Февруари 2016

Практикуване на човечност
Променете света с Любов

Поздрави Скъпи мои.

След известни затруднения, успяхме да намерим път към вас. Нека ви приветстваме в новата енергия, която ви предлага предизвикателства. На планетата Земя има толкова много напрежение и ситуации, отвличащи вашето внимание от там където искате то да бъде. Казваме ви, скъпи мои, има много които са си възвърнали силата и изразявт себе си, може би за първи път в тези свещени времена. Този уникален кръстопът във време- пространството ви дава възможност да направите големи промени. Това е посланието което искаме да ви предадем. Предизвикателството е да заблестите със своя собствена светлина, фокусирайте се и помогнете за промяната на планетата Земя по време на прехода. Всички знаехте за промените които се задават. Много от вас си мислеха, че промените ще настъпят за 24 часа и събуждайки се на другият ден всичко ще бъде перфектно. Навлязахте в новата енергия и това предизвика разпокъсване на вашата енергия и сигурност и разруши стабилноста която бяхте градили през целият си живот. В резултат на това много хора избухват. Ако почувстват, че са игнорирани и енергията им не е приета, те избухват в опит да бъдат забелязани. Често това коства живота на мнозина. На планетата Земя има нова енергия, на която всички вие реагирате. Е скъпи мои, ние ви предизвикваме да поемете инициатива и да действате. Вие сами трябва да решите по- какъв начин, защото всеки от вас е различен. Всеки от вас държи различен ключ за врата, към по- висш аспект на човечеството- тези ключове са скрити във вас. Нека обясним.

Как започва играта

Беше много важно да се отделите и да дойдете тук, защото именно в това се състоеше играта. Да се почувствате разделени един от друг и да намерите начин да се погаждате докато сте на планетата Земя. Много от енергиите които сте усетили и това което сте преживели на планетата, са предразположили всеки да тръгне в различна посока. Всеки от вас е създал в себе си сигурно убежище, без да се тревожи как ще се адаптира към планетата или останалото човечество. Това, скъпи мои, се променя, защото самият фокус на човечеството се променя. Това е чудесно, но ето къде е предизвикателството. Разберете, скъпи мои, че когато идвате на планетата има неща които привличат вниманието ви и такива които ви отблъскват. Е, кои са нещата които привличат вниманието ви- красотата? Ще откриете, че дори и красотата е различна за всеки индивид, това означава, че има широк диапазон от красоти събран на планетата Земя, които са съхранени в Акашовите записи. Като резултат вие давате временен живот на някои красиви форми. Това е прекрасно и е точно това което става когато заземявати идеите си. Най- голямото предизвикателство пред много от вас на планетата, е вярата ви в разделението. Всички вие сте решили да играете тази игра и ние говорихме за това в първата книга, която помогнахме на Пазителя да напише. Имаше време когато всички вие бяхте в подножието на планината наслаждавайки се на всичко, играейки на криеница и всички други игри които сте играли като дух. Тогава някой дойде и каза “ Бихме искали да играем нова игра. Игра при която ще имаме воал на очите и няма да си спомняме кои сме. Тогава ще започнем да живеем, ще се сблъскваме едни с други, без да си спомняме кои сме или връзката помежду ни. Игра при която Бог търси себе си, опитвайки се да намери нейното или неговото отражение в света, преструвайки се на отделна негова част.“ Така започна играта на планетата Земя.

Разделение

Има много игри, които се разиграват във вселената и вие ще откриете някой от тях. Всъщност, една вече ви е намерила и те все още се опитват да се свържат с вас. Но за това ще разкажем когато му дойде времето. В мометна нито вие, нито те разполагате с технологията да пътувате едни към други. Едва тепърва сте създали технология с която да се свържете, което те се опитват да направят в момента. Вие също слушате и дори сте уловили някои от сигналите, без да знаете как да ги интерпретирате, но и това ще стане скоро. Когато това стане, скъпи мои, всеки човек на планетата ще придобие друга представа за нещата. Ще започнете да възприемате себе си като жители на планетата Земя. Ще бъде създаден планетен съюз на Земята, поради факта, че всички се чувстват свързани. Не е ли това прекрасно ? Вие винаги търсите различията. Точно затова, когато имате двама човека които са напълно различни един от друг, те се привличат. Винаги се създава връзка, това става най- лесно с хора които са близо до вас. Забелязвали ли сте, скъпи мои, че братовчедите са тези които се бият най-много на планетата Земя? Не са тези които са си пълна противоположност, а тези които са си много близки и дори имат подобни психологически характеристики едни с други. Голяма част от нетолерантността на планетата в момента, се причинява от огромното напрежение и страх които водят до разделение. Въпросът е „ Колко можете да се отдалечите едни от други ?Колко можете да се отдалечите от вашите братя и сестри, преди това да се превърне в проблем?” Ето ни и нас- носещи ви предизвикателството на деня.

Повторно посяване върху планетата Земя

Всяко човешко същество на планетата има някакъв вид трудности и начин по който възприема себе си. Всички вие имате някакви предрасъдъци които сте усвоили през живота си или сте наследили от родителите си. Вижте какво се случва на планетата сега. Въпреки, че е предизвикатено и трудно, ние ви казваме, че ви се предлагат възможности които не бихте получили по друг начин. Една от тях е да посеете Земята наново и да създадете по- балансирана връзка едни с други. Въпреки, че малко от вас правят това, започват да настъпват някой промени които ще бъдат видими след не по- малко от две поколения. Многократно сте се отделяли и сте създавали нови раси. Съвсем естествено е, че имате проблеми с най- близките ви раси, почти сякаш се конкурирате. Това разбира се беше шега. И така, какво е това което ви молим да направите докато се преструвате на човешки същества. Колко човечност можете да внесете в живота си в следващите три месеца? Много важен прозорец се отваря в този времеви период. През следващите три месеца ще имате възможност да осъществите огромна промяна в света, чрез някой малки действия които извършвате. Някой от тях ще бъдат насочени дълбоко на вътре.

Човечност : погледнете отвъд системите си от вярване и предрасъдаците

Разбира се всеки има някакви предрасъдаци. Някой харесват само определен тип хора, а с други имат само неприятен опит; раси, същества, система от вярване, каквото и да е това което разделя хората. Открийте вашите предрасъдаци. Молим ви, скъпи мои, да предприемете конкретни действия през следващите три месеца да се промените. Открийте нещо за хората към които имате предрасъдаци, независимо дали е религия, система от вярване или друга раса. Помирявайки се с тези които харесвате най- малко и ви отблъскват, там можете да направите най- голяма промяна и да издигнете човечеството до най- големи висоти. Вие разбирате, скъпи мои, вашата човечност ще преодолее страха по невероятен начин. Сега е моментът да поемете инициатива. Потърсете в себе си собствените си предрасъдаци- всеки ги има. Някой неща ви харесват повече от други, без да знаете защо. Изследвайте в себе си тези неща, особедно ако става въпрос за предрасъдъци към определена група от хора. И когато откриете тези неща, не се срамувайте от тях. Никой не трябва да се срамува от чувствата си. Дори напротив, когато откриете корена на тези вярвния поемете инициатива и ги променете в положителна насока. Ако страховете ви са свързани с религията, научете повече за нея. Дали тя наистина може да ви нанесе вреда или е точно обратното на това в което досега сте вярвали. Открийте повече за хората към които сте имали негативни чувства. Това за някой може да е много трудно, защото първо трябва да си признаете, че може би не сте толкова широко скроени колкото си мислите. Чудесна работа вършите до сега, променяйки планетата Земя с любовта която изпращате. По никакъв начин не се чувствайте критикувани, скъпи мои. Това което се опитваме да ви кажем е, да изчистие всички противоречия в себе си. Когато направите това вие променяте енергията на всички около себе си, защото вие сте работници на светлината. Вие сте тези, които разперихте крила най- бързо и оказвате влияние на тези около вас и на самата планета Земя.

Времената в момента са решаващи, скъпи мои, и ние ви подтикваме през следващите три месеца да отворите тази врата вътре в себе си. Научете всичко за нещата от които се страхувате или упознайте по- добре хората, които са ви плашили или не сте харесвали. Има толкова много хора които са кофликт и дълъг лист с причини за това. Казваме ви, скъпи мои, отваря се огромна възможност за хората да се хармонизират. Най- голямото постижение, което сте осъществили на планетата Земя, е да смесите расите. Би било много лесно просто да кажете „ Тази раса принадлежи тук, а другата там, така че нека оставим нещата така.” Но не сте го направили. Сега е време да направите още една крачка напред и да откриете какви страхове криете спрямо другите, и да ги извадите на светло. Разберете повече за това през което минават хората и за тях самите, защото дори и малкото усилие може да даде невероятни резултати.

Практикуване на човечност

Всекидневно по новините ще гледате за различни предизвикателства пред които трябва да се изправите, защото някой нации се преселват в момента в търсене на по-безопасен живот. Много държави приемат бежанци. Други ги проучват. Наскоро две страни заявиха, че в тяхните граници има толкова много бежанци без дом, че ще трябва да откажат достъп на всички останали 20, 000 в една от държавите и 30,000 в другата. Какво ще правят те сега? Дори само този въпрос може да събуди вашата човечност. Поставете се на мястото на тези хора и си представете, че вашето семейство преживява това, както и вие самите. Сега вие свързвате сърцата.

Разкъсайте кръга на омразата през следващите 90 дни

Време е човечеството да се събуди от съня- не само отделните индивиди, но и цялото човечество. На планетата Земя има нова енергия. Обаче, много бързо можете да я насочите към страха, ако не положите усилия да избегнете това. Или можете да застанете на пътя и и да я насочите към любовта. Чрез безусловна любов, човечност и като си помагате едни на други, вие можете да запълните празнотите в сърцата на хората, където страхът им се спотайва. Скъпи мои, веднъж щом осъзнаете, че има и други същества там някъде, ще започнете да гледате на себе си по друг начин. Ще погледнете на някой от тези, които ви отблъскват или които считахте за свои врагове по съвсем различен начин. Недейте да отлагате. През следващите три месеца имате огромна възможност да го направите. Обещайте пред себе си, че през следващите 90 дни няма да търсите само собственият си интерес. Не, че всеки има нужда в еднаква степен от одобрение, но вашите предпочитания и предрасъдъци понякога ви влияят. Първо започнете вътрешна работа. Дори и да считате себе си за светлинни работници, винаги има остатъци от негативност за чистене. Някога това противопоставяне е било посято дълбоко, точно това е и другото от което желаем да бъдете част.

На планетата Земя има една проблемна ситуация която продължава еони, ще я наречем „потомствена омраза”. Това се получава, когато в едно семейство децата са отгледани и възитани да мразят нещо, независимо дали е раса от индивиди, държава, ваши подтисници или каквото и да е. Когато учите децата си на омраза, е много трудно да се прекъсне този порочен кръг. Сега имате възможност да го направите през следващите три месеца и ние ви обещаваме, че това е нещо което ще се случи по цялата Земя.

Колко човечност можете да изразите в живота си ?

Дори, някое от тези същности които съществуват във вселената да бяха дошли на Земята, вие нямаше изобщо да знаете как да реагирате. Дали да се биете с тях или да влезете в контакт. Сега е времето да дръпнете воала от очите си, не само за да видите кои сте, но и да видите кои са съседите ви и да се свържете. Сега е време за човечност. И така, колко човечност можете да изразите в живота си? Може да познавате хора, които наскоро са се преселили във вашият квартал и сте ги приели само защото се страхувате от тях. Направете така, че те да се почувстват удобно в квартала, дори и чрез малки жестове. Осмелете се да протегнете ръка на някого, на когото никой още не е помагал. Сега е времето да осъществите промяна на планетата Земя и да посеете семето. Не забравяйте, вие сте най- могъщите ангели, които някога са съществували.

Ние ви ценим, скъпи мои. Дошли сте с много специална мисия и с намерението да бъдете тук във времената на промяна, и да бъдете част от новата енергия. Вие успяхте. Добре дошли у дома. Насладете се на следващите 90 дни.

С огромна чест ви приветстваме и ви призоваваме да се уважавате на всички нива. Всички сте част от Бог. Грижете се с човечност едни за други и играйте заедно.

Еспаво, скъпи мои.

Групата

Думата Еспаво е ранно лемурийско послание, което означава: Благодарим ви, че си върнахте силата.

 

Свързване на сърцето

Барбара Ротър

Нова осъзнатост

Светът е прекрасно място. Поразително е какво се случва около нас. Полето ни на осъзнатост е ограничено, само до самите нас. Толкова сме погълнати от собственото си ежедневие, че забравяме да отворим съзнанието си. Ние разширяваме съзнанието си единствено, когато сме принудени от ситуации случващи се в нашето обкръжение или от хора и световни събития, които ни изваждат от зоната ни на комфорт.

Тук в Съединените щати, промените които се случват отварят съзнанието ми. Наближаващите президентски избори ме карат да погледна на световната ситуация в нова светлина. Ставам по осъзната, как изборите които правя биха повлияли на ежедневието ми. Може би моята степен на зрялост е причината, но аз обръщам голямо внимание на това как политиката може да повлияе на личният ми живот и този на хората около мен. Стив и аз гледаме повечето от телевизионните президентски дебати. Интересно ми е да чуя различните гледни точки на кандидатите за световните събития. Дори още по- интересни намирам разговорите които ние със Стив провеждаме след дебатите. Разговорите ни преминават на съвсем ново ниво. Аз винаги съм гласувала на предишните избори, но сега осъзнавам съвсем ясно, как политическата система може да промени света. Не става въпрос само за това, как кандидат политиците обещават да променят бъдещето, но как и аз мога чрез моите мисли и действия да го направя. Преди съм се чудила, как аз самата мога да променя нещата за да има в света повече мир. Знам, че трябва да започна от мен самата, моето ежедневие и позитивните отношения които създавам, за да сътворя света който искам. Слушам обещанията на кандидатите за президенти и как те могат да повлияят както на моя живот, така и на живота на много семейства в бъдеще. Вземам много на сериозно избора който трябва да направя по време на гласуването, но моето решение не се основава само на думите които слушам, а също и на гласът на сърцето което ми казва кое е най- доброто за бъдещето. Осъзнавам, че резултатът от изборите ще окаже огромно влияние не само върху Съединените щати, но и върху целият свят.

Това не е единственото, което повишава моята осъзнатост. За голяма наша изненада, със Стив станахме времинно фенове на Американският футбол. Преди няколко седмици отидохме да гледаме филмът ”Сътресение” със Уил Смит. Винаги сме били загрижени за травмите на главата, които спортистите (например при американският футбол) получават. Този филм представя проблема пред цялото общество. Ние записахме Супер купата, за да можем да гледаме прекрасното шоу. Включихме се в началото на играта, за да видим как е. Стив предложи да ми обясни правилата на играта, но аз се интересувах повече от взаимодействието между отборите. Само за няколко минути и бяхме напълно погълнати от играта. Трябва да знаете, че аз винаги съм считала себе си за късметлийка, че нито съпругат ми, нито двамата ми синове са големи спортни фенове. По време на Супер Купата в неделя ние винаги сме излизали на разходка в града или сред природата, докато всички други гледат телевизия. Обикновено оживените места в такъв момент са празни, защото спортните фенове са да гледат мач. Сега нашите синове са фенове, аз не мога да кажа колко дълго ще продължи нашият ентусиазъм със Стив, но определено бяхме заразени от настроението на всички наоколо. Това беше нов начин на възприемане на света.

Аз непрекъснато се осведомявам за нещата по света, като гледам новините и обръщам специално внимание на интересните лични истории. Това което споменах по- рано са само примери за моята нова осъзнатост. Отворена съм да изследвам всяка ситуация която се появява в живота ми, като съм съзнателна за емоциите които тя предизвиква. Можем да си върнем желанието за живот като станем по съзнателни за всичко около нас. Потърсих синоними на думата осъзнатост. Съзнателност, внимателност, будност са някой от тях. Аз най- много харесвам последният, будност. Аз смятам да се събудя за всички различни светове, навсякъде където все още не съм го направила и да приема света със всичко което има да предложи. Практикувам изкуството на осъзнаването.

С любов и светлина

Барбара

 

Copyright Notice:

Copyright 2000 – 2016 Lightworker. www.espavo.org This information is meant to circulate and may be freely disseminated, in whole or in part with the following conditions: Use of this material signifies that the user agrees to the following conditions: 1. The words “Copyright 2000 – 2015 Lightworker. www.espavo.org” will be included with all published material. 2. User agrees that all rights, including copyrights of translated material, remain the property of Lightworker. If you translate this material we reserve the right to share that translation with credit to you as translator, on the Lightworker site to make it available to all. Further information from the Group may be found at: http://www.espavo.org. Thanks for helping to spread the Light!