май 2011

ИЗРАСТВАЩИЯТ БОГ ПРОМЕНИТЕ В БЪДЕЩЕТО

 

Знайте, че голяма част от вашата собствена структура се променя. Днес искаме да споделим с вас повече идеи по отношение на онова какво се случва с човешкото тяло, тъй като огромните скокове, които сега правите променят вибрационния ви обхват много радикално. Пътят на еволюцията обикновено се движи напред много, много бавно и – като започне да достига края, прави някои доста драстични обрати. Онези, които работят в светлината, в момента са хванали експресния влак.
Не преди дълго ние ви поведохме през различните етапи към 12/12/12, но събитията сега са се ускорили, така че вече работим отвъд тази дата. Ние вече започваме да споделяме с вас онова, което ще бъде необходимо, за да навлезете в тази нова енергия и да я пресъздадете така, че да поддържа не само нашето физическо тяло, но и енергетичната ви структура. Вие сте работили много упорито, за да започнете да освобождавате човешкия шаблон, който сте носили до момента. Много са го направили вече съзнателно, други – несъзнателно, а пък някои все още си стоят в шаблоните. Няма надпревара, тъй като това не е състезание по бързо сваляне на последните. Нека сега ви кажем каква е следващата фаза, тъй като досега не сме ви говорили ясно и конкретно по тази тема.

Разхлабването на юздите

Ние сме ви говорили, че е много важно за вас да започнете да освобождавате тези структури, които са приютявали вашата енергия във физическото тяло. Дори и да не се освободите от шаблоните, вие нямате осъзнатост за това. Всеки един от вас е избрал много специфично тяло – почти като ваша собствена къща, вие сте го нагласили по начина, по който си го харесвате и го карате да работи така , както желаете. Вие правите това тяло ваше собствено. То също така носи със себе си енергетичния шаблон, който съдържа енергията в определена рамки и взаимодейства по начини, по които вие – като хора, се чувствате много удобно.

Когато започвате да освобождавате тези шаблони, вие изпитвате известно притеснение, защото вашите контейнери са онова, което ви дава форма или поне вие смятате така. С други думи – ако имате чаша с вода и внезапно съдът изчезне, водата ще се разлее на пода, където ще придобие собствена форма, вместо да стои във формата на чашата, в която и била досега. Подобна ситуация се случва с всеки един от вас. Вашите умове започват направо да бушуват, докато вие си представяте как мозъкът ви ще се разтече по пода. Това е толкова мило…начинът, по който мислите, наистина ни изумява. Онова, което се случва в момента, е , че вие премахвате границите на вашите очаквания. Вие започвате да освобождавате очакванията ви  за това, което се предполага, че тялото ви трябва да прави, тъй като сега имате възможност да постигнете много повече от най-смелите си мечти. Ще е достатъчна просто една нова мисъл или идея – ново парче от пъзела, което може да се разпростре през човечеството, показвайки ни как изглежда това и как да го създадем съзнателно.

Първата стъпка е освобождаването на външната черупка, както и на идеята, че въобще се нуждаете от такава. Втората стъпка е да свикнете с новите връзки, които ще имате с хората. Вие всички си мечтаехте за тези дълбоки връзки – моменталния контакт, при който внезапно можете да достигнете много лесно до дълбоко ниво на комуникация. Това става възможно именно сега,  когато освобождавате старите си телесни образци. В самото начало може да се изплашите, тъй като нещата ще бъдат различни. Ще бъдете още по-чувствителни, тъй като всичките ви филтри са били в шаблона; това са местата, в които сте свикнали да се криете и защитавате от приходящата енергия. И изведнъж, вие започвате да чувствате тази енергия и си мислите: “Олеле, нуждая се от моята черупка. Трябва да се защитя.”. Внезапно осъзнавате, че това е просто енергия, при това – добра, защото  няма такова нещо като лоша енергия.

Така че ние за почваме да провеждаме енергията, да я чувстваме, да се приспособяваме към нея; също така започваме да разбираме, че именно това е начинът, по който трябва да стоят нещата. Промяна ли е то за вас? Да, така е. Има ли период на приспособяване? О, да. Какво се случва и какво означава това? Каква е целта и най-важното – какво следва? Именно това  искаме да споделим с вас днес. Ние не искаме  да го наречем нов шаблон, защото вашата представа за онова, което сте ползвали преди, е като за калъпи, които ви придават форма. Те са ви давали начин да изразявате енергията си като дух през човешкото ви тяло и това е сработвало съвсем добре. Този принцип ще продължи да действа, дори когато премахнете шаблоните, тъй като онова, което наистина ще се случи, е че повече няма да имате ограниченията, които сте имали преди.

Примката на Възприятието

Шаблоните очертаваха вашите граници и вие знаехте къде се предполага да бъдете. Така че част от ставащото може би ще бъде предизвикателство за вас в самото начало, докато правите първите стъпки извън вашите телесни макети. Вие ще започнете за чувствате всичко много интензивно. Ще сметнете, че не е редно да усещате чак пък толкова много. Ще си кажете: “Никога не съм се чувствал по този начин – нещо не е наред”. Именно тук ние ще ви помолим да използвате съзнанието и мисловния си процес. Осъзнавайте ставащото, но не се опитвайте да го контролирате, защото ви казваме, че това няма да проработи. Ние ви молим просто да бъдете наясно по отношение  на онова, което се върти в главите ви. Обръщайте непрекъснато внимание на реакциите и мислите ви върху темите, които се изпречват на пътя ви. В този особен случай, вашите мисли за собственото ви тяло създават нови енергетични структури, които заместват вашите шаблони. Когато чувствате енергията да идва много силно, мислите че нещо не е наред, но това не е вярно. Вие създавате точно онова, от което се страхувате, така че правите трудно освобождаването на шаблона, което става много по-сложно и дълго, отколкото се налага да бъде. Единственото, за което ви молим, е да се отпуснете. Помнете, че това не е състезание. Никой не е длъжен да се освобождава от телесния си шаблон. Вие не сте ниско-вибриращо същество, само защото все още сте във физическия си калъп. Единственото, което този факт означава е, че вие все още не сте достигнали онова ниво на неудобство, което ще ви накара да го освободите. Тук няма надпревара, нито пък има нужда да се състезавате със себе си.  Дайте си време и си отдъхнете.

Настройване на епифизата

Нека сега да ви кажем малко повече за един много вълнуващ факт. Ние вече говорихме за епифизата, както и за факта, че 80-90 % от човечеството имат оформени кристали около въпросната жлеза. Ние ви говорехме за тази кристализация – макар че това е временен процес, всъщност именно той ви довежда до кристалната структура. Докато освобождавате вашите телесни шаблони, тя започва да образува нови кристални форми по цялото тяло. Епифизата, която можете да приемете като един вид антена, е водещият фактор в развитието ви по много причини. Вие сега получавате през нея информация, за която нямате никаква представа, тъй като не сте се научили още да си настройвате радиото. Вие приемате всичко наведнъж и това ви звучи като празен шум; много скоро, обаче, ще се научите да се настройвате към специфичен вибрационен диапазон. Всички тези неща стават възможни благодарение на факта, че сега се освобождавате от външните си обвивки. Най-напред вие се освобождавате филтрите, които ви предпазват от емоции.

Какво ще се случи, ако премахнете формата си? Ще се разлеете ли на земята като чашата вода без контейнера? Не, вие сами оформяте истинската си природа. Онова, което ще се случи е, че любовта в съществото ви ще създаде нова енергетична структура, която ще ви помогне да контролирате вашето тяло, както и да се сформира новата енергетична постройка, която трябва да приюти новото ви тяло. Всичко това ще става много скоростно през следващите 50 до 100 години за цялото човечество. Това се случва и на онези от вас, които избраха да го направят по-рано – онези, които решиха да пристъпят напред. Отново ви казваме – няма надпревара; няма нужда да освобождавате човешкия си шаблон. Това е просто е едно от многото неща, които вие – Тружениците на Светлината, сте дошли да направите. Вие сте тук и очаквате следващата стъпка. Вие сте тук, за да изпитате много от тези неща и – макар че ви казваме, че няма нужда да го правите, повечето от вас – тъй или иначе, ще скочат и ще го свършат начаса. Защо? Защото вие сте онези, които сте се съгласили да бъдете тук и да го направите първи; решили сте да отключите вратата и да я държите отворена за другите след вас. Когато мислите за онези, които са напуснали  – онези, които отстъпиха, за да можете вие да сте на местата си точно сега, знайте, че те ви окуражават. Те са толкова горди с вас заради работата ви и енергията, които сега пренасяте на Земята. Те са с вас. Те са вашия поддържащ отбор и ще ви помагат да създадете много от тази енергия, в която сега встъпвате.

Създатели в укритие

Онова, за което ви молим, докато встъпвате в тези нови енергии, е да запишете опитностите си с тях. Разкривайте ставащото – дори ако ви изглежда доста странно, защото онова, което се случва с хората, е доста сходно. Вие откривате, че с вашето тяло става нещо ново и първото, което правите, е да потърсите навън някакъв друг прецедент на вашето състояние. Само че ние ви казваме, че извън вас може и да няма опитности като онези, през които преминавате. За да помогнете на идващите след вас, документирайте онова, което се случва. Говорете за него, описвайте го и го споделяйте. Постъпвайки по този начин, вие започвате да създавате едно колективно съзнание, показвайки, че има път; по този начин промяната започва да пробягва през цялото човечество, извирайки от една-единствена мисъл. Веднъж след като тази мисъл е посадена, тя започва да расте, вие всички се събирате около нея и създавате тъкмо онова, което тя изразява. Интересен процес. Ние не го мислехме точно по този начин, но вие със сигурност го направихте. Много от онова, което се случваше досега беше, че вие криехте от себе си, че сте бог – криехте от самите себе си, че създавате онова, което виждате пред себе си. Защо? Това е най-големия въпрос. Защо бог ще играе играта си по този начин? Защо бог би играл на криеница със самия себе си?

Израстващият Бог

Причината е съвсем проста –  бог също еволюира. Вие си представяте себе си, бог или по-еволюиралите създания като стационарни обекти, но ние ви казваме, че това не е така. Вие се превръщате в богове точно сега, в тази стая. Ето защо вие дойдохте тук по-рано – за да разширите границите; това е част от причината да бъдете тук. Цялата информация, която сега събирате по време на вашето прекрасно приключение в тези физически тела, се използва за да може да еволюира бог, даже да израсне – ако щете. Вашата колективна вибрация изгражда онази енергия, която определяте като бог, като котва. С онова, което правите, вие предизвиквате много по-голям ефект от видимия, защото част от цялото ще бъде завинаги скрита от вас. Това е начинът, по който сте конструирали енергетичните ви структури за това пътешествие. Вие можете да чуете тези идеи и да се почувствате овластени от много от мислите или енергиите около вас, дори да ги изнесете навън и да ги превърнете в еволюционен процес. Това става ден след ден и се прави на индивидуална основа, така че ние ви молим да документирате промените. Споделяйте нещата, които стават с вас. Много от вас имат да история за разказване – нещо, което дори не осъзнават в момента, но много скоро ще им стане ясно.

Малко по-рано в това предаване….някой попита за душите, които отстъпиха назад , за да можете вие да дойдете на Земята. Ние сме толкова горди с вас! Нямате идея колко горди правите и тях, дори с вашите грешки;  когато се чувствате сами, изгубени или нещо ви боли, вие мислите, че вината е ваша. Любими, вие сте тук отчасти точно за това – за да почувствате болката защото оттам произлиза много красота. Не се самоосъждайте като добри или лоши. Просто преминете през опитностите като горд дух, облечен във физическо, човешко тяло. Но знайте, че – всеки път,  когато се усмихнете, вашият дух се проявява навън още мъничко. Вие променяте хората, на които се усмихвате, тъй като те получават вашата светлина, защото им напомняте за Дома, както и за част от самите тях. Това е причината да сте тук. Това е причината бог да претендира да бъде отделен от самия него/нея; това е същността на цялата тази експлозия. Бог израства и вие сте неговите градинари. Вие вършите невероятна работа. Продължавайте в същия изключителен дух.
Знайте, че винаги сме с вас. Само една мисъл – и ние сме при вас, върху раменете ви. Попитайте и ще имате отговор. Все още трябва да решите дали този отговор ви удовлетворява, но ви казваме, че имате много директна връзка с всеки едни от вас. Ние сме в сърцата ви и вие сте в нашите. Благодарим ви за това.

С превелика чест ви оставяме с тези три малки напомнения.
Отнасяйте се едни към други с най-голямо уважение.
Подхранвайте се взаимно при всеки възможен случай.
Играйте заедно добре
Еспаво.
Групата

 

 

CONNECTING THE HEART

Връзка със Сърцето

Barbara Rother

Барбара Родър

Стийв и аз тъкмо се върнахме от нашето пътуване в Холандия. Още сме малко замаяни от полета, но по приятен начин. Имахме възможност да  забавим темпото и да се замислим върху новите приключения, които изживяхме напоследък. Всеки път, когато отидем там все едно се връщаме към различно измерение от живота ни. Чувстваме се все едно сме се върнали у дома. От единия дом в Лас Вегас отиваме в другия – в Холандия
Винаги се наслаждаваме на времето, прекарано в Амстердам. Отсядаме всеки път в един и същ хотел. Настаняваме се и биваме топло поздравени от хората, които ни приветстват. Зад ъгъла има местен магазин.  Собствениците са наши скъпи приятели. Това е един вълнуващ град с енергия, подобна на тази на Лас Вегас. Заобикалящата красота на сградите и каналите винаги ме изумява. В края на нашето пътуване имахме удоволствието да работим с местното списание Паравизи по случай едно вечерно събитие. То се състоя във великолепна църква в сърцето на Амстердам.
Да се върнем в Менороде в Елспеет беше още едно удоволствие. Това е мястото, където Стийв и аз представихме първия ни семинар преди десетилетие. Както в Амстердам – екипът ни прегърна и поздрави като семейство. Те казаха, че винаги очакват събитията на Тружениците на Светлината, защото хората, които идват са щастливи и греят. Селската местност е заобиколена от природна обстановка и това е нещо като убежище за всички нас. Амстердам – с неговата атмосфера на оживление и заетост,  е пълна противоположност на тази област. Но и двете места светят по свой уникален начин и аз се радвам на контраста.
По време на нашите пътувания се чувствах все едно мога да живея във всички посетени от нас места по света. Където и да отидем, хората топло ни приветстват и аз изпадам в благоговение пред местната красота в каквато и форма да ни се представя тя. Но има и нещо много специално в нашата връзка с Холандия. Може би – защото това е страната, която най-много сме посещавали. Там се таят толкова много възхитителни спомени. И когато се завръщаме в Лас Вегас не тъжа, защото знам, че ще завърнем пак.
Колкото и свързана да се усещам с Холандия и което и да било друго място, се чувствам най-щастлива, когато се върнем в Лас Вегас. Това е нашия дом със Стивън. Тук са нашите корени. Тук създадохме нашето магично място. И все пак знам, че домът е там, където е сърцето. Моят дом е с всички вас.
С любов и Светлина
Барбара

 

Copyright Notice:
Copyright 2000 – 2011 Lightworker. www.espavo.org This information is meant to circulate and may be freely disseminated, in whole or in part with the following conditions: Use of this material signifies that the user aggress to the following conditions: 1. The words “Copyright 2000 – 2011 Lightworker. www.espavo.org” will be included with all published material. 2. User agrees that all rights, including copyrights of translated material, remain the property of Lightworker. If you translate this material we reserve the right to share that translation with credit to you as translator, on the Lightworker site to make it available to all. Further information from the Group may be found at: http://www.espavo.org.     Thanks for helping to spread the Light!