(επιστροφή στον πίνακα με τις απαντήσεις του Μαντείου)

Ερώτηση στο Μαντείο #40 (17/11/2013)

Αγαπητό Μαντείο, όλοι ξέρουμε πως βρισκόμαστε στην διαδικασία επαν-εξισορρόπησης της ανδρικής και της γυναικείας ενέργειας. Παρακαλούμε να μας ξεκαθαρίσετε ποια θα είναι η αλλαγή στον ρόλο της μητέρας και ποια στον ρόλο του πατέρα;

Απάντηση από το Μαντείο:

Παλιότερα, τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά ήταν μοιρασμένα σε ανδρικά και γυναικεία και τα παιδιά χρειάζονταν και τα δύο πρότυπα για να καταλάβουν την ανθρωπότητα. Αυτό αλλάζει: ολόκληρη η ανθρωπότητα θα έχει πρόσβαση σε όλες τις πτυχές του τι σημαίνει να είναι κανείς άνθρωπος, άσχετα αν αυτές οι πτυχές είχαν παλιά την ετικέτα της “ανδρικής” ή της “γυναικείας”. Αυτό σημαίνει πως ο ρόλος που θα αναπτυχθεί θα είναι αυτός του γονέα. Κάθε γονέας θα προσφέρει μια μοναδική ομάδα χαρακτηριστικών, δείχνοντας στα παιδιά του πως ο σκοπός είναι να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα, άσχετα με την εξωτερική εμφάνιση, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και/ή το φύλο. Ένα μέρος αυτής της προόδου φαίνεται στην αύξηση των ομοφυλόφιλων γονέων και/ή  μονογονεϊκών οικογενειών, όπου άλλα μέλη της κοινωνίας έρχονται και αναπληρώνουν τις ενέργειες που χρειάζονται ώστε αυτές οι οικογένειας να μπορούν να ισορροπήσουν αυτές τις πτυχές.

Οι αλλαγές αυτές ισχύουν και για την παραδοσιακή οικογένεια επίσης. Παρατηρήστε τι συμβαίνει γύρω σας. Βλέπετε γονείς που επέλεξαν να συμπεριλάβουν τα παιδιά τους σε ό,τι συμβαίνει στην οικογένεια (προβλήματα, δυσκολίες κλπ) και αυτό επιτρέπει στα παιδιά να συνεισφέρουν στην λύση. Αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν με την αίσθηση της ευθύνης. Από την άλλη πλευρά, οι γονείς νιώθουν την ανάγκη να “ξεφύγουν” από την ρουτίνα κι έτσι επενδύουν σε χρόνο με τα παιδιά τους.

Καθώς οι άνθρωποι κινούνται από τα παλιά συστήματα πεποίθησης της διττότητας στην τριαδικότητα, το ίδιο πράγμα αντανακλάται στις οικογένειες. Η απόσταση μεταξύ της μητέρας, του πατέρα και του παιδιού εξαφανίζεται. Οι ρόλοι μοιάζουν περισσότερο ίσοι για όλους. Τα παιδιά μοιάζουν περισσότερο με μεγάλους και οι γονείς περισσότερο με παιδιά. Η συνειδητότητα τόσο των παιδιών όσο και των μεγάλων γέρνει περισσότερο προς την ανακάλυψη της ευτυχίας μέσω της απλότητας και της δημιουργίας μιας γέφυρας που θα ενώνει τις γενεές.

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξειςCopyright espavo.org – μετάφραση: Νίκος Πνευματικός