Februari 2017

Het ontwaken van de vrouwelijke balancerende kracht versus macht

Gegroet dierbaren, ik ben Merlia.

Ik heb een lange tijd gewacht voordat ik me bij de Keeper meldde omdat ik gekomen ben om de balans in energie op aarde mee te helpen herstellen. Ik ben, wat de keeper, een enkel deel van de groep, noemt. Ik ben degene die de vrouwelijke energie, het vrouwelijke aspect van het collectief heeft, ja, de vrouwelijke Merlijn. Het is die magie die jullie allemaal kennen uit meerdere levens die jullie in aarde geïnvesteerd hebben. Ik persoonlijk heb de smaak van licht van het vrouwelijke. Ik heb mezelf als enkele uit de eenheid gepresenteerd om jullie te helpen met de verandering die plaats gaat vinden op aarde.

Macht; het vrouwelijke aspect.

Ieder mens is in beweging op dit moment en begrijp als ik zelf dat niemand niet op zijn plaats is o paarde. Een ieder van jullie heeft een speciale taak, intentie, beweging en doelen die je voorwaarts stuwen en die je plaats in de wereld garanderen. Ik zal een aantal instrumenten delen die er specifiek op gericht zijn om het vrouwelijke machtaspect te hanteren, en ik deel er een aantal van vandaag. Wanneer we het mannelijke en her vrouwelijke beschrijven in balans zijn er veel plaatjes die we kunnen gebruiken, maar de meest eenvoudige is om het te benaderen als kracht versus macht. Hoewel macht niet altijd vrouwelijk is, is het een goede manier om er zo over te gaan denken tijdens deze verandering.  De vraag wordt: hoe kan ik mijn kracht gebruiken zonder dat ik macht uitoefen? Kracht is de macht van het vrouwelijke aspect in ons allemaal. Het vrouwelijke aspect wordt nu wakker gemaakt en in onze werkelijkheid ingebracht om een evenwicht te brengen in de angstcultuur die nu gaande is en die voor een afscheiding zorgt op aarde. Veel mensen leven nu in de overlevingsmodus. In die overlevingsstand is het de perceptie dat alleen de sterkste overwint, en zo lijkt het alsof altijd alleen maar de sterkste winnen. Dit was hoe het leek te moeten zijn maar als je een trede naar boven gaat op de vibratieladder zul je zien dat een evenwicht mogelijk is.
Vaak is het zo geweest dat daardoor het mannelijke boven het vrouwelijke is gezet, maar is dat waar, is  dat belangrijker? Nee, natuurlijk niet. Zonder de vrouwelijke kant heeft de mannelijke kant niets om op te bouwen, noch kracht, noch macht. De basis voor evenwicht wordt nu gelegd en binnenkort zal de vrouwelijke energie boven komen drijven op een nieuwe manier. Voor nu, zal een ieder de balans met de vrouwelijke kant in zichzelf moeten vinden. Om dat te vinden moet je de manier waarop je dit tot nu te benaderd hebt opnieuw overdenken. Stop even, adem in en voel de verbinding. Stel je even voor dat je een spel speelt, bijvoorbeeld Mahjong. Dit oerouder Chinese spel bevat allerlei mooie kleine karakters op tegeltjes en het is ons werk om die te laten passen. Het doel van het spel is om alle dubbele tegels te verwijderen, het is leuk en grappig maar staat voor veel meer dan je begrijpt. Met het vrouwelijke aspect, dat nu binnenkomt,  is dat ook zo, maar het is zo groot dat je er gelijk mee kunt gaan werken.

Bij elkaar passende energieën

Wanneer e de Mahjong tegels bij elkaar past, pas je ook energie bij elkaar. Je bent continue bezig met het passend maken van energie vormen, of je je nu in een drukke supermarkt bevindt, met honderden anderen, bij een concert of alleen, alle situaties zijn soortgelijk als het om het matchen van energie gaat. Wat betekent dat? Stel je hebt een huisdier, die loopt door het huis en bepaalt voornamelijk zelf wat hij wel of niet doet.

En jij bent steeds bezig met het aanpassen van de energie, of je je er nu bewust van bent of niet. Iedere keer dat je naar je huisdier kijkt gebeurt dat. Je huisdier is er steeds dus daar kun je mee oefenen, als je kijkt of alles goed gaat, je kunt oefenen, lol hebben en de energieafstemming verfijnen. Wanneer het om vreemden gaat, en je buiten bent, of nieuwe dingen ziet, online of op tv is het aanpassen van de energie hetzelfde principe als met je huisdier. Hoewel je hier wel energieën tegen zult komen die je niet kent is het principe hetzelfde. Beschouw deze mogelijkheden om jezelf in beweging te zien als kans en verbreedt je bewustzijn voordat je reageert op iets, want dat is de grootste uitdaging, dierbaren. Jullie spelen dit mooie spel van versoppertje, jezelf zoekend in de spiegel. Wel, we gaan beginnen, laat ons jullie een kans geven

Wanneer je een nieuwe energie ziet, adem in en vind zoek een gelijkenis.

Wat gebeurt er wanneer twee energievormen elkaar zien? Het is exact hetzelfde als wat er gebeurt wanneer je in de spiegel kijkt, je zoekt de imperfecties. Dat vindt nu op planeet aarde plaats, en dat is waarom mensen met gelijke en tegengestelde energie elkaar vinden. Je zoekt altijd de imperfectie in jezelf, dierbare, je probeert het te corrigeren terwijl je niet eens een idee hebt dat juist die imperfecties je schoonheid creëren die je in jezelf draagt. Hoe dan ook, je probeert jezelf altijd te verbeteren, zelfs je fysieke vorm, proberend de energie van Thuis te evenaren. Absoluut perfect. We doen je de volgende suggestie; wat gebeurt er als je voor het eerst een ruimte binnenkomt? Je kijkt rond. Soms loop je dan door de kamer heen op zoek naar een doel of een afleiding. Stel je voor je loopt een gloednieuwe kamer in, je kijkt rond en past je aan, aan de patronen die je ziet. Je past de energie letterlijk aan. Zo gaat dat ook met mensen die je ontmoet. Het wordt een gewoonte. Nu vragen we je om iets nieuws te doen om een nieuw niveau van licht binnen te brengen. Loop de kamer in en pas je energie aan. Zoek naar overeenkomsten niet naar verschillen. Dat klinkt simpel maar wanneer je de gewoonte hebt ontwikkeld om een patroon te matchen is deze manier wel even wennen. Maar het zal je wel lukken. Je zult even zoeken, dit past, dat niet etc.  Je overtuiging is dat je een relatie hebt met mensen, wanneer de energie niet matcht, niet past probeer je altijd uit gewoonte als eerste de imperfectie te zoeken, dat was je gewend. Wat we je nu vragen is om te zoeken naar de overeenkomsten, de imperfectie om te draaien. Weet je nog wat we net zeiden over imperfectie? Ze zijn de oorsprong van ware schoonheid dus het veranderen ervan zal niet altijd werken. Eigenlijk is de basis van iedere relatie die mislukt het niet in staat zijn om de energie te matchen.  Mensen zullen altijd groeien en evolueren. Echter, de verandering moet intern, in jezelf plaatsvinden, niet buiten jezelf door een ander persoon. Dus wat ga je doen als we je vragen om je gewoonte om naar dingen te kijken te veranderen?

Stel je loopt een huis binnen waar allemaal rommel op de vloer ligt. Het eerste dat je doet is zeggen wat er niet op zijn plek ligt. Maar voordat je het opraapt om in de prullenbak te gooien, eer het eerst. Probeer uit te vinden wat het gemeen heeft met jou. Het kan dat er een papiertje van je favoriete reep ligt, wat het ook is zoek naar de overeenkomst. Begrijpen jullie wat we bedoelen dierbaren? Op dit moment is de hele mensheid in beweging van scheiding en jullie kunnend it veranderen. En dat gaat met de vrouwelijke energie en daarom ben ik her. Ik ben altijd al deel van, wat de Keeper, de groep, noemt . We lachen er hartelijk om wanneer hij dat zegt want hij probeert hard ons namen en titels te geven. We hebben er weerstand tegen geboden omdat we weten dat mensen macht geven aan dingen die een label hebben. We wensen en hebben die macht niet anders dan wat wij in jullie kunnen refelcteren en daarom zijn wij hier.

Zoek naar overeenkomsten

Jullie zullen een grote verschuiving gaan zien dierbaren, naar het vrouwelijke aspect op veel gebieden in het leven. We kunnen niet wachten tot dit gebeurt, en natuurlijk zijn er gebeurtenissen op aarde die ontworpen zijn om het patriarchale te beschermen, de maatschappij die nu heerst. Kijk gewoon toe hoe dit zich gaat ontwikkelen. Sta sterk in je kracht, breng het mannelijke en vrouwelijke met elkaar in evenwicht, iedere kans die je krijgt. Waneer je die energie zoekt, adem dan in en zoek naar overeenkomsten voordat je de interactie aangaat. Dit instrumentje zal je wereld erg snel in evenwicht brengen als je het wilt gebruiken.

De terugrollende golf.

Dierbaren we hebben erg helder gezegd dat aarde in een terugtrekkende golf zit. Jullie gaan zo snel dat er veel angst ontstaan is op de planeet. Herinner je dat angst gebruikt kan worden voor een specifiek doel. Je zult jezelf in situaties vinden die stuurloos lijken maar dat niet zijn, geloof dat niet. Jullie hebben meer controle dan jullie je realiseren. En wanneer je over 5 tot 10 jaar terugkijkt zul je begrijpen waarom dit gebeurde. De gebeurtenissen gaan de hele aarde over, zijn niet alleen hier. De terugtrekkende golf is overal omdat jullie zo snel vooruitgingen, lijkt het nu alsof je terugstapt omdat je je verzet tegen de vooruitgang. Maar je kunt deze golf gaan gebruiken om je voorwaarts te katapulteren en een nog snellere verandering teweeg brengen. Hou je vast aan de waarheid, je kracht en de energie die je in evenwicht brengt. Wees niet timide maar krachtig, laat het zich natuurlijk ontvouwen. Kijk uit naar en match de patronen die de imperfectie positief benaderen en het zal je een nieuwe manier van kijken opleveren die de veranderingen in de wereld met jouw visie mogelijk gaan maken.

Het is met de grootst mogelijke eer dat ik jullie mag begroeten op deze manier, ik heb me lang op de achtergrond gehouden.  Ik geniet van de nieuwe balans in het leve op planeer aarde, jullie hebben mij geroepen. Jullie zijn degenen die de volgende stap gaan nemen in het in evenwicht brengen van de mensheid.

Ik ben Merlia. Kom me eens opzoeken.

Espavo

_______________________

Gegroet dierbaren

Ik ben Elrah van de Ritme dienst, hier om je te dienen vandaag. En ik ga je een beetje vertellen over de verschillende processen en hoe je er lol aan kunt beleven, want dat is mijn kracht weet je. Als je geen lol hebt werkt het niet. Het is simpel dierbaren, je doet een voet naar voren en dan de anderen, maar je moet af en toe ook lachen.

Het vrouwelijke naar voren roepen.

Jullie hebben Merlia ontmoet, en ik kan je verhalen vertellen…..maar dat doen we een andere keer want ze heeft jullie wereld al lekker wakker geschud. Ze is eerder op aarde geweest alleen niet in een incarnatie. Ze heeft haar vingers meerdere keren in de energie gedoopt, dat doet ze erg goed, energie in evenwicht brengen en omdat jullie ruimte hebben gemaakt in je hart voor haar is ze gekomen. Jullie hebben je opengesteld omdat je iets nieuws wilde en soms wat bang werden voor de mannelijke energie. Mannelijke energie lijkt jullie planeet bij storm te nemen, maar niet echt. Het enige dat het doet is het vrouwelijke aanroepen zodat er een evenwicht kan gaan ontstaan.

Ik wil eerst iets delen dat me fascineert. Er is veel belangstelling voor Mars. Weten jullie wat er gebeurd is?

De meesten van jullie waren erbij en dat zal jullie wetenschap aantonen. Ja dierbaren ze gaan leven op Mars vinden maar het zullen de restanten zijn die jullie achtergelaten hebben. Wat plaatsgevonden heeft is mooi want tegen het einde wist iedere planeet wat zich daar afspeelde. Dus de bewoners stapten in een andere dimensie van tijd en ruimte. Jullie stapten in de energie op een totaal andere manier om die stap te kunnen zetten.

Door dat te doen ontstonden de zaadjes voor nieuwe leven in een andere dimensie en dat was geweldig lieve mensen. En op dit punt staan jullie vandaag op aarde ook. Natuurlijk noemden jullie aarde niet aarde toen jullie kwamen maar het maakt wel duidelijk dat er een zekere orde in dimensionale verandering is die nu ook op aarde plaatsvindt. Betekent dit dat aarde stopt met bestaan. Uiteindelijk wel maar daar zijn we nog lang niet. Ik vertel je dit alleen maar om je te herinneren wat er toen gebeurde. Je spirit beperkt zich niet tot een leven op aarde, je leeft er 12 tegelijkertijd. Dat is interessant wantje hebt dus op hetzelfde moment verschillende ervaringen.  In het ene leven wordt je boer, in het andere ben je  CEO van een groot bedrijf en hoewel je vaak verschillende dingen doet blijft er altijd 1 ding over, een keuze voor de mannelijke of vrouwelijke energie om te leren.

Het mannelijke en het vrouwelijke, een nieuwe balans.

Wat er gebeurt als je naar Huis gaat is dat je niet perse mannelijk of vrouwelijk bent. Je hebt gewoon een lichaam aangenomen dat je hielp om dat aspect het beste tot uiting te brengen.  Herinner je dat mannelijk en vrouwelijk in alles zit het is de balans die nodig is om de dimensies te veranderen. Waarom zou iemand de dimensie willen veranderen?

Omdat je jezelf zou willen bezoeken in een andere dimensie. En daarom is het erg belangrijk de energieën at te stemmen en in evenwicht te krijgen. Merlia brengt die magie mee, en het is niet van Merlia, zij vertegenwoordigt de lichtstralen van het vrouwelijke aspect. Als je nog niet opgevoed bent in de vrouwelijke energie,  had Merlia niet kunnen komen. Met de nieuwe energie kun je vertrouwen winnen. En zelfvertrouwen hebben en houden is altijd al een van de grootste uitdagingen geweest voor vrouwen omdat mannen en vrouwen hun kracht op een andere manier uiten.

In jouw wereld wordt er veel energie gestoken in het effect van dingen. Je denkt wellicht bij  jezelf “ Dit is mijn macht, ik kan dit laten werken, Ik doe dat geen probleem”. Maar in plaats daarvan, wat als je het zou kunnen bereiken op een andere manier.  Wellicht ontdek je dan dat er geen noodzaak is om macht na te jagen of brute kracht moet gebruiken om indruk te maken. Daar worstelt de mensheid mee: kracht versus macht. Hoewel je het wellicht wel zou denken zijn het mannelijke en vrouwelijke niet perse tegenpolen van elkaar, zo werkt het niet en zo gaat het niet werken. In essentie zijn beide goed. Maar ze zijn zo uit balans geraakt dat het voelt alsof je in cirkels loopt. En dat probleem kun je op meerdere manieren benaderen. Let maar op, iedere dag doen zich op aarde kansen voor.

Werken met de gecomprimeerde energie van vandaag.

Ja we weten dat vele van jullie dat alles op aarde compleet uit balans is. Je kunt niet   naar het nieuws kijken en eigenlijk is dat nog niet eens zo’n slecht idee. Want de nieuwsitems worden gedreven door kijkcijfers, wat zou er gebeuren als niemand nog zou kijken? Mensen hebben nog niet geleerd te stemmen met hun afstandsbediening maar dat gaat nog komen. Dit zal een krachtige energie worden. Maar  begrijp goed dierbaren, het is geen gevecht, het is niet de een tegen de ander. In plaats daarvan is het balans. Beide moeten in balans leven om  de essentie op alle niveaus van de mensheid te bereiken.

Merlia is daar goed in, ze is niet alleen maar vrouwelijk. Ja Merlia heeft ervaring, ze heeft de aarde eerder geassisteerd, toen noemden jullie haar Merlijn. Er is zelfs een magisch verhaal over kracht omheen gebouwd. En dat zijn de tijden op aarde. Jullie zitten in de hoge drukgolf ervan en dat voelt wat krap. Het is een uitdaging om je te bewegen. En hoewel je kunt denken dat je niet vrij bent, je bent het wel. Vele van jullie zijn gekomen om met die gecomprimeerde energie te werken. We weten dat het oncomfortabel is en dat sommige van jullie veel moeite hebben met het balanceren van je eigen energie, je weet vaak niet wat wel en niet van jou is, dus vragen we je alleen maar om af te wachten en toe te kijken.  Er zullen veel kansen zijn om op te staan in je eigen waarheid en kracht, je werkelijke kracht, niet de gedreven kracht. Je hoeft dit niet te pushen want het gebeurt in harmonie. Want op die manier werkt het het beste en dat is wat je nu leert. Wellicht leer je het het eerst door in de tegenovergestelde richting te gaan, want zo leren de meeste mensen op aarde. Oordeel niet, noem het niet goed of slecht, het is wat het is hier en nu, meer niet. Wel deel heb jij meegenomen van Thuis? Hoe kun jij je energie inzetten, in harmonie of het tegenovergestelde, terwijl anderen hetzelfde doen? Hoe kom jij op voor jouw waarheid terwijl anderen tegelijkertijd opkomen voor hun waarheid. Dat is wat er nu gebeurt en jullie zullen ondervinden dat de collectieve mensheid zo voorwaarts gaan. We weten dat er  overheden zijn die aan de macht zijn en zo hebben jullie allerlei spellen op aarde gezet om dit uit te spelen. Maar we vertellen je ook dierbare dat niets van dit alles werkelijk waar is, althans niet op de manier die jullie denken.  Wat wel werkelijk  en waar is is liefde. Zelfs het tegenovergestelde van liefde, wat jullie angst noemen, is gecreëerd uit de schaduw van dualiteit op deze planeet. Maar nu verdwijnen alle schaduwen omdat jullie uit de dualiteit zijn gestapt, hoewel vele mensen dit nog niet door hebben. Het goede, het slechte het is allemaal verzonnen. Er is geen zwart of wit, het zijn allemaal tinten grijs dierbaren, ieder stukje. Pak dat op en maak er het mooiste van en ga dan door in waarheid.

Tijd voor een nieuw spel

Vele van jullie hebben een uniek doel. Sommige van jullie hebben vorige levens gehad die ervoor gezorgd hebben dat je in dit leven een belangrijke taak hebt. Jullie hebben allemaal iets dat je moet bereiken met verschillende contracten en afspraken die je van Thuis hebt meegenomen. Je hebt ze zelf naar deze planeet gebracht, met een missie om het spel te spelen en het te verbeteren. Dat vindt nu plaats. Echter, je begint te zien dat het een spel is dat niet meer werkt, het is tijd voor een nieuw spel. Ben je er klaar voor?

Jullie hebben het spel gecreëerd, dus jullie kunnen het veranderen. Nee, je planeet gaat er niet kapot aan, er zal wel veel veranderen en dat zal ook een tijdje duren ,aar, de magnetische verandering zal je planeet drastisch veranderen. Als je goed in balans bent ga je moeiteloos door deze verandering heen. Dat wat niet in evenwicht is heeft een probleem. Neem de 12 dimensies weer even in overweging. Bezoek ze allemaal want je spirit weet dat je je hoogste potentieel kunt gaan gebruiken in iedere incarnatie. Het is niet 1 maar het zijn 12 ervaringen in deze incarnatie. En eigenlijk zijn het er 144, maar daar komen we een andere keer op terug. Het belangrijkste is dat je weet dat je door de dimensie heen kunt reizen.

Merlia

De motivatie op aarde is dat de mensen zichzelf in evenwicht willen hebben zodra ze doorkrijgen wat er gaat gebeuren. Merlia zal veel aangeroepen worden, ze is hier met belangrijke informatie over hoe je het proces het beste kunt lopen om je kracht te laten zien, in je kracht te gaan staan. Ze is een beetje ambivalent om te komen, waarom? Jullie hebben haar een labeltje met vrouwelijke energie gegeven. Waarom zou dat moeilijk zijn voor haar? Omdat ze de afscheiding niet leuk vindt. Wanneer je haar vrouwelijk noemt lijkt het alsof je vindt dat ze geen mannelijke energie in zich heeft, maar dat is niet waar.

Merlia heeft een groet hoeveelheid mannelijke energie maar zij begrijpt hoe ze het in evenwicht moet houden. Ze weet hoe ze heet naar voren moet brengen en hoe ze ieder deel tot zijn grootse nut kan laten groeien. Dat is vrouwelijke energie. Het is de ware geboorte-energie van moeder aarde en de basis voor alle scheppingsenergie, in die schoonheid. Vind die schoonheid in alles en iedereen. Heb de moed om dat enen deel in beweging te zetten en probeer dat te balanceren. Onderzoek ook waar je zelf niet in balans bent, speel ermee en breng het in evenwicht. Vraag om hulp en je zult het krijgen.

Je bent nooit talleen en we wensen dat je stopt met zo hard te proberen om het goed te doen. We realiseren ons dat je een spel speelt dat soms moeilijk te begrijpen is. We begrijpen ook dat het spel soms een totaal onverwachte wending neemt. Soms voel je de wind in je rug niet of vergeet je dat we je nooit alleen laten. Je bent deel van een grote familie van licht en liefde en we vieren dat op ieder moment. Je bent een deel van ons en dat zal nooit, nooit verloren of uit balans zijn.

Ik geniet ervan om met jullie te praten dierbaren. Nu Merlia er ook is zullen we veel samenwerken zij en de anderen kunnen helpen om balans in de energie te brengen voordat de energie gold de aarde raakt. Ze staat open voor de mogelijkheden om te helpen je te herinneren wie je werkelijk bent in plaats van te blijven geloven in de illusie die je hebt leren vertrouwen. Raak niet in de war van de chaos voor je, we weten dat het veel is. Kijk uit naar het licht en jouw licht. Evenwicht ontstaat wanneer je de kansen benut die voor je liggen om inter-dimensionaal te bewegen want er is een nieuw spel en je leert het nu te spelen.

Het is met de grootste eer dat ik je vraag elkaar te behandelen met respect, voor elkaar te zorgen wanneer je de kans ook maar krijgt en samen te spelen.

Ik ben Elrah van de Ritme dienst.

Espavo.

 

Hartsverbindingen

~ vrienden ~

door Barbara Rother 

Vrienden.

De eerste stap naar het creëren van echte vriendschap in je leven is het zijn van je eigen beste vriend. Ik heb altijd genoten van mijn eigen gezelschap. Hiermee bedoel ik dat ik me nooit eenzaam of verveeld voel als ik toevallig geen gezelschap heb. Ik respecteer wie ik ben en probeer niet toe te geven aan de kritische menselijke eigenschap van zelfkritiek. Ik ken het belang van het eren van de persoon die ik vandaag de dag ben en geef mezelf een schouderklopje omdat ik altijd mezelf probeer te verbeteren. Ik ken ook het belang van de woorden van de Engelse auteur John Donne,” No man is an island. No one is self-sufficient; everyone relies on others”. Niemand kan zonder een ander.

Omdat ik vanuit mijn huis werk voel ik me soms uitgedaagd om vriendschappen aan te gaan en te onderhouden. Ik heb mezelf betrapt op de uitspraak dat ik geen tijd zou hebben voor vrienden, ik ben te druk. Ik weet dat vriendschap niet alleen een investering in tijd is maar ook een uitwisseling van onszelf. De beloning kan geweldig zijn. Technologie kan een manier zijn om ons met anderen te verbinden maar het kan geen vervanging zijn voor echt contact. Ik hou contact met anderen en het heeft iets unieks om elkaar in de ogen te kunnen kijken, het hart te verbinden en de persoon te knuffelen, onderwijl je leven delend.  Vriendschappen ontstaan door samen te werken met anderen, een gemeenschappelijk doel, kinderen, hobby’s etc. Een van de belangrijkste factoren die je welzijn beïnvloeden is de kwaliteit van je vriendschappen. Het is een geschenk om iemand te hebben die je kunt vertrouwen en die je begrijpt. Een vriend zou een reflectie van je ziel moeten zijn. Hij hoeft het niet altijd met je eens te zijn maar hij respecteert jouw mening en jij die van hem. Als jij je tijd doorbrengt met een echte vriend voel jij je na afloop goed en geïnspireerd. Iemand voelt zich tot je aangetrokken omdat je van jezelf houdt. Zelfliefde nodige een positief leven uit.

Mensen komen en gaan. Ze drijven je leven in en uit, net zoals personen in een boek. En wanneer je het boek dichtdoet, hebben de personages elk hun eigen verhaal verteld en begin je aan een nieuw boek met nieuwe avonturen en nieuwe personages. Je focust op de toekomst, niet op het verleden. Ik hou van lezen en wanneer ik aan het einde van een goed boek kom waarin ik me helemaal ingeleefd heb doe ik extra lang over de laatste pagina’s, geniet ik er extra van. En dan begin ik aan een nieuw boek en word mijn wereld weer een beetje mooier door dit verhaal. Zo gaat het ook in het leven, is mijn ervaring en ik hoef maar naar een boek in mijn kast te kijken om me het verhaal weer helemaal te herinneren en de verbinding met de personages te voelen. Het is een verre herinnering aan een ervaring waarin je naast de mensen staat waar je over leest, je echt ingeleefd hebt. Maar ik weet ook dat ik dit boek niet opnieuw wil lezen omdat er zoveel meer nieuwe avonturen en mensen op me wachten, maar al deze oude personages zullen een deel van mij blijven. Zo gaat het ook met vriendschappen.

Als je het geluk hebt om een vriend voor het leven te hebben mag je dat koesteren. Normaliter ga je een verbinding aan met een persoon en duurt dat een bepaalde periode en zul je langzaam uit elkaar groeien en doorgaan naar de volgende op je pad. Vrienden zijn een reflectie van jou en je ervaringen. Ware vriendschap gaat over bewondering en leren van elkaar. Ik heb een aantal dierbare vrienden in mijn leven, al sinds mijn kindertijd en in mijn volwassen leven ook gevonden en laten gaan. Ik vraag wel eens af waarom ik met sommigen wel en met anderen geen contact meer hebt. We zijn niet dezelfde mensen die we waren, we veranderen ook. Ik eer altijd de vriendschap, ook al houdt die op en gaat ieder zijn eigen weg en sommige mensen blijven altijd in je hart. Anderen zitten in je hart en je voelt gewoon aan wanneer je op het punt staat elkaar te bellen. Tijd en ruimte doet er dan niet toe, we gaan door waar we opgehouden zijn.

Romantische liefde kan voor een van de belangrijkste vriendschappen in je leven zorgen.

Ik ben gezegend met de vriendschap van Steve, als sinds we 16 zijn. Hij is de man met wie ik alles kan delen, ik respecteer zijn advies en hij respecteert het mijne. We lachen, leven, werken en spelen samen. We zijn als mens en als partners gegroeid. Familie kan je ware verbinding brengen. Waneer de vriendschap op die manier ontstaat gebeurt er iets geweldigs. Steve en ik hebben ontdekt dat, nu onze twee zonen volwassen zijn, we veelplezier halen uit onze hernieuwende band als vrienden in plaats van de ouder-kind rol. Ik hoorde laatst de volgende verklaring die het allemaal zei; de drie sleutels naar geluk: Vrienden, Familie en Plezier in het Engels een leuke woordspeling de “F” woorden. Friends, Family, en Fun.

Met liefde en licht,

Barbara

 

Speciaal verzoek: Copyright 2017 Espavo. Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.