστήριο.

Είστε πιο κοντά απ’ όσο νομίζετε αγαπημένοι μας, έχετε ανοίξει την πόρτα ώστε να βιώσετε τον δια-διαστασιακό χώρο. Είναι ανοιχτός τώρα εντελώς για εσάς επειδή ζείτε στην πέμπτη διάσταση και μαθαίνετε πώς να δουλεύετε μαζί του. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για εσάς. Συνεχίστε να ακολουθείτε την καρδιά σας αγαπημένοι μας, κάνοντας ένα βήμα τη φορά. Τις προάλλες, ο Φύλακας οδηγούσε και συνάντησε ένα από τα συστήματα πεποιθήσεών του. Καθώς σταματούσε σε ένα φανάρι, κάποιος στεκόταν στη μέση με μια πινακίδα που έγραφε “Βοηθήστε με”. Εκεί το σύστημα πεποίθησης του Φύλακα μπήκε σε λειτουργία και κοίταξε από την άλλη πλευρά. Βλέπετε, είχε μάθει πως όταν δίνεις κάτι στους ζητιάνους, γίνεσαι μέρος τού προβλήματος αντί για μέρος τής λύσης. Είχε όλες τις λογικές σκέψεις επειδή σε κάποια στιγμή τής ζωής του ήξερε ανθρώπους που ζούσαν ζητιανεύοντας στις γωνίες των δρόμων. Αυτό ήταν το πρόβλημα με τα συστήματα πεποιθήσεών του, μέχρι που έβαλε το χέρι στην τσέπη και έδωσε λίγα χρήματα σε εκείνο τον άνθρωπο. Αυτό ήταν που τον απελευθέρωσε από τις παλιές πεποιθήσεις του. Ήταν δική του ευθύνη τι θα έκανε εκείνος ο άνθρωπος με τα χρήματα; Όχι, το αληθινό δώρο τού δόθηκε τη στιγμή που έδωσε τα χρήματα.

Δείτε Ένα Πνεύμα Να Ερωτεύεται

Βρείτε έναν τρόπο να εκφράσετε αγάπη, να τη φέρετε στη ζωή σας και να την ενισχύσετε. Βάλ’ τε την πιο βαθιά σε κάθε έκφραση τού ποιοι είστε. Υπάρχει ένα κύμα αγάπης στη Γη και μόλις ξεκινήσετε και συνεχίσετε με αυτή την ταχύτητα, θα νιώσετε την υπέροχη ενέργεια να βγαίνει μπροστά για να σας υποστηρίξει και να φτιάξει αυτή τη σύνδεση. Τι συμβαίνει όταν δύο άνθρωποι ανοίγουν τα μάτια τους και βλέπουν το πραγματικό πνεύμα ο ένας του άλλου; Ερωτεύονται. Ναι, υπάρχει μεγάλη αντίδραση σε αυτό. Κάποιος μπορεί να κοιτάξει από την άλλη πλευρά και να πει, “Υποτίθεται ότι δεν θα το κάνω εγώ αυτό”. Αν όμως έχετε ερωτευτεί χωρίς προσδοκίες, μόνο για εκείνη τη στιγμή; Εκτιμάμε την ικανότητά σας να μας επιτρέπετε να σας αγαπάμε όλο αυτόν τον καιρό που είμαστε μαζί. Το μονοπάτι σας σημαίνει πολλά για εμάς. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όλα όσα έχετε κάνει στη Γη και ανυπομονούμε να δούμε τι θα κάνετε στο μέλλον. Πάρ’ τε αυτό το κύμα αγάπης επειδή εσείς είστε τα πλάσματα που μπορείτε να το εξισορροπήσετε.

Να ξέρετε ότι βρίσκεστε σε ένα υπέροχο μονοπάτι. Με τη μεγαλύτερη αγάπη αγαπημένοι μας, σας ζητάμε να φέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό. Να φροντίζεστε μεταξύ σας καθώς γιορτάζετε αυτή την υπέροχη εποχή στη Γη.

Espavo.

Το γκρουπ

Η λέξη Espavo είναι αρχαίος χαιρετισμός από τη Λεμουρία και σημαίνει “Σε ευχαριστώ που αναλαμβάνεις τη δύναμή σου”.

Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!