юли 2011

Не чакайте

 

От Стийв

Това беше едно безстрастно послание на групата по отношение на това къде сме сега и какво можем да направим. Чувствайки се заседнали, се готвим са нов прогрес. Тук те казват, че можем да развием нови енергетични навици, които ще ни помогнат да направим този еволюционен процес много по-лек за всеки един от нас.
Просто и мощно.
С пожелания за прекрасен месец и огромни прегръдки.
Стийв.

 

От групата
Поздрави от Къши
Ситуацията на планетата Земя става много интересна. Вие я променяте, моделирате също така живота си и вибрационното измерение, в което пребивавате. Вие го правите толкова бързо, че дори ние не бяхме подготвени за подобен прогрес. За нас е много въодушевяващо да наблюдаваме бързата ви еволюция, и все пак този процес често ще ви отвежда до предизвикателства в индивидуално отношение. Вие ще достигнете едно ниво, след което можете да се почувствате заседнали, тъй като не успявате да се придвижите напред. Вие можете да пресъздавате онази енергия, която ви е довела дотук, но като че ли не успявате да отидете много по-далеч.

Илюзиите по Пътя

Ние не бихме желали да използваме думи като „правила” или „закони”, защото – в момента, в който се решим да ви представим някой вселенски закон, вие начаса се опитвате да го нарушите. Толкова сте изобретателни! Няма нищо на тази планета, което да не подлежи на промяна, и все пак сигурността на законите и правилата, на пътните планове, които можете да следвате редовно, ви дават някакво чувство за комфорт. Нека да споделим с вас една илюзия, която можете да започнете да прилагате в положителна насока в живота си.

Илюзията е, че вие се придвижвате по един път и – понеже винаги сте вярвали, че пътят е прав, то всичките ви сетива са се насочвали в една посока. Проблемът възниква тогава, когато вие се движите в едно направление и загубите позицията, от която сте тръгнали по този път. При такава ограничена видимост е  лесно да пропуснете завоя на 90 градуса. Много пъти предизвикателствата идват оттам, че пътят ви поема именно такъв завой, а вашите сетива толкова целенасочено ви теглят право напред, че изпускате отбивката. Това е много общо явление. То не е грях, нито проблем, просто означава, че вие не чувствате повече почвата под краката си. Нямате същата сигурност в посоката или усещане за това къде точно принадлежите във вселената. Това вече е много често явление измежду Тружениците на Светлината – именно онези, които съзнателно са направили избор да разпръскват светлината на планетата Земя и са й помогнали да направи тази стъпка към следващото ниво. Ние ви казваме, възлюбени – това не е толкова сериозен проблем, нито пък нещо, което да ви притеснява. Най-голямото предизвикателство във всичко това, е че вие творите с всяка мисъл, която задържате в сърцето си. Появи ли се мисъл в главата ви, поемете я в сърцето си и застанете зад нея с цялата си енергия – по този начин тя ще стане ваше творение. Това ще ви отведе сега до ново вибрационно ниво, ще резултира в по-различни реакции от преди.

Не чакайте!

Вие се опитвате да достигнете вибрационни нива, които не сте изпитвали никога преди и ние ви казваме, че вие всъщност вече встъпвате в тези честоти. Не се очакваше това да се случи преди 2012 г. И все пак вие придвижихте всичко напред толкова бързо, че ние се надяваме 2012 г. да не се превърне в разочарование за вас поради огромните ви очаквания. Всичко, за което сте копнели, с изключение на последните моменти от космическите намествания, е вече факт. Не чакайте! Ако се чудите коя е точната посока, не го правете, защото няма грешна или вярна такава. Има или движение или липса на подобно. Веднъж след като вземете решение да се придвижвате, може да промените курса и да се насочите в посока на страстта си без проблем. Именно фактът, че стоите на едно място, изчаквайки да тръгнете напред едва когато видите точната мрежа на сигурност или посока е онова, което ви причинява много проблеми. Досега този подход – да изчакате, докато всички карти на масата се разкрият, ви вършеше добра работа. По този начин вие можехте да направите при добра видимост най-добрата сделка и да изберете предпочитаната си посока.
И, любими – все още не обичаме тази дума „правила”.
Така че – това е начинът, по който сте играли играта. Онова, което се случва е, че има нужда от заземяване на светлината в момента, в който тя дойде при вас. Вие не сте свикнали и с това, но именно този нов подход ви донесе настоящата година. Това е едно парче, с което се налага да поработите на много различни нива. Преди ние го наричахме заземяване на светлината. Има техники, които сме дали на Пазителя и които той ще ви покаже. Но помнете – въпросът не е в техниките, а по-скоро – в глобалната идея на случващото се. Нека ви обясним, тъй като това е една част от цялото, която всеки от вас може да прегърне днес и да започне да използва в живота си.

Изключването от Вселенския Подсъзнателен Разум

Вие се разхождате цял ден, изпитвайки светлината. Казваме ви това, защото не е възможно да бъдете осъзнати, без да имате някакви идеи. Сега – просто за удобство, си представете тези идеи над главите ви – макар че те всъщност не стоят там, тъй като са навсякъде. Нека споменем също така, че има вселенски подсъзнателен разум, от който всички сте част. Много пъти вие се изгубвате от този подсъзнателен разум. Защо се изключвате от вселенската система, която ви свързва всички?  Защото много от вас не се чувстват комфортно със странните идеи, които им минават през главата. Най-напред – разберете, че вие сте като радио станция. През цялото време улавяте чуждите мисли. Не става въпрос за това да се опитвате да се предпазвате от негативните мисли в главата си, защото и то е своего рода капан. Опитвате се да блокирате негативните идеи и да мислите само позитивно. И все пак – постъпвайки по този начин, вие създавате такъв вакуум, че после се налага да изпитате цялата негативност наведнъж, за да поддържате в достатъчна степен необходимия баланс, който ви помага да претендирате, че живеете в свят дуалност.  Сега вие излизате от света на дуалността. Вие пристъпвате отвъд една черно-бяла реалност, в свят на триалност, в която имате нови връзки. Вие досега винаги сте виждали доброто – от едната, и злото – от другата крайност. Сега имате нова гледна точка – тази на висшето ви аз, която ви дава нов поглед към нещата.  Сега ще видите, че черното и бялото са само крайните точки, които изпъкват. Новата гледна точка е там, където разликите се смесват; истината всъщност е по средата, а не в крайностите – както досега сте си мислели, че е.

Заземяване на Светлината

Ето – имаме и нова ситуация. Дори и в поле на иреалност, вие ще имате връзки и ще чувствате чуждите емоции и мисли, но ще можете да ги доведете до едно състояние, в което те просто минават през главата ви, без да се закачат за вас. Вие се протягате и си улавяте онези мисли, които ви допадат, след което ги заземявате. Това е много честа практика, защото сте го извършвали, откак сте дошли на тази планета. От друга страна вие непрекъснато очаквате нещо. Опитвате някаква идея. Изваждате я на показ и – ако видите, че работи, пробвате да направите нещо с нея. Това ви развива, то ви помага да повдигнете собствената си вибрация, след което – след време, вие дори започвате да мислите дали да не я споделите с някого другиго. След няколко месеца или няколко години, вие всъщност може дори да напишете книга за онова, с което сте работили. Може да започнете да учите и други хора за тайните на живота – сега всичко започва да се придвижва заради вашата собствена връзка с планетата, която се състои предимно от вода. Да – именно това е елементът, който свързва всички много бързо. Но на настоящия етап наистина е много важно да започнете да заземявате  парчетата от светлина веднъж, след като ги получите.
Повечето хора ще уловят някоя нова идея, след което ще се борят с нея, за да я направят своя собствена. Най-сетне, ако могат по някакъв начин да си я докажат, те ще напишат книга и ще я заземят. Но ние сега ви молим да правите нещата по-бързо. Не чакайте, започнете сега! Намерете начин да запишете нещо. „О! Ама аз не мога да пиша! Как така да кажа нещо, което не е още утвърдено?” – мислите си вие. Да, ние сме чули всичко това. И ви казваме, любими, че имате послание от Дома, което никой друг не може да предаде, освен вас. Вие затова сте тук.  Дали ще е картина, книга, музикална пиеса, или дори усмивка или блага дума, която да предадете на друг – няма значение. Всяко от тези неща може да бъде вашият спусък – затова настоятелно ви приканваме да започнете да заземявате енергията сега. Разберете сами за себе си какво ви привлича – дали нещо, което сте чули – мисъл, идея, звук на музика – каквото и да е. Как можете да го заземите в живота си? Писането заземява ли енергията? Да, защото гвзимате идеята от етера и я изразявате на земята, за да дадете именно това късче от Дома. Това е частта, която всеки един от вас се е колебаел досега да изрази от себе си, защото сте искали първо да се усъвършенствате. Но сега – тъй като светлината приижда толкова скоростно, вече настъпва време, в което трябва да заземявате всяко парче най-бързо и по най-добрия възможен начин, като го оставите да протече през вас.
Понякога – когато Пазителят говори в състоянието, наречен от него „канализиране”, ние използваме момента на подготовка, за да му подхвърлим някоя нова идея. Често се случва той да спре за малко, за да помисли върху онова, което му говорим, дори може да се случи да заекне, да изгуби мястото си или да спре. Това е защото в момента той приема идеята и я осмисля. Той може да говори много ясно по някаква тема, но – ако нещо в нея го притеснява, ще в каже: „Не знам накъде бият нещата в момента, но трябва да ви ги кажа точно по този начин. Вземете ги на доверие и си преценете.” Това се нарича заземяване на енергията. Вие улавяте нещо от етера, донасяте го в материалния свят и го закотвяте по някакъв начин в живота си.
Вие правите това през цялото време с всичко, което ви вдъхновява. Но ние ви казваме сега да не чакате за голямата картина. Не чакайте, докато станете прочут писател или докато книгата ви не стигне топ-листата за бестселъри. Закотвяйте енергията дори на по-малки и равни интервали. Когато намерите нещо, което ви вълнува, донесете го от къщи. Материализирайте го по някакъв начин, за да го превърнете в триизмерна реалност, и всичките пет измерения ще реагират в съответствие в вашия акт. Всичко това се отнася до това как – закотвяйки енергията, да откриете практическа полза. Не е необходимо да строите замъка си само около една основа. Тъй като ще закотвяте толкова много точки от светлина, ще имате много избори по отношение на това върху кои отправни теми да строите и с кои теми искате да вървите напред.

Преразпределянето на Водата

Ние също така искаме да обърнем специално внимание на водата на планетата, както и на факта, че тя бива преразпределяна в момента. Нищо лошо не се случва с планетата, моля ви – разберете това. Тя се самокоригира и онова, което вие правите, е да й помогнете тя да се справи с тази задача, без да я изгубите за човечеството. Земята ще оцелее безпроблемно – тя ще е в състояние да осигури сигурно обкръжение не просто за хората, но и за всяко измерение на живот, което съществува като част от нея. Тя се придвижва много бързо и в момента преминава през онова, което бихте могли да наречете емоционален подем. Всичко това има връзка с водата и преразпределението й на тази планета. Има и лесен начин да подходите към въпроса. Вие имахте наскоро две мащабни земетресения през последните две години и те промениха Земята завинаги. Те не само удължиха планетата, но също така и ускориха действителната й ротация с милисекунди. Земята се придвижи; формата й се промени. И още по-важно – има ново потреперване в ротацията, докато тя се движи около слънцето и именно това раздвижване причинява преразпределянето на водата на планетата Земя.
Ние говорихме за това преди няколко месеца и споделихме с вас идващото. Не можем да ви кажем точно как ще се прояви то, защото това си е вашият свят, вашата реалност. Но можем да ви кажем, че Земята преминава през нейни собствени емоционални промени, тъй като именно това изпитвате и вие. Ако нямахте емоциите, които имате,  щяхте да сте много повече животни, отколкото хора. Именно емоциите ви свързват с Дома.
Да, ние знаем, че много пъти емоциите пречат и  блокират. Това е онази част, която ви позволява да изпитвате обичта – онази част, която ви дава възможност да интерпретирате енергията от Дома като любов в сърцето в  ежедневната си опитност. Тя се умножава и приема от тялото чрез водата. Да – тялото съдържа около 80 процента вода, което си е наистина много. Промените във водата във вашата обкръжаваща среда ще ви доведат и до промени в емоционалното тяло. Тъй като много от вас са изпитвали огромни приливи по този път, ще ви кажем, че в момента тече известен успокоителен процес. Много от вас възприемат този отлив като безжизненост или заседналост. Чувствате се все едно сте изгубили жизнената си сила, искрицата в очите си. Някои от вас се усещат изгубени най-вече заради този отлив. Но ние ви казваме, любими – не привиквайте към подобно състояние, защото това няма да трае дълго. То ще се промени много бързо, подготвяйки ви към следващите етапи. Вие мислите, че се придвижвате в една посока, но в същото време може би отивате съвсем другаде. Така че  ви подканяме изрично да чувствате вселенската енергия в момента. Универсалната енергия свързва всички вас през сърцата ви.  Тя ни позволява да споделяме най-високи мисли, както и да чувстваме свързаността ни едни с други на планетата. Това е начинът, по който усещаме нещата. Въпреки, че това е пето измерна част, ще ви помолим да я превърнете в двуизмерни квадратчета. Това е онази част от цялото, която се състои от завои на 90 градуса – те играят значителна роля на планетата. Ако има вселенски тайни въобще, то това е една от тях.
Споделяли сме с вас и преди, че онова, което възприемате като време на вашата планета, всъщност е една илюзия – то не съществува у Дома. Съществува единствено във вашия свят, защото ви позволява да се преструвате, че сте нещо различно от Духа. То ви разрешава да си играете на човек, който тепърва ще научава всичко за душата си. Не е ли интересно? Е, именно това правите вие в момента. Има толкова много връзки, които сега започват да се осъществяват с цел тази енергия да бъде закотвена за вас, както и да продължи да се придвижва и занапред. Когато почувствате движение в определена посока, поемете я. Това не означава, че по-нататък няма да можете да смените посоката или че не можете да моделирате някакви варианти и дори да тръгнете в тотално друга насока. Онова, което искаме да ви подсетим е, че нищо в живота ви няма да поеме наникъде, ако вие не направите крачките. Да направите съзнателно стъпка в различна насока е прекрасно, защото започвате някакво движение. Един път след като придвижването е започнало, е много по-лесно да пристъпите към истинската си страст и да изявите онова, което сте донесли от Дома.
Има много други неща, които се случват на планетата земя заедно с преразпределението на водата. Ще сте в състояние да видите как някои от тях излизат на повърхността сега. Но двойно повече ще се случва под нея и това ще причинява някои стресове на Земята, които много от вас ще чувстват в емоционалните си тела.
Ние просто искаме да знаете тези неща, защото – след като веднъж бог се осъзнае, той поема нещата в своите ръце. Вие разбирате своята собствена позиция във вселената. И именно физическото тяло, което сте приели ви помага да чувствате тази енергия. Знайте, че това е еволюционна промяна, която никога не се е осъществявала в която и да било игра във вселените. Вие още веднъж повеждате път вибрационно и ние сме толкова неимоверно горди с вас. Знаем, че не е лесно да претендирате да сте хора, но вършите прерасна работа. Ние сме с вас по всеки начин, помагайки ви да си спомните истинската си същност. Вие сега съчетавате собствените си мисловни вярвания с опитността на новата същност, в която се превръщате. Ние ви казваме, че всичко е още по-величествено дори и от онова, което бихте въобще могли да си представите. И макар че в момента изпитвате доста трудности, знайте, че от другата страна ефектът е поне десетократен. Приветствайте го и го очаквайте!
Преминете през това. Споделете с другите как се справяте. Разкажете за чувствата и връзките си, както и за съмненията – та вие все пак сте и хора. Това ви позволява да правите нещо, което не може да бъде сторено в много други игри във вселените; то ви позволява да добиете сила от другите богове. Така че – радвайте се на пътешествието. Нататък ще има още много неща, но засега знайте, че стоите на прага пред огромни порти.

Спускане на нови технологии

Преди няколко години ви говорехме за спускане на нови технолги на тази планета. Казахме ви, че на определена дата ще бъдат спуснати технологии, които са отсъствали дълго време. Дори ако тези технологии са усвоени от други същества във високите измерения или от други планети – ако духовната колективна вибрация не е достатъчно висока, за да ги поддържа, то тогава те няма да работят. Колкото и да е странно – те ще проработят единствено при смесването с вашето съзнание, защото вие сте онези, които ще се наложи да ги ползват. Никога не се страхувайте от технологиите. Понякога си мислите, че те могат да ви завладеят, но това всъщност не възможно. Да се боите от тях е все едно да се гледате в огледалото и да уплашите от собственото си отражение.
Така че – бъдете готови, защото ще видите много бърз напредък в технологиите сега. Доста от енергията, която беше спусната на 22.7 миналата година се придвижва много бързо вече. Макар че не всичко още е излязло на повърхността, вие сте много по-близо отколкото си мислите. Има технологии, които съща така ще ви помогнат да почистите Земята и да изличите човешките следи, за да работите в хармония с нея. В момента имате много повече, отколкото въобще си представяте, тъй като се осмелихте да се придвижите напред и да кажете: „Това съм АЗ”
В тези времена на несигурност, намерете сила в горните факти. Заземявайте всяка част от светлината, която можете във вашия собствен живот. Моментално намирайте някакъв начин да прилагате наученото, намерете път да го изразите навън и наблюдавайте как се променя светът около вас.
С превелика чест ние сега говорим с вас, защото – честно казано, много дълго време ние си обяснявахме, но никой не ни слушаше. Сега сте достигнали вече до такова ниво, че ни правите безмерно горди и ви казваме, че сте пред огромна врата, готова да бъде отворена. Радвайте се на всеки момент от пътешествието. Нарочно ви го казваме – не само защото е време да приключваме, но и защото именно тази радост вие сте донесли от Дома. Това е парчето, което само хората могат да усетят именно по този начин.
С превелика чест ви казваме да се отнасяте едни към други с уважение. Подхранвайте се при всеки удобен случай и играйте заедно добре.
Еспаво
Групата

 

SUMMER BLISS

ВРЪЗКА СЪС СЪРЦЕТО – БАРБАРА РОДЪР
ЛЕТЕН БЛАГОСЛОВ

Сега сме по средата на летните месеци. Енергията на окръжаващата ни среда се променя през това време. Сезонът е в разгара си, слънцето блести ярко и ме кара да се чувствам светло.
През това време природата казва да си вземем почивка от обичайния ритъм на дейност, който се опитваме да поддържаме през останалата част на годината. Сега се оглеждам наоколо и искам да се възползвам от многото възможности, които стоят точно през мен. Има причина, поради която избрахме да живеем в Лис Вегас . Много пъти  през годините се чудех защо сме избрали тъкмо това място за наш дом. И двамата бяхме привлечени тук, въпреки че винаги съм харесвала Сан Диего и Калифорния е нашият дом. Може би ще решим да се върнем там някой ден, но сега се радвам на този избор, както и на великолепието, което той предлага.
Лятото си има свой начин да каже: „Намалете темпото и се огледайте.” Чула съм толкова много хора да твърдят, че живеят в област, която им предлага много възможности, но те не никога не ги оползотворяват, освен ако не им дойде някой на гости. Стийв и аз живеехме в Сейнт Луис, Мисури, много години. Никога не отидохме до прочутата арка, която се нарича портал към Запада, докато не напуснахме областта и не се върнахме за отделно посещение; същото беше и когато живеехме в Калифорния. Там съществуват много възможности. Не чак толкова често ходех до океана. Сега, в Лас Вегас, ние имаме не само световно известния Стрил, но и красотата на пустинята и околните планини.
Много пъти сме споменавали за Елке. Тя е неофициално осиновената ни дъщеря от Белгия. От момента, в който се срещнахме преди няколко години, знаехме, че имаме дълбока семейна връзка. Тя ни е като дъщеря. Виждаме я, когато посещаваме Холандия или Белгия, а и тя ни посещава в Лас Вегас всяко лято.
Посещенията на Елке ни карат да намалим темпото Всъщност си почиваме, когато тя е с нас. Има дни, в които трябва да си свършим Светлинната работа, но балансираме тези моменти с време за игри. Виждаме части от Лас Вегас, които иначе не ни остава време да изследваме. Днес отиваме на боулинг. Стийв и аз не сме го правили от години. Вчера пускахме хвърчило, след което се разхождахме. Даже играхме и пинг-понг в семейната стая. След това опитахме волейбол и скачане в басейна. Довечера отиваме на пикник в нашата градина, ще накладем огън и ще си опечем мушмули. Най-накрая ще си опънем и палатки, в които да спим. Ще отидем да наемем и лодка в Лейк Мийд за няколко дни. Наистина сме решили да споделим с нея ваканцията си. Хубаво е да си почиваш, без да трябва да пътуваш или да плащаш луди пари. Това ще ни останат скъпи спомени за в бъдеще.
Стийв и аз сме си създали съвършен дом. Щастлива съм, че ни остава време да му се зарадваме. Няма значение къде живеете. Онова, което наричате ваш дом винаги е свещено място. Насладете се на опитността. Аз го правя.
Любов и Светлина
Барбара

 

Copyright Notice:
Copyright 2000 – 2011 Lightworker. www.espavo.org This information is meant to circulate and may be freely disseminated, in whole or in part with the following conditions: Use of this material signifies that the user aggress to the following conditions: 1. The words “Copyright 2000 – 2011 Lightworker. www.espavo.org” will be included with all published material. 2. User agrees that all rights, including copyrights of translated material, remain the property of Lightworker. If you translate this material we reserve the right to share that translation with credit to you as translator, on the Lightworker site to make it available to all. Further information from the Group may be found at: http://www.espavo.org.     Thanks for helping to spread the Light!