April 2017

DOE EENS IETS ANDERS

Gegroet dierbaren,

Ik ben de Bewaarder van Tijd.

Ik ben er vandaag om een momentje jullie tijdlijn te kruisen het inzicht van Thuis met jullie te delen. De mensheid ervaart een enorme gespannenheid op dit moment. Door alle ontwikkelingen is het besluit gevallen alles versneld te laten plaatsvinden. Dat was jullie keuze dierbaren, en jullie hebben je wens gekregen. En jullie beginnen ook te zien dat er mensen zijn die jullie keuzes willen beïnvloeden. En dus nu gaat bepaald worden in hoeverre jullie nu werkelijk een planeet van vrije keuze zijn. Want waar je ook woont, welk politiek systeem er heerst, of je nu man of vrouw bent, het leven op de planeet veranderd voor jullie allemaal. Het is iets waarvoor jullie hebben gekozen. En jullie hebben er lange tijd op gewacht en op gehoopt, het is dichterbij dan je denkt.

Leven is aan het veranderen.

En ondertussen zal het er niet altijd even mooi uitzien en om jullie de waarheid te zeggen zorgt verandering altijd voor onverwachte stress, het zal zijn tol eisen. Maar daarom zijn jullie hier…allemaal. Hoeveel Lichtwerkers zijn er nodig om de wereld te veranderen? Jullie allemaal, een voor een. En nu zien we jullie in beweging. De komende maanden zullen een beetje uitdagender zijn dan je gewend bent. Maar wat is nog normaal? Jullie zullen veel veranderingen ervaren omdat er geen geheimen meer zijn op deze planeet. En dat is grootser dan je gedacht had. En je zult gaan merken dat het gaat werken voor je. En terwijl dat gebeurt vragen we je om alle onderdelen ervan te omarmen. Wees wie je bent want het maakt niet uit wat er aan de gang is in de wereld, jij houdt het licht vast. Jij hebt de mogelijkheid om in vol bewustzijn van je energie, jezelf vrij te uiten, elk moment weer. Daarom ben je naar de aarde gekomen. Het is zo ingericht om je in staat te stellen het spel van mens-zijn te spelen, in staat om precies de juiste hoeveelheid licht vast te houden op precies het goede moment. Ga zo door dierbaren, allemaal. Jullie hebben geen idee hoe belangrijk eenieder van jullie zijn. Jullie houden de toekomst van de mensheid in je handen en jullie doe een geweldig werk. Geniet van de reis en hou die lach o je gezicht, het helpt enorm.

Het is met de grootste eer dat ik jullie op deze manier kan groeten. Ik vraag jullie om elkaar met het grootst mogelijke respect te behandelen, voor elkaar te zorgen, ieder moment dat je krijgt en het nieuwe spel goed samen te spelen.

Espavo

Ik ben de Bewaarder van Tijd.

_______________________________________________

Gegroet dierbaren,

Ik ben Merlia en ik ben vandaag gekomen om jullie te vergezellen in jullie kracht. Ik wileen aantal van de nieuwe energieën, die nu snel arriveren, met jullie delen. We kunnen jullie vertellen dat jullie de wereld veranderen, een hart per keer, begonnen met je eigen hart. Vanaf deze kant van de sluier is het geweldig om te zien hoe jullie je nu openstellen en toestaan dat de vrouwelijke energie in evenwicht komt met de wereld. Jullie zijn geweldige wezens. Geweldig. Laten we dus doorgaan met waar we het over hadden. Een aantal Jaren geleden was er een channel die “Wees oranje in een grijze wereld” heette. Wat betekende dat? De moed hebben om anders te zijn, te veranderen, op te vallen en jezelf te zijn. Wij werken eraan jullie dat zelfvertrouwen te geven. Jullie zijn definitief geland in de vijfde dimensie en lopen er al een aantal jaren rond. Jullie hebben geprobeerd om nieuwe mogelijkheden en wegen te verankeren met dezelfde instrumenten die jullie gebruikten in de derde dimensie en dierbaren dat gebeurt op grote schaal. Terwijl de mensheid verder de vijfde dimensie instapt zullen jullie ontdekken dat zelfs de natuurwetten anders zijn. Jullie zijn zo gewend aan de actie-reactie cyclus dat jullie dat ook emotioneel al jaren deze cyclus hebben voortgezet. Jullie jongleren altijd met emotie. Wanneer iemand ervoor zorgt dat je je slecht voelt moet je hem of haar of terugbetalen of ervoor zorgen dat ze zich goed voelen op enig moment. Julie balanceren met energieën, maar wat als je dit uit elkaar zou halen> Dat komt eraan voor jullie op aarde maar dat betekent niet dat jullie er klaar voor zijn of dat je zult weten wanneer dat er is. In plaats daarvan betekenend het dat de mogelijkheid er is om het te doen, dat is wat er nu plaatsvindt.

Dus adem diep in dierbaren, Adem deze wonderschone energie van deze dag in. Het zal nooit meer gebeuren, deze dag is speciaal. Adem diep in, adem uit en hou deze cirkel van energie in gang wanneer je ademt. Dat  is perfect.

Durf ‘oranje’ te zijn in een ‘grijze’ wereld.

Regelmatig ademhalen zorgt voor een energetisch veld dat je hart opent. Velen van jullie zullen zeggen dat dat geweldig is, maar in werkelijkheid zijn de meesten van jullie geboren met het natuurlijke gevoel. Een lange tijd is dit een beetje moeilijker geweest en soms zelfs niet mogelijk om regelmatig te ademen omdat je dichtsloeg, en dat gebeurd vaak op het moment dat het licht in jou bijna op z’n hoogtepunt bij je binnenkomt. En nu zoek je naar nieuwe mogelijkheden die je uitdagen. Durf compleet anders te zijn. Je bent gewend om een bepaalde route te nemen naar je werk, de snelste en meest efficiënte. Probeer eens een andere route. Doe iets om je energetische patroon te veranderen de komende 3-4 maanden want het zal je naar een nieuw bestaansniveau brengen. Jullie hebben jezelf erop voorbereid omdat je wist dat je dit nodig had om in deze energie te kunnen stappen. En er is nog zoveel bescherming om dit te doen. Dit gecombineerd met de frustratie op jullie planeet maakt het een beetje eng om je hart te openen. Maar we vragen je allereerst om iets anders te doen, wat het dan ook is. Iedere dag als je wakker wordt ga je naar dezelfde koffiepot, pak je je favoriete mok…doe iets anders. Verander het patroon eens en kijk dan hoe er nieuwe mogelijkheden ontstaan. De mogelijkheden zijn er altijd al geweest maar wanneer je het normale pad volgt, het pad van de minste weerstand, zoek je geennieuwe wegen.

Je hersenen zullen exact hetzelfde werken, zullen de synaptische paden in je brein automatisch dezelfde weg kiezen, dat zijn ze gewend. Doe iets anders, stop jezelf even en verander je gedrag.

Doe iets anders.

Adem in dierbaren, jullie beginnen het door te krijgen, toch? De sleutel is; doe iets anders. Begin klein, verander een dagelijkse routine en kijk naar wat er gebeurd. Wanneer het op mensen aankomt heb je vaak dezelfde reacties, die je hetzelfde. Verschuif je energie en doe iets anders. Daag iemand uit als je door de deur loopt. Je kunt het altijd goedmaken door te zeggen dat je alleen maar een beetje aan het spelen was. Als jij niet uit de ‘norm’ stapt zal je norm je vastzetten. Je bent aan het vooruitgaan in een compleet nieuwe trilling status, waar we je mee helpen om daarin het vrouwelijke deel in balans te brengen. De vrouwelijke energie komt hierinom op een grootste manier de balans te herstellen. Het is geen heftig krachtig energie maar het is wel krachtig. Er is een verschil tussen macht-kracht en kracht die mensen niet als gelijkwaardig kunnen zien. Maar wacht maar af. Jullie begrijpen dat jullie allemaal een vreedzame wereld willen, maar wat is er voor nodig om vrede te bereiken? Het woord vrede geeft een gemis aan en vredig zijn klinkt negatief. Wat als je in plaats van het woord vrede het woord liefde zou gebruiken? Wat als er liefde zou zijn op aarde en in plaats van de idiote politici die jullie spelen, ruzies en oorlog? Jullie kunnen die liefde omvatten en vasthouden dierbaren. Jullie hebben het meegebracht van thuis en ieder van jullie heeft een speciale rol te spelen. We zijn hier om je met kracht te steunen en je te helpen om deze stappen te zetten. Voor jullie allemaal betekent dat de informatie die we delen bedoeld is om de stap vooruit te zetten naar een nieuwe lievere, aardiger en vrediger wereld vol liefde. Dat is de originele droom die we allemaal delen en het is wat jullie verwachtten toen jullie de vijfde dimensie instapten. Maar in plaats daarvan ervaren jullie nu wat lijkt op de derde dimensie omdat jullie al je gewoontes vanuit die dimensie meegespeeld hebben de vijfde dimensie in. Jullie hebben geleerd je pad van minste weerstand te vinden en je hebt het meegenomen. Wij vinden het hilarisch om te zien hoe jullie je door al deze problemen geworsteld hebben, ze weer opnieuw uitgevonden hebben terwijl dat noch nuttig noch noodzakelijk is. Jullie zijn er zo aan gewend maar dat veranderd, dus probeer eens wat anders te doen. Verschuif je gevoelens een momentje. Je kunt altijd teruggaan en iets anders proberen.

Een liefdevolle wereld.

Wat er tijdens de energiegolf van 4 tot 17 maart plaatsvond bracht een heel nieuw niveau van weerstand met zich mee op deze planeet. Veel mensen hebben het gevoel dat we een stap terugzetten. Herinner je dat iedere keer dat de mensen een stap terugzetten dat ze dat in de vooruitgang van hun eigen evolutie doen. Het zijn vaak hun eigen geloofsovertuigingen die ervoor zorgen dat ze die stap terugzetten. Dierbaren, oordeel niet want het is niet aan jou om te oordelen, het is niet jou plaats en je hebt energie en instrumenten van Thuis meegekregen om hiermee, deze exacte ervaring, om te gaan. Jullie hebben het mooiste delen ooit meegekregen alleen hebben sommigen van jullie dat nog niet geuit. En het is nu wel tijd om het anders te gaan doen. Voor diegenen onder jullie die hun droom proberen uit te laten komen door hard te werken om en er tegenaan lopen dat het opzetten van een centrum of praktijk en tot nu toe niet succesvol waren; nu is de tijd. Durf een ander pad te nemen.Zet iets anders in beweging door een andere weg in te slaan en zelfs als het eenomweg lijkt weet dan date r contracten op je wachten. Je geloofssystemen hebben he teruggehouden en het is vaak moeilijk geweest om je dromen en wensen uit te latenkomen. Waarom? Omdat je je ene voet voorwaarts zo dicht bij de andere zette dat er eigenlijk geen ruimte was om te groeien. Maak die ruimte nu wel en zie wat er gebeurd. Durf totaal anders te zijn de komende maand. En zie hoe je spirit tot leven komt met al deze mogelijkheden wanneer de nieuwe energieën voor jou opduiken om in balans gebracht te worden.

De basis van de kracht van de vrouwelijke energie

Het is uit balans bij bijna iedereen al een lange tijd en jullie brengen het terug in het collectieve bewustzijn. En dit heeft alle antwoorden op de problemen die jullie op aarde ervaren in zich. Wanneer je naar de uitdagingen kijkt zie je dat het meestal een weerstand is tegen de mannelijke energie. Het is macht versus kracht. Jullie zijn in de vijfde dimensie, dierbaren, jullie hebben alleen nog niet geleerd om deze kracht te gebruiken. Het is een basis energie dus het heeft niet hetzelfde effect als de mannelijke kracht had. De mannelijke kracht kan fysiek zijn of soms zelfs energetisch. Het is hoe dan ook een macht waarmee rekening gehouden moet worden. En hoewel het nog niet geharmoniseerd is, is die eigenlijk de mannelijke manier om dingen te doen en het is erg succesvol geweest op deze planeet tot nu toe. Velen van jullie hebben je spierkracht tegen elkaar gebruikt gewoon om even te kijken wie het sterkste was. Interessant en wij hadden dat nooit verwacht. Jullie werkelijke kracht ligt aan de basis van alles en het is het vrouwelijke aspect. En of je nu een mannelijk of vrouwelijk lichaam draagt maakt geen verschil. Beide moeten in balans gebracht worden om deze deuren te openen. Je zult het weerkaatst zien in sommige van de problemen waar je je mee geconfronteerd ziet, politiek alsook n de regels en wetten die jullie deze aarde in werking gesteld hebben. En jullie ervaren een nieuw bewustzijn van seksualiteit in het algemeen en daarin ligt de opening voor het vrouwelijke om terug te keren. We vieren met veel vreugde want we hebben er lang op gewacht. Jullie licht is niet nieuw voor de aarde, jullie zijn hier eerder geweest. Deze keer hebben jullie een nieuwe energie meegebracht die jullie in staat stelt om harmonie op de planeet te brengen, de volgende grote stap.

Individuen die het licht dragen.

In dualiteit dierbaren, hebben jullie altijd een kant gekozen. Jullie doen dat nog steeds maar we hopen dat jullie het patroon gaan doorbreken. Want het gaat niet over deze groep of de andere groep, het gaat over individuen die het licht dragen. En die kans hebben jullie nu, om uit, wat voor klassensystemen dan ook, te stappen en iets anders te doen. Laat je hart reageren op de wereld om je heen. En als dat frustrerend is, moet je wellicht even naar buiten stappen en hard gillen. We zullen naar je luisteren, we wachtenop je. Laat de energie los zodat je het niet met je mee hoeft te dragen en een stap vooruit kunt zetten om iets anders te doen. Kijk toe terwijl de mogelijkheden voor je verschijnen om deze verschillende acties te ondernemen en andere reacties te ervaren. Je bent een nieuwe wereld ingestapt. Wat je nog niet beseft is dat jullie leiders zijn, en daarom ben je hier, om dat te doen. Blijf doorgaan met het geweldige werk dierbaren, weet dat jullie geliefd zijn, meer dan je beseft. Jullie lopen nooit, nooit alleen op deze planeet. Ja we weten dat he soms wel zo kan voelen en dat je verlangt naar de aanwezigheid van een ander mens en het soms niet vinden kunt. Vertrouw erop dat we altijd over je schouder meekijken, je energie sturen en deuren voor je proberen te openen wanneer dat maar mogelijk is zodat de volgende mogelijkheid zich aan jullie kan tonen zodat jullie er alleen nog maar in de plaats van de creatie hoeven te stappen.

Jullie hebben de blauwdrukken van Thuis meegenomen naar aarde. Omdat jullie alle mogelijkheden konden zien is nu demogelijkheid gearriveerd de vrouwelijke energie in balans te brengen. Maak het, schep het creëer het. Speel met je basiskracht, de vrouwelijke energie van schepping en creatie en weet dat de wereld jouw palet is, doe iets anders.

Het is met de grootste eer dat ik jullie op deze manier mag begroeten, zelfs als een-heid. Ik ben Merlia en ik vraag jullie om elkaar met respect te behandelen, voor elkaar te zorgen wanneer mogelijk en samen goed te spelen. Kom eens langs bij me.

Espavo

De groep

Het woord Espavo is een vroeg-Lemuriaanse groet: “Dank je dat je in je kracht gaat staan”

 

 

Hartsverbidingen

~ Vieren met en  van de aarde ~

Door Barbara Rother

 

Earth Day is een jaarlijks evenement dat op 22 april wordt gevierd. Wereldwijd worden diverse evenementen gehouden om steun te bieden aan milieubescherming. Voor het eerst gevierd in 1970, worden de gebeurtenissen van de Aarde in meer dan 193 landen wereldwijd gecoördineerd door het Earth Day Network. Veel gemeenschappen vieren de Aarde Week, een hele week van activiteiten die zich richten op de milieuproblemen waarmee de wereld geconfronteerd wordt.Klik hier voor meer informatie over deze speciale viering.

We zijn goed in o op weg om deze dierbare aarde te verzorgen, maar hebben nog steeds te maken met de vooruitgang van ons bewustzijn om een echt verschil te kunnen gaan maken. Kennis is de sleutel om onze individuele stappen te nemen, om een positieve stap voorwaarts te maken. Ieder van ons kan ons deel doen, maar hoe meer we in onze inspanningen aansluiten, hoe meer wij kunnen bereiken. Kleine veranderingen in je dagelijkse routine kunnen een grote positieve impact hebben op ons milieu. Hieronder zijn feiten.

1) Plastic. 380 miljard kilo beruiken Amerikanen elk jaar, dat is 12 miljoen vaten olie, zegt het EnvironmentalProtection Agency.

Het is heel makkelijk om herbruikbare tassen in uw auto te leggen en ze te gebruiken wanneer je winkelt. In Nederland is het gratis uitgeven van plastic tasje als verboden. Er zijn zelfs tafels die je helpen vouwen zodat het in een zakje in je tas past. Ik weet dat wanneer ik herbruikbare tassen in mijn supermarkt gebruik, ik 10 cent betaal voor elke tas die ik gebruik. Dat maakt me gelukkig omdat ik voel dat ik het milieu help. Niet zo lang geleden waren Steve en ik in San Diego, CA, op bezoek bij familie. We gingen naar de supermarkt om een paar boodschapen te doen. We kregen te horen dat we per tas, papier, recyclebare, moesten betalen. In de toekomst zullen plastic zakken helemaal niet worden meer gebruikt. Ik was eerst verbaasd maar daarna dacht ik wat een geweldig idee. Dit zal mensen aanmoedigen om hun eigen herbruikbare tassen mee te brengen. Toen ik in Las Vegas terug was de week om mijn wekelijkse boodschappen doen, vertelde ik de clerkover mijn ervaring in Californië. Ze vertelde me dat Nevada in de nabije toekomst ook diekant gaat. De hoeveelheid gebruikte plastic zakken die niet afbreekbaar zijn, is enorm. We moeten stoppen met dit afval dat onze wereld schaadt.

2) 34 miljoen ton papier verspild.

Dit is de hoeveelheid papier die elk jaar wordt weggegooid. Denk twee keer na voordat je een e-mail of document afdrukt en recycleer al het papier. Als je zoals ik ben, ontvangt je tal van catalogi in de mail. Alhoewel ik er graag van hen kijk, probeer ik deze ongewenste catalogi te annuleren. Je kunt dit doen door hier te klikken.

Een andere manier om papier te besparen is elke keer dat je winkelt, een e-mail bon te vragen. Het aantal papier dat gebruikt wordt in sommige winkels is belachelijk. Betalen van facturen online is een uitstekende manier om papier te sparen in plaats van facturen te ontvangen en te betalen per post.

Een van mijn oude manieren om papier te gebruiken is om kaarten per post te sturen. Wat de gelegenheid ook is, liever zoek ik die speciale kaart uit voor iemand die ik graag een liefdevol bericht wil verzenden. Ik weet dat er veel e-mailkaarten zijnmaar ik voel me wel iets attenterals ik een echte kaart post. Dus dit is een gebied waar ik nog steeds het gebruik van papier kan leren opgeven. Herinner je de dagen van brieven? Ik mis dat en ja, ik heb elke brief bewaard die Steve me stuurde toen we in het begin van onze relatie op lang afstand van elkaar waren.

Steve en ik keken naar een tv-serie die in de jaren 1960 was gemaakt. Het liet een scène zien waar een familie met de vader, moeder en twee kinderen van een mooie picknick in het park geniet. Het liet mij terugdenken aan warme, vroegere herinneringen. We waren echter beide geschokt toen de familie klaar was met hun uitstapje en de moeder de deken die ze hadden gebruikt uitschudde en vuilnis achterliet op de grond, terwijl de familie weg reed. Hoeveel mensen roken nog sigaretten en gooien de sigarettenpeuken op de grond, die vaak de natuur in gevaar brengen? Vooruitgang kan traag zijn, maar we zijn aan het vooruitgaan. We zijn allemaal in de afgelopen jaren zover gekomen met ons bewustzijn om deze planeet te redden. Het verbaast mij nog steeds als ik hoor dat iemand niet in de opwarming van de aarde gelooft! Dat laat me weten dat we nog een lange weg hebben om een verschil we kunnen maken.

3) 2 kilo afval die elke persoon op een dag maakt. Ongeveer 75 procent daarvan is recyclebaar.

In Las Vegas wordt onze gewone afvalbak twee keer per week geleegd. We zetten de prullenbak alleen op de eerste geplande dag aan de weg omdat het meeste van ons afval voor de recycle dag is opgeslagen. Ik heb nooit begrepen waarom recyclables slechts twee keer per maand opgehaald worden. Ik zie dat buren hun recyclables samen met hun gewone afval op deze aangewezen dag aan de weg zetten. Ik vraag me vaak af waarom we drie keer of meer lijken recyclebare eenhedenlijken te hebben dan iemand anders in onze buurt.Ik zeg niet dat we beter zijn dan iemand anders, maar dat we op de hoogte zijn van de hoeveelheid afval die recyclebaar is.

Enkele maanden geleden moest ik erachter komen waar vuilnis moet worden gerecycled dat de gewone recycle-vuilnisbak weigerde. Dit was ongebruikte verf, enz. Ik belde gewoon mijn afvalbedrijf en vroeg hen over waar ik deze artikelen veilig kon weggooien. Het was een eindje rijden, maar ik voelde dat het goed was om dit te doen in plaats van deze giftige goederen illegaal te verwijderen. Hieronder vindt u een site waar u in de Verenigde Staten kunt vinden hoe u iets kunt recyclen als uw lokale afvalbedrijf de informatie niet heeft.Klik hier voor meer informatie.

Bijna twee jaar geleden ontmoette ik een heerlijke dame bij een Kryon-evenement waar Steve en ik aan deelnamen. Ze kwam naar me toe en we hadden een geweldig gesprek over planeet aarde. Onlangs kreeg Steve en ik haar boek, dat leidt tot lichtgevende tuinen, één met de natuur en elkaar. Haar naam is Marianne Brettell-Vaughn. Haar boek is getiteld Over de Rainbow-A Gardener’s Guide om met Licht Gevulde Tuinen te creëren. De titel gaat over haar kennis van het leven op moeder aarde. We hopen haar eens op de Virtual Light Broadcast te hebben, zodat ze jullie allemaal kan inspireren zoals zij voor mij heeft gedaan. Ik weet dat ze blij wordt van zoveel mensen die hun bijdrage leveren om ons bewustzijn te veranderen, zodat we verder kunnen groeien met onze connectie van spiritualiteit en verbonden zijn met deze wereld, die wij zo kostbaar houden in ons hart.

Een andere auteur die ik net ontdekte is Julian Lennon. Hij reikt uit naar kinderen. Wanneer we vanaf een vroege leeftijd kinderen kunnen opvoeden hoe we onze planeet in deze generatie kunnen verzorgen dan hebben zij eentoekomst, een beter leven in de wereld waarin ze leven.

Ik herinner me toen ik een scout was. Mij werd geleerd dat we in de natuur kwamen om het schoner achter te laten dan toen we het voor het eerst zagen. Die gedachte is in mijn hoofd gebleven. Als ik een wandeling maak, voel ik dat ik afval op moet rapen die zo onverschillig is weggeworpen. Kleine stappen zoals deze kunnen een verschil maken.

Julian Lennon leert kinderen hoe ze een betere wereld kunnen “voorstellen” en bouwen. Bezoek voor meer informatie Klik hier

Vader John Lennon, de 54-jarige muzikant, fotograaf, filmproducent en activist, zoals zijn rock-icoon, gebruikte zijn kunst als een strijdkreet. We kunnen allemaal ons deel doen op de Aarde. Individueel kunnen we een verschil maken maar samen kunnen we deze wereld veranderen.

 

Met liefde en licht,

Barbara

 

Speciaal verzoek: Copyright 2017 Espavo. Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.