December 2013

Vier me naar Huis – (Celebrate me Home)
De gewoonten van Thuis

 

Gegroet, ik ben Elrah van Ritmische Dienst.

Het kost me niet zoveel tijd om binnen te komen, want ik ben hier altijd. Af en toe gaat hij een beetje aan de kant en dan kom ik iedere keer dat het kan naar binnen. Gegroet allemaal. Ik ben Elrah en jullie zijn dat niet.

Liefde en gelach trekken de aandacht van Thuis

We gaan iets delen over een bijzondere vibratie op Aarde – maar het is niet alleen op Aarde. Het gaat door alle vibraties heen, want er is een heel uniek deel. Weet je, jullie hebben op Aarde iets dat jullie Liefde noemen en wanneer jullie van iemand houden, dan trekt dit werkelijk de aandacht van Thuis.

Nu zullen er veel denken: “Mijn liefde focust zich op deze ene persoon,” of “ik ga van dit of dat heel veel houden”en je focus is zo intens dat dit alles is wat je ziet. Wanneer je op deze manier vibreert, dan stuur je een vibratie uit die levendig is, kleurrijk en vol leven en niet alleen de mensen op Aarde voelen dat, wij voelen dat Thuis. Wanneer jullie feest vieren op Aarde, dan komen wij tot leven. We beginnen te kijken en zien waar alles is en harmoniseren met jullie en worden de hoogste harmonische resonantie die wij kunnen zijn, want dat is hoe wij ons verbinden met jullie; dat is hoe wij werken met jullie harten. Het is gemakkelijker om met jullie hart te werken dan met jullie hoofd, want jullie hoofd probeert altijd ergens over na te denken, is altijd aan het proberen zichzelf te valideren en dit soort vreemde menselijke dingen. Welnu, vandaag ga ik jullie hierover meer vertellen, omdat jullie je aan het nestelen zijn in deze prachtige feestelijke tijd. Dit is het einde van jullie jaar en jullie hebben je religieuze feesten en het begin van het volgende jaar en al de vieringen waarbij families samenkomen en alles wat daarbij hoort. Wat jullie niet weten, is dat wij jullie Thuis vieren. Wanneer jullie oplichten en jullie vibratie is op zijn hoogst, dan zijn jullie ofwel verliefd of jullie zijn aan het lachen – een van de twee. Wanneer jullie lachen, is dat de taal van de engelen, dus wij kijken allemaal zodat we precies kunnen zien wat zij aan het doen zijn, want dat is hoe wij met elkaar communiceren en dat is het deel dat jullie niet altijd zien

Circulaire tijd: De grote torus, alles bewegend in elf dimensies van tijd

Zie je, jullie zijn door de poort heen gegaan en aan deze kant van de sluier vieren wij de hele tijd feest, want het was niet de bedoeling dat jullie het zouden redden. Het zou het einde van de mensheid zijn geweest. Jullie hebben het traject afgelegd, jullie zijn hier eerder geweest, weet je. Dit was niet de eerste keer dat er mensen op Aarde zijn geweest, maar deze keer zijn jullie lichamen op een andere manier vervolmaakt, zodat jullie meer van je eigen licht konden dragen. Dit keer werken jullie in een ander raamwerk van de illusie van tijd en wij hebben het in een circulaire tijd gezet voor jullie, zodat je kon zien hoe de dingen werken. Het weefsel van tijd is altijd circulair, dus waar jouw afdruk ook is op de lijn, hij komt altijd weer naar je terug en wanneer dat gebeurt, dan heb je de mogelijkheid om jezelf te vervolmaken. Jullie zeggen:”O, dat is in het verleden verdwenen. Ik had de kans om iets te doen en nu is het verleden tijd.” Nee. Je hebt altijd de mogelijkheid, want tijd is circulair. Je hele ervaring is ingepakt in hetzelfde weefsel van tijd dat zichzelf herhaalt. Dat is waarom je dingen steeds weer opnieuw herhaalt – vooral energetische of emotionele patronen waar je aan probeert te werken. Je werkt er aan, maakt een zo krachtig mogelijke afdruk met die emotie en dan gaat dit rond. Wanneer het een mooie emotie is, betekent het dat je weg naar de toekomst vrij is. Het betekent dat je niets hebt op te lossen en wanneer je een klein probleem hebt of denkt dat er iets is dat je niet helemaal kunt oplossen, dan zet je altijd nog een stempel van jouw verwarring op de tijdlijn. Wat er dan gebeurt, is dat dit in jouw verleden terecht komt.

Nu zijn veel van jullie healingmodaliteiten erop gericht om terug te gaan en je verleden op te schonen en sommige van deze energieën op te ruimen. Een hoop van wat je kunt doen, kan helpen om deze energieën op te ruimen op meerdere niveaus, dus zij ruimen de dingen van het verleden op. Maar wat als je dat niet doet? Wat er dan gebeurt, is dat het eenvoudigweg weer voorbij komt en je uiteindelijk dezelfde patronen herhaalt in de hoop iets te veranderen – om iedere keer wanneer het voorbij komt een beetje meer vooruitgang te boeken. Dat is de basis van circulaire tijd, maar het is veel meer dan dat, lieverds, want het geheel is een grote torus, allen tegelijkertijd bewegend in alle elf dimensies van tijd. De twaalfde dimensie is het hogere zelf – het deel dat allen verbindt tot één.

Nu beginnen jullie een nieuwe relatie te krijgen met jullie hogere zelf, want de sluier wordt dunner en ieder van jullie begint in andere dimensies van tijd en ruimte te kunnen kijken. Jullie beginnen dingen door de muren heen te voelen; jullie beginnen emoties te voelen. Velen van jullie hebben hier moeite mee gehad, want jullie zeiden:”Daar gaan we, deze nieuwe wereld in waar jullie ons over blijven vertellen, en mijn wereld is rommel. Het is niet goed. Het is vreselijk. Ik ben helemaal depressief en ik krijg niets voor elkaar. Tijd glipt door mijn vingers. Wat is mijn probleem?” Je vraagt je dat af, want je dacht dat jullie de hemel in zouden stappen en dat alles volmaakt zou zijn. Nee lieverds. Jullie wilden in andere problemen stappen en dat is precies wat jullie hebben gedaan, maar dat is wat jullie de basis geeft, want jullie zijn degenen die de problemen kunnen oplossen. Door deze energieverschuiving te hebben, geeft dit jullie een compleet nieuwe visie – een heel nieuw gezichtspunt, niet alleen van je eigen leven, maar van jullie problemen, jullie omstandigheden en alles wat daarmee te maken heeft.

Vier feest!

Er is iets wat ieder van jullie elke dag kan doen om de energie van Thuis te krijgen en dat is feest vieren. Dat is het enige. Wanneer jullie feest vieren, noemen jullie de naam van god. Het maakt trouwens niet uit waarom je feest viert. Je wordt de hoogste vibratie die je kunt zijn en dat zijn de redenen waarom wij jullie zeggen feest te vieren.

De meesten van jullie dachten dat je om je eigen spirit te eren heel stil moest worden en naar binnen moest gaan en bidden en al dat soort dingen waarvan je niet weet of je ze goed doet. Welnu, jullie stellen nooit vragen over feestvieren, toch? Jullie vragen nooit of je dat goed doet. Hoef je dat niet? Jullie lachen breeduit. Dat is de energie van Thuis die in de mens is geplant en wij zullen jullie nog iets anders vertellen, maar ik laat de Tijdbewaarder binnen komen, want hij blijft me op de schouder tikken en ik blijf evengoed praten. Maar weet dat ik van jullie houd en hier is een hele speciale glimlach van Elrah. Daar ga je.

Gegroet lieverds, ik ben de Bewaarder van Tijd

Een harmonische resonantie creëren

Deze dag is zo mooi. Vier deze dag. Vier iedere dag, want dat is de schoonheid van hoe je jouw energie een gloednieuwe richting in kunt zetten. Ieder moment is jouw creatie. Je blijft zoeken naar je pad; je blijft zoeken naar de weg van de minste weerstand op alle gebieden. “Ik weet dat ik een weg had uitgezet toen ik hier kwam en ik probeer alleen maar om deze te vinden. Kun jij me zeggen of ik op mijn pad ben?” Dit zijn de vragen die wij steeds krijgen, lieverds, maar niemand kan je zeggen of je op jouw pad bent, want er is geen pad om te volgen. Dat is de uitdaging voor de meesten van jullie, want jullie zijn in een wereld gekomen waar je over het pad hebt geleerd en alles wat je moet doen is op het pad blijven en dan zal alles goed zijn. Dan zul je Thuis komen.

Lieverds, dat is een grap. Jullie hebben het pad gecreëerd vlak voordat je voet de grond raakt. Jullie zijn scheppers en jullie hebben gecreëerd in harmonische resonantie. Jullie hebben als het collectief van de mensheid gecreëerd en die creatie wordt nu sterker voor ieder van jullie. Jullie zien de collectieve golf van energie op Aarde. Het zal je veel van de stukken brengen die jullie gemist hebben, of het nu in de wetenschappelijke wereld is, in de medische wereld of in je hart of als vragen over je spiritualiteit. Deze vragen die niet beantwoord kunnen worden zullen zeker antwoorden vinden binnen in jullie. Deze zullen niet hardop worden uitgesproken, maar jullie zullen de antwoorden eerst in je hart vinden en dan voor bevestiging zoeken, want dat is wat de meesten van jullie doen.

Het licht van Thuis gronden

Lieverds, dit wordt erg mooi vanaf onze kant van de sluier, want wat er gebeurt, is dat jullie je allemaal openen voor je kanaal. Ja, wij noemen het kanalen, want de Hoeder noemt het een kanaal, maar wat als je niet channelt zoals hij dat doet? Jullie channelen allemaal, lieverds, ieder van jullie. Jullie noemen het anders, omdat jullie er andere geloofsovertuigingen over hebben, maar we zeggen jullie, alle creativiteit komt van dezelfde plaats. De Hoeder noemt het een channel. Deze persoon hier noemt het haar lied, hierachter is iemand die noemt het een ander kanaal en laat ons dingen zien, en hier is iemand die noemt het haar boek. Hier zit een kunstenaar die schildert en de persoon die daar zit doet het net even wat anders door middel van zingen en muziek. Het komt allemaal van dezelfde plaats. Het is allemaal energie van Thuis die je via jouw kanaal verankert op Aarde. Dat wordt de volgende uitdaging en het komende jaar staat in het teken van het gronden van licht. Jullie zullen leren om je fysieke lichaam op een andere manier te gronden, want het heeft meer fysieke gronding nodig om dat licht te dragen en veel van jullie systemen die jullie hebben opgezet om elkaar te begrijpen en om met elkaar om te gaan en met elkaar samen te werken zullen heel subtiel gaan veranderen. Als eerste heel geleidelijk, want mensen hebben weerstand tegen verandering. Dat moet je begrijpen. Het is niet verkeerd, het is eenvoudigweg dat jullie erg langzaam voortgaan, zodat je geen stap terug hoeft te zetten. Lieverds, dit wordt een beetje anders, want het zal heel snel op jullie afkomen en dat is precies waar jullie allemaal om hebben gevraagd. Jullie zeiden:”Waarom moeten we nog langer wachten? Moeten we echt langzamer gaan voor iedereen? Kunnen we niet veranderen en allemaal tegelijk in het licht zijn?” Dat is wat er komen gaat, lieverds, en jullie zijn je allemaal aan het aanpassen, maar niet alleen in deze groepen. Iedere mens, waar ook ter wereld is aan het veranderen en niet alleen wat jij ziet, want er zijn duidelijk elf dimensies van tijd en ruimte die allemaal op alle gebieden aan het verschuiven zijn. Als je deze gebieden bereikt, en als je dat wilt, stop dan even om feest te vieren. Het geeft ons aan de andere kant van de sluier de mogelijkheid om achter jullie te komen en om jullie te helpen dat licht van die viering te gronden en te dragen, wat het ook is dat jullie vieren. Wij kunnen dat niet doen, want wij hebben geen oordeel over jullie. Wij leven niet in ons hoofd – wij leven in ons hart op dezelfde manier die jullie nu aan het leren zijn.

Een viering van jullie menselijke ervaring

Het is een nieuwe energie en een gloednieuwe wereld en jullie zijn allemaal aan het leren om in een andere staat hiervan te leven. Deze energie gronden en hem op alle manieren werkzaam maken voor jullie is de grootste uitdaging geweest. Dat is aan het veranderen. Dus als jullie door de feestdagen heengaan, zoals jullie ze noemen, of het nou een verjaardag is of het vieren van een religieus feest of dat je gewoon je leven viert, weet dat iedere keer wanneer je het glas heft, iedere keer wanneer je jouw hart opheft, dat wij er zijn. Wij komen onmiddellijk opdagen, want wij houden van feestvieren. Jullie hebben een feestje en wij zullen er zijn en wij vieren Thuis altijd feest. We zullen je dat laten zien wanneer je hier komt, maar laat ons jullie ook vertellen over de prachtige dag – het ene ding dat ieder mens op Aarde zal ervaren wanneer hij naar Huis gaat.

Er wacht jullie Thuis een feest. Niemand van jullie verwacht het en jullie denken allemaal dat jullie maar een mens zijn die hier heeft rondgelopen met de rest en eigenlijk niet veel voorstelde. Je hebt de wereld niet gered, je deed niets, maar je komt naar Huis. Wanneer je Thuis komt, is er een feest voor jou – voor je grootsheid van wat je hebt bereikt op Aarde en dat is het moment waar velen van jullie mee worstelen met je interne ego, want het is heel moeilijk voor jullie om dat te ontvangen; heel moeilijk voor jullie om de eer te ontvangen voor wat je iedere dag van je leven hebt gedaan. We zeggen jullie niet dat je dat moet, maar de viering is eigenlijk niet voor jullie – het is voor hen, want zij zijn degenen die Thuis moesten blijven en jullie moesten gadeslaan op Aarde. Zij zagen iedere beweging van jullie; ze zagen je met drie jaar en dat je iets probeerde te stelen. Je moest leren, zelfs op driejarige leeftijd, heel interessant. Ze sloegen je gade toen je hart werd gebroken op de middelbare school. Je was verdrietig en dacht dat je helemaal waardeloos was en dat je nooit meer zou kunnen lachen en zij sloegen je gade….en sloegen je gade…en sloegen je gade, zonder ooit een oordeel, want niets is verkeerd. Je had een menselijke ervaring op Aarde.

Schoonheid vieren

We weten dat jullie soms grote hoogten bereiken en soms diepe dalen en we zeggen jullie dat het een niet beter is dan het ander vanuit ons perspectief. Ja, het ene voelt beter aan voor jullie en we moedigen jullie aan om absoluut te gaan voor datgene wat je hart laat zingen. Absoluut, creëer je wereld om je het hoogste te brengen maar weet dat wanneer je het tegendeel voelt dat dit niet verkeerd is. In feite komt veel van jullie schoonheid vanuit het donker. Kijk naar Edgar Allen Poe – een zeer donkere dichter. Kijk naar enkele van de prachtige mensen die schoonheid hebben gebracht in het donker. Kijk naar enkele van jullie dichters – heel donker. Kijk naar wat muziek heeft, zelfs countrywestern muziek. Soms heel donker, want je hart doet zeer en je drukte dit uit en het kwam naar buiten als schoonheid. Niet als donker. Dus lieverds er is schoonheid in het donker. Veroordeel jezelf niet over waar je je tijd hebt doorgebracht op Aarde, want dat is jouw keuze en niet die van een ander en wat het ook was dat je nodig had in de vorm van een ervaring, jij creëerde en wij hebben je geholpen. Wij hebben je geholpen om je pad voor te bereiden zodat je precies die ervaring kon hebben die je wilde…en die heb je gehad…en we vragen je om dat te vieren.

Vier dat de zon vandaag is opgekomen. Vier dat je levend bent op Aarde en dat je mogelijkheden hebt om alles te doen, want op het moment dat je feest viert, krijg je al deze engelachtige aanwezigheid om je heen. Dat is de energie van deze maand…om feest te vieren wanneer je kunt, ieder moment, want als je even tijd neemt en naar de wereld kijkt en zegt:” Ok, hier is dit probleem en daar is dat probleem en hier is dat probleem,” of je kunt ze apart zetten en zeggen:” ik zie de problemen maar ik zie ook de schoonheid. Ik kan de energie voelen zoals die nu is, alleen maar de schoonheid daarvan. Nu kan ik het probleem oplossen.” Dat is de viering van licht om te kijken naar je hogere zelf. Je hebt een nieuw perspectief als je in deze wereld loopt. Dit is een nieuwe wereld en jullie zijn daar in en ja, wij weten het. Jullie dwalen allemaal rond en proberen uit te vinden wat er gebeurd is. Jullie proberen allemaal te zwemmen en op ieder moment je hoofd boven water te houden. Veel van jullie zijn aan het overleven, maar niet echt. Jullie zijn gewoon aan het wennen aan de nieuwe energie.

Feestvieren maakt je hart schoon

De meeste mensen zeggen: “Het is nu een jaar geleden dat wij door de poort zijn gegaan. Wanneer wordt het nou beter?” Aan deze kant van de sluier zeggen we:” Het is pas een jaar geleden dat jullie door de poort zijn gegaan, dus begrijp dat jullie het beter doen dan je ooit had kunnen bedenken.” Het was niet de bedoeling dat jullie nu hier zouden zijn. Jullie zijn niet alleen hier, maar jullie doen ook nog precies hetzelfde als gisteren. Jullie hebben nog steeds ongeveer dezelfde ervaring van mens zijn. Alles is verhoogd. Jullie zullen nu nieuwe mogelijkheden vinden die niemand van jullie ooit eerder gezien heeft. Wanneer je je mond opent en lucht langs je stembanden laat gaan zonder te weten wat er naar buiten komt, dan zul je waarschijnlijk gaan channelen. Dat is hoe de meeste mensen het doen. Als je lang genoeg in staat bent om je hoofd uit te schakelen zodat je spirit zonder belemmeringen door je brein kan komen, zal het werken. Velen van jullie zullen het op andere manieren krijgen- sommigen zullen het via boodschappen krijgen, zoals de Hoeder, sommigen zullen ideeën krijgen. Sommigen zullen gemotiveerd worden en sommigen zullen een heldere weg zien en sommigen zullen in synchroniciteit met anderen worden gebracht om collectieven te vormen.

Maar er is nog een ander deel waar ik het over willen hebben met betrekking tot feestvieren. Iedere keer wanneer je feest viert, of eigenlijk iedere keer wanneer je lacht, maar vooral wanneer je feestviert. Feest vieren maakt het hart schoon; het reinigt je energieveld. Stel je een persoon voor met heel lang haar dat op een of andere manier gegolfd of gekruld is. Er zitten energievormen in die er niet zo uitzien als hij wil. Dus kamt hij zijn haar en maakt alles glad en comfortabel en dan gaat hij naar buiten om zich te presenteren. Wij doen hetzelfde met jullie energie. Jullie energie heeft kreukels; kleine plekjes waar het negatief is geworden en jullie dragen dat in je energie, in je torus en dat beweegt voortdurend. Het mooie is dat wanneer je feestviert, je deze kreukels loslaat en je je eigen energie reinigt zonder dat je de hulp van anderen nodig hebt. Dat geeft ons de gelegenheid om jullie wereld binnen te komen en jullie te knuffelen, om van jullie te houden en heel even jullie hart te raken om jullie te laten weten dat je nooit alleen bent op Aarde.

Wees geduldig

De magie ligt voor ieder van jullie. Ieder van jullie bracht een stukje van Thuis mee. Het was uniek voor jou en alleen jij kon die lichtstraal meedragen en je hebt het meegebracht. Velen van jullie vragen je af:

”Wanneer zal mijn lichtstraal nodig zijn op Aarde?” Velen van jullie zitten daar en zeggen:” Ik heb een prachtige lichtstraal.” En er is niemand die luistert. Dat is aannemelijk, want jullie lopen soms iets voor jezelf uit. Als je zegt dat je hier een prachtige lichtstraal hebt, zal niemand jou die lichtstraal afnemen, want zij weten niet dat zij deze kunnen nemen. Je hebt hen dat alleen maar geleerd en soms moeten zij weg gaan en dit even verwerken voordat ze terug kunnen komen om met jou om te gaan. Wees geduldig, lieverds. Het heeft tijd nodig om het licht op Aarde te gronden. Velen van jullie raken erg gefrustreerd omdat je het gevoel hebt dat jullie moeten afremmen en moeten wachten op de rest van de planeet. Wees geduldig lieverds. Jullie maken meer verschil dan je ooit zal weten en wij konden niet trotser zijn op jullie.

Jullie zijn de grootste engelen

We hebben al vaak gezegd dat jullie de grootste engelen zijn die ooit geleefd hebben, maar we hebben nooit beschreven wat dat is. We zeggen jullie dat ieder van jullie op een bepaald punt in je incarnaties het engelenrijk hebben bereikt. Jullie hebben niveaus bereikt die jie meesterschap noemt en jullie hebben het moedigste ooit gedaan. Jullie hebben je vleugels afgelegd, een sluier van vergetelheid omgedaan en zijn naar de Aarde gegaan om te zien of jullie deze planeet konden veranderen en haar opnieuw laten starten met nieuwe levensvormen. Vier de nieuwe levensvormen die binnenkomen – vier de komeet die binnenkomt, maar niet alleen deze komeet, maar allemaal, want zij komen nu met een verbazingwekkende vaart. Wij werken er heel hard aan om hen te sturen. Zij zullen jullie niet kwetsen, lieverds. Niet op de manier die jullie denken. Het is tijd om de Aarde opnieuw te bezaaien en wij zijn zo opgewonden om het te doen terwijl de Meesters van het Speelbord aanwezig blijven.

Jullie hebben magie gecreëerd, ver voorbij jullie begripsvermogen. Wanneer jullie uiteindelijk naar Huis komen en we zetten je neer voor de duizenden en duizenden mensen die zullen applaudisseren voor het werk dat je hebt gedaan op Aarde, weet dan dat je dat nu al hebt verdiend. Jullie hebben het spel nu al gewonnen. We gaan jullie nu eenvoudigweg opnieuw gronden om het je gemakkelijk te maken. Wees geduldig, lieverds. Jullie hebben een nieuwe wereld gecreëerd en nu stappen jullie er in.

Het is met de grootste eer dat wij jullie vragen om elkaar met respect te behandelen. Zorg voor elkaar bij iedere kans die je krijgt en houd de deur open voor elkaar, want jullie hebben een nieuwe wereld gecreëerd. Speel goed samen.

Espavo.

De groep

 

Gelukkig Nieuwjaar

We wensen jullie allemaal prachtige feestdagen en een geweldig Nieuwjaar!

 

Met liefde,

Barbara, Steve en Austin

 

Speciaal verzoek: Copyright 2013 Lightworker. Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.