September 2024

De Wat Is Series: Wat Is Liefde?

Groeten van Thuis.

We sluiten ons vandaag met trots en vreugde bij jullie aan, want jullie energie is op zoveel niveaus begonnen te veranderen. Jullie gaan de vijfde dimensionale realiteit binnen waar we het al zo lang over hebben. Eigenlijk zijn jullie al een tijdje in deze vijfde dimensionale realiteit. Maar jullie hebben de oude derde dimensionale regels gebruikt, in combinatie met de dingen die jullie aangeleerd zijn toen jullie opgroeiden. Naarmate jullie evolueren, zullen jullie meer mogelijkheden zien dan jullie ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Het belangrijkste aspect van alles in het leven is de energie van liefde. De meesten van jullie zien dingen nog steeds als boven of onder, goed of fout, goed of slecht. De realiteit is dat jullie in een land van polariteit leven. Maar het is allemaal een illusie om jullie te helpen het spel te spelen van doen alsof jullie een mens zijn. Het heeft de mogelijkheden van het werk dat jullie doen in gang gezet, zodat jullie contrast kunnen zien. Jullie zien ons alleen omdat wij contrasteren met de achtergrond. Jullie zijn gewend aan dualiteit op heel veel verschillende niveaus, en we gaan daar een beetje mee werken.

Liefde

Wat is liefde precies? De realiteit is dat je liefde op zoveel verschillende manieren uitdrukt. Omdat je in een veld van dualiteit leeft, zie je het over het algemeen als het liefhebben van één persoon. Maar dat is slechts een heel beperkt aspect, er is zoveel meer. Liefde kent de grenzen, die velen van jullie eraan stellen, niet.Het is gewoon wat je aangeleerd is. We willen je hier wat dieper in meenemen en delen hoe het er vanuit ons perspectief uitziet.

Ben je ooit verliefd geweest? De realiteit is dat jullie allemaal meerdere keren in je leven verliefd zijn geweest. Je uit het op verschillende manieren. Velen van jullie zijn verliefd geworden op één persoon. Je hebt een relatie gecreëerd die geweldig is, want het stelt je in staat om naast iemand te lopen. Maar de realiteit is dat, als je eenmaal liefde hebt gevonden, je niet alleen in liefde leeft. Relaties moeten in de loop van de tijd voortdurend worden opgebouwd. Kun je het je comfortabel maken en een tijdje op je lauweren rusten? Nou, in de derde dimensie is dat heel goed mogelijk.

Maar in de vijfde dimensie wordt het anders. Want als iets niet meer wordt opgebouwd, begint het af te brokkelen. Het is als een grote golf van licht en liefde. Je zult in je leven van velen houden, of je dat nu zo uitdrukt of niet, hangt helemaal af van jou en je geloofssystemen. Als je in staat bent om verschillende niveaus met een persoon in een enkele relatie op te bouwen, wordt het heel magisch. Het is ook vrij zeldzaam.

Dus, wat is liefde?

Liefde is wanneer je iemand, of meerdere mensen, zo dichtbij kunt houden dat je jezelf ziet. Dat was misschien niet wat je wilde horen. Liefde is echter een uiting van het kunnen zien van je ziel door de ogen van een ander. Wanneer iemand naar je kijkt en diep verliefd wordt, heb je magie. Het is misschien maar voor een vluchtige tijd, omdat je in polariteit leeft met de illusie van lineaire tijd. Weet dat liefde niet wordt bepaald door de lengte van de tijd dat je samen bent.

Velen van jullie weten dat de Keeper heel lang getrouwd was. Niet alleen getrouwd, maar ook diep verliefd, diep in liefde. Zelfs die relatie, die 52 jaar getrouwd zou hebben gevierd, als ze niet was afgestudeerd en naar huis was gegaan, bestond waarschijnlijk uit zeven verschillende relaties met dezelfde persoon in die tijd. Dat is magisch, omdat het dingen levend houdt en op verschillende manieren in beweging brengt.

Onlangs deed de Keeper verschillende privésessies waarin mensen zeiden: “Ik wil de relatie, maar ik wil het met iemand die net zo spiritueel is als ik.” Nou, dat zou eigenlijk best saai kunnen zijn. Je moet worstelen met ego’s aan jouw kant van de sluier. Maar dat zal enorm afnemen, want als je de vijfde dimensie betreedt, vervaagt je ego. Je kunt dingen gaan zien vanuit het ware perspectief van de ziel, in plaats van dat van je ego.

Dat is wat nu op zoveel verschillende gebieden van het menselijk leven naar boven komt, omgaan met de ego’s. Het was een noodzakelijk kwaad dat je overleving verzekerde, om dingen vanuit verschillende perspectieven te kunnen zien. Uiteindelijk was het zowel magisch als heel moeilijk om jezelf op die manier te zien, maar nu verandert je wereld. In dualiteit en de lagere delen van de derde dimensie, begreep je dat er twee soorten liefde waren: voorwaardelijk en onvoorwaardelijk. Eigenlijk is alle liefde onvoorwaardelijk. Liefde moet onvoorwaardelijk zijn als het de relatie wil overleven, als het naar dat volgende niveau wil gaan.

Wat te denken van onvoorwaardelijke liefde?

We hebben het vaak gehad over het huwelijk van de Keeper. De realiteit is dat het huwelijk een uiting is van onvoorwaardelijke liefde: “Ik zal van je houden.” Vaak begrijpen mensen het echter als “Ik zal alleen van je houden zolang jij van mij houdt.” Dat is voldoende voor de derde dimensie, maar als je naar de vijfde dimensie gaat, werkt het niet helemaal op dezelfde manier. Het echtscheidingspercentage op planeet Aarde is erg hoog.

Dus, hoe wordt een relatie opgebouwd? Een van de gemakkelijkste manieren om in een relatie te werken en liefde op te bouwen, is door je partner al je geheimen te vertellen. Vertel hem of haar je diepste, donkerste gedachten en kijk wat er gebeurt. Je begint dit ongelooflijke vertrouwen op te bouwen dat je op geen andere manier had kunnen opbouwen. Hoewel het magisch is, is er nu zoveel meer aan de hand.

Derde Dimensionaal Ego

Wat als een partner wil dat een spiritueel persoon naast hem loopt? Je moet met deze ego’s omgaan, dus je zult altijd in zekere mate met elkaar concurreren. Vaak kun je harmonie bereiken, waarbij het ego van de ene persoon hier is en dat van de ander daar. Terwijl je evolueert, wisselen ze soms zelfs van plaats en dat is perfect. Maar wat gebeurt er als je in plaats daarvan een kloof hebt? Nou, dan begin je een leunende relatie te hebben, waarin de ene persoon op de andere leunt.

We hebben zelfs mensen horen zeggen: “We gaan met deze relatie werken. Mijn partner gaat met de spirituele aspecten ervan werken, dus ik hoef dat niet te doen.” Dat werkt niet helemaal, toch? Als je een leunende relatie hebt, gaat de ene persoon vooruit en de andere persoon valt. Durf een harmonie te vinden, laat je verwachtingen los en sta jezelf toe om verliefd te worden op wie ze op dit moment zijn.

Veel mensen op planeet Aarde zijn in dit soort relaties gevallen waarin ze het gevoel hebben dat iemand een groot potentieel heeft. Ze zeggen: “Ik heb hoop dat we dit over een jaar of twee allemaal zullen doen.” Natuurlijk werkt dit nooit, want dan verplaats je je naar de rol van hun leraar. Je kunt hun leraar of hun geliefde zijn, maar over het algemeen werkt het niet om beide te proberen. Dus laat jezelf gewoon verliefd worden.

Jaloezie is een 3D realiteit

Bijna alle mensen ervaren jaloezie in zekere mate, en het is een lagere vibratie. Nogmaals, het is omdat je met het ego moet omgaan. Het ego heeft veel te maken met hoe je liefde uitdrukt. Denk je dat die ziel, wij van de andere kant van de sluier, voorwaardelijk van je houden? Nee, helemaal niet. De realiteit is dat je zelfs gidsen hebt die op je schouder zitten. Velen van jullie hebben zelfs naar hun naam gevraagd, zodat je ze iets kunt noemen.

De realiteit is dat dit erzielen zijn die genoeg van je houden om te zien hoe je al je fouten maakt. Ze zeggen: “Ga naar rechts, ga naar rechts,” en dan kijken ze naar je als je naar links gaat. Maar ze houden net zo veel van je en ze zijn er nog steeds voor je. Dat is onvoorwaardelijke liefde. Als het op relaties aankomt, is het dan mogelijk dat je genoeg van iemand houdt om hem of haar te laten gaan? Ja, dat is een van de beste vormen van liefde.

Wanneer je dat niveau daadwerkelijk bereikt, kun je beslissen. “We hebben het einde van onze relatie bereikt. Gaan we het verder uitbouwen, of laten we het los?” Wat als je verliefd bent geworden op iemand anders? Kan ik je dan in liefde laten gaan en dankbaar zijn voor de energie die ik met je heb gehad? Dat is liefde in de vijfde dimensie. Het is een proces waar jullie allemaal nu mee bezig zijn. Ja, het is moeilijk en een beetje een uitdaging voor veel mensen. Zelfs het horen van de woorden komt niet altijd gemakkelijk aan, maar hier zijn we.

Iemand vroeg: “Wat is liefde?”

Wat doe je graag, wat brengt je passie naar voren? Dat is een vorm van liefde die volledig onvoorwaardelijk is. Zelfs als je het een tijdje niet kunt, verlies je die liefde niet, je hebt het nog steeds. Wat dan te doen met jullie die gewoon verliefd zijn op de mensheid? Als je aan de aarde denkt, denk je aan haar problemen. Als de moeilijkheden van de aarde en de mensheid zwaar op je hart drukken, wat als je er dan gewoon naar zou kijken en er helemaal verliefd op zou worden?

Dat is precies wat je ziel doet. Je ziel is zo blij om hier te zijn. Ja, we weten dat sommigen van jullie op aarde aankomen, hun ogen openen en denken dat iemand je hiertoe heeft gedwongen. “Ik weet niet hoe ik hier ben gekomen, ik kan me niet herinneren dat ik met dit alles heb ingestemd.” En toch zegt je ziel: “Oh, dit is zo magisch. Ik vind het heerlijk om hier te zijn!”

Een omgeving van liefde creëren

Wat gebeurt er als je verliefd wordt? Je straalt het overal om je heen uit, je creëert een omgeving van liefde en het raakt alles om je heen aan. Het raakt iedereen aan die zich binnen het bereik van die trillingen bevindt, die je stem kan horen of je licht kan voelen. Word verliefd, doe het vaak. Haal de voorwaarden weg en kijk wat er gebeurt, want het is magisch. Je stapt de vijfde dimensie binnen en begint dingen vanuit een totaal ander perspectief te zien.

Kun je verdeeld zijn, zoals veel mensen op planeet Aarde op dit moment verdeeld zijn? Niet als je verliefd bent op elk aspect. Als iemand totaal anders denkt dan jij, heb je niet gelijk of ongelijk. Je bent gewoon op een ander pad, dat is alles. Je zult merken dat veel dingen veranderen naarmate je meer van de vijfde dimensionale realiteit in je dagelijkse leven verankert. Maar het kost tijd en we vinden het fascinerend.

De schurk

Als je kijkt naar je boeken en films, de verhalen die je elkaar vertelt, hebben de echte goede altijd een schurk. Dat is een belangrijk aspect van het schrijven van verhalen. Je hebt de goede en de slechte man, wat gelijk staat aan dualiteit. Maar als je in trialiteit begint te komen, begin je fascinerende dingen te zien gebeuren met je verhalen.

De echt boeiende verhalen zijn de verhalen die de slechterik opbouwen, alle nare dingen die ze doen en de manier waarop ze negatief denken. Maar als je even in de slechterik kijkt, word je echt verliefd op hem. Dit gebeurt regelmatig, dierbaren, ze planten zaden.

Vijf-dimensionale liefde is magisch, maar vergeet niet dat er geen goed of fout is met de ziel. Er zijn soms mensen die anderen niet kunnen voelen, maar dat verandert nu. Jij bent de slinger die in beide richtingen zwaait, zoals we vaak hebben gezegd. Hopelijk heb je die rand bereikt waar je de andere kant op zwaait naar een eenheidsbewustzijn.

Vijf-dimensionale liefde

Liefde van thuis meenemen stelt je in staat om aangeraakt te worden door je ziel om je heen. Wat je ook van jezelf denkt, spirit is verliefd op je en zo ongelooflijk trots op je. Begin verliefd te worden op van alles en nog wat. We hebben dit al jaren gezegd, zoek naar de overeenkomsten. Zoek naar de manieren waarop jullie op elkaar lijken in plaats van de manieren waarop jullie verschillen, en dat lost het ego op. Het verandert alles in een ervaring van verwondering en opwinding, een nieuw experiment van liefde.

Als je hier op een andere manier over na gaat denken, zul je zoveel meer gaan ervaren. Een vijfde dimensionale liefde is inderdaad magisch. Stel je voor dat je naast iemand loopt met wie je een relatie opbouwt, maar die altijd aan het werk is. Zou je van hem of haar houden genoeg om hem of haar te laten gaan? En wat dacht je van de persoon met wie je je leven hebt opgebouwd, die stervende is? Het zal je leven drastisch veranderen als ze weggaan, en je wilt dat ze terugkomen zodat jullie samen verder kunnen gaan. Hou je genoeg van ze om ze te vertellen dat het oké is om los te laten? Velen van jullie hebben aan de andere kant van de sluier daadwerkelijk contracten gesloten om precies dat te doen, en je voelt het.

Voel de liefde die we voor jullie hebben, dierbaren. Het is magischer dan je ooit zou kunnen begrijpen. Dus, wat is liefde? Liefde is een weerspiegeling van de ware jij. Hoe meer je verliefd kunt worden, hoe meer mogelijkheden je hebt om op alle mogelijke manieren om je heen zult zien. De Keeper heeft,na onze suggestie, een gewoonte ontwikkeld. Elke dag als hij praat met mensen van wie hij houdt, of het nu zijn zoon, broer, zussen of de liefde van zijn leven op dat moment is, beëindigt hij het gesprek door te zeggen: “Ik hou van je.” Wat als dat de laatste keer was dat hij met ze kon praten? Geef elke gelegenheid jouw uiting aan je liefde. Je zult merken dat je verliefd kunt worden op het goede, het slechte en het lelijke.

Liefde is een prachtige menselijke ervaring

Er zijn geen schurken op planeet Aarde. Kwaad bestaat niet, het is slechts een schaduw die is gecreëerd voor controledoeleinden. Als je de vijfde dimensie betreedt, zijn er geen schaduwen, alleen verschillende tinten licht. Er is geen zwart en wit, alleen tinten grijs met prachtige kleuren ertussen. Jullie weten dat jullie magisch zijn, ieder van jullie. En we hopen dat jullie de liefde voelen die wij voor jullie koesteren, elk moment van elke dag.

Heb jezelf lief, dierbaren. Durf in de spiegel te kijken en in plaats van moeilijkheden en onvolkomenheden te zien, word gewoon even helemaal verliefd op elk aspect van je wezen. Begin elke dag op die manier. Je creëert een omgeving van energie om je heen, die meer van dat in je veld zal aantrekken. Je zult leven in een veld van liefde, van ware vijf-dimensionale liefde. Oefen het vaak en ervaar het waar je kunt. Veroordeel jezelf niet als je faalt, want dat hoort er ook bij. En als je de rol van een schurk hebt gespeeld, durf dan van jezelf te houden en kijk wat er gebeurt.

Houd in gedachten dat jullie de grootste engelen zijn die ooit hebben geleefd. We houden van jullie op manieren die je je alleen maar kunt voorstellen. We kijken naar jullie ervaringen vanaf deze kant van de sluier. We zijn zo ongelooflijk trots op ieder van jullie.

Tikkie, jij bent ‘m

Het is een geweldig spelletje tikkertje en jij bent ‘m! We houden van jullie, geef het door en vind een ander om onvoorwaardelijk van te houden. Tik ze zonder dat ze van jou hoeven te houden. Kijk dan wat er met jullie levens gebeurt, terwijl jullie de vijfde dimensionale realiteit betreden die jullie hier op aarde hebben gecreëerd.

Welkom thuis, dierbaren. Jullie zijn de magiërs van het speelbord. Wij zijn de groep van 9 en we houden heel veel van jullie. Behandel elkaar met respect en liefde. Koester elkaar iedere mogelijkheid die je hebt en speel dit spel samen goed. Ja, durf van de schurken te houden.

Espavo.

De groep van 9

Speciaal verzoek: Copyright 2024 Espavo. Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.