Φεβρουάριος 2019

Το Νέο Ανδρικό Παράδειγμα

Χαιρετισμούς αγαπημένοι μας.

Σας φέρνουμε χαιρετισμούς από την Εστία. Ερχόμαστε κοντά σας σήμερα για να σας πάμε στο επόμενο επίπεδο επειδή υπάρχει πολλή πληροφόρηση που μοιράζεται στη Γη. Μερικές φορές αυτό σας μπερδεύει. Πρώτα απ’ όλα λοιπόν, ας σας φέρουμε χαιρετισμούς από την Εστία. Όλοι σας έχετε μια μεγάλη σύνδεση στην καρδιά, στην ενέργεια και στο πνεύμα που υπάρχουν μέσα στο φυσικό σας σώμα. Όλοι σας κινείστε τώρα προς μια διαφορετική κατεύθυνση. Την τελευταία φορά που ήμασταν μαζί, ήρθαμε να μιλήσουμε για μια φυσική ισορροπία τού κενού που μπορεί να σημειωθεί. Μιλήσαμε επίσης για την αγάπη και τον φόβο τα οποία είναι απλά οι αντίθετες πλευρές τού ίδιου νομίσματος. Όμως, ολόκληρη η διαδικασία τού φόβου συμβαίνει μόνο στη Γη όπου υπάρχει μια φυσική ανθρώπινη εμπειρία. Καθώς κινείστε προς το νέο επίπεδο, να σας εξηγήσουμε λίγο τι συμβαίνει και ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για τους ανθρώπους.

Η Εξισορρόπηση

Έχετε μια δουλειά μπροστά σας κι αυτό είναι μαγικό. Πρέπει να καταλάβετε αγαπημένοι μας, πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η εποχή που έρχεται για τους ανθρώπους. Έχετε εξελιχθεί με απίστευτους ρυθμούς, απλά κοιτάξτε τον κόσμο γύρω σας. Η ζωή τώρα είναι πιο εύκολη απ’ όσο ήταν πριν από δέκα χρόνια. Εξελίσσεστε ταχύτατα, οπότε απολαύστε και γιορτάστε το, δουλέψτε με αυτή την εξέλιξη. Την τελευταία φορά που ήμασταν μαζί, μιλήσαμε για την εξισορρόπηση της ενέργειας. Τι συμβαίνει όταν κάτι βγαίνει εκτός ισορροπίας; Γίνεται μια φυσιολογική εξισορρόπηση. Θα σας τη δείξουμε σήμερα μέσα από μια άλλη οπτική. Μιλάμε εδώ και πολύ καιρό για την άνοδο της θηλυκής ενέργειας στη Γη. Αυτή η άνοδος αποκτά έναν εντελώς νέο ρόλο. Θα το δείτε αυτό καθώς θα ξετυλίγεται στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.

Θα υπάρξει μια έντονη θηλυκή δύναμη. Όχι απλά ενέργεια αλλά δύναμη. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιοι επαναπροσδιορισμοί, μια επανεξέταση και αναδιατύπωση. Πολλές από τις λέξεις σας είναι είτε ξεπερασμένες είτε είχαν χρησιμοποιηθεί αρχικά για την αρσενική ενέργεια. Για παράδειγμα, το είδος σας ορίζεται ως ανθρωπότητα (σ.μ. mankind). Η συνειδητοποίηση και η αλλαγή αυτών των ανισορροπιών θα κάνει χώρο για την άνοδο της θηλυκής ενέργειας. Ας μιλήσουμε γι’ αυτό για λίγο επειδή είναι κάτι σημαντικό όσον αφορά το τι θα συμβεί στα επόμενα χρόνια. Αυτή η ανισορροπία είναι πιο σημαντική απ’ όσο νομίζετε. Η εξισορρόπησή της θα επηρεάσει κάθε πτυχή τής ζωής στη Γη, μέχρι και τη φυσική σας. Τα καλά νέα είναι ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Το Ανδρικό Παράδειγμα

Η ανδρική πλευρά τού παιχνιδιού στη Γη μπορεί να επιτύχει αυτή την ανισορροπία πιο αποδοτικά απ’ όσο η θηλυκή πλευρά. Με τον καιρό, η αρσενική ενέργεια θ’ αρχίσει να φτιάχνει έναν ασφαλή χώρο για την άνοδο της θηλυκής ενέργειας. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται ένα νέο ανδρικό παράδειγμα. Οι άνθρωποι βρίσκονται σε ένα εξελικτικό μονοπάτι και η εξισορρόπηση αυτής της ανισορροπίας θα τους ωφελήσει όλους. Θα δώσει στην αρσενική ενέργεια έναν πιο δημιουργικό και διαφορετικό ρόλο στον κόσμο. Ναι, φυσικά θα υπάρξει αντίσταση αλλά η απόλυτη δύναμη της θηλυκής ενέργειας είναι ασταμάτητη. Έχετε ποτέ προσπαθήσει να σταματήσετε την παλίρροια; Πολύ σύντομα, πολλοί οι οποίοι αντιστέκονται θα δουν ότι έχουν πολλά περισσότερα να κερδίσουν αν είναι υποστηρικτικοί κι έτσι θα ξεκινήσει ένα νέο ανδρικό παράδειγμα. Εμείς ζητάμε να αρχίσετε όλοι να οραματίζεστε αυτό το νέο παράδειγμα. Είναι πολύ απλό. Θα υπάρξει μια φυσική ισορροπία αλλά θα είναι πολύ πιο αργή. Θα χρειαστεί προσπάθεια γιατί θα υπάρχει αντίσταση με σημαντική κίνηση εμπρός-πίσω.

Κι αν είστε γυναίκα η οποία δουλεύει με αυτή την ενέργεια; Γνωρίζουμε ότι το 70% του κοινού μας είναι γυναίκες, όμως κι εσείς φέρετε αρσενική ενέργεια, οπότε ας το έχετε κατά νου. Αυτός ο τρόπος είναι ίδιος με αυτόν που δουλεύουμε με τους άνδρες που φέρουν θηλυκή ενέργεια. Όμως, τώρα είναι χρήσιμο για τις γυναίκες να διασφαλίσουν ότι θα αλλάξει το ανδρικό παράδειγμα. Αυτός ο διαχωρισμός πρέπει να μειωθεί, γι’ αυτό και ακούτε τόσα πολλά στις ειδήσεις σας για διαφορετικούς τύπους έκφρασης της σεξουαλικότητας. Από τη αμφισεξουαλικότητα στη διεμφυλικότητα, οι άνθρωποι αναμειγνύονται κι αποκτούν νέους τύπους σχέσεων. Συμβαίνουν όλων των ειδών τα ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία δεν είναι ούτε σωστά ούτε λάθος. Αυτό απλά δείχνει πως η ανθρωπότητα κινείται προς την εξισορρόπηση μιας νέας ενέργειας και το παρόν ανδρικό παράδειγμα είναι αυτό που μπορεί να την επιβραδύνει.

Είναι δυνατόν η νέα αρσενική ενέργεια που θα σχηματιστεί να υπονομεύσει ή να υπερισχύσει της θηλυκής ενέργειας; Όχι, η θηλυκή ενέργεια είναι πολύ ισχυρή, ειδικά αυτή την εποχή. Γιατί να μην επιτευχθεί αυτή η εξισορρόπηση μέσω της αρμονίας; Καταλαβαίνουμε πως έχει περάσει πολύς καιρός στον πλανήτη σας από τότε που επιλύατε αυτά τα θέματα με αυτό τον τρόπο. Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι πολεμούν αλλά ήδη έχετε αρχίσει να το προσπερνάτε αυτό. Εξελίσσεστε ως πλανήτης πλασμάτων κι αυτό λαμβάνει χώρα πολύ γρήγορα. Άρα, ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνετε όλοι ώστε να δημιουργηθεί με ασφάλεια αυτή η θηλυκή ενέργεια; Ρίξτε μια ματιά στην ισότητα των φύλων, κάτι που βρίσκεται εκτός ισορροπίας σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Κοιτώντας λοιπόν σε τομείς που σας επηρεάζουν, μπορείτε να έχετε μεγάλον αντίκτυπο. Πολλοί από εσάς μπορείτε να κάνετε πολύ μεγαλύτερη διαφορά απ’ όση φαντάζεστε και να βοηθήσετε ώστε να δημιουργηθεί ο χώρος για να εξελιχθεί αυτή η ενέργεια.

Απελευθερώνοντας Παλιά Παραδείγματα Ανταγωνισμού

Οι άνθρωποι είστε δύσκολοι επειδή έχετε μεγαλώσει σε ένα επίπεδο πολικότητας και διττότητας. Βλέπετε τα πάντα ως σωστά ή λάθος, καλά η κακά. Θα βοηθούσε αν μπορούσατε να παρατήσετε τον ανταγωνισμό, γιατί σχεδόν τα πάντα έχουν τοποθετηθεί σε ένα πλαίσιο ανταγωνισμού. Με αυτό τον τρόπο κινητοποιείστε. Αν και δεν είναι λάθος, τώρα που βρίσκεστε στην πέμπτη διάσταση, τα πράγματα μπορούν να αρχίσουν να λειτουργούν διαφορετικά.

Ήδη καταλαβαίνετε πώς να δημιουργήσετε μαγεία. Μπορείτε να δημιουργήσετε πράγματα απλά με το να τα σκεφτείτε. Όταν ευθυγραμμίζεστε, όλη η ενέργεια σε κάθε κύτταρο του σώματός σας ευθυγραμμίζεται με τέτοιον τρόπο ώστε να επιτρέπει τη διέλευση όσο το δυνατόν περισσότερου φωτός. Η μαγεία εμφανίζεται κι αυτό υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Όταν εξισορροπείτε την αρσενική με τη θηλυκή ενέργεια, δημιουργείτε μια εντελώς νέα συλλογικότητα η οποία μπορεί να αναδυθεί ταυτόχρονα. Κάνοντάς το αυτό, μπορείτε να επιλύσετε πολλά από τα προβλήματα τα οποία έχουν οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή στη Γη. Είναι δύσκολο ακόμα και να μετρήσετε τους πολέμους που έχουν γίνει. Μετανάστες εκδιώκονται από τα σπίτια τους, κάτι που προκαλεί τεράστια κύματα μετανάστευσης. Οι άνθρωποι που ζουν στις περιοχές όπου εκείνοι μεταναστεύουν, αντιδρούν σαν κάποιοι ξλενοι να τους παίρνουν πράγματα. Μα την αλήθεια, εσείς οι άνθρωποι παίζετε τόσο διασκεδαστικά παιχνίδια! Είναι πραγματικά υπέροχο να το βλέπουμε. Η θηλυκή ενέργεια έχει ήδη τη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Όταν οι μητέρες μιλήσουν σε άλλες μητέρες σε όλα τα επίπεδα, τα πράγματα θα αρχίσουν να αλλάζουν επειδή αυτή η ισορροπία περιμένει να λάβει χώρα. Να εν-θυμάστε, βρίσκεστε στον πλανήτη ελεύθερης επιλογής.

Και μ’ αυτό τον τρόπο, το νέο ανδρικό παράδειγμα μπορεί να βασίζεται στην δημιουργικότητα αντί στον ανταγωνισμό. Πριν πολλούς αιώνες ο άνθρωπος των σπηλαίων κουβαλούσε ένα ρόπαλο. Αν αυτό όμως δεν ήταν το ανδρικό παράδειγμα; Ελπίζουμε να συνειδητοποιείτε πως το παράδειγμα είναι τόσο παλιό. Άρα λοιπόν, αν ο νέος ανδρικός κανόνας ήταν η απόκτηση εξουσίας μέσω τής αρμονίας αντί μέσω τής δύναμης; Η αρσενική δύναμη είναι που θα ωφεληθεί από το νέο ανδρικό παράδειγμα. Ονειρευτείτε, οραματιστείτε και σκεφτείτε τη συλλογική ωφέλεια. Όλα ξεκινούν με μια σκέψη.

Υπάρχουν περιοχές όπου μπορείτε να αρχίσετε να δουλεύετε με αυτό και η ανθρωπότητα βρίσκει μια νέα ενέργεια. Είναι σχεδόν σαν όλες οι πόρτες και τα παράθυρα ξαφνικά να έχουν ανοίξει και να μπαίνει καθαρός αέρας. Κάν’ τε χώρο για την άνοδο της θηλυκής ενέργειας. Πώς μπορείτε να ενδυναμώσετε κάποιον που φέρει θηλυκή ενέργεια; Δεν χρειάζεται να είναι γυναίκα κι αυτό είναι το ενδιαφέρον. Δεν χρειάζεται να είστε άνδρας για να φέρετε ένα νέο ανδρικό παράδειγμα. Η αλήθεια είναι ότι μόλις σκεφτείτε ένα νέο παράδειγμα και βρείτε πώς δουλεύει, μπορείτε να το προωθήσετε πολύ εύκολα. Στους επόμενους μήνες θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε τρόπους να φτιάξετε ένα νέο ανδρικό παράδειγμα.

Αυτό είναι μαγικό, αγαπημένοι μας. Ναι, θα χρειαστεί κάποια προσπάθεια και θα είναι μια συλλογική απόφαση, όχι ατομική. Δεν έχουν γραφτεί βιβλία για το θέμα, ούτε κάποιο μάθημα έχει δοθεί. Όμως, όταν η ενέργεια αγκυρωθεί, αυτό ανοίγει την επόμενη πόρτα, κάτι το οποίο όλοι περιμένετε. Σας έχουμε ξαναπεί πως βρίσκεστε σε μια εποχή αυθεντίας και στους επόμενους μήνες θα υπάρξουν ευθυγραμμίσεις. Προσπαθείτε να βρείτε την ακριβή σας ευθυγράμμιση ενώ μπορείτε να εκφράσετε το μεγαλύτερο δυναμικό ενός πνεύματος που προσποιείται ότι είναι άνθρωπος. Το αποτέλεσμα είναι πως συμβαίνουν πολλές αλλαγές.

Το Νέο Παιχνίδι

Ανυπομονούμε να σας πούμε κάποια από τα συναρπαστικά πράγματα που θα μπορείτε να κάνετε όταν θα εισέλθετε σε αυτό το νέο επίπεδο. Είναι τόσο υπέροχο γιατί η μαγεία βρίσκεται στο χέρι σας. Δεν έχετε ούτε να σκεφτείτε και οπωσδήποτε δεν έχετε να κάνετε κάποιο μάθημα ή να μάθετε πώς να ευθυγραμμιστείτε ώστε να κάνετε κάτι να εμφανιστεί. Απλά το κάνει. Στην πραγματικότητα, θα δουλεύετε με αυτό με διάφορους τρόπους. Θα μάθετε πώς να εισέλθετε σε αυτόν τον τομέα αν και ο φόβος τού να φτάσετε εκεί μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Τα καλά νέα είναι πως μόλις φτάσετε εκεί, ο φόβος είναι πολύ εύκολο να διαλυθεί. Θα ανακαλύψετε πως η ζωή σε αυτό το νέο επίπεδο είναι πολύ πιο άνετη για ένα πνεύμα. Είναι αρκετά διαφορετική και, ναι, θα βγείτε από το φυσικό σας σώμα. Μην το φοβάστε αυτό επειδή δεν πρόκειται για τη διαδικασία τού θανάτου. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι δεν θα ξέρετε ότι το έχετε καταφέρει μέχρι να το αποδείξετε στον εαυτό σας. Απλά χαλαρώστε, αγαπημένοι μας.

Περάστε μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία κι να ξέρετε πως έχετε πολλές ευκαιρίες. Κάθε φορά που βλέπετε κάτι λάθος, αγκυρώστε το κάνοντας μια νοητική σημείωση. Είναι τόσο απλό. Όταν βλέπετε κάποιον στην τηλεόραση ή στο internet που φαίνεται να είναι εκτός ισορροπίας με την ανδρική ή τη γυναικεία ενέργεια, κάν’ τε μια νοητική σημείωση. Μετά, οραματιστείτε πώς θα λειτουργούσε αν το παράδειγμα ήταν διαφορετικό. Αυτό μπορείτε να το αγκυρώσετε στην καρδιά σας, άσχετα με την πρόκληση ή τη δυσαρμονία. Βασικά, θέτετε την πρόθεσή σας ώστε αυτό να εναρμονιστεί. Αυτό είναι που συμβαίνει όταν παλεύετε με οποιοδήποτε πρόβλημα. Όλος ο κόσμος σας βοηθά κι αυτή είναι η βαθιά αλήθεια τού εσώτερου επιπέδου στο οποίο αρχίζετε να πλησιάζετε. Πώς θα το φτάσετε; Κάν’ τε χώρο για τη θηλυκή ενέργεια.

Διάλυση του Διαχωρισμού

Υπήρξαν εποχές πριν μεγαλώσετε, στις οποίες έπρεπε πάλι να κάνετε αυτές τις προόδους. Έπρεπε να περάσετε από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Ναι, έπρεπε να κάψετε τα σουτιέν σας. Έπρεπε να κάνετε όλα αυτά τα πράγματα για να απελευθερωθείτε από τον έλεγχο και να περάσετε στην ελευθερία τής θηλυκής ενέργειας. Μερικές φορές, όταν η ανθρωπότητα κινείται πολύ γρήγορα, υπάρχει μεγάλος διαχωρισμός μεταξύ δύο ιδεών. Οι άνθρωποι καταλήγουν να παίζουν αυτό το παιχνίδι τού πήγαινε-έλα ενώ θα ήταν πολύ πιο εύκολο να συνεργάζονται. Αν και τα δύο φύλα μπορούν να το λύσουν αυτό, το θηλυκό κύμα έχει αυτή την εποχή την μεγαλύτερη ευκαιρία να το κάνει.

Αγκυρώνοντας το φως

Αγαπημένοι μας, είστε οι μεγαλύτεροι μαγικοί άγγελοι που έζησαν ποτέ. Μπορείτε να βοηθήσετε να λυθούν τα παγκόσμια προβλήματα, αγκυρώνοντας το φως. Πώς λειτουργεί αυτό; Πώς θα το κάνετε; Ξεκινά με την επίγνωση. Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να αποκτήσετε επίγνωση. Αποκτάτε επίγνωση του προβλήματος από μια εφημερίδα ή από την τηλεόραση είτε κάποιος το πει σ’ εσάς ή τα παιδιά σας. Αυτά είναι τα κομμάτια που θέλουμε να αγκυρώσετε. Δεν χρειάζεται πάντα να τα λύσετε, αν όμως ξέρετε πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα και το βλέπετε, αγκυρώστε το και προσέξτε το. Προσδιορίστε το ως πρόβλημα αλλά απελευθερώστε την άμεση ανάγκη να το διορθώσετε. Μετά, πάρ’ τε αυτή την αρμονία στην καρδιά σας και πολύ σύντομα θα αρχίσει να αλλάζει.

Φυσικά, το να κάνετε χώρο για τη θηλυκή ενέργεια επιτυγχάνεται πιο εύκολα δημιουργώντας ένα νέο παράδειγμα για την αρσενική ενέργεια γιατί το υπάρχον παράδειγμα  για την αρσενική ενέργεια είναι εντελώς ξεπερασμένο. Η χρήση δύναμης πολύ σύντομα θα είναι αναποτελεσματική, καθώς οι άνθρωποι εξελίσσονται. Αν λοιπόν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύναμη θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την αρμονία, κάτι με το οποίο προσπαθούμε να δουλέψουμε μαζί σας από την αρχή. Πλησιάζουμε σε ένα νέο ανδρικό παράδειγμα. Η δημιουργία ενός νέου ανδρικού παραδείγματος δεν σημαίνει πως ο κάθε άντρας θα το ακολουθήσει. Καθώς όμως η πίεση από την άνοδο τής θηλυκής ενέργειας θα γίνεται αισθητή, το να εκφράζετε αυτές τις ιδέες θα είναι σαν να υπάρχει ένα πρότυπο έτοιμο για το πώς θα ενταχθείτε στη νέα ενέργεια. Αυτά τα παραδείγματα είναι προσωρινά γιατί πρέπει να εξελιχθούν, αν και θα το κάνουν από ένα σημείο εκκίνησης.

Υπάρχει τώρα μια ευκαιρία να εισέλθετε σε μια νέα πραγματικότητα και να αναλάβετε την ευθύνη σας. Σας ρωτάμε, είτε είστε άντρες είτε γυναίκες, στη ζωή σας πώς μπορείτε να βοηθήσετε στη δημιουργία ενός νέου ανδρικού παραδείγματος, ακόμα και για το αρσενικό κομμάτι σας; Δεν έχει διαφορά το αν είστε άντρας ή γυναίκα. Μας αρέσει να σας βάζουμε αυτές τις ιδέες. Να έχετε την ικανότητα να φυτέψετε αυτούς τους σπόρους σε κάθε γόνιμο έδαφος επειδή είστε εργάτες τού φωτός στη Γη. Έχετε έρθει να ενεργοποιηθείτε σε πολύ κρίσιμες στιγμές, να βρίσκεστε εκεί αυτές ακριβώς τις εποχές. Αφυπνίζεστε από το όνειρο με απίστευτους ρυθμούς. Απλώστε τα χέρια σας και πιάστε τα χέρια των άλλων. Μπορείτε να κάνετε χώρο για τη θηλυκή ενέργεια, δημιουργώντας ένα νέο ανδρικό παράδειγμα δύναμης. Μπράβο αγαπημένοι μας. Με τον μεγαλύτερο θαυμασμό, σας χαιρετούμε με αυτό τον τρόπο. Σας ζητάμε να φέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό, να φροντίζεστε μεταξύ σας και να παίζετε όμορφα μαζί.

Espavo.

Το γκρουπ.

Η λέξη Espavo είναι αρχαίος χαιρετισμός από τη Λεμουρία και σημαίνει “Σε ευχαριστώ που αναλαμβάνεις τη δύναμή σου”.

Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!