novembris 2007

MĪLESTĪBAS KRĀSA
Kāpēc Gaisma Parīzē atšķiras no Gaismas citur?

 

Stīvs:

Šajā vēstījumā grupa piedāvā atbildi uz mūžseno jautājumu – vai labāk ir nošķirties un saglabāt savu mantojumu, vai sajaukties un riskēt topazaudēt. Daudziem šis jautājums var šķist relatīvi maznozīmīgs, tomēr grupa, uzdodama šo jautājumu, mūs pirmoreiz iepazīstina ar būtiskiem priekšstatiem, kas drīz izrādīsies noderīgi; vienlaikus viņi dažādos līmeņos sniedz arī citu informāciju.
Novēlu arī Tev šeit saklausīt tikai Tev vien domāto personisko vēstījumu!

Apskauju un mīļi papliķēju,
Stīvs

 

Sveicieni no Mājām

Šī vieta ir mainījusies, kopš te bijām pēdējoreiz. Jūs esat to mainījuši. Drīz jūs pamanīsiet, ka esat stipri citādi nekā pirms īsa laika. Viens no jautājumiem, kas nomoka cilvēces prātus, ir: „Vai mums vajadzētu sajaukties vai pasargāt savu unikālo mantojumu?” Cilvēki tik ļoti lepojas ar savu izcelsmi. Jūs lepojaties ar savu mantojumu un vēlaties to paturēt atšķirtu no pārējā, lai tas nezaudētu savu neatkārtojamību. Tomēr jau daudz reižu esam runājuši par to, ka sajaukšanās ir saskaņā ar Universālo Enerģiju, bet atšķirtība ir pretrunā tai. Principā, tas nozīmē, ka labāk ir zaudēt savu unikalitāti, lai kļūtu iespējams piedalīties visā citā. Tāds ir tipiski cilvēciskais skaidrojums, raugoties no viena skata punkta.

Dižais eksperiments

Šodien gribam par to parunāt plašāk, lai atklātu Jums vēl lielāku patiesību. Vēlamies pieminēt šo to, kas palīdzēs atbildēt uz dažiem no jautājumiem par to, ko mums darīt? Vai sajaukties savā starpā, vai atdalīties vienam no otra? Universālā Enerģija ir bāzes enerģija, kas caurvij visu. Tai dabiski piemīt viena īpašība – tieksme visu samaisīt kopā. Iztēlojieties, ka viss esošais ir savīts kopā vienā brīnišķīgā bumbā; sauksim šo bumbu par Dievu… sauksim to par Mājām, par Debesīm vai jebkurā citā vārdā, kādā vien vēlaties.

Un reiz notika brīnišķīgs eksperiments. „Viss, kas ir” izlēma izlikties, ka ir sadalījies. Eksperiments tika veikts tādēļ, lai pārliecinātos, vai kaut kas bezgalīgs spēj sevi definēt, izliekoties par kaut ko galīgu. Tā sākās Lielā Spēle, kurā jūs šobrīd piedalāties. Kādā mirklī bumba sāka izplesties. Drīz vien bumba sāka sadalīties, dabiskā ceļā izveidojot citas bumbas. Lielās Paslēpes bija sākušās. Mēs runājam par notikumu, ko jūs saucat par Lielo Sprādzienu.

Jebkas, kas tiek izstiepts, dabiski tiecas atgriezties sākotnējā pozīcijā. Tāpat arī, ja izstiepjat Universālo Enerģiju, tā dabiski tiecas savilkties kopā. Šajā Jūsu evolūcijas pakāpē viss tieksies atkal savienoties kopā. Tas nenozīmē, ka Jums vajadzētu zaudēt savu mantojumu, jo tā ir jūsu Gaisma. Jūsu mantojums ir jūsu enerģija, kuru piešķirat tai Dieva daļai, kas esat – šis viens gabaliņš, šis jūsu unikālais gaismas stars.

Varavīksnes krāsas

Iztēlojieties, ka esat gaismas būtne, kas nāk no Mājām, un ka šī būtne ar prizmu tiek sašķelta tūkstošos staru – nevis tikai četros vai astoņos, bet tūkstošos dažādu staru, burtiski tūkstošos dažādu gaismas vibrāciju. Varavīksnes krāsas ilustrē šo efektu. Vairākas dažādas, harmoniskas gaismas vibrācijas savienojas, lai radītu to skaistumu, ko jūs redzat kā varavīksni. Katrs no jums ir viena no tām gaismas vibrācijām, mīļās sirdis! Tagad padomājat – kas notiktu, ja varavīksnes zilā krāsa izlemtu saplūst ar citām krāsām? Varavīksne pazaudētu savas īpatnības un drīz vairs nebūtu nekāda varavīksne. Tāpēc – vai lepojaties ar faktu, ka esat daļa no varavīksnes, vai drīzāk ar to, ka esat unikāli zilā krāsa? Visticamāk, abas atbildes ir patiesas, jo no jūsu perspektīvas (esot varavīksnes daļai) nav iespējams noraudzīties kopainā. Tomēr mēs jums sakām, ka, ja katra krāsa lepojas ar savu individuālo, unikālo mantojumu, rodas visbrīnišķīgākā, visdzīvīgākā varavīksne. Tas ir vissvarīgākais, ko atcerēties. Pirmais solis ir godināt savu radīšanas spēju, godāt un cienīt sevi par to, kas un kādi jūs esat. Otrais solis ir spēja harmoniski dalīties šajā brīnišķīgajā gaismas nokrāsā ar citiem. Cilvēkiem bieži šeit rodas problēmas, jo tiem šķiet, ka atšķirtības ilūzija sniedz tikai vienu iespēju. Taču iespējams ir apvienot abas. Jūsu unikālā krāsa ir jūsu iespēja dot savu ieguldījumu veselumā. Jūs esat viena no krāsām brīnišķīgā gleznā. Jūs esat gaismas krāsa, kas izpaužas caur jūsu fiziskajiem ķermeņiem. Jūs esat neatkārtojama Māju izpausme. Iztēlojieties, ka jūsu pēdējās atmiņas par Mājām bija kā mirdzoša varavīksne, kas izstiepusies pāri kristāliski tīrām debesīm. Jūs šeit esat ieradušies ar nerimtīgo vēlmi vēlreiz nolūkoties tajā pašā varavīksnē, tāpēc esat nākuši pasaulē ar tieši tām īpašībām, kas Jums ļauj to izpaust.

Kāpēc gaisma Parīzē atšķiras no gaismas citur?

Uz brīdi pārslēgsimies un parunāsim par citu šī paša daudzdimensionālā jautājuma aspektu. Vai esat pamanījuši, ka gaisma šeit, Lasvegasā, atšķiras no gaismas Parīzē, kas savukārt atšķiras no gaismas Ņujorkā, kas atkal atšķiras no gaismas Omahā un Kopenhāgenā? Mākslinieki un fotogrāfi instinktīvi zina par to, ka gaismas atspulgi dažādās vietās atšķiras, taču zinātne vēl nav spējusi šo fenomenu kvantificēt. Kāpēc tā notiek? Tāpēc, ka jūsu sirds enerģija ietekmē it visu Jums apkārt. Tas, ko Jūs mīlat, kļūst par Jūsu daļu. Jūsu sirds enerģija ietekmē ikvienu no Universālā Lauka molekulām, kas pulcējas Jums apkārt. Jums piemīt universāls magnētiskais lauks, kas iet Jums pa priekšu, pirms paceļat telefonu vai ieejat kādā telpā. Tas iet jums pa priekšu, lai ko jJūs darītu. Tas sāk sakārtot enerģijas potenciālus un daļiņas, kas nepieciešamas jūsu manifestācijai, vēl pirms Jūs pa īstam sākat rīkoties. Ejot pa ielu un paejot garām statujai uz stūra, statuja tiek piesātināta ar Jūsu enerģiju. Visas pasaules lietas darbojas kā gaismas uzkrājēji, un ikreiz, kad raidāt gaismu kāda priekšmeta virzienā, šis priekšmets turpmāk saglabā daļu Jūsu gaismas. Tāpat kā uzlādējamas baterijas, fiziski priekšmeti savāc un uzglabā saņemto enerģiju. Jūs visi esat pieredzējuši, kā juvelierizstrādājumi vai citas senčiem piederējušas lietas nes sev līdzi bijušo īpašnieku enerģiju, pat ja viņi paši jau sen ir aizsaulē. Tas tādēļ, ka šīs lietas no īpašnieka saņēmušas pietiekami spēcīgu mīlestības lādiņu, lai nestu to sev līdzi vēl pēc īpašnieka nāves. Vienkāršākais veids, kā varam to paskaidrot, ir – ja Jūs kādam objektam uzspīdināt savu gaismu, šis objekts turpina šo gaismu nest. Ja gaisma tiek pastiprināta, priekšmets gaismu atstaros nepārtraukti. Ja ne, lādiņš ar laiku apsīks. Tas ir saistīts ar Jūsu enerģijas unikalitāti – nav divu tādu gaismu, kas būtu vienā vibrācijā. Katrs cilvēks nes citu gaismas vibrāciju. Tāds ir Jūsu neatkārtojamais skaistums.

Cits Tu

Kā esam teikuši jau agrāk, visa enerģija rodas no pamata mīlestības enerģijas. Mīlestība ir mātes enerģija, no kuras attīstās visas pārējās enerģijas formas. Jūs neesat raduši domāt par elektrību vai gravitāciju kā mīlestības formu, tāpēc ļaujiet šodien stādīt Jums priekšā šo jauno jēdzienu. Gaisma ir unikālas enerģijas forma. Enerģija nekad nemirst; tā nekad nebeidzas, tā nekad nesākas; tā ir bezgalīga. Tā tikai transformējas no viena enerģijas veida citā. Un, kad Jūsu sirdī atrodas mīlestība – lai kāds būtu iemesls – , Jūs inficējat apkārtesošās molekulas ar savas mīlestības daļiņām. Jūs izmaināt visu sev apkārt tikai ar savu klātbūtni vien. Jūs esat ķīmiska, elektriska, magnētiska būtne, un Jūsu magnētiskais lauks rada Jūsu realitāti tieši mirkli pirms tam, kad Jūs tajā iekāpjat. Pat attiecībās esoši divi cilvēki ar laiku viens otram sāk līdzināties arī fiziski. Vai esat pamanījuši, ka pāris, kas ilgi uzturējušies kopā, sāk izskatīties viens pēc otra? Var teikt, ka attiecības rodas tad, kad Jums patīk, kā Jūs izskatāties, raugoties no otra cilvēka perspektīvas. Tā Jūs spoguļojaties viens otrā, un, ja atklājas, ka Jums patīk savs atspulgs otrā, rodas draudzība. Ja Jūs iemīlaties savā atspulgā otra cilvēka acīs, attīstās mīlestības attiecības.
Tagad, kad esat izpratuši šo konceptu, parunāsim par Jūsu ietekmi uz sev vistuvāko būtni, kas atrodas jums blakus ikvienu dienas minūti un mirkli. Zemeuzņem ikvienu Jūsu vibrāciju. Zeme pati pārvēršas par Jūsu mīlestības atstarotāju. Viņa salasa Jūsu daļiņas un atstaro saules gaismu citādāk atkarībā no unikālās enerģijas, ko savā starpā izjūt konkrētas vietas iemītnieki. Tāpēc gaisma Parīzē atšķiras no gaismas Mehiko. Gaisma ir kolektīvs visu siržu enerģijas atspulgs, un to mēs saucam par gaismas iekrāsošanu. Tieši šī gaismas krāsa tiek atstarota atpakaļ uz Zemi.
Katras konkrētās vietas iedzīvotāju vidējā emocionālā enerģija izmaina Zemi un liek tai atstarot gaismu citādi. Pozitīva enerģija gaismu atstaro; negatīva enerģija gaismu absorbē. Tāpēc, ja ierodaties vietā, kur cilvēku sirdīs mājo mīlestība, Jūsu gaisma tiek atstarota. Turpretī, ja dodaties uz vietu, kurā noticis drausmīgs noziegums vai ļoti negatīvi notikumi, tā gaismu absorbēs. Tāpēc Jūs par dažām vietām sakāt, ka tām piemīt tumša enerģija. Tādēļ ikreiz, nonākot jaunā pilsētā, uz mirkli apstājieties, paraugieties sev apkārt un izbaudiet, kā katrā Jūsu apciemotajā vietā Jūsu gaisma tiek atstarota mazliet citādi. Tā ir tā pati gaisma, tikai atstarota caur dažādām sirdīm. Jums ir pilnīgi iespējams sajaukties ar šo vietu, vienlaikus nezaudējot savu unikalitāti.

Izbaudiet ceļojumu

Mīļie, Jums priekšā stāv tik neticams ceļojums! Jūs esat radījuši ko pavisam negaidītu. Jūs esat radījuši iespēju nest sev līdzi pilnīgu sava gara varenību, vēl esot fiziskā formā. Spēles sākumā par ko tādu netika pat sapņots. Mājās esot, Jums vienmēr ir pieejamas pilnas radošās spējas. Viss, kas jādara – jānomirst, tad Jūs acumirklī atgūsiet savas spējas. Taču staigāt cilvēka ķermenī, nesot šīs spējas līdzi – tā ir vēl nekad neredzēta Dieva izpausme. Tā ir patiesa dievišķā evolūcija. Šis evolūcijas solis aizsviedīs cilvēci uz daudz augstāku attīstības līknes punktu, nekā tika paredzēts, un šis lēciens galu galā noteiks ikvienas pašreiz norisošās Spēles noteikumus. Nest pašiem savas radošās spējas – to jūs Spēles sākumā sev neuzticējāt, jo zinājāt, ka nevaldāt pār savām domām. Jūs sapratāt, ka šo radošo spēju nešana sevī attīstības līmenī, kurā Jūs vienlaikus nespējāt kontrolēt savas domas un uzskatus, izraisītu drausmīgas sekas. Taču tieši tas šodien mainās. Nu jūs varat nest līdzi visu savu garīgo enerģiju, vēl atrodoties bioloģijas burbulī. Tas ir ļāvis jums radīt ceļu sev priekšā mirklī, pirms Jūsu pēda sper soli uz tā. Turpmākās dienas pildīsies ar prieku un aizrautību, ja pieņemsiet izaicinājumu, kas aicina atzīt šīs savas spējas un sākt tās lietot. Cilvēces evolūcijas ceļš grasās pārvērsties vienreizējā izpriecu braucienā.
Mēs apzināmies, ka Jūsu prātā droši vien radies vairāk jautājumu nekā atbilžu, bet tieši tas ir mūsu darbs, jo mums nav atbilžu, kuras Jūs meklējat. Tās pieder Jums. Mūsu augstākais uzdevums ir palīdzēt Jums atcerēties savus jautājumus, nevis atrast atbildes Jūsu vietā. Tā mēs darbojamies ar sevis pilnvarotiem cilvēkiem, un tā mēs sazināmies ar Jums. Jums priekšā ir nebijušas iespējas, un ceram, ka izdosies Jūs iedrošināt spert nākamo soli sava spēka atrašanā. Evolucionārais lēciens ir Jūsu izvēļu rezultāts. Līdz ar šo lēcienu nāk jauna atbildība, jo, lai Jūs varētu nest savu enerģiju, tā ir jālīdzsvaro ar atbildības izjūtu. Sāciet ar to, ka uzņematies atbildību paši par savu laimi, jo tieši tad jums visskaistāk izdodas iekrāsot gaismu. Jūs tikai pāris mēnešu laikā esat veikuši ievērojamus apziņas lēcienus.

Mīļie, mēs zinām, ka būt cilvēkiem nav viegli. Jūs neesat šo spēli radījuši tā, lai tā būtu viegla. Jūs zinājāt, ka nāksies saskrieties ar sarežģījumiem. Jūs zinājāt, ka Spēle notiks dualitātes laukā. No sākuma Jūs pasauli analizējāt ar jēdzieniem „pareizs – nepareizs”, „augšā – lejā”, „mīlestība – bailes”, taču tagad pārejat uz jaunu trialitātes lauku, kur labo un ļauno līdzsvaro jaunizveidots kontakts ar savu augstāko „Es”, un viss iegūst jaunas kontūras. Jūs saskatāt jaunus aspektus. Jums piemīt jaunas spējas, kuru vēl pavisam nesen nebija. Atmostieties no sava sapņa! Ir pienācis laiks pieņemt savu enerģiju tieši šeit, kur jūs atrodaties, savā brīnumskaistajā bioloģijas burbulī, un kļūt par visskaistāko savas gaismas krāsu.
Mēs esam ļoti pagodināti Jūs atstāt ar trim vienkāršiem atgādinājumiem. Izturieties viens pret otru ar vislielāko cieņu, jo, raugoties otra acīs, Jūs saskatāties ar Dievu. Rūpējieties viens par otru, kad vien tas ir iespējams. Atminieties, ka šī ir Skaista Spēle. Saspēlējieties labi!

Espavo
Grupa

 

 

Sirds savienošana ar citu sirdi

Emocionālās svārstības

 

Barbara Rotera

Nesen pieredzēju vienu no satriecošākajām un atmiņā paliekošākajām savas dzīves dienām. Es biju Sandjego un viesojos pie abiem dēliem un vedeklas. Mēs pārcēlāmies no Sandjego uz Lasvegasu pirms trim gadiem. Nevaru pavadīt ilgu laiku, neapciemojusi bērnus. Tas ir vienas stundas lidojuma attālumā, taču šoreiz gribējās braukt pa ceļu, tāpēc noīrēju automašīnu un braucu ar mašīnu piecarpus stundas, un man tas ļoti patika. Šis bija laiks vienatnē ar sevi. Pusi brauciena pat nebiju ieslēgusi mūziku. Es vienkārši domāju par lietām un izbaudīju pati savu sabiedrību.

Viss ceļojums bija saistīts ar dzīves augstāko un zemāko punktu apceri.

Nedēļa, ko pavadīju Sandjego, bija kā brauciens pa „Amerikāņu kalniņiem”. Viens no iemesliem, kāpēc devos turp, bija tas, ka mans dēls un sieva grasās laist pasaulē bērniņu, un līdz ar to mēs ar Stīvu kļūsim par vecvecākiem. Man bija liels gods atrasties kopā ar viņiem brīdī, kad viņi veica sonogrammu, lai uzzinātu, vai bērniņš būs puika vai meitene. Brents vienkārši staroja. Es nekad neesmu redzējusi viņu tik laimīgu kā brīdī, kad viņš uzzināja jaunumus. Es vēroju brīnumu savā priekšā – mazulīti, dzīvībiņu, kas veidojas mātes miesās. Mēs redzējām bērna sejiņu un rociņas, kas berzē acis, un bija skaidri redzams, ka mazais ir puika. Neaprakstīšu detaļas, bet par to nebija šaubu. Esmu tik pateicīga par to, ka mūsu maziņais zēns izskatās vesels.

Pēc pāris dienām devāmies uz parku un brīvā dabā atzīmējām labās ziņas. Tiklīdz bijām iznākuši parkā, saodām dūmus. Līdz ar to sākās Sandjego ugunsgrēki. Mēs tobrīd nezinājām, kā tas mūs ietekmēs. Kad tonakt atgriezāmies mājās un ieslēdzām televizoru, atklājām, cik nopietna izvērsusies ugunsnelaime. Bija izsludināta ārkārtas evakuācija.

Daudzi bija spiesti pamest mājas. Vēl nekad neesmu pieredzējusi neko līdzīgu. Man vajadzēja sakravāt tikai ceļasomu, bet dēls un vedekla bija gluži satriekti. Viņi bija uztraukušies, ka māja, ko viņi kopīgi veidojuši kopš attiecību sākuma, tiks iznīcināta. Bija neticami iedomāties, ka tikai vienas nedēļas laikā viņi varēja nosvērties no pacilātības, ko radīja labās ziņas par dēla gaidībām, līdz domai par to, ka nāksies zaudēt mājas. Mums izdevās nonākt drošībā, bet ugunsgrēks turpinājās. Es jutu visu cilvēku sāpes, kam nācās pieredzēt šo šausmīgo nelaimi. Kad ģimene bija sapulcējusies, mēs jutāmies drošībā un atbalstījām viens otru. Ikviens no mums pārdzīvoja posmu, kad gribējās saukt: „Ak Dievs, kas te notiek?” Tad mēs viens otru apskāvām, un viss atkal bija kārtībā. Skatoties ziņas, redzējām, ka mājai blakus esošajā pakalnā plosās liesmas. Dēls un viņa sieva zināja, ka arī viņu māja var tikt izpostīta, taču saglabāja mieru.

Un, lūk, kas ar mums notika pirms četriem gadiem, kad ugunsgrēks plosījās Sandjego: mēs atradāmies Beļģijā, kad CNN ziņās redzējām, ka liesmas plosās tieši blakus mūsu pašu mājām. Mēs atlaidām negatīvās emocijas, jo zinājām, ka nespējam situāciju kontrolēt. Mēs zinājām, ka mēs paši un mūsu mīļie ir drošībā, un tas ir viss, kam bija nozīme.
Tas tiešām bija īsts emociju virpuļviesulis. Uguns liesmas bīstami pietuvojās viņu mājām, taču viņi bija drošībā. Gan ģimenei, gan draugiem tika aiztaupīts posts. Tas bija īsts brīnums. Priecājieties gan par augstajiem, gan zemajiem dzīves punktiem, jo tāda tā dzīve ir! Esmu ļoti pateicīga un jūtos laimīga, ka situācija izvērtās tieši šādi. Mēs ar Stīvu ar tādu prieku gaidām mazā puisēna piedzimšanu. Mēs sūtam savu mīlestību un laba vēlējumus visiem tiem, kuriem ugunsgrēka laikā tik ļoti nepaveicās.

Ievelciet dziļu elpu un ļaujiet šim dzīvības spēkam ieplūst savās plaušās; tad izelpojot apdomājiet paši savu dzīvi. Mēs visi pārciešam cīņas un prieka brīžus. Tās visas ir pieredzes, no kurām var mācīties. Sviniet dzīvi kā svētkus! Augstie un zemie brīži – tāda ir dzīve. Un tieši Jūsu perspektīva un tas, kā Jūs uz to raugāties, rada atšķirību.
Un lai tā būtu!

Ar mīlestību un gaismu,
Barbara

 

 

Copyright Notice:
Copyright 1998 – 2010 Lightworker. www.espavo.org This information is meant to circulate and may be freely disseminated, in whole or in part with the following conditions: Use of this material signifies that the user aggress to the following conditions: 1. The words “Copyright 2000 – 2010 Lightworker. www.espavo.org” will be included with all published material. 2. User agrees that all rights, including copyrights of translated material, remain the property of Lightworker. If you translate this material we reserve the right to share that translation with credit to you as translator, on the Lightworker site to make it available to all. Further information from the Group may be found at: http://www.espavo.org.     Thanks for helping to spread the Light!