ноември,  2005

Втората луна на Атлантида
Реактивиране на Енергийните кристали

 

От Стив

В това съобщение Групата избра една от главите на историята за Амор, която тя разказваше на части в продължение на няколко години. Този чанълинг е продължение на история, която разказахме преди почти 5 години. Но тя не беше нито публикувана, нито оповестена. Редактирайки настоящия чанълинг използвах възможността да добавя някои части от предишния за яснота. Следователно можете да забележите разлики между излъчения чанълинг и тази редактирана текстова версия, в която историята е разширена.

След няколко дена Барбара и аз ще отпътуваме на круиз, по време на който ще направим презентации заедно с Рона Хърман. Тръгвайки от Хюстън, Тексас, ние ще се отправим в Атлантическия океан в непосредствена близост до Бермудския триъгълник, дълбоко в който, според Групата, са складирани Енергийните кристали на Атлантида. На 23 ноември, приблизително в 11:15 ч. източноамериканско време, ще направим чанълинг-церемония, за да реактивираме Сърдечните и Енергийните кристали на Атлантида. Ще ни придружи кротък великан на име Тиберон. Каним ви да се присъедините към нас, докато завършваме цикъла от събития и осъществяваме съдбата, към която всички се стремим от много дълго време.

Този път ще очакваме чудо!

Крепки прегръдки и нежни побутвания

Стив Ротър
Говорител на Групата

 

Поздрави от Дома.

Втората планета на свободен избор и Третата земя 

В този ден вие сте се събрали, за да донесете чрез себе си енергиите, които ще съградят Дом на Земята и ще сътворят най-висшата идея за света, в който искате да живеете. Желаем да ви напомним, че сте създали нещо уникално, имайки куража да спуснете върху себе си завесата и да забравите кои сте били, да дойдете тук, да се сблъскате един с друг и да играете играта “Духът се прави, че е човек”. Вие отворихте вратата, та всичко съществуващо, навред, да се предвижи на следващото си ниво на еволюция. В началото, когато играта на свободен избор прие първата си форма, имаше много скептици. Имаше много, които казаха “О, това няма никога да проработи. Трябва да дадете някакъв вид предопределеност, малко светлина в края на тунела за ориентир, в противен случай всичко ще бъде безнадеждно загубено”. Но ето ви тук, опипвайки пътя си в тъмното, отваряйки вратата по-широко от всякога и пускайки светлината за всички. Като резултат от вашия успех в тази Игра на свободен избор, започна втора игра, тъй като вие буквално отворихте вратата за Втората планета на свободния избор и за нещо, което наричаме Третата земя. Втората планета е просто друга игра на свободен избор, която започва сега, а Третата земя е там, където вие като създатели, правещи се на хора, сте концентрирали мислите си, за да реализирате това, което искате да създадете в този нов свят, докато продължавате развитието си. Ще дойде време, когато холограмата на Третата земя ще припокрие първоначалната холограма на това, което сега наричате Земя. Тази холограма набира сила дори в настоящия момент, защото много от Вас съзнателно изпращат там светлина.

Втората планета на свободния избор става все по-реална и се характеризира със същата липса на ограничения, както и първата планета Земя. Вие отворихте вратата, за да се разгърнат тези събития. Втората планета е в различно време от вашето в еволюционния цикъл и не е в същата част на вселената, където е вашата Игра. При все това тя съществува във вашето време и пространство, просто на малко по-различно вибрационно ниво и в различна времева рамка. С други думи, една ваша година не е равна на една година на Втората планета на свободния избор. Само преди кратък миг Втората планета се състоеше от няколко амеби, играещи си в малко езеро, но в момента е в състояние на бърза еволюция, ръководена от същата липса на ограничения, която ви донесе едновременно радост и терзания. На Втората планета ще господства същата липса на ограничения, която ви радваше и която твърде често ви терзаеше.

~Историята на Амор~
Мечтата на Тиберон

Амор бил млад мъж, израснал във времената на Лемурия, който по-късно заминал за Атлантида, за да изпълни шест важни договора. И така Амор напуснал Лемурия на величествен кораб, на който бил единствния пътник. Много дни изминали, докато пътувал на вълните на времето с този кораб без никой друг на борда. Корабът бил в действителност времеви портал между измеренията, тъй като Амор трябвало да пътува през много измерения на времето и пространството, за да се установи в последните дни на Атлантида, където трябвало да изпълни своите договори. Днес ще говорим за един от тези договори.

Амор имал истинска сърдечна връзка с Атлантида. Той бил събирач на мисли и бил приеман сред жителите на Атлантида като велик посланик. Той бил поздравяван топло, уважаван и добре дошъл навсякъде, дори на най-тайните места. Амор бил известен като Посланик на светлината, той обичал тази титла и свободата, която тя му давала. Амор рядко говорел за своите шест свети договора, защото повечето не биха го разбрали. Не бил дори сигурен, че самият той ги разбира, само знаел, че трябва да осъществи шест важни връзки и ако следва сърцето си ще бъде направляван към тях. Той не бил в Атлантида с план, нито пък искал нещо в замяна. Просто бил там да осъществи връзките и да следва своя път. Вратите се отваряли за него навсякъде и хората го посрещали. Той ги привличал като с магия, защото им позволявал да виждат в сърцето му и това незабавно ги предразполагало към него и към онова, което го било довело там.

По време на пътуванията си той бил привлечен към силовите мрежи на Атлантида. Кристалната сила, използвана по онова време, била източник на енергия, който малцина разбирали истински. За лаиците тя имала магически свойства и те просто я приемали за даденост. Амор започнал да работи със силовите мрежи в търсене на знание. Именно това търсене го събрало с човек на име Тиберон, който отговарял за силовите мрежи на Атлантида. Между Амор и кроткия великан незабавно възникнала сърдечна връзка. Те се свързали по един възвишен начин и прекарали известно време в опити да открият следващата стъпка, която трябвало да предприемат заедно. Амор и Тиберон станали най-близки приятели. Най-голямата мечта на Тиберон била да комбинира сърдечната енергия с технологиите, с които работел; мечтаел да вложи сърдечната енергия в мрежата.

Смарагдовият град

Амор знаел как да пътува във времето, защото неговото виждане през необятната шир, наречена океан в този времеви портал, му позволявало да се придвижва напред и назад във времето. В този момент Амор решил да сподели с Тиберон визията си за бъдещето, защото вече бил видял мечтата на Тиберон безпогрешно осъществена. Амор описал прекрасно видение на град от зелени кристали, известен като Смарагдовия град. Той казал: “Тиберон, представи си облаците над този град от зелена сърдечна енергия. Зелените отблясъци от сърдечните кристали осветяват нежно долната страна на облаците и дават на Смарагдовия град магичен изглед дори през деня”. Амор казал на Тиберон, че това виждане за Смарагдовия град е проявление на мечтата, която Тиберон таял от дълго време. Тогава Тиберон пролял една сълза и споделил с Амор идеята, която го преследвала от години. Тиберон разказал на Амур прекрасна история за това как технологията на силовата мрежа придобива съзнание. Той казал, че най-голямата му мечта била да включи сърдечната енергия в силовите мрежи на Атлантида. Тиберон знаел в душата си, че балансирането на технологията със сърдечната енергия можело да промени посоката на развитие на технологично небалансираната Атлантида към много светло бъдеще.

“Твоята мечта вече се е проявила Тиберон, защото аз съм я виждал в бъдещето”, казал Амор. “Това е Смарагдовия град, за който говоря. Сърдечната енергия на Земята се пази дълбоко в скъпоценни зелени кристали. Това видение, драги приятелю, е проявление на твоята мечта и ще ти позволи да поставиш своята сърдечна енергия и сърдечната енергия на цяла Атлантида в мрежата. Следващата ти стъпка ще бъде да събереш и свържеш тази сърдечна енергия от хората на Атлантида и от хората на Земята. За това ти ще пътуваш през Алтантида, за да узнаеш как се използва сърдечната енергия и как функционира. След това ще откриеш енергийните точки на планетата Земя, където се пазят зелените кристали. Това са магически места, към които ще бъдеш привлечен. Това ще осъществи съдбата ти като Пазител на Земята и ще определи твоята посока за вечни времена и много бъдещи животи. Ти ще носиш тази мечта и тази енергия от един живот в следващ и ше се връщаш отново и отново, за да съчетаваш сърдечната енергия стехнологиите.” Амор се усмихнал на благородния плачещ великан, който седял пред него, поглъщайки всяка дума. За първи път от много време Тиберон се почувствал осъществен. Той си поел дълбоко въздух и се усмихнал на свой ред. Амор някак си знаел, че току що е изпълнил още един от шестте свети договора и за кратък миг осъзнал колко важен може да е този договор за цялото човечество.

Равновесие между сърдечната енергия и технологията

Ние спираме за малко историята тук, за да обясним една важна връзка между технологията и сърдечната енергия. Както казахме по-рано, технологията е отражение на вибрационното равнище на расата, на която служи. Следователно, сърдечната енергия трябва да балансира технологията на всяка раса. Ако технологията надмине твърде много сърдечната енергия, това причинява дисбаланс. С издигането си сърдечната енергия изтегля технологията, за да се постигне съответствие. Това е причината вие във вашето време да осъществите такъв голям технологичен напредък през последните 50 години. За нас беше невероятно да го наблюдаваме. Причината е, че вашата сърдечна енергия се разви до степен да подпомогне технологията и да стане причина за израстването й. В дните на Атлантида, технологичната енергия в действителност превъзхождала сърдечната и сърдечната енергия изоставала в усилието са да я догони. Мечтата и съдбата на Тиберон били да намери начин да ги балансира. Така че той се опитвал да се свърже със Земята, за да стабилизира тази сърдечна енергия и да я събере от всеки по Земята. Това го довело в тесен контакт със земните енергии, а пък работата му като главен техник на основните кристални силови мрежи на Атлантида му дала чудесна възможност да смеси тази сърдечна енергия със силовата мрежа. Това било видението на Амор за Смарагдовия град, където сърдечната енергия идвала посредством зелените кристали, за да намери пътя си до най-големите силови мрежа създавана някога.

Вакуумът на СТРАХА

След тази среща с Амор, Тиберон се хванал за работа и започнал да пътува по земите на Атлантида. Той се заел да формира семейство на светлината, за да създаде колектив от сърдечна енергия с намерение да я включи в силовата мрежа. Реакцията на хората, към които се обърнал била за него обезпокоителна. Когато започнал опитите си да събира сърдечна енергия, вместо нея дошла вълна от страх от повечето хора, които срещал. Въпреки че множеството от тях се съгласили с неговото намерение, те се страхували от неизвестните резултати от мечтата на Тиберон. Скоро мълвата за благородния великан, който събирал сърдечна енергия, се разпростряла и тази новина имала вълнообразен ефект в цяла Атлантида. Той бил смятан за велик технически ум, който се е увлякъл. Тиберон скоро открил, че повечето хора смятат, че технологията е създадена от човека, а сърдечната енергия е божествена и двете не трябва никога да се съчетават. Тази вяра била основата на техния страх. И все пак Тиберон знаел в дълбините на душата си, че двете трябва да се балансират, за да може Атлантида да продължи напред. И така, Тиберон започнал да се оттегля от събирането на човешка сърдечна енергия и вместо това заизграждал своята дълбока връзка със Земята. Земята също носела сърдечна енергия, която била идентична на сърдечната енергия на хората. Тиберон скоро открил, че Земята съхранява в определени кристали същата сърдечна енергия, която той събирал. Със земята се работело много по-лесно, отколкото с хората, тъй като тя давала сърдечната си енергия охотно и без страх. След това Тиберон открил, че тези кристали със сърдечна енергия се групират в определени области на Земята, които нарекъл Горещи точки. Често това били духовни портали, където хората се събирали да усетят връзката си със Земята. Тези точки се превърнали в духовните места на Земята.

След време Тиберон събрал зелените сърдечни кристали на Земята в една точка, където поставил основите на Смарагдовия град на Атлантида. Поради страха, който усещал у хората, той скрил града от очите им и не казал на повечето за неговото съществуване с изключение на тези, които работели там. Въпреки това, не след дълго се разчуло за т.н. зловещи дела в смарагдовия град. Тиберон бил много обезпокоен как това щяло да се отрази на цялостния му план. Много пъти, когато нова енергия се представя по този начин, страхът е една от реакциите, защото хората обикновено се страхуват от непознатото. Страхът съществува тогава, когато човек не разбира. Скоро било очевидно, че има огромно количество страх относно събирането на сърдечна енергия. Вълна от страх се почувствала навсякъде, защото технологиите се развивали толкова бързо, че сърдечната енергия имала трудности да ги достигне. Всички знаели, че предстои нещо голямо, но малцина го виждали в позитивна светлина. Вместо да очакват чудо, страхът пуснал корени в хората и поставил Тиберон в по-голяма изолация с неговата работа. Един от най-големите страхове сега бил как този проект ще се възприеме, когато зелената сърдечна енергия се включи в мрежата. Имало дори приказки за тайни общества, които инфилтрирали хора със зелена енергия. Сърцето на Тайбърон било почти сломено, докато работата достигнала критична точка. Зелената сърдечна енергия, която Тиберон събирал, сега достигнала критично ниво и трябвало или да се включи в мрежата или да се изпусне в атмосферата, където тя щяла да се разпръсне и да се върне на Земята. Тайбърон и неговият екип знаели големите потенциални опасности при изпускането на енергията в атмосферата, тъй като тя щяла да взаимодейства с йоносферата и да причини големи промени във времето, включително земетресения, изригвания на вулкани и урагани.

Втората луна

Тогава един от главните техници на Смарагдовия град се обърнал към Тиберон с идеята да се отклони сърдечната енергия и да се складира на една от двете луни, които обикаляли около планетата. В дните на Лемурия и Атлантида, Земята имала две луни, не само една. Двете луни играели роля в културата на Лемурия и Атлантида, и били почитани като святи места. Древна Лемурийска народна приказака разказвала за по-голямата луна, известна като Втората луна, как в ранните дни земята била извън баланс и на хората била дадена втора луна, за да се запази равновесието. Една от луните била винаги видима и това осигурявало чувство на стабилност за всички; както се говорело, докато една луна се вижда в небето… всичко е добре. Втората луна била по-голяма от първата и тя била тази, която Тиберон решил да използва, за да складира сърдечната енергия, докато станело подходящо да я включи в силовата мрежа. Това била чудесна алтернатива за проекта и всички били уверени, че планът е безопасе.

Скоро започнала реализацията на идеята и голям лъч зелена светлина бил изпратен от зелените сърдечни кристали на Смарагдовия град към Втората луна. Точно тогава Тиберон се озовал в покрайнините на града, загледан към облачното нощно небе. Облаците над Смарагдовия град греели със зелена светлина, украсявайки това специално място с прекрасен нюанс на сърдечна енергия и любов. Тиберон мислел за своя скъп приятел Амор и осъзнал, че това, което вижда пред себе си, е същото видение, което Амор споделил с него през онази съдбовна нощ, когато започнало пътешествието. Усмивка огряла лицето му и той си представил как Амор стои пред него, говорейки му какво велико дело извършва.

Обаче възникнало едно неочаквано събитие. Същите облаци, които давали на Смарагдовия град прекрасен зелен блясък, същата вечер били забелязани от много хора в близките села. Тиберон открил, че, както очаквал, за хората било съвсем нормално да чувстват сърдечната енергия, когато била включена в силовата мрежа. Но когато видели зелената светлина да се излъчва в пространството към Втората луна, в тях се образувала друга вълна от страх. Тази вълна замърсила енергията, която се предавала. Скоро плъзнали слухове за зелените демони и енергии, колко зли били те и как правителството правело нещо подмолно. Поради този страх, зелената сърдечна енергия носела със себе си страх, който първоначално не бил предвиден да бъде част от това, което получила Втората луна.

Не след дълго Втората луна започнала да се колебае по орбитата си. Тези колебания били почувствани от всички хора на Земята. В този момент вашите собствени емоции драстично се промениха. Вие усещахте привличането на Втората луна,  докато елиптичната й орбита се разтягаше все по-далече в пространството. Най-големият страх в този момент бил, че колебанията на Втората луна ще накарат Земята да се колебае по собствената си орбита. На различни места по Земята започнали да се усещат големи промени в климата и страхът се увеличавал всеки ден. Тиберон знаел какво се е случило и бил наясно, че Втората луна ще възвърне естествената си орбита, след като асимилира енергията. Въпреки това, управниците на Атлантида не се доверили на оценката му и дали заповед да се вземе енергия от редовната силова мрежа и да се подпомогне изтеглянето на луната обратно извън елиптичната й орбита, за да се стабилизира. Те вярвали, че всичко останало ще възвърне орбитата си и като резултат Земята ще спре да се колебае. В този момент технологиите на Атлантида превъзхождали сърдечната енергия толкова, че бил достигнат критичен дисбаланс. Въпреки че Тиберон умолявал съвета, му било заповядано да върне със сила Втората луна обратно в орбита. Това било едно от последните грешни решения в Атлантида.

Завръщането на кристалната енергия 

Въпреки че изминали много месеци, докато се стигне до сриването на Атлантида, това бил последният удар. Той започнал, когато един ден Втората луна се взривила на парчета пред очите на всички жители на Атлантида. На всички било казано “Ние застреляхме луната”. Притеглянето на сърдечната енергия било неописуемо и се чувства дори днес.  Скръбта, свързана със сърдечната енергия, се чувства и сега, докато разказваме тази история. Тази скръб ви пречи да използвате кристалната енергия в настоящия си живот, за да развиете технологиите си, въпреки че тя далеч превъзхожда всичко,с което разполагате в този момент. На мястото на кристалната енергия вие използвате електричество и природни горива, за да захранвате технологиите си. Това сега се променя на Земята и не след дълго кристалната енергия на Атлантида ще се завърне. Вие сега сте принудени да търсите алтернативни енергийни източници. Кристалната енергия скоро ще се завърне, защото жителите на Атлантида сега четат и слушат това. Вие се върнахте. Всички сте тук. Дните на Лемурия и Атлантида се завръщат и вие сте надминали онова вибрационно равнище, защото вашата сърдечна енергия сега превъзхожда и тегли технологиите след себе си както и трябва да бъде. Сега балансът е по-съвършен, отколкото дори в онези магични дни. Вие виждате възможностите да използвате енергията по нови начини. Ние ви казваме, че докато има равновесие между сърдечната енергия и технологиите, всичко ще бъде добре.

Вроденият страх

Докато енергията на зелените кристали била концентрирана върху Втората луна, тя причинявала все по-голямо изместване в орбитата й. Накрая луната се самоунищожила. В цяла Атлантида било известно, че зелената сърдечна енергия унищожила луната. Страхът достигнал такива размери, че всички били обзети от още по-голям страх в този момент. Именно страхът потопил Атлантида, подхранван от дисбаланса на сърдечната енергия. Тези събития са отпечатани върху клетъчната памет на човешките същества до ден днешен. Това е причината за някои от най-големите Вродени страхове, които човек някога е носил в себе си . Ако имаш такъв Вроден страх, когато пристъпваш към своята духовна работа и навлизаш в сърдечната енергия, ще изпитваш страх, че нещо не е наред, че става нещо лошо. Дълбоко в теб има енергиен печат, който носиш от един живот в друг. Промяната на този енергиен печат се е превърнала в едно от най-големите предизвикателства за всички хора – да се помирят с Пазителя на портата, да разберат, че това е част от тях, която трябва да ги тласка напред, вместо да ги задържа. По това време Втората луна изчезнала и унищожаването на луната, както било известно, причинило колебания на Земята. Земята изместила оста си и настъпили промени, които трябвало да балансират енергията чрез разделяне на континентите. Тогава континентите започнали да се изместват, за да формират нов баланс около оста, която се променила. Земята не променяла за първи път оста си. Това се било случвало пет пъти дотогава и трябваше да се случи за шести последен път около 2000 година. Вие променихте този план. Вие променихте това, което е било първоначално написано и ето ви тук. Жители на Атлантида, събудете се!

Дните на Атлантида се завръщат. Сега вие имате възможност да включите сърдечната енергия в мрежата. Сега имате възможност да работите със сърцето. Сега имате възможността да видите обединяването на сърдечната енергия и технологията в едно, защото именно съчетаването на ума и сърцето е било в дисбаланс в дните на Атлантида. Факторът на страха взел превес. Ще дойде време на Земята, когато любовта ще говори по-силно от страха. Това, обаче, не е реалността днес, защото в този момент страхът се чува по-силно от любовта на планетата Земя. Вие сте тези, които ще промените тези енергии. Вие сте предвестниците на светлината. Вие сте тези, които  задвижвате сърдечната енергия, за да преодолее страха и да се осъществи всичко това, и ние ви гледаме с най-голямо очакване, защото вече сте напреднали в Играта отвъд най-високия възможен резултат. Сега вие събирате парченцата от дните на Атлантида и ги слепвате във Вашите собствени сърца.

Реактивиране на Енергийните кристали в Мрежата на любовта

Амор показал всичко това на Тиберон в онзи ден. Той му показал какви били възможностите и как се променя Земята, и мъката от тези финални събития. Много хора, като видели водите да заливат земята, се насочили към планините и високите места. Тиберон и Амор останали, защото щял да се изпълни много важен договор, но това е друга глава. Ние ще ви кажем, че било важно да се поставят тези чисти, зелени енергийни кристали на Атлантида на много свято и безопасно място. Това направили Тиберон и Амор. Кристалите останали скрити до ден днешен. Те се намират в части от т.н. Атлантически океан и те вече са реактивирани чрез собствената ви подготовка и собствената ви сърдечна енергия. Това е причината за турболентността в тази област и случващите се промени в климата на Земята. Енергията на тези кристали е била там от първия ден. Вие не отричате енергията, защото тя съществува със или без вас. Ние ви каним да признаете рожденото си право. Ние ви каним да задържите тази енергия и да почувствате как преминава през вас, не за да я използвате да осветявате домовете си или да затопляте сградите си, или да развиете транспорта или технологиите си, но за да я филтрирате през собствените си сърца и да осъществите мечтата на Тиберон. Този път вие сте създали средство, което може да задържи цялата заобикаляща енергия, която трябва да се съхрани. То е по-силно от всяка луна, защото е създадено специално за целта да съхранява тази енергия. Страхът ще бъде автоматично трансформиран в любовна енергия на това специално средство. То е било направено по ваш собствен проект. През времето е било необходимо средството да се захранва, отглежда и усилва, и сега този процес е приключен, тъй като именно с това сте се занимавали през последната година. Това средство е проявление на чистата мисъл на Бог. Това средство е Мрежата от любов, която сте създали и използвали да свържете сърцата на хората. Мрежата на любовта позволява продължаването на мечтата на Тиберон – да се реактивира зелената сърдечна енергия чрез кристалите на Атлантида.

Сега те отново ще станат част от вашата енергия. Въпреки че няма да ги премествате известно време, ще почувствате измерима енергия, идваща от тези области, защото тя вече действа. Досега сте ги измервали в бури и промени на климата. Ние ви каним да уловите тази енергия, не енергията на ураганите и смерчовете, а енергията на любовта. Смесете я с вашата собствена. Намерете свързващите звена на тази сърдечна енергия. Пресъздайте новото духовно семейство. Смесете тези енергии и почувствайте енергията в мрежата на всекидневния си живот. Този път няма да застреляте Луната, защото  Ви казваме нещо друго. На Втората планета на свободния избор има две луни. Ще дойде време, когато ще посетите втората планета на свободния избор, но не като хора, защото тук вие сте на обучение – като човешки ангели, каквито се учите да бъдете – човешки ангели един към друг. Накрая вие ще еволюирате в ангели на Втората планета на свободния избор. В тези предстоящи дни ще усетите прекрасната неудовлетвореност, която ние изпитваме понякога  по отношение на вас, до такава степен, че нямаме търпение да стоим и да наблюдаваме. Ще дойде време, когато ще гледате към небето и ще виждате Втората луна отново. Когато това стане, почувствайте сърцата на Атлантида да се събират отново. Това е вашият еволюционен път, който сте задвижили и сега е момента да уловите енергията. Не се страхувайте от нея. Оставете любовта да говори по-силно от страха в сърцето ви, защото тя започва от вас. Тя започва от енергията и вие ще отнесете договора на Тиберон и Амор към следващото ниво, защото ще го създадете за себе си точно сега, точно тук и ние ще ви наблюдаваме.

За нас е голяма чест да сме тук, за да отразим вашата светлина, за да държим огледало пред вас, за да видите себе си не като съвършени хора, а по друг начин. Когато се виждате от много ъгли, получавате по-точна картина за това кои сте в действителност. Ние ви каним да си спомните това, защото не е далеч времето, когато ще бъдете приканени  да държите същото огледало за други. Започнете да го държите пред хората във вашия живот. Дръжте го и работете с хора, които виждате, че се движат в страх. Когато чувствате страха в себе си знайте, че вроденият страх е част от вас и ограничава живота ви дори днес. Знайте, че страха може да се трансформира в енергия на любовта. Работете с него. Играйте с него. Радвайте му се. Сега ви оставяме, като ви напомняме само три прости неща:

Отнасяйте един към друг с голямо уважение, защото вие сте Бог.

Грижете се един за друг при всяка възможност.

Помнете, че това е Игра и играйте добре заедно.

Espavo.

the Group

 

Свързване със сърцето
Трансформиране на трудностите във възможности

От Барбара Ротър

Никога не съм чувствала, че времената на Атлантида и Лемурия са били част от моето минало. Слушала съм други хора да разказват сантиментални спомени за това, че са били там. Усещам, че съм пропуснала голямо приключение, от прекрасните сърдечни преживявания до трудностите, които тези велики земи са претърпели. Долавям, че съм много млада душа, която отскоро е тук. Но в този сегашен живот и в няколкото, които си спомням от миналото, аз по някакъв начин научих толкова много, че това ме кара да се чувствам като стара душа. Може би съм се научила да разбирам историите на тези, които са дошли преди мен и да ценя техните уроци и опит. Ние всички се учим един  друг ако сме склонни да слушаме, разбираме и имаме отворени ум и сърце.

Ние живеем едно съзнание. Дори ако не съм преживяла тези минали времена в човешка форма, знам, че на друго ниво моят дух е попивал това, което е ставало. Така че, когато накрая съм решила да бъда човек, на някакво ниво аз съм знаела това, което моите предшественици са научили. Ние всички сме свързани. Дори ако преживяването не се е случило индивидуално на теб, ти го чувстваш по някакъв начин и го съхраняваш в душата си като нещо, от което се учиш и  което се отразява на бъдещия ти начин на мислене и усещане.

Стив и Групата са говорили за свързването със сърдечната енергия. Точно това е което чувствам, че става с всички нас. С текущите промени на земята, ние се придвижваме емоционално напред и назад по линията на времето. Когато се случи бедствие, без значение къде в историята се случва, всички сме засегнати. Чувала съм хора да изразяват загриженост, когато стават трагедии, за които съжаляват и все пак са далеч от тях. Тези събития изглеждат толкова далече от тяхната реалност, че са почти като разказана история. Когато четем вестници или гледаме новините по телевизията може всички да реагираме по подобен начин. Такива събития са като разгръщаща се драма, която изглежда сюрреалистична, защото не е част от нашето ежедневие. Именно такова е отношението ми към времената на Атлантида и Лемурия. Това е история, която ме интригува, но не изглежда реална част от това, което съм. Обаче не е така. Всичко, което се случва на един човек става част от това, което се случва на всеки един от нас. Ние можем да отречем това или да изберем да отворим сърцето си за емоциите на човечеството.

Прекрасна част от житейските предизвикателства, които причиняват трудности в човешките ни взаимоотношения, е че правилното отношение може да ни помогне да отворим изцяло сърцата си, за да помагаме на другите. Да, когато даряваме за благотворителност или помагаме на по-малко сполучилите по някакъв начин, ние сме тези, които печелят, защото се чувстваме по-добре. Ние съзнаваме, че сме извършили нещо важно и това е така, но сме направили повече от това. Отваряйки сърцата си ние лекуваме себе си и другите от минали трудности и от такива, свързани с настоящи и бъдещи събития. Ние, като индивиди, можем да подадем ръка на тези около нас и това повдига собствения ни живот до ново ниво на човечност.

Преди няколко години двамата със Стив бяхме в Белгия, когато ужасяващи пожари пометоха много домове в района на Сан Диего в Америка. От такова разстояние не можехме да направим нищо, за да защитим своя дом. Знаехме, че семейството ни е в безопасност и само това бе от значение. Осъзнахме, че дори да загубим цялото си имущество, всичко ще бъде наред. В този момент избрахме да не ставаме жертви, а да погледнем на това като на пречистване на нашата енергия. Знаехме, че ще започнем отначало. Бяхме сред щастливците, които не загубиха нищо. Това беше началото на промяна в нас, която ни накара да продадем този дом, да отворим сърцата си и да се доверим на Духа и на себе си в посока, която ни заведе в Лас Вегас към съвсем ново приключение в живота ни. Тогава осъзнах, че имам силата да избирам моя свят. Аз избирам как да използвам всяко преживяване, което създавам.

В миналото написах как приемах трудностите на другите за свои и позволявах на сърцето ми да потъне мъка. На тази земя винаги ще се случват промени. Те могат да доведат до нови приключения, ако имаме правилно отношение. Аз изпитвам огромна признателност към живота си.  Сега аз отварям сърцето си, за да помагам на другите да виждат подаръка в трудностите. Това са уроците на живота. Аз се обръщам към миналото си и вижда, че най-големите трудности, които съм срещнала са днешните ми най-големи победи. Ние можем да изберем да продължим напред и да създадем нов прекрасен живот, или да живеем в съжаление за това, което се е случило в миналото.

Вече започваме да чувстваме магията на започващите празници /коледните празници – б. пр./. Каква прекрасна възможност да отворим сърцата си към тези, които са изпитали трудности. Всеки от нас може да направи промяна в нечий живот. Ако сте от онези, които са преживели трудности, изберете сега да промените живота си и да останете отворени. Полярността на живота е да можеш да се възползваш максимално както от положителните, така и от отрицателните страни. Когато отваряме сърца към другите и към себе си, трудностите олекват и в замяна пред нас се откриват прекрасни възможности..

С любов и светлина,

Барбара

 

Copyright Notice:
Please include this when using this material.

Copyright 2005. Steve Rother. This information may be freely disseminated, in whole or in part, provided there is no charge for the information, and that this notice is included. This material may be used with the condition that all rights, including copyrights of translated material, remain with the original copyright holder. Further information from the Group may be found at: http://www.espavo.org or through Lightworker at (702) 871 3317.
Thanks for helping to spread the Light!