февруари 2011

Магнитният удар

 

В това послание групата говори още веднъж за Чилийското земетресение през миналото лято. По това време – казаха те, наклонът и ротацията на планетата са се променили много повече, отколкото си мислим. Групата продължи да обсъжда едно предишно послание, в което се говореше за Магнитосферата на Земята и за това как Космическите явления са я променили. Групата твърди, че сега сме в средата на енергетично придвижване, което е започнало с този случай. Магнитосферата на Земята е в основни линии магнитното поле на Земята, което се простира далеч в пространството. Когато това земетресение се е случило, то е преместило Земята в рамките на няколко часа, но магнитосферата е отразила удара след събитието и ефектът проявява едва сега. Те казват, че голяма част от онова, което хората чувстват е резултат от този мощен удар.

Добрите новини са, че натискът ще спада лека-полека в следващите няколко месеца. Те също така говориха за активността на слънчевите изригвания, както и за това как да ги използваме, вместо да бъдем зашеметявани от тях.

Имаше също така един момент в това послание, който винаги ще помня. Те непрекъснато твърдят, че ние сме бог (при Стийв Родър – за разлика от Рона Хърман – много от нещата, които традиционно се пишат с голяма буква, са с малка – като бог и групата – това е с цел да не се престараваме във възвеличаването им – б.пр.), както и че колективното човечество предопределя цялостната посока на развитие на дадено събитие. Онова, за което те говорят сега, е 2012. Те казаха, че ще има все още много негативност и страх. Ще има послания на страх и такива, преизпълнени с надежда и  любов. Онова, което казват е, че като хора избираме сами какво да проявим в живота си. Но онова, което за пръв път заявяват тук е, че колективното човечество току-що е постигнало нов превес на любовта над страха по пътя към 2012. Пожелавам приятна работа на всички!

 

15 Годишнина на Фарове от Светлина
Като празничен подарък с радост отбелязваме, че току-що сме преминали границата от един милион виждания на Светлинните Предавания на живо в You Tube, а това месечно послание отбелязва 15-та годишнина на Фарове от Светлина – Напомнения от Дома.

Огромни прегръдки от всички нас.

Стийв Родър.

 

Greetings from Home

Поздрави от къщи.

Имаме много да ви кажем днес. Искаме да споделим с вас някои идеи и концепции за вашия собствен свят, за вашето минало, както  и за онова, което се случва с цялото човечество в момента. Онези от вас, които са избрали да водят пътя вибрационно могат да се възползват, да отворят вратите и да присъстват в събитието като учители и лечители като по този начин помогнат и на другите да стигнат до следващите нива.

Критичната Маса – Изборът

Искаме да продължим днес по темата от едно съобщение, което направихме преди няколко месеца (Магнитосферата от Май 2010). Имаше множество пускови събития, които се случиха по време на изминалата година и ще продължат и през тази. Ние броим годините малко по-различно от вас, за щото ги броим от 10.10.10. до 11.11.11. Просто по този начин виждаме протичащата енергия на Земята.

Онова, което се случва е, че човечеството сега е достигнало етап, от който не можете повече да се върнете назад; вие сте стигнали нивото на критичната маса. Нека да го съотнесем към нещо, което бихте разбрали…годината 2012. По разбираеми причини ще има много хора, които ще изпаднат в страх около тази година. Ще има такива, които ще направят много пари и ще получат слава благодарение на страховете, свързани с тази година, тъй като те са били огромни мотивиращи фактори на Земята. Въпреки, че това е естествена човешка реакция на промяната, за съжаление то я прави много по-трудна, отколкото би трябвало да е. Ние ви казваме, че съвсем наскоро критичната маса на човечеството се  придвижи към превес на любовта над страха.

Вие го направихте. Прекрасна работа! Да, ще има страх. Да, някои ще проповядват страх и не всички ще го правят просто за пари или слава; много ще го вършат от сърце. Но ние ви казваме, че вашият избор е ваш; и всеки от вас ще направи тази промяна. Как искате да я постигнете – в страх или в любов? Къде искате да бъдете в тази връзка и в тази промяна е изцяло ваш избор. Помнете – онова, което изберете да възприемате, ще се превърне и във вашата реалност. Такъв е бил пътя ви от ден първи във физическата форма.

Слепите създатели

Всички хора са създатели. Вие сте майстори, които сътворяват всичко в енергийното си поле, но никога не сте го осъзнавали. Не знаете, че създавате тези трудности, така че да можете да се научите или да изпитате нещо. Не знаете, че сами се въвличате в катастрофа, така че впоследствие да се случи нещо, което да ви въздигне. Не знаете, че планирате много от тези събития дори преди да дойдете на планетата. Когато те се случат, вие на момента изпадате във вашата драма, „О, защо аз? Защо тъкмо на мен трябваше да се случи?” Вие сте толкова прекрасни. Така добре се преструвате на хора, докато всъщност сте майстори – духовни водачи, които са правили същото много пъти и преди. Сега ви молим да съберете сили, защото времето ви идва. Макар че страхът продължава да се нараства, вие вече сте постигнали критичната маса. От сега нататък колкото по-далеч успеете да стигнете в любовната енергия, толкова по-лесно ще става не само за вас, но и за всеки друг. Това придвижване може да бъде радостно,. То може да бъде прекрасно, ако го изберете. Това е, което се надяваме да решите за себе си – вашето същество, водачи, собствените ви енергии очакват да изпълнят онова, което се таи в мозъка ви.

Майсторството на Съзнателната Мисъл

Сега е време да се превърнете в майстори на собствената си мисъл. Майстори на мисълта не означава, че имате само позитивни мисли. Вие не контролирате мислите, които прекосяват главата ви, но със сигурност можете да определите кои да останат; избирайте тези мисли грижливо. Не се самобичувайте за лошите си мисли или за това, че сте имал крив ден, а винаги се стремете да търсите начини да направите живота си по-удобен, по-радостен, изпълнен с повече светлина от когато и да било.

Ударът в Магнитосферата

Сега ние искаме да се върнем към гореспоменатото послание за Магнитосферата. Ние споделихме с вас скоро след земетресението в Чили, че земята всъщност е променила оста си на въртене. На науката й отне доста време да прецени колко точно е промяната, тъй като това е трудно за изчисляване. Светът се е въртял на около 16 градуса и сега се е наклонил в следствие на земетресението. Разбира се – това е подготовка за идващото. Забелязали ли сте, че много от вас бяха изтеглени от работите си? Откъснати от връзките си и понякога дори придвижвани към ново място?

Това се случва не само със Земята, но също така и с магнитосферата. Както  при всяко чувствително същество, около Земята непрекъснато протичат енергии; следователно тя притежава и магнитно поле. Ако вземете един магнит и го сложите под масата, след което разпръснете навсякъде отгоре й железарии, ще усетите какво поле притежава дори един малък магнит. По същата логика Земята има около себе си огромна магнитосфера, през която се придвижват енергиите. Какво става, когато настъпи внезапна промяна? Цялата магнитосфера също се придвижва, но това отнема време – все едно се преоформя със закъснение.

През тези последни месеци, вие сте чувствали последствията, породени от придвижването на магнитосферата. Това раздруса света под краката ви по много начини, защото повлия на много от вас емоционално като предизвика несигурност на такова дълбоко ниво, че вие начаса забравихте кои сте. Забравихте, че сте великолепни, забравихте всичко, за което сте работили, кои сте и какво сте правили за света. Вие изпаднахте в най-дълбока несигурност, което е естествена, човешка реакция.  Ние най-вече  ви молим да не се обезкуражавате, защото чувствата ви са напълно нормални. Хората все още ще подскачат често от позитивни към негативни мисли, но също така е вярно, че и на това родео му се вижда краят. Окончателният тласък на тази енергия, която се връща към нормалната си позиция ще бъде през следващите два месеца. Поради този факт, много от вас, които са почувствали, че са били в период на невероятен преход внезапно ще намерят възможности за заземяване. Ще откриете възможности да въплътите светлината си – независимо дали в някакъв бизнес, връзка или начин достигнете по-дълбоки нива на отношенията си с хората; можете дори да промените местоживеенето си.

Каквото и да ви се е случило, сега ще започнете да откривате онези възможности от светлина, както и причината, поради която сте дошли тук на първо място. Тъй като енергията сега намира дома си и пристига на нормалното си място – като магнетични същества, вие ще започнете да придобивате повече самочувствие и усещане за собствено място. Не забравяйте – че дори и при тези благотворни влияния изборът къде ще фокусирате енергията си е ваш.

Всеки един от вас има отговорност към себе си – не към нас, останалия свят или дори човекът до вас. Когато откриете своя най-добър начин да изразявате светлината, която сте донесли от Дома – в каквато и да било форма – занаят, музика, духовни беседи, вие ще можете сега и да го заземите. Това не само ще ви помогне да закотвите своята енергия в този нов свят и то по начин, който ще я прави гъвкава и готова и за по-нататъшно развитие, но то ще ви даде възможност да помогнете и на хората около себе си, защото това е едно колективно действие. Ето най-важното, което имахме да споделим с вас днес.

Вие не сте сами.

Не можете да бъдете сами, дори и да опитвате и наистина бихме желали да престанете толкова да се стараете в тази насока. Вие надхвърлихте себе си толкова много, опитвайки се да се отделите едни от други. Вие сте част едни от други във всяко едно отношение, но не го виждате – по същия начин както дясната ръка не винаги знае, че лявата е част от същото тяло. С напредване на годината ще имате възможности за заземите своята собствена част от Дома – онова късче от Небето, което вие създавате на Земята. Каквото ви носи радост е тъкмо онова, което сте донесли от Къщи. Сега вие ще откриете как да се изразявате, дори ако се чудите – „О, но кой съм аз?”. Или дори ако чувствате: „Провалих се, защото си загубих работата. Провалих се, защото връзката ми приключи…”. Каквото и да сте си мислели за себе си, започнете да го освобождавате и започнете да работите за вашите уникални възможности, тъй като духът ви се е трудил много усилно, за да ви ги представи.

Пред вас стоят възможности. През последните няколко месеца много хора преживяваха вътрешен хаос. Ние ви казваме, любими, че тази промяна е напълно естествена по време на прехода. И вие го знаете. Вие бяхте нещастни с предишното статукво и тъкмо това предизвика промяната на първо място. Човешкото животно, физическото създание, което вашият дух обитава, е в основата си ограничено същество, на което му е било позволено да пренася само мака част от вашата светлина и сега това се променя. Това е еволюционна стъпка, невидяна досега; вие не просто пречиствате планетата и започвате отначало с ново вибрационно тяло – вие променяте телата, които притежавате. Вече не трябва да се връщате у Дома. Не трябва да преминавате през целия цикъл както преди. Никога преди в историята на вселената не се е случвал подобен преход, при който съществата да направят такава огромна крачка към еволюцията съзнателно.

Тъй че отворете си очите и извървявайте всяка стъпка със съзнание за изборите, които правите – не се самоосъждайте, ако изберете пак малко драмичка тук и там, но я балансирайте, забавлявайки се. Балансирайте я с нещата, които са част от вас и знайте, че каквото и да сте създали, за него си има причина; вие може да се обогатите дори и от най-малката промяна в усещането от негативно към позитивно. Има причина, поради която духът ви работи с вас и ви прекарва през всички онези неща, които преживявате. Сега – повече от всякога преди, много от вас, които са били в драстичен период на промяна, ще намират начин да закотвят придобитото през следващите месеци.

Пазителят работи с онова, което наричате Социални мрежи. То опитва Туитър и Фейсбук, ставайки част от тези общности по много начини. Онзи ден Пазителят прочете пост от някого, който бе взел решение да се освободи от колата си; преминавал през финансови борби, изгубил и решил, че повече не се нуждае от кола. Той обичал колата си и не понасял идеята да се раздели с нея, но след това решил, че в това си има и позитивни страни. Той казал, че тъй като живеел в Холандия, щял да си кара колелото повече: „Ще бъда в по-добра форма и ще се възползвам от обществения транспорт.” Въпреки, че това ранявало сърцето му, той преобърнал емоциите си и им намерил позитивно изражение.  В момента, в който го направите, вие поемате контрол над живота си. Вие сте отговорни само за вашето собствено възприятие. Ако искате да промените живота си, променете първо него.

Фотоапарата на живота ви

Вие имате фотоапарати, които снимат от три различни ъгъла. Ако аз по някаква причина закривам лицето си те може просто да изберат по-добър ъгъл за представянето ми. Вие можете да направите същото нещо, но толкова рядко се сещате да движите фотоапаратите си – научили са ви, че те са неподвижни. Веднъж след като фиксирате камерата са на едно място, вие забравяте, че тя може да се движи.

Не само че можете да вдигнете апарата си и да го придвижите към друго място, но можете също така да развиете навика първо да го позиционирате. Коя е най-високата позиция, която мога да видя на този етап? Още преди да съм отворил плика с онова, което си мисля, че са лоши новини, коя е най-високата позиция, която мога да заема, дори преди самото събитие да е настъпило? Има три малки трика за това как да го направим. Каква е разликата между тях и онова, което наричате позитивно мислене? Позитивното мислене действа, но то е прекалено просто. Ние непрекъснато трябва да измисляме нови и нови номера, за да ви покажем, че то наистина работи, защото тези номера ви поглъщат и после лесно се отегчавате от тях, когато те дадат (или не дадат – б.пр.) ефект. Тогава вие опитвате нещо друго. Вие сте създатели – буквално! Вие сте богове, така че всичко, което съдържате у вас се проявява в света ви. Това винаги е било така, но сега вие започвате да го осъзнавате. А когато крачите в телата си с осъзнат дух, те започват да се променят, така че да могат да задържат повече от светлината ви и вселената наблюдава планетата земя, заради страхотната работа, която всеки един от вас е свършил.

Има толкова много неща, които ще действат и ще спохождат всеки един от вас. Ние няма да ви дадем всички отговори. Ние говорим през много различни хора по различни времена. Това са историите, които ви даваме, любими, така че да можете да закотвите енергията от Дома на планетата ви – така че да можете да стабилизирате тази енергия в живота си по някакъв начин. Най-мощните истории са онези, които сами създавате. Ние не искаме просто да отговаряме. Ние искаме да ви помогнем да си спомните въпросите, защото отговорите ги знаете вече.

От слънцето

Най-голяма чест за нас е да ви говорим по този начин. Ние се договорихме с Пазителя да не го усмиряваме повече както предишния месец (по време на посланието Стийв се превъзбудил от дадена информация и те го поукротили). Но вие и така разбирате любовта. Вие я чувствате, когато ви говорим, защото сте част от нас по същия начин, по който сте част от всеки друг, който стои до вас, и това единство сега започва да променя планетата земя в новата Земя. Ние също така сме ви дали едно друго късче информация, което сега ще повторим. Дадохме ви едно число, тъй като хората винаги ще се интересуват от детайли и числа. Казахме ви, че годината 2012 ще включва невероятен брой Слънчеви и Коронарни Масови изригвания, които ще идват, за да заредят земята за следващата промяна. Това се случи между 2001 и 2006, и сега ще продължи с нарастваща сила през 2012.

Казахме ви, че всеки път, когато отбележите слънчево изригване, то ще бъде почувствано от вас малко по-късно. В резултат много хора ще имат възможност да преминат през емоционални промени – някои позитивни, други – негативни, и това ще се случва 76 часа след събитието. Пазителят се усъмни в тези 76 часа и дори изпрати мейл, в който казваше, че грешим, след което се увери, че сме точни и ето ти – едно на нула за насJ. Казваме ви това, защото вчера имаше голямо изригване и интересното е, че все пак то не бе толкова масивно. Всъщност бяха две, които изригнаха от различни страни на Слънцето. Никое от тях не бе насочено директно към Земята, но те започнаха да се изместват. Едното беше М-3 както го нарича Пазителят, а другото е В-1. Това не са огромни изригвания, но тъй като енергията пътуваше и от двете места и траекторията им се изместваше, ще ги почувствате и вие. Това е прекрасна загрявка за вас – за това как да се научите да приемате тази енергия и вместо да се блокирате от нея или да се опитвате да се предпазите, може след няколко часа да се опитате да почувствате тази вълна да преминава през вас, оставяйки ви пречистени, вместо обезпокоени и драматизиращи. Вие сега знаете, че тази енергия идва към вас – казваме ви точно сега, че след няколко часа много от вас ще я почувстват. Възползвайте се от тази възможност и поемете отговорност за това как да канализирате този прилив от Дома и вашето Слънце. Ще има още много подобни изблици и вие не само ще се научите сами как да се справяте, но и ще отваряте вратите и за другите.

Ние сме тъй горди с вас. Ако можехме да ви разкрием дори и малка част от вашето великолепие, щяхте да разберете защо сме тук. Щяхте да разберете какво означава всичко това за нас, защото ние по природа сме егоистични и правим всичко единствено за нас самите. Но гледката на биологичен балон, който еволюира и прави място на Духа, както и фактът, че вече си спомняте каква е истинската ви природа, ни донесоха толкова много радост. Вие дойдохте в тази стая с тенденцията да ни поставяте на пиедестал. Но нямате и представа колко великолепни сте самите вие. Това е причината да сме тук и когато най-накрая напуснете тези тела и пристъпите отново към Дома, ние ще ви посрещнем с отворени обятия. Ще ви кажем колко прекрасни сте и как сте ни липсвали в Къщи. Чест за нас е да сме свързани с вас по този начин.

Оставяме ви с тези три малки напомнения. Отнасяйте се едни към други с най-голямо уважение, тъй като гледате в очите бог. Обгрижвайте се по всички възможни начини при всеки удобен случай, защото когато го правите за другите, помагате на самите себе си. Помнете, че това е игра и я играйте заедно добре.
Еспаво.

Групата

 

Copyright Notice:
Copyright 2000 – 2011 Lightworker. www.espavo.org This information is meant to circulate and may be freely disseminated, in whole or in part with the following conditions: Use of this material signifies that the user aggress to the following conditions: 1. The words “Copyright 2000 – 2011 Lightworker. www.espavo.org” will be included with all published material. 2. User agrees that all rights, including copyrights of translated material, remain the property of Lightworker. If you translate this material we reserve the right to share that translation with credit to you as translator, on the Lightworker site to make it available to all. Further information from the Group may be found at: http://www.espavo.org.     Thanks for helping to spread the Light!