декември 2005

144 точки на светлината
Просветляване на планетата Зем

 

От Стив и Барбара:

Ние изпращаме нашата любов и най-добри пожелания в тези празнични дни към всеки един от вас.  Семейството на “Lightworker” /работници на светлината/ се разраства, за да покрие още повече страни и ние очакваме с нетърпение да свържем сърцата си с всички вас.

На 31 Декември ще излъчим последното предаване ” VirtualLight”/виртуална светлина/ за 2005 година. Форматът на това предаване ще бъде малко по-различен, тъй като възнамеряваме да зачетем световния екип, който осъществява проекта „Lightworker”. Присъединете се към нас да уважим тези специални хора. Вижте заглавната страница на espavo.org за подробности и местно време.  Както Групата казваше от началото на тези съобщения: “Когато държим ръцете си заедно, ние създаваме чудеса.”

Следващото чудо започва скоро през 2006. Не прекъсвайте връзката, предстои ни прекрасно пътуване.

Крепки прегръдки и нежни побутвания

Стив и Барвара Ротър

 

Поздрави от Дома.

Предизвикателството да запалиш 144 точки на светлина 

Вие сте изминали дълъг път, за да сте тук в този момент. Преминали сте през времето и пространството, за да може вашата душа да стои в този сапунен мехур на биологията в точно този миг. Вие имате задача. Знаели сте това от момента, в който сте се родили и все пак никога не сте били съвсем наясно каква точно е тя. Ние ви казваме, че сте направили нещо, което е открило нов път за планетата Земя, защото Играта на свободен избор сега се разширява с поразителна скорост. Това става експоненциално, защото не се увеличава от 1 на 2 на 3 на 4, а от 1 на 2 на 4 на 8, и напредването на човечеството става, както не е виждано в никоя игра досега. Затова днес ще ви кажем за 144-те точки на светлината и какво те означават не само на световно и космическо ниво, но и на индивидуално ниво.

Неотдавна вие реактивирахте Енергийните кристалите на Атлантида, но тази енергия е в застой докато намери път, по който да мине, за да бъде от полза. Затова ние сме призовали Пазача да запали 144 отделни точки на светлина на различни места по кълбото, за да енергизира новата мрежа. Точките на светлината на тази планета могат да се свържат, което ще запали Мрежата на любовта и ще я превърне от мисъл-форма в реалност. В момента вие използвате Мрежата на любовта като инструмент, за да изтегляте енергия от нея или да изпращате енергия към нея. И все пак ние ви казваме, че има още толкова много неща, за които Мрежата на любовта ще се използва. Първоначално тя е била комуникационна мрежа, използвана да свърже сърцата на планетата Земя. В играта на преструване, че сте отделени един от друг, тази мрежа може да започне процеса на живеене в единство и свързване отново на това, което е било отделено в ранните етапи на човечеството. Какво би било за вас, ако можехте да предприемате всяка стъпка в своя живот в пълна връзка с това единство? Това е, което предстои и това е, което се случва, когато запалите 144-те точки на светлина и реализирате Мрежата на любовта.

Грижа за светлината

Запалването на светлините може да бъде много просто, въпреки че хората обичат да усложняват нещата. Един начин да се активира мрежата е да се пътува на 144 различни места и умишлено да се създаде вихър с помощта на вашата енергия, който ще се превърне в портал, който пък ще се превърне в точка на светлина, ако се грижите за него и го подхранвате. Тази точка на светлина тогава се отразява и настанява в сърцата на всички онези, които са се грижили за нея. Ние отправихме предизвикателство към Пазача и Пазача на пазачите да направят точно това, тъй като по време на техните пътувания по тази работа, те могат ефективно да запалят 144 точки на светлина по земното кълбо. А след като си тръгнат, този портал може да бъде подхранван от местни работници на светлината, които на свой ред ще се превърнат в отразители на светлината. Тази дейност не е ограничена до предизвикателството, което сме отправили към Пазача. Ние призоваваме и всеки от вас да направи същото и да запали Точки на светлината в собствения си кръг. Вие можете да поемете същото предизвикателство върху себе си и да запалите една точка, където и да отидете. Новата точка може да бъде в нова страна или в нов град, или в нова група хора, защото конкретното място няма значение. Във всички случаи, след като бъде запалена за първи път, за нея трябва да се грижат местни хора. Всеки един от тези хора, които се грижат за светлината, всъщност ще запали 144 Точки на светлината в собственото си същество и ще ги излъчва чрез самото си съществуване. Това световно предизвикателство е също и индивидуално предизвикателство, тъй като светлините трябва да се пренасят от едно сърце към друго.  Въпреки че тази дейност има голямо световно и космическо значение, тя е също много лична и съкровена мисия, която работниците на светлината биха могли да решат да поемат. Да бъдете съзнателни предаватели на светлина е следващата ви стъпка в еволюцията като работници на светлината. Това не е нещо, което ще бъде направено отведнъж. То не е задача, която ще бъде изпълнена за много кратко време или дори за година или две. Ние ви казваме също, че тя ще има отражения във всички измерения. Тя не само ще засегне всички други измерения на времето и пространството, които съществуват на вашата планета, но и ще излезе от рамките на метафизичната общност и ще навлезе в религии, корпорации, правителства и организации от всички видове. 144-те точки на светлината ще достигнат до всички измерения на всички реалности.

Микрокосмос и макрокосмос на работата със светлината

Запалването на тези точки може да се осъществи по много начини. Те са едновременно микрокосмоса и макрокосмоса на новата Работа със светлината. Ние ви предложихме една визия за пътуване до различни места по Земята, събирайки сърца с обща цел. И все пак, има неща, които всеки от вас може да направи в по-малък мащаб на персонално ниво, които да допринесат за същата цел. Важно е да се помни, че без хората, които се грижат за огньовете, светлината няма да остане запалена.

Например, това може да стане докато изслушвате добра приятелка, която има трудности. Тя може би има трудности в брака си и затова седи с вас и ви  говори, а вие я съветвате. Вие изигравате важна роля, когато вдъхвате сила на този човек. В този момент той може да реши да предаде тази сила на всички, с които се среща. Това е точка на светлината, която сега поема вашата енергия и я разпространява; 144 подобни ситуации ще запалят собствената ви матрица. Поемете отговорността на индивидуално ниво да се заемете с това, което е ваша страст, да вършите нещата, за които сте дошли и които ви доставят най-голяма радост, защото именно те ще запалят 144-те Точки на светлината. Вървете напред от днес като съзнателни носители на светлина и вижте как живота ви ще се изпълни с чудеса.

Енергийните кристали на Атлантида

Не е тайна, че енергията на Атлантида се съдържа в кристалите, които са заровени дълбоко в областта, която наричате Бермудски триъгълник. Ще изминат още 20-25 години преди да откриете самите кристали. Но не е толкова важно да ги намерите. Важно е да използвате енергията им. Неизползваната енергия на тези кристали причинява толкова много  бурни изпразвания в тази област под формата на урагани. Използването на енергията ще намали необходимостта от подобни изпразвания и в бъдеще тези явления ще се върнат до нормалния си интензитет.

Кристалната енергия се връща на планетата Земя. Независимо дали сте готови или не, вие сте стигнали достатъчно високо ниво на вибрация, за да разкриете отново тайните на кристалната енергия. Това е същата енергия, използвана за всекидневния живот в дните на Лемурия и Атлантида. Кристалите сега се активират от самосебе си, защото когато са били скрити, те са били настроени с автоматичен пусков механизъм, който да ги активира, когато човечеството достигне достатъчно високо ниво на вибрация. Сега всичко, което остава е да се използва тази енергия и това е причината за активирането на 144-те точки на светлината.

Когато една точка на светлина се появи, активират се и други. Ако за тях се полагат грижи те остават запалени и създават канал за движение на кристалната енергия. Те ще възникват една след друга и съвсем скоро това ще става в геометрична прогресия навсякъде по планетата. Животът ще стане много вълнуващ. Това ви предстои. Вие се връщате в дните на Лемурия и Атлантида. Ще се крачите в постоянна връзка с Мрежата на Любовта, в постоянно съзнание за нея.

Еволюцията става ежедневие

Не бе толкова отдавна, когато много от вас откриваха думата ССВ – свръхсетивно възприятие. В началото това бе аномалия и нещо много странно. Бе нещо различно. Беше една нова дума, която стана хит сред представителите на енергийните школи. Не е ли интересно, че тази дума не съществува вече в езика ви? Когато заговорите за ССВ, това ви връща в 70 те. Това е една стара дума. Какво се случи с дарбата, която се наричаше свръхсетивно възприятие? Тя стана част от вас. Тя се интегрира и всички осъзнаха, че е общодостъпна. Вие отворихте място в живота си за нея, така че да я използвате във всекидневието си. Следователно, повече не се нуждаете от думи, които да я описват като нещо различно от вас. Сега тя е интегрирана. Това се случва и с концепцията за Мрежата на любовта. Това бе мечтата на Тиберон в началото, докато се опитваше да включи сърдечната енергия в кристалната енергийна мрежа на Атлантида. Това бе част от връщането на сърдечната енергия обратно на планетата Земя.

Мнозина от вас не вярват, че са учители и лечители. Вие може да мислите, че сте тук по грешка или да чувствате, че знаете за какво сте дошли, но не го правите. Ние ви казваме, че случаят е такъв с около 92.3% от вас на планетата.  Преодолейте го. Имате работа за вършене и ние се нуждаем от вас повече от всякога. Време е да спрете да мислите и да започнете да чувствате. Пристъпете в посоката на сърцето си и активизирайте  собствения си живот час по-скоро.

Критичната маса и проблясък светлина

В момента звучи послание и вие го чувате високо и ясно. Сега вие слушате по нов начин, защото връзката с висшата ви същност се засилва с всеки ден. Всеки  от вас носи в себе си прекрасен дар за другите. Намерете начини да го дадете и това ще започне да запалва 144-те Точки на светлина. Когато запалвате една точка тя се превръща в енергийна структура. След това, ако се поддържа и ако се подхранва тя дори пораства. Ако не се подхранва и не се поддържа, светлината ще се замъгли и ще изчезне. Изберете да запалите светлината или да се грижите за светлината. Ако запалите светлината и тя угасне нека това да не ви обезсърчава, защото това е част от нормалния процес. Това не е нещо, от което трябва да се страхувате и не е нещо, което сте направили погрешно. Вашата работа е просто да запалите точката на светлината и ако тя трябва да се поддържа, ще се поддържа от други. Запалете я и я оставете с любов. Не поемайте отговорност за това какво ще се случи по-късно. Вие сте предвестниците на светлината. Вие сте възпламенителите, които ще запалят тези 144 точки на светлината. Ако последвате повика да подхранвате светлината на определено място, работата ви едва започва. Много от вас са се обучавали за това като пазачи на завихрянията и на порталите. Когато чувствате привличане към някое място на Земята, което има специално значение за вас, имате възможност да се грижите за огньовете на светлината. Следвайте тези подтици, защото те са важна част от процеса. Тези от вас, които поддържат енергията в дадени области на земята сега са по-важни от всякога. В центъра на този процес ще бъдат малки групи от работници на светлината, които се събират, за да задържат и засилят енергията.

Разбира се, че има много повече от 144 точки на светлината на Земята. Когато една се запали, тя може да остане запалена и да се засили или да угасне. Истината е, че в този момент повечето ще угаснат, но това не е толкова важно. Намерението е тук да има 144 Точки на светлина, пламтящи ярко и едновременно. Моментът, в който това се случи, се достига чудодейна критична маса. Много подобно на това, което наричате теория за стотната маймуна, всички точки на светлината навсякъде ще запламтят и огромен проблясък светлина, невиждан от самото сътворение, ще промени завинаги посоката на всичко, което съществува. Това е същинската Мрежата на любовта.

В момента Мрежата на любовта не е нищо повече от една мисъл на Бога. Вие сте Бога. Вие сте създателите и всичко е в движение чрез вашето собствено мислене, чрез вашите собствени мисли и идеи. Когато Бог има мисъл, тя е като
проект, който се изпраща на универсалната енергия, за да бъде реализиран. Такава е Мрежата на любовта. Вие сте я създали мислейки за нея и използвайки я, но това е колективна мисъл и затова съдържа експоненциална сила. Използвайки я като инструмент, вие я правите по-силна. Но какво би станало, ако имахте инструмента не отвън, а вътре? Това е, което предстои. Палейки тези 144 Точки на светлината, вие се озовавате в постоянна връзка с Мрежата на любовта и тя става реалност в живота ви.

Ние ви казваме, че Мрежата на любовта първо възникна като комуникационна мрежа. Тя стартира в древността, когато един пратеник е бил изпращан да отнесе съобщения до съседно село и обратно. Пътят, който бил създаден за придвижване от едно село до друго, положил матрица върху Земята. По-късно, с времето, това прераснало в разпространяване на съобщения с коне и пътищата, по които се минавало, създали по-голяма комуникационна мрежа. Не след дълго се опънали жици и същите тези пътища станали телеграфни линии. Тук мрежата приела първата си физическа форма. Разбира се, това се разраснало, за да се превърне в мрежа от телефонни жици, опънати по цялата планета. Те не са равномерно разположени, основно са в гъстонаселените места. По-късно от тези линии се развил Интернет и започнал да свързва сърцата по целия свят. Следващата стъпка е тази мрежа да се превърне в светлинна комуникационна мрежа. А след като привикнете към светлинната мрежа, тя ще стане част от всеки от вас и вече няма да има нужда от физическа мрежа извън самите вас. Следващите въплъщения на тази мрежа ще бъдат по-равномерно разпределени навсякъде по планетата и не само ще помагат на комуникацията помежду ви, но ще осъществят връзка със самата Гея и ще ви свържат всички в едно. Това вече е започнало. Ще дойде време, когато повече няма да се нуждаете от светлинната мрежа, защото тя ще е част от това, което сте.

Даровете на Мрежата на светлината

Ние се заехме да ви подготвим за този експеримент с Мрежата на любовта, в който вие започнахте да оформяте концепцията си и следователно да създавате следващите въплъщения на мрежата. 144-те Точки на светлината са следващата стъпка в активирането на тази сърдечна мрежа. Скоро ще започнете да усещате даровете на 144-те Точки на светлината. Представете си какво ще бъде да имате мисъл, която автоматично се разпространява до всеки по Земята. Представете си да чувствате емоция, която автоматично става достъпна за всеки друг по Земята. Сега вие имате колективна осъзнатост, която никога преди не е била част от човешкия опит. Това е съзнание за колективното сърце на Бога. Молим ви да разберете, че няма да загубите идентичността си, когато получите тези дарове. По-скоро ще научите, че уникалната красота на това, което сте, е ценена още по-високо и почитана безусловно. Колкото повече се увеличава съзнанието за колективно, толкова повече намалява нуждата от его и разделение. Това е вашият път днес, защото изборите, които ще направите да се обедините вместо да се разделите, ще определят скоростта, с която точките на светлината ще се активизират.

Да получи сила или да отдаде сила е постижимо без усилие за всеки в тази мрежа. Това е резултат от вашите връзки и възможности. Казваме възможности, защото вие запазвате свободната си воля като част от човешкия ви опит. Нищо не ви се налага насила, то е просто на разположение като моментално достъпна комуникация. Интернет започна да ви подготвя за този вид достъп до информация и все пак в този момент Интернет не може да предава емоции. Достъпът на едно сърце до други сърца и умове ще промени човешкия опит за относително кратък период от време. Това е същото единство, което чувствате, когато се върнете у Дома в тъй наречения от вас Рай. Вие просто се развивате, за да можете да го използвате на Земята. Това е ваше рождено право и вие се връщате към него. Предаността ви в усилието да създадете Рая на Земята отваря тази врата сега. Това единство е било с вас през цялото време и все пак, за да играете Играта и да спуснете завесата е било необходимо да забравите за него. Беше необходимо да се блъскате в стените, без да помните кои сте, търсейки въображаемия си път. О, вие знаете, че има такъв, само не знаете къде е той. Дори когато сте на него, вие се съмнявате.

Ако беше лесно, всеки щеше да е човек!

Да си човек е такава прекрасна игра на духа. Ние обичаме човешките опитности и въпреки че не сме били човеци, ви гледаме с голяма любов. Ние ви казваме, че не е лесно да бъдеш човек, защото ако беше всеки щеше да е човек. В действителност необходима е най-висока вибрация, за да се дойде на най-трудното игрално поле на всички планети. Тогава вие се съгласихте да играете тази игра, не само свободни да избирате, но с толкова непрозрачна завеса между вас и нас, че да можете да играете с напълно свободен избор. Тази завеса се вдига с ваше съгласие.Завесата се вдига, защото повече не се нуждаете да е толкова плътна. Докато се вдига, ще има хора, които ще казват: “Следвайте ме, защото аз виждам бъдещето.” Във втората вълна на придобиване на лична сила вие всички имате еднакви дарби. Готови ли сте за такава смяна на парадигмата? Готови ли сте да оставите играта на следване на лидера, за да започнете играта “Следвай себе си”? Вие сте Едното сърце на Земята и всички очи в космоса са върху вас, докато смело предприемате тази следваща стъпка.

Сърцата на Атлантида

Да си човек е такава прекрасна игра на духа. Ние обичаме човешките опитности и въпреки че не сме били човеци, ви гледаме с голяма любов. Ние ви казваме, че не е лесно да бъдеш човек, защото ако беше всеки щеше да е човек. В действителност необходима е най-висока вибрация, за да се дойде на най-трудното игрално поле на всички планети. Тогава вие се съгласихте да играете тази игра, не само свободни да избирате, но с толкова непрозрачна завеса между вас и нас, че да можете да играете с напълно свободен избор. Тази завеса се вдига с ваше съгласие.Завесата се вдига, защото повече не се нуждаете да е толкова плътна. Докато се вдига, ще има хора, които ще казват: “Следвайте ме, защото аз виждам бъдещето.” Във втората вълна на придобиване на лична сила вие всички имате еднакви дарби. Готови ли сте за такава смяна на парадигмата? Готови ли сте да оставите играта на следване на лидера, за да започнете играта “Следвай себе си”? Вие сте Едното сърце на Земята и всички очи в космоса са върху вас, докато смело предприемате тази следваща стъпка.
Сърцата на Атлантида

Днес вие задвижвате енергията на Атлантида. Когато напускахте Атлантида, вие скрихте кристалната енергия от себе си. Не само е било важно да заровите кристалите и да ги предпазите от случайно излизане на повърхността, но като духове, вие сте осъществили среща, на която сте решили, че ще криете тази енергия от себе си до края на Играта. Сега обаче времето, първоначално зададено за край на Играта, приключва и това споразумение вече не е в сила. Казваме ви още, че сега вашата колективна вибрация дори е надминала нивото от дните на Лемурия и Атлантида. Сега вие започвате да снемате булото, за да придобиете истинската си сила, докато все още сте във физическия сапунен мехур на биологията. Това никога не е било правено преди на никое място във вселената. Целият космос гледа планетата Земя, заради избора, който правите днес. Нямаме търпение да видим накъде ще поемете от тук.

Многообични, продължете напред. Знайте, че сте почитани, подкрепяни и обичани повече, отколкото някога бихте предположили. Вие сте най-голямата надежда на Небето, преструващо се, че е човек и ние много се гордеем с вас. Дори когато понякога се чувствате изгубени ние виждаме истинското ви великолепие. Приемете това чувство дълбоко в себе си и го оставете да расте и да разпалва топлина в собствените ви гърди; да разпалва топлина в душата ви. Това е началото на точка на светлина, която ще запалите, защото вие ще сте една от 144-те. Вие ще сте тези, които поемат предизвикателството и променят планетата. 144-те Точки на светлина ще се запалят и съществата навред ще наблюдават тази трансформация.

Вие сте Майсторите на Игралното поле. Вървете напред с радост, обични. Нямате представа как ви гледа целият останал космос. Знайте, че ще бъдете поздравени у Дома като най-големите герои. Поемете предизвикателството. Намерете начин да запалите една точка на светлината и фокусирайте енергията си върху нея. Поемете предизвикателството да запалите и да се грижите за 144 точки на светлината във вашето съществуване.
Ние ви оставяме с три прости напомняния: Отнасяйте се един към друг с най-голямо уважение, защото сте герои. Подкрепяйте се един друг при всяка възможност, защото се взирате в очите на Бога. Помнете, че това е прекрасна Игра… и я играйте добре заедно.

Espavo.

Групата

Свързване със сърцето
Духът на сезона

От Барбара Ротър

Току що прочетох съобщението от Стив и Групата. Въпреки че бях със Стив, когато той първоначално получи тези магически думи, прочитането им позволява смисъла да проникне на по-дълбоко ниво. 144-те точки на светлината обобщават смисъла на празничните дни. Без значение каква религиозна или културна практика следвате по това време в годината, същината е една. Това е времето да свържем сърцата си с всички сърца по света и да разпръскваме светлината си към всички, които се свързват с нас, не само сега, но и непрекъснато през чудесната Нова година пред нас. Сега е времето едно сърце да направи нещо за друго. Всеки поединично може да направи нещо. Нека това да започне с вас и да се предава на всеки човек, който докосвате. Ето какво е да бъдеш ангел в човешка форма. Докато пиша тези думи, усещам сърцето ми да се стопля от огъня на любовта. Това чувство е толкова на място. Моля ви, споделете подобно чувство с всеки, който пресече пътя ви – с топла дума или с усмивка. Ако направим това навсякъде по света, ние ще свържем 144-те точки на светлината и ще постигнем дори много повече.

Аз се чувствам само като играч в голямата игра на живота. Дори насън не съм си представяла, че ще имам привилегията да пътувам, срещайки роднини от семейството на „Lightworker” навсякъде по света. Всяка година нови места се отварят за Стив и мен, за да разпръснем нашата светлина и да я получим в замяна от всички прекрасни хора, които срещаме. Сега съм у дома след завръщането ни от Русия. Винаги отделям един ден за себе си след нашите пътувания, за да усвоя опитностите и да сляза на земята. Любовта, която чувствам, свързвайки се с новооткрити членове на семейството, понякога ме помита. Взимам си свободен ден, за да преработя опитностите си и да осъзная, че наистина са станали. Да пътувам от моя свят в Лас Вегас към многото места, които ние посетихме през изминалата година, изглежда като преминаване в различно измерение на времето и пространството. Когато се завърна у дома се питам дали физически съм била на това място или е било сън? Знам, че мечтите се сбъдват, така че всяко приключение е било част от моята реалност на някакво ниво.

Удивителната истина, която открих е, че светът е толкова малък. Може да има известни разлики, но когато стигнем до сърцевината на човешкото, ние всички сме еднакви. Когато чувстваме, че има разлики в нашите светове, само трябва да общуваме със сърцата си, за да разберем, че сме еднакви. Преди няколко седмици имахме чудесно преживяване, представяйки нашата работа на круиз заедно с Рона Хърман. Както обикновено имаше хора от цял свят. Рона, аз и няколко други членове на семейството отпразнуваха рождените си дни на борда на кораба. Поднесоха ни голяма торта и ни пяха “happy birthday” на пет езика! Това ме убеди отново, че ние всички произхождаме от едно сърце и сме тук, за да споделяме красотата на нашето единство.

Поръчах си коледни картички с намерението да ги изпратя на колкото мога повече хора. Всъщност едва ли ще имам време да ги изпратя. Празниците ще дойдат скоро. Аз си поемам дълбоко въздух и знам, че дори да не мога да изпратя моите картички, всички вие, които четете посланието ми ще знаете, че свързвам сърцето си с вашето особено по това време на годината. Аз избирам да се радвам на всеки ден от това специално време и да нося в себе си тази магия занапред през Новата година. Работа със светлината е да свържеш точките на светлина, където и да си. Когато докоснем някого, светлината продължава да се умножава. Почувствайте топлината на любовта и светлината, която ни свързва.

С цялата ми Любов и Светлина,

Барбара

 

Copyright Notice:
Please include this when using this material.

Copyright 2005. Steve Rother. This information may be freely disseminated, in whole or in part, provided there is no charge for the information, and that this notice is included. This material may be used with the condition that all rights, including copyrights of translated material, remain with the original copyright holder. Further information from the Group may be found at: http://www.espavo.org or through Lightworker at (702) 871 3317.
Thanks for helping to spread the Light!