Νοέμβριος 2002

Το Διαυγές Χρώμα
Μια άσκηση για να Βλέπουμε πέρα από τη διττότητα

 

Από τον Steve:

Όταν το γκρουπ πρωτοξεκίνησε να επικοινωνεί μέσα από εμένα, μου είπε κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Μου είπε ότι αυτές οι πληροφορίες αφορούσαν στην προσωπική ενδυνάμωση και αν και ακούγεται θαυμάσιο, είπε ότι δεν θα γινόταν εύκολα αποδεκτό. Είπε επίσης ότι οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να σπαταλούν την ενέργειά τους και αυτές οι πληροφορίες αρχικά δεν θα ήταν δημοφιλείς. Πίστευα πως θα μπορούσα εύκολα να το ξεπεράσω αυτό, γρήγορα όμως κατάλαβα ότι είχε δίκιο. Ερχόντουσαν άνθρωποι και μου ζητούσαν να τους “φτιάξω”, ή απλά να τους πω προς τα πού να στραφούν. Ήθελαν να μάθουν ποιο ήταν το γκρουπ, από ποια διάσταση ήταν, κάτι που το γκρουπ σκόπιμα άφηνε έξω από τις επικοινωνίες. Για την ακρίβεια, ποτέ δεν χρησιμοποίησε το όνομα γκρουπ. Αυτό ήταν ένα όνομα που βγήκε από κάποια αρχικά κείμενα όπου ανέφερα ένα “Γκρουπ Βοηθών” πάνω από τον ώμο μου. Κάποιος ρώτησε : “Τι λέει το γκρουπ γι’ αυτό”; Έτσι προέκυψε το όνομα και για κάποιον που έχει πείρα στο μάρκετινγκ, ομολογώ πως ήταν απογοητευτικό. Όλο αυτό έγινε για να ανοίξει ο δρόμος για το Δεύτερο Κύμα ενδυνάμωσης και το γκρουπ ήθελε να φυτέψω τους σπόρους.

Αν και τα ταξίδια μας, μας έχουν φέρει σε επαφή με πολλές εξελιγμένες ψυχές, φέτος μπορώ να πω ότι παρατηρήσαμε μια διαφορά στη γενική κατανόηση αυτού του υλικού. Θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι η Μπάρμπαρα κι εγώ βελτιωνόμαστε στην παρουσίασή του, αλλά μάλλον πάει βαθύτερα και δείχνει τη συλλογική ανθρώπινη εξέλιξη. Λόγω αυτής της εξέλιξης, λαμβάνουμε αυτά τα μηνύματα σε ευρύτερο κοινό. Και γίνεται συναρπαστικό επειδή διαφορετικοί άνθρωποι λαμβάνουν την έννοια της κατοχής της ενέργειας ως δημιουργοί σε ανθρώπινη μορφή. Το μήνυμα που ακολουθεί είναι παράδειγμα του πώς αυτό μπορεί να πάρει μορφή και πώς μπορούμε να δούμε τους εαυτούς μας πιο καθαρά όταν μας δούμε σαν πνεύματα. Βλέπουμε τους εαυτούς μας σαν ανθρώπους που ψάχνουν για πνευματικό ξύπνημα, όταν στην πραγματικότητα είμαστε πνεύματα που προσπαθούμε να συνηθίσουμε στο ανθρώπινο ξύπνημα.

Μεγάλες αγκαλιές,  Steve

 

Χαιρετισμούς από την Εστία

Καλωσορίσατε στην Εστία. Κοιτώντας γύρω στην αίθουσα, βλέπετε τους άλλους για πρώτη φορά. Εδώ βλέπετε τον αδελφό που βρίσκει την αδελφή που είχε να δει για πολλές ζωές. Εκεί βλέπετε κάποιους γείτονες που είχαν μαλώσει και τώρα είναι οι καλύτεροι φίλοι. Έχετε παίξει το Παιχνίδι τόσες φορές προσπαθώντας να μπείτε στην καρδιά του πάθους σας. Έχετε προσπαθήσει τόσες φορές να εν-θυμηθείτε ποιο είναι το πάθος σας. Ακούτε το γέλιο μας και μερικές φορές αυτό σας μπερδεύει. Αγαπημένοι μας, δεν έχετε ιδέα πώς βλέπουμε εμείς τα πράγματα απ’ αυτή την πλευρά του πέπλου. Σας χαιρετάμε με μνήμες από την Εστία ώστε να μπορέσετε ίσως να εν-θυμηθείτε το θαυμάσιο χιούμορ που μοιραζόμαστε εδώ. Το χιούμορ είναι η μοναδική ενέργεια που περνάει ανεπηρέαστη από την δική μας πλευρά του πέπλου στη δική σας. Κι όμως μερικές φορές πιστεύετε ότι σας κάνουν πλάκα κι αυτό σας ενοχλεί. Ο Φύλακας μας είπε πολλές φορές, όταν καθόμαστε και γελάμε, ότι την επόμενη φορά θα καθίσει αυτός να γελάει και θα κατέβουμε εμείς να παίξουμε το Παιχνίδι. Θα το δούμε αυτό, έτσι; Ακούτε το γέλιο μας τώρα; Σας λέμε ότι το γέλιο που μοιραζόμαστε μαζί σας έρχεται κατ’ ευθείαν από την καρδιά αυτής που ονομάζετε οικογένεια του Μιχαήλ. Το χαμόγελο στο πρόσωπό σας αυτή τη στιγμή ανοίγει την ύπαρξή σας σε μια ροή ενέργειας που σας φέρνει πίσω στην Εστία. Καλωσορίσατε στην Εστία. Είσαστε κομμάτι μας και είμαστε κομμάτι σας και όταν μοιράζεστε την ενέργεια όπως τη μοιραστήκαμε κι εμείς μαζί σας, δημιουργείτε την Εστία εκεί που βρίσκεστε τώρα. Είσαστε Ανθρώπινοι Άγγελοι.

Είναι πολύ δύσκολο για εσάς μερικές φορές, όταν έχετε έρθει εδώ με την πρόθεση να μην μπορείτε να δείτε τους εαυτούς σας. Έχετε έρθει εδώ με την μεγαλύτερη πρόθεση να παίξετε το Παιχνίδι στον Πλανήτη Γη ενσαρκωμένοι βιολογικά ως μπερδεμένα όντα. Σας λέμε λοιπόν ότι τα έχετε καταφέρει περίφημα. Μας ζητάτε απαντήσεις ρωτώντας: “Πού πηγαίνω; Τι έπεται; Πού μπορώ να χρησιμεύσω περισσότερο”; Και η αγαπημένη σας: “Πού είναι το πάθος μου”; Αγαπημένοι μας, δεν μπορούμε να δούμε το μέλλον γιατί δεν το έχετε γράψει ακόμα. Μπορούμε όμως να δούμε την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνετε και ποια συμβόλαια έχετε τοποθετήσει στο διάβα σας. Σας λέμε τώρα ότι δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο σχέδιο, επειδή έχετε ήδη ξεπεράσει τις υψηλότερες προσδοκίες. Παρακαλούμε να καταλάβετε πως κάθε λεπτό της κάθε μέρας, εσείς έχετε τον έλεγχο. Γι’ αυτό το πάθος σας είναι πιο σημαντικό τώρα από ποτέ, επειδή είναι ο χάρτης για τον υψηλότερο σκοπό σας και με αυτόν τα καταφέρνετε πολύ καλύτερα απ’ όσο μπορείτε να γνωρίζετε.

Η Εξέλιξη της Όρασης

Αγαπημένοι μας, σήμερα θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα κομμάτι της δικής μας εξέλιξης στο πεδίο της όρασης. Έχουμε ξαναμιλήσει για τα νέα χρώματα που θα εμφανιστούν στον πρώτο Πλανήτη Ελεύθερης Επιλογής. Σας λέμε σήμερα ότι υπάρχει ένα χρώμα που δεν κατανοήσατε ποτέ. Το βλέπετε συχνά κι όμως δεν κατανοήσατε ποτέ τι βλέπετε, ποιο είναι το βαθύτερο νόημά του. Τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε να κατανοείτε αυτό που βλέπετε. Έχουμε μιλήσει για την Συμπαντική Ενέργεια, πως είναι η ενέργεια που υπάρχει στα πάντα. Για την ακρίβεια είναι η βάση πάνω στην οποία παίζετε το Παιχνίδι. Με τον ίδιο τρόπο, υπάρχει ένα χρώμα που είναι το υπόβαθρο όλων όσων βλέπετε. Χρωματίζει την όρασή σας μέσα στο πεδίο της πολικότητας. Η κατανόηση αυτού του χρώματος και η ικανότητα να το βλέπετε σαν την βάση με την οποία χρωματίζονται τα πάντα, θα σας βοηθήσει στο επόμενο επίπεδο εξέλιξης καθώς τώρα απομακρύνεστε από την διττότητα. Είναι το Διαυγές Χρώμα. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια του Παιχνιδιού πλησιάζετε στην κατανόηση αυτού που σας ξεφεύγει μυστηριωδώς. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί δεν έχετε κατανοήσει το βασικό Διαυγές Χρώμα. Το υπόβαθρο πάνω στο οποίο χτίζατε την κατανόησή σας δεν ήταν Διαυγές. Γι’ αυτό όλα τα πράγματα επάνω του ήταν χρωματισμένα. Προσπαθήστε να φανταστείτε πώς θα ήταν να ταξιδεύετε όλη μέρα φορώντας τα πιο όμορφα ροζ γυαλιά. Πιστεύουμε ότι εσείς οι άνθρωποι είσαστε τόσο εφευρετικοί προσπαθώντας να αλλάξετε τη βασική αντίληψή σας. Δουλεύετε με το Διαυγές Χρώμα και αλλάζετε την βασική αντίληψή σας χρησιμοποιώντας χρωματιστά γυαλιά. Οι άνθρωποι είσαστε τόσο εφευρετικοί! Με τα γυαλιά, η φυσική βιολογία σας προσαρμόζεται γρήγορα και πιστεύει ότι το ροζ χρώμα είναι το φυσιολογικό, ή το “Διαυγές”. Η πρόκληση έρχεται όταν κοιτάζετε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και δεν μπορείτε να καταλάβετε το αληθινό του χρώμα επειδή το “Διαυγές χρώμα” έχει αλλάξει.

Ροζ Γυαλιά

Το Διαυγές Χρώμα δεν περιορίζεται μόνο στην αίσθηση της όρασης. Στην ανθρώπινη μορφή σας έχετε πολύ περισσότερες αισθήσεις απ’ όσες καταλαβαίνετε. Η αίσθηση της απορρόφησης είναι μια περιοχή που αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν περισσότερο. Η απορρόφηση είναι ο τρόπος με τον οποίο απορροφάτε όλων των ειδών τις ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης και της συναισθηματικής. Με τις αισθήσεις σας δεν αντιλαμβάνεστε στην πραγματικότητα χρώματα, ήχους, οσμές ή ενέργεια. Αντιλαμβάνεστε μόνο τις αλλαγές σ’ αυτά τα πράγματα. Η βιολογία σας προσαρμόζεται εύκολα στην αλλαγή της βάσης αυτών των πραγμάτων. Έτσι, το Διαυγές Χρώμα είναι πολύ σημαντικό ως βάση για όσα βιώνετε. Αν ζείτε κοντά σ’ ένα εργοστάσιο αρωμάτων, θα αντιληφθείτε το άρωμα μόλις γυρίσετε στο σπίτι σας γιατί τότε θα αντιληφθείτε την αλλαγή. Αργότερα την ίδια μέρα δεν θα το μυρίζετε. Κατά τον ίδιο τρόπο, αν ζείτε σε μια πολύβουη πόλη όπου κυριαρχεί ο θόρυβος όλη μέρα, μπορεί να βρείτε την ησυχία για μα εβδομάδα στην εξοχή εκκωφαντική. Όλα όσα βλέπετε μέσα από τα γυαλιά σας είναι ελαφρώς χρωματισμένα και αλλαγμένα κατά κάποιο τρόπο. Θα σας βοηθούσε να μάθετε ότι ακόμα κι όταν φοράτε τα γυαλιά, το Διαυγές Χρώμα βρίσκεται σε όλα όσα βλέπετε, ακόμα και στην ροζ απόχρωση των γυαλιών σας. Βρείτε το Διαυγές Χρώμα και θα έχετε μια βάση για όσα βιώνετε σαν πνεύματα μεταμφιεσμένα με ανθρώπινη στολή.

Το Διαυγές Χρώμα

Αφήστε μας να σας δείξουμε κάποιες περιοχές όπου μπορείτε να δείτε το Διαυγές χρώμα αφού γίνεται όλο και σημαντικότερο κάθε μέρα, όχι μόνο για την εξέλιξη της όρασής σας αλλά και για τον τρόπο που ζείτε τις ζωές σας στις υψηλότερες δονήσεις του Νέου Πλανήτη. Οι ζωές σας μπορεί να σας μπερδεύουν καθώς συντελούνται οι αλλαγές. Καθώς παίρνετε την απόφαση να προχωρήσετε στο πάθος σας, ίσως βγαίνετε από κάτι άλλο για να κάνετε χώρο για το πάθος σας. Καθώς γίνεστε άνθρωποι υψηλότερης δόνησης, δεν έχετε πλέον την αντοχή που είχατε στις χαμηλότερες δονήσεις. Δεν είναι πλέον δυνατόν να είσαστε σε μια δουλειά χαμηλότερης δόνησης, η οποία δεν υποστηρίζει την υψηλότερη δόνησή σας. Πολλοί από εσάς χαμηλώσατε ηθελημένα τη δόνησή σας μόνο και μόνο για να πηγαίνετε στη δουλειά σας κάθε μέρα. Δεν έχετε πλέον αυτή την πολυτέλεια. Έχει να κάνει με το πάθος και την ευτυχία σας. Δεν είναι νέο, είναι πιο σημαντικό στη νέα ενέργεια, καθώς η αντοχή σας μειώνεται. Η αλλαγή προς το να ζείτε τη ζωή σας ψάχνοντας το πάθος και την ευτυχία σας, απαιτεί αρκετή ενέργεια. Για να κάνετε μια τέτοιου είδους αλλαγή, χρειάζεστε μια σταθερή βάση. Για να αποκτήσετε αυτή τη βάση, πρέπει να κατανοήσετε το Διαυγές Χρώμα.

Το Διαυγές Χρώμα του καθ’ ενός μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό. Το Διαυγές Χρώμα ευθύνεται για το γεγονός ότι νιώθετε έλξη ή αποστροφή για κάποιον όταν τον συναντάτε για πρώτη φορά. Δύο άνθρωποι με το ίδιο Διαυγές Χρώμα, μπορεί να συναντηθούν και να συνδεθούν σαν να ήταν φίλοι για πολλές ζωές. Για την ακρίβεια, το ότι έζησαν πολλές ζωές μαζί τους οδήγησε στο να έχουν το ίδιο Διαυγές Χρώμα. Τα περισσότερα δράματα παίζονται επειδή το Διαυγές Χρώμα είναι ελαφρώς διαφορετικό για τον καθένα. Ως άνθρωποι είσαστε σε συνεχή κίνηση προσπαθώντας να εναρμονίσετε το Διαυγές σας Χρώμα με εκείνο όσων συναντάτε.

Όλη σας η εμπειρία στη Γη είναι αυτό που βλέπουμε ως το Μεγάλο Παιχνίδι. Το παιχνίδι αυτό έχει σκηνοθετηθεί λεπτομερέστατα. Το ίδιο το παιχνίδι είναι ένα είδος ανθρώπινου δράματος και είναι απαραίτητο. Επίσης καταλάβετε ότι η ενέργεια συνεχώς έλκεται από το δράμα. Έτσι πρέπει να είναι, εκτός από την περίπτωση που το δράμα τρέφει τον εαυτό του και κινείται σε κύκλο. Τότε είναι πιθανόν να παγιδευτεί σ’ έναν κλειστό κύκλο, χάνοντας τη θέα της βάσης σας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Κι όμως αν κατανοήσετε το Διαυγές Χρώμα, μπορείτε να παίζετε τα δράματά σας και να μην χάνετε ποτέ το νόημά τους.

Με την ανθρωπότητα να κινείται με την ταχύτητα της αγάπης προς το επόμενο βήμα της εξέλιξής της, πολλά δράματα θα παιχτούν στη σκηνή. Όταν ο ζωγράφος ξεκινάει ένα νέο πίνακα, το πρώτο του βήμα είναι να αναμίξει τα χρώματα στην παλέτα του. Αυτό που σας προτείνουμε είναι πριν αναμίξετε τα χρώματα στο επόμενο στάδιο της ζωής σας, να εξετάσετε προσεκτικά το βασικό χρώμα της ίδιας της παλέτας, επειδή θα επηρεάσει κάθε πινελιά από εδώ και πέρα.

Βλέποντας το Διαυγές σας Χρώμα

Για να βρείτε το Διαυγές σας Χρώμα σας ζητάμε να εξετάσετε θαρραλέα τα κίνητρά σας, σε όλες τις ενέργειες της ζωής σας. Μην τα φοβηθείτε, είναι απλά κίνητρα. Αυτή η περιοχή της πολικότητας γίνεται όλο και πιο λεπτή καθώς κινείστε προς την Εστία. Έτσι, οι ψευδαισθήσεις της πολικότητας αρχίζουν να γίνονται πιο διαφανείς. Αρχίζετε να βλέπετε ότι το Σωστό και το Λάθος, το Καλό και το Κακό, το Επάνω και το Κάτω, η Αγάπη και ο Φόβος, ακόμα και το Άσπρο και το Μαύρο είναι ψευδαισθήσεις. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν άσπρο και μαύρο, μόνο αποχρώσεις του γκρι. Είναι κομμάτια του Παιχνιδιού που συγγράφετε κάθε στιγμή της κάθε μέρας. Για να βρείτε το Διαυγές σας Χρώμα σας ζητάμε να απελευθερώσετε τις κρίσεις που κάνετε στα κίνητρά σας. Δεν υπάρχουν σωστά, ούτε λανθασμένα. Σε ολόκληρη τη φύση, ισχύει ένας κανόνας:

Για κάθε δράση, υπάρχει κίνητρο.

Προσδιορίστε αληθινά τα κίνητρά σας και σημειώστε τα χωρίς να τα κρίνετε. Μόνο τότε θα αρχίσετε να βλέπετε το Διαυγές Χρώμα. Το αστείο για εμάς είναι ότι όσο αποκρουστικά μπορεί να σας φαίνονται τα κίνητρά σας, τα βασικά σας κίνητρα είναι σχεδόν ίδια για όλους. Το πέπλο που φοράτε, το κάνει πολύ δύσκολο να δείτε τον εαυτό σας, κι όμως, δηλώνοντας την πρόθεσή σας και επιτρέποντας την όρασή σας να καθαρίσει απελευθερώνοντας την κρίση, θα δείτε τον εαυτό σας σε νέο φως.

Βήμα 1ο – Τελετή της Διαύγειας

Πριν περάσετε την πόρτα που θα ανοίξει σύντομα, το τελετουργικό λέει ότι πρέπει να έχετε λίγο χρόνο για να κάνετε την τελετή και να εντοπίσετε το Διαυγές Χρώμα. Καθίστε κάπου ήσυχα, αναπνεύστε για να καθαρίσετε το πεδίο σας κι επικεντρώστε την ενέργειά σας. Αν θέλετε, ζητήστε από τους οδηγούς σας, τους αγγέλους ή τον ανώτερο εαυτό σας βοήθεια για να τακτοποιήσετε τις εικόνες που θα δείτε. Τοποθετήστε τον εαυτό σας σ’ ένα θέατρο την ώρα που ξεκινάει η παράσταση μπροστά σας. Πριν ξεκινήσει η παράσταση, συνειδητά παραμερίστε την ικανότητα κρίσης σας κι επιτρέψτε στο εαυτό σας να χαρεί την παράσταση. Ξεκινήστε παρακολουθώντας τις εικόνες που θα ακολουθήσουν περιγράφοντας τυχαία γεγονότα στη ζωή σας. Καθώς περνούν, εξετάστε τις για να δείτε αν μπορείτε να προσδιορίσετε κάποιο κίνητρο που τις διέπει. Αρχίζοντας να ξεχωρίζετε κίνητρα, θα αρχίσετε να βλέπετε το Διαυγές Χρώμα. Αυτά τα κίνητρα, δεν είναι ούτε σωστά ούτε λάθος, απλώς είναι.

Καθώς νιώθετε πιο άνετα με τη διαδικασία, σας ζητάμε θαρραλέα να ονοματίσετε κάθε ένα κίνητρο προσωρινά, ακόμα κι αν τα ονόματα σας απωθούν στην αρχή. Συνεχίστε να επιτρέπετε περισσότερα τέτοια οράματα να εισέρχονται στο μυαλό σας και ονοματίστε το κίνητρο του καθενός. Όταν προσδιορίσετε το Διαυγές Χρώμα βλέποντας το μέσα από το βασικό κίνητρο, μπορείτε να αρχίσετε να προσδιορίζετε αυτά τα κίνητρα μέσα στο δράμα που παίζετε στο Παιχνίδι. Τώρα παρακολουθήστε τη σειρά των εικόνων που στιγμάτισαν ή άλλαξαν τη ζωή σας περισσότερο. Κοιτάξτε ξανά καθώς σας αποκαλύπτεται το βασικό κίνητρο. Εδώ μπορεί να δείτε ότι εξετάζοντας το δικό σας βασικό κίνητρο, θα βλέπετε πιο καθαρά τα κίνητρα των άλλων συμμετεχόντων στα δράματα αυτά. Είναι σημαντικό να απελευθερώσετε τελείως την κρίση σας γι’ αυτή την άσκηση, επειδή η κρίση από μόνη της ανήκει στην πολικότητα. Προσδιορίζοντας τα βασικά σας κίνητρα μπορείτε να καταλάβετε τις πραγματικές σας ανάγκες ως πνεύματα μεταμφιεσμένα σε ανθρώπινα σώματα. Αλλά τα πνεύματα έχουν ανάγκες και επιθυμίες στην ανθρώπινη μορφή τους. Δεν υπάρχουν λανθασμένες ή εγωιστικές ανάγκες, επειδή όλες οι ανάγκες είναι αληθινές. Η πρόκληση έρχεται όταν κάποιος κρύβει αυτές τις βασικές ανάγκες από τον εαυτό του, εξαιτίας ενός πιστεύω ή μιας κρίσης που κουβαλάει. Κοιτάξτε θαρραλέα τα βασικά κίνητρα που διαμόρφωσαν τη ζωή σας μέχρι τώρα και θα αρχίσετε να βλέπετε το Διαυγές Χρώμα.

Βήμα 2ο – Προχωρώντας στο Πνεύμα

Μόλις έχετε ονοματίσει αρκετά βασικά κίνητρα, σας ζητάμε να τα κοιτάξετε από διαφορετικό φως. Σας ζητάμε να βγείτε από το φυσικό σας σώμα και να εξετάσετε το καθένα ξεχωριστά ως πνεύματα που είστε. Βρείτε τρόπους να ονοματίσετε ξανά αυτά τα κίνητρα για να αντανακλούν τις βασικές ανάγκες ενός πνεύματος σε ανθρώπινη μορφή. Αυτό που στην αρχή ήταν ζήλια, μπορεί να ονοματιστεί ανάγκη για αγάπη. Η εμπειρία της αγάπης είναι η μεγαλύτερη ελπίδα όλων των ψυχών που εισέρχονται στο Παιχνίδι. Αυτό που αρχικά ήταν ανάγκη να θρέψετε το εγώ σας, μπορεί να γίνει ανάγκη για βασική αναγνώριση. Τα πνεύματα εισέρχονται στο παιχνίδι για την εμπειρία και αυτό είναι αδύνατο να γίνει αν είναι “αόρατα” και δεν τύχουν αναγνώρισης. Αυτό που αρχικά ήταν η θέληση για περισσότερα ή έλλειψη αρκετών, μπορεί να γίνει απλά ο φόβος του θανάτου. Όλες οι ψυχές εισέρχονται στο Παιχνίδι με έμφυτο τον φόβο του θανάτου. Από την οπτική του πνεύματος μοιάζει περισσότερο με τον φόβο του θανάτου πριν ολοκληρώσει το πρωταρχικό μάθημα ζωής. Όσοι δεν φοβούνται πια τον θάνατο, τον έχουν ξεπεράσει σε αυτή την ζωή. Αυτό που ήταν τεμπελιά ή νωθρότητα, μπορεί να γίνει ανάγκη για φροντίδα. Όλα τα πνεύματα σε ανθρώπινη μορφή πρέπει να μάθουν να φροντίζουν τον εαυτό τους πριν δεχτούν τη φροντίδα των άλλων. Αυτό που ήταν συναγωνισμός ή ανάγκη να φτάσετε στην κορυφή, μπορεί να γίνει ανάγκη να βιώσετε τη δημιουργία. Είσαστε κομμάτι του Θεού με τις ίδιες ικανότητες δημιουργίας. Αυτές οι ικανότητες πρέπει να χρησιμοποιηθούν, αλλιώς θα στρέψετε αυτή την ενέργεια προς τα μέσα. Αυτό δημιουργεί το άχρηστο ανθρώπινο συναίσθημα της ενοχής. Αν και σας λέμε ότι η ενοχή σας έχει εξυπηρετήσει πολύ καλά στις χαμηλότερες δονήσεις από τις οποίες εξελίσσεστε, στις υψηλότερες δονήσεις του Νέου Πλανήτη Γη, είναι το πιο άχρηστο πράγμα που μπορείτε να κουβαλάτε. Εμείς αντίθετα θα σας προσφέρουμε τη δράση. Αν μπορείτε να κάνετε κάτι για μια κατάσταση, καν’ τε το. Αλλιώς, απελευθερώστε την ενοχή επειδή θα χρωματίσει το Διαυγές σας Χρώμα περισσότερο απ’ όσο φαντάζεστε. Συνέχεια βρίσκεστε αντιμέτωποι με τη λέξη που αρχίζει από “Θ”. Σας ζητάμε να κοιτάξετε ψηλά και να γελάσετε. Απολαύστε τη χαρά του ποιοι είστε, επειδή αυτή είναι η πραγματική οπτική των αγγέλων. Το πολύ γέλιο είναι αυτό που θέτει την ενέργεια στις σωστές βάσεις άμεσα. Κι αν ποτέ δυσκολεύεστε να δείτε το Διαυγές Χρώμα, ή αν νιώθετε τυλιγμένοι σ’ ένα δράμα και δεν μπορείτε να το δείτε, σταματήστε και γελάστε με την κατάστασή σας. Αυτή η απλή κίνηση θα φέρει το Διαυγές Χρώμα αμέσως, επειδή η διαύγεια μπορεί να έρθει μόνο όταν η ενέργεια είναι ευθυγραμμισμένη. Μόλις αρχίσετε να δουλεύετε έτσι, να το προσφέρετε σε άλλους γιατί έτσι λειτουργούν οι Ανθρώπινοι Άγγελοι. Απλωθείτε, δεν είσαστε μόνοι στην ανθρώπινη εμπειρία σας. Αυτός είναι και ο λόγος που όσοι μας ακούτε, ακούτε και το ουράνιο γέλιο.

Βήμα 3ο – Ρυθμίστε το Διαυγές Χρώμα

Καταλάβετε ότι καθώς παίζετε το παιχνίδι, μπορείτε να αλλάξετε ή να ρυθμίσετε το Διαυγές σας Χρώμα. Ακόμα και σαν ενωμένη ανθρωπότητα, το πρωταρχικό σας κίνητρο είναι να αλλάξετε τη συλλογική δόνηση. Το πρωταρχικό κίνητρο όλης της ανθρωπότητας μέχρι τώρα ήταν το ένστικτο της επιβίωσης. Στα κατώτερα επίπεδα από τα οποία προέρχεστε, όλες οι ενέργειες, όλα τα δράματα ξεκινούσαν από το ένστικτο της επιβίωσης. Καθώς συνεχίζετε να εξελίσσεστε, παύει να είναι αυτό το πρωταρχικό σας κίνητρο. Δεν φοβάστε να πεθάνετε. Δεν είναι θαυμάσιο; Όταν η συλλογική πεποίθηση ήταν πως έχετε μόνο το τώρα, νιώθατε να είστε κάτω από πίεση να χρησιμοποιήσετε την κάθε στιγμή και ο χρόνος ήταν πολυτέλεια. Κι όμως λόγω αυτής της εξέλιξης, το Διαυγές σας Χρώμα – και συνεπώς η ουσία του ποιοι είστε – έχει αλλάξει. Το κοσμικό νόημα είναι ότι αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε στο μεγαλύτερο βαθμό την κάθε στιγμή και τώρα έχετε τον χρόνο να υπάρχετε. Μόνο όταν μάθετε το Διαυγές Χρώμα, θα είστε ελεύθεροι να κάνετε τις μεγαλύτερες επιλογές κάθε δευτερόλεπτο. Το Διαυγές σας Χρώμα μπορεί να ρυθμιστεί να ταιριάζει με την υψηλότερη δόνησή σας καθώς εξελίσσεστε σε ανθρώπινη μορφή. Τώρα θα σας δείξουμε πώς να ενσωματώσετε αυτές τις ρυθμίσεις.

Τώρα σας ζητάμε να καθίσετε μια στιγμή και να κάνετε έναν εσωτερικό διάλογο με τον ανώτερο εαυτό σας. Δείτε τη σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό σας και ζητήστε από τον κατώτερο συνειδητό εαυτό σας να πάρει μέρος στη συζήτηση. Με τον ανώτερο και τον κατώτερο εαυτό παρόντες, εξετάστε κάθε ένα από τα ονόματα που μόλις ρυθμίσατε. Αν και οι δύο εαυτοί συμφωνούν, τότε δεχθείτε αυτά τα ονόματα ως το Διαυγές σας Χρώμα. Αν υπάρχει διαφωνία, επιστρέψτε στο θέατρο και δείτε τις εικόνες ξανά και δώστε διαφορετικά ονόματα στα βασικά σας κίνητρα. Μόλις βρεθούν τα ονόματα που περιγράφουν καθαρά τα κίνητρα στη ζωή σας, μπορείτε να προχωρήσετε βάζοντας μια βάση κατανόησης για το Διαυγές Χρώμα. Τώρα που έχετε προσδιορίσει – χωρίς να κρίνετε –  τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας ως πνεύματα σε ανθρώπινη μορφή, θα δείτε ότι το συναίσθημα του να νιώθετε ότι έχετε κολλήσει ή είσαστε περιορισμένοι θα διαλυθούν και η κίνηση προς τα εμπρός θα επιταχυνθεί. Τότε θα είστε διαυγείς υποψήφιοι, έτοιμοι για νέα συμβόλαια. Σας ζητάμε να επικεντρωθείτε στο υψηλότερο κίνητρό σας. Χορέψτε με το πάθος σας, παίξτε με την ευτυχία σας. Ψάξτε αυτό που θα κάνει την καρδιά σας να σκιρτήσει περισσότερο. Χαρείτε τη διαδρομή και κατανοήστε τα πρωταρχικά σας κίνητρα, επειδή κάποιοι θα υποκινηθείτε από την ανάγκη για επιτεύγματα, κάποιοι από μια υψηλότερη δόνηση. Κάποιοι άλλοι από την ενσωμάτωση κάποιας ανώτερης αλήθειας προς μια ανώτερη πραγματικότητα. Όλα υπάρχουν για να διαλέξετε γιατί εσείς είσαστε οι δημιουργοί. Να διαλέξετε καλά αγαπημένοι μας και αν κάποια στιγμή νιώσετε άσχημα με την επιλογή σας, να έχετε το θάρρος να διαλέξετε ξανά.

Τιμάμε όλες σας τις επιλογές πάντοτε. Είναι δικαίωμά σας. Μέχρι πρόσφατα, παίζατε το Παιχνίδι στον μοναδικό Πλανήτη Ελεύθερης Επιλογής. Δεν είσαστε προκαθορισμένοι. Για να δει ο Θεός τον Θεό, πήρατε δραστικά μέτρα. Και τώρα βαδίζετε προς το επόμενο επίπεδο καθώς τα Παιδιά της Νέας Γης εισέρχονται και παίρνουν τη θέση τους. Εξελιχθήκατε ως πνεύματα μέσα από αιώνες ζωών. Η πρόθεσή σας ήταν να εξελιχθείτε ως πνευματικά όντα για να μπορέσετε να βιώσετε το Παιχνίδι σε ανθρώπινη μορφή, να μπορέσετε να αγγίξετε ένα άλλο χέρι επίσης σε ανθρώπινη μορφή. Αυτή είναι η μεγαλύτερη εξέλιξη του πνεύματος. Κι όμως δεν καταλαβαίνετε τη μαγεία. Κάθε φορά που αγγίζετε μια άλλη ψυχή σε φυσική μορφή, σας επικροτούμε.

Κρατώντας την Ενέργειά Σας

Σας παρακαλούμε μην μας παραδίνετε την ενέργειά σας, ρωτώντας μας προς τα πού να στραφείτε. Μην περιμένετε από εμάς απαντήσεις, δεν είμαστε εδώ γι’ αυτό. Το δεύτερο κύμα ενδυνάμωσης σημαίνει να μην ακολουθείτε τον αρχηγό, αλλά τον εαυτό σας. Δεν είναι εύκολη η μετάβαση, επειδή δεν έχετε μάθει να εμπιστεύεστε την καρδιά σας. Κοιτάτε εμάς και εύχεστε να κάνετε την καλύτερη επιλογή. Λέτε: “Δείξτε μου ποιον δρόμο να πάρω σ’ αυτό το σταυροδρόμι για να πετύχω τον σκοπό μου. Τότε θα βρω το πάθος μου και θα είμαι ευτυχισμένος. Τότε θα είμαι περισσότερο χρήσιμος στο Σύμπαν”. Κι εμείς σας λέμε αγαπημένοι μας, αν κάνετε αυτή την ερώτηση, έχετε χάσει τη διασταύρωση, επειδή ο δρόμος δεν είναι προορισμός αλλά ταξίδι. Αν θέλετε να δείτε το Διαυγές Χρώμα, πρέπει να είσαστε εδώ τώρα. Δεν είναι αυτός ο προορισμός. Είναι η διασκέδαση του Παιχνιδιού και η χαρά της διαδρομής. Η δουλειά μας ως άγγελοι είναι να αντανακλούμε την μεγαλοπρέπειά σας και να σας βοηθάμε να εν-θυμηθείτε ποιοι πραγματικά είστε. Είμαστε εδώ μόνο για να σας βοηθήσουμε να δείτε τον εαυτό σας από την οπτική της Εστίας και τότε θα βρείτε τις απαντήσεις μέσα σας. Καθώς ο καθένας σας αναλαμβάνει τη δύναμή του, προχωράτε το Παιχνίδι πιο κοντά στην Εστία και την επαν-ένωση.

Δεν έχετε ιδέα ποιοι είστε. Δεν έχετε ιδέα τι έχετε καταφέρει. Δεν έχετε ιδέα ότι είσαστε οι γιοι και οι κόρες του Βασιλιά. Είσαστε οι παντοτινοί κληρονόμοι του θρόνου. Αγαπημένοι μας, είσαστε οι εκλεκτοί. Δεν μπορείτε να μείνετε μόνοι, ακόμα κι αν το θελήσετε. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι προσπαθείτε να βρείτε τρόπο να ευχαριστηθείτε την κάθε μέρα, ακόμα κι αν ξέρετε πως πρέπει να πάτε για δουλειά και να χαμηλώσετε τη δόνησή σας για μια ακόμη μέρα. Σας προκαλούμε να βρείτε ένα λεπτό αυτής της δουλειάς που να το αγαπήσετε. Καν’ τε το και θα δείτε το Διαυγές Χρώμα.

Με τη βοήθειά σας δημιουργήσαμε ένα ιερό μέρος σήμερα. Σας λέμε ότι ολόκληρη τη μέρα είσαστε μέσα στην ενέργεια της Εστίας. Όλη τη μέρα σήμερα δεν γεράσατε. Σήμερα ανανεώσατε την ενέργειά σας. Επιλέξατε να καθίσετε στο πρώτο θρανίο. Επιλέξατε να βρίσκεστε εδώ  – να γίνετε οι Φάροι Φωτός γι’ αυτούς που θα ακολουθήσουν καθώς η ανθρωπότητα εξελίσσεται. Μας τιμάτε με την παρουσία σας. Είναι τιμή μας που σας βοηθάμε να δείτε το Διαυγές Χρώμα. Τις στιγμές που φοβάστε, που δεν μπορείτε να βρείτε το δρόμο σας, σ’ αυτές τις στιγμές που κοιτάτε τον καθρέφτη και δεν βλέπετε την αντανάκλασή σας, αφήστε την πνευματική σας οικογένεια να σας αντανακλά. Να ξέρετε ότι δεν είσαστε μόνοι. Καθώς προχωράτε στο επόμενο στάδιο της εξέλιξης που βρίσκεται μπροστά σας, εν-θυμηθείτε το Διαυγές Χρώμα. Είναι το πιο όμορφο χρώμα απ ‘όλα.

Με τη μεγαλύτερη αγάπη σας ζητάμε να φέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό. Να φροντίζεστε μεταξύ σας. Βρείτε τρόπους να κάνετε χώρο για τους ενδυναμωμένους ανθρώπους και να παίζετε καλά μαζί.

Espavo!

 

μετάφραση:  Νίκος Πνευματικός

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!