Απρίλιος 1999

Δύναμη
Χρησιμοποιώντας Εναλλακτικές Πραγματικότητες

 

Από τον Steve:

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε πολλά πιστεύω που κουβαλάμε μαζί μας για πάρα πολύ καιρό. Μερικά απ’ αυτά μας ήταν χρήσιμα παλιά και μας βοήθησαν να εν-θυμηθούμε ποιοι είμαστε και γιατί ήρθαμε εδώ. Το γκρουπ λέει ότι παίζουμε αυτό το παιχνίδι ως μικρές σπίθες του Θεού. Αυτή η μορφή επιτρέπει στη μεγαλύτερη έννοια του Θεού να παρατηρεί τον εαυτό της. Επειδή είμαστε φτιαγμένοι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Όλου, μεταφέρουμε επίσης και τις ίδιες δυνάμεις με το Όλον. Η πρόκληση είναι να εν-θυμηθούμε ότι έχουμε αυτές τις δυνάμεις. Και το ερώτημα είναι: πώς τις χρησιμοποιούμε; Τοποθετώντας μερικά κομμάτια του παζλ μπορεί να εν-θυμηθούμε αυτή την άπιαστη δύναμη.

Παίζοντας αυτό το παιχνίδι, έχουμε συγγράψει μερικά πολύ ιδιαίτερα συμβόλαια. Όπως τα κομμάτια του παζλ όταν ενωθούν με τη σωστή σειρά, τότε θα έχουμε φέρει τον Παράδεισο εδώ στη Γη. Το γκρουπ έχει πει σε προηγούμενα μηνύματα ότι το ίδιο συμβαίνει και στην άλλη πλευρά του πέπλου. Βρισκόμαστε στη διαδικασία της μεγάλης επαν-ένωσης. Καθώς αυτά τα πεπερασμένα κομμάτια του απεριόριστου Δημιουργού ενώνονται, φέρνουν την επιστροφή της δύναμης την οποία οι άνθρωποι έπαψαν να βιώνουν για πολύ μεγάλο διάστημα. Πολλές φορές αντιστεκόμαστε στην εξάσκηση και εμπειρία αυτής της δύναμης. Εμείς οι άνθρωποι δεν έχουμε αναλάβει τη δύναμή μας για πολύ καιρό και δεν θυμόμαστε τη διαδικασία. Τα παλιά χρόνια παραδίναμε τη δύναμή μας πολύ εύκολα σε άλλους. Εξακολουθούμε να βλέπουμε αυτή την οπισθοδρόμηση σε πολλές από τις κυβερνήσεις μας. Πάντα περιμέναμε από τους ηγέτες μας να αναλάβουν και να διαχειριστούν τη δύναμή μας. Αυτό δεν ήταν κακό, ήταν απλά κατάλληλο για το επίπεδο εξέλιξής μας. Το ξεπεράσαμε αυτό τώρα και προχωρήσαμε. Στο επόμενο επίπεδο είναι απαραίτητο να αναλάβουμε τη δική μας δύναμη.

Αυτό είναι που βλέπουμε τώρα να αλλάζει στις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις μας. Στο παρελθόν εμψυχώναμε έναν ηγέτη ώστε να αναλάβει τα ηνία και να μας οδηγήσει στον Παράδεισο επί της Γης. Αυτό δούλεψε καλά για κάποιο διάστημα, αλλά σύντομα προχωρήσαμε πέρα απ’ αυτό το στάδιο. Είδαμε όμως πως οι ηγέτες που εν-δυναμώναμε ήταν άνθρωποι που είχαν μόνο προσωπικά συμφέροντα. Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν είναι οι άγιοι που πιστεύαμε πως είναι. Τελικά δεν ήταν οι ηγέτες που άλλαξαν, αλλά η ίδια μας η οπτική. Το πέπλο λεπταίνει και βλέπουμε περισσότερη από την πραγματική μας φύση. Αυτός είναι και ο λόγος που βλέπουμε διάφορα πράγματα που μας εξυπηρετούσαν στο παρελθόν, να μην μας εξυπηρετούν πλέον. Κάθε φορά που παραδίνουμε τη δύναμή μας στους ηγέτες, αυτοί μας απογοητεύουν. Το γκρουπ λέει πως ο μόνος τρόπος για να πέσουμε είναι να έχουμε σκύψει.

Αυτό που λέει το γκρουπ είναι πως δεν υπάρχει τρόπος να οδηγήσουμε κάποιον στον Παράδεισο επί της Γης. Ο Παράδεισος επί της Γης μπορεί να δημιουργηθεί μόνο αν τον φτιάξουμε από μέσα μας, μια καρδιά κάθε φορά. Απ’ ό,τι φαίνεται, βρισκόμαστε σε μια φάση στην εξέλιξή μας όπου πρέπει να αναλάβουμε περισσότερη ευθύνη της δημιουργικής μας δύναμης. Είναι μια εποχή στην ιστορία μας όπου το Παιχνίδι αλλάζει από το “ακολούθησε τον αρχηγό” σε “ακολούθησε την καρδιά σου”. Προσωπικά πιστεύω ότι θα εξακολουθήσουμε να έχουμε ηγέτες. Πιστεύω επίσης ότι αυτοί που η ιστορία θα ονομάσει μεγάλους ηγέτες θα είναι εκείνοι που θα κάνουν χώρο για προσωπική εν-δυνάμωση. Αυτοί θα είναι ηγέτες ομάδων. Θα είναι εκείνοι που θα είναι αρκετά ισορροπημένοι ώστε να δουλέψουν δίπλα σ’ εκείνους στους οποίους ηγούνται.

Έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω αυτές τις πληροφορίες σε επιχειρηματίες και πολιτικούς αρχηγούς. Το γκρουπ λέει ότι οι ίδιες αρχές που εφαρμόζονται στις ηγεσίες, εφαρμόζονται και στη βάση. Η αλήθεια είναι πάντα αλήθεια. Οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις είναι ανοιχτές σε δυνατότητες επειδή γνωρίζουν ότι οι παλιοί τρόποι δεν δουλεύουν πια. Τα κίνητρά τους είναι ξεκάθαρα. Όταν η ενέργεια είναι ευθυγραμμισμένη με ξεκάθαρα κίνητρα, είναι εύκολο να δούμε την ευθυγράμμιση με την Συμπαντική Ενέργεια.

Στους ανθρώπους, όπου η ενέργεια δεν είναι ξεκάθαρη, είναι δύσκολο να δούμε την ίδια ροή. Αυτό που δούλευε καλά στις κατώτερες δονήσεις του πλανήτη Γη, δεν έχει πια τα ίδια αποτελέσματα. Η ανθρωπότητα, ως σύνολο, άλλαξε οπτική και αν οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις θέλουν να επιζήσουν, πρέπει επίσης να ξεκινήσουν να κάνουν χώρο για τους εν-δυναμωμένους ανθρώπους. Ακόμα και σήμερα, βλέπουμε κυβερνήσεις να κάνουν πράγματα αντίθετα με την Συμπαντική Ροή. Αυτό συμβαίνει και με την εθνοκάθαρση. Η ιδέα ήταν να ξεκινήσουμε ως ξεχωριστά κομμάτια του Όλου και να επιστρέψουμε στο Ένα. Τώρα που τα καταφέρνουμε, υπάρχουν κάποιοι που φοβούνται και προσπαθούν να διατηρήσουν τα πάντα ξεχωριστά. Το Σύμπαν είναι σε μια διαδικασία μίξης των κομματιών του Όλου πάλι πίσω στο Ένα. Οι προσπάθειες αντίστασης ή αναστροφής αυτής της διαδικασίας είναι αντίθετες με την φυσιολογική ροή και δεν θα υποστηρίζονται πλέον στην Αρένα του Παιχνιδιού. Όταν υποστηρίζουμε αυτή τη μίξη της ανθρωπότητας, ευθυγραμμιζόμαστε φυσικά με τη ροή της ενέργειας στο Σύμπαν. Οι ηγέτες της παλιάς ενέργειας που εξακολουθούν να κινούνται με τον παλιό τρόπο, είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν ή απλά εναντιώνονται στην φυσιολογική ροή της ενέργειας που ψάχνει την επαν-ένωση, ή όπως λέει το γκρουπ – την εν-θύμηση.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στην ανάληψη και έκφραση της ενέργειάς μας είναι η επιλογή της πραγματικότητάς μας. Το γκρουπ λέει εδώ ότι έχουμε επιλογές τις οποίες δεν γνωρίζουμε. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι επιλογές είναι το κλειδί στην αποδοτική χρήση της δύναμής μας. Πολύ συχνά είναι κάποιες πολύ απλές επιλογές αυτές που καθορίζουν την οπτική μας για τα πάντα στον κόσμο μας. Ακόμα και η μικρότερη αλλαγή σε αυτή την οπτική αποκαλύπτει μια εντελώς νέα διάσταση πραγματικότητας. Το να μάθουμε να αλλάζουμε την πραγματικότητά μας ηθελημένα είναι ένα νέο κομμάτι του Παιχνιδιού. Τώρα τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πραγματικά ενδιαφέροντα στην Αρένα της Ελεύθερης Επιλογής.

Μεγάλες αγκαλιές,  Steve

 

Χαιρετισμούς από την Εστία.

Σας ευγνωμονούμε για την ευκαιρία να ενωθούμε με αυτό το κομμάτι της οικογένειάς μας για μια ακόμη φορά. Λόγω των πολλών προόδων που έχετε κάνει στην Αρένα του Παιχνιδιού, είναι δυνατόν να ξεκινήσουμε ένα νέο επίπεδο διαδικασίας εν-θύμησης. Από την Συμπαντική οπτική, αυτή η περίοδος είναι συναρπαστική. Οι δυνατότητες των νέων παραδειγμάτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους. Όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω σας. Ο καθένας σας έχει κερδίσει το δικαίωμα να βρίσκεται στη νέα αυτή πράξη του Παιχνιδιού. Θα είναι η πιο συναρπαστική πράξη μέχρι τώρα. Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην Αρένα του Παιχνιδιού προς μια υψηλότερη συνειδητότητα, σας επέτρεψε να βαδίσετε προς την δύναμή σας ενώ βρισκόσαστε ακόμα σε βιολογική μορφή. Βρίσκεστε σε μια διαδικασία να μεταφέρετε τη δύναμή σας ως άνθρωποι. Βρισκόμαστε εδώ με πληροφορίες για το πώς θα ανακτήσετε αυτή τη δύναμη και πώς θα την χρησιμοποιήσετε για το ανώτερο καλό όλων.

Μας τιμά βαθύτατα να είμαστε μέρους του Παιχνιδιού με αυτόν τον τρόπο. Εσείς μας έχετε καλέσει. Από τη δική μας οπτική, παρακολουθούμε κάθε κίνηση που γίνεται στην Αρένα του Παιχνιδιού. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που πολλοί από εσάς περούν. Βρισκόμαστε εδώ πάντα για να σας υποστηρίξουμε και να σας βοηθήσουμε σε κάθε σας κίνηση. Είναι η φύση της Αρένας του Παιχνιδιού να μην σας δίνουμε τις πληροφορίες, εκτός κι αν μας τις ζητήσετε. Λόγω της πρόθεσής σας να λαμβάνετε αυτό το υλικό κάνατε χώρο για εμάς να σας το προσφέρουμε. Γι’ αυτό σας είμαστε πραγματικά ευγνώμονες και σας ευχαριστούμε που μας το ζητάτε.

Έχουμε αναφέρει τη σημασία της επαν-ένωσης των πνευματικών οικογενειών αυτή την εποχή της εξέλιξής σας. Θέλουμε επίσης να γνωρίζετε ότι η διαδικασία εν-θύμησης για την οποία μιλάμε είναι σε εξέλιξη και σε αυτή την πλευρά του πέπλου. Αυτό που κάνατε με το να μας ζητάτε αυτές τις πληροφορίες είναι να μας επιτρέψετε να επαν-ενωθούμε με ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της οικογένειάς μας. Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο αυτής της διαδικασίας όπου τα αρχικά κομμάτια παίρνουν μορφή ως ολότητα ξανά. Ένας τρόπος να περιγράψουμε αυτό το φαινόμενο με δικούς σας όρους είναι να πούμε ότι το κεφάλι του Θεού γυρίζει στη θέση του. Οι πράξεις σας το δημιούργησαν αυτό. Πολλοί σε αυτή την πλευρά του πέπλου πήραν θέση περιμένοντας με αγωνία το αποτέλεσμα. Η επαν-ένωση, που συμβαίνει εδώ, κάνει χώρο για την εν-θύμηση της δια-διασταιακής σύνδεσης της οικογένειας. Ξεκίνησε στην δική σας διάσταση και τη δική μας επειδή ήταν εύκολο να συνδεθούν. Η σύνδεση της οικογένειας μεταξύ εμάς κι εσάς είναι πολύ βαθιά και δυνατή στην Αρένα του Παιχνιδιού. Επειδή είναι Θεϊκή αποστολή μας να προσφέρουμε βοήθεια στην οικογένεια στην Αρένα του Παιχνιδιού, βρισκόμαστε πάντα σε αρμονικό δονητικό επίπεδο μ’ εσάς. Με αυτόν τον τρόπο επικοινωνούμε.

Αν και αυτό το Γκρουπ δεν έχει ενσαρκωθεί στην Αρένα του Παιχνιδιού με ανθρώπινη μορφή, έχουμε άμεση επικοινωνία μαζί σας. Αυτός είναι ένας από τους ανώτερους σκοπούς μας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους σας παρακολουθούμε ως μέρος της Θεϊκής μας αποστολής. Αυτή η αποστολή εκτείνεται σε πολλά διαστασιακά επίπεδα ταυτόχρονα και συμπεριλαμβάνει πολλές ταυτόχρονες εναλλακτικές πραγματικότητες. Από τη δική μας οπτική, το Παιχνίδι όπως το αποκαλείτε, είναι πολύ πιο ενδιαφέρον απ’ όσο φαντάζεστε. Η έκταση της εξέλιξής σας θα σας πάει σε δυνατότητες μεγαλύτερες από την κατανόησή σας. Γι’ αυτό τον λόγο επιλέξαμε να σας μιλήσουμε για την δύναμη που είναι κληρονομικό σας δικαίωμα και η αληθινή κληρονομιά σας. Υπάρχουν ευδιάκριτα κλειδιά για να την χρησιμοποιήσετε στην πραγματικότητά σας καθημερινά.

Σ’ αυτή την συζήτηση για την δύναμή σας θα μιλήσουμε γι’ αυτά τα δονητικά επίπεδα. Στο δικό σας στάδιο εξέλιξης δεν μπορείτε να κατανοήσετε πλήρως τα διαστασιακά επίπεδα που υπάρχουν. Η έννοια αυτή είναι πολύ απλή για να την κατανοήσετε τώρα. Να έχετε υπομονή γιατί εξελίσσεστε με την ταχύτητα της αγάπης. Για τώρα, παρακαλούμε να καταλάβετε ότι τα δονητικά επίπεδα χωρίζουν τις πολλές διαστασιακές αρμονίες. Όπως οι συνηχούσες συχνότητες έλκουν η μια την άλλη στον κόσμο σας, έτσι συμβαίνει με όλες τις δονήσεις. Θέλουμε να επικυρώσουμε την κατανόησή σας ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές πραγματικότητες στην εμπειρία σας στην Αρένα του Παιχνιδιού. Με γνώση και εξάσκηση μπορεί κάποιος να κινείται ανάμεσα σε αυτές τις αναλλακτικές πραγματικότητες με τη θέλησή του. Αυτή είναι μια προσέγγιση ώστε να αναλάβετε τη δύναμή σας και να δημιουργήσετε την Εστία στη δική σας πλευρά του πέπλου. Το πέπλο έχει κρύψει την αλήθεια από εσάς στην Αρένα του Παιχνιδιού μέχρι τώρα. Τώρα που ξεπερνάτε την ανάγκη επιβίωσης, το πέπλο λεπταίνει. Είναι καιρός να απεικονίσουμε ξεκάθαρα τα εργαλεία για να κινείστε μεταξύ αυτών των κόσμων. Αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν στην μετάβασή σας από την τρίτη στην πέμπτη διάσταση.

Όλες οι δυνατές πραγματικότητες βρίσκονται σε δονητική αρμονία με το δονητικό επίπεδο από το οποίο ξεκινήσατε. Μόλις το καταλάβετε, η ζωή σας σε υψηλότερα επίπεδα θα γίνει πιο εύκολη. Όπως μια δόνηση δημιουργεί συμπαθητικές δονήσεις με αρμονικά βήματα, κάθε πράξη σε μια πραγματικότητα δημιουργεί συμπαθητικές δονήσεις σε όλες τις άλλες υπάρχουσες πραγματικότητες. Κι αυτό συμβαίνει τόσο συχνά που πολλές φορές αισθάνεστε ότι υπάρχει κάποιο χέρι που τακτοποιεί τα πράγματα για εσάς. Νιώθετε την πορεία του πνεύματος του ανώτερου εαυτού σας. Όταν σας λέμε πως όλα αυτά τα έχετε δημιουργήσει εσείς, νιώθετε την αλήθεια στην καρδιά σας. Ακόμα και τότε, δεν μπορείτε να το εξηγήσετε με την υπάρχουσα κατανόησή σας για την μηχανική. Για να απεικονίσουμε την μηχανική πίσω απ’ αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε την κιθάρα που αρέσει τόσο στον Φύλακα. Οι χορδές είναι τεντωμένες διαφορετικά κι έχουν διάφορα πάχη κι έτσι η κάθε μια παράγει μια συγκεκριμένη δόνηση. Φανταστείτε ένα δωμάτιο με πολλές κιθάρες, όλες κουρδισμένες το ίδιο. Όταν χτυπηθεί μια χορδή σε μια κιθάρα, δονεί την ίδια χορδή σε όλες τις κιθάρες. Αυτό είναι παρόμοιο με τη σύνδεση που έχετε με όλες τις εναλλακτικές πραγματικότητες που συν-υπάρχουν στην Αρένα του Παιχνιδιού. Κάθε πράξη σε οποιαδήποτε απ’ αυτές τις διαστάσεις δημιουργεί παρόμοια πράξη στις άλλες πραγματικότητες, όπως οι χορδές της κιθάρας. Όταν το μάθετε αυτό θα μπορέσετε να κινηθείτε από τη μια πραγματικότητα στην άλλη με τη θέλησή σας.

Πολλές πιθανές πραγματικότητες συνυπάρχουν ταυτόχρονα σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας στην Αρένα του Παιχνιδιού. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να κινηθείτε από τη μια στην άλλη. Για να εξηγήσουμε τι εννοούμε, καταλάβετε πως η μοναδική ενέργεια που υπάρχει στην πραγματικότητά σας είναι η δική σας. Εσείς είσαστε το κέντρο του δικού σας Σύμπαντος. Αυτός είναι ο λόγος που σας ζητάμε επανειλημμένα να εστιάζετε την ενέργειά σας. Αυτό αντιπροσωπεύει τη φυσική ροή της ενέργειας στο Σύμπαν.

Το κλειδί για την κίνηση μεταξύ εναλλακτικών πραγματικοτήτων είναι η γωνία της οπτικής από την οποία παρατηρείτε το Παιχνίδι. Θα χρησιμοποιήσουμε την λήψη μιας ταινίας σε ένα γήπεδο για να σας εξηγήσουμε. Φανταστείτε τον εαυτό σας να στέκεστε στην γραμμή της περιοχής σε ένα γήπεδο. Αυτός είναι ο πραγματικός εαυτός σας που υπάρχει σε όλες τις πραγματικότητες. Αφού είσαστε το κέντρο του δικού σας Σύμπαντος, πάντα έχετε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία. Στην άλλη άκρη του γηπέδου υπάρχουν πολλές άλλες εναλλακτικές πραγματικότητες δίπλα δίπλα. Μοιάζουν σαν διαφορετικά φόντα στο Παιχνίδι σας. Αυτά τα φόντα είναι εναλλακτικές πραγματικότητες που λειτουργούν ταυτόχρονα. Στην άλλη άκρη του γηπέδου υπάρχει μια κάμερα που δίνει ζωή στο Παιχνίδι. Αυτή είναι η οπτική σας. Για να βάλετε τον εαυτό σας σε μια άλλη πραγματικότητα, απλά μετακινήστε την κάμερα. Αλλάζοντας την οπτική σας, θα δείτε τον εαυτό σας να υπάρχει σε διαφορετικό φόντο και να παίζει σε διαφορετική πραγματικότητα. Από τη δική μας οπτική σας λέμε ότι πράξεις και οι επιλογές που κάνετε σε οποιοδήποτε φόντο, καθρεφτίζονται σε όλα τα φόντα. Αφού τα φόντα είναι διαφορετικά, είναι δυνατόν να έχετε διαφορετική αντίδραση σε κάθε ένα απ’ αυτά. Έτσι είναι δυνατόν να παίζονται πολλές ταινίες ταυτόχρονα. Το ποια πραγματικότητα βιώνετε εξαρτάται από τη θέση της κάμερας. Με τα φόντα να βρίσκονται εκατό μέτρα μακριά και την κάμερα μόνο έντεκα μέτρα μακριά σας, ακόμα και η μικρότερη αλλαγή οπτικής παράγει μια δραματική αλλαγή στην πραγματικότητά σας. Σας λέμε ότι το πλήρες σενάριο ξεδιπλώνεται  σε κάθε ένα από αυτά τα φόντασκηνικά ταυτόχρονα κι όμως υπάρχει μόνο μια κάμερα η οποία ακολουθεί μια ιστορία.

Στην εξέλιξή σας ως άνθρωποι που κινούνται προς ένα ανώτερο επίπεδο, κάποιοι έχετε δει τις αποδείξεις αυτών των ιστοριών να διασταυρώνονται μεταξύ τους. Είναι επίσης δυνατόν να “πέσετε” πάνω στον εαυτό σας σε μια άλλη διάσταση κι όμως η συνάντηση αυτή θα είναι στην καλύτερη περίπτωση σύντομη. Τον περισσότερο καιρό οι αποδείξεις σας για άλλες διαστάσεις θα είναι αόριστες. Ακόμη κι αν η ταινία λέει ότι υπάρχουν πολλές ιστορίες που παίζουν ταυτόχρονα, η αλήθεια είναι ότι αφού εσείς είσαστε το κέντρο του Σύμπαντός σας, βρίσκεστε μονάχα σε μια πραγματικότητα κάθε φορά.

Οι πληροφορίες που σας δώσαμε μέχρι τώρα σ’ αυτό το θέμα, διέδωσαν σπόρους που μεταφέρατε για πολύ καιρό. Αυτοί οι σπόροι αρχίζουν να βγάζουν ρίζες. Η συνειδητή κίνηση από μια πραγματικότητα σε μια άλλη είναι ένα από τα εργαλεία για να ζείτε σε υψηλότερες δονήσεις. Αν και πολλοί από εσάς έχετε αλλάξει αυτές τις πραγματικότητες από καιρό σε καιρό, πολύ λίγοι το κάνατε ηθελημένα. Σας λέμε πως αυτό είναι κάτι που θα επικρατήσει στην Αρένα του Παιχνιδιού καθώς η συλλογική δόνηση της ανθρωπότητας συνεχίζει να αυξάνεται. Αν και η αλλαγή της πραγματικότητας στον χρόνο δεν υποστηρίζεται ακόμα, δεν θα αργήσουν οι ηθελημένες αλλαγές πραγματικοτήτων να γίνουν συνηθισμένες.

Όλες οι πληροφορίες είναι απλά πληροφορίες μέχρι να τις τοποθετήσετε στην καθημερινότητά σας. Αυτό που σας προσφέρουμε στη συνέχεια είναι ένας τρόπος να ξεκινήσετε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία τώρα. Τα εργαλεία αυτά είναι τρία:

Αλλαγή Προοπτικής

Έχουμε πει ότι αν δεν σας αρέσει η μέρα σας, μπορείτε να την ξεκινήσετε ξανά όποτε θέλετε. Αυτή είναι μια συνειδητή επιλογή και πραγματοποιείται μετακινώντας την οπτική σας γωνία. Καθώς μετακινείτε την κάμερα, μπορείτε να δείτε ότι ο κεντρικός ήρωας βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην κάμερα από το φόντο. Γι’ αυτό, ακόμα και η μικρότερη κίνηση θα δημιουργήσει δραστικές αλλαγές στο σκηνικό του έργου σας.

Σας είπαμε ότι από την αντίληψή σας, αυτό που κάνετε φαίνεται σαν Παιχνίδι. Πνεύματα μεταμφιέζονται σε φυσαλίδες βιολογίας και πολλές φορές παίρνουν τις καταστάσεις πολύ στα σοβαρά. Συχνά αυτή η αντίληψη σας απαγορεύει να μετακινήσετε την κάμερα. Το να δείτε τους εαυτούς σας σαν παίκτες στην Αρένα του Παιχνιδιού είναι στην πραγματικότητα πιο εύκολο από την αντίληψή σας για την πραγματικότητα σε ανθρώπινη μορφή. Αν μπορούσαμε να σας αποκαλύψουμε την αληθινή σας μεγαλοπρέπεια, το εγώ σας δεν θα σας άφηνε να την κατανοήσετε. Σας λέμε πως δεν υπάρχουν λάθος στροφές στην Αρένα του Παιχνιδιού κι όμως δυσκολεύεστε να το καταλάβετε. Κι όμως, σας λέμε πως είναι η αλήθεια.

Εξασκηθείτε στην τέχνη της αλλαγής της οπτικής έστω κι ελάχιστα. Παίξτε το Παιχνίδι κι απολαύστε τις κινήσεις άσχετα με το πού θα σας οδηγήσουν. Μετακινήστε την οπτική σας γωνία μέχρι η κάμερα κοιτάζει ένα φόντο που θα σας αρέσει. Αυτό σας ήταν χρήσιμο στο παρελθόν και συχνά αναφέρεστε σ’ αυτό ως θετική σκέψη. Όλες οι καταστάσεις περιέχουν τη δυνατότητα θετικής αντίληψης. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι κάποιος βλέπει ένα γεγονός σε αρνητικό φόντο χωρίς να γνωρίζει ότι μπορεί να το αλλάξει. Ψάξτε γι’ αυτά και τολμήστε να τα αλλάξετε σε μια πραγματικότητα που σας αρέσει. Οι δυνάμεις σας είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ όσο μπορείτε να κατανοήσετε. Η προσεκτική επιλογή των σκέψεων που επιτρέπετε να μένουν στο μυαλό σας αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ηθελημένης επιλογής της πραγματικότητάς σας. Αν δεν σας αρέσει η πραγματικότητά σας, ξεκινήστε αλλάζοντας το φόντο πάνω στο οποίο την βλέπετε.

Πρώτη Τοποθέτηση

Η πρώτη τοποθέτηση απέναντι σε ένα γεγονός συνήθως είναι το κλειδί για την οπτική σας γωνία. Τα Πνεύματα που μεταμφιέστηκαν σε ανθρώπινη μορφή δεν έχουν συνηθίσει να αλλάζουν την αντίληψή τους από τη στιγμή που την απέκτησαν. Αφού δείτε ένα γεγονός σε κάποιο φόντο, έχετε την τάση να πιστεύετε πως δεν αλλάζει. Αν και δεν είναι πάντα εύκολο να αλλάξετε την πραγματικότητά σας, σας λέμε πως το να αναπτύξετε τη συνήθεια μιας θετικής πρώτης τοποθέτησης σε κάποιο θέμα είναι συνήθως πιο εύκολη από το να την αλλάξετε αργότερα. Αναπτύξτε υγιείς συνήθειες πρώτης τοποθέτησης και θα δείτε αμέσως διαφορά στο περιβάλλον σας. Ψάξτε για τα κλειδιά γιατί σε όλες τις καταστάσεις υπάρχουν τα κλειδιά που δείχνουν την πρώτη τοποθέτηση για το ανώτερο καλό.

Να σας εξηγήσουμε αυτή την έννοια. Όταν ανοίξετε το ταχυδρομείο σας, βρίσκετε ένα γράμμα από την τράπεζα που λέει πως δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στον λογαριασμό σας για να πληρωθεί η επιταγή που υπογράψατε. Εκείνη τη στιγμή έχετε επιλογές που οι περισσότεροι δεν γνωρίζετε. Αυτές οι επιλογές κρατούν το κλειδί για το αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος. Το γράμμα σας είπε πως οι πληροφορίες για τον λογαριασμό σας και τα χρήματα που υπάρχουν σ’ αυτόν είναι λάθος. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει έλλειψη πληροφοριών. Ο φόβος είναι απλά έλλειψη πληροφόρησης. Όπως οι δονήσεις έλκουν η μία την άλλη, η πρώτη σας τοποθέτηση είναι ο φόβος. Έτσι, η πρώτη τοποθέτηση της κάμεράς σας είναι απέναντι σ’ ένα φόντο φόβου και δημιουργεί το σκηνικό για να παιχτεί αυτός ο φόβος. Πίσω από το πέπλο σας εν-θυμίζουμε ότι μπορείτε να δείτε μόνο ό,τι υπάρχει πίσω σας στον γραμμικό χρόνο. Βλέποντας αυτό το γεγονός εκ των υστέρων, μπορεί να δείτε πως ως αποτέλεσμα αυτού του γράμματος επισκεφθήκατε την τράπεζα κι εκεί γνωρίσατε κάποιον που άλλαξε τη ζωή σας προς το καλύτερο. Το γράμμα ήταν μόνο το κοσμικό σκούντημα για να θέσει σε κίνηση αυτή τη συνάντηση για το ανώτερο καλό σας. Τώρα επιστρέψτε στην αρχή και φανταστείτε ότι κοιτάζετε το γράμμα και το ανοίγετε με την αναμονή του καλύτερου που μπορεί να σας συμβεί. Έτσι ανοίγετε την ειδοποίηση από την τράπεζα σαν να ανοίγατε ένα δώρο γενεθλίων. Η ενέργεια του ανοίγματος του γράμματος καθορίζει το αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις επειδή είναι η πρώτη τοποθέτηση. Έτσι, μαθαίνοντας να τοποθετείστε με την προσμονή του μεγαλύτερου καλού σε όλες τις καταστάσεις, τοποθετείτε όλες τις εμπειρίες πάνω σ’ ένα φόντο που υποστηρίζει αυτή την πραγματικότητα. Να περιμένετε ένα θαύμα και θα το δημιουργήσετε. Τόσο μεγάλη είναι η πραγματική σας δύναμη. Ελπίζουμε πραγματικά να μην είναι τόσο απλό αυτό για να το κατανοήσετε.

Χρονική Μετατόπιση

Έχουμε μιλήσει για τη χρονική μετατόπιση σε σχέση με τις εμπειρίες σας στην Αρένα του Παιχνιδιού. Κινείστε γρήγορα από μια εμπειρία στον γραμμικό χρόνο προς μια στον κυκλικό χρόνο ή τον χρόνο του τώρα. Στον κυκλικό χρόνο κάποιος μπορεί εύκολα να κινείται μεταξύ διαστασιακών πραγματικοτήτων ανά πάσα στιγμή. Στον γραμμικό χρόνο υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ αυτού που γνωρίζετε ως παρελθόν, παρόν και μέλλον. Στον κυκλικό χρόνο όλα αυτά είναι ένα. Η χρονική μετατόπιση στην Αρένα του Παιχνιδιού δεν υποστηρίζεται ακόμα πλήρως κι έτσι η ανθρωπότητα δεν μπορεί προς το παρόν να αλλάξει τις διαστασιακές πραγματικότητες προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό θα το δείτε καθώς η  συλλογική δόνηση του πλανήτη αυξάνεται για να υποστηρίξει αυτή την κατανόηση. Για τώρα, θα σας πούμε απλά ότι είναι εύκολα δυνατό να αλλάξετε διαστασιακές πραγματικότητες προς αυτό που ονομάζετε παρελθόν. Αν κάποιος ταξίδευε στο παρελθόν και βίωνε διαφορετικές πραγματικότητες, θα μπορούσε να φυτέψει πολύτιμους σπόρους για τις μελλοντικές του εμπειρίες σ’ αυτό που ονομάζετε παρόν. Το δύσκολο είναι να καταλάβετε πως δεν θα υπάρχει συνειδητή ανάμνηση του φυτέματος αυτών των σπόρων. Ακόμα κι έτσι, τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια.

Να σας εξηγήσουμε. Δείτε τον εαυτό σας στο κέντρο και επιτρέψτε στην φαντασία σας να βρει μια εναλλακτική πραγματικότητα στην οποία και θα εστιάσετε. Απελευθερώστε την ανάγκη της ιστορικής ακρίβειας επειδή μπορεί να μην ισχύει σ’ εκείνον τον κόσμο. Δείτε πως είσαστε εκεί πραγματικά αν και θα υπάρχουν εμφανείς διαφορές. Τώρα δείτε πώς το φόντο είναι διαφορετικό από την πραγματικότητα που βιώνετε τώρα. Μερικά από τα πράγματα που βλέπετε είναι περίεργα, αν και φαίνονται οικεία. Μάθετε τον νεότερο εαυτό σας σ’ αυτή την πραγματικότητα και ρωτήστε τον τι είναι εκείνο που χρειάζεται για να πραγματοποιήσει το ανώτερο καλό του. Γεμίστε τα κενά. Φυτέψτε ηθελημένα τους σπόρους της επιτυχίας γι’ αυτό το άτομο στην εναλλακτική πραγματικότητα. Βρείτε τις πληροφορίες που λείπουν και δώστε τις. Μάθετε σε αυτό το άτομο αυτό που πρέπει να μάθει περισσότερο απ’ όλα. Έτσι κι αλλιώς είσαστε αυθεντίες στο θέμα αυτό. Φροντίστε αυτό το άτομο με αγάπη και κατανόηση. Φερθείτε του με τον μεγαλύτερο σεβασμό, τη μεγαλύτερη τιμή και απόλυτη αγάπη. Να κάνετε αυτή την άσκηση συχνά και δημιουργήστε μια σχέση με τον άλλο σας εαυτό έως ότου σας απελευθερώσει με αγάπη.

Είμαστε μαζί σας για πάρα πολύ καιρό. Για αιώνες προσφέραμε αυτές τις πληροφορίες σε αυτιά που δεν άκουγαν. Η αγάπη μας προς εσάς είναι απερίγραπτη με ανθρώπινους όρους. Νιώστε την τώρα και να την έχετε μαζί σας πάντοτε. Αν ποτέ νιώσετε πως αυτή η αγάπη σας ξεφεύγει, δώστε την ελεύθερα σε κάποιον άλλον και θα επιστρέψει πίσω σ’ εσάς. Είναι καιρός να βαδίσετε πλήρως προς στην δύναμή σας. Σας ζητάμε να μην παραδίνετε τη δύναμή σας σε κανέναν. Ούτε σ’ εμάς. Η ανώτατη έκφρασή μας είναι να σας βοηθάμε να αναλαμβάνετε τη δύναμή σας. Είναι η ανώτατη τιμή για εμάς να επανα-συνδεόμαστε μ’ αυτό το κομμάτι της οικογένειάς μας. Η δύναμη ρέει βαθιά στην αγάπη μας προς εσάς. Το να αναλαμβάνετε αυτή τη δύναμη μας δίνει τη μεγαλύτερη χαρά. Όταν εν-θυμάστε ποιοι είστε, εν-θυμάστε εμάς.

Με τη μεγαλύτερη τιμή όλων, σας ζητάμε να φέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό, να φροντίζεστε μεταξύ σας και να παίζετε καλά μαζί.

Espavo!

 

μετάφραση:  Νίκος Πνευματικός

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!