Απρίλιος 1999

Δύναμη
Χρησιμοποιώντας Εναλλακτικές Πραγματικότητες

 

Από τον Steve:

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε πολλά πιστεύω που κουβαλάμε μαζί μας για πάρα πολύ καιρό. Μερικά απ’ αυτά μας ήταν χρήσιμα παλιά και μας βοήθησαν να εν-θυμηθούμε ποιοι είμαστε και γιατί ήρθαμε εδώ. Το γκρουπ λέει ότι παίζουμε αυτό το παιχνίδι ως μικρές σπίθες του Θεού. Αυτή η μορφή επιτρέπει στη μεγαλύτερη έννοια του Θεού να παρατηρεί τον εαυτό της. Επειδή είμαστε φτιαγμένοι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Όλου, μεταφέρουμε επίσης και τις ίδιες δυνάμεις με το Όλον. Η πρόκληση είναι να εν-θυμηθούμε ότι έχουμε αυτές τις δυνάμεις. Και το ερώτημα είναι: πώς τις χρησιμοποιούμε; Τοποθετώντας μερικά κομμάτια του παζλ μπορεί να εν-θυμηθούμε αυτή την άπιαστη δύναμη.

Παίζοντας αυτό το παιχνίδι, έχουμε συγγράψει μερικά πολύ ιδιαίτερα συμβόλαια. Όπως τα κομμάτια του παζλ όταν ενωθούν με τη σωστή σειρά, τότε θα έχουμε φέρει τον Παράδεισο εδώ στη Γη. Το γκρουπ έχει πει σε προηγούμενα μηνύματα ότι το ίδιο συμβαίνει και στην άλλη πλευρά του πέπλου. Βρισκόμαστε στη διαδικασία της μεγάλης επαν-ένωσης. Καθώς αυτά τα πεπερασμένα κομμάτια του απεριόριστου Δημιουργού ενώνονται, φέρνουν την επιστροφή της δύναμης την οποία οι άνθρωποι έπαψαν να βιώνουν για πολύ μεγάλο διάστημα. Πολλές φορές αντιστεκόμαστε στην εξάσκηση και εμπειρία αυτής της δύναμης. Εμείς οι άνθρωποι δεν έχουμε αναλάβει τη δύναμή μας για πολύ καιρό και δεν θυμόμαστε τη διαδικασία. Τα παλιά χρόνια παραδίναμε τη δύναμή μας πολύ εύκολα σε άλλους. Εξακολουθούμε να βλέπουμε αυτή την οπισθοδρόμηση σε πολλές από τις κυβερνήσεις μας. Πάντα περιμέναμε από τους ηγέτες μας να αναλάβουν και να διαχειριστούν τη δύναμή μας. Αυτό δεν ήταν κακό, ήταν απλά κατάλληλο για το επίπεδο εξέλιξής μας. Το ξεπεράσαμε αυτό τώρα και προχωρήσαμε. Στο επόμενο επίπεδο είναι απαραίτητο να αναλάβουμε τη δική μας δύναμη.

Αυτό είναι που βλέπουμε τώρα να αλλάζει στις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις μας. Στο παρελθόν εμψυχώναμε έναν ηγέτη ώστε να αναλάβει τα ηνία και να μας οδηγήσει στον Παράδεισο επί της Γης. Αυτό δούλεψε καλά για κάποιο διάστημα, αλλά σύντομα προχωρήσαμε πέρα απ’ αυτό το στάδιο. Είδαμε όμως πως οι ηγέτες που εν-δυναμώναμε ήταν άνθρωποι που είχαν μόνο προσωπικά συμφέροντα. Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν είναι οι άγιοι που πιστεύαμε πως είναι. Τελικά δεν ήταν οι ηγέτες που άλλαξαν, αλλά η ίδια μας η οπτική. Το πέπλο λεπταίνει και βλέπουμε περισσότερη από την πραγματική μας φύση. Αυτός είναι και ο λόγος που βλέπουμε διάφορα πράγματα που μας εξυπηρετούσαν στο παρελθόν, να μην μας εξυπηρετούν πλέον. Κάθε φορά που παραδίνουμε τη δύναμή μας στους ηγέτες, αυτοί μας απογοητεύουν. Το γκρουπ λέει πως ο μόνος τρόπος για να πέσουμε είναι να έχουμε σκύψει.

Αυτό που λέει το γκρουπ είναι πως δεν υπάρχει τρόπος να οδηγή