(επιστροφή στον πίνακα με τις απαντήσεις του Μαντείου)

Ερώτηση στο Μαντείο #37 (28/10/2013)

Αγαπητό Μαντείο, ποια είναι η μαγεία των χρωμάτων; Από τι είναι φτιαγμένα (πέρα από αυτό που λέει η επιστήμη) και ποιος είναι ο σκοπός τους; Πώς μπορεί να αλλάξει η αντίληψή μας για αυτά και πώς θα επηρεάσει την ζωή μας;

 

Απάντηση από το Μαντείο:

Επιστημονικά, κάθε χρώμα είναι μια έκφραση του  φωτός σε μια συγκεκριμένη συχνότητα, η οποία μεταφράζεται από τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Πρόκειται για μια μορφή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας η οποία μεταφέρει ενέργεια. Τα μάτια σας μπορούν να δουν ένα πολύ μικρό κομμάτι του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος κι όμως μπορείτε να διακρίνετε πάνω από 17 εκατομμύρια χρώματα. Αυτό δεν είναι τυχαίο.

Η επιστήμη μπορεί να εξηγήσει την οπτική έκταση των δονήσεων των χρωμάτων ενός ουράνιου τόξου, αλλά όχι και το γιατί το ουράνιο τόξο σας γεμίζει με μια αίσθηση ομορφιάς και ευτυχίας. Η μαγεία των χρωμάτων μπορεί να γίνει αντιληπτή μέσα από τον τρόπο που αυτά σας κάνουν να νιώθετε.

Τα χρώματα δημιουργήθηκαν για την ανάγκη του τρισδιάστατου παιχνιδιού. Όταν υπάρχετε στην διττότητα, δεν μπορείτε να κατανοήσετε όλες τις πληροφορίες ή την μια αλήθεια αμέσως κι έτσι τα χρώματα εκπέμπουν κομμάτια αυτών των πληροφοριών στο ανθρώπινό σας αισθητηριακό σύστημα.

Η μαγεία των χρωμάτων έγκειται στο ότι ΕΣΕΙΣ – ο εγκέφαλός σας – μεταφράζει την συχνότητα και δημιουργεί το χρώμα το οποίο στην κυριολεξία “χρωματίζει τον κόσμο σας”.

Τα χρώματα είναι κύματα και πανίσχυρα σωματίδια τα οποία δονούνται με ρυθμούς τους οποίους μπορείτε να αντιληφθείτε ακόμα και ασυνείδητα. Έχουν την δυνατότητα να συμπληρώσουν τα κενά δόνησης και να δημιουργήσουν δονητικά επίπεδα. Μεταφέρουν αρχαία σοφία και πληροφορίες ωφέλιμες για τον πλανήτη, την ανθρωπότητα και όλη την δημιουργία. Επικοινωνούν με μια γλώσσα πέρα από την αντίληψη του νου και με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιούν την θεραπεία, την γνώση, τα συναισθήματα και την εξέλιξη.

Γι’ αυτό και όταν βρίσκεστε στην φύση νιώθετε αναζωογονημένοι. Τα χρώματα είναι ιδιαίτερα για την φύση και την ανθρωπότητα. Ενεργοποιούν το αισθητηριακό σας σύστημα, σας βοηθούν να ανοιχτείτε και να απολαύσετε την Γήινη εμπειρία σας. Τα ουράνια τόξα είναι μοναδικά στην Γη. Οι πρόγονοί σας ήξεραν πώς να διαβάσουν και να εφαρμόσουν τα χρώματα ως πρακτική μαγεία και γι’ αυτό τα χρώματα έπαιξαν έναν τόσο σημαντικό ρόλο σε ναούς και σε τελετές.

Ας δούμε ένα παράδειγμα μιας πνευματικής σας παράδοσης, η οποία το απεικονίζει αυτό πρακτικά: κάθε άνθρωπος είναι ένα (ή ένα μείγμα) των επτά αρχετυπικών χρωμάτων (όπως αποδίδονται στις εκκλησίες και τα ονόματα του Θεού), όπως περιγράφεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης. Όχι ως δημιουργία, αλλά σαν ένας τρόπος ύπαρξης – κάθε χρώμα αναπαριστά ένα δώρο για να μοιραστείτε με τον κόσμο γύρω σας και που καθορίζει τον ρόλο σας στην κοινωνία και την υπηρεσία την οποία θα κάνετε ως μέρος του Θεού:

 

Κόκκινο – Οι ηγέτες. Οι ιδιότητές τους είναι η φώτιση, η πίστη, η διαίσθηση και η ισορροπία μεταξύ αγάπης και σοφίας.

Πορτοκαλί – Οι συνήγοροι. Γυναικεία φύση, μητρική αγάπη, οι ιδιότητές τους είναι η γενναιοδωρία και η συγχώρεση, βλέπουν και τις δύο πλευρές των πραγμάτων.

Κίτρινο – Οι φιλόσοφοι. Ανδρική/πνευματική φύση, ψάχνουν την αλήθεια και την γνώση παραθέτοντας θεϊκή δημιουργικότητα.

Πράσινο – Οι θεραπευτές. Ανδρική φύση, θεραπεύουν, διδάσκουν την επίγνωση και την θεϊκή σοφία, βρίσκονται σε ειρήνη με το πνευματικό κομμάτι τους ώστε να φέρουν την ειρήνη και στους άλλους.

Μπλε – Οι δάσκαλοι. Έχουν το χάρισμα της σοφίας, ισορροπούν το αρσενικό/θηλυκό κομμάτι του Εαυτού τους, είναι ένα με την συνειδητότητα του Χριστού.

Μωβ – Οι πνευματικοί ηγέτες της θεϊκής αγάπης. Εκφράζονται με την τέχνη, την επιστήμη και την μουσική, η εργασία τους είναι ειλικρινής και στοχαστική ώστε να φέρει δικαιοσύνη για όλους.

Ιόχρουν – Οι Άγιοι. Τρυφεροί και φροντίζουν τους πάντες, οι ιδιότητές τους είναι η ανεκτικότητα, η συμπόνια, η ευσπλαχνία, η πίστη και η ανιδιοτελής αγάπη.

 

Βρίσκεστε στην διαδικασία της ενθύμησης αυτής της σοφίας καθώς ενεργοποιείτε ξανά τις “άλλες” σας αισθήσεις, οι οποίες με την σειρά τους θα μετατρέψουν την όρασή σας σε αυτό που ονομάζετε κβαντική όραση. Ακολουθείστε τους καλλιτέχνες σας, δείτε και νιώστε τις πολύχρωμες δημιουργίες τους. Φέρτε τα χρώματα που σας αρέσουν στην ζωή σας και επιτρέψτε σε αυτήν την μαγεία να ξεδιπλωθεί.

Όταν συνειδητοποιήσετε τελικά πως ο Θεός, το Πνεύμα, το Σύμπαν είναι σαν το λευκό χρώμα, τότε δεν θα υπάρχει ανάγκη να διαιρείτε τις πληροφορίες και την μοναδική αλήθεια. Στο τέλος του Παιχνιδιού, όταν θα επιτρέψετε στους εαυτούς σας να συγχωνευθούν με όλες τις ενέργειες της Γης σε ένα λευκό φως, τότε τα πάντα θα επιστρέψουν στην φυσική τους κατάσταση… του Ενός.

Η Κρυσταλλική ευκρίνεια είναι ένα μαγικό χρώμα που χρωματίζει τον εσωτερικό σας κόσμο, ο οποίος με την σειρά του θα χρωματίσει τον εξωτερικό σας κόσμο με ουράνια τόξα της Ειρήνης, της Ενότητας και της Αρμονίας. Το σπίτι σας είναι οι συχνότητες του Καθαρού Φωτός.

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξειςCopyright espavo.org – μετάφραση: Νίκος Πνευματικός