November 2016

We maken de juiste afslag, rechtsaf

Gegroet dierbaren ik ben de bewaarder van Tijd.

Zijn jullie klaar voor de juiste afslag, gaan jullie mee rechtsaf?

We komen vandaag langs, kijken naar jullie energie, het spel is goed op weg, en wij zijn verbaasd. Verbaasd dat jullie allemaal in staat zijn om op deze tijdlijn net te doen alsof je een mens bent. Ik ben de bewaarder van Tijd en ik ben gekomen om een beetje van het pad dat voor je ligt te delen met jullie. Denk eens aan een tijd waarin je als passagier in een auto zat, kan iedere tijd zijn. Je hebt een gesprek met de bestuurder en plotseling maakt die een drastische beweging en moet je jezelf vasthouden. Je wordt tegen de zijkanten van de auto geslingerd en wanneer je weer rechtop zit ga je gewoon door met je gesprek. En dan komt er een afslag aan, een grote, ben je er klaar voor? Daar willen we een beetje over vertellen. Op 27 september kwam er een grote golf binnen, en die rolt nog steeds door. Deze golf brengt de hele mensheid op een nieuw niveau, overal. En niet alleen de mensheid maar ook de planten, dieren, stenen en bladeren. Het is mooi om te zien hoe het werkt en hoe jullie in staat zijn om die energie op verschillende manieren te gebruiken. En we vertellen jullie dat we op het punt staan een andere richting in te slaan. Stel je weer voor, je rijdt in een auto. Je houdt de auto recht op de weg, je rijdt lekker, voor iedereen in de auto. Maar er zijn tijden, dierbaren dat andere bestuurders niet op de weg letten. Elrah bijvoorbeeld kan autorijden als geen ander, hij gaat heen en weer in tijd en ruimte. Wat jullie nu ervaren is de mogelijkheid om de bocht in de weg, de verandering, aan te zien komen, jezelf perfect te positioneren en met weinig moeite van richting te veranderen. Je zult erg effectief rijden, dicht langs re randen en met effect de bocht nemen zonder ergens tegenaan te botsen. Maar wanneer komt die bocht. Dat zal voor iedereen een andere ervaring zijn maar de meesten zullen het de komende vier maanden gaan meemaken, grofweg tot april volgend haar. Je bent je al aan het voorbereiden en je zult de veranderingen als zien. Waarom? Simpelweg omdat de mensheid zich opricht. Omdat de hogere vibratie ons in staat stelt meer te zien dan ooit tevoren. Je hebt de mogelijkheid om jezelf op het punt van de minste weerstand te plaatsen en alles in een keer te doorzien voordat je de bocht neemt. De bocht verandert de richting van de hele mensheid. Heel mooi en de E familie is massaal aanwezig op aarde om dit te begeleiden, meer dan ooit in de geschiedenis.

Weg van de minste weerstand

Ja, er zijn meer mensen op aarde dan ooit tevoren, en dan rekenen we inclusief Lemurie en Atlantis. Echter er veranderd veel omdat we het kritieke massapunt van 8 miljard aan het bereiken zijn. We bereiken het nog niet in het begin van 2017, maar dat is het andere deel van dit verhaal. De verandering van richting wordt voorbereid maar treedt pas in werking wanneer alles gaat bewegen. Hoe is dat mogelijk? Je onderzoekt dit soort dingen dagelijks, je kijkt naar je regels en evalueert ze, stelt ze zonodig bij. En dat is mooi, goed gedaan. Het betekend dat je bereid en in staat bent om te evolueren naar een volgend niveau waar je kunt zien. Je ben in staat om met je hoof en je hart zaken te rechtvaardigen, meer dan ooit tevoren, Je bent weggedraaid van het scenario van Lemurie, waar twee lijnen samenkwamen op het juiste moment. Ongeveer een jaar geleden heb je ervaren dat een nieuwe richting een draai voor de hele mensheid inhoudt. En dat punt staat weer recht voor jullie dierbaren. En nu dat zich begint te ontvouwen heb je nieuwe vaardigheden en vindt en aardt jij je passie voor het leven op nieuwe manieren. In werkelijkheid zal het je leven eenvoudiger maken. Alle argumenten, discussies, verkiezingen en al die zaken meer hebben geleid naar dit punt waarop de hele mensheid van richting kan veranderen. Betekent dit dat je dit zult zien> Nee, want bochten merk je pas wanneer je er precies voor staat en als je ze genomen hebt zie je ze niet meer in je achteruitkijkspiegel. Verwacht er dus ook niet te veel van , maar wees wel voorbereidt om jezelf zo neer te zetten dat je op de weg van de minste weerstand bent als je de bocht neemt

Technologische vooruitgang.

Er spelen zoveel dingen tegelijkertijd dierbaren, en ja, er is een kans dat systemen imploderen vanwege de grote veranderingen die niets te maken hebben met de integriteit van de mensheid, maar dat is nou eenmaal wat er kan gebeuren als je twee verschillende vibraties het- tegengesteld aan elkaar- want die twee kunnen elkaar neutraliseren. Het is feitelijk een combinatie van de wet van Newton en de wet van de Spiritualiteit. We zullen dit vanaf een hoger perspectief neerzetten. Jullie staan op een kritisch kruispunt en qua evolutie en technologie valt het te vergelijken met jullie werk op Atlantis, maar dat pad destijds afgesneden. Jullie kunnen nu het pad oppakken, daar waar Atlantis stopte, maar in plaats van naar de biologische kant van deze vooruitgang, naar de technologische kant van die vooruitgang kijken en daarop doorgaan. Jullie creëren cognitieve computers, computers die zelfstandig kunnen denken, en natuurlijk is het de grootste angst van mensen dat computers slimmer zullen worden dan mensen. Maar betekent het dat computers ons zullen opsluiten en de wereld over zullen nemen?  Dat is een mogelijkheid maar er zijn er nog veel meer en die ander mogelijkheden zijn interessant om te bekijken. Wat voor ons ligt is een vraag die gaat over de mensheid. Wanneer je een bewustzijn creëert, hoe gaat dat dan in zijn werk? Hoe ga je jet noemen en welke rechten geef je het? Om eerlijk te zijn is niemand gewend aan de rol van ontwikkelaar, we zijn wel gewend aan het ontkennen van al onze vaardigheden. Jullie hebben er geen probleem mee om je energie aan een plant of een dier te geven maar ontvangen is moeilijk voor jullie. Neem die stap maar dierbaren, je bent er bijna.

Vangnet

We willen iets delen wat jullie al weten; we hebben jullie, we zijn jullie veiligheidnet. We doen ons best om jullie te beschermen omdat jullie individuele essentie van licht erg belangrijk is voor het geheel en voor de evolutie van de mensheid. Dierbaren, wij zijn iet gescheiden van jullie. Wij zijn deel van hetzelfde pad, net zoals jullie deel van elkaar zijn. Jullie begeven je in de goede richting,  openen jezelf voor nieuwe vaardigheden en ontdekken werelden die jullie niet meer hebben gezien sinds de tijden van Lemurie. Het was in Lemurie waar jullie de diepe verbindingen met elkaar hadden. Het was geen enkel probleem om je te verbinden door simpelweg te zeggen: “ Jij bent een deel van mij, ik voel jou, ik voel je noden, ik zal opzij stappen en ruimte voor jou maken”. Jullie kunnen op zoveel manieren werken met deze vaardigheid. Jullie allemaal zijn aan het aarden, precies waar jullie zijn, op de juiste plek. In Lemurie waren jullie al verbonden, deden hetzelfde werk en woonden in dezelfde ‘bijenkorven’. Jullie communiceerden allemaal met elkaar maar hadden wel het onderscheid van ieder zijn eigen individuele ding doen en hebben. Het ging om het doen van het werk, ieder op zijn eigen manier, hoe dan ook. Daar gaat het nu ook over en het is zelfs mogelijk dat velen van jullie je Lemurische zelf gaan ontmoeten. Energie komt en gaat en kan naar omstandigheden overweldigend zijn. En alles wat jij kunt doen is op een andere manier gewoon proberen. Werk een beetje meer, of langer, wanneer je de kans krijgt, weet dat we je steunen. En is het dan mogelijk dat je van de weg afvliegt als je de bocht neemt? Ja natuurlijk, en dat zul je velen zien doen, maar jij zal dat niet doen. Want wij hebben een vangnet voor jou, helemaal voor diegenen die kritische delen mee naar Aarde hebben genomen. We eren jullie op manieren die jullie niet kunnen bevatten. We houden van jullie dierbaren, en dat kun je wel begrijpen.

De E-familie

Neem de volgende stappen met vreugde, bereid jezelf voor om een ander deel van jezelf te ontmoeten, je zelf die je was in de tijd van Lemurie. Je zult je meer herinneren dan dat je zult leren maar we hopen dat je herinnert omdat je daar in een maatschappij leefde die elkaar bekrachtigde, en daarom hebben jullie dat de E-familie genoemd. E van Empowerment ofwel bekrachtigen. De E-familie is steeds weer geïncarneerd en het is hun missie om op specifieke momenten in de evolutie mensenrechten te eren. Een van de grootst stukken die de E-familie bij zich heeft zijn mensenrechten. De E-familie is nu verantwoordelijk voor deze verandering van richting, die een nieuwe inzet, verplichting, met zich meebrengt. Het is een manier om licht te activeren in allemaal verschillende nieuwe richtingen.  We laten jullie ook weten dat een en ander voorbereid wordt, hoewel we niet de details geven, die kun je zelf invullen. We proberen jullie voor te bereiden op wat er na de afslag, na de bocht ligt. De maatschappij heeft de vaardigheid om te groeien en te ontwikkelen op de mooiste manieren en die tijd is aangebroken op aarde. Als scheppers van die werkelijkheid zijn jullie daar verantwoordelijk voor. De E-familie is samengekomen en ze doen geweldig werk. Weet dat jullie pad verlicht wordt en begeleid wordt door Thuis, we houden jullie in de gaten. We eren elk deel van wat jullie doen en we zullen het pad schoonvegen waar het maar kan. We vragen jullie om hetzelfde voor elkaar te doen, want het begin van een maatschappij die elkaar bekrachtigd is wat jullie nu bouwen. Weet dat je soms door een dal moet gaan om de top te bereiken, maar de verandering van richting zal niet slecht zijn. Ben je er klaar voor? Wij zijn er klaar voor. Het is met de grootste eer dat we jullie op deze manier groeten. We vragen jullie om elkaar met respect te behandelen wanneer je maar kunt, ieder mogelijkheid om voor elkaar te zorgen aan wilt grijpen en goed samen wil speken op deze nieuwe Aarde. Ik ben de bewaarder van Tijd.

Espavo.

The groep

Het woord Espavo is een vroeg Lemuriaanse groet : “Dank je dat je in je kracht gaat staan. ”

 

 

Hartsverbindingen

– Focus op het goede leven –

 

door Barbara Rother

De meesten van jullie kennen het verhaal van onze 21-jarige kat en hoe we die verloren. Iedereen die wel eens een huisdier verloren heeft weet dat je een rouwperiode door moet. Wij deden dat ook en wisten na drie weken dat het tijd werd om een hond uit het asiel in huis te nemen. Ik weet dat Merlin, onze magische zwarte kat, tegen mij hoorde fluisteren van tijd tot tijd. En de afgelopen drie maanden is Sadie het zonnetje in ons huishouden geworden, onze hond. Maar, zoals met ieder familielid, heb je ups en downs in het vormen van de relatie en het bouwen van een band met elkaar. Sadie past zo goed bij ons, ze is zacht en vol onvoorwaardelijke liefde. Ze is precies wat wij nodig hadden om in beweging te komen. We ontdekken tijdens het wandelen zelfs restaurants waar ze speciaal aan honden hebben gedacht en waar de hond ook eten krijgt als je er eet. We waren totaal gelukkig toen we haar adopteerden. Een week nadat we haar hadden opgehaald stonden we voor het huis om onze zoon Austin, en kleinzoon, uit te zwaaien. Mijn zwager was op visite en stond bij ons met de baby. Steve was binnen. En net toe Sadie en ik naar buiten liepen om afscheid te nemen gebeurde er iets gruwelijks. Sadie zat aan de riem maar brak los en rende op een man af die met zijn hond voor ons huis langs liep. Hij schreeuwde naar ons: “Is jullie hond vriendelijk?” Ik riep terug dat ik dacht van wel maar dat we haar nog maar een week hadden dus ik wist het niet zeker. Ik haalde de hond terug maar Sadie had de angst en woede van deze man al gevoeld en beide honden reageerden, tot mijn verbazing, agressief. De man begon peperspray naar mij en Sadie te sprayen. Austin gaf zijn zoon aan mijn zwager om mij en Sadie te kunnen helpen. De man werd gek en sprayde ook peperspray naar Austin. Austin kon de hond naar binnen krijgen en de man ging maar door in zijn boosheid met bedreigingen en hij zoude politie bellen en de dierenpolitie enzovoort.  Ik zei dat hij vooral zijn gang moest gaan en dat ik sowieso ging bellen om zijn reactie te rapporteren. De man ging uiteindelijk al vloekend weg. Het was een ongelofelijke nare ervaring. Ik had Sadie nog nooit zo zien reageren. Ik had het gevoel dat hij mij beschermde en de nare energie van deze man opgepikt had. Terwijl ik het huis inliep was het nare effect van de peperspray voelbaar voor ons allemaal. Onze ogen en huid brandden. Zelfs Steven en mijn zwager voelden het want de chemische verbinding van de peperspray geeft af op alles.

Ik werd pas echt kwaad toen ik merkte dat mijn kleinzoon de pijn ook voelde, alleen maar omdat hij ons aanraakte. We wasten het zo goed en kwaad als het ging af maar het effect bleef. De politie en dierenpolitie kwamen inderdaad langs en bevestigden dat de man overdreven gereageerd had, en ze vroegen ons of we aangifte wilden doen. We zeiden nee, maar vroegen of we met hem mochten praten. Het bleek dat de man de zoon was van een lieve vrouw die bij ons in de straat woont. De hond is te sterk voor haar en daarom moet haar zoon komen om hem uit te laten. Ze verontschuldigde zich voor het gedrag van haar zoon terwijl ze tegelijkertijd vertelde hoe belangrijk het was dat wij onze hond aan de lijn moesten houden. Ik legde uit dat ik dat ook vond maar dat Sadie deze keer gewoon te snel was geweest. Ik heb haar altijd aan de lijn voordat we de deur uitgaan. De vrouw vertelde dat ze de dag ervoor aangevallen en gebeten was door de hond van de buren, die was ontsnapt uit de tuin. Zij en haar zoon waren daardoor erg op hun hoede bij andere honden. Wij hebben vrede met de vrouw die onze buurvrouw is maar de zoon zit helaas nog vol negativiteit.  Ik probeerde erboven te staan wanneer wij hem zien als we met Sadie aan het wandelen zijn. Maar ik merkte dat dit gevoel verdween toen ik Sadie weer dagelijks uitliet. Ik voelde de vreugde van de buren die naar buiten kwamen en mij complimenten gaven over het goede gedrag van Sadie. We deelden verhalen over asielhonden en dat ze zo’n zegen in ons leven zijn.

En toen stopte er op een dag een FedEx truck voor de deur. Ik was een beetje ambivalent want ik wist niet hoe Sadie zou reageren. De bestuurder zag haar en zei “Wat een mooie hond”. Sadie begon direct te kwispelen en trok mij naar de bestuurster. Ze gaf Sadie een hondenbot en we hadden een geweldig gesprek. Ik weet het, net zoals mensen, reageren honden op positieve of negatieve energie. Ik kies ervoor om mij te focussen op positieve mensen in plaats van op degenen die mijn wereld op zijn kop willen zetten met negativiteit.  Ik probeer liefde te sturen naar negatieve mensen, want wellicht is hun leven ongelukkig en reageren ze dit alleen maar op deze manier af, ik weet het niet. We hoeven niet met iedereen overweg te kunnen maar ik weet wanneer ik me niet goed voel over iemand en mezelf betrap op negatieve gedachten dat ik mijn eigen hart verzwaar. Dus ik kies wie ik onderdeel van mijn leven laat zijn en laat anderen zijn wie zij willen zijn met het begrip dat we allemaal het beste voor hebben met elkaar. We weten niet waar een ander doorheen gaat dus ik oefen geduld. De dierenarts legde me uit dat we niet weten wat de achtergrond van een asielhond is. Alles wat ik weet is dat Sadie veel liefde nodig heeft en dat zij meer dan bereid is dat terug te geven, en wij zijn meer dan bereid haar onvoorwaardelijk lief te hebben. Maar ik heb Sadie wel ingeschreven voor een gehoorzaamheidscursus zodat zij de beste hond kan worden die ze kan zijn. Ik moedig iedereen aan om te focussen op het goede in het leven. Want waar wij ons op focussen creëert zichzelf.

 

Met liefde en licht,

Barbara Rother

 

Speciaal verzoek: Copyright 2016 Espavo. Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.