Mayıs 2015

YUVA’NIN MÜZİĞİ
Hayatın Ritimleri

Hepinize selamlar sevgili varlıklar. Bugün hepiniz parlıyorsunuz. Sizi buradan seyretmek ve enerjinizde gerçekleşen değişimleri görmek bizim için harika. Dünya gezegeninde sihir başladı ve hepiniz mucizevi şekilde değişiyorsunuz. Bugünkü programda birkaç defa gündeme geldiği için sizinle müzikle ilgili konuşmak istiyoruz. Bu sizin hayatınızda nasıl bir rol oynar?

Müzik Eğitimi

Pek çok yerde müzik insanlar için arka planda çalan parçalardır. Zaman çizgisinde onu büyük ölçüde eğlence sektöründe kullanırsınız ve böyle olması doğaldır. İlginç nokta şu ki müzik bundan çok daha fazlasıdır. Pek çoğunuzun müzikle doğrudan ilgisi vardır, bazılarınızın yoktur. Bazılarınız şöyle der: “Sesim iyi değil o yüzden sadece dinliyorum fakat yüksek sesle şarkı söylemem.” Peki hiç düşündünüz mü bu hayatınızda neden kulağınız iyi değil ya da sesiniz kötü? Belki de müzikle ilgili alanda ihtiyacınız olan her şeyi öğrendiniz. Müzikle ilgili ilginç nokta şudur: Onunla ilgili bilgiyi bir hayattan diğerine aktararak biriktirirsiniz. Bununla ilgili doğru ya da yanlış yoktur çünkü gerçekte bir müzik aletini elinize aldığınızda o ruhunuzla uyumluysa onunla Yuva’nın titreşimlerini yaratırsınız.

İçinizdeki Ritimler – Yuva’dan Gelen İçsel Müzik

Pek çoğunuz konuşurken müzik yaparsınız ama bunun farkında değilsiniz. Şöyle düşünürsünüz: ”Bunu yapamam çünkü kulağım iyi değil. Sesleri doğru çıkaramıyorum o yüzden şarkı söylemeyeceğim.” Gerçekte ise içinizin derinliklerinde değişmeye başlayan ritimler vardır. Bunlar insanlığın kendisini tamamen farklı bir şekilde görebilmesi için açılan yeni yeteneklerdir. Sihir başladı sevgili varlıklar. Eski zamanları düşünün, kayıtlı tarihinizden çok öncesini. O zamanlarda bile sesler çıkarıyordunuz. Başlangıçta iki tane kemik müzik aleti olarak oldukça işe yaradı. Bu ritim formu yoluyla iletişim kurmayı öğrendiniz ve insanlığın evriminde birkaç farklı kültürde bunu kullandınız. Sonra notalarla çalışmaya başladınız ve kendi sesinizin de bir aralığa sahip olduğunu fark ettiniz. Yuva’nın enerjisinin en azından küçük bir kısmını taklit eden müzik aletleri buldunuz ya da yaptınız. Duyduğunuz müzik Yuva’dan gelir. Güzel bölüm budur. Hepinizin yaptığı şey bu içsel bağlantıyı, Yuva’dan gelen bu içsel müziği kopyalamaya çalışmaktır. İki ya da daha fazla kişi bir araya gelir ve bir ahenk yaratır. Bu, uyumlanma sürecinin başlangıcıdır. Kendi müziğinizi diğerleriyle uyumlu hale getirmek ölçüleri ortaya çıkarır. Sevgili varlıklar, sizler bir araya gelmeye çalışmadan önce ölçülere ihtiyaç yoktu. Ölçülerin yaratılma sebebi birbirinizle uyumu yakalayabilmenizdir. Farklı şekillerde duyduğunuz bütün müzik türlerinde geliştiler. Bunu şimdi söylüyoruz çünkü gezegeninizde müziğinizin büyük bölümü değişiyor.

Değişen Ritimler ve Kusurlu Ölçüler

İnsan olma oyununu oynayan ruhani varlıklar olarak son derece hızlı şekilde gelişiyorsunuz. Evriminiz devam ederken etrafınızdaki hoşlandığınız ve hoşlanmadığınız unsurlar da aynı şekilde hızla değişmeye başlıyor. Bu süreci izlemek son derece güzel ve biraz daha ilerlerken bunun bir kısmını sizinle paylaşacağız. Birbiriyle uyumsuz görünen bazı şeyler duymaya başlayacaksınız özellikle de ritimlerle ilgili olarak. Dört vuruşlu bir şarkıyla çalışırken dört vuruşlu başka bir ritim başladığında ve birdenbire beş vuruşa döndüğünde bu dikkatinizi dağıtan bir ses haline gelecek. Bunu müzik olarak değerlendirmezsiniz, orada bir yanlışlık olduğunu düşünürsünüz. Bu kısa süre sonra değişecek ve normal hale gelen farklı ritim türleri göreceksiniz. Sadece ritimler değil genel olarak müziğiniz değişecek ve sonuç olarak ölçüleriniz yeni bir taban bulmaya başlayacak.

Ölçüler en zor bölüm. Artık bunu yapacak teknolojiniz var. En yüksek ve en düşük notaları alıp onları mükemmel şekilde eşitlenmiş parçalara bölebilirsiniz. Bunu çalarsanız kulağınızı tırmalar, neden? Her şeyi mükemmel şekilde eşit bölüntülere ayırdığınızda neden berbat bir ses çıkıyor? Aslına bakarsanız o kadar kötü değil sevgili varlıklar, sadece bir müzik aletinin birbiri üzerine oturan seslerinin ve son parça olarak da bir başka sesin oluşturduğu karışımın bütünlenmiş zenginliğine sahip değil. Bunu yapabilmeniz için ölçülerinizin kusurlu olması gerekir.

Piyanonun tuşlarına bakın. Orada eksik bir nota olduğunu göreceksiniz, en az bir tane. Mükemmel ölçülerin kusurlu hale getirilmesi gerektiğini başka alanlarda da fark edeceksiniz. Ancak o zaman insan kulağı onu yakalayabilir ve Yuva’da sürekli dinlediğiniz müziğin enerji ve ışığına benzer bir ses haline getirebilir. Bunlar, bu hayatta kendini müziğe yeteneksiz zannedenleriniz için oldukça büyüleyici zamanlar. Her ne kadar şarkıcılık kariyerine adım atmasanız ya da orkestranızla beraber yollara düşmeseniz de sesinizin ritmi ve tonu içinizin derinliklerinde duyduğunuz müziğin yansımasıdır. Bunu anlamanızı istiyoruz. Sevgili varlıklar, bu etrafınızdaki herkesle bağlantı kurmanızda size yardım edecektir.

Geliştirilmiş Müzikal Yetenekler

Bir diğer konu müzikal yeteneklerin farklı hayatlar boyunca biriktirilmesidir. Çok çalışıyorsunuz ve müzisyen olmak için eğitim görüyorsunuz ve aniden ölüyorsunuz. O hayatı terk ediyorsunuz. Tekrar geldiğinizde hala bedeninizi ve parmaklarınızı neyin nerede olduğunu öğrenmek için eğitmeniz gerekir ama geri kalanı çok çabuk gelir. Genel olarak son hayatınızda müzikal ifadeniz ve eğitiminizde nerede kaldıysanız o noktadan başlarsınız. Siz onu müzik diye adlandırıyorsunuz ama Yuva’da bizler onu tanımlamıyoruz bile. Çünkü o günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Onu kendimizden ayrı bir unsur olarak tanımlayacak bir kelimemiz bile yok çünkü o her birimizin bir parçası. Bu durum aynı şekilde burada da gerçekleşecek.

Müziğin Hayatınızdaki Yerini Tekrar Tanımlamak

Teknolojideki pek çok yenilikle beraber müzik için yeni bir dağıtım sistemi ve kullanım alanı buldunuz. İnternetteki her şeyin bedava olması gerektiği inancı yüzünden dünya gezegenindeki pek çok müzisyen aç kaldı. Bazıları basitçe müzik işinde olmayı madden karşılayamıyor çünkü yaşamlarını sürdürecek kadar parayı bu yolla kazanamıyorlar. Bu aslında topluluğunuzun bakış açısındaki bir değişim ve son derece büyüleyici. Başlangıçta internetinizi açıyordunuz ve oradaki her şey ücretsizdi. Ama gerçekten öyle mi? Bilgisayarınıza basit bir uygulama indirip sonrasında virüslerle uğraşmak can sıkıcı değil mi? Bu sürekli oluyor sevgili varlıklar, o yüzden internetteki hiçbir servis gerçekte ücretsiz değil çünkü bunu yapmalarının bir sebebi var. Ya bir ürünün reklamını yapıyorlar ya da istemediğiniz bir programı bilgisayarınıza yüklüyorlar. Bu, müziğin hayatınızdaki yerini tekrar tanımlarken bütün insanlığın uğraştığı bir zorluktur.

Şu anda pek çok servis sağlayıcınız var ve çok geniş bir yelpazedeki müziğe ulaşmanız çok kolay. Bunu almaya ve içinizin derinliklerindeki enerjiyi uyandırmaya alışıksınız. Dağıtım için yeni yollar bulacak ve bu ışığı demirleyeceksiniz. Bizim için, nihayet çalışmalarını kaydedebilmiş fakat onları duyurma imkanı bulamamış müzisyenleri görmekten daha üzücü bir durum yok. Müzikle ilgili düşünceleriniz değişmeye başlıyor. Bunu seyretmek bizim için çok güzel. Bu pek çoğunuz için sıkıntılı bir durum özellikle de hayatını müzikle kazananlar için. İşin güzel tarafı müziğin her varlığın içinde yerleşmiş olmasıdır. Onlara Yuva’yı hatırlatacak olan şey müziktir ve onu duydukları zaman ışıkla dolacaklardır. Sadece müzik dinleyerek iç enerjinizi değiştirebilirsiniz, o bu derece sihirlidir. Bir çağrı yaptınız ve kısa bir süre zarfında çok çeşitli müzik türleri ortaya çıkacak. Ve şimdi sevgili varlıklar, birbirinizi müzikle iyileştirme şansınız var.

Hepiniz Müzisyensiniz

Şimdi, kulağının kötü olduğunu düşünenlere ne olacak? Bunu seviyoruz çünkü bu gerçek sihir. Son derece basit olarak diğer insanların yaptığı şekilde uyum sağlamanız mümkün olmayacak. Bu müzikten zevk alamazsınız ya da Yuva’dan buraya sürekli akan ve içinizde yankılanan müzikten mahrum kalırsınız anlamına gelmiyor. Yuva’daki müziği kim yapıyor? Bu ilginç bir soru. Hiç kimse. O, topluluğun bütününe ait yapının bir parçasıdır ve pek çoğunuzun yapacağı şekilde yaratılır. Tek başına ölçülerle çalışma sürecini tamamladınız ve mükemmel kusurları buldunuz. Şu anda onlarla oynuyorsunuz. Solfej çubuğunda onları eşit şekilde bölüyorsunuz ve ana ölçeklerin pek çoğu artık elinizde. Yeni yollarla müzik yapmaya başlayacaksınız ve bizler sizin için tezahürat yapacağız. İlk başta uyumsuz görünen bu melodileri duyduğunuzda kalbinizi açın ve hepsini içeri alın. Bu her tür müzikten hoşlanmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Çünkü bu tamamen kişisel bir konudur. Sizi rüyadan uyandıran o parçayı bulun. Sizi yenileyen bağlantıyı ve sürekli olarak ruhunuza Yuva’dan gelen o güzel müziği hatırlatan parçayı bulun. Hepiniz müzisyensiniz. Öyle olmasaydınız burada bulunmazdınız. Hepiniz dünya gezegeninde müzikle doğrudan ilgili olduğunuz hayatlar yaşadınız. Şimdi onu bulun. Onu sevin ve Yuva’yı hatırlayın. Hepinizin paylaşabileceği güzellik budur.

Sizi bu şekilde selamlamak ve size hatırlatmalar yapmak bizim için büyük bir onur… Nereye bakacağınızı söylemek değil ama zaten bildiklerinizi hatırlamanızda size yardım etmek. Her birinizin içindeki güzellik büyümeye başladı. Bunu seyretmek bizim için harika. Birbirinize karşı saygıyla davranmanızı istiyoruz. Her fırsatta birbirinizi destekleyin ve güzel bir oyun çıkarın. Düşündüğünüzden çok daha güzelsiniz.

 

Espavo,

Grup

 

KALPLERİ BİRLEŞTİRMEK

Aileye Ulaşmak

 

Geçen ayki Kalpleri Birleştirmek bölümünü okuduysanız San Diego’yu özlediğimi söyleyebilirsiniz. Orası Steve’le benim otuz yıl boyunca evimiz oldu. Her ne kadar San Diego yaşamak için güzel bir yer olsa da bu daha çok oradaki aile ve arkadaşlarımızla ilgili.

Bir aile toplantısı için uygun bir zaman olduğuna karar verdim. Karar verdiğim anda detaylar mükemmel şekilde akıverdi. Steve anneler gününde ne yapmak istediğimi sormuştu. San Diego’ya kısa bir ziyaretin beni mutlu edeceğini söylediğimde hiç şaşırmadı. Oradaki insanlarla olan bağlantımı ve onları ne kadar özlediğimi biliyordu. Dostlarım, oğlum Austin, gelinim Frauke ve bebekleri Timothy hemen yakınımda oturduğu için kendimi şanslı sayıyorum. Yeterince sık görüşemediklerinizle bağlantınızı korumak için çaba harcamanız gerekir. Telefon, e posta ve facebook bizi bağlantıda tutuyor ama hiçbiri bir insanı kucaklamak kadar özel değil.

Anneler gününün olduğu hafta sonu, cumartesi günü yeğenimiz bir nişan partisi vermeyi planlıyordu. Ailenin büyük bölümü ve bazı özel dostlarımız orada olacaktı. Yeğenimizin ve nişanlısının gelecek planlarını onurlandırmak için mükemmel bir fırsattı ve aynı zamanda bir aile toplantısı olacaktı. Yeni anılar yarattığımız anları kutladık ve aynı zamanda eski anıları hatırladık. Ailemizdeki çocukların nasıl da büyüyüp bugün kendi çocuklarını büyüttüklerini görmek benim için inanılmazdı. Hayat her nesilde en güzel şekilde akmaya devam ediyor. İyi ve kötü zamanlarda birbirimizin yanında olacağımızı biliyorum. Bu ailenin paylaştığı koşulsuz sevgi her zaman kalbimi ısıtıyor.

Bir sonraki gün, pazar günü anneler günüydü. Klasik olarak güneşli bir San Diego günüydü. Sabahı küçük oğlumuzun evinde onunla, eşiyle ve torunumuzla geçirdik. Dostlarımızla buluşurken bize katıldılar ve öğleden sonrayı bir açık hava el işleri ve sanat fuarında geçirdik. Canlı müzik havayı dolduruyordu ve herkes festival modundaydı. Harika bir gündü.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Steve’le beraber eve doğru giderken her ikimiz de gerçek mutluluğun getirdiği bir tamamlanma hissi yaşıyorduk. Bu kısa bir geziydi ama hayatımın bu bölümüyle ilgili özlediğim ne varsa bana getirdi. Ailemiz zaman zaman bir araya gelecek ama kalplerimiz her zaman bir arada.

Işık ve sevgiyle,

Barbara.

 

Copyright Notice:
Copyright 2000 – 2015 Lightworker. www.espavo.org This information is meant to circulate and may be freely disseminated, in whole or in part. Please credit: http://www.espavo.org.