Απρίλιος 2005

Η αίσθηση της προώθησης
Σειρά Πρακτικής Μαγείας

 

Χαιρετισμούς από την Εστία
Tο Μεταβαλλόμενο Πέπλο
Μοιραζόμαστε μαζί σας τα εργαλεία της πρακτικής μαγείας για τους μάγους της Αρένας του Παιχνιδιού. Γνωρίζετε ποιοι είστε; Γνωρίζουμε εμείς. Σας λέμε οτι σας έχουν τιμήσει πέρα από την κατανόηση σας για την εργασία σας, γιατί είχατε το κουράγιο να φορέσετε το πέπλο και να προσποιηθείτε οτι δεν ξέρετε που κατευθύνεστε. Σήμερα επιθυμούμε να μοιραστούμε με σας ένα ακόμη από τα πρακτικά εργαλεία για χρήση στις υψηλότερες δονήσεις του Νέου Πλανήτη Γη, γιατί το πέπλο λεπταίνει. To αισθάνεστε. Περιμένατε την μέρα που θα λέπταινε. Ζητήσατε να συμβεί επιθυμώντας να δείτε την άλλη πλευρά και να κινηθείτε ανάμεσα σε διαστασιακές πραγματικότητες. Κι όμως, όταν σας δίνεται, ξυπνά φόβο. Ενεργοποιεί την αντίδραση του φόβου σε όλους τους ανθρώπους. Σας παρακαλούμε μην αισθάνεστε μειονεκτικά επειδή νιώθετε έτσι ή επειδή έχετε αυτή την αγωνία. Καταλάβετε οτι πρόκειται για μια φυσιολογική διαδικασία. Πώς πηγαίνετε στους Ουρανούς;
Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση. Πρόκειται για την συλλογή αυτών των ενεργειών στην ίδια σας την φυσική ύπαρξη με σκοπό να προσπαθήσετε να ανακαλύψετε τι λειτουργεί για όλους, κυρίως όμως τι λειτουργεί ειδικά για εσάς. Μόλις ανακαλύψετε αυτόν τον πυροκροτητή, είστε έτοιμοι να συνδεθείτε και νίωθετε περισσότερο επικεντρωμένοι από οτι είχατε νιώσει ποτέ στο παρελθόν. Νιώθετε λιγότερο εκτός ισορροπίας, λιγότερο αγχωμένοι, λιγότερο φοβισμένοι, έχετε λιγότερες δυσκολίες. Θα έχετε ποτέ την αίσθηση οτι γίνεστε ειδικοί στην ανθρώπινη εμπειρία και περπατάτε πάνω στο νερό; Όχι, λυπούμαστε για την απογοήτευση, αλλά δεν θα την έχετε. Τα έχετε σχεδιάσει έτσι, ώστε να μην έχετε ποτέ αυτή την αίσθηση. Θα αμφιβάλλετε πάντα για τον εαυτό σας; Πιθανώς. Θα νιώσετε όμως άνετα με το γεγονός ότι δεν γίνετε να γνωρίζετε όλες τις απαντήσεις. Καταλάβετε οτι αυτές οι σκέψεις είναι ανθρώπινες αντιδράσεις σε πνευματικές συνδέσεις. Κάθε τόσο όμως, ενεργοποιείτε μια μικρή λάμψη φωτός που σας δείχνει ποιοι πραγματικά είστε. Εκείνη την σύντομη στιγμή, έχετε έναν καθρέφτη που αντανακλά το μεγαλείο της μαγείας, της ομορφιάς και της δύναμής σας.
Καθώς εισέρχεστε, ο καθένας μεταφέρει το άνωθεν πνεύμα, εκείνο το κομμάτι του Θεού που είναι μοναδικά δικό του. Καθότι, όπως και με τις χιονονιφάδες, δεν υπάρχουν δύο κομμάτια του Θεού που να είναι όμοια. Η ανακάλυψη και η σύνδεση αυτής τη μοναδικής πλευράς του εαυτού σας, επιτρέπει στην ατομική σας ομορφιά να αναδυθεί και να εκφραστεί. Ορισμένες φορές είναι ο τρόπος που παρουσιάζετε τον εαυτό σας, ορισμένες φορές είναι στις λέξεις που λέτε ή γράφετε, ορισμένες φορές είναι ένα χαμόγελο από την άλλη άκρη ενός γεμάτου δωματίου, ορισμένες φορές είναι ένα δώρο, ορισμένες φορές είναι ένα άγγιγμα. Η ικανότητα να εκφράζετε αυτή την σπίθα του πνεύματος σας παρέχει πνευματική αυτοπεποίθηση. Η έκφραση του μοναδικού σας πνεύματος και η ικανότητα να το μοιράζεστε με κάποιον άλλο άνθρωπο αποτελεί ολόκληρη την διαδικασία αυτού του εξελικτικού επιπέδου.
Οπισθοδρομώντας στον Χρόνο: 2ο Μέρος: Μετακίνηση μέσα σε ένα Πολυσύμπαν
Κι έτσι εδώ προσπαθούμε να θέσουμε κάτι επί τάπητος. Πάει περισσότερο από χρόνος που αρχίσαμε να κάνουμε λόγο για έναν σπόρο που επιθυμούσαμε ιδιαίτερα να φυτέψουμε. Ο Φύλακας ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος όταν το κάναμε αυτό γιατί του ζητήσαμε απλώς να το γνωστοποιήσει χωρίς καμία εξήγηση. Όταν τον πλησίαζαν άνθρωποι ρωτώντας τι σημαίνει, δεν είχε όλες τις απαντήσεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό για αυτόν. Είναι ακόμη απογοητευμένος σχετικά, αλλά θα το ξεπεράσει.
Μιλήσαμε, περίπου πριν ένα χρόνο, για την οπισθοδρόμηση στον χρόνο. Τώρα που εκείνοι οι σπόροι έχουν φυτευτεί βαθιά μέσα στην συλλογική ψυχή, τώρα που αυτοί οι σπόροι αρχίζουν να εξελίσσονται μέσα στην ίδια σας την εξελικτική διαδικασία, μπορούμε να σας δώσουμε μερικές επιπλέον εξηγήσεις σχετικά με το τι σημαίνει αυτό. Αυτή την ώρα που μιλάμε, γίνεστε διαδιαστασιακά όντα. Έχουμε μοιραστεί μαζί σας πολλές φορές την ύπαρξη παράλληλων ζωών και παράλληλων συμπάντων-πολυσυμπάντων- που διαδραματίζονται ταυτόχρονα. Σας έχουμε επίσης πει οτι θα έρθει κάποια στιγμή που σαν εξελισσόμενα πνεύματα με ανθρώπινη μορφή, θα είστε σε θέση να κινείστε από την μια πραγματικότητα στην άλλη και να φέρνετε κάτι μαζί σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι κάποια γνώση, κάποια σκέψη ή ένα συναίσθημα και στην πορεία, θα είστε σε θέση να μετακινείτε τον φυσικό χρόνο προς τα εμπρός ή πίσω. Όμως αυτό για το οποίο δεν έχουμε μιλήσει ποτέ, είναι η διαστασιακή κίνηση κατά πλάτος του χρονοδιαγράμματος. Καθότι χθες βρισκόσασταν σε διαφορετική διάσταση από ότι σήμερα. Αυτή είναι η σκοπιμότητα του χρονοδιαγράμματος. Δεν σας είναι απόλυτα δυνατόν να γυρίσετε προς τα πίσω και να ξαναζήσετε το χθες. Ακόμη και όταν θα αποκτήσετε την δυνατότητα να ταξιδεύετε στο παρελθόν σας, θα μεταφέρετε μαζί σας την επίγνωση του ταξιδιού σας και επομένως η εμπειρία σας θα μεταβάλλεται από αυτήν. Όταν θα αρχίσετε να αποδεσμεύετε την ψευδαίσθηση του γραμμικού χρόνου θα βλέπετε τέτοια ταξίδια σαν να συμβαίνουν κατά πλάτος του χρόνου ή σε αυτό που αποκαλείται «εναλλακτικές πραγματικότητες». Η γνώση που κερδίζετε και φέρετε σαν άνθρωποι, αλλάζει και εξελίσσει την εμπειρία σας του χρόνου. Ας σας δώσουμε ένα παράδειγμα. Αρχικά σας δίνουμε την σειρά αριθμών 7-3-6-5 και σας ζητούμε να τους απομνημονεύσετε. Μετά σας ζητούμε να τους ξεχάσετε. Κατανοήστε οτι σαν ψυχές είναι αδύνατον να χάσετε γνώση εκ προθέσεως. Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι από εσάς, είναι αδύνατο στην ψυχή σας να ξεχάσει οτιδήποτε. Ναι, αργά σήμερα το βράδυ, θα ξυπνήσετε με αυτή την αλυσίδα αριθμών στον νου σας: 7-3-6-5.
Ενεργοποιώντας τον Άπειρο Εαυτό Σας.
Παίζετε το παιχνίδι της προσποίησης οτι είστε άνθρωποι με πεπερασμένη μορφή. Με άλλα λόγια έχετε μια αρχή και ένα τέλος. Ή έτσι νομίζετε. Στην πραγματικότητα, κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο κάθε ζωής, αναλώνεται πολλή σκέψη στο πως και πότε θα εισέλθετε και θα εξέλθετε από την αρένα του παιχνιδιού της ζωής. Αυτό δημιουργεί το παράδοξο ενός απείρου όντος που προσποιείται οτι είναι πεπερασμένο. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο για έναν άνθρωπο με πεπερασμένη μορφή ακόμη και να συλλάβει την αληθινή έννοια του απείρου, καθότι βρίσκεστε στην πεπερασμένη πλευρά του πέπλου αν και το πνεύμα σας είναι άπειρο. Αυτό το κομμάτι σας, με την πνευματική υπόσταση, δεν τελειώνει ποτέ, δεν διακόπτεται ποτέ, δεν παύει ποτέ να μαθαίνει και να κερδίζει γνώση. Αντιθέτως, κινείται από την μια ενεργειακή μορφή στην άλλη καθώς γλιστράει μέσα στο Σύμπαν στην εξελικτική αναζήτηση μιας ψυχής. Αυτό το παράδοξο έχει δημιουργήσει φοβερές προκλήσεις για τους περισσότερούς σας στην ζωή σας.
Τώρα, ας σας δώσουμε κάποιες πρακτικές εφαρμογές για το πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το παράδοξο για να οπισθοδρομήσετε στον χρόνο. Είναι θαυμάσιο να συλλογίζεται κανείς αλλαγές διαστάσεων στον χωροχρόνο, αλλά τι μπορεί αλήθεια να κάνει με αυτό; Αυτή είναι η σειρά της Πρακτικής Μαγείας και αν και υπάρχουν υπέροχες λέξεις σε όλα τα βιβλία που γράφει ο Φύλακας, είναι όλες άχρηστες, αν δεν μπορείτε να βρείτε μια πρακτική εφαρμογή τους στην καθημερινή σας ζωή. Σας το προσφέρουμε αυτό σαν κάτι που θα κάνει το χαμόγελο σας λίγο πιο λαμπερό, την ζωή σας λίγο πιο άνετη ή πιο παθιασμένη. Οπότε αφήστε μας να σας κάνουμε αυτή την πρόταση για αρχή. Ο ρόλος μας δεν είναι να σας δώσουμε κάθε απάντηση στο σύμπαν, γιατί δεν έχετε διαμορφώσει ακόμη τις ερωτήσεις. Ναι, όλες οι απαντήσεις βρίσκονται βαθιά μέσα σας. Πρέπει μόνο να θυμηθείτε τις ερωτήσεις σας. Μόλις σχηματίσετε την ερώτηση, είστε σε θέση να κατανοήσετε την απάντηση που τότε θα σας φανερωθεί. Τώρα επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε να διαμορφώσετε τις ερωτήσεις σας σχετικά με την όλη ιδέα της οπισθοδρόμησης στο χρόνο.
Κίνηση Κατά Πλάτος του Χρόνου
Είναι τα ταξίδια στον χρόνο απόλυτα εφικτά σήμερα; Σας πληροφορούμε πως ναι, είναι. Είναι δυνατή η κίνηση προς τα εμπρός ή πίσω όπως και κατά πλάτος. Ως άπειρα όντα, έχετε πραγματικά τελείως διαφορετική σχέση με τον χρόνο από ότι πιστεύετε. Για τους περισσότερους από εσάς η πρώτη κίνηση στον χρόνο δεν θα είναι προς τα εμπρός ή πίσω, αλλά κατά πλάτος. Η κατά πλάτος κίνηση στο στοιχείο του χρόνου, προς άλλες διαστασιακές πραγματικότητες είναι το ίδιο αληθινή και χρήσιμη όπως και η κατά μήκος κίνηση στον χρόνο προς το παρελθόν ή μέλλον. Και οι δύο γίνονται ευκολότερες παρά ποτέ άλλοτε .
Υπάρχουν δύο τρόποι για να εργαστείτε με αυτή την ενέργεια. Αν θεωρείτε οτι βρίσκεστε στο τώρα ή στο παρόν, υπάρχει προφανώς το παρελθόν και το μέλλον με τα οποία μπορείτε να εργαστείτε, οπότε ας ασχοληθούμε πρώτα με αυτά. Έχετε υπόψη σας οτι οι άνθρωποι ξαναγράφουν την ιστορία καθημερινά; Αν δεν το πιστεύετε, μιλήστε με κάποιον από τους ιστορικούς σας. Μιλήστε με κάποιον από τους εκδότες που προμηθεύουν ιστορικά βιβλία στα σχολεία σας. Εξελίσσετε διαρκώς την ιστορία σας- όχι μόνο το που βρίσκεστε και το που κατευθύνεστε- αλλά και το τι έχει ήδη συμβεί.
Είναι λάθος; Όχι, δεν νομίζουμε, καθότι είστε δημιουργοί. Δημιουργείτε τα πάντα γύρω σας σε όλες τις διαστάσεις του χωροχρόνου οπότε η έναρξη της οπισθοδρόμησης στο χρόνο οδηγεί στην δική σας ιστορία και συγγράφει ένα σενάριο το οποίο θα σας υποστηρίξει καθώς κινείστε προς τα εμπρός στον δικό σας χρόνο. Στη συνέχεια θα κατευθύνεστε προς τα εμπρός με μια εμπιστοσύνη στην ψυχή σας που μπορεί να μην είχατε αποκτήσει σαν παιδί. Τώρα υπάρχει η ευκαιρία να γυρίσετε πίσω στην προσωπική σας ιστορία και να εν-θυμηθείτε και να ανα-συγγράψετε γεγονότα που ενεργοποίησαν συγκεκριμένες ενεργειακές σφραγίδες μέσα σας οι οποίες σας κάνουν αυτό που είστε σήμερα.
Ας ασχοληθούμε με το σημαντικότερο σημείο του να ανα-συγγράψετε την ιστορία σας: Κάθε γεγονός της ζωής σας έχει κάποιο σκοπό. Υπάρχει ένα δώρο σε κάθε περιστατικό που συναντάτε στο μονοπάτι σας. Για να ξανα-γράψετε την ιστορία πρέπει πρώτα να αποδεχτείτε το δώρο. Αν δεν αποδεχτείτε το δώρο, δεν μπορείτε να μεταβάλλετε την θέση σας στο χρονοδιάγραμμα. Έτσι, το πρώτο βήμα είναι να ανακαλύψετε την αξία της εμπειρίας ή του περιστατικού που επιθυμείτε να ανα-συγγράψετε.
Τώρα ξεκινήστε την διαδικασία. Διαθέστε μια στιγμή για να βγείτε από το σώμα σας. Αυτό γίνεται με μια απλή βαθιά αναπνοή και την συγκέντρωση της πρόθεσης σας σε κάποιο ήσυχο μέρος. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να συνδεθεί με την ψυχή σας σαν να ήταν κάτι έξω από εσάς που συναντάτε για πρώτη φορά. Χαιρετίστε αυτό το άτομο και νιώστε την αγάπη και την εμπιστοσύνη που υπάρχει ανάμεσα σας. Τώρα επικεντρώστε την ενέργεια σας στα δώρα που έχετε λάβει κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και ρωτήστε την ψυχή εμπρός σας αν έχετε λάβει το σωστό δώρο. Αφουγκραστείτε την απάντηση εντός. Στην συνέχεια μπορείτε να το αποδεσμεύσετε, όντες ευγνώμονες για τον θαυμάσιο ρόλο που διαδραμάτισε στο να γίνετε αυτό που είστε σήμερα.
Επιστρέφοντας στην συνειδητότητα του «τώρα», επιτρέπετε στον εαυτό σας να προχωρήσει με αυτοπεποίθηση. Ακόμη και αν προσποιείστε την αυτοπεποίθηση αρχικά, η ψυχική αυτοπεποίθηση θα σχηματιστεί και θα σας προσφέρει υποστήριξη που δεν υπήρχε πριν. Κατανοούμε οτι αυτή η διαδικασία είναι τόσο απλή που οι περισσότεροι δεν θα την δοκιμάσουν καν. Κι όμως, σας έχουμε μόλις δώσει τα πρώτα στέρεα βήματα για να οπισθοδρομήσετε στον χρόνο.
Μεταπηδώντας από την Αντίληψη του Προορισμού στην Αντίληψη του Ταξιδιού.
Τώρα περισσότερο από ποτέ, πολλοί από εσάς αντιλαμβάνονται την συμπίεση του χωροχρόνου γύρω σας. Πράγματα που σας έφερναν μεγάλη χαρά δεν είναι κατά κάποιο τρόπο όσο ωραία ήταν. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο είναι να αποκτήσει όλα όσα επιθύμησε ποτέ. Και τώρα τι; Γιατί το ζήτημα δεν είναι η άφιξη σε κάποιον προορισμό. Δεν είναι το να κατορθώσετε κάτι. Το ζήτημα είναι να απολαύσετε την διαδρομή. Το ζήτημα είναι να θέτετε τους στόχους, όχι να τους κατορθώνετε. Το ζήτημα είναι να ονειρεύεστε πως θα είναι όταν φτάσετε τον στόχο σας. Με αυτό ερχόμαστε στο επόμενο κομμάτι της οπισθοδρόμησης στο χρόνο.
Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τα πάντα οπισθοδρομικά. Για να εργαστείτε μέσα στην ψευδαίσθηση ενός πεδίου πολικότητας είναι αναγκαίο να μεταβάλλετε κάποια στοιχεία και το πρώτο από αυτά είναι η ίδια σας η αντίληψη του χρόνου. Φανταστείτε οτι βαδίζετε σε μια ευθεία γραμμικού χρόνου όπου υπάρχει παρελθόν πίσω σας, παρόν εκεί που βρίσκεστε και μέλλον μπροστά σας. Όμως δεν περπατάτε στα αλήθεια έτσι, σωστά; Δεν περπατάτε συχνά προς τα πίσω με το βλέμμα σας στο παρελθόν; Δεν βλέπετε το παρελθόν σας καθαρότερα κι από το ίδιο το παρόν σας; Χρειάζεται τεράστια προσπάθεια για να κοιτάξετε προς τα κάτω και να δείτε που στέκεστε στο ίδιο σας το μονοπάτι και ακόμη μεγαλύτερη για να μπορέσετε πιθανόν να δείτε στο μέλλον σας. Άρα ήδη οπισθοδρομείτε στον χρόνο. Το να γυρίσετε και να κάνετε αυτό που εμείς ονομάζουμε οπισθοδρόμηση στον χρόνο, σημαίνει να έχετε μια καθαρή άποψη του μέλλοντος και να το θέσετε σε κίνηση. Α, ναι. Ξέρουμε. Πολλοί από εσάς ήσαστε αυτοί που έθεταν στόχους. Υπάρχουν αυτοί ανάμεσα σας που οραματίζονται όλα όσα θα ήθελαν ως τα 55 τους και σας πληροφορούμε οτι αυτό λειτουργεί μια χαρά μέχρι ενός σημείου. Εξελίσσεστε ωστόσο τόσο ραγδαία που ακόμη και ορισμένα πράγματα που έφεραν μεγάλη επιτυχία στην ζωή σας δεν λειτουργούν πια το ίδιο όπως πριν λίγο καιρό. Παίξτε με αυτό. Μην πετάτε τα πάντα και μην αποδεσμεύετε όλα για όσα έχετε εργαστεί μέχρι στιγμής για να υιοθετήσετε μια νέα αλήθεια. Πάρτε απλώς κάποιες από τις προτάσεις μας και παίξτε μαζί τους. Βρείτε τι λειτουργεί για εσάς γιατί θα είναι κάτι διαφορετικό για τον καθένα σας.
Η Αίσθηση της Προώθησης
Στην περίπτωση σας το να στραφείτε προς την αντίθετη μεριά και να οπισθοδρομήσετε στον χρόνο σημαίνει οτι θα βλέπετε το μέλλον. Ο οραματισμός του μέλλοντος μέσα από τον καθορισμό στόχων είναι τρόπος της παλιάς ενέργειας. Έχει λειτουργήσει καλά στο παρελθόν, αλλά όπως εισέρχεστε σε υψηλότερες ενεργειακές καταστάσεις θα αναζητήσετε ανώτερες αλήθειες για την υποστήριξη των υψηλότερων δονήσεων σας. Τώρα σας ζητούμε να αναλογιστείτε οτι ο καθορισμός στόχων μπορεί στην πραγματικότητα να περιορίζει τον ίδιο τον ανώτερο εαυτό σας στην πραγματοποίηση των ίδιων σας των δημιουργιών. Ακόμη και πρόσφατα, μέσα στην παλιά ενέργεια, ήταν ανάγκη να είστε πολύ συγκεκριμένοι σχετικά με το ποιοι ήταν οι στόχοι σας: να οραματιστείτε το χρώμα εκείνου του καινούριου αυτοκινήτου, να γνωρίζετε ακριβώς πόσα χρήματα θα είχατε στην τράπεζα, και να γνωρίζετε επακριβώς την ημερομηνία που θα συνέβαινε. Σας πληροφορούμε οτι το πνεύμα, ο ίδιος σας ο ανώτερος εαυτός, μπορεί να βρίσκει κάποιους από αυτούς τους παλιούς τρόπους απογοητευτικούς γιατί σημαίνει οτι περιορίζεται ο ίδιος σχετικά με το πώς είναι δυνατόν να ξεδιπλωθεί η κάθε εκδήλωση.
Οπότε ζητούμε το εξής: μην καθορίζετε τους στόχους. Αντί αυτού, φυτέψτε τον σπόρο του πως θα αισθάνεστε όταν θα σχεδιάζετε το επόμενο βήμα της εξέλιξης σας. Η αληθινή μαγεία βρίσκεται αρχικά στον ενθουσιασμό και την προσμονή του σχεδιασμού των στόχων. Καταλάβετε οτι ο άπειρος εαυτός σας συνειδητοποιεί αυτούς τους στόχους με το που αποκρυσταλλώνονται στην σκέψη. Τα συναισθήματα γεφυρώνουν το χάσμα στο χρονοδιάγραμμα. Φέρτε την ενέργεια μέσα στην συναισθηματική σας ύπαρξη καθώς αυτός είναι ο σύνδεσμος που έχετε ανάμεσα στον πεπερασμένο και τον άπειρο εαυτό σας. Μεταφέροντας αυτή την ενέργεια εντός, δια μέσου της συναισθηματικής σας ύπαρξης, και βιώνοντας την αίσθηση του σχεδιασμού των επομένων σας στόχων, δημιουργείτε τις μεγαλύτερες δυνατότητες.
Μεταπηδώντας Μπροστά στον Χρόνο
Στην ψευδαίσθηση του γραμμικού χρόνου που ζείτε, τα κάνετε όλα από την ανάποδη. Βλέπετε το παρελθόν αλλά δεν μπορείτε να δείτε το μέλλον που βρίσκεται μπροστά σας στο μονοπάτι. Ελάχιστοι από εσάς συνειδητοποιείτε ακόμη και το παρόν σας. Για τον λόγο αυτό η οπισθοδρόμηση στον χρόνο σημαίνει στην πραγματικότητα το να βαδίσετε εκ προθέσεως στο μέλλον σας και να αναλάβετε την δύναμή σας ως δημιουργού σήμερα. Μόλις κατανοήσετε οτι μέσα στην ψευδαίσθηση του γραμμικού χρόνου κινείστε προς μια κατεύθυνση όμως αντικρίζετε κάποια άλλη, είστε σε θέση να συλλάβετε οτι το να οπισθοδρομείτε στον χρόνο είναι στην πραγματικότητα κίνηση προς το μέλλον. Όμως αυτή η κίνηση δεν λειτουργεί πλέον όπως παλαιότερα.
Όποτε βρίσκεστε σε κάποια δύσκολη κατάσταση μπορείτε να κινηθείτε εμπρός στον χρόνο για να δείτε-και να δημιουργήσετε- το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα βρίσκεστε σε ένα αεροπλάνο και αντιμετωπίζετε δυσκολίες λόγω της στενότητας του χώρου. Νιώθετε πολύ ανήσυχοι και αναρωτιέστε αν θα αντέξετε για το υπόλοιπο της πτήσης. Αναταράξεις στον αέρα και αναπηδήσεις του αεροπλάνου προσθέτουν στην ανησυχία σας. Προγραμματίστε τον εαυτό σας να καταλάβει το πώς θα νιώθετε όταν τελειώσει αυτό το περιστατικό. Για να οπισθοδρομήσετε στον χρόνο σε ένα γραμμικό πλαίσιο χρόνου, πηδάτε στο μέλλον. Οραματιστείτε τον εαυτό σας να κάθεται ασφαλής στο έδαφος, πίνοντας καφέ και αφηγούμενος σε κάποιον δίπλα σας την τρελλή πτήση που μόλις είχατε. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και νιώστε το πώς θα είναι να κάθεστε σε αυτό το τραπέζι μετά το γεγονός. Ναι, ήταν τρομακτικό αλλά τώρα είστε μια χαρά. Τώρα, τι θα κάνω σήμερα; Ποιος είναι ο επόμενος στόχος μου και πως θα νιώθω; Μόλις μεταπηδήσατε εμπρός στον χρόνο. Αυτή είναι η οπισθοδρόμηση στον χρόνο και αυτό είναι πρακτική μαγεία.
Πέρα από τις Μέρες τις Ατλαντίδας
Έχετε περισσότερες δυνατότητες να δουλέψετε με αυτό σήμερα παρά ποτέ. Η ενέργεια μπροστά σας υποστηρίζει τις ίδιες σας τις δημιουργίες. Θυμάστε μεγάλες μέρες όταν βρισκόσασταν στο απόγειο της μαγείας σας. Θυμάστε τον καιρό της Ατλαντίδας και της Λεμουρίας. Τα θυμάστε όλα αυτά με μεγάλη αγάπη μέσα στην καρδιά σας, αν και πολλές από αυτές τις θαυμαστές περιόδους είχαν αργότερα δύσκολες καταστάσεις σαν αποτέλεσμα. Κι όμως σας πληροφορούμε οτι παρά τις υπέροχες μνήμες, εκείνες οι μέρες δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που έχετε δημιουργήσει σήμερα. Έχετε ήδη ξεπεράσει εκείνους τους μαγικούς καιρούς.
Όλα τα μάτια είναι επάνω σας αγαπημένοι. Δίνετε τον τόνο για να περάσουν Όλα Όσα Είναι στο επόμενο επίπεδο. Μην κοιτάτε το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι αυτό ή το ποιες είναι οι ευθύνες σας, δείτε το πώς θα νιώθετε όταν θα λέτε οτι το κάνατε. Δείτε πως θα είναι όταν θα λέτε «Εντάξει. Πάει, τέλειωσε. Τι θα κάνω τώρα; Τι έχει σημασία για μένα τώρα; Τι με παθιάζει τώρα; Τι βρίσκω συναρπαστικό τώρα;» Αυτή είναι η δημιουργική σκανδάλη που θέτει τα πάντα σε κίνηση. Μόλις έχετε βιώσει 11 ημέρες θαυμάτων και αν δεν το κάνατε, γυρίστε πίσω και επιτρέψτε στον εαυτό σας να τα αποδεχτεί. Επιστρέψτε και συγγράψτε το σενάριο και τολμήστε να προχωρήσετε προς τα εμπρός και να κατανοήσετε ποια είναι η αίσθηση. « Τώρα που τελείωσαν όλα αυτά, τι θα κάνω; Ποιες είναι οι δυνατότητες;» Οι πιθανότητες είναι αυτό που ενεργοποιεί τον άπειρο εαυτό σας. Αφήστε τον εαυτό σας να ενθουσιαστεί με τις δυνατότητες μια και είστε οι μεγαλύτεροι δημιουργοί που έχουν βαδίσει ποτέ στον Πλανήτη Γη.
Να ξέρετε ότι η αγάπη και το φως από την Εστία είναι πάντοτε πάνω από τον ώμο σας. Να ξέρετε οτι συμμετέχετε σε μια διαδικασία που αποκαλούμε ΥπερΦώς, αυτό σημαίνει οτι δεν ανακατευόμαστε πλέον στον κόσμο σας δείχνοντας σας τον δρόμο, γιατί τα καταφέρνετε μια χαρά από μόνοι σας. Αντί για αυτό, ρίχνουμε ένα πανέμορφο φως πάνω από τον ώμο σας για να βλέπετε το μονοπάτι σας λίγο καθαρότερα, για να προχωράτε μπροστά χωρίς να φοβάστε το σκοτάδι και για να μπορέσετε να κατανοήσετε την ομορφιά της Εστίας που δημιουργείτε επάνω στην Γη. Πάρτε αυτά τα εργαλεία: Παίξτε μαζί τους, απολαύστε τα. Αν φέρουν ακόμη και μια υποψία χαμόγελου σε έναν και μοναδικό άνθρωπο τότε πετύχαμε να σας βοηθήσουμε να θυμηθείτε την Εστία.
Σας ζητάμε με την μεγαλύτερη τιμή να φέρεστε ο ένας στον άλλο με σεβασμό. Να φροντίζετε ο ένας τον άλλο σε κάθε ευκαιρία που σας δίνετε. Να θυμάστε οτι πρόκειται για ένα υπέροχο παιχνίδι που παίζετε και οτι υποτίθεται οτι πρέπει να διασκεδάζετε. Να παίζετε καλά μαζί.

Espavo!

 

μετάφραση:  Αθηνά Σαντορινίου

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!