Ocak 2017

2017’DEKİ DÖRT BÜYÜK DEĞİŞİM

Yuva’dan Selamlar, Sevgili Varlıklar. Ben Zamanın Koruyucusu’yum.

Bugün size geldim ve bir anlığına zaman çizginizle çakıştım, size kim olduğunuzu ve nereden geldiğinizi hatırlatmak ve kalbinize dokunmak için. Sizler uzun yol gezginlerisiniz. Şu anda buradasınız, yerkürede yerleşiksiniz ve hızlı değişimler gerçekleştiriyorsunuz. O kadar çok ve inanılmaz değişim var ki bazen insanların dünya gezegeninde yaptıkları her şeyi takip etmek bizim için zor oluyor. Bugün önümüzdeki yıl neler olacağına dair biraz bilgi paylaşacağız. Olanları seyretmek çok daha büyüleyici. 2017 Şubat ayında bir süredir ortada görünmeyen bir sakinlik hissedeceksiniz. Bazı yönlerden bu fırtına öncesi sessizliğidir. Sevgili varlıklar, hatırlayın, değişimlerin çoğu sessiz sakin gerçekleşmez. “Değişim”in kendisi tanım olarak sık sık parçalanmayı içerir ki bu etrafını etkileyen bir dalga hareketi yaratır. Bundan korkmayın çünkü değişim aslında sizin bir parçası olmak için geldiğiniz durumdur.

Sizi Koruyoruz

Pek çoğunuz yerküreye geldiniz ve nerede olabileceğinizi, bunun nasıl görüneceğini ve sizin için nasıl işleyeceğini bulmaya çalıştınız. İşte buradasınız, şu anda tam orta yerindesiniz. Elbette, en büyük korkunuz başaramazsanız ne olur sorusu. Bu çok korkutucu bir kelime, başarısızlık. Eğer başaramazsanız ne olur? Eğer kendinizi aşarsanız ve bir şekilde zarar görürseniz ne olur? Bugün size söyleyeceğimiz önemli konu budur: Biz sizi koruyoruz. Omzunuzun üzerinden bakıyoruz ve zaman zaman sizi yönlendirmeye çalışıyoruz, her birinizi. Dünyanın neresinde olduğunuz hiç önemli değil, tarihinizde neler yaşandığı ya da hangi seviyede olduğunuza inandığınız. Gerçek budur: Sizi koruyoruz. Bu aynı çocuklarınıza dışarıda oynamaları için izin vermeniz gibidir. Fakat yapmayacaklarını umduğunuz işler ve gitmelerini istemediğiniz yerler vardır. Keşif gezileri açıkça sorun çıkarabilir ve bu gerçekleşse bile oyunun bir parçası olarak onlardan bir şeyler öğrenirler. Size şunu söylüyoruz sevgili varlıklar, sizler bir çeşit güvenli bölgedesiniz. Özellikle önümüzdeki iki yıl boyunca büyük çaplı değişimler olurken. Düşünün sevgili varlıklar, her üç-dört yılda bir büyük enerji değişimleri gerçekleşiyor ve temel olarak herkesi çabucak yükseğe taşıyor, hatta biraz fazla çabuk. Sonra siz kendinizi köklemek, bu ışığı taşımak ve hayatınıza getirmek, onu yerleştirmek için gereken her şeyi yapıyorsunuz. Bu zor olan bölüm. 2016 yılında 27 Eylül’de gelen bir dalgayla beraber büyük bir değişim yaşadınız. Buna bağlı olarak pek çok gelişmenin ortaya çıktığını görüyorsunuz. Aslına bakarsanız, Einstein’in gezegene doğru gelmekte olduğunu gördüğü dalgayı deneyimlediniz. Her üç-dört yılda bir bu büyük olay gerçekleşecek. Bunlar devasa boyutlu, titreşim yükselten olaylar. Önümüzdeki yıl bunlardan dört tane var.

Titreşimi Değiştiren Dört Dalga

İlerideki değişimleri görebiliyor musunuz? Gelişmekte olan gezegenler haricinde işler bu şekilde yürümez. Sizler hareket halindesiniz, sevgili varlıklar. Bütün insanlık daha önce görülmemiş seviyelere yükseliyor. Her birinizin içindeki tanrı parçasına ulaşmanızı sağlayacak ruhani farkındalığa yükselme şansınız var. O zaman bunu bileceksiniz.

Pek çoğunuzun içinde derinlere yerleşmiş korkular var. Bazıları geçmiş yaşamlarınıza ait deneyimlerinizden ileri geliyor. Bazılarıysa işinizi yapmak için gönüllü olduğunuz ve karşılığında büyük bir dirençle hatta bazen ölümle yüzleştiğiniz için orada. Bunu anlamanın zor olduğunu biliyoruz o yüzden tekrar hatırlatıyoruz. Arkanızı kolluyoruz, sizin yerkürede söylediğiniz şekilde. Yaptığınız her şeyi kontrol ediyoruz çünkü bu zamanda sevgili varlıklar, basitçe sözlü korkutmaların yarattığı yeni bir karmaşa var. Şu anda gezegeninizde gelişmiş bir teknoloji var ve sizler küçük parçaları toplayıp bir araya getirebiliyorsunuz. Bunlar gerçekte olduklarından daha büyük görünüyorlar ki bu karanlık taraf için her zaman geçerlidir. O her zaman olduğundan daha büyük görünür. O yüzden sizden bütün bunlara içsel gözünüzle bakmanızı istiyoruz. Kendi inanç sistemlerinizle ilgili neyi değiştirebilirsiniz? Köklenmenize ve kendi ışığınıza güvenmenize yardım edecek hangi değişikliği yapabilirsiniz? Sizden bütün istediğimiz enerjinin içine girmeniz. Pek çoğunuz kendi yolu üzerindeki öğretmenler ve şifacılarsınız. Zaten kendi enerjinizi yerküreye getirme işin çok iyi yapıyorsunuz. Devam edin ve yeni uyananlara kendilerine güvenmeleri için yardım edin. Onların otomatik olarak belirlenmiş olan gerçekliği kabul etmek yerine ki pek çok insanın yaptığı şey budur, kendi seçtikleri gerçekliği yaratmaları gerekmektedir.

Yeni Fırsatlar

Evet, size söyleyelim, geleceğini planlayanlar var. Kendi hayatları, işleri, beş ya da on yıl içinde nerede olacakları hakkında plan yapanlar var. Çok az insan kişisel ve ruhani alanda ileriye dönük plan yapar fakat artık bunu yapma şansınız var. Önümüzdeki birkaç yıl içinde kim olacağınıza karar verme seçeneğiniz var. Daha önce hiç görmediğiniz fırsatlarla dalganın içindeki en iyi yerde kendinizi konumlandırma şansınız var. Evet, sevgili varlıklar, karmaşa olacak ve siz bunu göreceksiniz çünkü hız oldukça yüksek ve insanlar değişimden pek hoşlanmazlar. Belki bazı şeyler daha önce belli yöntemlerle yapılıyordu fakat birdenbire onları tamamen farklı bir şekilde yapacaksınız. Titreşimsel yükselişler kısa süre sonra geliyor. İlki 4-17 Mart arasında yerkürenin alanına girecek. Hepsi dalgalar şeklinde gelecek ve pek çoğu belli bir yere kadar birbirleriyle çarpışacak. Bu zaman çizgisinde değişimlere yol açacak ve bu yüzden diğer üç olayın tam tarihini şu anda tahmin etmek çok zor. Fakat 2017’de dört devasa enerji dalgasını karşılayacağınız kesin.

Birbirinize Yardım Edin

İki yıl kadar önce enerjiyi harekete geçiren bir olay meydana geldi ve bu zaman çizgilerinin kesişimini de kapsıyordu. Oldukça büyük çaplı bir olaydı ve 12.12’ye ait daha erken bir değişimi takip ediyordu. Yolunuzdaki dört olay benzer büyüklükte sıçramalar yapmak için fırsat yaratacak ve tamamı 2017 yılı içinde aktif hale gelecek. Değişim gerçekleştiremeyenlere ne olacak? Şu anda gezegeninizde neden bu kadar çok ışık işçisi bulunduğu sorusunun cevabı budur, geriden gelenlere yardım etmek. Lütfen bunu haklı ya da haksız olmak şeklinde yargılamayın. Çünkü bunu yaptığınızda kendi enerjinizi bloklamış olursunuz. Basitçe gözlem yapın ve insanlığın bir bilinç aralığı olduğunu görün. Her ne kadar yüksek ve düşük titreşimler olsa da insanlar ancak en yavaş insanın izin verdiği ölçüde ilerleyebilirler. Ek olarak bu dört titreşimsel değişim belli sebeplere dayanır. İzin verirseniz açıklayalım.

İnsanlığın titreşimsel aralığı bu şekilde geliştiği için şu anda dünya gezegeninde deneyimlediğiniz durumu daha önce hiç yaşamadınız. Bu ortaya çıkmadan önce gezegeni terk edecektiniz, belki de yeni bir gezegene yerleşmek için. Bunu sizin uzay gemisi dediğiniz araçlarla yapacağınızı söylemiyoruz. Daha önce pek çok defa yaptığınız gibi ruhani bedenlerinizle gidecektiniz. Mars’ta yaşadığınız zamanlar oldu. Fakat şimdi komşusu olan yerküredesiniz. Eğer bunun ilginç olduğunu düşünüyorsanız hikayenin geri kalanını duyuncaya kadar bekleyin. Çok yakında çok daha fazlasını ortaya çıkaracaksınız. Çünkü şu anda Mars’la çok ilgilisiniz. Her şeyden öte o sizin en yakın komşunuz. Evet, kendi tarihinizle ilgili çok şey bulacaksınız fakat şu anda fiziksel düzeyde hepsi mantıklı gelmeyecek. Hatırlayın sevgili varlıklar, sizler önce ruhsunuz daha sonra insan. Bu ikisi arasındaki uyum değişim yaratma fırsatı sunar. O yüzden titreşim aralığına tekrar geri dönelim.

Geri Çekilme Dönemi Sona Erecek

Bütün bu inanılmaz değişimlerle beraber insanlık ilerliyor. Fakat şu anda dalganın geri çekilme dönemindeyiz. Bu dönem her türlü konuda ayrılık yaratıyor ve aynı şekilde insanlığın tavrında da. O yüzden yerkürede bir ayrılık rüzgarı esiyor. Bu durum insanlığın en yüksek titreşimiyle en düşük titreşiminin arasını da iyice açıyor.  Yine, insanlar birleşmek yerine ayrılıyor. 2017’de gerçekleşecek olan dört büyük hareketle beraber bu durum tersine çevrilebilir ve dalganın yönü değiştirilebilir. Şu anda baktığınız durum budur ve bu çok derindir. Eğer işler bu şekilde giderse geri çekilme dönemi iki-üç yıl içinde bitecek ve tamamen farklı bir yöne doğru harekete geçmekle sonuçlanacak. Yolculuğun tadını çıkarın sevgili varlıklar çünkü kendi yaratma gücünüze dair anlayışınız bu sayede sağlamlaşacak.

Kendiniz İçin Yaratın

Sizler yaratıcı varlıklarsınız fakat bunun anlamı her şey için farklı bir kural kitabı yazmak zorunda olduğunuz mu? Hayır. Çünkü sadece kendiniz için yaratıyorsunuz. En büyük hayalinizi yaratmaya başlayın, bu enerjiyi kendinize çekmek için ne gerekirse yapın. Pek çok insan etraflarında hissettikleri öfke ve yoğunluktan kendilerini korumak için kalplerini kapatıyorlar. Sizleri ters yöne gitmeniz ve karanlık zamanlarda tutkularınıza doğru ilerleyerek ışığı demirlemeniz için çağırıyoruz. Oynamaya, genişlemeye ve kendinizi geliştirmeye cesaret edin. Eğer korkuya kapılırsanız geri çekilme dönemini tersine çevirmek daha uzun sürer. Her fırsatta kendinizi Yuva’nın ışığıyla doldurun. Bunlar vücudunuzdaki ışık yüklü fotonlardır. Bununla ilgili kısa bir bilgiyi paylaşacağız fakat temel olarak bu, enerjinin nasıl hareket ettiği öğretisini içerir. Böylece sizler bilinçli olarak kendinizi ışıkla doldurabilirsiniz. Bedenleriniz son yedi yıldır daha fazla ışık taşımak üzere yavaşça değişiyor. Bu ışığın etrafınızdaki dünya üzerinde şaşırtıcı etkileri var çünkü yeni zamanlar geliyor. Sadece önümüzdeki yıl dört büyük adımınız var ve bu durumu nasıl çözeceğinizi görmek için sabırsızlanıyoruz. Bu adımlar çok boyutluluğunuzun ve ruhunuzun tam olarak anlaşılmasına kapı açacaklar. Hatırlayın, şu anda dünyanızda hüküm süren bütün bu karmaşanın altında sizin gerçek kimliğiniz yatıyor.

Bu sözleri anlayın, sevgili varlıklar. Onları kendinizle bütünleştirin. Çünkü buradaki herkes sözlerimizi biraz farklı yorumluyor ve olması gereken de budur. Her ne kadar size ulaşmak için belli kelimeleri kullanıyor olsak da her kalple tek tek konuşuyoruz. Kim olduğunuzu biliyorsunuz ve bizler yaptığınız iş için tahmin ettiğinizden çok daha fazla sizlerle gururlanıyoruz. Önünüzdeki bu dört hareketi kucaklayın, bu inanılmaz fırsatları, ve bilin ki yerküreye gelmenizin en önemli sebebi budur. İşinize devam edin.

Sizi bu yolla selamlamak bizim için büyük bir onur. Her ne zaman mümkün olursa birbirinize karşı saygıyla davranın. Her fırsatta birbirinizi destekleyin. Yeni dünyada iyi bir oyun çıkarın. Ben Zamanın Koruyucusu’yum ve size sevgiyle veda ediyorum.

Espavo

 

Espavo kelimesi eski Lemurya’da selamlamadır.

Anlamı: Gücünü üstlendiğin için teşekkür ederim.

 

KALPLERİ BİRLEŞTİRMEK

Hayat Eskisi Gibi Değil

 

Her gün duyuyoruz, hayat hem kişisel hem de küresel düzeyde değişiyor. Yeni yıl 2017’de bu durum daha yaygın hale gelmiş gibi görünüyor. Hepimiz bir taraftan bildik olana tutunmayı isterken diğer taraftan her yeni duruma ayak uydurmaya çalışıyoruz. Hayatı basit ve rahat tutmayı istiyoruz ama bu değişimler bizi sarsıyor ve yolumuzdaki yeniliklere uyum sağlamaya zorluyor.

Sabit kalmak imkansız. Böyle yapmaya çalışırsak hayata dair heyecanımızı kaybeder ve büyüme potansiyellerimizi elimizden kaçırırız. Geçmişe saplanırsak ışığımız sönmeye başlar. O yüzden hepimizi ilk adımı atmaya ve bugün başlayan geleceği kucaklamaya çağırıyorum.

Ben çok hassas bir insanım. Sanırım ışık işçilerinin çoğu bu şekilde hissediyor. Kalplerimiz etrafımızdaki her şeyle empati kuruyor. Tanımlama isimli hayat dersine sahip olan biri olarak kendime odaklanmak yerine diğerlerine ulaşma eğilimindeyim. Böyle yaparak kim olduğumuzu unutuyoruz ve sonra başka birine verecek bir şeyimiz ya da dünyamıza yardım etme şansımız kalmıyor.

Bütün canlı varlıkların değiştiğini görmek beni heyecanlandırıyor, özellikle de hayvanların. Pek çoğunuz Steve ve benim köpeğimiz Sadie’yi sahiplendiğimizi biliyorsunuz. O ailemiz için mükemmel bir yenilik. Evimizi onsuz düşünemiyoruz. Bize sürekli koşulsuz sevgiyi hatırlatıyor. Sık sık onu evimize getirmeden önce hayatının nasıl olduğunu düşünüyorum. O bir barınak köpeğiydi ve onu aldığımızın ertesi günü uyutulması planlanmıştı. Bütün bildiğimiz üç yaşında olduğu ve veterinerin söylediğine göre muhtemelen üç kere yavruladığı. Öyle zannediyorum ki yavru üretimi için alınmış ve işe yaramaz hale gelince de atılmış. Daha önce neden sahiplenilmediğine önce şaşırsam da aslında biliyorum. Onu gördüğümüz anda bizim olduğunu biliyorduk. Bu kadar çok istenmeyen hayvanın sevilmeyi bekliyor olması kalbimi kırıyor. Pek çok gönüllünün barınaklara kamuoyuna ulaşmaları için yardım etmesi, her kedi ve köpeğe bir ev bulmaya çalışması cesaret verici.

Farkındalığımızdaki bir diğer değişim de hayvanlara nasıl davrandığımızla ilgili. Ringling Kardeşler ve Barnum ve Bailey Sirki yüz kırk altı yıllık gösteri hayatından sonra kapanıyor. Bu üzüntüye sebep oldu. Pek çoklarının kalbi kırıldı çünkü onlar çocukluk anılarının bir parçasıydı. Fakat pek çokları da bu haberi kutladı. Bu devri kapatmanın zamanı gelmişti. Bazılarımızın çocukluğunda sirkler önemli yer tutar. Steve ve ben sık sık iki oğlumuzu bu gösterilere götürürdük. Hatta gösteriden önce ödül olarak bir file binme şansını bile yakalamışlardı. Arka tarafta hayvanlara nasıl davranıldığını bilmiyor olmak gösteriyi cazip kılıyordu. Geçtiğimiz yıllarda fillere yapılanlar konusunda ortaya çıkan mücadele sonucunda bütün hayvanlar emekli edilip barınaklara yollandı. Sirklerin zamanı sona erdi. İnsanlar artık daha bilinçli. İşler değişiyor. Çocuklar bizden daha ilerdeler. Artık sirklere gitmiyorlar ama daha fazla ve farklı seçenekleri var.

Bu durum pek çok insanı değişime zorluyor. Hayvanat bahçeleri, akvaryumlar, hayvanların uygunsuz davranışlara maruz kaldığı her alan mercek altında. San Diego Kaliforniya’da yaşayan bir aile olarak Deniz Dünyası gösterileriyle özellikle de katil balina Shamoo’yu görmekle çok eğleniyorduk. Eğitmenleri gösteriyi yönetirken balinaların kuyruklarıyla sıçrattığı sular çocukları eğlendiriyordu. Bir seferinde Steve ve ben ziyaretimize gelen dostlarımızla beraber oradaydık. Balinaların yüzdüğü havuzun hemen yanında öğle yemeği yemeğe karar verdik. Burası özel bir “kamera arkası” gösterisinin yapıldığı yerdi. Eğlenirken bir ara bir şeylerin yolunda gitmediğini fark ettik. Balinalar öfkeden deliye dönmüştü ve eğitmenler durumu kontrol edebilmek için koşturup duruyordu. Kimse zarar görmedi sadece birkaç kişi balinaların sıçrattığı suyla ıslandı. Bu benim ilk defa bu hayvanların yaşadıkları yerden memnun olmadıklarını fark etmemi sağladı. Daha sonra Deniz Dünyası eğitmenlerinden birinin bir balina tarafından öldürüldüğünü ve bu sebeple gösterinin bu bölümünün kapatıldığını öğrendik. İlk başta üzüldüm ama derinlerde bir yerde değişim zamanının geldiğini biliyordum.

Belki de bu değişmemiz için ilk adımdır. Hayvanlar, insanlarla beraber bu dünyayı paylaşıyor. Birbirimizi desteklemeliyiz. Hayat eskisi gibi değil, zaten olmasını da istemiyoruz. İşte yeni yaşam farkındalığımız.

 

Sevgi ve ışıkla,

Barbara.

 

Copyright Notice:
Copyright 2000 – 2017 www.espavo.org This information is meant to circulate and may be freely disseminated, in whole or in part. Please credit: http://www.espavo.org.