Februarie 2013

Zambiti-va drumul spre Acasa
Armonizarea tesaturii timpului

(ii multumim Alexandrei)

Salutari dragilor, Sunt Pastratorul Timpului.

O noua relatie cu timpul

Incep eu, desi de obicei Elrah este primul si eu il urmez, adunand toate itele pe care le lasa el si incercand sa inteleg ceva din ele, pentru voi. Astazi m-am gandit sa incep eu si sa ii las lui sa adune toate itele mele. Asadar, vom vedea cum vor merge lucrurile, dar motivul pentru care am vrut sa incep eu, este acela ca vreau sa va spun tuturor ceva ce ce ati inceput deja sa intelegeti, la un nivel foarte profund. Intreaga iluzie pe care o numiti timp se afla in anumite zone foarte specifice ale existentei voastre pe Pamant. Ea v-a ajutat foarte mult sa va vedeti ca fiinte aflate pe o anumita linie temporala. V-a dechis atat de multe posibilitati de a va vedea ca spirite, ce pretind ca sunt oameni. Nu a fost usor si, in majoritatea ocaziilor, v-ati confruntat cu provocarile timpului, deoarece ati crezut intotdeauna ca el este finit – cu alte cuvinte, ca ar exista doar o anumita cantitate de timp. Ei bine, noi va spunem ca, acum, relatia cu timpul s-a schimbat – si asta este partea cel mai greu de inteles. Va dura ceva pana sa puteti filtra asta complet, in fiinta voastra si sa o adaugati noului voastru set de reguli – pentru ca aveti cu totii setul vostru de reguli, pe care le respectati. Aveti cu totii propriul set de definitii, legate de faptul ca va aflati acolo si ca lucrurile au mers destul de bine pana acum, asa ca vor continua in aceeasi maniera. Cu toate astea, incepeti sa vedeti totul dintr-o perspectiva diferita, deoarece puteti vedea cu adevarat, acum, mai mult din ceea ce ati numit timp.

Nu e greu, pentru ca exista cu adevarat o singura abordare. Voi vedeti umbrele aflate de fiecare parte a timpului, dar le vedeti ca fiind ceea ce voi numiti viitor si trecut, deoarece ele reprezinta umbrele singurei amprente a timpului, care este disponibila oriunde in univers si care este acum… momentul de fata. Fara acest moment, celelalte parti ale lui nu exista, deoarece ele nu sunt altceva decat reflectii in ambele directii. Provocarea a constat in faptul ca cei mai multi oameni au fost destul de mult controlati de aceste reflectii in ambele sensuri. Majoritatea v-ati dorit ceva.

Pozitiv = Viitor; Negativ = Trecut

Asa ca, atunci cand oamenii au ceva de valoare, il plaseaza in viitor. Ce-ar fi daca v-am ruga sa inchideti ochii o clipa si sa va intoarceti cu 12 ani in urma – doar sa va intoarceti cu 12 ani in urma si sa extrageti o imagine. Nu ii spuneti buna sau rea, ganditi-va, pe o scala de la 1 la 5, unde ar fi energia voastra? Bun. Acum, lasati o clipa energia respectiva si intoarceti-va in corp. Inchideti ochii din nou si mergeti in viitor, peste 12 ani. Testati-va energia; unde se afla ea? Cum o evaluati? Cei mai multi dintre voi isi vor ascunde bucuria in viitor si tristetea in trecut. Asta a fost ceva normal pentru toata omenirea – asa ca, atunci cand va aflati in momentul prezent, mai aveti inca aceste corzi legate de ceea ce incercati sa obtineti in viitor si de ceea ce ati trait in trecut si inca nu v-ati dat seama ca toate regulile s-au schimbat brusc. Jucati inca acelasi joc, pentru ca este jocul cu care v-ati obisnuit si pe care l-ati jucat pana acum. Acum insa, regulile s-au schimbat si veti afla ca nu aveti aceeasi reflexie in viitor si ca trecutul poate fi mult mai maleabil. Omenirea a considerat intotdeauna trecutul ca fiind ceva sigur si foarte finit, ca existenta. Dragilor, este doar o amintire si daca aceste amintiri va vor controla viata, le puteti schimba. Oamenii se pot armoniza pe linia temporala in prezent.

Armonizarea tesaturii timpului

Este foarte simplu. Majoritatea se armonizeaza in fiecare clipa. Atunci cand intrati intr-o incapere plina cu oameni, primul lucru pe care il faceti este sa simtiti energia tuturor si sa o armonizati. Faceti asta, gasind o parte din voi in reflectia lor. Aceasta este conexiunea pe care o are toata lumea, in mod natural. Asadar, cand asimilati si armonizati lucrurile astfel, pentru cei mai multi dintre voi, este nevoie de un anumit efort. Acest efort se datoreaza sistemelor voastre de credinta, in legatura cu cine sunteti si cine ati fost. Acesta este prezentul vostru, iar momentul prezent este singurul pe care il aveti. Ce se intampla acum este ca omenirea va putea sa adune totul, intr-un unic moment prezent. Amprenta energetica pe care o lasa aceasta experienta, pe tesatura timpului. Va mai fi inca nevoie de anumite reglaje, pentru a o folosi. Majoritatea sistemelor de pe planeta Pamant sunt inca create si reglementate ca sa masoare timpul finit. Ei bine, timpul nu este finit si nici nu a fost vreodata si, ca atare, modul omenesc de masurare a timpului va avea nevoie de reglaje serioase.

Chemarea

Veti afla mai multe despre asta, singuri, pentru ca, in aceasta clipa, este chemarea voastra. Acesta e timpul in care ati fost chemati pe Pamant. Aceasta este partea pentru care ati fost chemati… chiar acum. Va ganditi: „Ei bine, cand voi face toate cursurile astea, cand voi reusi sa stapanesc toate astea, ma voi apuca de treaba, voi face ceva de folos si voi insemna ceva pentru planeta.” Dragilor, asta e momentul. Nu este viitorul, nu a fost niciodata in viitor. Voi l-ati plasat acolo, impreuna cu multe alte sperante. Acum va spunem ca toti oamenii isi vor schimba relatia cu viitorul si trecutul. Acesta este inceputul modificarii exprimarii timpului linear pe Pamant. Aceasta va schimba modul de marcare a timpului pe Pamant. Aceasta va schimba mare parte din iluzia rigiditatii timpului, dupa cum a fost ea definita pana acum, pe planeta. V-am prezentat exercitii si ocazii de a curba timpul si de a incepe sa va jucati cu el, facandu-l mai maleabil. Primul lucru este intelegerea si un sistem de credinte legat de aceasta. E foarte simplu. Daca voi credeti ca puteti modifica timpul , o veti face. Daca noi v-am spune ca timpul nu poate fi modificat, ar fi si mai bine, pentru ca ori de cate ori va spunem ca nu puteti face ceva, voi, oamenii, o faceti. Si o faceti chiar bine.

Adevarul este ca omenirea invata sa vada timpul, intr-un mod diferit – si asta este partea frumoasa. Nu exista timp, da, trebuie sa o spun, ca prezentul. Nu exista alt element decat acesta si, chiar daca oamenii si-au impartit mult din energie intre trecut, prezent si viitor, ei nu le vor mai aseza, de acum inainte, in aceeasi propozitie. Omenirea va mai afla si cat de usor este sa faci o schimbare, atunci cand atat trecutul cat si viitorul pot fi accesate in momentul prezent. Multi poarta cu ei tesuturi emotionale cicatrizate, care ii ajuta sa se defineasca. Ei nu isi vor pierde identitatea, vor pierde numai modul in care o folosesc in mod curent. Ei ajung intr-o viata reactiva – si nu intr-una de actiune intentionata. Acest lucru este deseori rezultatul unui dezechilibru legat de importanta momentului prezent. E un lucru foarte obisnuit pe Pamant, sa reactionezi pur si simplu la ce se intampla, in loc sa iti stabilesti propriul ritm.

Timpul circular

Dragilor, sunteti cei mai mareti ingeri care au trait vreodata si acum sunteti in pozitia de a face ceva semnificativ pe planeta Pamant. Va vom arata numai cateva mici aspecte ale acestui lucru, pe masura ce deveniti constienti de ele. Urmariti-le, pentru ca vor aparea cu pasi mici, la inceput. Daca pierdeti vreuna sau nu reusiti sa apucati fiecare clipa si ea aluneca in trecut, dati-i drumul. Nu aveti niciun control asupra ei ,dar daca este in dizarmonie, o puteti schimba, chiar daca s-a dus in trecut. Cum puteti schimba viitorul? Nu aveti nevoie sa schimbati viitorul; viitorul se schimba, atunci cand va curatati energia in momentul prezent. Acesta este conceptul de timp circular. Nu voi cheltui prea multa energie pentru acest subiect, acum, dar voi spune numai ca energia a ceea ce oamenii numesc trecut, creeaza, de fapt, tesatura viitorului lor. Este un cerc mare. Tesatura trecutului si problemele ramase nerezolvate se misca in cerc si recreeaza aceleasi probleme, iar si iar si iar, pe planeta voastra. Este motivul pentru care aveti aceleasi probleme, cu oameni diferiti. Nu vi se pare interesant? Va spunem ca toti oamenii invata prin repetitie. Asa functioneaza timpul, de fapt, si asta este partea frumoasa acum, pentru ca, pe masura ce eliberati toate acele parti ale trecutului, care au pus atat de mult stapanire pe voi, veti vedea ca lucrurile devin mult mai usoare. Acum, ca ati trecut prin portal, va va fi mult mai usor sa eliberati acele corzi care v-au controlat viata, in multe feluri.

Sa spunem ca aveti un dezacord in viata. Sa zicem ca aveti o confruntare cu cineva foarte drag. Spuneti ceva ce raneste foarte tare, plecati si nu va mai vorbiti, timp de 5 ani. Va spunem ca durerea a ceea ce i-ati spus persoanei respective, va va afecta tot timpul – in fiecare clipa, in fiecare zi – pentru ca nu ati reconciliat si nu ati armonizat amprenta temporala. Acum, oare asta inseamna ca trebuie sa va armonizati cu fiecare fiinta si cu fiecare persoana? Sigur ca nu. Nu despre asta este vorba pe Pamant. Este vorba despre diversitate. Stim ca vor fi locuri in care veti avea probleme, cum le spuneti voi. Cateodata, chiar problemele voastre sunt cele care definesc si aduc spiritul de Acasa in voi toti – si asta a functionat foarte bine, in ultimii cativa ani. Acum, ce se intampla este ca Pamantul vostru se schimba. Voi ati creat aceasta ocazie, de a pasi in viitor si de a va revendica prezentul acum. Nu asteptati pana maine, dragilor, el nu va veni asa cum credeti voi. Daca va agatati de vechile sisteme de credinte din trecut, veti fi totodata impiedicati sa va ancorati energia in cea mai frumoasa amprenta temporala, in acest moment. Asadar, va rugam sa fiti constienti de asta. Aveti un obicei, aici, pe Pamant de a va indrepta unul spre celalalt si de a spune: „Buna. Ce mai faci?” Ei bine, eu nu voi spune: „Buna. Ce mai faci?” Eu voi spune : „Buna. Care iti este amprenta temporala? Ce faci in acest moment? Cum se adapteaza spiritul tau la acest corp fizic, doar in acest moment?” Este in regula sa raspundeti : „Of, ma cam strange cureaua” sau orice altceva. Pentru ca suntem siguri ca veti avea un gen de reactie. Dar motivul pentru care va punem aceasta intrebare este acela de a va face constienti de asta – pentru ca atunci puteti folosi aceasta amprenta, in aliniere cu puterea voastra. Pentru ca acest lucru le da putere oamenilor – si asa trebuie sa fie.

Repetitia sta la baza timpului liniar

Acum, as vrea sa mai mentionez inca un aspect, inainte sa ma dau de o parte si sa il las pe fratele meu sa intre. Va voi mai spune si ca exista cicluri. Omenirea trece prin cicluri pe mai multe nivele – inclusiv cel pe care il puteti vedea si il numiti realitate. Aceste cicluri sunt ceea ce Elrah numeste ritmuri. Cel mai usor mod de a explica acest lucru este sa il comparam cu un model ales aleatoriu, de pe covorul din fata mea. Pot gasi un loc in care modelul este diferit de restul covorului, dar daca e cu adevarat un model aleatoriu, acel model se va repeta si in alte locuri. Asa este construit universul. El este alcatuit dintr-o multitudine de lucruri. In urmatoarele 7 luni, tot Pamantul va avea ocazia sa schimbe, in mod colectiv, planeta. Va aflati in pragul multor astfel de confruntarii si probleme pe Pamant, chiar acum. Va vom spune, insa, ca o tehnica simpla de armonizare va functiona pentru multi dintre voi. Ii voi ceda acum locul fratelui meu, care ma astepta cu gratie sa vorbesc – si asta este ceva neobisnuit. Va voi parasi pentru moment, dar sa stiti ca va iubesc mult si va cunosc pe fiecare dintre voi, dupa inima care sunteti si ca nu as putea fi mai mandru decat sunt acum, de fiintele minunate care merg acum, constient, pe Pamant. Voi schimbati planeta aceasta, odata cu fiecare respiratie a voastra si noi va aclamam de pe partea aceasta a voalului, intr-un mod pe care nu l-ati mai stiut. Excelenta treaba!

Eu sunt Pastratorul Timpului.
________________________________________
Intra Elrah

Salutari, sunt Elrah din serviciul ritmic

Zambiti-va calea spre Acasa

Bun, sa va spun ce se intampla, deoarece eu ma aflu aici pentru a vorbi cu voi despre ceva foarte important pentru mine – si cu adevarat important, pentru voi toti. Nu demult, Pastratorul insusi ne-a impins, practic, sa va spunem cateva povesti – sa scriem o carte care sa descrie tot ceea ce inseamna viata voastra. El a scris o carte si a publicat-o. Eu am fost in acea carte! A fost pentru printre primele dati, in care am fost intr-o carte de pe Pamant. El m-a numit cu numele meu. Dar, i-am spus: „Stii, eu as vrea sa imi scriu propria carte. Pot sa-mi scriu propria carte?” Ea se numeste „Zambiti-va calea spre Acasa”. De ce mi-as numi cartea, in felul asta? Pentru ca, de fiecare data cand zambiti, spiritul razbate din voi si ridica omenirea un pic mai sus. Asadar, va voi supune la un mic efort, la un pic de munca, pentru a va arata cum functioneaza, pentru ca voi toti o puteti face – si, de cele mai multe ori, o faceti destul de bine asa ca nu e o problema. Este foarte simplu. Sunteti gata? Iata. (Elrah arunca scandalosul „Zambet al lui Elrah”) V-am prins! Mi-ati zambit cu totii inapoi, chiar si cei care cititi aceste cuvinte. Ei bine, ati vazut cum functioneaza oglinda. Atunci cand straluciti cu energia de Acasa, ea vi se intoarce inapoi. „Si ce? O sa ma apuc acum sa umblu de colo-colo si sa zambesc la oameni? Nu inteleg. In ce fel as putea folosi toate astea?”

Dragilor, sunt momente in care, atunci cand treceti pe langa cineva pe strada si va uitati, ii puteti vedea sufletul. Poate doar pentru o frantura de secunda. Se poate ca ochii sa li se lumineze si sa vi se arate sinele lor adevarat… cine sunt ei. In trecut, asta nastea frica. Si daca v-ati intoarce spre ei – si ati intra in contact – si ei v-ar putea vedea in acelasi fel, sufletul. Chiar daca se intampla numai pentru o clipita, este destul pentru a va ajuta sa va amintiti cine sunteti si destul pentru a va ajuta sa puneti amprenta amintirilor de Acasa, deoarece asta faceti, atunci cand atingeti acesti oameni. Le reamintiti felul in care ii cunoasteti de Acasa si ce parte din voi sunt ei, acum.

Vindecatori mascati

Asadar, iata o tehnica simpla. E un zambet, un zambet mascat – unii dintre voi sunteti oricum vindecatori mascati. Unii dintre voi pretind ca nu sunt vindecatori. Oricum mergeti de colo-colo vindecand oameni, asa ca iata este un nod perfect pentru a o face. Zambetul. Ei bine, cateodata puteti face asta si sa le aratati oamenilor, un zambet intreg – alteori nu. Cateodata trebuie sa il strecurati putin ascuns. Catodata trebuie sa va uitati in ultima clipa si sa aruncati un zambet rapid. Oricum ar fi, cand vedeti acea energie venind de Acasa, printr-o alta persoana, cand vedeti ca li se lumineaza ochii, cand le vedeti inima, pulsul si ritmul, aveti ocazia de a face acea conexiune. Dragilor, va aflati in acel stadiu al istoriei voastre pe planeta Pamant, in care ati suferit o contractie majora, pentru a putea trece prin portalul prin care tocmai ati trecut. Cum a fost contractia? Contractia este foarte simpla… te arunci in frica si te contractezi. Este, cu adevarat, simplu. Atunci cand te sperii, pe planeta Pamant, iti tragi campul energetic foarte strans imprejurul corpului si il tii acolo, pentru ca este aproape ca si cum te-ai teme ca ai putea cumva sa il pierzi. Il aduci foarte aproape de corp – dar asta face dificila interactiunea cu alti oameni. Atunci cand este multa frica pe Pamant, va priviti mult mai putin in ochi. Ei bine, de unde a venit frica? Pai, frica a fost oarecum legata de economie. A fost unul dintre cele mai usoare moduri de a raspandi un val de frica pe planeta Pamant – sa traga covorul de sub picioarele unora dintre voi, sa traga covorul de sub picioarele multora dintre voi, doar atat cat sa va resetati cumva sistemele, pentru a exista in noile vibratii, vibratiile superioare ale noii planete Pamant.

Acum incepeti sa va descurcati mai bine si incepeti sa iesiti din aceasta problema economica globala. Ei bine, bravo voua! Este prima data cand ati trecut cu totii prin asa ceva. Va spunem ca v-ati gandit la economiile voastre, ca fiind ceva diferit de viata voastra – si nu era asa. Adevarul este ca toata lumea a investit in toata lumea. Nu mai puteti merge la razboi, pe aceasta planeta, asa cum ati facut atata vreme, pentru ca acei oameni cu care v-ati razboit, detin o mare parte din proprietatile pe care le aveti aici. Asta e perfect! Este un mod perfect de a amesteca energia. Nu mai merge. Nu mai puteti face asa. Va functiona destul de bine – si da, va spunem ca multe dintre guvernele voastre si multe dintre oraganizatiile voastre si multe dintre economiile lumii vor trebui sa se flexeze putin si sa intre in noul ritm, al noii energii. Omenirea se afla intr-un stadiu in care veti incepe din nou sa construiti, pentru ca nu a putut fi vorba de a construi, atunci cand v-ati strans campul energetic in jurul vostru. Numai la asta va e gandul acum – la acest moment – nu va ganditi nici incotro veti merge, nici ce vreti cu advarat sa faceti si nici cum vreti sa miscati lucrurile. Asadar, ce se intampla chiar acum este ca intreaga omenire incepe sa se extinda. Va aflati chiar in pragul a ceea ce noi am numi, o recuperare economica. Noi nu suntem economisti si chiar nu ne pasa de economia voastra globala, dar ea a reusit sa transmita un soc de frica pe intreaga planeta Pamant si voi v-ati strans campurile energetice si ati reusit sa treceti destul de bine prin portal. Acum a venit momentul sa renuntati la frica. A venit timpul sa incepeti sa faceti ceva si sa impingeti unele lucruri, inainte. V-am mai spus asta inainte si va spun si acum: nu exista un timp mai maret pe Pamant, pentru a incepe ceva. Orice proiect, orice afacere si orice ati vrea sa faceti, va avea parte de vant prielnic, daca le incepeti in aceasta energie.

Cea mai mare problema pe care ati avut-o pe planeta Pamant a fost ca ati incercat cu totii sa va definiti atat de clar. Asta este foarte dificil, pentru ca atunci cand incepeti sa va deschideti energetic, simtiti tot si pe toata lumea. Incepeti sa dati prea mult din voi, incepeti sa va imprastiati prea mult, obositi si, foarte curand, aveti o problema. Asa ca incepeti sa va definiti si spuneti: „Campul meu energetic se intinde pana aici. Nu sunt raspunzator pentru…” Asta este minunat, pentru ca, odata ce va definiti, puteti scapa si de bariere. Ele nu mai trebuie sa existe. Puteti sa va uitati la persoana care sta in fata voastra si sa vedeti ce parte anume din voi este ea. V-ati gandit vreodata la asta? Acum aveti o sansa – pentru ca, in urmatoarele 7 luni, va veti afla intr-o miscare de balans. Va intoarceti in polaritate, asemenea guvernelor voastre, mai ales aici in SUA. E asa de nostim sa vedem o parte luptandu-se aici si alta de partea cealalta si toate aceaste intinzandu-se in polaritate. Ei bine, va veti intalni undeva la mijloc. Este doar un joc pe care l-ati jucat. Acum a venit vremea sa va ocupati de asta. Asadar, cand veti incepe sa urmariti cat sunteti de asemenatori cu oamenii si energiile din jurul vostru – si nu cat sunteti de diferiti – va veti putea defini altfel. Cum puteti fi parte dintr-o familie destul de mare, care are o importanta imensa pe aceasta planeta, chiar acum?

O tapiserie a iubirii

Nu e intotdeauna usor, dragilor. De asta am spus, zambiti-va calea spre Acasa. Tot ce aveti de facut este sa va conectati cu cateva alte spirite de pe planeta, in fiecare zi si sa va raspanditi energia. Astfel, teseti o tapiserie infailibila a iubirii. Este cu adevarat magic si voi va aflati in pozitia perfecta, pentru a face asa ceva, acum. Acum este momentul sa cautati armonia, sa va uitati cu adevarat la oamenii din jurul vostru si la toate celelalte energii – oamenii care lucreaza impreuna cu voi, oamenii care lucreaza impotriva voastra, chiar si cei pe care ii numiti inamici. Acum, oamenii trebuie sa se indeparteze, foarte repede, de polaritate, deoarece e foarte important pentru Pamant si voi veti construi ceva durabil. Lucrurile nu vor mai functiona ca si pana acum, chiar si sistemele voastre economice nu vor mai functiona la fel ca inainte. Buna treaba. Nu mai aveti nevoie sa treceti iarasi prin aceleasi probleme. Acum, depinde de voi ce urmeaza sa se intample. Asadar, veti lasa spiritul sa treca prin voi? Veti zambi cu ochii aceia si veti sadi seminte de Lumina, in tot ceea ce vedeti? Sau va veti uita in pamant si veti spune: „Nu stiu cine sunt. Nu sunt destul de valoros. Nu stiu daca am ceva de oferit. Asa ca, nu voi privi pe nimeni in ochi.”? Dati-i drumul. Acum puteti face diferenta intre cele mai marunte lucruri, pentru ca, daca suficient de multi o fac – daca doar cinci mii dintre voi vor face asta, in urmatoarele7 luni – veti schimba planeta foarte rapid si totul va fi cu adevarat foarte frumos. Veti incepe sa construiti Acasa cu A mare, chiar acolo unde va aflati, iar noi suntem aici, sa va ajutam. Sa nu va ganditi niciodata ca sunteti singuri, dragilor. Nu ati putea fi, nici daca ati incerca si am aprecia daca nu ati mai incerca chiar atat de mult. Cateodata va chinuiti atat de mult sa va separati, stati acolo si spuneti :”Spirit, atinge-ma. Simte-ma. Fa-ma sa te simt. Fa-ma sa inteleg ce parte a spiritului sunt.” Si spiritul sta acolo si va spune aceleasi lucru. In realitate, sunteti voi. Voi sunteti creatorii. Indrazniti sa pasiti in fata si sa va vedeti intr-o lumina noua si, mai presus decat orice, nu uitati sa va zambiti drumul spre Acasa. Este cea mai frumoasa parte din a fi om. Va iubesc mai mult decat stiti. Sunt cu voi mereu.

Inchei acum, cu un mic cuvant ce vine din povestea Lemurienilor, care simteau tot timpul nevoia sa se bata unul pe celalalt pe umar. Ei au inventat un cuvant pe care il foloseau in loc de buna ziua si la revedere si acesta este Espavo, care inseamna „Iti multumesc pentru ca ti-ai asumat puterea.” Espavo, dragilor. Sunt Elrah din Serviciul Ritmic.

Espavo.

Grupul

 

Copyright Notice:
Copyright 2000 – 2014 Lightworker. www.espavo.org
This information is meant to circulate and may be freely disseminated, in whole or in part with the following conditions: Use of this material signifies that the user agrees to the following conditions: 1. The words “Copyright 2000 – 2012 Lightworker. www.espavo.org” will be included with all published material. 2. User agrees that all rights, including copyrights of translated material, remain the property of Lightworker. If you translate this material we reserve the right to share that translation with credit to you as translator, on the Lightworker site to make it available to all. Further information from the Group may be found at: http://www.espavo.org.     Thanks for helping to spread the Light!