Αύγουστος 2014

Όχι πια Σωστό ή Λάθος

Χαιρετισμούς αγαπημένοι μας, είμαι ο Φύλακας του Χρόνου.

Κολλημένοι σε Παλιές Συνήθειες

Βρίσκεστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι χρόνου και χώρου στη Γη. Έχετε ξεκάθαρα κινηθεί από τη μία διάσταση στην άλλη περνώντας από δια-διαστασιακές πραγματικότητες και τώρα έχετε κολλήσει σε παλιές συνήθειες. Αυτό είναι φυσιολογικό για την εξέλιξη της ανθρωπότητας – τουλάχιστον με τους τρόπους που το κάνατε αυτό παλιότερα. Θέλουμε να σας μιλήσουμε γι’ αυτό σήμερα και να σας πούμε τι συμβαίνει στον κόσμο σας. Ναι, σας έχουμε πει ότι πολλή ενέργεια μαζεύεται στον πλανήτη. Οι τεκτονικές πλάκες κινούνται με τέτοιον τρόπο όπου δημιουργείται μεγάλη πίεση στη Γη. Παλιότερα, κατά την ύπαρξη της χαμηλότερης δόνησης, αυτό δεν ήταν πρόβλημα. Πολύ απλά, παλιότερα δεν τη νιώθατε όπως τη νιώθετε τώρα. Τώρα αρχίζετε να νιώθετε αυτή τη σύνδεση σε ένα πολύ βαθύ επίπεδο και πολλοί από εσάς υπερβάλλουν από απόγνωση. Μοιάζει σαν να πρόκειται να χάσετε την ευκαιρία αν δεν το καταλάβετε τώρα. Αγαπημένοι μας, μιλάμε σε εσάς – στην πλειονότητα – υπάρχουν εκείνοι που ονομάζονται Εργάτες του Φωτός, επειδή είναι οι κυρίαρχοι του φωτός. Είσαστε εσείς που επιλέξατε να βρίσκετε εδώ τώρα για να κάνετε μια τεράστια διαφορά στον πλανήτη. Θα σας δώσουμε λοιπόν μερικές πολύ απλές ιδέες και εργαλεία για να βοηθήσετε όλη την ανθρωπότητα να κάνει το βήμα προς το επόμενο επίπεδο, όπου θα μπορείτε να αγκυρώσετε ολόκληρη την ενέργειά σας πολύ γερά και απλά.

Δράση και Αντίδραση

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μας κοιτάξετε και να δείτε πώς μοιάζουν τα πράγματα από τη δική μας πλευρά του πέπλου. Αν δεν αναφερόμαστε στην ανθρωπότητα δεν χρησιμοποιούμε τις λέξεις σωστό ή λάθος, καλό ή κακό, αγάπη ή φόβος. Η αλήθεια είναι πως τίποτε απ’ αυτά δεν υπάρχει και καθώς έχετε εισέλθει στην ανώτερη δόνηση, έχετε απεγνωσμένα γαντζωθεί από την ενέργεια αυτών των παλιών ιδεών και προσπαθείτε να νιώσετε άνετα, ειδικά νιώθοντας την ενέργεια της Μητέρας Γης. Πολλοί οι οποίοι νιώσατε καταπιεσμένοι, σαν να μην είχατε φωνή, κάνετε πίσω στην εξέλιξή σας προσπαθώντας να βρείτε εκεί οικειότητα και άνεση. Τότε αγαπημένοι μας, εσείς είσαστε που κοιτάζετε και στις δύο πλευρές. Σας λέμε να μην το κάνετε αυτό. Όταν κοιτάζετε κάτι με τα μάτια μας, βλέπετε χωρίς κρίση. Η κρίση δεν λειτουργεί γιατί δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Υπάρχει μόνο δράση και αντίδραση, κάτι που γίνεται στη Γη συνέχεια. Όμως, έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο όπου όλοι σας μπορείτε να βρείτε την απάντηση. Τι χρειάζεται; Χρειάζεται μια κατάπαυση πυρός, μια επαναδιαπραγμάτευση, ή να εμπλακούν οι κυβερνήσεις σας; Όλα αυτά είναι δυνατά αγαπημένοι μας, όλοι σας όμως μπορείτε να κάνετε τη διαφορά στην καρδιά σας με την ενέργεια που φέρετε τώρα. Γι’ αυτό τον λόγο ήρθαν πολλοί από εσάς και αυτό είναι το επόμενο βήμα εξέλιξης για την ανθρωπότητα. Για την ακρίβεια, είναι μια ευκαιρία για το φως να λάμψει σε περιοχές που ήταν σκοτεινές για αιώνες, για πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζετε. Ναι, πολλά πράγματα υπάρχουν από το παρελθόν. Πολλοί από τους μεγάλους πολέμους σας στη Γη είναι απλά επαναλήψεις άλλων πραγμάτων που έχετε ζήσει στην ιστορία σας και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Όμως, σας οδηγεί σε μια προβληματική περιοχή και τώρα είναι η ώρα για όλους σας να δράσετε.

Εξασκήστε την Συμπόνια

Πώς θα το κάνετε; Αγαπημένοι μας, έχετε ένα νεύρο που κατεβαίνει από τις δύο πλευρές του λαιμού σας και περνάει από τα πέντε από τα επτά τσάκρα σας. Ονομάζεται πνευμονογαστρικό νεύρο και μπορείτε να το εκπαιδεύσετε. Γιατί να το κάνετε αυτό; Είναι το νεύρο που οδηγεί στη μακροζωία στη Γη, οπότε αν το εκπαιδεύσετε, θα ωφελήσει τους πάντες. Πώς εκπαιδεύετε το πνευμονογαστρικό νεύρο; Είναι πολύ απλό… εξασκείτε τη συμπόνια σας. Το νεύρο αυτό είναι κομμάτι σας. Είναι κομμάτι της σωματικής σας κατασκευής και σας επιτρέπει να βλέπετε τη συμπόνια στη Γη. Όταν βλέπετε μια φρικτή κατάσταση, το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να επιρρίπτετε ευθύνες. Προσπαθείτε να δείτε με ποια πλευρά είστε, τι συνέβη και ποιον πρέπει να κατηγορήσετε. Αν αναλαμβάνατε όλοι ένα κομμάτι του φταιξίματος, της ευθύνης να δείτε τα πράγματα διαφορετικά και ίσως να δείτε τις ενέργειες οι οποίες οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση; Κανείς σας δεν θα είχε δίκιο ή άδικο. Έτσι θα βιώσετε την μείξη της ανθρωπότητας.

Δείτε Κάποιο Άλλο Πλάσμα ως Κομμάτι Σας

Βρίσκεστε στην κρίσιμη μάζα. Υπάρχουν μόνο δύο μονοπάτια αγαπημένοι μας. Η ανθρωπότητα εξελίχθηκε τόσο γρήγορα στα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια. Ήταν απίστευτο Καθώς περάσατε από την πύλη της 12/12/12 και αποκαταστήσατε όλες τις ενέργειές σας στη Γη, αποφασίσατε να εισέλθετε σε μια νέα εποχή για την ανθρωπότητα. Κατά τη διάρκεια της Εποχής της Ενδυνάμωσης, φτάσατε σε αυτά τα επίπεδα. Ξαφνικά δεν μπορείτε να προχωρήσετε άλλο αν πρώτα δεν λύσετε κάποια απλά προβλήματα που υπάρχουν στην καρδιά των διαφορών που εμφανίζονται στον πλανήτη σας, ξανά και ξανά. Μιλάμε για την εποχή της Ατλαντίδας και της Λεμουρίας; Φυσικά αγαπημένοι μας αλλά πηγαίνει τόσο πίσω που δεν θα το καταλάβετε. Έπρεπε να προσποιήστε ότι είσαστε ξεχωριστοί για να μπορέσετε να παίξετε αυτό το παιχνίδι στο οποίο είσαστε άνθρωποι, κάτι που σας έδωσε την διττότητα ή αλλιώς τα αντίθετα. Όταν κοιτάζετε ένα άλλο πλάσμα, το βλέπετε ως ξεχωριστό από εσάς και όχι κομμάτι σας και αυτό πρέπει να αλλάξει. Είναι το κομμάτι που όλοι μπορείτε να αλλάξετε. Ξέρετε, πολλοί από εσάς έχετε μεγαλώσει με θρησκείες οι οποίες κηρύττουν πως οι καλοί άνθρωποι πηγαίνουν στον παράδεισο και οι κακοί στην κόλαση. Δεν θέλουμε να σας απογοητεύσουμε αγαπημένοι μας, αλλά δεν υπάρχει κόλαση, ούτε υπήρξε ποτέ. Ήταν μια ανθρώπινη εφεύρεση γύρω στον 17ο αιώνα για να χρησιμοποιηθούν οι ενοχές εναντίον σας και να μπορέσουν να σας ελέγχουν.

Απορρίπτοντας τις Προκαταλήψεις

Αυτό δείχνει επίσης τον διαχωρισμό ο οποίος δεν υπάρχει πια. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός, γιατί ή θα φύγετε όλοι μαζί ή κανένας. Αυτή είναι δική σας επιλογή και βρίσκεται εμπρός σας. Αγαπημένοι μας, πώς θα το κάνετε αυτό; Θα σβήσετε απλά τις τηλεοράσεις σας ώστε να μη βλέπετε τις ειδήσεις και να μην πρέπει να το αντιμετωπίσετε; Η άρνηση είναι ένα κομμάτι της λύσης. Όμως, η πραγματικότητα είναι πως όλοι σας πρέπει να ξέρετε τι συμβαίνει στον πλανήτη. Η πρόκληση είναι αν πιστεύετε όσα βλέπετε στις τηλεοράσεις σας. Τι θα χρειαζόταν για να παρακολουθείτε πολλά κανάλια και να έχετε πολλές ευκαιρίες να δείτε τι νιώθουν οι άνθρωποι; Μπορείτε να απορρίψετε αυτά που νιώθουν; Το γενεαλογικό μίσος που περνά από γενιά σε γενιά καθώς ο πατέρας λέει στον γιο του, “Κοίτα τι μας έκαναν! Κοίτα τι έκαναν!” Έτσι ο γιος θέτει στόχους και όταν μεγαλώσει θα πάρει εκδίκηση. Αυτό γίνεται ξανά και ξανά. Πολλοί από τους Δασκάλους έχουν πει “Αγαπάτε τους εχθρούς σας”. Ήρθε η ώρα να το κάνετε και τώρα αυτό μπαίνει στην πραγματικότητά σας. Γιατί δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, μαύρο ή άσπρο, πάνω ή κάτω και δεν υπάρχει αγάπη ή φόβος. Όλα είναι κομμάτια της ίδιας ενέργειας.

Βλέπετε τον Εαυτό Σας στα Μάτια των Άλλων;

Αγαπημένοι μας, έχετε εισέλθει ξεκάθαρα στο Τρίτο Κύμα Ενδυνάμωσης. Το Πρώτο Κύμα ήταν απλά να μάθετε να στέκεστε, να είστε εκεί και να ακολουθείτε τον αρχηγό. Το Δεύτερο Κύμα Ενδυνάμωσης ήταν να μάθετε να ακολουθείτε τον εαυτό σας. Όλοι μάθατε πώς να βρίσκετε το μονοπάτι σας κι όμως μερικές φορές χρειάστηκε να αγωνιστείτε για διαφορές στη Γη. Το Τρίτο Κύμα Ενδυνάμωσης είναι πολύ πιο δύσκολο από τα δύο πρώτα, επειδή είναι η Αρμονία. Πώς θα βρείτε την αρμονία; Το κλειδί είναι να δείτε τον εαυτό σας στα μάτια των άλλων. Τι σημαίνει αυτό για εσάς; Μπορεί να λέτε, “Είμαι μόνο ένας. Δεν είμαι αυτός που κλείνει τις συμφωνίες και προσπαθεί να φέρει την ειρήνη στον πλανήτη”. Είστε όμως. Η αλήθεια είναι πως όλοι σας προσθέτετε κάτι στη συλλογική δόνηση της ανθρωπότητας με έναν τρόπο που δεν έχει υπάρξει ξανά στη Γη. Αυτή η συλλογική δόνηση είναι που καθορίζει το αποτέλεσμα και την κατεύθυνση της ανθρωπότητας στο νέο πλανήτη Γη στην εποχή της Ενδυνάμωσης. Όλοι σας έχετε μια ευθύνη να ανοίξτε τις καρδιές σας και να προσπαθήσετε να δείτε όσες περισσότερες πλευρές ενός θέματος μπορείτε. Ναι, θα δείτε δυστυχία και λανθασμένες ενέργειες. Θα θυμώσετε μαζί τους, κάτι που θα συνεχίζεται καθώς η ανθρωπότητα συνεχίζει. Σας λέμε αγαπημένοι μας ότι αυτά συμβαίνουν συνεχώς για να δημιουργήσουν αυτά τα συναισθήματα στους ανθρώπους. Πολλές φορές ο θυμός ενάντια σε μια ομάδα ή μια φυλή ανθρώπων ή μιας γεωγραφικής περιοχής, θα συνεχίζεται από γενιά σε γενιά.

Η Κλήση της Οικογένειας της “Ε”

Αγαπημένοι μας, υπάρχετε μόνο εσείς. Μπορείτε να δημιουργήσετε την καρδιά κάποιου ή να δείτε τον εαυτό σας στα μάτια των άλλων, ακόμα και σε αυτών που θα τραβούσαν όπλο εναντίον σας; Μπορείτε να βιώσετε τον φόβο τους ως δικό σας πρόβλημα, κρατώντας το στην καρδιά σας και εκφράζοντας το ανοιχτά σε φίλους σας; Αυτά είναι τα πράγματα που θα αλλάξουν τη Γη και τώρα βρίσκεστε στην κρίσιμη μάζα. Δεν μπορείτε να προχωρήσετε περισσότερο μέχρι να λύσετε αυτά τα θέματα αλλά τι σημαίνει αυτό; Θα σταματήσετε όλοι και θα προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο μαζί; Όχι αγαπημένοι μας. Πρόκειται για ένα τυπικό μοτίβο κύματος για το οποίο έχουμε μιλήσει αρκετές φορές. Συχνά είναι τρία βήματα εμπρός και δύο πίσω. Μερικές φορές απογοητεύεστε πολύ γιατί είναι τρία βήματα εμπρός και τρία πίσω. Όμως, όλοι έχετε την ευθύνη να προχωρήσετε μπροστά προς μια κατεύθυνση. Επιλέξατε να βρίσκεστε στη Γη αυτή τη στιγμή γι’ αυτόν τον λόγο. Γι’ αυτό έχετε έρθει. Ήρθε η ώρα να ξυπνήσετε από το όνειρο, να αναλάβετε τη δύναμη της καρδιάς σας και να μάθετε να αγαπάτε τους πάντες όπως αγαπάτε τον εαυτό σας. Αυτή είναι η ομορφιά ενός δασκάλου στη Γη και η οικογένεια της “Ε” είναι παντού, γιατί πολλοί από εσάς έχετε έρθει σε πολλές κρίσιμες στιγμές στο παρελθόν. Ο Έλρα σας ξέρει πολύ καλά όπως και ο Φύλακας του Χρόνου, ο εΜ και όλοι αυτοί που ονομάζετε γκρουπ. Η αλήθεια είναι ότι σας επευφημούμε αγαπημένοι μας γιατί προχωρήσατε σε αυτή την κρίσιμη εποχή της αντίστασης στον πλανήτη σας, για να κάνετε τη διαφορά. Κάνατε τη φωνή σας να ακουστεί, φέροντας μια δόνηση που δεν έχει νόημα αλλά κρατά το κλειδί για την αγάπη στη Γη. Αυτή είναι εποχή της νέας ενέργειας στη Γη. Όλοι σας φέρετε ένα κομμάτι της. Φέρατε μια ξεχωριστή ακτίνα φωτός, οπότε τολμήστε να διώξετε τους φόβους σας και την προσκόλλησή σας στο σκοτάδι. Τολμήστε να διώξετε τις ιδέες σας περί διαχωρισμού και πίστης ότι μόνο οι καλοί εξελίσσονται. Όλοι σας προχωράτε μαζί, οπότε δουλεύετε με την χαμηλότερη δόνηση του καθενός για να κάνετε τη μεγαλύτερη διαφορά στον πλανήτη σας.

Δεν Υπάρχει Σωστό ή Λάθος. Μόνο Εσείς

Πώς θα λύσετε το γενεαλογικό μίσος και θα ενεργήσετε ως ένας; Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να το κατανοήσετε. Δεν αρκούν μόνο μερικές λέξεις συγνώμης για να απελευθερωθεί. Θα πρέπει να μάθετε ο ένας τον άλλον. Όχι την καλύτερή σας πλευρά ή αυτό που θέλετε να δείξετε αλλά ότι είσαστε μαζί σε αυτό. Η εποχή της Ενδυνάμωσης έρχεται για όλους σας αλλά θα πρέπει όλοι μαζί να φτάσετε την κρίσιμη μάζα. Αυτή είναι η εποχή του νέου πλανήτη Γη. Αυτή είναι η εποχή του νέου ανθρώπου που ξυπνάει από το όνειρο. Αγαπημένοι μας, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Μόνο εσείς.

Με τη μεγαλύτερη τιμή όλων σας βοηθάμε να εν-θυμηθείτε τους εαυτούς σας αυτή την εποχή της κρίσιμης μάζας στον πλανήτη σας. Ξυπνάτε από ένα υπέροχο όνειρο στο οποίο παίζετε ένα παιχνίδι. Κάντε το με αγάπη στην καρδιά σας και αγγίξτε τους άλλους παίζοντας το παιχνίδι.

Με τη μεγαλύτερη τιμή όλων, σας ζητάμε να φέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό, όποιοι κι αν είστε. Να φροντίζεστε μεταξύ σας σε κάθε ευκαιρία. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόοδος της ανθρωπότητας και εισέλθετε σε αυτό το υπέροχο παιχνίδι το οποίο παίζετε όλοι και να παίζετε όμορφα μαζί.

Espavo, είμαι ο Φύλακας του Χρόνου.

 

 

Σύνδεση από καρδιάς

Οι Ξέγνοιαστες ημέρες του καλοκαιριού

 

Θυμάμαι όταν μεγάλωνα που ανυπομονούσα για τις χαλαρωτικές ημέρες του καλοκαιριού. Το σχολείο τελείωνε και είχαμε τρεις ολόκληρους μήνες παιχνιδιού. Η αίσθηση του να μην έχουμε έγνοιες ήταν μέρος των παιδικών μου χρόνων. Απολάμβανα τις διακοπές με την οικογένειά μου, πηγαίνοντας για κάμπινγκ και εξερευνώντας τη φύση. Τις περισσότερες ημέρες ξυπνούσα ό,τι ώρα ήθελα, έπαιζα με τους φίλους μου, διάβαζα βιβλία, κολυμπούσα κι έκανα ό,τι ήθελα. Θυμάμαι τις ώρες που περνούσα ονειροπολώντας, ξαπλωμένη στο γρασίδι στην αυλή μου, χαζεύοντας άσκοπα τον ουρανό και φτιάχνοντας σχέδια με τα σύννεφα. Οι φιλενάδες μου ξεκαρδίζονταν στα γέλια. Κάναμε πυτζάμα πάρτι όπου το μόνο που δεν κάναμε ήταν να κοιμηθούμε. Αυτοί οι καλοκαιρινοί μήνες αναβίωναν το πνεύμα των παιδικών μου χρόνων. Ισορροπούσαν το ποια ήμουν και το ποια θα γινόμουν τα επόμενα χρόνια. Αυτά ήταν χρόνια αθωότητας. Αυτές ήταν πραγματικά ξέγνοιαστες καλοκαιρινές ημέρες.

Κάθε χρόνο μεγάλωνα και όλο και περισσότερες ευθύνες έμπαιναν στη ζωή μου. Άρχισα να έχω επίγνωση του κόσμου γύρω μου. Δεν είχε να κάνει μόνο με τον δικό μου μικρό κόσμο. Είχα να ασχοληθώ και με το περιβάλλον μου. Τα εφηβικά μου χρόνια εξακολουθούσαν να είναι ξέγνοιαστα αλλά τα καλοκαίρια τα περνούσα δουλεύοντας και μαζεύοντας χρήματα για το μέλλον μου. Έκανα σχέδια για το τι θα δημιουργούσα στη ζωή μου. Έτσι έγινα λιγότερο ξέγνοιαστη αλλά ταυτόχρονα χαρούμενη καθώς ανακάλυπτα ποια ήμουν. Πάντα έβρισκα χρόνο να διασκεδάζω, όπως όλοι οι έφηβοι. Πάντα προσπαθούσα να είμαι αυθόρμητη αλλά ήξερα πως ήμουν πλέον περισσότερο υπεύθυνη για τις πράξεις μου.

Περνώντας στην ενηλικίωση παντρεύτηκα, έκανα παιδιά, μια σταδιοδρομία, ένα δικό μου σπίτι, βρήκα νέα χόμπι και νέες δραστηριότητες. Όλα αυτά έφεραν απίστευτη χαρά στη ζωή μου αλλά μερικές φορές είχα την αίσθηση ότι δεν είχα χρόνο για τον εαυτό μου. Ταυτόχρονα θεωρούσα πολύτιμη τη δουλειά μου που γέμιζε τη ζωή μου. Ξέρω ότι είναι σημαντικό να έχουμε λίγη ώρα μόνο για να είμαστε. Όταν επιτρέπω στον εαυτό μου την ευκαιρία να έχω λίγη ξέγνοιαστη χαρά, νιώθω την ανανεωμένη αίσθηση ότι αυτό το ξέγνοιαστο παιδί είναι ακόμα μέσα μου.

Σήμερα η ζωή μου ξεπερνά τις μεγαλύτερες ελπίδες μου να έχω ό,τι θελήσω. Είμαι απασχολημένη με τη ζωή μου αλλά βρήκα ισορροπία. Μερικές φορές όμως αναπολώ εκείνες τις ξέγνοιαστες ημέρες των καλοκαιριών της παιδικής μου ηλικίας. Για την ακρίβεια, νομίζω ότι θα κλείσω τώρα, θα κάνω μπάνιο και θα ξαπλώσω κοιτάζοντας τα σύννεφα, γιατί βρίσκομαι ακόμα στις ξέγνοιαστες καλοκαιρινές ημέρες όταν το θελήσω.

 

Με αγάπη και φως,

Barbara Rother

Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!