Δεκέμβριος 2000

Περίεργοι καιροί
στον Πλανήτη Γη

 

Από τον Steve:

Ήμουν στο αεροπλάνο και τελείωνα τον Φάρο αυτού του μήνα, όταν το γκρουπ έστειλε κάτι στο οπτικό μου πεδίο. Ξαφνικά άρχισα να σκέφτομαι τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Μου ήταν δύσκολο να καταλάβω τι συνέβαινε και πόσο σημαντικό ήταν αυτό το γεγονός. Δεν μπορούσα να καταλάβω πώς τόσοι πολλοί άνθρωποι ήταν χωρισμένοι στη μέση. Τότε, το γκρουπ μου είπε πως έπρεπε να αφήσω το μήνυμα που έγραφα και να ξεκινήσω με μια λευκή σελίδα. Γι’ αυτό το μήνυμα άργησε τόσο να σας παραδοθεί. Αυτό μου έχει συμβεί άλλη μια φορά, ένα πρωί που το γκρουπ μίλησε για την Αυγή του Νέου Φωτός. Με κάποιον τρόπο έμοιαζαν, γιατί επηρέαζαν ολόκληρο τον πλανήτη. Οι ενέργειες ήταν ευθυγραμμισμένες κι ετοιμάζονται να μας πουν κάτι σημαντικό. Κι εκεί που νομίζουμε πως το παιχνίδι κυλάει ομαλά, αλλάζουν τους κανόνες.

Μεγάλες αγκαλιές και απαλά σκουντήματα

Steve

 

 

Από το γκρουπ:

 

Χαιρετισμούς από την Εστία.

Μας τιμάει πολύ το γεγονός να στεκόμαστε στο πλάι σας αυτήν την ξεχωριστή εποχή της εξέλιξής σας. Τα βήματα που κάνετε τώρα αντηχούν σε πολλές διαστάσεις ταυτόχρονα. Η πίεση στον πλανήτη Γη είναι μεγάλη γιατί έρχεται μια εποχή αλλαγών. Βλέπετε συστήματα που λειτουργούσαν καλά για αιώνες να σταματούν να λειτουργούν με τον τρόπο που ήταν σχεδιασμένα. Δεν άλλαξαν τα συστήματα. Άλλαξε η συλλογική δόνηση της ανθρωπότητας και ως αποτέλεσμα, άλλαξαν και οι σχέσεις με τα πάντα γύρω της. Βρίσκεστε σε μια περίοδο αναταραχής σε πολλά επίπεδα. Μην φοβάστε, γιατί από τις στάχτες αυτών των κατασκευών που τώρα κατέρρευσαν , θα έρθει ο άνεμος της αλλαγής που θα σας οδηγήσει στην δημιουργία της Εστίας στην Γη. Η ευκαιρία βρίσκεται μπροστά σας για να αναλάβετε την δύναμή σας και να την κρατήσετε ψηλά και σταθερά. Ο χρόνος της κρυστάλλινης πρόθεσης έρχεται. Τώρα είναι η ώρα , γιατί ακόμα και η μικρότερη δράση θα κινήσει την πρόθεσή σας. Κατανοήστε την παράξενη ενέργεια που βρίσκεται τώρα στον πλανήτη σας και θα αναλάβετε την δύναμή σας.

Έντονες Ενέργειες στον Πλανήτη Γη

Οι έντονες ενέργειες στον πλανήτη σας δημιουργούν ευκαιρίες για την αλλαγή που περιμένετε στις υποδομές σας. Ξεχωριστοί καιροί έρχονται στον πλανήτη. Τώρα είναι μια εποχή ανα-σχεδιασμού των συστημάτων διακυβέρνησής σας. Σας ζητάμε να παρακολουθείτε αυτή τη διαδικασία πολύ προσεκτικά και να λαμβάνετε μέρος στον ανα-σχεδιασμό. Έχει τεθεί ήδη σε κίνηση. Αυτό που συμβαίνει στις εθνικές εκλογές στις Η.Π.Α. είναι μόνο ένα δείγμα του τι έρχεται. Πολλά από αυτά τα συστήματα πρέπει να τα ξανασκεφτείτε και να τα ανα-σχεδιάσετε, καθώς η ανθρωπότητα συνεχίζει να ψάχνει μια ανώτερη αλήθεια που θα ταιριάζει με την υψηλότερη δόνηση που έχετε τώρα.

Τα Άτομα ήταν τα Πρώτα που Κινήθηκαν

Όταν πρωτοζητήσατε να κινηθείτε προς τις ανώτερες δονήσεις της ανθρωπότητας, μεγάλο μέρος του κόσμου σας άλλαξε δραστικά πρώτα σε προσωπικό επίπεδο. Για μερικούς από εσάς, αυτή η αλλαγή σήμαινε έναν νέο κύκλο φίλων και εσώτερης οικογένειας. Αν και αυτό μπορεί να φαινόταν περίεργο σε εξωτερικούς παρατηρητές, για εσάς φαινόταν απόλυτα φυσιολογικό. Σας λέμε πως καθώς όλοι σας εισήλθατε με τόλμη στο υψηλότερο επίπεδο που βρίσκεστε τώρα, κάνατε συνειδητές επιλογές για να αλλάξετε την δόνησή σας κι έτσι αλλάξατε την σχέση σας με τα πάντα γύρω σας. Αυτός είναι και ο λόγος που βιώσατε τόσες αλλαγές στην προσωπική σας ζωή. Αυτές οι αλλαγές ήταν δύσκολες γιατί πολλές από τις αλήθειες που ήταν τόσο σημαντικές για την μέχρι τώρα εξέλιξή σας, έπρεπε να τις ξανασκεφτείτε. Αυτό ήταν το μαγικό σημείο που αρχίσατε να ψάχνετε μια ανώτερη αλήθεια που θα ταιριάζει με την υψηλότερη δόνησή σας. Καθώς όλοι σας κάνατε παρόμοια βήματα προσωπικής εξέλιξης, η ολότητα του πλανήτη άρχισε να αυξάνει βαθμιαία την δική της δόνηση. Αυτό που φάνηκε πολύ γρήγορα στην προσωπική σας ζωή ως δραστική αλλαγή, δεν φαινόταν στην επαγγελματική και την κυβερνητική σας υποδομή στην αρχή, γιατί και αυτές είναι συλλογικές δονήσεις και κινούνται πιο αργά από τις προσωπικές σας δονήσεις.

Έπειτα, τα Επαγγέλματα Προσαρμόζονται στην Αλλαγή της Ενέργειας

Βλέπουμε πως η Αρένα του Παιχνιδιού της Ελεύθερης Επιλογής βρίσκεται τώρα σε συλλογική δόνηση, η οποία θα υποστηρίξει μια πολύ υψηλότερη αλήθεια απ’ αυτήν που είχε ο πλανήτης σας μέχρι τώρα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θα δείτε τώρα μερικές από τις υποδομές του κόσμου σας να αλλάζουν. Η πρώτη απ’ αυτές τις υποδομές που θα αλλάξει είναι στο επαγγελματικό πεδίο. Αυτοί οι οργανισμοί έχουν ανοίξει στις υψηλότερες αλήθειες εδώ και λίγο καιρό. Αυτό είναι όπως πρέπει να είναι γιατί οι υψηλότερες αλήθειες που οδηγούσαν σε πνευματική εξέλιξη, επίσης εμφανίζονται σε αυτό που ονομάζετε βάση των επαγγελμάτων. Τα τελευταία χρόνια πολλά από τα επαγγέλματά σας ενσωματώνουν υψηλότερες δονητικά αλήθειες, οι οποίες κάνουν χώρο για τους ενδυναμωμένους ανθρώπους. Αυτή είναι η επιστροφή της Μου σε δράση.

Οι Κυβερνήσεις είναι οι Επόμενες που θα Αλλάξουν

Οι κυβερνήσεις σας, αν και αργούν να αντιδράσουν, επηρεάζονται από τις ίδιες πιέσεις για αλλαγή. Αυτή η αλλαγή ξεκινάει τώρα. Εσείς, αγαπημένοι μας άνθρωποι, κρατάτε την αλήθεια τόσο σφιχτά που πολλές φορές δεν αντιλαμβάνεστε αυτές τις αλλαγές μέχρι που αντιμετωπίζετε αντιπαραθέσεις οι οποίες σας κινητοποιούν να απελευθερώσετε τις παλιές πεποιθήσεις σας. Αυτό το βλέπετε τώρα σε αυτό που ονομάζετε κυβέρνηση των Η.Π.Α. Θα μιλήσουμε γι’ αυτό τώρα γιατί μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε την πραγματική κατάσταση όπως εξελίσσεται:

Η Διττότητα Δημιουργεί Αντίθεση για μια Αληθινή Έκφραση Ενότητας

Σ’ ένα πεδίο πολικότητας είναι απαραίτητο στην αρχή να γίνει ένας διαχωρισμός για να επιτευχθεί η ενότητα. Δεν σας φάνηκε περίεργο ότι οι υποστηρικτές και των δύο αντιπάλων ήταν αμετάπειστοι για την επιλογή των υποψηφίων; Δύο κόμματα χώρισαν ένα ολόκληρο έθνος. Σας λέμε πως αυτό είναι ένα έντονο καθρέφτισμα της πολικότητας που είναι απαραίτητη για να κάνετε το επόμενο βήμα. Για να αναγνωρίσετε την ενότητα, πρέπει πρώτα να έχετε μια ξεκάθαρη οπτική της πολικότητας. Το γεγονός ότι οι δύο πλευρές ήταν τόσο κοντά σε αριθμό υποστηρικτών σημαίνει πως η πολικότητα βρίσκεται στο ανώτερο σημείο της. Αυτό είναι το “κοσμικό νεύμα” από το πνεύμα για να μας δείξει μια ξεχωριστή εποχή που έρχεται.

Ζούμε σε μια διάσταση όπου ο χρόνος είναι σφαιρικός και γι’ αυτό η σχέση μας με τον χρόνο είναι πολύ διαφορετική από την δική σας έκφραση του γραμμικού χρόνου. Ακόμα κι έτσι, δεν μπορούμε να προβλέψουμε το τι θα συμβεί σ’ εσάς. Υπάρχει μόνο ένας κανόνας στην Αρένα του Παιχνιδιού και είναι η Ελεύθερη Επιλογή στα πάντα. Κι όμως, είναι δυνατόν να δούμε την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνετε και τα έγκυρα συμβόλαια που υπάρχουν και επηρεάζουν τις πράξεις σας. Σας λέμε πως υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερο διαχωρισμό πριν οι ενέργειες ευθυγραμμιστούν πλήρως για την επερχόμενη αλλαγή. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο οικονομικό σας σύστημα, που είναι η βάση των κυβερνήσεών σας. Μην φοβηθείτε αυτή τη φορά, αλλά να τις καλωσορίσετε με ανοιχτές αγκάλες, γιατί η αλλαγή του Παιχνιδιού έρχεται.

Ο Νίξον, ο Κένεντι και το Κάμελοτ

Υπήρξε ένα διάστημα στην πρόσφατη ιστορία σας όπου δύο αντίπαλοι στην ίδια κυβέρνηση είχαν έναν πολύ διαιρεμένο και ισχυρό συναγωνισμό για το ίδιο αξίωμα. Η ίδια διαίρεση έδειχνε μια άλλη εποχή όπου η ισχυρή πολικότητα δημιούργησε μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη. Ψάξτε στην ιστορία σας για στοιχεία για να δείτε πώς εξελίχθηκε τότε. Οι υποστηρικτές αυτού που έχασε είπαν πως το έθνος ήταν καταδικασμένο να αποτύχει στα χέρια ενός τέτοιου ανθρώπου. Και πάλι, ήταν αμετάπειστοι για τις επιλογές που έκαναν. Αυτός που εξελέγη αποδείχθηκε ένας από τους πιο αγαπητούς ηγέτες που είχατε και τον μαθαίνετε στο μάθημα της ιστορίας. Συχνά συνδέεται με τον Βασιλιά Αρθούρο και η χώρα στην οποία ηγούνταν συνδέεται με το Κάμελοτ.

Αυτός ο άνθρωπος πήρε ένα έθνος διαιρεμένο τόσο καλά και βρήκε τρόπους να κάνει χώρο για ενδυναμωμένους ανθρώπους, ενώνοντας τον κόσμο με την δική τους δύναμη. Αυτός ο άνθρωπος πήρε μερικές μη δημοφιλείς αποφάσεις και έδρασε με υψηλότερες αλήθειες απ’ όσο χρειαζόταν στους ανθρώπους για να προχωρήσουν μπροστά ενωμένοι. Ο λόγος για τον οποίο οι αποφάσεις του δεν ήταν δημοφιλείς, ήταν γιατί αντιπροσώπευαν την παλιά αλήθεια στην οποία ήταν προσκολλημένοι οι άνθρωποι. Σας βοήθησε ακόμα να ακυρώσετε πράγματα που σας κρατούσαν μακριά από την δύναμή σας, ενώνοντας αυτές που ονομάζετε “φυλές” στον κόσμο σας.

Παρακαλούμε να προσέχετε πως το σκηνικό για παρόμοιες αλλαγές έχει ήδη στηθεί. Καταλάβετε πως δεν υπάρχει προορισμός και κανείς από τους υποψήφιους δεν είναι προδιαγεγραμμένο να κερδίσει. Σας λέμε επίσης πως και οι δύο θα είναι καλοί ηγέτες. Δεν μπορούμε να σας πούμε το μέλλον γιατί δεν το έχετε γράψει ακόμα. Όπως πολλές από τις επιλογές σας, καταλάβετε πως δεν υπάρχουν ούτε εδώ λάθος επιλογές. Η έντονη ενέργεια στον πλανήτη έστησε το σκηνικό για να εμφανιστεί ακόμα ένας Βασιλιάς Αρθούρος. Η αλλαγή συντελείται. Κάντε χώρο στην καρδιά και στο μυαλό σας και όλοι θα δρέψετε τις ανταμοιβές. Ψάξτε για προβλήματα και τρόπους να εκφράσετε την απουσία υποστήριξης κι αυτό θα δημιουργήσει μια ακόμα πιο δύσκολη αλλαγή.

Η Δύναμη της Επιλογής

Πάντα σας λέγαμε πως οι επιλογές σας είναι η πραγματική σας δύναμη. Τώρα βλέπετε πως έχετε περισσότερο τον έλεγχο του περιβάλλοντός σας απ’ όσο μπορείτε να φανταστείτε. Στον συναγωνισμό για τον νέο Πρόεδρο, υπήρξαν πολύ λίγες ψήφοι που χώριζαν τις δύο επιλογές. Μπορείτε τώρα να δείτε πόσο σημαντικό είναι να εκφράζετε την άποψή σας και τις επιλογές σας; Πείτε την αλήθεια σας και κάντε τις επιλογές σας γι’ αυτούς που κρατούν τις θέσεις που υπηρετούν τον λαό. Κάθε επιλογή μετράει και τώρα μπορείτε να δείτε ευκολότερα πως η επιλογή σας κάνει την διαφορά. Αναλάβετε την δύναμή σας και ισορροπήστε αυτή τη δύναμη με την υπευθυνότητα γιατί αυτή είναι η βάση της δύναμής σας. Αν αποτύχετε να επιλέξετε συνειδητά, θα επικρατήσει μια προεπιλογή.

Μην ψάχνετε από τους ηγέτες να σας οδηγήσουν γιατί αυτή είναι η παλιά ενέργεια. Περιμένετε από τους υπηρέτες σας να κάνουν χώρο για τους ενδυναμωμένους ανθρώπους που είσαστε. Ασκήστε την δύναμή σας και ισορροπήστε την με υπευθυνότητα και όσοι είναι στην κυβέρνηση θα σας κάνουν τον χώρο που ζητάτε. Να ξέρετε ότι δεν είναι η επιλογή ή το αποτέλεσμά της που κάνει τη διαφορά, Είναι η πράξη της επιλογής που ελευθερώνει την μαγεία που κρατάτε. Ασκήστε αυτούς τους μύες τακτικά και θα γίνουν πιο δυνατοί.

Στήνοντας το Σκηνικό

Αυτό είναι το πρώτο από τα κινητήρια γεγονότα που θα εξελίσσονται το επόμενο διάστημα. Καθώς οι άνθρωποι θα αρχίσουν να αναλαμβάνουν την δύναμή τους στην καθημερινή τους ζωή, οι κυβερνήσεις στον πλανήτη Γη θα κινητοποιηθούν για να κάνουν χώρο για τους ενδυναμωμένους ανθρώπους. Ένα από τα “κοσμικά νεύματα” το οποία πάντα θα σηματοδοτεί αυτά τα γεγονότα είναι η φαινομενική διαίρεση της ισχυρής γνώμης. Αυτά υπάρχουν σε αυτή την πλευρά του πέπλου ως ενέργεια που προτρέπει για μεγάλες αλλαγές. Καθώς αυτές οι σκηνές παίζονται, κάποιες απ’ αυτές θα παιχθούν με δημόσιους τρόπους. Πολλοί ηγέτες στις κυβερνήσεις σας είναι άνθρωποι που αντιστέκονται στις αλλαγές. Είναι επίσης κι εκείνοι που θα ψάξουν απελπισμένα να ανα-δημιουργήσουν τους παλιούς τρόπους και τα ιδανικά των χαμηλότερων δονήσεων. Σας ζητάμε να έχετε υπομονή με αυτές τις δημόσιες επιδείξεις και να μείνετε σταθεροί στην αλήθεια των δικών σας πεποιθήσεων. Οι μέρες των πνευματικών ηγετών οι οποίοι θα σας πουν πού να στρίψετε, έχουν εκλείψει. Μην ψάχνετε για άλλους που θα κάνουν την διαφορά στην ζωή σας. Αναλάβετε αυτή την δύναμη και φυλάξτε την γιατί μόνο εσείς μπορείτε να καθορίσετε την πραγματικότητά σας στη νέα ενέργεια. Δεν υπάρχουν άλλοι γκουρού να ακολουθήσετε. Αν τους ψάξετε, τότε κάποιος θα εμφανιστεί με μαγικό τρόπο για να πάρει την δύναμή σας. Τώρα οι ηγέτες που ψάχνετε είναι εκείνοι που σας βοηθούν να αναλάβετε και να κρατήσετε την δύναμή σας. Αυτοί είναι έμπιστοι υπηρέτες που θα ενώσουν τους ανθρώπους και θα επιστρέψουν την Γη στις μέρες του αληθινού Κάμελοτ. Περιμένετε να αρχίσει τώρα και παρακολουθήστε το να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σας.

Η Πνευματική Τεχνολογική Σύνδεση

Καθώς η συλλογική δόνηση της ανθρωπότητας αυξάνεται, πιο εξελιγμένη τεχνολογία υποστηρίζεται στην Αρένα του Παιχνιδιού. Αυτό δεν σημαίνει πως αυτή η τεχνολογία μοιράζεται ίσα σε όλους. Αυτή είναι δική σας δουλειά. Η εκπαίδευση είναι γνώση και η τεχνολογία προχωράει την εκπαίδευση. Να εμπιστεύεστε την δύναμη των ανθρώπων κι ενώστε τους με την τεχνολογία όταν είναι δυνατόν. Σας έχουμε μιλήσει για την εποχή που αναλάβατε την δύναμή σας ως άνθρωποι στον Πλανήτη Γη από κάποιον που ήταν ισχυρός ηγέτης. Η πραγματική αρχή των συμβολαίων του Σχεδίου Β έγινε όταν σταματήσατε να παραδίδετε την δύναμή σας σε ηγέτες σαν αυτόν που ονομάζετε Χίτλερ. Αυτό που μπορεί να μην εν-θυμάστε είναι ο ρόλος που έπαιξε η τεχνολογία σ’ αυτό το σενάριο. Φανταστείτε τι θα γινόταν τότε αν κάθε άντρας, γυναίκα και παιδί είχαν πρόσβαση στην τεχνολογία όπως έχετε σήμερα. Σας έχουμε πει πως αυτό που ονομάζετε internet είναι στην πραγματικότητα μια επαν-εμφάνιση μιας μορφής μη-κυβέρνησης που χρησιμοποιούνταν στην εποχή της Μου. Βρείτε τρόπους να βοηθάτε ανθρώπους να αγγίξουν αυτή την δύναμη και να εκπαιδευτούν. Είσαστε όλοι σαν παιδιά ψάχνοντας τον δρόμο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Φοβάστε και σπρώχνετε τους άλλους στην προσπάθειά σας να βρείτε το φως που ψάχνετε. Όταν καταλάβετε πως βρίσκεστε όλοι στο ίδιο σκοτεινό δωμάτιο, θα κατανοήσετε πως ο μόνος τρόπος να βρείτε το φως χωρίς να τραυματίσετε ό ένας τον άλλον είναι να κρατιέστε από το χέρι. Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει να ανακαλύψετε αυτή την αλήθεια.

Οι ενέργειες που βιώνετε στον πλανήτη σήμερα και οι ευθυγραμμίσεις αυτής της ενέργειας που φαινομενικά έχουν διαιρεθεί εξίσου, θα ανοίξουν τον δρόμο για τεχνολογικά άλματα πέρα από τις προσδοκίες σας. Στα επόμενα τρία χρόνια, θα γίνουν άλματα που θα κάνουν την ανθρωπότητα να ανα-καθορίσει το Σύμπαν. Ένας τομέας που έχουμε ξαναπεί, θα είναι η συγχώνευση της βιολογίας και της τεχνολογίας. Αυτό συμβαίνει τώρα και θα αποτελέσει το εργαλείο για μεγάλες αλλαγές, γιατί θα σας βοηθήσει να καταλάβετε την βιολογία σας. Η πρόοδος που έρχεται θα επισκιάσει την πρόοδο της τεχνολογίας τα προηγούμενα χρόνια.

Η Αντίληψη Καθορίζει την Πραγματικότητά σας

Όταν βλέπετε γεγονότα να ξετυλίγονται και δεν έχουν ξανασυμβεί, παρακαλούμε να εν-θυμάστε πως έχετε επιλογή για το πώς θα τα λάβετε. Τοποθετήστε την κάμερά σας πριν το γεγονός και θα αποκτήσετε την συνήθεια να τοποθετείστε από πριν, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να καθορίσετε την εναλλακτική πραγματικότητα, η οποία θα αποτελέσει το εφεδρικό σας παιχνίδι. Εσείς ελέγχετε την εναλλακτική πραγματικότητα από την οποία βιώνετε το Παιχνίδι. Κάντε το αυτό συνειδητή επιλογή και πάντα να επιλέγετε το καλύτερο. Αν βρεθείτε σε μια πραγματικότητα που δεν σας υποστηρίζει ή δεν σας ταιριάζει, να έχετε το θάρρος να επιλέξετε ξανά και να μετακινήσετε την κάμερά σας. Η αντίληψή σας είναι το κλειδί της εναλλακτικής πραγματικότητας που θα ζήσετε. Η επιλογή είναι η δύναμή σας και η επιλογή της αλλαγής της αντίληψής σας είναι η σπουδαιότερη πραγματικότητά σας και η πρώτη έκφραση της δύναμής σας.

Παίξτε το Παιχνίδι και Χαρείτε την Διαδρομή

Το Παιχνίδι όπως το έχετε παίξει, φτάνει στο τέλος του. Το νέο Παιχνίδι αρχίζει. Γράφετε τους κανόνες καθώς προχωράτε. Παρακαλούμε να μην ξεχνάτε πως αυτό είναι ένα παιχνίδι για να το ευχαριστηθείτε. Τοποθετήστε την κάμερα της πραγματικότητάς σας για να χαρείτε την διαδρομή και οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Με την μεγαλύτερη τιμή όλων, σας ζητάμε να φέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό, να φροντίζεστε μεταξύ σας και να παίζετε όμορφα μαζί.

Espavo!

 

μετάφραση: Νίκος Πνευματικός

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!