Януари 2006

Магическата секунда
Очаквайте чудо!

 

От Стив:

Едно – две… Около три чáса, след като представихме този чанълинг (предадена информация от фини светове и същества – б. пр.), учените по света преместиха с една секунда атомните часовници в началото на 2006 година. Може да е било само една секунда, но според Групата това е началото на ново отношение към времето. Да, и преди са правени корекции на атомните часовници, но те са били очаквани. Тези не бяха. Нашата променяща се земя се забавя. Чудото на тази промяна във времето отбелязва началото на възможности за съзнателно създаване, невиждано досега в човешкия опит. 2006-та ще бъде важна година в еволюцията на човечеството. Дръжте се, наслаждавайте се на пътешествието и очаквайте чудо!

Крепки прегръдки и нежни побутвания

Стив и Барбара Ротър

 

Поздрави от Дома.

Днес ние се намираме заедно с вас във вълшебството, което сте създали. Вълшебството е във вашите сърца, където и да сте. Вие сте създали нещо много уникално. Създали сте комбинация от време и пространство, която не е била първоначално планирана. Като резултат дори днес на вашата Земя стават промени, които първоначално не са били планирани. Преди да навлезем в подробностите на това какво ви предстои, искаме да ви покажем реалността, видяна от нашата перспектива. Защото ние винаги сме казвали на вас, хората, че имате трудности с реалността – мислите си, че е реална.

Огледала на реалността

Вие живеете в това, което ние наричаме “илюзия”. Живеете в илюзията на Игрално поле, населено с хора, правейки се, че са отделени един от друг, когато всъщност не са. В действителност вие сте едно сърце с много умове. Общата мрежа на любовта ви обединява и свързва. Ние ви казваме, че докато навлизате в следващите шест години, ще бъде задължително да почитате общото сърце на човечеството. Вълшебство се случва, когато виждате себе си в очите на друго човешко същество, защото това ви позволява да разпознаете уникалната красота, която само вие притежавате. В действителност вие гледате в очите на Бог. Докато виждате себе си в очите на другите, вие можете да видите себе си отразени в истинските огледала, които сте сложили на своя път, и това е неописуемо красиво. Всичко друго, което възприемате в своя свят е илюзия. То е илюзия, която сте създали, за да можете да играете Играта на криеница: Бога, търсещ себе си, Богинята, опитваща да се открие. Вие вършите огромна работа, изпълнявайки тази задача и все пак ние ви казваме, че булото (завесата, която скрива от нас финия свят – б. пр.) ви обърква. Вие решавате да погледнете нещо и си мислите, че е реално и осезаемо. То е нещо, което можете да почувствате и докоснете, затова вярвате, че е истинско. Но ние ви казваме, че тази част от нещото, която можете да докоснете и почувствате във вашия физическия свят е всъщност илюзия. Това е частта, която не е реална. Когато държите кристал в ръката си, този кристал може вдействителност да се намира на няколко места едновременно. Естественото състояние на космоса е това на многоизмерност и все пак булото беше така замислено, че да скрие този аспект от вас. Само едно от местата, на които кристала съществува е в ръката ви. Вашето възприятие и очакване да го държите и той да бъде реален във вашето изживяване, го прави да изглежда твърд в ръката ви. Вие сте създателите. Вие създавате всяка стъпка преди крака да докосне земята и това ще става по-очевидно през следващите шест години. Придвижвайки се напред в еволюционната спирала, ще се научите да използвате даровете на многоизмерното съществуване.

Очакванията и възприемането създават реалността 

Ще откриете, че очакванията ви създават вашата реалност повече, отколкото е ставало преди. Представете си за момент, че всичко във вашия свят съществува в много измерения едновременно. Тогава опитът ви и съответно вашата реалност ще бъде определена от това измерение и тази точка на възприемане, от която я наблюдавате. В безсъзнателния свят този избор е бил скрит от вас. Сега това се променя бързо, защото сега пред вас има повече възможности, отколкото изобщо сте могли да си представите. Като упражнение ние ви подканяме да погледнете към кристала с две съзнателни мисли: (1) Коя е най-висшата точка на възприемане, от която мога да погледна този предмет? и (2) Какви са моите очаквания, гледайки към него? Ние ви предлагаме, изхождайки от това разбиране, вместо да гледате кристала, който е реален и осезаем в ръката ви, да започнете да гледате на него и света около вас просто като на възможност вместо като на реалност.

След като привикнете към този начин на мислене, ще възприемате многоизмерни качества, които булото е крило от вас дотогава. Ще бъдете привлечени към места, които променят собственото ви възприемане и когато това се случи ще откриете  отражението на своята уникална красота в тези около вас. Тези възможности ще станат по-големи от всякога. Вие ставате съзнателни създатели. Сега поемате отговорността за собствения си живот, защото вече не е удачно да отдавате отговорността за своя живот, а в резултат и личната си сила, на световните лидери. Вече не е удачно да отдавате отговорността за създаването на своята реалност на вашия партньор, на вашите деца, на висшестоящ или на някой друг. Въпреки че тези хора могат да играят значима роля в живота ви, спомнете си, че само вие сте този, който може да поеме отговорност за своите възприятия и очаквания. Това е първото и най-важното във вашия свят на съзнателни създатели, защото собственото ни възприемане и очаквания създават нашата реалност. Следователно, ако по някое време сте нещастни от реалността, която сте създали, ние ви подканваме да имате смелостта да изберете отново, да затворите очите си плътно и като ги отворите да видите нов свят от възможности пред вас. Виждайте по-скоро възможности, отколкото реалности, защото това ще окрили вашия дух, особено в предстоящите дни.

Възправянето на новата Лемурия

2006-та година разкрива възможности, както никога преди, като резултат от създаденото от вас. Ще ви посочим няколко неща, на които да обърнете внимание, защото вие живеете във вълнуващи времена. Ние ви казахме много пъти, че Лемурия не е потънала; тя се премести в измеренията, осъществявайки това, което наричате Възнасяне (ню ейдж термин за духовна реализация – б. пр.). Това, което не сме казвали преди е, че Лемурия съществува и днес. Лемурия ще се върне при вас и вие ще започнете да виждате как лемурийците се появяват  в живота ви, тъй като вибрацията ви сега започва да достига нивото, на което те са се възнесли, когато са изчезнали от земята. В действителност, вие сега достигате техните очаквания и следователно вашите действителности скоро ще се пресекат и новата Лемурия ще стане част от играта. Не искаме да кажем, че нов континент ще се издигне от океана, защото това не е всеобщото разбиране или очакване. Това, което ще стане първо е, че лемурийците ще бъдат отразени и събудени във всеки един от вас. Ще се сблъскате с хора, с които сте били в дните на Лемурия. Ще започнете да срещате нови хора, които имат важно значение в живота ви, които отразяват Бога във вас, както не сте виждали да става от много дълго време. Ще срещнете лемурийците, които са ви чакали в другите измерения на времето и пространството. Ще получите помощ от тях, но не като възнесли се учители, които идват да ви водят. Вместо това, те ще вървят редом с вас, помагайки ви да увеличавате очакванията си във всеки момент. Те са тук, за да се възнесат с вас. Те са тук едновременно да ви помогнат и да получат помощ от вас. Следването на водачи вече няма да дава резултат, както е било едно време. Сега сте във Втората вълна на Себеовластяването, учейки се да водите себе си, да следвате себе си. Сега става дума за следване на себе си и вървене рамо до рамо с тези, които са достатъчно силни да вървят до вас и да поддържат вашата енергия, без да я отнемат от вас или от някой друг. Лемурийците са чакали търпеливо с надеждата един ден да достигнете това ниво… и ето ви тук. Многообични, нашата най-голяма надежда е да вървите горди по пътя на  вашата игра, познавайки истинското си великолепие. Погледнете гордо в очите на тези около вас, очаквайки да видите прекрасното отражение на Бога, който сте.

Настройване за петото измерение

Много неща се случват. Ние ви казахме преди, че има много еволюционни стадии, през които преминава човешката биология. Много от вас започнаха да се будят в 3 часа сутринта, присъединявайки се към клуба на будещите се в 3. Да, можете да свалите ръцете си. Ние знаем кои сте. Ние ви посещаваме често в 3, 4 и 5 часа. Това е част от триадата на съня, която ще става все по-разпространена сред хората. Тази триада ще ви позволи да спите в продължение на три часа, да будувате два и след това да спите още три. Това ще се превърне в нормалния модел на съня, докато се развивате. Ние ви казахме също, че аритмиите и сърцебиенето ще бъдат често срещани. Повдигайки ускорено вибрацията си, физическото тяло трябва понякога да пропуска удари на сърцето или да бие неритмично, за да достигне по-високото ниво на трептене,  което става обичайно за вас. Вие не сте сами в промените си. Нещо се случва, докато навлизате в петото измерение. Най-лесният начин да разберете петото измерение е като опознаете първите три. Ще го кажем с много прости думи. Първите три са просто височина, ширина и дълбочина. Двете измерения, към които сега изграждате ново отношение са време и пространство. Следователно, времето и пространството също трябва да се пренастроят много подобно на начина, по който вашата вибрация трябва да се настрои, за да навлезе в по-високите състояния на новата планета Земя. Може да се каже, че самата Земя пропуска един удар тази година. Ще имате допълнителна секунда, с която трябва да се съобразите тази година при отчитането на времето. Дава ви се време, многообични. Може да е само миг, но е магичски миг.

Магическата секунда

Това е настройване не само на начина, по който се развивате или отчитате времето, но и настройване на самата планета Земя. Вашето възприемане на секундата е да броите от едно до две. Ние ви казваме, че тя е много, много повече, защото има цели светове, които живеят в рамките на тази магическа секунда. Ще се сложи началото на пресичане на реалности, при което две реалности се пресичат и оставят постоянен отпечатък. Това започва тази година и е едно от обозначенията и приготовленията за тази допълнителна секунда, която вашите учени ще добавят в календарите и часовниците. Това е неочаквано пренастройване, което трябва да се направи, поради настъпващата еволюция. Да, Земята се променя. Земята сменя вибрацията си. Въртенето на Земята се променя по отношение на другите планети. Въпреки че нейното въртене се забавя, тя издига своя вибрационен модел. Това настройване ще бъде много подобно на настройването, което изпитват собствените ви сърца когато бият ускорено или неравномерно. То е факт. Осъзнайте го. Какво смятате да направите с дарената ви допълнителна секунда?

Очаквайте чудо 

Ние ви правим предложение. Тъй като целият живот е просто възприятие, потенциална възможност, не реалност, ние ви подканваме да вземете тази магическа секунда и да направите нещо много специално. Очаквайте чудо от най-голям мащаб. Знаете ли какво се случва, когато огромен брой хора очакват чудо? То не само се случва, но се случва на всеки и дори на хората, които не го очакват. Теорията за стотната маймуна е повече от теория. Вибрацията на очакването се предава и се натрупва, докато достигне критична маса. Точно в този момент всеки чувства промяната. Когато достатъчно хора имат същата мисъл, мисълта на Бог се отразява в универсалната енергия и се разпръсва моментално по цялото Игрално поле. В този момент всички същества в рамките на това вибрационно ниво, познато като Земя, усещат и приемат новата вибрация. Когато мисловен модел достигне до Универсалната енергия, той се отразява обратно във вашата реалност. Това е перфектното проявление на този мисловен модел. Така че какво ще си пожелаете? Ще си пожелаете ли нещо материално? Ще си пожелаете ли ситуация или връзка, или смятате да си пожелаете най-високия потенциал и най-голямата радост, която вашето физическо тяло може да понесе? Смятате ли да поискате най-големите възможности в този магически момент на допълнителната секунда?

Ние ви казваме, многообичани, вълнуващо е да ви гледаме. Никой в никоя реалност не си е представял това, което става с вас сега. Никой не си е представял, че хората ще стигнат толкова далеч в Играта. Вие сте на път да затворите кръга. Въпреки че имаше голямо празненство, когато краят ви отмина, и имаше дори по-голямо празненство, когато достигнахте вибрационното ниво, на което бяхте в дните на Атлантида и Лемурия, сега вие ще надминете тези нива и ще отидете отвъд тях. Това е чудо от огромна величина. Всички очи са вперени във вас както никога досега, защото вие сте най-великите ангели, които някога са живели. Вие сте надеждата на небето, въплътено във физически тела. Вие имате потенциала да създадете най-великата от всички небесни реалности на Земята, ако просто очаквате чудо. Задръжте тази мисъл. Задръжте това очакване. Задръжте тази енергия на благодарност за чудото, което сте на път да създадете и наблюдавайте магията. Вие сте магьосниците на Игралното поле и допълнителната секунда е секунда на чудеса.

2006 – По средата на обратното броене до възнасянето

В обратното броене до възнасянето, вие сте по средата. Сега вие търсите да създадете нови неща, защото когато магическото съединяване на времето и пространството настъпи през 2012 година, ще осъзнаете, че всичко, което беше предсказано е започнало да се случва. Вече сте изпитали по-голямата част от него. Сега вие създавате нови възможности. С какво бихте искали да запълните този вакум? Кой е най-високият потенциал, който може да ви задоволи? Изберете страстта, многообични. Създайте чудо. Очаквайте го и му се радвайте, когато дойде.

Възлюбени, вие нямате представа как ви вижда Всичкото, което е. Докато накрая не се завърнете у Дома няма да знаете наистина. Докато всички празнуват вашето завръщане, вие ще се чудите за какво е целият шум. Ще се чудите защо е цялото това въодушевление и какво толкова сте направили. Но вие играхте Играта. Имахте храбростта да сложите булото и да забравите кои сте. Имахте куража да слезете тук и да се блъскате в стени непомнейки, че сте синове и дъщери на Краля; че сте Бог в човешки образ. Ние ви удостояваме с най-голямата си любов. Наша чест е да разперим крилете си за вас, за да ви помогнем да си спомните кои сте. Помнете, че ние сме тези, които гледат в очите ви, очаквайки да видят Бог.

С най-голяма почит ви подканваме да се отнасяте един към друг с уважение. Грижете се един за друг при всяка възможност, която имате и помнете, че това е жизнерадостна Игра. И играйте добре заедно.

Espavo.

Групата

 

Свързване със сърцето
Нека чудесата да започнат

От Барбара Ротър

Ето ни в началото на новата година. Чувствам вълнението от това, което можем индивидуално да сътворим във времето пред нас. Ако всеки един създава магия, тогава ще можем да споделим чудесата на нашите творения. Сега, когато Стив и Групата ни казаха, че имаме допълнителна магическа секунда, получавам усещането, че имам цялото време на света. В миналото времето препускаше напред, но с правилно виждане ние можем да променим тази нагласа. Ние можем да изкривим времето и да го разтеглим, за да получим времето, което чувстваме, че ни е необходимо, та да довършим желанията и мечтите си. Нека чудесата да започнат!

Спомням си 2005-а и съм удивена колко много се случи, не само по време на нашите пътувания и контактите с толкова много чудесни хора, но и в моето лично израстване. В изминалите месеци чувствах, че времето се ускоряваше повече от всякога и сега виждам колко много се е случило. Обещавам тази година да се радвам на всеки момент от пътуването. Разбира се, ще гледам напред с очакване, но радвайки се на всеки ден и оценявайки ценния дар, който той има да предложи; тази година ще бъде една от най-щастливите ми години изобщо. Една от моите любими поговорки е, ако си недоволен от това, което получаваш от живота, провери какво даваш.

Много от нас започнаха новата година с решения да усъвършенстват себе си по някакъв начин. Мечтите и целите са били задействани с положително намерение. Призовавам всички ни да започнем годината, привеждайки нашите добри намерения в действие. Нека заменим объркването с яснота, докато внасяме в живота си равновесие, придавайки му повече значение и цел. Това е прекрасен начин да започнем Новата година. Но вместо да планираме всеки момент стъпка по стъпка, важно е да помним да бъдем гъвкави. Това става, като следим синхроничностите (красноречиви съвпадения, които, ако ги забележим, дават отговор на наши въпроси и проблеми – б. пр.) и сме нащрек за странични врати по пътя. Тогава бихме могли да открием, че животът е прекрасна изненада.

Напредвайте с духовна увереност. Свържете се с най-дълбоката си същност и тогава направете духовна връзка с всеки, с който осъществите контакт. Истинско богатство е да живееш с цел и страст. Бъдете благодарни за тази изминала година и продължете новата с благодарност за всичко, което сте на път да създадете. Позволете благодарността да изпълни съществото ви, дайте любов на себе си и след това я споделете с другите като проявите състрадателност и приемане в течение на тази година.

Всички хора на планетата са свързани един с друг и ние си влияем един на друг с нашите ежедневни дейности. Душите ни трябва да са заситени, умовете ни трябва да са центрирани, телата ни трябва да са обгрижени, тогава ние ще бъдем завършени същества и ще можем да разпръскваме светлината си към всички около нас.

С любов и светлина,

Барбара

 

Copyright Notice:
Please include this when using this material.

Copyright 2006. Steve Rother. This information may be freely disseminated, in whole or in part, provided there is no charge for the information, and that this notice is included. This material may be used with the condition that all rights, including copyrights of translated material, remain with the original copyright holder. Further information from the Group may be found at: http://www.espavo.org or through Lightworker at (702) 871 3317.
Thanks for helping to spread the Light!