Οκτώβριος 2008

Δύναμη στους ανθρώπους
Επανα-καλωδίωση της παγκόσμιας οικονομίας

 

Από τον Steve:

Γνώριζα εδώ και μια βδομάδα ότι αυτό το μήνυμα ερχόταν. Πραγματικά αντιστάθηκα καθώς νιώθω αποστροφή να μεταφέρω ένα αρνητικό μήνυμα σαν αυτό που πρόκειται να διαβάσετε. Έχω μια προδιάθεση να διώχνω τον φόβο σε οποιαδήποτε κατάσταση της ζωής μου. Προσωπικά πιστεύω ότι εμείς ως άνθρωποι έχουμε παίξει την «κάρτα του Φόβου» πάρα πολλές φορές. Ο Φόβος είναι καλός συνεργάτης. Κάνε τους ανθρώπους να φοβηθούν και θα κάνουν τα πάντα. Αυτό γίνεται εμφανές όταν δεν μπορείς να θυμηθείς έναν κωδικό πρόσβασης στο δικό σου πρόγραμμα του κωδικού πρόσβασης. Προτιμώ να σκέφτομαι ότι μας έπιασαν σ’ αυτό το σημείο, αλλά η ανθρωπότητα με εξέπληξε και πριν, όταν η πλειονότητα στα Ηνωμένα Έθνη αγοράζουν μέσα στον φόβο και εκλέξανε ξανά έναν πρόεδρο που προάγει αυτόν τον φόβο.

Συγνώμη, αλλά δεν αναφέρομαι σε πολιτικό επίπεδο εδώ και το Γκρουπ δεν μας λέει ποιους πρέπει να ψηφίσουμε. Μου έδωσαν όμως μερικά μεγάλα παραδείγματα πώς να ψηφίζουμε και τί να ψάξουμε μέσα στη καρδιά μας. Μας έδωσαν μια θλιβερή πληροφορία ότι σχεδόν το 97% των ηγετών μας σε αυτόν τον πλανήτη έχουν εκλεχτεί από φόβο. Επίσης μας έδωσαν μια πρόβλεψη ότι η οικονομία στα Ηνωμένα Έθνη θα πέσει. (Αυτό το μήνυμα μας παρουσιάστηκε ζωντανά στο Virtual Light Broadcast στις 27 Σεπτεμβρίου 2008 πριν την απότομη πτώση της παγκόσμιας αγοράς). Είναι μια πτώση που θα τη νιώσει ολόκληρος ο κόσμος. Έκαναν λόγο 6 με 8 χρόνια και την παρομοίωσαν ακόμη με τη Πτώση της Ρώμης. Είπαν ότι χρειάζεται ο αέρας να βγει εντελώς έξω από το μπαλόνι και μετά να μπορεί να χτιστεί ένα σταθερό έδαφος.

Σκέφτηκαν με χιούμορ ότι ο πρόεδρος θα γράψει απλά μια επιταγή και θα λύσει το πρόβλημα. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους σχετικά με αυτό το μήνυμα βασισμένο στον φόβο, μας υπενθύμισαν άμεσα ότι μπορούμε ν’ αλλάξουμε αυτή τη πορεία οποιαδήποτε στιγμή και μας έδωσαν κάποιους τρόπους για να το πετύχουμε αυτό.

Το Γκρουπ ανέφερε έναν από τους κεντρικούς σκοπούς τους. Η Συμπαντική Ενέργεια έχει τη προδιάθεση να τραβάει και να ενώνει πράγματα. Είπαν ότι οι πράξεις που πάνε αντίθετα προς αυτή την ενέργεια και διαχωρίζονται θα βρουν περισσότερη αντίσταση όταν οι εναρμονισμένες πράξεις με αρχές ενότητας θα υποστηρίζονται. Η ώρα του διαχωρισμού έφτασε. Μιλήσανε σχετικά με δράσεις οργανώσεων, επιχειρήσεων και κυβερνήσεων. Δράσεις που αντανακλάνε την ενοποιημένη αρχή σε επιχειρήσεις, κυβερνήσεις που θα προσδιορίσουν όλες αυτές τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και κυβερνήσεις που θα υιοθετήσουν μια υψηλότερη δόνηση στον νέο πλανήτη γη. Με απλά λόγια μας προτείνουνε να εκλέγουμε ανθρώπους που θα σταματήσουν να διαχωρίζουν και να αντιστέκονται στην ροή της ενέργειας.

Το Γκρουπ επίσης μας έδωσε ένα νέο τρόπο για να εκλέγουμε τους επίσημους. Είπαν ότι θα μπορούσε να είναι όπως οι ημέρες της Λεμούριας όπου δεν είχαμε νόμους αλλά έθιμα. Αυτοί οι αρχηγοί εκλέγονταν για να υπηρετούν τους ανθρώπους και να φροντίζουν τις κατασκευές, ν’ απομακρύνουν τα σκουπίδια, να διορθώνουν τους δρόμους κτλ. Η αλήθεια είναι για ν’ αλλάξουμε την κατεύθυνση της οικονομίας που ηγείται αυτή τη στιγμή, είναι απαραίτητο για εμάς να πάρουμε πίσω την δική μας δύναμη παρά να τη δίνουμε σε ηγέτη που θέλει να μας προστατέψει από τους δικούς μας φόβους. Με αυτή τη δύναμη, έρχεται ένα επιπλέον επίπεδο ευθύνης που λίγοι έχουν επιλέξει ν’ αναλάβουν. Ούτως ή άλλως, είναι ευκολότερο να δίνεις τη δύναμή σου σε ηγέτες που παίρνουν την ευθύνη και για τους εαυτούς τους επίσης. Ακόμη, αυτοί που θα πάρουν τη δική τους δύναμη θ’ ανοίξουν πολλές πόρτες για τους άλλους καθώς αυτός είναι ο τρόπος της ενδυνάμωσης του ανθρώπου που θα μας οδηγήσει στην Ε εποχή. (σημ: μτφ: Εποχή της Ενδυνάμωσης).

Βαθιά μέσα στη καρδιά μου γνωρίζω ότι αυτό το μήνυμα της ελπίδας θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά μηνύματα από το Γκρουπ μέσα στον 21ο αιώνα.

Να έχετε έναν υπέροχο μήνα
Μεγάλες αγκαλιές κι απαλά σκουντήματα, Steve

 

Χαιρετισμούς από την Εστία
Η Νέα Γη

Έχετε ταξιδέψει τόσο μεγάλη απόσταση μέσα από τόσες ενσαρκώσεις ως ψυχές και παίξατε αναρίθμητα παιχνίδια σε όλο το σύμπαν. Μερικοί από εσάς νομίζετε ότι είσαστε παλιές ψυχές αλλά στη πραγματικότητα έχετε όλοι σας την ίδια ακριβώς ηλικία. Η πραγματικότητα είναι ότι πολλοί από εσάς είσαστε νέοι στην Γη. Μερικοί από εσάς έχετε έρθει πολλές φορές πριν αλλά οι υπόλοιποι έχετε ξεκινήσει τον Ανθρώπινο κύκλο πρόσφατα για να βρισκόσαστε εδώ στη στιγμή της μεγάλης ανύψωσης. Θα θέλαμε να μιλήσουμε γι’ αυτή την ανύψωση σήμερα. Υπάρχει μιαν εξέλιξη σε διαδικασία όπου όλοι σας αφυπνίζεστε. Όλη η ανθρωπότητα ανυψώνει τη δόνηση σε τέτοια καταπληκτική κλίμακα που ποτέ δεν την είχαμε ονειρευτεί κατά της δημιουργίας του ανθρώπινου είδους. Αλλάζετε το παιχνίδι κάθε δευτερόλεπτο κάθε μέρα. Δεν υπάρχει κανένα μεγάλο πλάνο όταν δημιουργείτε το μονοπάτι σας κάθε φορά που το πόδι σας χτυπάει στο έδαφος. Αυτό το κάνει συναρπαστικό και φοβερό για όλους εσάς. Έχετε επίσης επιλέξει να προχωρήσετε σε άλλο επίπεδο και να ξεκινήσετε ξανά.

Οδεύετε προς την επανεκκίνηση της ενέργειας και να δημιουργήσετε την νέα Γη εδώ στο διάστημα. Αυτό είναι που αποκαλούμε δημιουργείτε τον Ουρανό στη Γη. Καθώς δημιουργείτε τον Ουρανό στη Γη πρέπει να καταλάβετε ότι κάποιες συμπεριφορές στον Ουρανό είναι λίγο καλύτερες καθώς οι άνθρωποι δε μπορούν να ξεχωρίσουν πλήρως ποιο είναι το πραγματικό και ποιο όχι. Οι άνθρωποι έχουν πάντοτε πρόβλημα με τη πραγματικότητα. Συνέχεια σκέφτεστε ότι η πραγματικότητα είναι αληθινή αλλά δεν είναι. Η αλήθεια σε αυτό το θέμα είναι ότι με την κάθε σας σκέψη και ανάσα, δημιουργείτε μια νέα, φρέσκια δημιουργία που έρχεται από την ύπαρξή σας και φέρει το φως και την ενέργεια της Εστίας.

Η πτώση της Ρώμης μέσα σε έξι με οκτώ χρόνια

Ένα μεγάλο μέρος της εξέλιξής σας σ’ αυτόν τον πλανήτη έχει βασιστεί στον διαχωρισμό και γι’ αυτό επιθυμούμε να μιλήσουμε σήμερα. Υπάρχουν μεγάλες αλλαγές που έρχονται στον πλανήτη Γη και αυτό που βλέπετε είναι απλώς η αρχή. Αυτές οι αλλαγές ξεκίνησαν με τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά δε θα περιοριστούν μέσα σ’ αυτές. Θα δείτε τον αέρα να φεύγει από το τεράστιο μπαλόνι. Το έχουμε αναφέρει ξανά αυτό, απλώς για υπενθύμιση. Η πτώση της Ρώμης βρίσκεται μπροστά ξανά. Σας λέμε ότι αυτό θα τελειώσει μέσα στα επόμενα έξι με οκτώ χρόνια, έρχεται μια οικονομική πτώση στη παγκόσμια οικονομία. Αυτό δεν έχει να κάνει με το πού βρίσκεστε αν και η πτώση ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η οικονομία, όπως και οι καρδιές σας, είναι συνυφασμένες. Δεν είναι δυνατόν να έχετε μια δυσκολία σε μια περιοχή χωρίς να υπάρχει μια σχετική δυσκολία στον υπόλοιπο κόσμο, γι’ αυτό και δε θα περιορίσουμε το μήνυμα σε μία μόνο χώρα ή πρόσωπο. Αυτή είναι η βάση του προβλήματος: όλες οι ιδέες σας σχετικά με τη δημιουργία χωρών ακόμη και κοινοτήτων βασίζονται στη διαχώριση. Ζώντας στο πεδίο της διττότητας σας δίνεται η ψευδαίσθηση του διαχωρισμού. Η σκέψη σας είναι πως αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της κληρονομιάς σας και για να σιγουρευτείτε ότι αυτή η μετριοπάθεια ποτέ δε θα ξεπερνιόνταν, θέσατε όρια. Αυτό έγινε ξανά και ξανά μέσα στην ιστορία. Ακόμη σας λέμε ότι πολλές από τις δυσκολίες που τώρα ζείτε οφείλονται σε αυτό τον διαχωρισμό. Έχουμε ήδη μιλήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη χώρα ως παράδειγμα. Ας πάμε πίσω σε αυτό το μεγάλο έθνος και θα σας πούμε γιατί έγινε μεγάλο.

Τί έκανε την Αμερική σπουδαία

Σκεφτείτε τις λέξεις του ποιήματος της Emma Lazarus που περιέγραψε το άγαλμα της Ελευθερίας… «Δώσε μου την κούρασή σου, τη φτώχια σου, την λαχτάρα σου να νιώσεις ελεύθερος… Σηκώνω τη λάμπα δίπλα σε μια ανοιχτή πόρτα». Έχουν καλωσορίσει οι Ηνωμένες Πολιτείες εκείνους που βρίσκονται σε ανάγκη σήμερα; Όχι, επειδή η κυβέρνησή της σταμάτησε την ροή, δημιούργησε διαχωρισμούς που δεν ήταν εκεί πριν. Ο διαχωρισμός που υποτίθεται προστατεύει, στην ουσία σας σκοτώνει. Δεν είναι αυτό μονάχα στις Ηνωμένες Πολιτείες αγαπητοί, αλλά σε όλον τον κόσμο. Σας έχουμε πει αυτό και πριν θέτοντας τους κανόνες της Συμπαντικής Ενέργειας. Έχουμε αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και οι συγκεντρωτικές οργανώσεις από καιρό σε καιρό έχουν ανθρώπους που δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να συγκρίνουν τις αυτές τις δράσεις σε σχέση με τη Συμπαντική Ενέργεια. Αν εναρμονίζεστε με τη Συμπαντική Ενέργεια συγχωνεύεστε, δεν ξεχωρίζεστε. Το σύμπαν αποστρέφεται τον διαχωρισμό και τώρα που η ανθρωπότητα προχωράει προς το επόμενο επίπεδο, η ανεκτικότητα σ’ αυτά τα επίπεδα έχει φύγει.

Bλέπετε την αρχή μιας πολύ δύσκολης διαδικασίας της επανατοποθέτησης της ενέργειας σε ένα ολόκληρο έθνος – στη πραγματικότητα σε όλον τον κόσμο. Θα επηρεάσει κάθε μία ψυχή που ζει στον πλανήτη. Τώρα που σας δώσαμε αυτά τ’ άσχημα νέα θα σας πούμε το υπόλοιπο της ιστορίας, γιατί δεν παίρνουμε αυτά τα πράγματα ελαφρά. Είχαμε πει στον Φύλακα σχετικά με αυτό πριν μία εβδομάδα ώστε να μπορούμε να τον πείσουμε να μεταφέρει αυτό το μήνυμα καθώς φέρει μεγάλη αντίσταση να μεταφέρει αρνητικά μηνύματα τέτοιας φύσης. Όπως και να’ χει, υποσχεθήκαμε ότι θα δείχναμε σ’ εσάς πώς ν’ αλλάξετε το σενάριο και να διεκδικήσετε τη δύναμη ως δημιουργοί. Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι δεν είσαστε αναγκασμένοι ν’ ακολουθήσετε αυτό το μονοπάτι. Δεν έχετε την επιλογή να δεχθείτε αυτή την αρνητικότητα που βρίσκεται μπροστά σας, επειδή ο κάθε ένας από εσάς έχει επιλογή.

Γράφοντας επιταγές που δεν μπορούν να εξαργυρωθούν

Πολλοί από εσάς περιμένετε από τους αρχηγούς να κάνουν κάτι για να διορθώσουν την τρέχουσα οικονομική κατάσταση. Όμως, οι αρχηγοί απλώς σας γράφουν μια επιταγή που δεν μπορεί να εξαργυρωθεί. Είναι απολύτως παράλογο να περιμένετε να λυθεί το πρόβλημα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε. Σας ζητάμε να μη δίνετε τη δύναμή σας στους ηγέτες σας καθόλου. Οι αρχηγοί των χωρών σας, ακόμη και των οργανώσεων, είναι προορισμένοι να κάνουν πιο σημαντικά πράγματα από αυτά που σκοπεύουν ν’ ασχοληθούν. Οι αρχηγοί δεν είναι προορισμένοι να κάνουν μια χώρα μεγάλη, επειδή μόνο οι κάτοικοί της μπορούν να κάνουν αυτό. Οι αρχηγοί είναι προορισμένοι με τα σημαντικά πράγματα όπως να συλλέξουν τα σκουπίδια, να κάνουν τους δρόμους ασφαλής και να συναλλάσσονται με άλλες χώρες. Αυτό είναι το οποίο οι αρχηγοί έχουν ως προορισμό αλλά μέχρι στιγμή τους έχει επιτραπεί να κάνουν και πολλά παραπάνω. Ασυνείδητα τους έχετε δώσει τη δική σας δύναμη. Οι αρχηγοί την πήραν με χαρά και είπαν «σας ευχαριστούμε». Α, αλλά τώρα έχετε επιλογή μπροστά σας, δεν έχετε; Όχι μόνο έχετε επιλογή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά έχετε επιλογή σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιτρέψτε μας να σας δώσουμε μια πρόταση στο τί θα πρέπει ν’ αναζητήσετε. Όχι, δε θα σας πούμε ποιον θα πρέπει να ψηφίσετε, αν και πολλοί έχετε βγάλει έξω τον στυλό σας και το βρίσκουμε ξεκαρδιστικό!

Φόβος εναντίον Αγάπης

Ας σας μιλήσουμε σχετικά με τη διαδικασία της απόφασης. Πρώτα, καταλάβετε ότι το 97% των αρχηγών σ’ αυτόν τον πλανήτη τα τελευταία 200 χρόνια έχουν εκλεγεί από φόβο. Δε βαρεθήκατε να είσαστε φοβισμένοι; Το ελπίζουμε. Έχετε παίξει το παιχνίδι του φόβου ξανά και ξανά. Ναι, είναι ένα δράμα και η ανθρωπότητα αγαπάει το δράμα τόσο που επιλέγετε να επιστρέψετε και να παίξετε το παιχνίδι ξανά και ξανά. Έχετε εκλέξει τους επίσημους αντιπροσώπους σας με βάση το φόβο και αυτή είναι η πρόκληση. Αν αντί αυτού επιλέγατε τους αρχηγούς σας με βάση την ελπίδα, την αγάπη και την ισορροπία μέσω της ενέργειάς σας και όχι επειδή προσπαθούν να σας πείσουν με υποσχέσεις και να τις συγκρίνετε για να διαλέξετε, τότε δε θα δρούσατε με φόβο. Σας λέμε, αγαπητοί, ήρθε η ώρα για την ανθρωπότητα να πάρει πίσω τη δύναμή της. Δεν είναι επανάσταση και δεν χρειάζεται να γίνει με τον αρνητικό τρόπο. Αντίθετα, είναι μια σιωπηλή, έντονη απόφαση να κρατήσει ο κάθε ένας τη δύναμή του. Όμως, ακόμη αισθάνεστε την πολικότητα και ζείτε στον πεδίο της διττότητας. Βλέπετε τα πράγματα ως πάνω/κάτω, σωστό/λάθος, καλό/κακό ή αγάπη/φόβος – όλα τ’ αντίθετα. Αυτό τώρα αλλάζει. Γίνεται το πεδίο της Τριαδικότητας, όπου εκεί γνωρίζετε πως υπάρχει νέα ισορροπία από τον ανώτερο εαυτό οπότε δε θα βλέπετε άλλο το φως και το σκοτάδι ξεχωριστά. Μοιάζει μ’ ένα τρίγωνο το οποίο τελικά φαίνεται ως κύκλος. Οι διαφορές μπορούν να φαίνονται ως μέρος της άλλης και με τη νέα οπτική του ανώτερου εαυτού μπορείτε να δείτε τη μεγαλύτερη εικόνα. Η μεγαλύτερη εικόνα εμπεριέχει δύναμη… προσωπική δύναμη. Από την αρχή αυτών των μηνυμάτων σας έχουμε πει ότι η ισορροπίας της δύναμης είναι η υπευθυνότητα. Αν επιθυμείτε να πάρετε τη δύναμή σας σε αυτό το σημείο, βρείτε έναν τρόπο ν’ αυξήσετε την υπευθυνότητά σας.

Δύναμη στους ανθρώπους!

Σας ζητάμε να μη δίνετε τη δύναμή σας στους ηγέτες σας ποτέ ξανά. Κρατάτε αυτή την δύναμη μέσα στην καρδιά σας. Είσαστε υπεύθυνοι για τη δική σας σωστή ύπαρξη, για την ευτυχία σας, για να βρείτε χαρά στον πλανήτη επειδή αυτό ήρθατε να κάνετε. Γι’ αυτό πήρατε φυσική μορφή, γι’ αυτό έγινε κι αυτό το παιχνίδι. Περνάει μέσα από μια επανεκκίνηση αλλά αυτό δε χρειάζεται να γίνεται τόσο δύσκολο όπως φαίνεται. Η επανεκκίνηση μπορεί να γίνει σύντομα, απλά κι εύκολα. Επιτρέψτε μας να σας δώσουμε κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα ώστε να δείτε πώς φαίνεται αυτό από τη δική μας προοπτική. Σας δώσαμε ένα αρνητικό μήνυμα όπου ο Φύλακας προτιμούσε να μη σας το δώσει. Φοβόταν ότι μόλις ακούσατε αυτό το μήνυμα θα πηγαίνατε σπίτια σας, θ’ αποταμιεύατε τα χρήματά σας και θα σταματούσατε να ξοδεύατε. Θα τραβάγατε τα πράγματα για να προστατέψετε τους εαυτούς σας. Σας λέμε, αγαπημένοι μας, ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε μια δουλειά. Είναι η ώρα για να κάνετε μια επένδυση ή ν’ αγοράσετε κάτι που ονειρευόσασταν εδώ και πολύ καιρό. Είναι η ώρα για ν’ αναλάβετε την ευθύνη για τον εαυτό σας και της δικής σας ροής ενέργειας. Αν επιθυμείτε ν’ αυξήσετε την αφθονία σας, ξεκινήστε από τη μπροστινή πόρτα και όχι από την πίσω πόρτα. Μη περιμένετε την ενέργεια να έρθει μέσα. Φοβόσαστε ότι δε θα έχετε τίποτα. Αγαπητοί, πρόκειται να έχετε αυτή την εμπειρία αλλά δε χρειάζεται να το κάνετε. Δε σας το λέμε αυτό για να καθορίσουμε τον φόβο αλλά για να σας βοηθήσουμε να επανα-αφυπνίσετε τα δώρα της δημιουργίας. Ελπίζουμε να τα πάρετε και να δημιουργήσετε το μεγαλύτερο όνειρο που έχετε. Δε θα επιθυμούσαμε τίποτα περισσότερο αυτή τη στιγμή από το να έρθουμε σ’ αυτά τα δωμάτια τρεις μήνες μετά από τώρα και να σας πούμε… «Είδατε, κάνατε λάθος!» Αυτή είναι η ενέργεια και η δημιουργική δυνατότητα που έχετε. Βρείτε ελπίδα, βρείτε αγάπη.

Ενότητα εναντίον Διαχωρισμού

Κάντε τις επιλογές σας σχετικά με την ενότητα αντί του διαχωρισμού. Στην αρχή, όλο το παιχνίδι ξεκίνησε από αυτό που ξέρετε ως Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang). Υπάρχουν δύο επιστημονικές έρευνες στον πλανήτη τώρα που βρίσκονται σ’ εξέλιξη εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Στη πραγματικότητα, ένα από τα πειράματα έχει ήδη ξεσκεπάσει συμπαντικά μυστικά και οι επιστήμονες δεν είναι και πολύ σίγουροι τί ακριβώς σημαίνουν. Δε θα περάσει πολύς καιρός πριν ξεκινήσετε να καταλαβαίνετε περισσότερα σχετικά με αυτό που αποκαλείτε Μεγάλη Έκρηξη και πώς το παιχνίδι πήρε μορφή. Αν απλά σας δώσουμε τη βάση γι’ αυτό, θα καταλαβαίνατε ότι είσαστε στη διαδικασία αυτή τη στιγμή.

Από την πίεση της Μεγάλης Έκρηξης όλα εκτινάχθηκαν εξωτερικά. Αν και οι επιστήμονες ακόμη πιστεύουν ότι το σύμπαν εκτινάχτηκε, σας είπαμε πριν λίγο καιρό ότι διασταυρώθηκαν διαστάσεις και τώρα είναι στην ίδια κίνηση ξανά καθώς επιστρέφουν πίσω, πίσω ξανά μαζί. Η εκπνοή ξεκίνησε, αυτό που ήταν ξεχωριστό για να δημιουργήσει τη ψευδαίσθηση της πολικότητας στην Αρένα του Παιχνιδιού έρχεται πίσω ξανά. Αυτή είναι η φυσική ροή της ενέργειας του σύμπαντος. Αφορά την ενότητα και την αναζήτηση της κοινοτυπίας σε κάθε έναν από εσάς και την επιβεβαίωσή τους. Αυτή είναι η πρώτη εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αντί να επικεντρώνεστε στους τρόπους που ο κάθε ένας σας είναι διαφορετικός από τον άλλον, χώρα, συνήθειες ή θρησκεία, βρείτε τα κοινά στοιχεία που μοιράζεστε. Βρείτε την κοινοτυπία μεταξύ σας και αυτό θα σας βοηθήσει να το συνειδητοποιήσετε αυτό.

Η οικονομική επανα-καλωδίωση

Τη Συμπαντική Ενέργεια, μπορούμε να την εξηγήσουμε ως ένα σεντόνι που κρέμεται από μια κλωστή και όταν το πιέσετε με κάτι αιχμηρό, δημιουργεί ένα εξόγκωμα στην άλλη πλευρά. Αυτό είναι η αιτία και η επίδραση. Είναι πολύ απλό αλλά στη φυσική ροή του σύμπαντος όταν τραβήξετε το δάχτυλό σας πίσω, έρχεται στη φυσική του κατάσταση. Το σύμπαν τώρα μαζεύεται και όχι απλώνεται. Καθώς τοποθετείτε τους εαυτούς σας προσωπικά, συλλογικά, κατόπιν συνεργασίας και κυβερνητικά προς την ροή που τραβιέται πίσω μαζί και όχι με τον διαχωρισμό, θα μπορέσετε να κάνετε μιαν εύκολη ανύψωση. Όσο καιρό είσαστε διαχωρισμένοι, θα υπάρχουν προκλήσεις καθώς είσαστε τώρα στην αντίθετη πλευρά της Συμπαντικής Ενέργειας. Πέντε χρόνια πριν θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό χωρίς παρενέργειες αλλά τώρα, η κοινή δόνηση έχει φτάσει ένα επίπεδο που η ανεκτικότητα έχει φύγει. Δεν υπάρχει άλλος χώρος για εσάς για να εξαπλωθείτε πέρα από αυτές τις γραμμές. Ως αποτέλεσμα, βλέπετε την οικονομία να στην διαδικασία της επανεκκίνησης όπως είχε λεχθεί πριν από αρκετά χρόνια. Η επανεκκίνηση δε χρειάζεται να γίνει μεγάλο δράμα. Μπορεί να είναι μια δίκαιη εύκολη μετάβαση αν βρείτε την ελπίδα και την αγάπη στην καρδιά σας, αν βρείτε αυτό το κομμάτι της υπευθυνότητας για τη ζωή σας σε οποιαδήποτε μορφή μπορείτε. Ένα θαύμα βρίσκεται σε αναμονή να συμβεί, αγαπητοί, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε να συμβεί για εσάς επειδή δεν είναι το δικό μας παιχνίδι. Είναι το δικό σας.

Είμαστε εδώ για ν’ αντανακλάσουμε τις καρδιές σας, βρισκόμαστε εδώ για να σας δώσουμε μιαν άλλη προοπτική. Παρακαλούμε μη δώσετε σ’ εμάς τη δύναμή σας γιατί αυτό θα ήταν το ίδιο λάθος όπως όταν θα τη δίνατε στους πολιτικούς σας ηγέτες που σας έφεραν σε αυτή τη κατάσταση. Σας ζητάμε να κρατήσετε τη δική σας δύναμη ακόμη και να πάρετε αυτά που σας είπαμε και να τα περάσετε μέσα από τα δικά σας φίλτρα. Κρατήστε μόνο εκείνα τα κομμάτια που πραγματικά συνηχούν με τη καρδιά σας και απελευθερώστε τα υπόλοιπα γιατί απλούστατα δεν είναι για εσάς αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή. Τα κομμάτια που απελευθερώνετε δεν είναι σωστά ή λάθος, καλά ή κακά, απλά δεν είναι για εσάς αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή. Απελευθερώστε τα χωρίς να τα κρίνετε.

Όσο τοποθετείτε τους εαυτούς σας μέσα σε ενωτικές αρχές ακόμη και με τις κυβερνήσεις σας, τόσο πιο εύκολα θα μπορείτε να ολοκληρώσετε αυτή την οικονομική επανα-καλωδίωση. Θα σας δώσουμε ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα. Το αναφέραμε αυτό στα Ηνωμένα Έθνη στη Βιέννη όταν συνέβη. Ο οργανισμός των κυβερνήσεων που αποκαλείτε Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώνει αντί να διαχωρίζει. Είναι η ίδια ενέργεια που έκαναν τις Ηνωμένες Πολιτείες ένα μεγάλο έθνος και μια οικονομική υπερδύναμη που είναι. Σας λέμε αυτό απλά για να δείτε τις ενέργειες που απομόνωσαν τους εαυτούς τους και τις ενέργειες που αναμίχθηκαν μαζί. Βρείτε τον τρόπο αυτόν πρώτα στις καρδιές σας για τη ζωής σας κι έπειτα εκλέξτε εκείνους που πιστεύετε ότι θα κάνουν ακριβώς αυτό.

Το άλλο θέμα είναι ότι ακούτε εκείνα τα μηνύματα που βασίζονται στον φόβο – θ’ ακούτε πολλά από αυτά – καταλάβετε ότι ο φόβος και ο πόνος είναι μεγάλο κίνητρο στον πλανήτη Γη. Η ειρωνεία είναι ότι όταν επιστρέψετε στην Εστία, θα εν-θυμηθείτε ότι ο πόνος είναι μία όμορφη ανθρώπινη εμπειρία και θα λέτε «Εν-θυμάσαι όταν με χτύπησες τόσο πολύ; Είχε τόσο πολύ πλάκα». Κι ακόμη, δε χρειάζεται να περάσετε μέσα από αυτό που έρχεται. Δεν είναι απαραίτητο. Είσαστε οι δημιουργοί. Όταν κρατάτε μιαν αγνή σκέψη για επτά δευτερόλεπτα, εκδηλώνεται. Όταν κρατάτε μια συλλογή σκέψεων μαζί εκδηλώνεται με απεραντοσύνη γιατί δεν είναι 1,2,3,4… αυτό είναι μια εκθετική αύξηση, κι έτσι πηγαίνει 1,10,100,1.000. Κινείται και ενισχύεται με αυτή τη μορφή όταν κάνετε πράγματα συλλογικά. Πρόκειται να πάρετε αρκετές συλλογικές αποφάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Κάντε το για εκείνους που πιστεύετε ότι θα συγχωνευτούν πίσω μαζί αντί για τον διαχωρισμό και σας παρακαλούμε πάρτε τις αποφάσεις σας με βάση την αγάπη και την επίγνωση και όχι από φόβο. Κάντε το και κανένας δε θα έχει έλεγχο πάνω σας. Έπειτα θα δημιουργήσετε τη δική σας πραγματικότητα. Ο κάθε ένας από εσάς θα το κάνει, σύμφωνα με τις ευχές και τα όνειρά του. Αυτό θα κάνει όλον τον πλανήτη Γη ένα μεγάλο μέρος για να ζήσετε ξανά και θα φέρε τον Ουρανό στη Γη.

Μια ίση διαχείριση του πλούτου;

Πολλοί από εσάς πιστεύετε ότι η πτώση της αγοράς έγινε για ένα νέο οικονομικό σύστημα, για μια δίκαιη και ίση διαχείριση του πλούτου σε όλον τον κόσμο. Σας λέμε ότι αυτό δεν είναι δυνατό, αγαπητοί, επειδή ο πλούτος είναι μια επιλεγμένη συμπεριφορά. Ας εξηγήσουμε. Υπάρχει μία σκάλα που απλά θα την ονομάσουμε οικονομική σκάλα. Στην κορυφή έχετε τους πλούσιους ανθρώπους, κάτω τους φτωχούς. Πρόκειται για τα χρήματα, αγαπητοί, και αυτό δε χωράει σε κανένα άλλο μέρος. Πρέπει να καταλάβετε ότι η δική μας προοπτική για τα χρήματα, είναι απλώς μιαν αντανάκλαση της αντανάκλασης. Έχετε ξεγελαστεί ότι πρόκειται για ενέργεια αλλά δεν είναι. Είναι απλώς μιαν αντανάκλαση της ενέργειας. Τα χρήματα είναι ένα μέσο ανταλλαγής που χρησιμοποιείτε για ν’ ανταλλάξετε ενέργεια. Αποκαθιστούν τη συμμετρία δημιουργώντας κενά και σαπουνόφουσκες. Υπάρχουν μεγάλα μπαλόνια στα οικονομικά σας συστήματα. Λοιπόν, όλος ο αέρας βγαίνει προς τα έξω σ’ ένα από αυτά τα συστήματα τώρα. Γίνεται με μεγάλο κόστος αλλά αυτό δε χρειάζεται να συμβεί καθώς πρόκειται για μια προοπτική της προοπτικής της προοπτικής. Αυτή είναι η οικονομική δομή του πλανήτη Γη αυτή τη στιγμή. Αλλάξτε την ατομική σας προοπτική και θα ξεκινήσετε ν’ αλλάζετε τη συλλογική προοπτική. Αυτό μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα.

Βρίσκουμε ενδιαφέρον να παρακολουθούμε την τηλεόρασή σας. Μερικά από τα κανάλια σας δείχνουν μόνο τα οικονομικά νέα, επειδή παρακολουθούνε κάθε δευτερόλεπτο έναν δείκτη να πηγαίνει προς έναν δρόμο που όλοι μπορούν να πηδήξουν μέχρι εκεί. Είναι μια προοπτική της προοπτικής της προοπτικής. Βγάλτε τον εαυτό σας έξω από το παιχνίδι, πάρτε την ευθύνη για τον εαυτό σας και όλα θ’ αλλάξουν. Αυτό ήρθαμε να σας πούμε σήμερα. Ελπίζουμε να σας δώσουμε ελπίδα και όχι φόβο, καθώς αυτό δε χρειάζεται να είναι αρνητικό. Μπορείτε ν’ αλλάξετε τα πάντα μέσα σε μια μεγαλειώδη ανοικοδόμηση. Δε θα είναι ποτέ δυνατό να κάνετε τα πάντα ισάξια διανεμημένα στον πλανήτη σας, επειδή οι προσωπικές επιλογές σας θέλουν να βρεθείτε στη σκάλα. Σας λέμε ότι το ένα δεν είναι καλύτερο από το άλλο, υπάρχουν μαθήματα που θα πρέπει να μάθετε εκεί κάτω που δεν μπορείτε να μάθετε εδώ πάνω. Υπάρχουν υπευθυνότητες εδώ που ίσως να μη θελήσετε να πάρετε, έτσι το καλύτερο θα είναι να τοποθετήσετε τους εαυτούς σας εκεί κάτω. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, επειδή όλα αυτά είναι η ανθρώπινη εμπειρία που επιλέξατε να έχετε. Δε θα υπάρξουν οικονομικές βάσεις που θα μοιράζουν τα πάντα, γιατί τότε δε θα ήταν απαραίτητο να έχετε αυτές τις βάσεις. Αυτό θα συμβεί όταν θα απελευθερωθείτε απ’ όλ’ αυτά.

Ο πρότυπος ρόλος: Η «κυβέρνηση» της Λεμούριας

Τελικά θα επιστρέψετε στον τύπο της κυβέρνησης που είχατε στις μέρες της Λεμούριας, που στην πραγματικότητα ήταν ένα μοτίβο μη-κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια αυτών των μεγάλων ημερών, ήσασταν προοδευτικές ψυχές. Δεν είχατε νόμους αλλά έθιμα. Αν κάποιος προσωπικά αποφάσιζε να μην ακολουθήσει το έθιμο, αναλάμβανε πλήρως την ευθύνη γι’ αυτό που πρόκειται να συμβεί και ήταν ευγνώμον γι’ αυτό. Ήσασταν τόσο προοδευτικοί εκείνες τις ημέρες που δε χρειαζόσασταν δομή. Σε αυτό προσπαθείτε να επιστρέψετε και γι’ αυτό περνάτε μέσα από την επανεκκίνηση της ενέργειας αυτή τη στιγμή.

Οι επιχειρήσεις της Νέας Ενέργειας

Σας λέμε αγαπητοί, δεν είναι οι κυβερνήσεις που έχουν καταλάβει τον κόσμο. Είναι και οι επιχειρήσεις χωρίς να εξαιρούνται από τον φόβο. Δεν υπάρχει τίποτα να φοβάστε από μία επιχείρηση, μια επιχείρηση είναι μόνο μια συλλογή ανθρώπων. Είναι μια οικονομική βάση που έχει δημιουργηθεί για έναν μοναδικό σκοπό, να φέρει περισσότερα χρήματα. Θα σας δώσουμε μια πρόταση για το πώς θα μπορείτε ν’ αλλάξετε το πρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών και το πρόσωπο του πλανήτη μέσα από μια απλή κατάσταση. Κατά την παρούσα περίοδο, δώστε στις επιχειρήσεις του πλανήτη σας μεγαλύτερη δύναμη απ’ ότι κάνετε ατομικά. Η δουλεία έχει εξαλειφθεί στη Γη αλλά παρ’ όλ’ αυτά οι επιχειρήσεις παρέχουν την κυριότητα σε συγκεκριμένα επίπεδα ζωής. Το να είσαι μια επιχείρηση σ’ αυτόν τον πλανήτη θα πρέπει να είναι προνόμιο και όχι ένα δικαίωμα. Μία κυβέρνηση θα έπρεπε να θεωρήσει ότι οι επιχειρήσεις βάζουν το καλό της ανθρωπότητας πάνω από το κέρδος. Κατά τη παρούσα περίοδο, αν αυτό συνέβαινε σε μερικές από τις μεγάλες σας επιχειρήσεις, οι μέτοχοι θα μπορούσαν να εγείρουν αγωγή προς τις επιχειρήσεις και να κερδίσουν. Τότε, οι νόμοι σας θα λέγανε στις επιχειρήσεις ότι θα έπρεπε ν’ αποφασίζουν με βάση αποκλειστικά το κέρδος. Αλλάξτε τον προσδιορισμό μιας επιχείρησης και αποδώστε της την τιμή να είναι μία από αυτές. Φτιάξτε την σε κάτι που θα πρέπει να σας ζήσει και αν οποιαδήποτε απόφαση είναι ενάντια στο κοινό καλό, θα κληθεί γι’ αυτό. Σας λέμε ότι η πολεμική μηχανή θα σταματήσει αυτή τη στιγμή, σας το υποσχόμαστε αυτό. Ίσως αυτό να είναι το φως στο σκοτάδι. Αν οι κυβερνήσεις σας είναι απασχολημένες με τα οικονομικά συστήματα, μπορεί να μην έχουν χρήματα για επιχειρήσεις πολέμου.

Έχετε ήδη αρκετά. Το ελπίζουμε. Ελπίζουμε οι άνθρωποι να έχουν στριμωχτεί στην γωνία τόσο πολύ που τώρα θα θελήσουν να βγουν από αυτό δημιουργώντας. Έχετε την ευκαιρία σας τώρα. Αρπάξτε την. Ανυψώστε την. Αναλάβετε ευθύνη. Γνωρίζετε ότι κατά βάθος έχετε δίκιο, χαμογελάστε στο κάθε βήμα που κάνετε.

Αγαπητοί, σας αγαπάμε περισσότερο απ’ όσο νομίζετε. Είμαστε μέρος σας και είσαστε μέρος μας. Είναι μεγάλη μας τιμή να σας βλέπουμε σε αυτό το στάδιο, ακόμη μπορούμε να δούμε τον φόβο που ίσως έρθει στον πλανήτη ως αποτέλεσμα αυτού. Μπορούμε να δούμε τους κύκλους που ξεκινάνε ξανά και ξανά, δημιουργώντας τρομερή ζημιά και βλάβη σε κάτι που έχετε δώσει την καρδιά σας και το χτίζατε τόσο καιρό. Τραβηχτείτε. Αλλάξτε το. Ξεκινήστε να κάνετε όλες σας τις αποφάσεις βασισμένες στην ελπίδα και αγάπη, γελάστε στον φόβο.

Είναι μεγάλη μας τιμή που σας φέρνουμε αυτό το σημαντικό μήνυμα σήμερα. Ελπίζουμε ο Φύλακας να μας συγχωρέσει που δώσαμε ένα τέτοιο αρνητικό μήνυμα αλλά είναι ένα μήνυμα αγάπης κι ένα μήνυμα ελπίδας γιατί πρόκειται να ξεκινήσετε ένα νέο παιχνίδι εδώ στον πλανήτη Γη. Απολαύστε τη βόλτα.

Με τη μεγαλύτερη τιμή, σας ευχαριστούμε που ήσασταν εδώ και σας υπενθυμίζουμε να φέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό, να φροντίζεστε μεταξύ σας και να παίζετε καλά μαζί.

Espavo!

 

μετάφραση:  Έλενα Έρα

 

Σύνδεσμοι καρδιάς
Αισθήματα ευγνωμοσύνης.

Καθώς σας γράφω αυτό το μήνυμα είμαι στη Riga, Latvia. Ο Στιβ έχει μια μέρα γεμάτη συνεδρίες. Έχω την ευχαρίστηση να χαιρετήσω το κάθε πρόσωπο με μια αγκαλιά καθώς ήρθαν γι’ αυτό το ειδικό μήνυμα από τον Στιβ και το Γκρουπ. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους μόλις παρακολούθησαν το σεμινάριο «Ζώντας στην 5η διάσταση». Ήταν ένα μαγικό συμβάν καθώς ένιωθα μια σύνδεση καρδιάς σε κάθε έναν από αυτούς. Και η περασμένη βδομάδα ήταν γεμάτη μαγεία καθώς παρουσιάζαμε «Ιερές ανυψωμένες σχέσεις» στη Μόσχα. Σήμερα έχουμε μια μέρα για να εξερευνήσουμε μία από τις ομορφότερες πόλεις πριν πετάξουμε για το σπίτι.

Η ζωή είναι γεμάτη χαρά. Ο Στιβ κι εγώ συχνά λέμε ο ένας στον άλλον πόσο τυχεροί αισθανόμαστε που μοιραζόμαστε αυτή τη ζωή που έχουμε. Πάντοτε ταξιδεύουμε συνδέοντας τις δικές μας καρδιές με όσους συναντάμε. Νιώθω τόσο γεμάτη με αγάπη και ευγνωμοσύνη.

Μια αγαπημένη μου φράση από τον Δαλάι Λάμα είναι «Η ευτυχία δεν είναι κάτι έτοιμο. Έρχεται από τις πράξεις σου». Καθημερινά αντιμετωπίζουμε προκλήσεις όλου του είδους. Αν επιλέγουμε οτιδήποτε με μια θετική προοπτική μπορούμε να περάσουμε μέσα από αυτές τις καταστάσεις με το λιγότερο άγχος. Βοηθάει ν’ αγγίξουμε τον κάθε έναν με μια ζεστή καρδιά. Κάνοντάς το αυτό συχνά νιώθεις την αγάπη του άλλου και η υποστήριξη επιστρέφει. Είναι μια ικανοποίηση να μοιράζεσαι τη ζωή σου με άλλους, τόσο τις υψηλές όσο και τις χαμηλές περιόδους.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ευγνωμοσύνη γι’ αυτόν τον όμορφο κόσμο. Αυτό θα σας δώσει την αίσθηση ότι όλα είναι καλά και την αίσθηση της ευγνωμοσύνης. Παραθέτω κάποια λόγια που μ’ εμπνεύσανε. Ελπίζω να βρείτε σε αυτά μια καλή υπενθύμιση.

Σκεφτείτε ελεύθερα με ανοιχτό μυαλό. Χαμογελάτε συχνά.
Πείτε σε αυτούς που αγαπάτε ότι τους αγαπάτε.
Πλησιάστε ξανά παλιούς φίλους.
Δημιουργήστε νέους.
Ελπίστε, αναπτυχθείτε και αναζητήστε.
Μαζέψτε ή αγοράστε λουλούδια και μοιραστείτε τα.
Κρατήστε μιαν υπόσχεση.
Γελάστε από την καρδιά σας.

Αφήστε κάποιον να μπει στην καρδιά σας.
Αγκαλιάστε ένα παιδί.
Σταματήστε τους ρυθμούς και δείτε την ανατολή ή τη δύση.
Ακούστε τη βροχή.
Απολαύστε τη ζεστασιά της δύσης.
Εμπιστευτείτε τη ζωή και τον εαυτό σας.
Έχετε πίστη.
Κάντε λάθη και μάθετε από αυτά.
Εξερευνήστε το άγνωστο.
Γιορτάστε τη ζωή!

με αγάπη και φως
Μπάρμπαρα

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!