Αύγουστος 2007

Σημείο Μηδέν
Ζώντας στη Νέα Ενέργεια

 

Από τον Steve:

Για καιρό το γκρουπ μιλούσε σχετικά με την ισορροπία της ενέργειάς μας. Τί ακριβώς εννοούσε; Εδώ μας δίνουν μια οπτική για το τί βρίσκεται μπροστά μας και πώς μπορούμε να προετοιμαστούμε γι’ αυτό σήμερα.

Στη μέση του κάθε τυφώνα, υπάρχει μια μαγική ενέργεια όπου τα πάντα είναι ισορροπημένα. Αυτή η ενέργεια είναι γνωστή ως Ενέργειας Σημείο Μηδέν και για πρώτη φορά μας επέστησε την προσοχή ο Αλβέρτος Αϊνστάιν. Το σημείο μηδέν είναι μια φυσική κατάσταση ηρεμίας όλων των πραγμάτων. Αλλά το γκρουπ λέει πως είναι πολλά περισσότερα – είναι η ενέργεια που θα βιώνουμε κάθε μέρα. Είναι η ενέργεια της Νέας Ενέργειας.

Καλώς ήλθατε στο Σημείο Μηδέν.

Μεγάλες αγκαλιές και απαλά σκουντήματα, Steve

 

Χαιρετισμούς από την Εστία
Η δημιουργία της 12ης διάστασης

Αγαπητοί, βρισκόσαστε ακόμη μια φορά σε μια κρίσιμη καμπή της εξέλιξής σας. Ακόμη και τότε, υπάρχουν πολλοί που νιώθουν πως έχουν κολλήσει. Μοιάζει σα να κάνετε τα πάντα σωστά και παρ’ όλ’ αυτά, το βήμα προς τα εμπρός είναι μικρό. Αυτό το αίσθημα του να έχεις κολλήσει φαίνεται όταν βλέπεις τα πάντα γύρω σου να κινούνται πολύ γρήγορα. Ας σας δώσουμε μιαν άλλη οπτική σε αυτή την κατάσταση. Καθώς όλοι οι άνθρωποι εξελίσσονται, θα βρείτε πως ένα από τα πιο ενδυναμωμένα σημεία του να είσαι πολυδιαστασιακό ον είναι ότι σου προσφέρει πολλαπλά σημεία οπτικής. Αυτή η πολλαπλή οπτική της κάθε κατάστασης είναι αυτό που έχουμε υπογραμμίσει ως 12η διάσταση. Από τη στιγμή που η πραγματικότητά σας δημιουργείται από το σημείο που τη βλέπετε, μπορεί να ειπωθεί ότι στη νέα ενέργεια, όλα τα πράγματα ξεκινούν από τη 12η διάσταση. Υπάρχουν νέοι, σύντομοι δρόμοι στην δημιουργία που τώρα είναι δυνατοί και θα γίνουν δημοφιλή μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια. Αυτές οι συντομεύσεις ξεκινούν την διαδικασία δημιουργίας με το να σας βοηθούν να βάλετε την δημιουργία σας στην 12η διάσταση – θα σας βοηθήσουμε να το καταλάβετε πώς λειτουργεί.

Για να βλέπετε ένα γεγονός από πολλαπλά σημεία στην 12η διάσταση, πρώτα θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε όλα τα σημεία στον γραμμικό χρόνο. Η ανθρώπινη φυλή εξελίσσεται με έναν πολύ μεγάλο ρυθμό που καμία άλλη ύπαρξη δεν έχει ποτέ πετύχει. Αυτή τη μέρα κάνετε άλλη μια κίνηση προς τα εμπρός ξανά, με σκοπό να κάνετε ένα τεράστιο άλμα. Πολλοί έχουν ακόμη ξεκινήσει να αφομοιώνουν την υψηλή ενέργεια και να αισθάνονται άνετα στα σώματά τους ξανά. Ναι και καθώς πολλοί από εσάς σκέφτεστε, κάποιοι ακόμη αγωνίζονται. Παρακαλώ καταλάβετε πως δεν υπάρχει κανένας αγώνας για το ποιος θα είναι πρώτος και πως η στιγμή είναι τέλεια για κάθε λεπτό που συμβαίνει. Για καλύτερη κατανόηση του τί βρίσκεται μπροστά σας, ας ανακεφαλαιώσουμε τα πιο πρόσφατα εξελικτικά άλματα της ανθρωπότητας που έχουν να κάνουν με:

Η ανα-καλωδίωση της ανθρωπότητας έχει αρχίσει και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου σας επανα-καλωδιώνονται για να σας επιτρέψουν να έχετε το λεπτότερο πέπλο που είχατε ποτέ ξανά. Αυτή είναι μια φυσική αλλαγή που δε θα “ανακαλυφθεί” ολοκληρωμένα για αρκετά χρόνια. Εν συντομία, η φούσκα της βιολογίας σας αναβαθμίζεται για να κρατήσει μιαν αναβαθμισμένη, ανθρώπινη μορφή. Από τη στιγμή που η επανα-καλωδίωση αφορά το φυσικό επίπεδο δόνησης, κι άλλες φυσικές πτυχές επίσης θα επηρεαστούν.

Η επανα-κίνηση είναι κάτι που κάνετε συνήθως στους υπολογιστές όταν αποτυγχάνουν σε κάτι. Ειδικότερα, οι συσκευές αποθήκευσης που ονομάζετε σκληροί δίσκοι είναι οι πιο ευαίσθητοι και με τις λιγότερες πιθανότητες να προσαρμοστούν στην υψηλή ενέργεια. Έχετε ήδη δει και θα εξακολουθείτε να βιώνετε ανεξήγητες αποτυχίες στον τομέα αυτό, ειδικά στα μεγάλα συστήματα. Οι κρύσταλλοι επανα-καλωδιώνονται για να φιλοξενήσουν υψηλή ενέργεια όπως ακριβώς και τα φυσικά σας σώματα. Στην πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού.

Η αύξηση σεξουαλικής ενέργειας είναι ακόμη μία από τις αλλαγές που βρίσκεται σε εξέλιξη. Με την νέα σας καλωδίωση έχετε μια νέα σχέση με το φυσικό σας σώμα. Πρόκειται για το υψηλότερο πνεύμα που κινείται μέσα σε ένα νέο όχημα. Αυτό θα σας διεγείρει σε φυσικό επίπεδο όπως για παράδειγμα θα επηρεάσει τη διαδικασία γήρανσης που στραγγίζει αργά το φυσικό σώμα. Σταδιακά θα επιβραδύνεται και θα σταματήσει καθώς βρίσκει ένα κύμα ενέργειας. Επειδή αυτό θα γίνει αισθητό στους περισσότερους ανθρώπους ως αύξηση της σεξουαλικότητας, η ζωτική δύναμη της ενέργειας υπογραμμίζεται ως έγχυση σεξουαλικής ενέργειας. Βρίσκεται σε διαδικασία τώρα και θα είναι πολύ αισθητή στα επόμενα δύο χρόνια.

Η είσοδος των Ανθρώπινων Αγγέλων

Όλα αυτά τα γεγονότα δημιουργούν μεγάλη ένταση σε αυτούς που επέλεξαν να κάνουν το πρώτο βήμα και να οδηγήσουν τον δρόμο για άλλους. Είσαστε η νέα γενιά Ανθρώπινων Αγγέλων που είναι έτοιμη να δράσει. Τα προηγούμενά μας λόγια ήταν ένα εγερτήριο σάλπισμα: “Και τώρα η είσοδος των Ανθρώπινων Αγγέλων”. Η απάντηση στο κάλεσμά μας είναι το ότι λαμβάνετε αυτό το μήνυμα αυτή τη στιγμή. Δεν είναι στη δικαιοδοσία μας να σας πούμε ότι είσαστε ένας Ανθρώπινος Άγγελος καθώς αυτός ο τίτλος επιλέγεται αλλά μιλάμε γι’ αυτούς πιο συχνά τώρα καθώς ξεκινούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην Αρένα του Παιχνιδιού της Ελεύθερης Επιλογής. Ο ρόλος αυτών των ειδικών πλασμάτων θα σημάνει και την αλλαγή των διαστάσεων προς ολοταχώς.

Απομάκρυνση του εαυτού σας από τον γραμμκό χρόνο

Σας έχουν πει πως απαραίτητο μέρος του παιχνιδιού είναι το πεδίο δυαδικότητας για την ανθρώπινη εμπειρία σας. Στην 3η διάσταση χρειάζεστε την διττότητα για αντίθεση όπως ακριβώς χρειάζεστε τον γραμμικό χρόνο για να εκφράζει το πεπερασμένο. Βλέπετε, στην πραγματικότητα τίποτα δεν είναι πεπερασμένο. Είναι απλώς η ανάγκη της ψευδαίσθησης που σας κάνει να ζείτε στην 3η διάσταση ευκολότερα. Όλη η ανθρωπότητα τώρα ισχυροποιείται σταθερά στο πεδίο της Τριαδικότητας, που είναι το φως και το σκοτάδι σε ισορροπία με την δυνατή σύνδεση του δικού σας ανώτερου εαυτού. Δεν χρειάζεστε πλέον την ψευδαίσθηση που ονομάζετε “χρόνο”. Η ψυχή σας δε γνωρίζει χρόνο. Ακόμη κι αν έχει την εμπειρία του να παίζει το ανθρώπινο παιχνίδι μέσα στην ψευδαίσθηση του χρόνου, είναι στην πραγματικότητα διαχρονική. Βλέπει τα πράγματα στο τώρα και η ψευδαίσθηση του χρόνου δεν υπάρχει.

Παρακαλώ καταλάβετε αγαπητοί ότι αυτό θα γίνει στροφή στην εμπειρία σας με την πάροδο του χρόνου. Βλέπετε πόσο εύκολο ήταν για εσάς να βρεθείτε εκεί ακριβώς τώρα; Μαθαίνοντας να ζείτε χωρίς την ανάγκη να βάζετε τα πάντα στον γραμμικό χρόνο, αυτό θα γίνει ύψιστης σημασίας. Είναι πολύ δύσκολο για ένα ον που έχει μεγαλώσει σε μια πραγματικότητα βασισμένη στον χρόνο να κάνει στροφή προς την άπειρη πραγματικότητα. Μεγάλο μέρος της διαδικασίας της σκέψης σας βασίζεται στον χρόνο. Η συντριπτική πλειοψηφία του συνόλου των σκέψεών σας βασίζονται στο παρελθόν ή στο μέλλον. Φυσικά το μόνο που είναι πραγματικό είναι το παρόν ή το τώρα.

Τώρα κοιτάζετε προς το ανθρώπινο σώμα, βλέπετε δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου. Το δεξί ημισφαίριο είναι άπειρο και το αριστερό σχεδιάστηκε για να σας δίνει την ψευδαίσθηση του χρόνου ή να είσαστε πεπερασμένοι. Είναι άπειρο και εκπροσωπεί το δημιουργικό μέρος της ανθρώπινης βιολογίας.

Το αριστερό ημισφαίριο έχει μόνο μια σημαντική δουλειά η οποία είναι να τοποθετεί τα πάντα στην εμπειρία σας μέσα στον χρόνο. Το αριστερό ημισφαίριο σηματοδοτεί τον χρόνο – το δεξί ημισφαίριο είναι εκείνη η σύνδεση που έχετε με την Εστία. Ολόκληρη η επανα-καλωδίωση της ανθρωπότητας βιώνεται για να δημιουργήσει νέες συνδέσεις μεταξύ των δύο λοβών του εγκεφάλου. Είναι μια ανάγκη για να αναπροσαρμοστεί το φυσικό σώμα προς χρήση των υψηλότερων δονητικά όντων που θα γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Αυτό που σταδιακά θα γίνει, είναι ότι θα καταρτιστούν εκ νέου όλα όσα ξέρετε μέχρι στιγμής για το αριστερό μέρος του εγκεφάλου, για να δημιουργήσετε το Σημείο Μηδέν. Αυτό θα γίνει μέσω της ενεργοποίησης ενός τμήματος της βιολογίας σας που υπάρχει τόσο στη άπειρη όσο και στην πεπερασμένη διάσταση. Αυτή η ενεργοποίηση και ολόκληρη η επανα-καλωδίωση από μόνη της, θα βοηθήσει να δημιουργηθεί μια πολύ δυνατή σύνδεση μεταξύ των δύο ημισφαίριων του εγκεφάλου.

Το να μάθετε να ζείτε στο τώρα χωρίς την ανάγκη για την ψευδαίσθηση του χρόνου, υπάρχει μπροστά για όλη την ανθρωπότητα. Καθώς προσαρμόζεστε σε αυτές τις σκέψεις, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό που σκέφτεστε. Γίνετε μέρος αυτής την ευθύνης και εξασκηθείτε στην τέχνη του άπειρου, μετακινώντας τις εμπειρίες σας από τον γραμμικό χρόνο.

Ξεκινώντας την πολυδιαστασιακή ζωή

Ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα που θα είναι καθοριστικά για την πρόοδό σας, είναι ότι θα ανοίξετε τον δρόμο και σε άλλες διαστάσεις του χρόνου και του χώρου. Μαθαίνετε να είσαστε ένα πολυδιαστασιακό ον – με το να γίνεστε πολυδιαστασιακοί, θα ενεργοποιήσετε μια νέα σχέση με τον χρόνο και τον χώρο. Ξανά σας λέμε πως αυτή η αλλαγή θα δημιουργήσει σύγχυσε και απογοήτευση στην αρχή. Όταν η σχέση σας με τον χρόνο αλλάξει, θα έχετε την αντίληψη ότι ο χρόνος τελειώνει και ότι κάπως έχετε κολλήσει στον χρόνο. Αυτό το γεγονός – σε σχέση με αυτό που θα σας πούμε στη συνέχεια – είναι αυτό που προκαλεί το αίσθημα του να έχετε κολλήσει στον χρόνο όπου οι περισσότεροι βιώνετε.

Οι φρουροί της δίνης

Η πρόκληση είναι ότι πολλοί εργάτες του φωτός αισθάνονται κολλημένοι ή έλλειψη αίσθησης του επόμενου βήματος. Πολλοί από εσάς αισθάνεστε την κίνηση προς τα εμπρός απλά δεν νομίζετε πώς ακριβώς αγγίζει τη ζωή σας. Η φύση της δίνης είναι απλή ενέργεια που κινείται σε μια κυκλική κίνηση. Ωστόσο, μια δίνη είναι κάτι πολύ περισσότερο από τη δική μας οπτική. Μια δίνη είναι σαν ένα παιδί που έχει πολλές εκφράσεις. Κάθε ένα έχει μοναδική προσωπικότητα και γεύση. Μερικές δίνες έχουν συγκεκριμένο σκοπό και άλλες όχι.

Μια δίνη μπορεί να εξελιχθεί σε πύλη αν φροντιστεί. Εκείνοι με συμβόλαια που σας συνδέουν δυνατά με το μέρος της Γης που ζείτε, είναι πιθανό να είσαστε φύλακες μιας δίνης – αυτά είναι τα συμβόλαια των Φυλάκων της δίνης. Αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται έναν προκαθορισμένο σχεδιασμό εκεί που ζουν. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που αυτά τα συμβόλαια έχουν ολοκληρωθεί. Αυτό συμβαίνει όταν η δίνη ξεκινάει τη δική της εξέλιξη ως πύλη. Για τώρα, φανταστείτε μια πύλη ως πόρτα μεταξύ του άπειρου και του πεπερασμένου. Η πύλη αρχίζει να ενεργοποιείται όταν η δίνη ισορροπήσει ολοκληρωτικά καθώς αυτή είναι και η πραγματική δουλειά του φύλακα. Μοιάζει αρκετά με τον τρόπο που δουλεύουμε μαζί σας για να ισορροπήσετε την αρσενική και θηλυκή ενέργειά σας όπως και η δίνη επίσης επιχειρεί την ίδια πράξη ισορροπίας.

Το Λας Βέγκας και η Νεβάδα είναι μεγάλες δίνες. Έχουν ισορροπήσει και ανισορροπήσει ξανά και ξανά, αλλάζοντας από πύλη σε δίνη. Στην φυσική της ενεργειακή κατάσταση (δείτε Σημείο Μηδέν παρακάτω), είναι μια δημιουργημένη πύλη. Στην πραγματικότητα, ακόμη και η φυσική δομή του Λας Βέγκας είναι εκείνη της επίπεδης πόλης περικυκλωμένης από βουνά. Όταν ο άνεμος εισέρχεται στην πόλη, δημιουργεί δίνη. Αυτή η δίνη έχει έναν σκοπό δημιουργίας και έχει χρησιμοποιηθεί από ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και καζίνο γι’ αυτόν τον σκοπό για κάποιο χρονικό διάστημα. Υπάρχει μια ισορροπία στην ενέργεια που δρα αυτή τη στιγμή – αυτό καλεί τους ανθρώπους να κάνουν το επόμενο βήμα και να τη σταθεροποιήσουν ως πύλη δημιουργίας. Οι άνθρωποι έλκονται από το Λας Βέγκας επειδή έλκονται από το όνειρο. Στο κάτω κάτω, είναι η πόλη των ονείρων.

Σημείο Μηδέν

Όταν η δίνη επιτυγχάνει την ισορροπία της ενέργειας, υπάρχει ένα σημείο μηδέν στην ενέργεια στο κέντρο της δύνης. Από αυτό το συγκεκριμένο σημείο της δίνης, εξελίσσεται σε πύλη. Αυτό είναι μέρος όλων των φυσικών εξελικτικών κύκλων. Το σημείο μηδέν είναι μια τέλεια ισορροπία όλων των ενεργειών που έχουν χρησιμοποιηθεί στη Γη από την αρχή. Ακόμη και καθώς σας λέμε αυτά τα λόγια, πολλοί σκάφτεστε ότι υπάρχει θετική και αρνητική ενέργεια που ακυρώνει η μία την άλλη για να δημιουργήσει το ενεργειακό σημείο μηδέν. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η ενέργεια του σημείου μηδέν είναι η αληθινή φύση των πάντων. Κρατήστε στο μυαλό σας ότι η ενέργεια είναι άπειρη οπότε υπάρχει σε πολλές διαστάσεις. Η ενέργεια του σημείου μηδέν είναι μια μετρήσιμη ενέργεια που εκπροσωπεί τη φυσική κατάσταση του υπόλοιπου της Συμπαντικής Ενέργειας σε οποιαδήποτε μορφή που παίρνει αυτή τη στιγμή.

Μόλις τώρα μάθατε να ζείτε στην ενέργεια του σημείου μηδέν. Πρώτα μοιάζει σαν κάτι να σας κρατάει πίσω – άλλος ένας λόγος που αισθάνεστε κολλημένοι. Ερμηνεύετε την έλλειψη της κίνησης προς τα εμπρός ότι έχετε κολλήσει όταν στην πραγματικότητα έχετε φτάσει στο σημείο μηδέν στη ζωή σας. Αυτό στην πραγματικότητα είναι το πιο δυνατό σημείο που μπορεί κανείς να επιτύχει – ο διαλογισμός και πολλές πνευματικές πρακτικές έχουν ως στόχο αυτό το σημείο μηδέν. Είσαστε πιο κοντά απ’ όσο νομίζετε.

Θυμόσαστε σαν παιδί ότι λατρεύατε να γυρνάτε γύρο γύρο; Στην πραγματικότητα φτιάχνατε τη δική σας δίνη, με πρόθεση να εν-θυμηθείτε την ενέργεια του σημείου μηδέν που ζούσατε όταν ήσασταν στην Εστία. Είναι το ίδιο μυστικό που οδήγησε στον σχηματισμό των Δερβίσηδων που γνωρίσετε ως το γύρισμα των Δερβίσηδων – την ιερή αυτή πράξη διαμόρφωσης μιας πύλης από μια δίνη. Τώρα η διαδικασία είναι πολύ πιο γρήγορη. Μια προσωπική δίνη μπορεί πολύ εύκολα να δημιουργηθεί κι από μια απλή σκέψη. Είναι τώρα δυνατό για τον καθένα σε κάθε στιγμή στη ζωή του να ζήσει την ενέργεια του σημείου μηδέν.

Εκείνοι που παραμέρισαν

Υπήρχαν πολλοί που παραμέρισαν όταν είδαν πως το παιχνίδι μπορούσε να πάει σε επόμενο επίπεδο. Παραμέρισαν ώστε οι καλύτεροι των καλύτερων να εισέλθουν στο παιχνίδι και να κάνουν αυτό το θαύμα να συμβεί. Υπήρχε κάποια στιγμή, όχι πολύ καιρό πριν, όπου μόνο εκείνοι που είχαν κάποιο σκοπό θα έμπαιναν στο παιχνίδι. Ήταν αναγκαίο για να αλλάξει κατεύθυνση η ανθρώπινη εμπειρία – γιορταζόταν μέσα απ’ όλα όσα είναι. Σήμερα γιορτάζουμε το ίδιο γεγονός. Τα πνεύματα που παραμέρισαν τώρα περιμένουν να κάνουν το δικό τους κομμάτι και θα βοηθήσουν ευχαρίστως εκείνους που προορίζονταν να ενταχθούν. Όλα τα όντα θα πρέπει απλώς να ανοίξουν σε αυτό και να το λάβουν.

Αγαπητοί, είσαστε εκείνοι που για εσάς παραμέρισαν. Είσαστε εκείνοι που είχατε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να αλλάξετε την κατεύθυνση της ανθρωπότητας. Είσαστε οι εκλεκτοί που θα εγκαινιάσετε την νέα εποχή. Μπορεί να σκέφτεστε αυτή τη στιγμή ότι έχετε πολύ λίγα να προσφέρετε σε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Ωστόσο, σας λέμε χωρίς εξαίρεση, πως δεν υπάρχει πλάσμα στη Γη που δεν έχει ένα συγκεκριμένο και μοναδικό δώρο να δώσει στην ανθρωπότητα. Σας ζητάμε τώρα να πάρετε τη θέση σας. Μικρά βήματα προς την κατεύθυνση του πάθους σας θα σας βοηθήσουν να μείνετε στο τώρα μέχρι να εν-θυμηθείτε την εκμάθηση της ενέργειας του σημείου μηδέν.

Σας αφήνουμε με αυτές τις τρεις απλές εν-θυμίσεις Να φέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό, να φροντίζεστε μεταξύ σας και να παίζετε καλά μαζί.

Espavo!

 

μετάφραση:  Μάριος Αγγελής

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!