Eylül 2015

DEVAM ETMEK
Büyük Hayal Kırıklığı

Yuvadan Selamlar, Sevgili Varlıklar.

Sizler sihirsiniz. Her biriniz sihrin özel bir şekline sahipsiniz. Bu sizin Yuva’dan özel olarak getirdiğiniz hediyedir. Onu yerküreye getirmek için bütün hayatınızı adamaya niyet ettiniz ve bunu yeni yollarla hatırlamaya başlıyorsunuz. Bu yerküre üzerindeki sihirli bir zamandır sevgili varlıklar. Her biriniz kendi gerçek gücünüzü hatırlamaya başlayabilir ve ufacık bile olsa ona doğru adım atabilirsiniz. Eylemleriniz ve taahhütleriniz dünyanızı önünüzde yaratıyor çünkü bunlar yeni zamanlar. Şimdi önünüzde neyin olduğunu sizinle biraz paylaşacağız. Böylece onu bizim bakış açımızdan görebileceksiniz. Bunu yaptığınız zaman sevgili varlıklar, insanlığa aşık olacaksınız. Zaman zaman televizyonunuzu açıyor ve kendi inanç sisteminize göre dünyanın karmaşa içinde olduğunu görüyorsunuz. Herkes farklı bir yöne doğru gidiyor gibi görünüyor. Her ne kadar sizler gerçekte ne olup bittiğini anlamasınız da biz anlıyoruz ve bunu sizinle paylaşacağız. Bunlar olağanüstü zamanlar ve pek çoğunuz için biraz zor. Ne olduğunu tam olarak anlayamıyorsunuz. Bu değişimler pek çok farklı alanda aynı anda gerçekleşiyor. Fakat biz sadece gerçekliğinizde fark yaratan bir tanesi hakkında konuşacağız.

Hükümetlerin Çoğu İnsanlığın Ortak Kalbini Temsil Etmiyor

Birleşik Devletler’de başkanlık seçimi dediğiniz harika olay gerçekleşiyor. Aman Tanrım, hazırladığınız bütün bu gösteriyi seyretmek için sabırsızlanıyoruz. Bu, tam olarak nereye gittiğinden emin olamadığımız büyük çaplı bir yolculuk. Başlangıçta bu seçimleri işe en uygun insanı bulmak için kullandınız. Elbette, onlarca yıl boyunca tamamen farklı bir görünüme büründü. O yüzden izin verirseniz sizi bu değişimin gerçekleşmeye başladığı birkaç yıl öncesine götürelim. Bu aslında 60’ların başında Richard Nixon ve John F. Kennedy arasında geçen başkanlık seçimi sırasında oldu. Bu seçimin sonucunu belirleyen sebep basitçe bir adayın televizyonda kendisini daha iyi temsil etmesiydi. Bu deneyim ilk defa topluluk üzerinde büyük bir etki yarattı. Hükümetinizi yönetmek üzere seçtiğiniz insanların pek çoğu avukat. Arkalarında bu anlayışa dair bir tarihçe var. Ülkenizi yönetecek kişinin neden avukat olması gerekiyor? Bu her şeyin kanunlar yoluyla yapılması gerektiğine dair bir göstergedir. Olan şey şudur sevgili varlıklar, dünyanın pek çok yerinde hükümetler artık insanlığın ortak kalbini temsil etmiyor. Daha önce basitçe sizinle paylaştığımız gibi kural koyan ve yöneten insanlığın ortak kalbidir. Şu anda gördüğünüz şey de hükümetlerinizin bunu engelleme çabasıdır. Birleşik Devletler’deki başkanlık seçiminiz bu oluşuma basit bir örnektir. Bütün bu insanlar kendilerini son derece iyi şekilde temsil etmek için kameraların önüne atlıyor ve kendilerinden emin şekilde söyledikleri şeyler pek mantıklı gelmiyor. Neden bu kadar çok insan onların arkasında ve onlara cesaret veriyor? Çünkü onlar hayal kırıklığını yansıtıyorlar. Bu çok basit. Onlar bu hayal kırıklığını dile getiren yegane insanlar. Ekonomik sisteminizin orta yerinde bir boşluk var. Burada orta sınıfın bulunması gerekiyordu ama öyle değil. Hükümetleriniz sizi neden bu şekilde temsil etmiyor? Bunu kapitalist bir sisteme çevirdiniz ve sonuç olarak para topluluktan daha önemli hale geldi. Bu durum değişme sürecindedir

Para Topluluktan Daha Önemli

Bu değişimin nasıl gerçekleşeceğini ancak bekleyerek görebiliriz. Muhtemelen sistemin tamamen çökmesiyle sonuçlanacak ve sonra sağlam bir zemin üzerine tekrar inşa edilecek. Bu hiç de kötü bir tahmin değil. Dileriz bununla başa çıkabilirsiniz ya da olanları istediğiniz gibi makyajlayıp her şey yolundaymış gibi davranır ve aslında yol boyunca ufak değişiklikler yaparak bu şekilde gelişmesini sağlayabilirsiniz. Size şunu söylüyoruz sevgili varlıklar, ilk bahsettiğimiz ihtimal şu anda mevcut fakat bunun nereye gittiğini görmek için beklemek zorundayız. Peki bu hayal kırıklığının anlamı nedir? Neden orada? Oldukça basit şekilde her şeyi –özellikle bu alanda- kapitalist anlayışa dayanır hale getirdiniz. Kapitalizm en önemli parçaydı ve siz onu hükümetinize getirdiniz. Gerçekte şu anki sisteminizde en yüksek sesle konuşan seçiliyor. İnsanların ne kadar yüksek sesle konuşabildiğini göreceksiniz. Aslında çoğu zaman televizyon kanalını değiştirerek oy vereceksiniz çünkü gelecek yıl işler oldukça çılgın bir hale gelecek. Kanalı değiştirdiğinizde çoğu zaman bunu biliyor olacaklar. Evet, sesiniz farklı yollarla duyulabilir sevgili varlıklar. Şu anda bu bir sirk fakat seyretmek ilginç ve eğlenceli. Şu anda olanları temsil ediyor mu? Henüz dile getirilmemiş olan hayal kırıklığını temsil ediyor.

Hayal Kırıklığı

Neden bu kadar hayal kırıklığı var? Hayal kırıklığının nereden kaynaklandığını son derece net şekilde görebilirsiniz. Bir noktada bütün ulusun tek bir insanda karar kıldığı bir seçim dönemi geçirdiniz. Fakat başka bir insan başkan oldu. Hükümetinizin aslında sizi temsil etmediğini hissediyorsunuz. Bu durum daha çok, lobi yapmaları için firmalar tarafından parayla tutulan insanlarla ilgili. Boşlukları dolduran ve hükümeti parayla o ya da bu yöne çekenler onlar. Şu anda bazı önemli seçimler yapacağınız bir noktadasınız. Özellikle Birleşik Devletler hakkında konuşuyoruz fakat bildiğiniz gibi bütün enerjiler birbiriyle bağlantılı. Özellikle de ekonomik sistemler söz konusu olduğunda. O yüzden biri için iyi olan bütün ülkeler için iyidir. Bütün dünya bu değişimin ilerleyişini seyrediyor. Çünkü herkes bir diğerini etkileyecek. Bununla nereye gittiğinizi görmek için sabırsızlanıyoruz. Bunların hiçbiri bizim gözümüzde kötü değil. Bunu aklınızda tutmak size yardımcı olabilir. Çünkü bizim görüş alanımız sizinkinden daha geniş. Öbür tarafta ne inşa ettiğinizi görebiliyoruz ve bu yüzden umuyoruz ki bunu devam ettirir ve bir sonraki adımı atarsınız. Hepsinden öte umarız hükümetleriniz yeterince hızlı şekilde uyum sağlayabilir çünkü şu anda sizi dinlemiyorlar.

Topluluk Olarak Sesinizi Duyurun

Artık yeni gelen insanların taşıdığı taze bir enerji var. Bununla ilgili iyi haber –en azından Birleşik Devletler’de- topluluk olarak sesinizin duyuluyor olması. Bu büyüleyici. Çünkü ortadan kaybolmuş olan bir şeye dikkat çekiyor. Pek çok insan şöyle hissediyor: “Bu tamamen onlarla ilgili. Bir şekilde kendi yollarında gidecekler. Benim katılmama ihtiyaçları yok.” Sevgili varlıklar, size gerçekten ihtiyaçları var. Düşünebileceğinizden çok daha fazla ortak topluluğun bir parçasısınız. Bu topluluk içinde kendi sesinizi temsil etmek sahip olacağınız en kuvvetli potansiyel olacak. Kendi dünyanızı hem küçük ölçeklerde hem de aynı şekilde daha büyük ölçekte, diğerleriyle bağlantı kuracağınız bir alanda yaratacaksınız. Bu, sizlerin bu sihirli zamanda bir araya gelme şeklinizdir. Hayal kurmaya cesaret edin. Umutlarınızı geri almaya cesaret edin. Geleceğe bakın ve o anda kendiniz için en büyük potansiyellerin tohumlarını ekme cesaretini gösterin. Tanrı dediğiniz bütün o enerjiyi taşıyan bir varlık olduğunuzu idrak edin ve kendinize bu şekilde muamele edin. Her biriniz etrafınızdaki dünyayı yaratmak üzere bu yetenekleri kullanmaya başlayabilirsiniz. Sizi tam olarak destekleyen dünyayı yarattığınızda en yüksek seviyeye ulaşmış olursunuz. Bu aynı zamanda evrene en yüksek faydayı sağladığınız yerdir. Bu durum şu anda gerçekleşiyor.

Devam Etme Zamanı

Şimdi size şunu soracağız: Bu durumu yönetmeyi öğrenip bir sonraki adımı atmanız için ne gerekecek? Bir seçimi mi bekliyorsunuz ya da bazı kapıların mucizevi şekilde açılmasını mı? Size şunu söylüyoruz sevgili varlıklar, şu anda bu fırsata sahipsiniz…son derece net şekilde. Adımınızı atın. Onu talep edin. İlerleyin. Her biriniz Yuva’dan yeni dünyanın taslağına ait bir parça getirdiniz. Bunu kendi içsel gerçeğiniz olarak adlandırabilirsiniz. Fakat o sadece etrafınızdaki diğer gerçeklerle beraber ifade edildiğinde anlam kazanır. Bunu nasıl yaparsınız? Çok basit. Uygulama yapın. Bütün gereken budur. Denemeye devam edin ve sevgiyle ilerleyin. O zaman bu hayal kırıklığının olduğu boşluklardan bazılarını doldurmaya başlayacaksınız. Orta sınıfla ilgili bu hayal kırıklığı nasıl çözülebilir? Yaratıcılık yoluyla, onlara seslerini duyurma şansı vererek. Elbette onlardan pek çoğu sizlersiniz. Buna kanallık edin ve bunu pozitif yollarla yapın. Değişimi arayın, tam anlamıyla. Sistemlerinizde gerçekleşmesi şart olan pek çok dönüşüm ve hızlı değişimler var. Bir alandan diğerine geçmek için bu gerekli. Başlamak üzere olan ama henüz başlamamış olan olayları görüyoruz. Güzel nokta şu ki topluluğun titreşimi yerkürede öyle bir gürültü yaratıyor ki yanlış anlaşılması mümkün değil. İnsanlar çok dikkatli şekilde ileri doğru adım atıyor ve biliyorlar ki yaptıkları her hareket etraftakileri etkileyecek. Vagus siniriniz evrim geçiriyor. Böylece şefkat duygusunu bütün insanlar çok daha fazla hissedecek. İnsanların deneyimlediği durum ışık bedenin geri dönüşüdür. Kendi ışığınızın daha büyük bölümünü taşıyabilirsiniz. Sizden yapmanızı istediğimiz şey sevgili varlıklar, devam etmeniz. İlerleyin. Adım atın. İşte geliyor. Elinizden gelen en iyi şekilde onunla çalışın ve mükemmel fırsat için beklemeyin. Çünkü o burada, şimdi. Çok fazla şey oluyor fakat anlamamış olabilirsiniz, hepsini siz yapıyorsunuz. Artık kararı ortak titreşim veriyor. Bunun anlamı şudur: Sessiz kalmayı seçerseniz gücünüzden vazgeçmiş olursunuz. Şimdi bilgeliğinize ve isteklerinize sahip çıkmak için konuşma ve ilerleme zamanıdır. Bu her zaman mükemmel değildir fakat ortaya konmazsa uyum sağlama şansınız yoktur.

Önemli Bir Tarih

Bunu ortaya çıkarın. Bu zamanlarda sevgili varlıklar, en iyi şekilde rehberlik alacaksınız. Bazen kalbinizden gelen açık bir niyetle bir şey söylemek için ağzınızı açacak fakat kelimelerin tam olarak kafanızın neresinde olduğunu bilemeyeceksiniz. Bu yüzden kalbinize yeni bir yolla kanallık yapacaksınız. Bu, ruhun sizin yolunuzla konuşması için fırsattır. Siz yeni dünyada bu beraber çalışma yolunu tasarlayıp geliştirirken bundan sonra ne yapacağınızı görmek için sabırsızlanıyoruz. Dikkat etmeniz gereken bir tarihi size verdik. Kasımın ikinci haftası önemli bir noktadır. Bu tarihi size verdiğimiz zaman Merkez Bankası ekim ayının sonunda özel bir uygulama yapıyordu. Şimdi bunun çoktan geçtiğini söylüyoruz. Bu kritik noktayı çoktan atlattınız. Sorunu çözmemiş olmakla beraber doğru yolda ilerliyorsunuz. Evet, şu anda enerjide hafif bir batma var. Bu küresel ekonomilerdeki bazı zayıflıkları gösteriyor ve Çin bu konuda büyük bir paya sahip. Beraberce bunun üzerinde çalışın sevgili varlıklar. Onlara enerji gönderin ve en iyi dileklerinizi yollayın. Hepinizin birbirinize bağlı olduğunuzu bilin. Suçlu aramayı ve ayrılık bilincinizi bir kenara bırakın ve bütün bunların sorumluluğunu alın. Yeni dünyanın anlayışı budur, her parçasına ait olduğunuzu bilmek. Başarılarınıza olduğu kadar başarısızlıklarınıza da sahip çıkın. Çünkü bu sizin büyüme yolunuzdur. Sadece oyun oynamaktan zevk alın. Devam etmenin zamanıdır.

Bu bizim için büyük bir onur. Birbirinize karşı saygılı davranmanızı rica ediyoruz. Her fırsatta birbirinizi destekleyin. Bu yeni oyunu beraberce oynayın.

Espavo, sevgili varlıklar.

Grup

 

KALPLERİ BİRLEŞTİRMEK

Bağımsız Ruh

Bir serüvene hazırlanıyorum. Bir süre önce ağabeyimle özel bir buluşma planladım. İlginçtir ki benim Steve adında bir kardeşim, eşim Steve’in de Barbara adında bir kardeşi var. Her ikisi de St. Louis’de yaşıyor. Ruh bu küçük ayarlamaları yapmaktan hoşlanıyor. Gençlik yıllarımı St. Louis’de geçirdim. Doğumumdan itibaren yirmi yaşıma kadar orada yaşadım. Memleketimden ayrıldığım için hiç pişman olmadım ama orayı gerçekten özlüyorum. Biliyorum ki köklerimin büyük bölümü orada. Aileyi ve çevredeki bildik yerleri görmek üzere orayı ziyaret etmek benim için önemli.

Genellikle Steve ve ben buluşmaya beraber gideriz çünkü her ikimizin de orada ailesi var. Bu sefer sadece ben gidiyorum. Özgürlük duygumun kabardığını hissettim ama aynı zamanda kendi başıma seyahat konusunda biraz heyecanlıydım. Bu durum kendimi bir çiftin parçası olarak görmek yerine bireyselliğimi güçlendirmek için tam olarak ihtiyaç duyduğum fırsat olabilirdi. Steve ve ben beraberce dünyayı gezdik, seyahatlerimizi paylaştık ve onlardan zevk aldık. Geçenlerde kırk üçüncü evlilik yıldönümümüzü kutladık. İster çalışalım, ister seyahat edelim isterse sadece bir arada bulunalım birlikte geçirdiğimiz zamanın tadına varırız. Her zaman söylerim ilişkilerinizde kendinize ait bir alana sahip olmak önemlidir. Sadece çift olarak değil kişisel olarak da kendinize zaman ayırmalısınız. San Diego’daki aileyi ziyaret etmek için kendi başıma küçük yolculuklar yapıyorum ama hafta boyunca kalmak için böylesine uzun mesafeli bir seyahate çıkmayalı uzun zaman oldu. Bir ilişkideki harika rahatlık alanına takılmak çok kolaydır. Bireysel olarak keşfe çıkmak ve büyümek eşler için iyidir. Kendimi keşfetmek ilişkimi de geliştirecek.

Kendime güvenimi ve macera ruhumu toparladıkça heyecanı hissetmeye başlıyorum. Kardeşim Steve’le çok yakınız. Benden yedi yaş büyük. Çocukluğumuzda farklı dünyalarda büyüdük ama yaş farkının ötesine geçen yakın bir bağımız var. Tuhaftır ki yetişkinliğe geçtiğimizde yaş farkı ortadan kalktı. Hayatı aynı seviyede paylaşıyoruz. Her ikimiz de uzun yıllardır evliyiz ve kurduğumuz ailelerde mutluyuz. Yıllardır ikimiz de bir gün beraberce bir geziye çıkmaktan bahsediyorduk. Birbirimizin aileleriyle iyi vakit geçiriyoruz ama kendimiz için zaman ayırmak istedik.

Kardeşlerin yolculuğu için zamanın geldiğine karar verdim ve o da kabul etti. Bir gün yapacağımı söylediğim bir işi gerçekleştirmek bana başarı duygusu veriyor. Şimdi hayalleri hayata geçirme zamanı. O yüzden birkaç gün içinde Missouri’ye uçacak ve Steve’e kendisi için zaman ayırma fırsatı vereceğim. Onu çok iyi tanıyorum. Burada olmadığım zamanın tümünü ofisinde geçirecek. Umarım bütün hafta boyunca fast food yemez. Ozarks’ta bir yer kiraladım. Bu bölge pek çok gölü kapsayan harika bir doğa parçası. Kardeşimle paylaştığım kulübeden kısa bir mesafede bot gezileri ve orman yürüyüşleri bizi bekliyor. Bu mucizevi toprağın sakinliği bana güç verecek. Her şeyden öte kardeşimle paylaştığım zaman benim için hazine değerinde. Çocukluk hikayelerimizi karşılaştıracağız ve pek çok seviyede bağlantı kuracağız. Eminim baş başa geçirdiğimiz bu zaman kahkaha ve neşeyle dolu olacak.

Evin holünde fotoğrafım asılı. Yirmi yaşındayken profesyonel bir fotoğrafçı tarafından çekilmişti. O yaşta sahip olduğum özgür ruhu hatırlatması için onu duvarda tutuyorum. Bu, ailemle paylaştığım St. Louis’deki evimden ayrılıp Steve’le evlenmek için Kaliforniya’ya taşındığım zamandı. O yaşta hiçbir şeyin beni durduramayacağını düşünürdüm. Kafama koyduğum her şeyi yapabileceğime inanırdım. Aynı maceracı ruh hala içimde, bunu biliyorum. Fakat bir süredir hareketsizdi. Çift olarak rahat hissetmek ve kişisel macera duygusunu kaybetmek kolaydır. Bu geziye çıkmak yirmi yaşıma tekrar dönmemi sağlayacak. Bu özgür ruh, gelecekteki pek çok serüven için uyanmış olacak.

Sevgi ve ışıkla,

Barbara.

 

Copyright Notice:
Copyright 2000 – 2015 Lightworker. www.espavo.org This information is meant to circulate and may be freely disseminated, in whole or in part. Please credit: http://www.espavo.org.