Augustus 2006

De Perfecte Imperfectie
Menselijke Goddelijkheid

Van Steve

De groep heeft het veel gehad over het feit dat we allemaal multidimensionale wezens aan het worden zijn. Is het niet interessant dat recente foto’s van een straaljager die de geluidsbarrière doorbreekt op het Internet circuleren? Over interdimensionaal gesproken! De video’s van deze onvoorstelbare beelden zijn te zien op…

Een stevige omhelzing
Steve

Van de Groep

Lieverds, als jullie zo bij elkaar komen in dit soort ruimten, creëren jullie wonderen en daar hebben wij veel respect voor. Jullie openen deuren naar ruimten en dimensionale werkelijkheden, maar jullie hebben geen idee hoe belangrijk jullie werkelijk zijn. We zullen vandaag iets met jullie delen wat jullie kan helpen om een beetje meer inzicht te krijgen in wie jullie werkelijk zijn en hoe jullie er vanuit ons perspectief uitzien. Wij delen dat perspectief met jullie zodat jullie jezelf kunnen zien als de menselijke engelen die jullie zijn. Helpen om met elkaar te werken en helpen om je persoonlijke diepste gevoelens met elkaar te delen is alles waar het bij de menselijke ervaring om gaat. Jullie zijn niet echt van elkaar gescheiden. Hoewel jullie verschillende talen hebben leren spreken en jullie zijn opgegroeid in verschillende delen van de wereld met verschillende geloven, zijn jullie in essentie één. Om dit spel van menszijn te spelen brengen jullie jezelf in een bel van biologie en dan denken jullie dat die biologie is wie jullie zijn. Dit berust op een misverstand, want niet alles van jullie – je wezen en ziel – past in een bel van biologie. Wanneer jullie het Speelbord binnengaan, moet een deel van jullie Thuis blijven om die verbinding die uniek is voor iedereen, volledig te gebruiken en in stand te houden. Dat is het deel wat jullie het hoger zelf noemen. Dat deel van jezelf komt nu meer dan ooit in actie.

De reflectie van perfectie

Wanneer jullie uit een gebied van dualiteit in een gebied van trialiteit stappen, betekent dat gewoon dat jullie niet alleen je lichte en je donkere kant respecteren, maar dat jullie die in evenwicht brengen met het hoger zelf zodat jullie met z’n drieën een drietal vormen. Jullie beginnen nu te begrijpen dat er echt geen zwart of wit, geen boven of beneden, geen verkeerd of goed en geen liefde of angst bestaat. Deze elementen die jullie als gescheiden zien van elkaar, zijn in werkelijkheid een deel van elkaar en vormen samen een grote cirkel. Wanneer jullie dus je lichte kant respecteren, respecteren jullie ook je donkere kant. Velen van jullie bezitten prachtige donkere kanten. Wanneer jullie die kanten in evenwicht brengen met het hoger zelf, worden jullie weer een heel wezen. Maar zelfs met de nieuwe zienswijze van trialiteit, schijnt er – in jullie ogen – nog steeds een deel te ontbreken. Voor ons zijn jullie de meest onvoorstelbare prachtige wezens want jullie zijn engelen die lang genoeg weggegaan zijn uit de hemel om één van die fysieke bellen van biologie in bezit te nemen en op Aarde magie te creëren. Voor jezelf zien jullie dat echter zo niet want als jullie in de spiegel kijken, zien jullie alleen maar de minder mooie plekken en gebreken. Is dat niet interessant? Ongeacht hoe mooi jullie zijn, ongeacht hoe volmaakt jullie jezelf voelen of geloven dat je bent, op het moment waarop jullie in de spiegel kijken, vinden jullie direct gebreken. Jullie hebben alleen maar aandacht voor de gebreken en imperfecties van je spiegelbeeld en daarom willen we het vandaag eens hebben over deze imperfecties.

Laat ons jullie zeggen dat jullie de meest perfecte imperfecties van god zijn die jullie maar kunnen zijn. Jullie spel op deze aarde is het gaan zien en definiëren van god. God is de perfectie van alle dingen en wanneer men dus perfectie wil zien, moet dat gezien worden vanuit een waarnemingspunt van imperfectie. Het is noodzakelijk om in een gebied van imperfectie te stappen om dat te doen, dus kijken jullie onmiddellijk naar jezelf en zien alleen de imperfecties. Is het niet interessant dat alle mensen goddelijk en volmaakt willen worden zodat ze nooit fouten maken? Jullie zijn constant op zoek om je vibratie te verhogen, om betere mensen te worden, om hogerop te komen en alle goddelijke energie te kunnen bevatten. Maar jullie worden daarin geknot door de dingen die jullie in de spiegel zien als imperfecties. Misschien vind je dat je te zwaar bent, of dat je te veel foutjes of vlekjes in je gezicht hebt. Misschien zijn je rimpels te diep of is de kleur van je haar niet naar je zin. Wat het ook is, je imperfecties maken je tot de mooiste reflectie van perfectie. Wat jullie als gebrek zien, is in plaats daarvan de meest onvoorstelbare schoonheid van god weerspiegeld in mensengedaante die jullie ooit hebben gezien. We zeggen jullie nu dat dit de dingen zijn die jullie je zullen her-inneren wanneer jullie terugkeren naar Huis. Deze prachtige imperfecties zijn de stukjes die jullie met je mee zullen brengen wanneer jullie Thuiskomen. Dit zijn de imperfecte reflecties van de perfectie van god.

Perfecte kristallen

Laat ons jullie voor eventjes meenemen naar jullie technologische ontwikkelingen, want jullie wetenschappen zijn op een heel interessant punt aangekomen. Recente technologische ontwikkelingen op Aarde hebben veel te maken gehad met het namaken van de perfectie van de natuur. Het is een natuurlijk menselijk streven om perfectie te bereiken. Wij zeggen jullie echter dat het in de natuur niet gaat om perfectie. Dit staat op het punt zichtbaar te worden aangezien jullie vooruitgang in technologie op het punt staat om kunstmatige kristallen te produceren die jullie diamanten noemen. Jullie hebben al een proces ontwikkeld om kunstmatige diamanten te creëren die bijna perfect zijn. Hoewel deze diamanten hun grootste toepassing zullen hebben op het gebied van elektronica en technologie, zal het niet lang meer duren voordat ze toegepast worden als sierstenen. Het interessante daarbij is dat de mensen die hebben geïnvesteerd in het winnen en het verkopen van diamanten nu heel bang zijn geworden voor dit proces van het creëren van bijna perfecte kunstmatige diamanten. Zelfs de experts kunnen het verschil niet zien tussen de kunstmatige diamanten en de hoogste kwaliteit kristallen die in de natuur gevonden worden. Daarom hebben ze de afgelopen jaren veel energie gestoken in het graveren van serienummers in natuurlijke diamanten zodat ze het verschil kunnen zien. Tot op dit moment was de algemene regel, hoe perfecter de diamant, hoe hoger de prijs waarvoor hij verkocht werd. Wij zeggen jullie dat er in de naaste toekomst mensen zullen zijn die zoeken naar manieren om willekeurige imperfecties in kunstmatige diamanten aan te brengen zodat ze beter kunnen concurreren met natuurlijke stenen. Het is duidelijk dat wanneer diamanten in een bijna perfecte staat op een goedkope manier kunnen worden gemaakt, mensen er niet langer zoveel waarde aan hechten om ze te dragen dan ze nu doen. Daarom kunnen jullie nu meemaken dat er mensen op zoek zijn naar manieren om perfecte willekeurige imperfecties te creëren. Degenen die de natuurlijke diamanten promoten zeggen dat elke diamant een speciale signatuur heeft, afhankelijk van de manier waarop hij licht reflecteert. Wat ze werkelijk zeggen is dat elke diamant unieke gebreken heeft die hem uniek mooi maken.

Het is geen geheim dat zo’n ontwikkeling spoedig jullie wereld zal gaan veranderen. Is het niet interessant dat de imperfecte diamanten uit de natuur nog steeds de meeste waarde zullen hebben? Datzelfde geldt ook voor jullie.

De perfecte imperfectie

Wij vragen jullie om jezelf in dat zelfde licht te zien, want jullie zijn wat de schepper gemaakt heeft als de perfecte imperfectie en als gevolg daarvan is jullie schoonheid uniek en onovertroffen door Alles wat is heen. Jullie hebben een unieke signatuur die ongeëvenaard is als gevolg van jullie imperfecties. Sta toe dat je uniciteit naar buiten komt als een reflectie van god, want daarin ligt je ware kracht. Dat is waarvoor je in eerste instantie naar de Aarde kwam. Als je naar voren stapt in de perfecte imperfectie die je bent, eis je de kracht op van je ware erfgoed. Je claimt het recht om volledig te zijn wie je bent, om volledig gelukkig te zijn, om gewoon jezelf te zijn in plaats van te proberen iets anders te zijn. Dat maakt jullie de mooiste imperfecte engelen van allemaal. Jullie constante streven naar perfectie is voor ons een beetje een kosmische grap, want vanuit ons perspectief gaat jullie schoonheid elke beschrijving te boven.

Jullie fysieke bellen van biologie zijn heel bijzonder want ze staan god toe om korte tijd een eindige vorm aan te nemen; ze staan jou toe om de aard van Thuis tot uitdrukking te brengen waar je in deze prachtige imperfectie ook bent. Deze lichamen maken het jullie mogelijk om contact met elkaar te hebben op prachtige manieren waarop zelfs de engelen in de hemel dat niet kunnen. Jullie kunnen elkaar aanraken. Jullie kunnen de menselijke gevoelens van triestheid, vreugde, passie en pijn hebben. Die worden meegedragen in wat jullie zien als imperfecties. Dat is de menselijke ervaring van god’s perfecte imperfecties. Dat is het grootste geschenk wat je kunt geven, niet alleen aan jezelf maar ook aan elkaar en aan ons. Zodra je dit ziet, kun je je individuele kracht van wie je bent in eigendom nemen. Wij kunnen jullie zeggen dat jullie naar de aarde gekomen zijn met een grote blinddoek voor en wat er ook gebeurt, jullie zullen niet in staat zijn om volledig door die sluier heen te kijken. Jullie grootste wens toen jullie het Spel van planeet Aarde ontwierpen, was om er naartoe te gaan, deze sluier voor te doen en compleet de weg kwijt te zijn. Jullie hebben daarin fantastisch werk geleverd.

Een prachtige menselijke ervaring

Wat als we jullie vertelden dat jullie niet zouden kunnen falen, ook al zouden jullie dat willen? Wat als we jullie vertelden dat zelfs als jullie het klaar zouden spelen om de sluier weg te trekken, jullie zouden lachen om hoe eenvoudig alles is? Jullie proberen alles te rationaliseren en in nette vakjes te stoppen. Wij vragen jullie gewoon om in plaats daarvan de dingen te ervaren, te voelen. Wanneer jullie in een gebied van dualiteit zijn, proberen jullie om iets wat je voelt te classificeren als een goed, een middelmatig of een slecht gevoel. Wij vragen jullie nu om dat in evenwicht te brengen met de trialiteit van het hoger zelf en gewoon een menselijk gevoel te ervaren. Heb gewoon een menselijke expressie van wie je bent en durf elkaar te benaderen. Durf dat met elkaar te delen. Durf de essentie van wie je bent met anderen te delen en geniet van de reis. Dat is wat jullie hier echt kwamen doen, meer dan iets anders. Jullie kwamen hier naartoe, niet om de Aarde te verlaten door te ascenderen naar een hogere vibratie, maar om een hogere vibratie te brengen in een fysieke bel van biologie, zodat jullie een prachtige menselijke ervaring kunnen hebben. Jullie stellen jezelf zo vaak voor als menselijke wezens die op zoek zijn naar een spirituele ontwaking, terwijl jullie in feite spirituele wezens zijn die proberen om te gaan met een menselijke ontwaking. Op een dag werden jullie wakker in een fysieke bel van biologie. Op een bepaald niveau wist je dat je hier was als gevolg van een contract; je had het getekend en gedateerd en het afgestempeld met je eigen energie. Velen van jullie hebben je hele leven gezegd: “Ik wil de onderste regel zien. Ik geloof niet dat ik hiervoor getekend heb.” Neem het in eigendom!

Wij dagen jullie uit om de volgende keer dat je in een spiegel kijkt, jezelf op een andere manier te bekijken. Het is heel menselijk om aangetrokken te worden tot wat jij ziet als je imperfecties. Deze keer als je ogen direct naar de imperfecties gaan, vragen we je om naar de schoonheid in elk van deze imperfecties te kijken. We vragen je om iets moois te vinden in dat spiegelbeeld in de spiegel. Zegen de imperfecties en vind er de schoonheid in die wij zien, en je zult de perfecte imperfectie van wie je bent reflecteren. De mensheid op Aarde is de perfecte imperfectie van god. Jullie brengen de energie naar Huis en reflecteren die dan terug, geven haar betekenis en schoonheid. Jullie geven haar leven met elke inademing. Zelfs het teken van de menselijke engel is doelbewust imperfect want het illustreert de reflectie van god in mensen.

Wij zeggen jullie dat er zo veel van jullie wordt gehouden vanaf deze kant van de sluier. Jullie hebben geen idee hoeveel engelen er om jullie heen zijn die elke beweging in de gaten houden. Zelfs in die momenten waarop jullie denken helemaal alleen te zijn en waarop jullie jezelf niet kunnen vinden, worden jullie omhelsd door engelen. Jullie worden omhelsd door wezens, jullie worden omhelsd door je gidsen, jullie worden onderweg geholpen. Neem dat in eigendom. Sta toe dat er van je gehouden wordt. Sta toe dat je het bezit terwijl je in je licht staat om de perfecte imperfectie van god te zijn, want jullie zijn de menselijke expressie van het grootste dat ooit was, is en zal zijn. En zo is het de bedoeling dat jullie die energie ook moesten bezitten.

Wij verlaten jullie vandaag met een eenvoudig geheugensteuntje voor de volgende keer wanneer je in de spiegel kijkt: kijk een beetje verder en zegen die imperfecties want dat is waar je kracht vanaf dit moment vandaan zal komen. Wij verlaten jullie nu met drie de bekende geheugensteuntjes. Behandel elkaar met respect. Jullie zijn de grootste engelen die ooit hebben geleefd. Zorg voor elkaar bij elke gelegenheid want jullie zorgen voor jezelf. Weet dat het een groot verstoppertjesspel is. God die op zoek is naar hemzelf en haarzelf. Neem het allemaal niet te serieus. En… speel goed samen.

Espavo
de groep


De Hartverbinding
Onze wereld en ons leven


Van Barbara

Ik schrijf dit terwijl ik in onze hotelkamer vlakbij het vliegveld van Toronto zit. Steve en ik hebben onze weekdurende cursus Spirituele Psychologie gepresenteerd. Als ik uit het raam kijk, zie ik het einde van een startbaan waar vliegtuigen opstijgen met vele bestemmingen. Mijn geest dwaalt steeds maar af naar het nieuws dat ik gisterenavond pas voor het eerst hoorde. De dreiging van terrorisme steekt opnieuw zijn lelijke kop op. Ik ben er zeker van dat jullie inmiddels allemaal hebben gehoord over de arrestatie van de mensen die plannen hadden om vliegtuigen vanuit Engeland naar de Verenigde Staten op te blazen. Dit roept de pijnlijke gevoelens weer op van 9/11 wat amper vijf jaar geleden is. Tussen toen en nu is er veel zinloos geweld geweest. De meeste mensen die ik ken in mijn dagelijkse leven, waaronder moslims, joden, christenen, hindoes, boeddhisten en anderen, schudden het hoofd en vragen zich af waarom en hoe dit kan gebeuren, maar niemand van ons kan zo’n vernietiging begrijpen. Met ons allen promoten we vrede en goede wil onder iedereen.

Toch weet ik dat we leven in een wereld van polariteit. Er is evenwicht tussen de donkere en de lichte kant. Wanneer zulke rampen gebeuren, is het wonderlijk hoe dat het goede in de mensen naar boven lijkt te brengen. De mensen uit heel de wereld verbinden zich met elkaar op manieren die hulp en hoop brengen. Ik geloof dat alle mensen in essentie goed zijn. Ik denk dat degenen die de behoefte hebben om verwoesting te creëren, in hun hart geloven dat zij hun waarheid en hun roeping volgen, althans wat zij denken dat hun waarheid en roeping is. Dit te zeggen is voor mij de enige manier om niet in een oordeel te vervallen.

Toen ik voor het eerst hoorde van de dreigende aanslagen op de vliegtuigen, voelde ik me bang. Steve en ik reizen voor de kost. De gedachte om telkens wanneer we in een vliegtuig stappen bang te zijn voor een aanslag op onze veiligheid, is op zijn minst verontrustend. Daarbij brengen de extreme maatregelen die de luchthavens gedwongen zijn om te nemen voor de veiligheid, me in de war en irriteren me, hoewel ik weet dat het voor mijn eigen veiligheid is. Het geeft me het gevoel dat hoewel deze terroristen zijn opgepakt, er zeker nog een aantal achtergebleven is om hun plaats in te nemen. Frustratie en angst vermengen zich met mijn emoties. Ik voel dat ik geïrriteerd ben over het feit dat ik dat niet de baas ben. Op het moment dat ik deze maalstroom van gevoelens eenmaal overwonnen had, heb ik gewoon tegen mezelf gezegd om de angst te voelen en dan los te laten. De wereld draait door. Ik weet dat ik veilig ben en weiger mijn leven te leiden in angst.

De boodschap van de groep deze maand is een van mijn favorieten. Toen ik hem voor het eerst hoorde, voelde ik de waarheid ervan heel sterk. We kunnen er allemaal baat bij hebben om naar onze imperfecties te kijken en respect te hebben voor wat wij zien. Dit geldt zowel in het geval van onszelf als individu als in het geval van onze wereld als geheel. Dit is zo bruikbaar om het begrip voor onszelf en de wereld om ons heen te laten groeien.

Alles in deze werkelijkheid heeft zijn zogenaamde goede en slechte kanten. Door de waarde van alle kanten te leren zien, leren we de schoonheid te begrijpen. Ik vraag me wel af of alle verwarring, angst en terreur in onze wereld niet slechts een kans voor ons, imperfecte mensen die we zijn, is om schoonheid te vinden in de perfecte imperfecties die ons omringen.

In liefde en licht,
Barbara.

 

Speciaal verzoek: Copyright 2013 Lightworker.
Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org
te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.