Juli 2005

De zevende en laatste levensfase
Praktische magie serie

Van Steve

Op de magische dag van 18 september 2004 hebben we een groot experiment gehouden in eenheidsbewustzijn. Ons wereldwijde wetenschappelijk experiment droeg de naam “Het Liefdesnetwerk”. (zie het hele Liefdesnetwerk experiment in het Engels hier) De dag nadat het experiment was afgerond gaf de Groep hun maandelijkse Herinneringen aan Thuis. Dit was de keer dat de Groep begon aan een serie boodschappen die de Praktische magieserie werd genoemd. Deze boodschappen zaten vol praktische toepassingen van hun boodschappen voor het dagelijkse leven. Dit is de laatste boodschap uit de praktische magieserie. De afgelopen drie maanden heeft de Groep ons een kans geboden om de laatste drie levensfasen te onderzoeken en er doorheen te gaan zonder door het stervensproces te hoeven gaan. Ze laten ons zien wat deze fasen betekenen en hoe we die vandaag kunnen gebruiken. Hoewel sommige levensfasen vele jaren in beslag kunnen nemen, heeft de Groep ons de mogelijkheid geboden om deze laatste drie fasen in negentig dagen te ervaren. Dit is de laatste fase van de drie en is het proberen waard ook al heb je de eerste twee niet ervaren. De Groep biedt dit aan als praktisch instrument dat we nu kunnen gebruiken om ons nieuwe leven te creëren terwijl we in ons fysieke lichaam blijven.

Dit noemen zij… de nieuwe ascensie.

Geniet van de reis

Steve Rother
Spreekbuis voor de Groep

Van de Groep

Groeten van Thuis.

De Sluier opzij trekken

Lieverds, de energie is verbazingwekkend, want jullie hebben vandaag magie gecreëerd. Wij komen die magische ruimte binnen om jullie te helpen jezelf te zien. Jullie komen hier om de sluier voor te doen. Om te doen alsof jullie niet weten wie je bent, tegen elkaar op te botsen en het prachtige Spel te spelen van God die Zichzelf verstopt voor Hemzelf en zoekt naar Haarzelf. Er zijn momenten waarop jullie zo verschrikkelijk graag een kijkje zouden willen nemen aan de andere kant van de sluier en je Thuis weer her-inneren. Die energie is een bevestiging van alles wat jullie in je hart weten. Want jullie weten wat die energie van Thuis is, jullie hebben haar alleen een heel lange tijd niet gevoeld. Daardoor dringt bij degenen onder jullie die merken dat de sluier dunner wordt, vaak somberheid door in alles wat jullie doen, somberheid die alles te maken heeft met het feit dat jullie hier zijn en niet daar. Daarom willen wij vandaag de sluier even ver genoeg oplichten om jullie de mogelijkheden te laten zien die jullie te wachten staan. We gaan jullie meenemen door de zevende levensfase.

Het ervaren van de laatste levensfase

De afgelopen twee maanden hebben we jullie door de vijfde en de zesde levensfase geleid, zodat jullie kunnen zien hoe de energie steeds sterker wordt om voor jullie de kans te creëren deze slotfase te ervaren. Gedurende de komende dertig dagen vragen we jullie om precies hetzelfde te ervaren wat elke ziel ervaart bij zijn/haar overgang terug naar Huis. Wij zeggen jullie dat het evolutionaire proces de zeven levensfasen niet zal veranderen. Er zal geen achtste, negende of tiende fase bijkomen. Wat uiteindelijk wel zal gebeuren is dat jullie door de zeven levensfasen gaan maar in plaats van te sterven, zullen jullie door de zevende levensfase gaan terwijl jullie nog leven. Op een bepaald moment wanneer jullie nog verder groeien, zullen jullie de eerste levensfase weer doen en aan een heel nieuwe levenscyclus beginnen terwijl jullie nog steeds in je fysieke lichaam zijn. Dit is wat wij ascensie noemen. Dit is het proces dat nu aan de gang is, nu mensen hun vibratie verhogen door het huidige evolutionaire proces. Vandaag vragen we jullie om een keer diep adem te halen en bij het uitademen even te doen alsof dit je laatste menselijke ademhaling is.

De begroeters

Er volgt een natuurlijke worsteling, want er is een overlevingsmechanisme in jullie gelegd dat ervoor zorgt dat jullie je hartstochtelijk aan het leven vastklampen ook al is het voor je spirit een onnatuurlijke staat. Als het einde nadert, begint plotseling een overlevingsinstinct mee te spelen en daarom zijn leden van de overgangsteams zo belangrijk door te zeggen: “Het is goed, pa. Je kunt het loslaten. Met ons is het goed.” In feite hebben velen van jullie contracten met mensen om je heen om hen op het daarvoor geschikte moment te laten gaan, dus de terugkeer naar Huis wordt heel belangrijk. Dan komt er een geheel ander proces op gang, want ook al stap je uit je lichaam, je bent nog niet Thuis. Er is een poort waar je door moet en dat kan alleen uit eigen vrije wil worden gedaan. Om bij die poort te komen ga je door een buis, een tunnel, een vallei, hoe je het ook wilt noemen. Maar het is een weg die moet worden afgelegd en dat moet een ziel alleen doen. Maar voordat je aan je reis naar die poort begint, zie je de begroeter die gekomen is om je over te halen uit je fysieke lichaam te stappen. Je begroeter kan oom Henk zijn die je als kind heel goed kende of het kan je grootvader of grootmoeder zijn. Soms is het iemand die je je absoluut niet kan her-inneren omdat je hem of haar nooit hebt ontmoet, toch heeft hij of zij een contract met je gemaakt om je tijdens je laatste levensfase, als je tijd gekomen zou zijn, te begroeten. Je begroeter is degene die je aanmoedigt “het is goed. Je kunt die laatste adem uitblazen. Je kunt het loslaten. Ik ben hier om je bij de hand te nemen. Je bent veilig.” En dan stap je uit je lichaam en voel je je vrij, maar je bent nog niet Thuis. Je bent gewoon aan de andere kant van het menszijn. Je bent gewoon in een andere vibratiestaat die niet menselijk is, maar je bent nog niet Thuis.

Het binnengaan van de poort

Als je bij de poort komt, ben je vrij om er direct doorheen te gaan. Het is voor niemand mogelijk om je te overreden door die poort te gaan. Je moet er echt vrijwillig doorheen gaan. Op dat moment raken sommige zielen in de war en komen vast te zitten. Wellicht zijn de door een auto ongeluk of een fietsongeluk uit hun fysieke lichaam gestapt en weten niet dat ze dood zijn. Aangezien ze aan de andere kant van het menszijn zijn, stappen zij een natuurlijke staat van schepping binnen die jullie allemaal binnengaan wanneer jullie niet langer belemmerd worden door de illusie van menszijn of door het fysieke lichaam. In die natuurlijke scheppingsstaat nemen je creatieve vermogens enorm toe.

Wanneer je in de war raakt omdat je uit je lichaam bent gestapt maar niet beseft dat je dood bent, kan er dus een probleem ontstaan. Je wilt helemaal niet door de poort naar Huis, omdat je wellicht een werkelijkheid hebt gecreëerd die je laat denken dat je nog steeds in leven bent. Begrijp alsjeblieft lieverds, dat ook in deze staat niets verkeerd is. Er is in feite niets waar mensen in vast blijven zitten, want zelfs in deze staat is alles vrije keuze. Hoewel het bij grote tragedies vaak voorkomt dat mensen in de war raken en dan de grote massa zielen gaan volgen die letterlijk nergens heen gaan en geen moment denken aan naar Huis gaan. Zoiets wordt meestal veroorzaakt door gebrek aan kennis. Tenslotte wordt deze simpele waarheid niet geleerd in jullie scholen, wel? Vaak kunnen educatie en ideeën zoals dit, meer verschil maken in de evolutie van de mensheid dan de meeste mensen ooit zullen weten. Daarom hebben wij zo ontzettend veel respect voor de overgangsteamleden, want zij behoren tot de grote helers die de mensheid met grote sprongen vooruit brengen.

Het ontmoeten van je mentor

Wat gebeurt er dan? Zodra je uit de overlevingsmodus komt, het fysieke lichaam loslaat en door de poort gaat, ben je Thuis. Je ontmoet dan je mentor. Dat is een ziel die een contract met je heeft om je te her-inneren aan je eigen grootsheid en je te helpen thuis te raken in de Hemel. Je mentor her-innert je eraan hoe eenvoudig alles is en gaat met je door het hele proces van hoe de dingen in de hemel werken zodat je je Thuis weer op je gemak kunt gaan voelen. Deze mentor laat je de verschillende processen zien van de dingen die de werkelijkheid creëren. Ook helpt hij je bij het verwijderen van de spinnenwebben uit de herinnering van je menselijke ervaring.

De zevende levensfase – Assimilatie

Dan komt er een heel belangrijk deel wat wij de zevende levensfase noemen. Nadat je je Thuis weer op je gemakt bent gaan voelen, komt er een proces waar je doorheen gaat dat de assimilatie wordt genoemd. Het is een zielsintegratie van alles wat je in je leven hebt ervaren. Elke gebeurtenis die je hebt meegemaakt wordt geëvalueerd op het hoogste nut voor je ziel. Wat bruikbaar is voor je ziel op haar evolutionaire pad, wordt geïntegreerd in de kernpersoonlijkheid en wat niet langer nodig is wordt rustig losgelaten.

Die gebeurtenis bijvoorbeeld toen je negen jaar was, waarbij de pestkop van de klas je lunch afpakte, je een blauw oog stompte en zei dat je het tegen niemand mocht vertellen want dan zou hij terugkomen en niet alleen jou een pak slaag geven maar ook je zuster. Je vertelde er niemand iets van en je hebt het je hele leven verborgen gehouden, altijd bang voor mensen die kort aangebonden waren en er een grove levenswijze op na hielden. Het grappige is dat je die mensen steeds zelf weer in je leven riep. In feite ben je er met twee getrouwd geweest. Het interessante ervan is dat we als mensen die het Spel spelen of als spirits die doen alsof ze mensen zijn, deze dingen steeds maar weer creëren. Aangezien je dit proces zelf creëert, is het eerste wat je doet als je Thuis bent, stuk voor stuk door al deze ervaringen gaan. Nee, dit is niet de flits van herinneringen die optreedt als je je fysieke lichaam verlaat. Dat is iets heel anders. Dit is een langdurig proces en je moet je op je gemak voelen in de energie van Thuis om deze assimilatie effectief te laten zijn. Dit is de zevende en laatste fase van elk leven.

In jullie oude geschriften is dit verkeerd geïnterpreteerd als de dag des oordeels. Niemand oordeelt over je. Immers, wie zou over God oordelen? Alleen God kan oordelen over God. In jullie vroege ontwikkeling als ziel die doet alsof ze mens is, was de polariteit van oordelen nuttig. Op jullie evolutionaire pad hebben jullie de illusie van polariteit echter niet meer nodig. Nu vragen we jullie om te overwegen het oordelen te vervangen door onderscheid maken. Dit is het eerste instrument voor het leven in de hogere vibraties van de Nieuwe Aarde. In plaats van het ene goed en het andere slecht te noemen, maakt het gebruik van je onderscheidingsvermogen het mogelijk om keuzen te maken zonder oordeel. De zevende levensfase maakt alleen gebruik van onderscheiding. Je ziel gaat door elke ervaring en bepaalt de bruikbaarheid ervan voor de toekomst. In deze levensfase roep je niet alleen elke individuele gebeurtenis op maar je roept ook het wezen van de ziel op die betrokken was bij de gebeurtenis, om naast je te komen zitten, ook al is hij/zij op dat moment nog steeds op Aarde. Je laat dit wezen naast je gaan zitten en samen gaan jullie door de gebeurtenis en beleven objectief de ervaring opnieuw. Je zegt: “Sjonge, was dat even amusant. Ik her-innerde me je op dat moment helemaal niet. En jij gaf me een pak slaag. Her-inner jij je dat? Dank je wel dat je die moeilijke rol voor me hebt willen spelen.” En hij zegt: “Ja, maar kan ik de volgende keer de rol van vriend voor je spelen? Ik vond het helemaal niet prettig om de kwaaie kerel voor je te spelen, maar ik hield genoeg van je om het te doen.”

Kernpersoonlijkheid

De essentie van je eigen ziel wordt de kernpersoonlijkheid genoemd, want de essentie van wie je bent is de culminatie van alle ervaringen die je ziel tot op dat moment heeft opgenomen. Als je op het Speelbord van het leven bent, draag je al die ervaringen met je mee als deel van wie je bent. Het goede, het slechte en het lelijke maken allemaal deel uit van wat je elke dag van je leven met je meedraagt. Als je negatieve ervaringen met je meedraagt als energiestempels, hebben die invloed op al je gedachten en elke relatie . Als je ervoor kiest om aan je evolutie te werken, gebruik je deze ervaringen om je primaire levenslessen meester te worden. Zodra je ze meester bent, kun je het negatieve stempel van de ervaring loslaten en in feite je eigen geschiedenis herschrijven. De ervaring wis je nooit helemaal uit, die zal altijd een deel van je blijven, maar in plaats daarvan laat je het energiestempel los dat je overgevoelig maakt en waardoor je te sterk reageert. Dit is de grootste heling die je op Aarde kunt bereiken en die wordt altijd van binnenuit tot stand gebracht. Ook al groeit de mensheid met een snelheid die nog nooit is gezien binnen Alles Dat Is, worden de meeste energiestempels nooit gebruikt. Het is in deze zevende en laatste levensfase dat de ziel haar eigen energiestempels terugstelt ter voorbereiding op het volgende leven en daarbij de energiestempels (ervaringen) die eventueel bruikbaar zijn voor toekomstige levens, vasthoudt en degene die niet langer nodig zijn, loslaat. Als de ziel een energiestempel behoudt, wordt dat opgeslagen in het cellulaire geheugen en ligt het klaar om de volgende keer dat het nodig kan zijn voor het meester worden van een levensles, te worden geactiveerd.

Het accepteren van het geschenk

Begrijp alsjeblief dat jullie leven in een veld van polariteit. Jullie hebben de illusie van boven/beneden, goed/slecht, juist/verkeerd en angst/liefde. Deze polariteit bestaat Thuis niet, dus zijn er momenten dat deze ervaringen, die mensen negatief zouden noemen, in feite vast worden gehouden omdat ze in de toekomst bruikbaar zouden kunnen zijn. Daarom hebben velen van jullie ervaringen of patronen uit vorige levens die in feite vele, vele levens terug kunnen worden getraceerd. Jullie, als ziel, hebben gekozen om dat energiestempel vast te houden en het mee te nemen voor je eigen groei. Als zoiets gebeurt sla je het energiestempel op in je cellulaire herinneringen. Dat is niet goed en dat is niet slecht. Het is gewoon. In feite is het een heel effectieve manier om dingen te doen.

Er zijn ook momenten waarop je zowel de positieve als negatieve ervaringen die je hebt gehad zult loslaten, omdat ze geen nut meer voor je hebben. Maar in het loslaten van welke ervaring dan ook zit een punt van overweging. Wij zeggen jullie dat er een geschenk verborgen ligt in elke levenservaring. Als je iets wilt gaan loslaten, moet je eerst het geschenk in die ervaring zoeken. Elke gebeurtenis bevat een geschenk. Het vinden en accepteren van dat geschenk stelt jou in staat de hoogste energie uit elke ervaring te assimileren. Zodra het geschenk eenmaal is ontvangen, kan het energiestempel dat je leven kan beheersen, gemakkelijk losgelaten worden.

Dertig dagen in de zevende levensfase

Gedurende de komende dertig dagen hebben jullie de kans om de zevende en laatste levensfase te ervaren zonder te sterven. Dit zal het evolutionaire proces vertegenwoordigen dat elk mens zal ervaren wanneer de collectieve vibratie naar een hogere staat gaat. Gedurende deze komende dertig dagen hebben jullie de gelegenheid om te assimileren en de nieuwe jij te bepalen. We vragen jullie om de tijd te vinden te gaan zitten, door de verschillende delen van je leven te gaan en doelbewust de herinneringen naar boven te brengen van de ervaringen die je hebben gemaakt tot wat je nu bent. Door elke ervaring grondig te onderzoeken besluit je welke ervaring je wilt behouden en met welke je klaar bent. Houd in gedachten dat een ervaring jou nooit verlaat, alleen het energiestempel dat je leven regeert, zal je verlaten. En als je het stempel wilt loslaten, kan dat op het moment worden gedaan waarop je het geschenk erin hebt gevonden en het stempel niet langer nodig is om je te helpen bij het meester worden van een levensles. De reden waarom je die rol hebt geschreven is om dit te laten gebeuren. Het moment waarop je het geschenk in de ervaring vindt, of je het nu positief of negatief noemt, is het moment waarop je dat geschenk opneemt in wie je bent. Je kunt dan kiezen om het energiestempel van die ervaring los te laten, want het hoeft niet langer je leven te beheersen. Je hebt de keuze. Vanwege jullie groei, hoeven jullie niet meer te wachten totdat je dood bent om door de zevende levensfase te gaan. Daarom hebben we jullie de laatste drie maanden door deze ervaring geleid. Het is een gelegenheid om vandaag de leiding over je leven te nemen en je ziel doelbewust vooruit te brengen.

De grote vraag: Waarom ben ik hier?

Jullie zijn hier gekomen om je passie te vinden. Wij willen slechts jullie grootsheid weerspiegelen, want een deel van de sluier weerhoudt jullie ervan je te herinneren wie je werkelijk bent. Dat is de manier waarop jullie het script hebben geschreven. Hoe mooi en uniek jullie ook zijn, jullie kijken in de spiegel en zeggen: “Waarom ben ik hier? Ik weet dat er een reden voor is, maar wat doe ik hier? Ik weet dat het leven betekenis heeft, maar wat is het?” En als je heel zorgvuldig luistert zul je een donderend gelach horen aan de andere kant van de sluier, want dit betekent gewoon dat de sluier werkt. Jullie zijn hier en hebben deze ervaring vanwege de sluier. We hebben jullie zojuist een van de instrumenten gegeven om die sluier tijdelijk opzij te schuiven.

Neem de tijd en ga de komende dertig dagen door elk segment van je leven. Roep de spirit van elke persoon waarmee je deze interacties had naar je toe. Laat hem/haar naast je gaan zitten en kijk samen naar elke ervaring van dit leven en zet die op een rijtje. Stel de vraag aan je hoger zelf en die zal je alles laten zien wat je moet vragen. Alles ligt vast in het Akasha Geheugen. Het is een deel van je wezen. Het is opgeslagen in je eigen cellulaire herinneringen totdat jij besluit om het los te laten. Houd je overzicht beperkt tot dit leven want ook al neem je iets mee naar het volgende leven, je zult altijd weer een ervaring hebben die datzelfde energiestempel activeert. En hoewel het fantastisch is om terug te gaan naar vorige levens en te begrijpen waarom je iets tot stand hebt willen brengen, je hebt alles wat je nodig hebt om als ziel te groeien hier vandaag bij elkaar. Als je door dat leven gaat en de essentie oproept van die mensen die op de een of andere manier een rol hebben gespeeld in jouw ervaringen en ze naast je laat zitten, zullen jullie samen kijken naar de prachtige serie gebeurtenissen die zich voor je afspelen. Jullie zullen huilen, grappen maken en lachen. Jullie zullen je de vreugde her-inneren van het moment waarop jullie samen het script hiervoor schreven. Voor het eerst zul je waarschijnlijk de ware relatie zien die je met die persoon had om hem of haar die heel belangrijke rol in je leven te laten spelen. Vanaf dat moment, vind je het geschenk. Wanneer je het geschenk eenmaal hebt gevonden, besluit je of die ervaring deel zal gaan uitmaken van je kernpersoonlijkheid of dat je het energiestempel ervoor los wilt laten. Die keuze kunnen jullie nu maken. Jullie hoeven niet langer naar Huis te gaan om dat tot stand te brengen. Daarom hebben we jullie deze hele praktische magieserie gegeven, want wij zeggen jullie dat de praktische magieserie vandaag compleet is.

Het toverstokje

Nu overhandigen we het toverstokje aan jullie. Het is niet langer aan ons om het jullie te laten zien. Het is van jullie. Dat is het altijd geweest. Neem het. Gebruik het op de een of andere manier in je leven. Zoek een praktische toepassing die een grotere glimlach op je gezicht brengt. Wat kwam je hier doen? Wat was je hoogste intentie als ziel om hier naartoe te komen, om de sluier voor te doen en dit Spel te spelen? Wat, als we je zouden vertellen dat het je hoogste intentie was om rond te lopen met een glimlach op je gezicht? Ja, we weten het, sommigen van jullie zijn niet in staat om dat te bevatten. Mensen moeten de dingen voldoende gecompliceerd maken om het te kunnen begrijpen, maar de waarheid is eenvoudig. Wanneer je glimlacht, wanneer je gelukkig bent, wanneer je in je passie bent, wanneer je blij bent, weerspiegel je God. Je laat het Licht van Thuis schijnen en iedereen die je ziet ervaart het unieke deel van God dat alleen van jou is. Dat kwam je hier zoeken. Daarom ben je hier. Dan word je van het hoogste nut voor het universum. Stap naar voren, neem het toverstokje in je eigen hand en gebruik het, nu.

Ruimte maken voor verdriet

In deze tijd dat we nu bij elkaar zitten, willen we even pauzeren want er heerst hier zo veel opwinding. Wij zeggen jullie dat er drie personen hier in de zaal zijn die de afgelopen zes maanden geliefden hebben verloren die naar de andere kant van de sluier zijn gegaan. Die zielen staan nu vlak boven je schouder, raken je aan, wachten erop om te horen of je deze informatie accepteert. Er zijn mensen die naar deze uitzending kijken, naar deze lichtstraal kijken, die begrijpen dat ze hier en om je heen zijn wanneer je aan ze denkt, want na de zevende levensfase gebeurt dat. Je hoeft niet langer in de rij te staan om weer terug te komen. Je komt terug wanneer je besluit om terug te komen, maar begrijp alsjeblieft dat tijd aan de andere kant van de sluier iets heel anders is dan de lineaire tijd waarin jullie pretenderen je Spel te spelen. Want verleden, heden en toekomst zijn allemaal één en jullie hoeven niet allemaal op hetzelfde moment van stap A naar stap B te gaan.

Je evolutie als ziel gaat zelfs Thuis door want het Spel gaat verder en op het moment dat iemand op Aarde aan je denkt, wordt je spirit teruggeroepen. Natuurlijk is de keuze aan jou of je gaat of niet, maar je energie wordt teruggeroepen en omdat velen van jullie hebben gedacht aan degenen die recentelijk zijn overgegaan, staan die nu vlak achter jullie, omhelzen jullie en houden de energie voor jullie vast.

We zullen jullie nog een ander geheim vertellen dat jullie in de zevende levensfase zullen leren en wat waardevol is om te weten voor degenen die dagelijks het Spel spelen: Wanneer je overgaat en naar Huis gaat, is het op bezoek gaan bij de mensen waar je zo veel van hield, een van de dingen waar je als ziel in geïnteresseerd kunt zijn. Je mist hen niet, want je bent meer deel van hen dan je weet. De scheiding en de illusie van scheiding zijn op dat moment verdwenen, maar jij gaat naar ze toe. Soms zit je in hun slaapkamer naar hen te kijken wanneer ze slapen, maar je kunt op geen enkele manier met hen in contact komen zolang ze nog verdriet hebben. Als een ziel gedurende het rouwproces contact met je zou hebben, zou dat het rouwproces eerder moeilijker maken dan makkelijker. Dus mensen, jullie taak met iedereen die overgaat en terugkeert naar Huis is om het geschenk van hun leven voor jou te vinden en hen in liefde te laten gaan. Zoek net zoals in de zevende levensfase naar het geschenk en naar manieren waarop ze in jou voortleven. Dan en alleen dan zullen ze met je dansen in je dromen. Ze zullen elk moment van de dag achter je staan en glimlachen. Ze zullen ’s nachts in je slaapkamer zitten en kijken hoe je slaapt met een brede glimlach op je gezicht. Ze zullen vlak bij je komen tot op een paar centimeter van je gezicht en breed naar je glimlachen en in je dromen zul je breed naar hen teruglachen. Op die manier maken ze contact met je. Rouwen is een van de moeilijkste processen waar de mensheid doorheen gaat, maar is een van de grote essenties van spirit want het betekent dat je vertrouwt in de spirit van wie je bent. Het loslaten van die zielen stelt hen in staat om vanaf dat moment verder te gaan met hun eigen evolutionaire pad.

Jullie zijn hier gekomen om producenten van het Licht te zijn. Jullie hebben de sluier omgedaan en zijn gekomen om te doen alsof je mens bent. Jullie her-inneren je niet dat jullie de grootste engelen zijn die ooit hebben geleefd, maar dat zullen jullie wel gaan doen. Het is onze taak om de her-inneringen aan Thuis bij jullie terug te brengen, de her-inneringen aan je ware doel en je hoogste vibratiestaat hier. Als je de zevende levensfase nu hier kunt oefenen, zal je leven weer herboren worden en je zult minder beperkingen tegenkomen en meer vreugde. Je zult werkelijk heel grote stappen vooruit zetten naar het leven in de hogere vibraties van de Nieuwe Aarde. Neem die stappen. Sta jezelf toe naar voren te komen en de Menselijke Engel te zijn de je werkelijk bent en Thuis zal vandaag hier beginnen. Dat kwam je hier doen. Dat creëert je glimlach. Vind in alles het geschenk en Thuis zal nu hier om je heen zijn.

Als jullie hier vandaan gaan, weet dan dat jullie een bijzondere energie met je meenemen. Er is een familiereünie aan de gang, niet alleen aan deze kant van de sluier, maar in alle Spelen, overal. We moeten jullie zeggen dat binnen de korte tijd dat jullie vandaag hier bijeen waren, deze ruimte heel erg vol is geweest. In feite hadden we nogal wat parkeerproblemen maar die hebben we opgelost. De bovendimensionale niveaus die overal om jullie heen zijn, waren vol en wij zeggen jullie dat dit niet om jullie gaat. Dit gaat om Al Dat Is. Als jullie stil zijn vanbinnen, zullen jullie een donderend applaus horen. Lieverds, jullie hebben het Spel al gewonnen. En nu zitten jullie hier en vragen: “Wat kan ik nu gaan doen? Hoe kan ik van dienst zijn?” Stap in de zevende levensfase en probeer het uit de komende dertig dagen. Speel ermee. Vergeet alsjeblieft niet bij alles wat je doet, dat het een groot Spel is. Het is niet mogelijk om te vallen, zelfs niet als je het zou proberen. Jullie zijn de meesters van het Speelbord.

We vragen jullie slechts drie dingen goed te onthouden. Behandel elkaar met het grootste respect, want jullie kijken in de spiegel. Zorg voor elkaar zoals je voor jezelf zou zorgen. Vergeet niet dat het een groot Spel is dat jullie spelen en speel goed samen.

Espavo
de Groep


De Hartverbinding
Kernpersoonlijkheid


Van Barbara

Er is een bepaald deel van de boodschap van Steve en de Groep dat me bijzonder raakt. Toen de kernpersoonlijkheid werd besproken, zette me dat echt aan het denken. Wat voor kernpersoonlijkheid heb ik leven na leven met me meegedragen? Ik weet dat het allemaal samenhangt met de levenslessen en het leren van de ervaringen die ik heb gehad. Ik heb altijd liefde voor muziek en zang gevoeld, liefde voor mode en de vreugde van het vrouwzijn. Ik heb het altijd heerlijk gevonden om mensen om me heen te hebben, maar ik heb er ook altijd op gestaan om alleen te kunnen zijn. Financiële overvloed was mijn gekregen recht. Ik voel dat ik vele malen met vertrouwenskwesties te maken heb gehad. Ik heb keer op keer mijn grenzen moeten stellen. Ik voel dat ik in dit leven mijn ware zelf heb blootgelegd, lerend van ervaringen uit het verleden en het heden! Het heeft levens gekost om te ontdekken wie ik nu werkelijk ben maar is dat niet waar het in het leven om gaat, ontdekken wie je bent door de ervaringen die je hebt opgedaan? Mijn sluier van vergetelheid was in het verleden heel erg dik. Nu ontdek ik alles wat ik ben.

Vele jaren geleden deed Steve met mij een regressie naar vorige levens. Ik ben wat ze noemen een somnambule (een slaapwandelaar). Ik ben gemakkelijk onder hypnose te brengen om terug te gaan in mijn verleden. Ik vond het verbazingwekkend om tot de ontdekking te komen dat ik in de laatste twee levens een heel sterke vrouw ben geweest, die zichzelf voorop stelde tot op het zelfzuchtige af. Dat was mijn bescherming, mijn muur om emotioneel niet gewond te raken. Ik voel dat ik een tamelijk nieuwe ziel ben, maar dat de levens die ik heb ervaren veelbewogen en vol levenslessen zijn geweest die me hebben voorbereid op mijn huidige tijd hier op Aarde.

Het eerste leven dat ik me herinnerde was in de Victoriaanse tijd. Ik woonde in een koninklijke omgeving in een prachtig, Victoriaans, aristocratisch huis. Ik herinner me dat ik een jonge tiener was, met blonde pijpenkrullen en gekleed naar de laatste mode. Zelfs tot op de dag van vandaag voel ik de financiële overvloed die ik kende. Ik zou nu stiekem willen schreeuwen: “Waar is al mijn geld?” Mijn katalysator in dat leven was mijn vader die mij seksueel misbruikte. Ik kon tegen iedereen vertellen wat ik dacht behalve tegen hem. Ik weet dat aan elke materiële behoefte, aan praktisch alles wat ik vroeg werd voldaan. Ik had een grote piano waarop ik speelde en waarbij ik zong voor familie en vrienden. Hoewel ik plezier beleefde aan de muziek deed ik het niet voor mijn eigen plezier maar als een pronkstuk voor mijn familie. Voor iedereen die van buitenaf naar me keek lag de wereld voor me open. Mijn geheime wereld was een leven van verlangen naar onvoorwaardelijke liefde van mijn familie, niet naar voorwaardelijke financiële overvloed.

Ik herinner me dat ik een afstandelijke moeder had en een vader die mij zijn liefde toonde op een heel ongepaste manier. Ik weet in mijn hart dat dit een verwarrende tijd voor me was. Ik wilde zo graag liefde van mijn vader maar niet op deze manier. Ik herinner me dat ik op een avond, nadat mijn vader zich weer heel ongepast had gedragen, in mijn kracht stapte. We hadden op een warme zomeravond op onze Victoriaanse veranda gezeten. Nadat hij bij mij was weggegaan om naar binnen te gaan voelde ik een enorme golf van boosheid en kracht door mijn jonge lichaam stromen. Ik schopte tegen de grondlantaarn die de veranda had verlicht, waardoor die omviel en in de kortst mogelijke keer het hele huis in brand zette, inclusief mijn familie en mijzelf. Tot op de dag van vandaag heb ik respect voor vuur. Ik heb echter ook een herinnering aan mijn kracht. Het maakt me bang hoe ik die heb misbruikt. Het was een les in het in mijn eigen kracht staan. Ik weet wat voor sterke persoon ik toen was, zelfs al op die jonge leeftijd. Ik kon gewoon niet de woorden vinden om krachtig van me af te spreken. Dat was symbolisch voor die tijd.

In het volgende leven kwam ik weer terug als een heel sterke vrouw. Mijn herinneringen brachten me in de jaren veertig, ten tijde van de drooglegging. Ik had toen sterk het gevoel dat ik nooit iemand zou toestaan mij op welke manier dan ook te misbruiken. Ik herinner mij dat ik als kind een afstandelijke relatie had met mijn moeder en vader. In die tijd stond ik niemand toe te dicht bij me te komen. Toen ik opgroeide, kwam de liefde voor de muziek van mijn kernpersoonlijkheid tot uitdrukking als nachtclub zangeres. Ik zong met volle overgave tot groot genoegen van de mensen die voor een drankje en een prettige tijd kwamen. Mijn hoofddoel was om veel plezier te hebben in mijn leven. Ik was altijd gekleed naar de laatste mode, in een zwierige stijl. Ik herinner me dat ik besloten had dat mijn familie deze keer geen deel van mijn leven zou uitmaken. Op de een of andere manier scheen ik de pijn van mijn verleden te herinneren, waarbij ik verlangde naar onvoorwaardelijke liefde en die niet kreeg. Deze keer zou ik liefde krijgen op mijn condities. Ik had een muur om mijn hart gebouwd die mij tegen alles beschermde. In dit wilde leven kon ik alle liefde krijgen die ik maar wilde, maar opnieuw niet de ware liefde die ik zocht. Deze keer kon ik zeggen wat ik wilde. Als ik sprak luisterde iedereen, of ik nu sprak met mijn woorden of met mijn zingen. Ik moet toegeven dat het een leven vol plezier was. Toch, ook al leek het erop dat ik alles had van geld tot bewonderaars, was ik nog steeds op zoek. Ik voel dat ik in dat leven ben gestorven door een jaloerse vrouw.

Dat brengt me naar mijn huidige leven. Ik herinner me die laatste twee keren zo goed dat ik ervan kan leren. Dat is wat we kunnen leren als we onze kernpersoonlijkheid begrijpen. Deze keer kwam ik als een heel verlegen kind. Ik kwam dat te boven toen ik ontdekte dat het veilig was om mijn waarheid te spreken. In die tijd was het belangrijkste wat ik wilde bereiken een liefhebbende man en kinderen. Al vanaf klein kind tot op heden is dat mijn hoofddoel geweest. Hoewel dit altijd een belangrijk deel van mijn leven is geweest, weet ik nu dat het slechts een deel van mijn leven is. Ik vond mijn ware liefde toen ik zestien was en dat is tot op heden zo gebleven. Al in een vroeg stadium van onze relatie kwamen er kinderen in mijn leven. Mijn hele leven draaide om mijn gezin. Deze keer was ik bereid om alle liefde te accepteren die ik kon ontvangen en die liefde ook terug te geven. De liefde voor de zang kwam sterk naar voren maar op een veilige manier. Tijdens mijn middelbare schooltijd zat ik in een zanggroep met vriendinnen en was ik de zangeres in een band. Ik heb in verschillende kerkkoren gezongen en voor huwelijken maar op de een of andere manier heb ik mijn zang niet volledig tot zijn recht laten komen. Ik voel dat ik me de vorige levens herinnerde waarin zang een belangrijk deel van mijn leven was maar wat ik altijd associeerde met pijn. Het is een blokkade in dit leven die ik vastbesloten ben om te overwinnen.

Mijn moeder stierf jong in dit leven. Het is interessant dat afstandelijke moeders en vrouwenfiguren in al mijn levens een patroon zijn geweest. Dit draagt bij tot mijn vertrouwenskwesties, speciaal met vrouwen. Ik ben daar nog steeds mee bezig, maar wel goed op weg om het meester te worden met al die fantastische vrouwen die ik nu ontmoet. Mijn vader was liefdevol maar kon me zijn liefde niet openlijk tonen. De liefde voor mode is ook deze keer weer aanwezig, hoewel ik me daar pas later in mijn leven in kon uitleven. Mijn liefdevolle vader wist niet hoe belangrijk zoiets was voor een meisje. Nu ik volwassen ben heb ik mijn liefde voor allerlei leuke details ontdekt.

Overvloed ondervind ik op alle gebieden van mijn leven. Ik zei al eerder dat ik in het verleden de grote overvloed die van mij was, voelde. Ik weet dat ik nu de ware betekenis van overvloed heb gevonden. Ik heb geleerd dat ik overvloed heb op alle gebieden van mijn leven. Geld is slechts één deel van ware overvloed. Als ik dat accepteer, stroomt de financiële overvloed.

Ik heb geleerd om in mijn waarheid te staan en mijn grenzen te stellen. Ik zing weer. Ik ben van plan dat tot een belangrijk deel van mijn werk te maken.

Ik vind dit leven heerlijk en ik ontdek wie ik ben en wie ik in het verleden ben geweest. Het is leuk om alle stukjes van de puzzel aan elkaar te passen, hoewel ik er zeker van ben dat ik ook een paar stukjes voor het volgende leven zal overhouden. Ik kies ervoor om te geloven dat mijn optimistische kijk op het leven me door elke ervaring zal helpen. Ik voel mijn ziel in mijn hart. Ja, er zijn momenten waarop ik een stap terug moet doen om de dingen weer op een rijtje te zetten en te herinneren wie ik ben. Maar met al de onvoorwaardelijke liefde die ik in mijn leven heb toegestaan kan ik dit nu doen en vooruit gaan. Ik koester liefde voor de mensen om me heen zowel in onze biologische als onze Lichtwerker familie. Ik leer elke nieuwe dag van mijn ervaringen.

Neem de tijd om te weten te komen wie je werkelijk bent en wie je dag na dag aan het worden bent. Geniet van de reis. Dat is de vreugde in elk leven. Herinner je je kernpersoonlijkheid. Leer om jezelf graag te mogen waar dat je op deze reis, die leven wordt genoemd, ook brengt. Het draait allemaal om vertrouwd raken met wie je bent. Het avontuur gaat verder, geniet ervan.

Barbara.

 

Speciaal verzoek: Copyright 2013 Lightworker.
Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org
te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.