Mei 2015

Muziek van Thuis
De levensritmes

Gegroet Dierbaren, Jullie zien er zo levendig uit vandaag!

Het is magisch voor ons om vanaf dit perspectief naar jullie te kijken te en de energetische veranderingen te zien die overal plaatsvinden. De magie is begonnen op planeet Aarde en jullie verschuiven je energie allemaal op een hele magische manier. En sinds het vandaag al een aantal keren voorbijgekomen is willen we met jullie praten over muziek. Welke rol speelt muziek in jullie leven?

Meesterschap van Muziek

Op de meeste plaatsen beschouwen mensen muziek als iets voor op de achtergrond. Voor het grootse gedeelte hebben jullie muziek op jullie tijdlijn ondergebracht bij ‘entertainment’, en dat was jullie goed recht. Het interessante deel is dat muziek zoveel meer is dan alleen maar entertainment. Velen van jullie beschouwen jezelf als muzikaal, anderen vinden juist dat ze niet muzikaal zijn. Sommigen van jullie zeggen dat ze vals zingen en daarom dus maar afstand houden van muziek en niet hardop zullen zingen. Maar hebben jullie je ooit gerealiseerd dat als je ‘vals’ zingt of geen melodie kan volgen dat je, wat je nodig had om muzikaal meesterschap te behalen, als hebt gehaald in een vorig leven? Hier komt het werkelijk interessante van muziek; het cumuleert van leven tot leven. Er is geen goed of fout want het is de werkelijkheid zo dat je, als je een instrument oppakt dat je werkelijk boeit en je past, de expressie hebt om de vibratie van Thuis hier kunt creëren met je instrument.

De innerlijke Ritmes – Innerlijke muziek van Thuis.

Velen van jullie creëren muziek wanneer je praat, hoewel jij je er niet van bewust bent. Je denkt “ Ik doe dat niet want ik ben toondoof. Ik kan geen toon houden, en natuurlijk ga ik daarom niet zingen”. De waarheid is dat jullie allemaal diep in jezelf ritmes hebben die aan het veranderen zijn en dat opent de mogelijkheden van de mensheid om zichzelf op een hele ander manier te gaan zien. De magie is begonnen dierbaren. Stel je voor, vroegere tijden, ver voordat jullie geschiedenis opgeschreven werd, die vroegere mensen maakten geluid. In het begin deden een aantal botten prima dienst als ritme instrument.

Jullie hebben geleerd om op die manier te communiceren en jullie hebben dat op verschillende manieren in verschillende culturen gebruikt terwijl jullie als mensheid evolueerden. Vervolgens begonnen jullie te werken met noten en werden jullie je bewust van de reikwijdte van je eigen stem. Jullie vonden of maakten instrumenten die, op zijn minst, een heel klein beetje energie van thuis weergaven. De muziek die jullie steeds horen is muziek van Thuis. Dat is het mooie deel van wat jullie aan het doen zijn, het nabootsen van en het proberen te reproduceren van die innerlijke verbinding, de innerlijke muziek van Thuis. Het creëren van een harmonie gebeurde toen er meer dan twee van jullie samen kwamen. En dat was het feitelijke begin van het harmonisatieproces; het harmoniseren van je eigen muziek met anderen werd het begin van de toonlader.

Dierbaren, toonladders bestonden niet, totdat jullie probeerden samen te komen. Dat is de reden waarom ze er überhaupt zijn, zodat jullie in staat zouden zijn om zo nu en dan de harmonisatie te raken. En dat heeft geleid tot alle muziek die jullie nu horen. We vertellen jullie dit omdat op jullie planeet muziek op het punt staat te veranderen en verschuiven.

Ritme veranderen en imperfecte toonladders.

Jullie evolueren rap als spirituele wezens die dit spel van mensheid zo goed spelen. Terwijl jullie evolueren zullen de dingen die je wel en niet leuk vindt om je heen ook snel veranderen. Het is een wonderschoon proces om te bekijken, voor ons, en we zullen het met jullie delen zodra we verder in deze verandering zitten. Jullie zullen dingen gaan horen die een beetje uit de toon klinken, met name als het gaat om zaken die met ritme te maken hebben. Als je bijvoorbeeld met een lied werkt dat een vierkwartsmaat heeft en je start een ander lied met vierkwartsmaat, die dan ineens een vijf-maat heeft, dan valt dat op, op een zodanige manier dat het je bijna afleid wordt van waar je mee bezig was. Je zult dat niet als muziek zien, je denkt waarschijnlijk dat er iets verkeerd is. En dat is wat nu binnenkort de verandering is als je de variatie in ritmes ziet, die dan de nieuwe norm zullen worden. Niet alleen de ritmes, maar jou muziek in z’n algemeenheid, verschuift, en uiteindelijk zullen jullie toonladders een nieuwe basis vinden.

De toonladders zijn het moeilijkste gedeelte. Het is niet dat jullie de technologie niet bezitten, immers jullie kunnen perfect de hoogste en laagste noot die jullie hebben, vangen en in segmenten verdelen, maar als je ze speelt klinkt het verschrikkelijk. Waarom?

Waarom klinkt het verschrikkelijk als je alles verdeeld in perfecte segmenten? Het klinkt niet echt verschrikkelijk dierbaren, het heeft simpelweg niet de volledige rijkdom van de harmonie van de boventonen van het ene instrument, die toevoegen aan de boventonen van het andere instrument en het eindstuk waarin het allemaal samenkomt. Want om dat mogelijk te maken heb je imperfecte toonladders nodig.

Kijk naar je piano of keyboard en je zult zien dat er een noot mist, minimaal een. Het zal je opvallen dat op andere plekken de perfectie van de muziek het vraagt dat de toonadders imperfect gemaakt moeten worden. Want alleen dan kan het menselijk oor dit oppikken om het ongeveer te laten klinken als de energie van het licht dat je altijd hoort in de muziek van Thuis. Dit zijn dus fascinerende tijden voor diegenen die zichzelf als ‘niet muzikaal’ hadden bestempeld in dit leven. We vragen jullie begrip te hebben voor het feit dat, hoewel je niet perse een zangcarrière na hoeft te streven, het ritme van ~de toon van~ je stem, de muziek diep binnenin jou naar boven haalt en laat horen.
Dierbaren, het helpt ook om contact met iedereen om je heen te maken.

Cumulatieve Muzikale Vaardigheden.

Het andere deel hiervan is dat je muzikale vaardigheden cumuleren (opstapelen) over de levens heen. Als je erg had studeert als een musicus en dan plotseling sterft, verlaat je dat leven. Als je dan terug komt moet jij je lichaam nog steeds trainen op waar dingen zijn, maar de rest zal snel en natuurlijk naar je toe komen. Over het algemeen, pak je de draad op