Mart 2014

Üçüncü Dalga Ekonomisine Doğru
İnsanlık Renklerini Değiştiriyor

Selamlar, ben ritmik servisten Elrah,

Buraya gelmek ve bu güzel insan grubuna en azından gülümsemek zorundaydım. Sizler de kim olduğunuzu biliyorsunuz çünkü bir süredir bunun üzerinde çalışıyoruz. İzin verirseniz bir şey söyleyeyim, dünya gezegenindeki çıtayı daha önce olduğu yerden biraz daha yükseğe taşıdınız. Pek çoğunuz eski inanç sistemleriyle uğraşıyor ve bu konuda zorluk yaşıyor çünkü çoktan yeni dünyaya adım attınız. Hala eski dünyada olduğunuzu düşünüp eski fikirleri tekrar tekrar uygulamaya çalışıyorsunuz. Fakat sizler parlak varlıklarsınız ve bu değişime çok çabuk ayak uyduracaksınız. O yüzden fazla endişelenmeyin. Biraz sonra size eM seslenecek çünkü onu anlamak sizin için daha kolay. Ritmler yüzünden benim sesimi duymakta zorluk yaşıyorsunuz çünkü bu benim sizinle konuşma yolum. Sevgili varlıklar, bilin ki sizinle Yuva’dan sürekli çalışıyoruz fakat sadece siz istediğiniz zaman. Sizler özgür seçim gezegenindesiniz o yüzden kimse size karışamaz fakat biz her zaman burdayız. Kendinizi açıp “Buraya gelin! Ruhun burada olduğunu bize gösterin.” dediğinizde ya da Yuva’nın varlığını kabul ettiğinizde biz tam oradayız. Omzunuza dokunur, yüzünüze gülümser ve bazen gece uyurken sizinle çalışırız çünkü sizler şimdiye kadar yaşamış en görkemli meleklersiniz. Dünya gezegenindeki hayatı sona erdirmesi beklenen bir kapıdan geçtiniz ve hala burada, günün her dakikası yeni bir dünya yaratıyorsunuz. Bu kolay değil, stres yaratıyor ve buraya getirip yerleştirmeniz gereken pek çok yeni inanç sistemi var. Fakat işin güzel tarafı budur, aynı kalbiniz gibi ve biz bunu görüyoruz.

Keşke bizim Yuva’da gördüğümüz manzarayı görebilseydiniz. Hiç gece dışarıda yürüdünüz mü, özellikle burada Las Vegas’da? Gökyüzüne bakar ve inanılmaz güzellikteki renklerin dansını izlersiniz. Bir noktadan pembeyle başlar zamanla diğer bir noktada harika bir mora dönüşür. Renkler gökyüzü boyunca değişir ve birkaç dakika içinde her şey muhteşem bir mora dönüşür ve sonra gecenin içine karışır. Bu yerkürede olanlara benzer çünkü dünyanın ortak titreşimi şu anda çok hızlı şekilde değişiyor. Aynen şöyle, harika bir kare yakaladınız ve hemen resmini çektiniz, bir dakika, bunu silelim, şimdiki çok daha güzel. İnanılmaz evriminizi seyrederken Yuva’dan gördüğümüz manzara budur. Yani neyi seyrediyoruz? Buraya bakar ve sizi düşünürken izleriz: “Neyi yanlış yapıyorum? Bir şeyler yanlış ve ben ne olduğunu bilmiyorum ama hiç doğru gelmiyor.” Kendinizi görmenin sizin için ne kadar zor olduğunu biliyoruz. İnsan taklidi yapmanın sizin için ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Fakat olağanüstü bir iş çıkarıyorsunuz. Bunu bilmelisiniz. Kötü hissettiğinizi, depresyona girdiğinizi biliyoruz, yalnız hissettiğinizi biliyoruz. Ama öyle değil. Yuva’ya her zaman olduğundan daha yakınsınız çünkü oyun alanındaki pek çok kandırmacadan kurtuldunuz ve bu mükemmeldir. Perdenin incelmesini istediniz ve şimdi daha ince olduğu halde şikayetçisiniz çünkü görmeye alışık olduğunuz şeyler ortada yok. Peki şimdi tahmin edin, ne olacak? Her şey kolaylaşacak. Bir dönüm noktasına yaklaşıyorsunuz. Şimdi eM geliyor ve size önünüzde ne olduğundan bahsedecek.

Para Hakkında Konuşalım

Selamlar sevgili varlıklar, ben eM,

Bu harika bir gün. Kendinizi ve titreşiminize ait renkleri görebilirsiniz. Bu tam olarak rengin tanımıdır, ışığın titreşimi, ışık tayfının bir bölümü ve sizin olduğunuz şey. Manzaranın güzelliği şaşırtıcı.

Bugün sizinle para hakkında konuşmak istiyoruz. Bugün bu kelimeyi (para) kullanacağız. Normalde bolluk, enerji ya da diğer kelimeleri tercih ederiz çünkü biz daha önce yerkürede bulunmadık. Parayla ilgili deneyimimiz yok. Yine de sizin deneyiminizle ilgili konuşabiliriz çünkü sürekli size bu konuda yardım ediyoruz. İzin verirseniz daha geniş bir görüş alanının bir bölümünü sizinle paylaşalım. Bu mesaj aslında daha önce kaydedilmişti ama biz kasıtlı olarak kayıtları yok ettik çünkü daha zamanı gelmemişti. Şimdi geldi. Global Ekonomide Çöküş: Eski Sistem Yeni Dünyada İşlemiyor. Zamanın Koruyucusu mükemmel zamanlama üzerinde çalışıyor ve işaret verdiği anda bilgi yayınlanıyor.

Birkaç hafta önce Koruyucu bilgiyi aldı ve kaydetti. Fakat ortak titreşim bunu tam olarak kabul edemedi. Bu yüzden dosyaya zarar verdik. Çok basit. O kaydı kullanamadı. Bu yüzden şimdi size neyle ilgili konuşacağımızı söyleyeceğiz çünkü yerküredeki ekonomilerinizi izlemek bizim için oldukça ilgi çekici. Şu anda yerküredeki ekonomiler gerçek rakamlarla pek ilgili değiller. Bunu bildiğinizi düşünüyoruz. Rakamlar beklentilerinize göre şekilleniyor. Bundan birkaç yıl önce ekonomide bir çöküş, güveninizde bir kırılma yaşadınız. İşleri düzeltmek ve normale döndürmek için insanlar her yerde uğraştılar. Fakat gerçekte çok az insan bu enerjiden etkilendi. Yerküredeki herkese ulaştığı için sadece tek bir ekonomi değil hepiniz bunu hissettiniz. Gerçekten küresel bir ekonominiz var ve şimdi para hakkında konuşabilmemizin sebebi budur. Çünkü daha önce dikkatinizi çekebilmek için dolar, euro, yen ya da başka bir şey hakkında konuşmak zorundaydık. Parayla aranızda harika bir ilişki var. Aslında bu birbirinizle ilişkinize benziyor ve şimdi üçüncü dalga güçlendirme dönemine giriyorsunuz ki bu uyum sağlama ve diğerleriyle anlaşma ile ilgilidir. Olanları farklı şekilde görmeye başlıyorsunuz.

İlk başta gelen değişim ister para kazanmakla isterse başka bir konuda olsun şu anda sahip olduğunuz eski sistemlerin çoğunun devre dışı kalmasıdır. Birdenbire işlemez hale gelirler hatta para kazanmak ya da bolluğu kendinize çekmek için onlara dayanıyor olsanız bile. Artık eski yerlerinde olmadıklarını fark edebilirsiniz. Daha kötüsü ne kadar uğraşırsanız o kadar “yok” olurlar. Yeryüzündeki bir insanın tipik olarak yaptığı ilk şey kendinden şüphe etmek, herkes para kazanırken kendisi kazanamadığı için yeterince iyi olmadığını ya da dünyanın geri kalanıyla eşit olmadığını düşünmektir. Sevgili varlıklar, bu kendinden şüphe etme döngüsüdür. Tanrı kendinden şüphe ettiğinde ne olur biliyor musunuz? Bir kısır döngü başlar çünkü siz her zaman haklısınızdır. Bu yüzden kendinizden şüphe ederseniz bu konuda haklısınız demektir. Bunun mantıklı bir tarafı yoktur ama bunu tekrar tekrar yaparsınız. Bunu topluluk olarak da yaparsınız. Fakat bunlar ortak titreşimler ve insanlığın ortak düşünceleridir ve şu anda dünyayı değiştirdiğini gördüğümüz şey budur.

E Titreşim Ailesi

Burada bulunanların pek çoğu E ailesine mensup, E titreşim ailesine. İnsan haklarıyla ilgili görevlerle tekrar tekrar yeryüzüne geldiniz. En önemli iki başarınız sekiz yüz yıl kadar önce temel olarak ilk insan hakları bildirisi nihayet bir hükümet -hatta her hükümet- tarafından kabul edildiğinde gerçekleşti. Bunu size söyledik. Adı Magna Carta’ydı ve bununla çok iyi bir iş başardınız. E ailesinin buraya gelip fark yarattığı en önemli noktalardan biri kölelerin özgürlüğüne kavuştuğu ve özgürlük bildirisinin yayınlandığı zamandı. İleri geri hareket edip duruyordu ama siz hala yeni enerjide kendinize yol açamamıştınız. Bu tamamen yerkürenin ortak titreşimine bağlıydı. İnsanlık uzun bir süre öne arkaya eğilip durdu. Karanlık geri gelecek gibi göründü fakat E ailesi büyük gruplarla belirdi ve birdenbire bütün sorular ortadan kalktı. İleriye doğru harekete geçtiniz ve bunu tekrar yapıyorsunuz. Hem kendiniz hem de insanlık için hepinizin bir şekilde paylaştığı pek çok kural koydunuz. Şimdi hepsini tekrar gözden geçirmenin zamanı geldi.

Yeni Ekonomiye Doğru

Şimdi izin verirseniz para üzerine konuşalım çünkü pek çoğunuz neredeyse bunun olmasını bekleyerek uyanıyorsunuz. O ya da bu yolla çok para kazandınız fakat sonra aynı işi yapmanıza rağmen bu sefer hiç para gelmedi. Ne oldu? Sevgili varlıklar, bu durum aslında üç yıl kadar önce bizim tarafımızdan öngörüldü. Bu tahmini üstlenmekten hoşlanmıyoruz çünkü negatif bir öngörü. Fakat sizi enflasyon konusunda uyarmıştık. Peki neden hiç kimse enflasyondan bahsetmiyor? Çünkü hükümetleriniz bunu sizden saklamak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Bu bir komple teorisi değildir. Oldukça basit şekilde rakamlarla oynarsınız ve böylece her şey yolunda görünür. Hatta burada, Amerika’da Merkez Bankası’nın para basması rakamları değiştirmenin bir yoludur. Bunu başarıyla yaptınız ve borsalarınız tavan yaptı. Peki ya siz? Bu tam olarak enflasyonun olduğu yerdir, sevgili varlıklar.

Geçen gün Koruyucu kredi kartlarından birini çıkardı. Onunla ilgili bir sorunu vardı. Bu yüzden kart şirketini aramayı denedi. Aradığı numara yirmi dört saat açık olmalıydı ama gördü ki sabah sekize kadar kapalı. Ne oldu? Enflasyon. Çok basit. Normalde parasını ödediğiniz servislerde kesinti yapıldı ve bu her şeyi kapsayacak şekilde yapıldı. Çok az insan bunun farkında çünkü ortalık sessiz. Hükümetleriniz gerçek durumu sizden sakladı ve ekonominin kendi kendisini düzeltmesine izin vermek yerine rakamlarla oynadı. Birinin doğru diğerinin yanlış olduğunu söylemiyoruz sevgili varlıklar çünkü sizler özgür seçim oyununu oynuyorsunuz. Bu yüzden doğru ya da yanlış yok. Bütün söylediğimiz kendinizden şüphe etmemeniz gerektiği. Eğer bir anda kendinizi yokluk ya da enflasyon alanında bulursanız ve bu durum daha önce olduğu şekilde ilerlemiyorsa ya da alışık olduğunuz bağlantıları kuramıyorsanız lütfen bu durumun geçici olduğunu ve düzeleceğini hatırlayın. Gerçek şu ki bu ağır enerjinin içinde geçireceğiniz iki ayınız daha var. Hafiflemeye başlamadan önce biraz daha ağırlaşabilir fakat bilin ki yeni bir güven seviyesi inşa ediyorsunuz. Bu güven yeni bir ekonomiye dönüşecek çünkü gerçekte olup biten her şey bununla ilgilidir. Bu değiş tokuş ettiğiniz enerjileri temsil ediyor. Doğal bir dengelemedir. Yuvada her şey doğal olarak dengededir. Herhangi bir türde değiş tokuşa ihtiyacınız yoktur ve şimdi yeryüzünde birkaç hafta öncesine kadar Yuva’ya çok daha benzer bir örnek yaratıyorsunuz. Ayarlama ve değişim ihtiyacını görebilirsiniz.

Enerji Alış Verişini Öğrenmek

Dünyada gerçekleşen pek çok yenilik var ve hepsi çok güzel. Fizik kurallarınızı ve yeryüzündeki pek çok ekonominin işleyiş biçimini değiştiren yeni bir ekonominin ortaya çıkışına tanıklık edeceksiniz. Yeni bir tür enerjiyi deneyimleyecek ve aynı zamanda yeni türde para insanlarını göreceksiniz. Bu sözleri söylediğimiz zaman hepiniz para insanının ne olduğuna dair biraz farklı sonuçlara vardınız fakat gerçekte bunu ancak geldiği zaman görebileceksiniz çünkü para daha önce saf ruh enerjisiyle hiç karışmamıştı. Daha önce mümkün değildi çünkü ayrılık bilincine aitti. Bununla ilgili diğer bir nokta da hepinizin parayla sevgi nefret ilişkisi içinde olmanız. Ruhani alanda varlığını sürdürebilmesi oldukça ilginç çünkü çoğu zaman işinizi yapabilmek için fedakarlık etmek zorunda kaldınız ve bu yüzden herkes bedava olmasını bekliyor. Tamam, ruh her yerde herkes için ücretsizdir ama aynı zamanda fark edeceksiniz ki yeni bir alış veriş türü ortaya çıkıyor ve gerçekte hepiniz enerjiyi bir sembolü olmadan değiş tokuş etmeyi öğreniyorsunuz. Zaman ilerledikçe pek çok yeni, öncü fikirler edineceksiniz.

Yeni Küresel Ekonomi

Çok yakın zamanda küresel bir para birimi üzerinde çalışmaya başlayacaksınız. Daha önce pek çok defa gündeme gelmesine rağmen gerçeğe dönüşmedi, bu noktaya kadar sadece fikir olarak kaldı. Avrupa Birliği’nin size söyleyebileceği gibi eşit değerde küresel bir para birimi ortaya çıkarabilmek için yapacak çok iş var. Gidecek uzun bir yol var. Sevgili varlıklar, sadece düşüncesi, hepinizin bir araya gelecek olması fikri bile güzel. Çünkü hepiniz birbirinizin parçalarısınız. Tekrar savaş çıkarmak sizin için zor olacak. Hepinizin bunu anlaşılır şekilde duyduğunuzu umuyoruz. Eğer dünyanın herhangi bir yerinde savaş çıkaracak olursanız kendinizi bombalıyor olacaksınız. Yeryüzündeki para kendisini yeni bir yolla düzenlemeye başlıyor. Finansal konularınızı düzenleyen pek çok sistem olduğuna inanıyorsunuz, şahıslar, hükümetler, kurallar ve kanunlar gibi. Bunu onlar yapmıyor. Finansal durumunuzu ve bolluğunuzu yöneten sizsiniz. Ve sevgili varlıklar, pek çok defa perdenin öbür tarafındaki bizler hayatınızı biraz daha kolaylaştırabilmek için yolunuza yardımlar yerleştirmeye çalışıyoruz. Bazı zamanlar bunları görüp şöyle diyorsunuz: “Para kötüdür. Ondan hoşlanmıyorum.” Biz ise “Tamam. O zaman bunu ona ulaştırmak için başka bir yol bulmamız gerekiyor.” diyoruz. Lütfen anlayın, bunu yapan sizsiniz ve tamamen yeni bir fikir üretebilirsiniz. Peki parayla ilgili güzel bölüm nedir? Bu çok basit sevgili varlıklar. Para işinizi etkileyebilir. Eğer paranın nereden geleceği hakkında endişelenmek zorunda kalmazsanız yeryüzündeki en yüksek potansiyele erişmekte özgür olursunuz çünkü kimse size ne yapmanız gerektiğini söylemeyecektir. Şimdi biraz hayal kurmanızı istiyoruz, hepinizden. Evet, önümüzdeki iki ay pek çoğunuz için zorlu geçebilir ama sadece altmış gün ve sonra ışık en güzel yollarla geri dönmeye başlayacak. Şimdi ise etrafınıza bakın ve elinizden geldiği kadar bedava enerji değiş tokuş edin, kucaklamalar, gülümsemeler ve diğerleri, cesaret, güven, dürüstlük. Fırtınada sağlam durun çünkü çok kısa sürecek.

Yavaşça Dibe Vurmak

Sevgili varlıklar, bu ekonomiye müdahale etmemiş olsaydınız hızla dibe vuracaktı. Yepyeni, sağlam bir zemin üzerine tekrar inşa ediyor olacaktınız. Her ne kadar bu çarpma ve dibe vurma dünya gezegeninde büyük bir yıkıma ve ciddi bir duraklamaya sebep olsa da sağlam bir zemin üzerinde ilerlemenizi sağlayacaktı. Bu yönde gitmediğiniz için biz sizi oraya yavaşça bırakmak zorundaydık. Önümüzdeki iki ay boyunca dibe vuruyor olacaksınız. Olan şey budur. Kötüleşirse bilin ki getirdiğimiz bilgi hedefi vurdu. Geldiği zaman mayıs ayını kutlayın sevgili varlıklar çünkü hepiniz yeni bir yolla köklenmeye başlayacaksınız. Kısıtlamaların azaldığını hissedecek ve enerjinin her yönden etrafınızda aktığını fark edeceksiniz. Bolluğunuz ve paranız söz konusu olduğunda istediğiniz kadar alın, lütfen. Bunların sınırlı olduğunu düşünmeye devam ediyorsunuz fakat öyle değiller, siz de değilsiniz. İçinizden akmasına izin verin ve onunla ne kadar iyi bir iş çıkardığınızı görün. Işığınızı demirlemenin yollarını bulun. Zengin bir hayat tarzından hoşlanmıyorsanız bunu yaşamaya mecbur değilsiniz elbette. Bunun anlamı düşük enerjilerin yarattığı kısıtlamalardan kurtulacak olmanız. Önümüzdeki iki ay boyunca gelecek haberleri takip edin. Farklı gelişmeleri izleyin ve ekonomi hakkında kötü bir haber varsa sadece derin bir nefes alın. Yeryüzünde büyük miktarda enerjiyi tutuyorsunuz, size güveniyoruz. Sayenizde insanlar kötü düşüncelere ya da korkulara kapılmayacaklar. Burada olup bitenle ilgili zorluk sessizliktir. İnsanlar genellikle para sorunları hakkında konuşmazlar özellikle de onu deneyimlerken. Çünkü bir şekilde bundan utanırlar. Sevgili varlıklar, bilin ki sizden asla utanmadık. Bizleri tahmin edebileceğinizden çok daha fazla gururlandırdınız. Oyun artık değişti. Oyunun altyapısı da sizin sayenizde değişiyor. Onu mümkün olan en yüksek seviyeye taşıyın. Bolluğu kutlamaya cesaret edin. İhtiyacı olanlara bunu öğretin ve ışığın içinde dimdik yürüyün.

Bu bizim için büyük bir onur sevgili varlıklar. Birbirinize karşı saygılı davranmanızı istiyoruz. Birbirinizi en yüksek seviyelerde destekleyin. Bu yeni oyunu doyasıya oynayın.

Espavo,

Grup

 

KALPLERİ BİRLEŞTİRMEK

Ne Zaman Evet, Ne Zaman Hayır

 

Geçenlerde Steve ve ben “Hayır Demeyi Öğrenmek” adında online bir seminer verdik. Bu seminer kendimize, diğer bir insana ya da bir duruma hayır deme sanatıyla ilgiliydi. Hayır demeyi öğrenmemiz yeni bir güç döngüsü yaratır. Benim hayat dersim “tanımlama”dır. Bu ders sınırlarınızı çizmekle ve kendi enerjinizi başkalarınınkinden ayırt etmekle ilgilidir. Bu alanlarda zorluk yaşarsınız. Küçüklüğümden beri insanları memnun etmeye çalışırım. Eskiden kendi inançlarımı savunmak yerine başkalarının isteklerini yerine getirmeye çalışarak gücümden vazgeçerdim. Asla sorun yaratmak istemezdim. Pek çok defa istemediğim halde evet dediğim oldu. Böylece sevilip kabul edilecektim. Evet deyip pişman olduysanız bu doğru cevabın ilk başta hayır olması gerektiğine dair bir işarettir. Kendinizi ilk sıraya koymak ve kararınız konusunda huzurlu olmak önemlidir. Bedenimi ve ruhumu beslemeyen, fiziksel ve ruhsal güvenimi sarsan her şeye hayır derim.

İnancınızı savunursanız evet deme fırsatı ayağınıza gelir. Coşkuyla evet deyin. Evet demek kararınızın doğruluğunu gösteren bir işarettir. Güçlü bir kimlik haline gelirsiniz. Bu hayatınıza büyük değişimler getirecektir. Kendime zaman ayırıp beni mutlu eden her şeye evet demekle dünyamda nelerin belireceğini görmek için sabırsızlanıyorum. Mümkün olan en iyi, en sağlıklı biçime ulaşabilmek için egzersize, vücuduma zengin yiyecekler vererek onu beslemeye evet diyorum. Piyano çalmak için daha fazla zaman ayırmaya evet diyorum. Ortak tutkumuz olan Lightworker için Steve’le beraber çalışmaya evet diyorum. Evet demek mutluluğumuz ve gücümüzle ileri doğru adım atmamıza yardım eder.

Hayır cevabı en az evet kadar önemlidir. Her ikisi de bize yardım eder. Neyi kendi gerçekliğimize kabul etmediğimizi ve neyi doğru kabul ettiğimizi anlamamızı sağlar. Gelişmekte olan bizleri dengeler. Kalbinizde sevgi ve yüzünüzde bir gülümsemeyle hayır deyin ve evet deyin.

Sevgi ve ışıkla,

Barbara.

 

Ebru Taylan: Çeviri

 

Copyright Notice:
Copyright 2000 – 2014 Lightworker. www.espavo.org This information is meant to circulate and may be freely disseminated, in whole or in part. Please credit: http://www.espavo.org.
Thanks for helping to spread the Light