Февруари 2005

Тайната на пазителя
Серия по практическа магия

Току що започна нова година. Съществува изключителен потенциал за развитие. Бихте могли да си помислите, че всеки е готов да се хвърли в действие. Но не това е общото усещане на Работниците на Светлината сега. Странно чувство се носи във въздуха. Съмнения в самия себе си, проблеми с парите, безнадежност и общо объркване изглеждат висящи във въздуха навсякъде покрай нас. Съществува тежка енергия, която мнозина усещат сега. Групата казва, че това е всъщност предвестник на на голяма промяна.

Големи прегръдки от ГРУПАТА

Стив Ротър
Говорител на Групата

 

Поздрави от Дома.

Скъпи мои, като се огледате около себе си, вие ясно виждате магията в очите на всеки друг, но не съзирате магията в себе си. Не разбирате ли каква важна част от пъзела представлявате самите вие? Вие сте тези, които сте се поставили в линейното време, за да играете играта. Ще споделим с вас виждането си за човешкия опит. Преди това ще започнем да представяме някои концепции за линейното време, в който сте се поставили. Една от тях беше представена  в разработките ни  и се нарича “Разходка назад във времето”. В този момент ще се разходим назад във времето и ще ви запознаем с част от самия край на това послание. При завършването на всяко послание, когато всички бършат очи и усвояват енергията, една от задачите на Пазителя е да даде подходящо заглавие на посланието. Това е част от неговата работа. И тъй като се връщаме назад във времето, ще ви дадем името от самото начало. Името на това послание е “Тайната на Пазителя”. А, да, сега протича един вътрешен диалог. Пазителят иска точно да знае какво ще разкрием. Но ще го накараме да почака, тъй като се разхождаме назад във времето, нали?

Илюзията на линейното време

Ще споделим с вас виждането си за това какво представлява линейното време. Вие сте безкрайни същества, нямате начало, нямате край и не сте разделени нито помежду си, нито с нас. Но за да играете играта на припомнянето (или възвръщането на цялостността – re-member – б.пр.) бе много важно да скриете този факт от самите себе си. Така че, докато се движите по тази Земя, се движите в полето на полярността, в полето на дефиницията, където можете да дефинирате себе си като творци, преструващи се, че се намират във физическия мехур на биологичното тяло. За да го направите, част от вас трябва да стане крайна. Трябва да имате начало и край, и да влезете в илюзията на линейната времева рамка: минало, настояще и бъдеще. Всички те са илюзия, защото у Дома бързо ще разберете, че никое от тях не съществува. За нас е възможно да скачаме във всяка точка на времевата линия, която си изберем. Ние се намираме в това, което вие бихте разбрали като кръгово време, където всички неща са обвити в едно, и само щом изберем къде искаме да бъдем, моментално се озоваваме в тази точка от илюзията на вашата линейна времева схема. Когато разберете тези прости концепции, ще започнете да разбирате реалността на т.нар. “пътешествия във времето”. Засега истината за тях все още е до известна степен твърде проста за вас, за да я осъзнаете. И все пак тя не е толкова отдалечена от вашата реалност, колкото бихте си помислили. Днес тези неща са по-явни от всякога, поради напредъка ви напоследък и поради промените, които колективната вибрация на човечеството извършва сега върху Земята.

Ориентация към крайната точка

Има една илюзия, която се получава като резултат от това, че безкрайно същество бива поставено в крайна форма, за да участва в игра върху линейната времева схема. Благодарение на нея хората твърде трудно схващат истинската си природа по отношение на времето. Именно за това ще говорим днес. Илюзията ви, че съществувате в линейната времева рамка, ви кара да вярвате, че трябва да стигнете до някакво местоназначение. Вие винаги търсите крайния отговор. Вие търсите крайната точка, за която вътрешно вярвате, че ще ви даде всичко, което смятате, че ви липсва. Вие търсите онова единствено време, когато ще я постигнете и ще я имате изцяло. Когато имам онази кола, ще бъда щастлив. Когато имам достатъчно голяма къща, за да е удобно на мен и на семейството ми, ще бъда щастлив. Когато имам работа, където ще ми плащат достатъчно пари, ще бъда щастлив. Това е илюзията, създадена от факта, че се играе в линейната времева рамка. Какво ще стане, ако ви кажем, че няма никакви крайни точки? Моля ви, разберете, че в момента, в който осъществите целта, която сте си поставили, тя губи своята ефективност и фактически вие губите магията на творението.  Ние не ви молим да постигнете някакво вибрационно ниво, така че да можете да се възкачите в небесата. Не това е целта, заради която сме тук. Тук сме, за да ви помогнем да разберете магията на пътуването. Да ви помогнем да разберете, че това, което правите тук, в този момент, днес, е много по-важно от всяка крайна точка, която можете да достигнете.

What we would like you to understand is that the linear timeframe creates unique opportunities along the path for you to connect with your higher self, with the spirit part of your being. Imagine that these are the holes in the veil that occasionally allow you to see and re-member Home. But spirit, being in circular time, does not have the same illusion that you do and therein lies the communication gap. If you can imagine that part of your being is in spirit and part of your being is playing this game in the illusion of a linear timeframe, you will understand the concept and why we have such difficulty helping you to re-member who you really are. Trying to introduce some of the concepts and reflect your own love and your magnificence while you are playing this game becomes very difficult because of these different relationships to time. You believe that when you set a goal and strive toward it you will reach the goal. We tell you that whether you reach the goal or not is unimportant; it is the act of setting your creative abilities into motion that connects your spirit to Home. That magical moment you harness the Universal power of creation is the single moment that all possibilities are real. The very moment that the goal is reached, a part of you dies.

Защо съм тук?

Ние не ви караме да премахнете целите. Това, което ви молим да извършите, е да разберете, че творческата магия се намира в момента, когато визуализирате целта, след която започва творческия процес. Именно тогава вие създавате вселена от възможности около себе си. Питаме ви какво възпламенява повече вашата духовна част? Осъществяването на най-висшата ви мечта или мечтаенето за най-висшите ви възможности. Когато тази творческа сила се активира, вие ставате центърът на собствената си вселена и цялата вселена започва по магичен начин да се гради около вас. Всичко се сътворява около вас в мига, когато имате смелостта да концептуализирате възможностите, които лежат пред вас. По самата си природа вие сте творци. Вие сте царските синове и дъщери, които  играят на криеница и търсят себе си. Мнозина разсъждават над въпроса: “ЗАЩО СЪМ ТУК?” Ние ще споделим с вас – вие сте тук, за да преживеете моментите на творчески потенциал. Но нито осъществяването на потенциалните възможности, нито постигането на вибрационното ниво имат значение. Творческият акт е този, който дава смисъл на душата ви. Ето защо ви молим да потърсите начини да се насладите на пътуването, вместо да гледате накъде ви води то. Фокусирането върху насладата от ежедневното пътуване е ключ към това да видите преживяванията си върху земята от гледна точка на духа в кръговото време. Това е използване на свойствата на петте измерения  в живота ви днес. Помнете, че от гледна точка на духа именно мечтата е реална. Хората винаги са имали проблеми с действителността, тъй като вие постоянно мислите, че тя е реална. А за нас е доста забавно, че сте объркани от илюзия, която сами сте създали. Магията е в самата мечта и в изразяването й в  линейната ви времева рамка. В този момент всички реалности отвсякъде се събират във величествената кръгова времева рамка на духа и започват да нареждат енергия, за да оформят около вас вселена, която ще подкрепи творението ви. Историята се пренаписва, подреждат се новите потенциали на бъдещето и се изгражда сцената за всичко, което ще ви потрябва, за да задвижите ново творение. Ето това имаме предвид, когато казваме, че сте центърът на своята собствена Вселена. Действайте по този начин и ще сте притежатели на своето истинско наследство.

“Хармония”: безкрайно понятие

Вие сте резултат на Вселенската Енергия и действате в хармония с Вселенската Енергия. Това е връзката, която съчетава всички сърца в едно. Това е връзката, която ни прави част от вас и вас част от нас, а вас – част един от друг. Това е истина, която не може да бъде отречена, въпреки че някои от правителствата ви не мислят така, защото вие постоянно се виждате разделени помежду си.  Понякога дори се плашите от сянката си, като я видите. Вече сте започнали да променяте това, защото макар божественото недоволство да стеснява енергията и да прави доскоро удобните неща неудобни, това ускорява промяната, която ви необходима, за да се видите като безкрайни същества. Просто си при-помнете: безкрайните същества не хвърлят сянка.

Безкрайността не е понятие, което сега можете да задържите в ума си, защото имате крайна природа; играете играта като крайни същества. Вие сте във физическо тяло, което има крайни свойства, това ви помага да забравите безкрайния си аз. Казваме ви: безкрайността обхваща всичко. Тя е Всичко, Което Е. Няма думи за нейното определение, защото дори езикът ви е краен. За да опишете понятието безкрайност, вие казвате “съществуване без начало и без край”. Представете си онази точка, където всичко е съчетано в едно –  и онази част от вас, която седи на този стол тук се хармонизира и общува с онази част от вас, която седи в другия край на стаята. Именно тази хармония свързва по-висшия аз с по-низшия аз, духовния аз с физическия и крайното с безкрайното.  Когато някоя от тези части изрази своя дух, искрите се разпръскват във всички посоки. Започва магията на хармонията. Възможностите се задвижват, творческите енергии потичат и възпламеняват Вселенската Енергия. Всеки се зарежда от това възпламеняване. Всеки се зарежда в този момент на творчество.

Флуидното творене – творенето в кръговото време

Да се радвате на пътуването, наречено творчество – това означава да се научите да виждате процеса от различна перспектива. Както казахме, пристигантое в крайната точка е приключване на творенето. Всъщност това много наподобява хубава книга. Представете си, че четете чудесна книга, която дълбоко ви  вълнува, че се наслаждавате на всяка секунда от нея и не можете да дочакате да се върнете и да прочетете следващата глава. Но след това обръщате страницата и разбирате, че са ви останали само десетина страници. Обхваща ви тъга. Като стигнете последната страница, почти не ви се иска да прочетете последните думи, защото това ще е като загубата на добър приятел. В много отношения става именно така, когато творенето приближава към завършване. Това, което ви предлагаме, е да наподобите безкрайното творение и вместо привързаността към резултата да намерите начини да смените творението, така че да го запазите във флуидно движение.

Мнозина от вас в продължение на години са се учили да си поставят конкретни цели и да следят за постигането им. Да следят точките, по които ще измерват постигането на тези цели. До този момент на човешкото развитие това работеше много добре. Сега идва време да ви помолим да промените част от това мислене и да визуализирате възможностите на флуидното творение, което винаги е в движение и не се привързва към никакъв резултат. Именно привързаността към резултата го поставя така строго в линейните времеви рамки. Да се научите да творите с безкрайния си “аз” означава да осъществявате творчество, което няма край. Насладата от пътуването е едно такова творчество.

Вие се превръщате в същества от петото измерение. Всеки ден възприемате все повече от неговите идеи и концепции. Използвате ги в живота си, което е целта на това, което ние наричаме Серии по Практическа Магия. Ние сме тук именно, за да ви дадем концепции, които могат да ви помогнат да използвате това в ежедневието си. Една от концепциите, които ви молим да осмислите със собствената си проницателност, е идеята за флуидното, непрестанно движещо се  творение. Като видите неща, които могат да бъдат добавени към това творение, добавете ги, изпробвайте ги известно време и ако не работят, отстранете ги. В настоящия момент привързването към творението или визуализирането на резултата в по-висшите вибрации на Новата Планета Земя наистина ще доведе до зачеркване на голяма част от магията, която ви е присъща. Осмелете се да мечтаете. Осмелете се да притежавате своите творения. Осмелете се да играете и ако в един момент не се наслаждавате повече на процеса, осмелете се да сътворите отново. Осмелете се да правите грешки с творенията си. Имате ли някаква идея за нашата реакция от тази страна на завесата, когато направите грешка? Много пъти се самонаказвате, като твърдите: “Как можах да го допусна! Това го знаех. Защо го направих? Ама че съм глупав. Никога повече няма да го повторя”. Опитвате се да посадите някъде в собствената си линейна времева рамка семе, което казва: “Ако някога същото се случи отново, това семе ще се активира и няма да повторя същата грешка”. А ние от другата страна на завесата ви аплодираме за красивата грешка, не поради резултата, получен случайно, не поради негативното събитие, което се е случило, а защото се намирате в еволюционен процес, който сега се променя всяка секунда. Като се придвижвате от едно вибрационно ниво на друго, той се придвижва заедно с вас и вие започвате да променяте все по-свободно творенията си всеки ден. Това е, когато започнете да творите в кръговото време. Тази концепция ще ви отвори много повече врати, отколкото някога сте имали.

Творене и съществуване

Знаем, че има объркване. Знаем, че не знаете непременно разделителната линия между това, кога да приемете и кога да творите. Знаем, че понякога се обърквате от концепциите, защото много хора казват: “На това ниво творите, а на това ниво просто трябва да съществувате и да не правите нищо.” Голяма част от тези дебати са семантични, защото според нас състоянието на съществуване е творчество. Така, за да ви помогнем да си отговорите на собствените си въпроси, ние имаме един-единствен въпрос към вас. Въпросът, чрез който ще определите кога да приемате и кога да творите е: щастливи ли сте? Щастливи същества ли сте? Ако не, ви молим да имате смелостта да започнете ново творение  – да направите друг избор, да помечтаете друга мечта, да задвижите нещо друго и да създадете нова вселена. Това е, което вълнува духа ви. Това е, което вселява надежда в душите, маскирани във физичните мехури на биологичното тяло.

Богът, който се прави на краен

Мнозина от вас се молят за подмладяване. Мислите си, че има ниво, което ще достигнете и там всичко ще тръгне обратно. Моля ви, не се опитвайте да “спасите” своето тяло, като че ли то е нещо, което се изхабява, защото това засилва крайните свойства на физиката, а не безкрайните свойства на духа. В миналото много често се случваше някой да работи усилено през целия си живот, очаквайки с нетърпение деня на пенсионирането, само за да напусне скоро след това земната игра. Много пъти това е просто случай на загуба на мотивация за изразяване на духа. Когато изразявате във физична форма безкрайния “аз” или духовния “аз”, активирате истинското подмладяване. Вашата същност не се определя от това, на каква възраст ще бъде тялото ви, като се върнете у Дома. Тя се определя се от това как изразявате духа си в човешка форма. Именно тогава времевата линия започва да се огъва и да става кръгла. В този момент вие напълно разбирате цялата концепция за пътуването назад във времето. В този момент времето вече няма същите характеристики, които сега смятате, че има.

Всяка стъпка по тази времева линейност е Бог, който се прави на краен. Ако можете да разберете, че във всяка стъпка има магия и се научите на изкуството да откривате магията във всяка стъпка, ще владеете пътуването, нречено творчество. Променете възприятията си и ще промените своята реалност. Това не е свързано с въпроса какво сте свършили или на какво вибрационно ниво сте, или какви степени имате, или колко пари изкарвате. Щастливи ли сте от процеса, в който се намирате днес? Сега ще споделим с вас една вселенска истина, която многократно сме споделяли. Тази истина е толкова проста, че повечето хора няма да са в състояние да я схванат и все пак сега ще я споделим с вас. Ако някога не сте щастливи от реалността, която сте създали… имайте куража да направите нов избор.

Центрираният дух

Някои от вас ще си помислят, че това е много егоцентрично и ние ви казваме, да, такова е, защото да бъдете центрирани първо  в собствената си енергия е Царството Небесно. В това състояние вие позволявате на вселената да се изгради около вас, не като самотен остров, а като уникална част от Бога. И за да изразите това в човешкия дух, вие трябва да намерите центъра на своите нужди. Поставете това на  първо място и всичко останало ще попадне на мястото си по магичен начин. Вие се придвижвате напред с много голяма скорост и в недалечно бъдеще няма да е от значение колко дълго ще живеете, защото това акцентира върху крайното същество. Вие не се определяте от броя на вдишванията, които правите. Вие се определяте от броя на преживяванията, които спират дъха ви. Вие сте творците. Вие сте обичаните. Вие сте избранниците, които са се съгласили да играят играта, заради Всичкото, Което Е и да представят небето в линейните времеви рамки на Земята.

Тайната на Пазителя

Ах, но какво става с тайната? За момент Пазителят помисли, че сме забравили. Не сме. Той е загрижен, защото много пъти сме го поставяли в неудобно положение, като сме разправяли негови лични истории пред стотици хора. Днес няма да направим това, защото тайната на Пазителя не се отнася към човека, когото наричаме “Пазител” и който предава това послание. Тя се отнася към вашето флуидно движение в тази времева линейност, докато вървите през творенията. При флуидно творене, когато липсва привързаност към резултата как човек може да задържи творението си? Въпреки че безкрайното творене не е трупане, има творения, които ще  предпочетете да задържите. Как може да се задържи каквото и да било във флуидното творене? Ах, има един начин. Има само един начин да се задържи някой момент в тази флуидна времева схема и той е, че за да запазите нещо, вие трябва да го дадете. За да бъдете пазителят и да пазите нещо , намерете начин да възпламените останалите. Един от най-богатите хора на планетата – нямаме предвид само в парично отношение – има формула за успех, която работи всеки път и той свободно я раздава. Казва, че най-лесният начин да забогатееш е да намериш начини да даваш на хората това, което искат в живота си. Мнго мъдър човек, защото, за да запази нещо, той намира начин да го даде. Много от вас, които наблюдават това и са в тази стая са лечители от голяма величина, те са учители. Вие сте настроени по определен начин. Някои от вас нямат егото, за да станат и да заявят: “Имам нещо ценно”. Ввъпреки че заедно сме в процес на работа, вие имате ценни знания. Понякога, когато от собствения си опит научите нещо като голямо прозрение, вие възкликвате: “А-ха!” В тои момент първата ви мисъл е как да го приложите в живота си, а втората е “как да го сложа в кутия и да го дам на някой друг” Това са учителите и те са устроени така, че да учат е като обучават другите. Те са велики души. Тайната на Пазителя: За да запазиш нещо, намери начин да го раздадеш. Намери начин да го предложиш, намери начин да разпръснеш тази светлина, защото това не е крайна дестинация, това е движението на пътуващата светлина. Именно движението, трептенето на креативната енергия ви определя във вашите човешки форми като най-красивите ангели, които някога са играли играта.

Знаем, че за вас това не е лесно. Знаем, че понякога е трудно. Знаем, че носите в себе си завесата и макар да сте толкова просветлени, вие сте станали така чувствителни, че се гледате в огледалото в стаята си и се чудите кои сте и какво всъщност правите тук. Знаем, че понякога се питате: “Това тук реално ли е или си го измислям?” Отговорът е, че си го измисляте. Молим ви, продължете. Това е истината по въпроса. Това е реалността, изразена в линейната времева рамка

Тайната на творенето

Тайната на творенето във вашата земна игра е проста, както всички основни истини: Животът е самоосъществяващо се пророчество. Сега, след като знаете отговора, може да пожелаете да перефразирате въпроса, защото всички отговори за живота се съдържат във всеки един от вас и са мигновено достъпни. Тъй като вашите отговори са във вас, трябва само да си припомните въпросите. Вие сте израз на Бога в крайна форма. Вие сте безкрайни ангели, които играят играта в рамката на линейното време, преструвайки се, че са тук за кратко и че трябва да завършат нещо за този срок; винаги питащи се каква емисията им  тук. Какво ще стане, ако ви кажем, че най-висшата ви мисия е да бъдете щастливи, сега? Това ще направи висшия ви “аз” по-щастлив, отколкото можете да си представите. Това ще донесе ново поле на триалност (игра на думи – троична реалност, б. пр.). Това ще свърже висшият “аз” и тъмния и светлия “а”з. Полето на полярността ще се огъне и ще породи поле на триалност, върху което ще играете следващата фаза на играта. На това поле създаването на каквото и да било ще бъде флуидно. То ще сложи началото на творене в кръгова времева рамка и ще разберете истинския смисъл на щастието. Творете често, скъпи мои. Наслаждавайте се на пътуването.

Ще ви кажем, че като дойдете у Дома, няма да ви се задават въпроси какво сте свършили. Ще ви се задават два въпроса: танцувахте ли страстно? Играхте ли с радост? Желаем ви радостно пътуване. Надяваме се, че танцувате при всички възможности на живота. Като настъпят тъжни моменти, знайте, че това човешко чувство на тъга е радостен израз на твореца в линейната времева рамка. Ако можете, научете се да разбирате, че дори в тъжните мигове има истинска красота. Дори  когато се чувствате изгубени и не можете да видите кои сте, вас ви чакат и са налице най-великите от всички възможности на цялото творение. Знайте, че много от най-великите шедьоври на изкуството са мотивирани от дълбочините на угнетения дух. И ако някога се окажете в отчаяние или пък на върха на радостта, вдъхнете ги и знайте, че и двете са изрази на човешкия дух на Бога, играещ играта във физическия мехур на биологичното тяло. Опитвайте се с всичка сила. Може би никога няма да си припомните точно кои сте или защо сте дошли тук, но това няма значение. Вместо това преживявайте радостн пътуването. Трогвайте се често един друг, за да си напомняте за Дома, защото вие сте най-великите от всички ангели.

Припомняйте си Тайната на Пазителя. Припомняйте си красотата, с която разполагате. Припомняйте си, че сте тук, за да се трогвате един друг. Това е част от нещата, които сте дошли да извършите. Дори небесните ангели не могат да ви трогнат по начина, по който вие можете да се трогнете един друг. Приемете ролята на Човешки Ангели и работете с всеки човек поотделно, тогава небесата ще слязат на Земята по-скоро, отколкото си мислите. Ние сме толкова горди с вас, защото знаем трудностите, които ви причинява завесата. Днес вие вършите важва работа и ние се надяваме, че ще разберете радостното пътуване, защото тази концепция сама може да премахне някои от конфликтите на планетата Земя.

С най-голяма радост ви молим да се отнасяте един към друг с уважение, да се грижите един за друг при всяка възможност, да помните, че играете игра и да се наслаждавате на радостното пътуване. Играйте добре заедно.

Espavo

Групата

 

Copyright Notice:
Please include this when using this material.

Copyright 2005. Steve Rother. This information may be freely disseminated, in whole or in part, provided there is no charge for the information, and that this notice is included. This material may be used with the condition that all rights, including copyrights of translated material, remain with the original copyright holder. Further information from the Group may be found at: http://www.espavo.org or through Lightworker at (702) 871 3317.
Thanks for helping to spread the Light!