(επιστροφή στον πίνακα με τις απαντήσεις του Μαντείου)

Ερώτηση στο Μαντείο #33 (29/09/2013)

Αγαπητό Μαντείο, πώς μπορούμε να θρέψουμε τους εαυτούς μας καλύτερα και να διατηρήσουμε ένα υγιές σώμα; Ποια είναι η καθοδήγησή σου όσον αφορά την διατροφή και την προμήθεια τροφίμων στη νέα ενέργεια;

 

Απάντηση από το Μαντείο:

 

Η τροφή είναι μέρος της ανθρώπινης συμπεριφοράς, όπως είναι η προσωπικότητα, ο πόνος, ο φόβος κλπ. Καθώς φροντίζετε τα ενεργειακά σας σώματα, θα ανακαλύψετε πως χρειάζεστε λιγότερες οργανικές ουσίες ως τροφή. Δεν είναι τυχαίο που οι γκούρου στην Ινδία περνούν πολλές μέρες σε διαλογισμό, χωρίς τροφή και νερό. Τους τρέφει η Συμπαντική Ενέργεια. Η οργανική τροφή σας γειώνει, η λιγότερη τροφή ανυψώνει την δόνησή σας και σας επιτρέπει να συνδεθείτε με το Πνεύμα ευκολότερα.

Καθώς περνάτε απ’ αυτήν την περίοδο μετάβασης, προτείνουμε να ψάξετε για πιο ποιοτική τροφή, η οποία μπορεί να σας θρέψει καλύτερα. Δεν υπάρχει κάποια δίαιτα ή κάποιοι κανόνες που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους. Κάθε σώμα έχει τις δικές του ανάγκες και είναι σημαντικό να το γνωρίζετε αυτό. Πολύ συχνά οι άνθρωποι κολλάνε στο ποια τροφή είναι “καλή” και ποια “κακή”.

Να θυμάστε πως είσαστε πνεύματα που κατοικούν σε αυτό το φυσικό σώμα και ως πνεύματα δεν χρειάζεστε τροφή – μόνο το σώμα σας χρειάζεται… προς το παρόν. Η Μητέρα Φύση σας παρέχει αφθονία θρεπτικών συστατικών. Αν απελευθερωθείτε από την βιομηχανία τροφίμων κι επιστρέψτε σε πιο φυσικές πηγές τροφής, θα καταλάβετε πως οι ανάγκες σας είναι πολύ λίγες.

Επίσης, να έχετε στο μυαλό σας πως το μάθημα ζωής που έχετε έρθει να πάρετε, μπορεί να μην έχει να κάνει με την διατήρηση ενός γερού και υγιούς σώματος. Κι αν το μάθημα ζωής σας επικεντρώνεται στην διατήρηση ενός γερού και υγιούς Πνεύματος; Όλα βρίσκονται στο φάσμα ενός προσεκτικά φτιαγμένου ιερού χώρου, στον οποίο το παρόν σωματικό σας όχημα εκτιμάται για όλες τις εκφράσεις του, ως αποκορύφωμα πολλών ζωών.

Το πιο σημαντικό είναι να αφουγκράζεστε το σώμα σας. Ξέρει τι χρειάζεται και θα σας δώσει να το καταλάβετε όταν μάθετε να το ακούτε. Νιώστε πώς νιώθει το σώμα σας αφού φάτε. Προσέξτε στις αντιδράσεις του, τις σκέψεις σας, τα συναισθήματά σας.

 

Ακολουθούν μερικές πιο πρακτικές συμβουλές για την διάρκεια αυτής της περιόδου της μετάβασης:

– Προσπαθήστε να προμηθεύεστε τοπικές τροφές, μέσω λαϊκών αγορών και να υποστηρίζετε μικρές επιχειρήσεις και αγροκτήματα. Στις πόλεις θα μπορούσαν επίσης να δημιουργηθούν κήποι σε ταράτσες.

– Να παίρνετε συμπληρώματα διατροφής από χορταρικά ή λαχανικά για να αναπληρώνετε τις χαμένες βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία, τα οποία δεν υπάρχουν πια στις τροφές σας λόγω της εξάντλησης του εδάφους.

– Αλλάξτε ηθελημένα της δόνηση της τροφής σας, προσφέροντας μια ευλογία ή λέγοντας μια προσευχή ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας Ρέικι ή κάποια άλλη τεχνική η οποία συνηχεί σε εσάς.

 

Με αυτόν τον τρόπο θα θρέψετε τον εαυτό σας στη νέα ενέργεια: ζώντας στην ενέργεια της αγάπης, του φωτός, της εκτίμησης, της ευγνωμοσύνης, της χαράς, της αρμονίας και της ηρεμίας.

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξειςCopyright espavo.org – μετάφραση: Νίκος Πνευματικός