юни 2011

ОГЛЕДАЛО, ОГЛЕДАЛО

 

Oт Стийв

По някое време от живота си всеки от нас трябва да спре и да си зададе известни основни въпроси. Когато израствах много от приятелите ми бяха от други религии и това – естествено, ме доведе до въпроса: „Ами коя тогава е правилната?” Изучих няколко религии и открих, че в повечето се крие известна нотка на толерантност. След като събрах няколко подобни „въпроса” в главата си, разбрах, че всичко това бяха истории, разказани от различни народности и предавани от поколение на поколение в различни части на света. Това ме доведе до още по-големия въпрос: „Какво е общото между всички религии тогава? Какво твърдят те и как разпространяват посланието?” Открих, че навсякъде съществува върховно същество със сходни атрибути. Всъщност ми беше доста забавно да открия, че господ бе успял да пробие повърхността на нашата реалност, независимо от местоположението ни.
Също така ще отбележа, че има една определена нужда, която трябва да бъде задоволена. Словесните истории до голяма степен запълват тази празнота. Хората във всички житейски сфери се нуждаят да виждат собственото си отражение редовно и религията е била един от многото начини, по които това се е осъществявало на Земята. Пред вас е едно прекрасно послание, по време на което групата ни поведе на пътешествие, за да видим как да използваме тези огледала в ежедневния си живот. Смешното е, че ние рядко осъзнаваме, че виждаме собствените си образи, отразени в гладкото стъкло.
Желая ви успешен месец!
Големи прегръдки и нежни подтици.
Стийв

 

Поздрави от Къщи
Точката на невъзвръщаемост
Цялото човечество достигна до точка, от която няма връщане назад вибрационно. Достигнахте масово до ново критично ниво. Знаехте, че вървите в тази посока. Наскоро ви казахме, че сте прехвърлили още една критична точка, отвъд която любовта всъщност започва да надделява над страха на вашата планета в колективен план. Страхът за вас е бил фактор, който сте използвали за себе-мотивация на тази планета. Може би ще ви бъде от полза да намерите нови начини да се мотивирате.
Днес бихме желали да направим още една крачка напред. Искаме да споделим с вас някои от нашите наблюдения по отношение на вашето пътуване. В началото това бяха малки, плахи стъпчици, а сега вие тичате напред с пълна пара, правейки огромни скокове, като по този начин само с едно движение прехвърляте колкото се може повече ходове напред. Благодарение на тези промени много от удобствата, които сте имали започват да се променят. Не че ще ви стане дискомфортно, просто онова, което преди ви е носило удобство, вече няма да действа. Вие сте изчистили едно пространство с цел да използвате енергията си в най-силния й потенциал. Създали сте бизнес, работа, клиентела, приятелства, както и цялата поддържаща мрежа, само и само за да откриете скоро, че не се нуждаете вече от подкрепа по същия начин, както преди. Цялото човечество току-що е направило много спокойна, но ефективна и огромна крачка напред вибрационно; това се случи изключително  бързо. То ще продължи в същия дух докато всички вървите напред заедно, докато продължите да отбелязвате демаркационни точки, чрез които да можете да измерите и видите собственото си израстване.

Промяната на Играта

Защо е необходимо да видите собствения си растеж с цел да продължите да се придвижвате напред? Това е игра, любими. Именно това – игра. Вие знаете колко трудно е за нас да даваме на Пазителя (така групата нарича Стийв Родър – В.С.) директно от дома информация, която той да изнася и фактически – да превежда в послания, които да пасват към света ви.
Има някои много интересни парчета, които започват вече да работят. Нека да ви зададем няколко въпроса, след което ще преминем през отговорите и ще ви открием някои от потенциалите, които лежат право пред вас. Запитайте сами себе си какви са вашите  системи от вярвания, които ви дават сила? Ние сме говорили много пъти вече за това как системите ви от вярвания застават на пътя ви. Често вие имате твърди, упорити и сковани ценностни системи, които просто се налага да  бъдат разчупени, за да се разпаднат. Понякога те трябва да бъдат премахнати чрез много драма и трудности, за да можете вие да се придвижите към следващото ниво. Сега ние ви молим да вземете предвид възможността да си създадете по-гъвкави вярвания, чрез които да се отворите за нови възможности и да се откриете да нови мисли и възприятия; всеки път, когато правите един от тези огромни скокове напред, вие виждате всичко от различна перспектива. Защо?

Огледало, огледало.

Възлюбени, вие сте създатели. Вие сте онези, които сътворяват всяка отделна мисъл. Всяка емоция, която излъчвате, е спусък, който възпламенява една проявяваща се мисъл във вселената.  Това става по магнетичен начин – чрез сърцето ви. То се извършва в свързаност с всеки друг създател и все пак вие сте творци в прикритие –  въплъщавайки по свой начин бог. С цел да дойдете тук и да играете играта, претендирайки, че сте хора, бе необходимо да навлезете в илюзията за време, тъй като – да бъдете безкрайни на планетата земя, нямаше да ви свърши работа. Това тук е игра, в която се преструвате на смъртни и вие се справихте много добре с това, имайки  предвид, че истинската ви природа е вечността. С цел да създаде илюзията всеки от вас сътворява собствено свещено място. Вие притежавате  една собствена реалност в рамките на малкия ви биологичен мехур и това работи много добре за вас до момента, в който не започнете да се осъзнавате по отношение на факта, че не сте единствения създател на планетата Земя. Ето откъде идва предизвикателството и – ако се вгледате във вашите общества, в бизнес-начинанията ви, правителствата, както и колективните ви вибрации – независимо от това дали са религии, организирани църкви или каквито и да било други структури, ще видите, че те отразяват именно вашата магия.
Погледнете откъм добрата страна на нещата. Религиите са донесли невероятна сила, обединение и чувство за общност, базирано на съзнанието за любовта. Те са наложили концепции и идеи, които много хора са опитали и използвали ефективно. Защо е толкова чудесно да ползваш нещо подобно? Защото това е една система от вярвания, която отразява вашата светлина. Това е един вид огледало. Вие имате много подобни огледала тук на Земята, при това – не само свързан с религията. Всяко от тях отразява уникалната ви магия по някакъв начин и е предназначено да ви помогне да си спомните кои наистина сте. Именно в тези места вие подмладявате духа и бога вътре у вас.
Защо, тогава имате толкова много религии по света? Този въпрос ни беше зададен наскоро. Причината за това е много проста – тъй като имате различни вибрационни диапазони и се нуждаете от представяне на всеки един. Няма толкова голямо значение коя от всички религии използвате, защото всички те са отражение на светлината ви. Предизвикателството идва, когато отделният бог не желае да остави място и за другите богове. Повечето религии са започнали да изключват останалите и това е причинило много проблеми и войни. Ето защо ние ви казваме, че израствате и ако искате да видите истинското си отражение в огледало, намерете си такова, което да е достатъчно гъвкаво, та да израства заедно с вас.

Огледала от Светлина

И така – какво е огледало от светлина? Ако ние ви дадем един мъничък камък и ви кажем – носете това красиво нещо в джоба си и – след като напуснете стаята, всичко ще проработи по магичен начин за вас от този момент нататък. Ще проработи ли? Ако вярвате, че ще стане – така и ще бъде. Ако отидете на доктор и той ви каже: „Това е нещо обичайно, ще ви помогна да излекувате този проблем, който всъщност хич не е сериозен. Ние тук сме се справяли с много подобни ситуации.  Просто ви даваме хапче, след което вие се наспивате добре и утре всичко ще ви е наред.” Ще проработи ли? Ако вярвате в него – да. А ако имате съмнение, че алтернативната медицина ще ви помогне повече, тогава въздействието няма да е същото.  Всеки индивид е такъв, какъвто е, поради някаква причина. И – когато израствате, диапазонът на разнообразие у вас ще се увеличава. Какво искаме да ви кажем  по отношение на тези отражения на вашата светлина? Това са начините, по които малките богове трябва да използват енергията си на планетата Земя. Те имат нужда от някакъв вид огледало, което да ги отразява по някакъв начин, за да могат да се видят. Така че ние ви молим целенасочено да се осъзнаете за вашите огледала, да съберете много от тях във вашия дом, за да виждате в тях редовно отразени всичките си потенциали.  О, не, нямаме предвид истински огледала, спокойно. Не става въпрос за това през минута да се вглеждате в образа си и да си оправяте  косата. Онова, което искаме да ви подскажем, е , че сега е моментът да се „обзаведете” с гъвкави системи от вярвания, които ще ви помогнат да изразявате навън мощта си….както и ще отразяват светлината ви.
Има доста лечители и учители, които чуват нашите думи. Ние ги приканваме към действие, защото това са енергиите, с които сме работили на Земята по време на много, много от вашите животи и ние сме толкова въодушевени сега, тъй като вие наистина започвате да вдигате завесата. Вие започвате да чувате звуци, да виждате различни части от живота зад нея – и това не се е случвало никога преди. Това е вашият растеж – той променя собственото ви физическо същество, когато сами позволите това да се случи.  Сега вие вече се осъзнавате. Вие вярвате в илюзията, че има само една истина и че вашето парче изразява именно нея. Защо казвам това? Защо ние също твърдим, че всеки един от вас носи истината, когато има толкова много различни нейни прояви на земята? Вече сме говорили за това и преди. Казахме ви, че има две важни неща, които трябва да запомните. Първо – вие сте бог и сте поели отговорност да използвате творческите си възможности. Второ и не по-малко важно – не сте единствения бог. Трябва да се научите за използвате вашата мощ в хармония с другите създатели около вас. Това е подходът, която ще събере и пресъздаде цялото небе на земята. Именно към това се придвижвате – към едно овластено общество – такова, каквото не е съществувало никога преди на Земята. Вие винаги сте имали свободен избор, но – като колективно цяло, досега не сте избирали напълно да поемете правомощията си. Какво означава това? Ако сте бог, значи ли, че няма да ви се наложи да играете повече?

Отговорност = Балансирана Мощ

Е добре, вие имате вече тази концепция, имате също така възможностите пред себе си, но повечето от вас са били тук живот след живот като учители и лечители, работейки за планетата и цялото човечество с цел да ги доведете именно до този етап и до стъпката, която е сега пред вас. И това се случва. Завесите се вдигат и вие виждате собствените си отражения. Много е важно да разберете това, тъй като – заедно с вашата неизразима мощ, идва и нивото на отговорност; мощта ви може да бъде балансирана, само когато увеличите степента си на отговорност. Мощта ви ще се нараства паралелно с поемането ви на отговорност. Това е на дневен ред. То е нещо, което всеки от вас ще започне да вижда.

21 дена Отразена Светлина

Сега ще се престорим, че си играем на вашата илюзия на време и ще ви кажем, че от този момент – в следващите 21 дена, ще ви покажем  вас самите.  Ще видите мощта си директно отразена в нещо, което ще получите – идея или концепция, която се осъществява право пред очите ви. Оглеждайте се за чудеса през следващите 21 дена. Вие ще създадете много в живота си, но ще има поне едно непоклатимо – нещо, за което ще разберете от дълбините на същността си, че сами сте създали. Ние правим това от време на време, за да ви дадем самочувствие, да ви разкрием истинската ви природа. Вие сте сложили пред себе си една завеса, която ви предпазва спомените за Дома, тя ви пречи да си спомните и миналите животи, възпира ви от това да си спомните напредъка си като душа; сега, обаче, вие започвате да я разкъсвате напълно.
Поставили сте това перде между двете полукълба на мозъка си. Това е причината да имате две мозъчни половини. Представете си, че лявата поддържа илюзията за време, а в дясната такова не съществува. Така че тя представлява дома, а лявата – земята. Те сега се съединяват по един уникално нов начин. Духът ви еволюира и физическото ви същество – също, за да подслони овластения Дух. По този начин много от вас започват да говорят с духа  по някакви начини. Вие всички започвате да откривате части от себе си, в които имате директна връзка с дома. Доверете се на процеса, при който вие привличате тази енергия, за да я закотвяте на земята. Вие ще заземите светлината, ще й дадете нов път и ще призовете собствената си светлина по много мощен начин.
Всеки един от вас започва да прави това по свой собствен начин. Ако имаше едно единствено парче, което да дадем на всички, просто потупвайки ви по рамото, то то би се наричало „Самочувствие”. Или още по-точно – душевно самочувствие, тъй като душата ви е пътувала по земните релси вече много пъти. Доста от вас са преминали значителни дължини и са положили големи жертви, за да може земята да направи тези следващи стъпки….и ето ви тук и сега. Някои от вас се пробуждат от съня, казвайки си: „Сега, като съм се събудил, какво да правя?”. Ние доста се забавляваме с това, защото то е пердето пред вас отново в действие. Ние не сме тук, за да ви учим на нищо; тук сме, за да ви помогнем да си спомните. Ние сме тук, за да ви помогнем да разкриете онази част от вас, която ще ви накара да видите самите себе си. Не става въпрос за това да доказвате на когото и да било своите способности или магия. Вие просто можете да излеете божествената си същност, след което да я балансирате с отговорността – в хармония с другите богове около вас, да се научите да вливате във всичко Светлина. Това увеличава  енергията ви по един естествен начин. Именно натам се устремявате сега – тъкмо това започвате да правите.

Разпръскване на Светлина

Вземете от онези усмивки, които ви спохождат спонтанно от време на време и ги раздавайте. Вземете даровете, които всеки един от вас има и ги използвайте по някакъв начин – дори и това да е само моментно закотвяне на енергията. Намерете начин да прилагате уменията си където можете, предложете способностите си на другите хора. Да – понякога може да сами да се обезкуражите. Защото вие се разхождате навсякъде, нарамили системите си от вярвания: „О, но онзи човек вече прави подобно нещо, пък другият има и тренинг. Аз трябва да извървя същите стъпки, ако искам да свърша подобни неща. Трябва да мина през същия процес и това ще ми отнеме години.” А пък ние ще ви кажем, че няма нужда от бавене в момента. Вашата енергия е призовавана у всеки един и – ако започнете да се придвижвате напред, да се потопявате във вашата страст – онези, които имат нужда от някакво обучение, ще бъдат насочени към него много бързо. Няма нужда да го планирате, просто трябва да вървите в посоката, в която ви подсказва сърцето – да го оставите да ви посочва пътя. Оставете бог да се прояви през вас. Позволете си да отразявате тази енергия чрез каквото и да било – религия, лечебна практика, книга, статуя или камък – няма значение, ако вярвате, че именно това действа. Вие наистина сте център на своята собствена вселена и ние ви молим да започнете да имате това предвид на всяка крачка по пътя ви.
За много от вас е доста трудно, защото – с цел да свършите работата си добре, сте развили невероятна чувствителност. Тя ви кара да усещате всичко и ето че изведнъж вие  се поколебавате дали да  изразите енергията си навън, защото си казвате: „Всеки ще го почувства. Нямам право да си разплисквам енергията навън, тъй като всички ще я усетят и това може да им се стори натрапчиво.” Да, но ние пък ви предлагаме обратното. Вие носите тази енергия, защото сте единствените, които притежават именно тази нейна част на планетата. Вие сте единственият човек, който може да положи това парче от пъзела от Къщи и сега изведнъж се стъписвате: „Ама достатъчно ли съм добър, за да го давам – тъкмо аз ли?” Всеки от Дома ви казва да вървите напред и да положите парчето си на игралната маса, да играете – тъй като вие сте си го заслужили!

Липсващата Енергия във Вселената.

Много от вас не правят нищо конкретно, защото смятат, че ще станат натрапчиви или ще засегнат другите хора, но ние сега ви казваме тъкмо обратното. Вашата енергия е точно онова, което липсва във вселената и – ако вие я задържите, небесата и земята няма да бъдат пълни. Това са даровете, които всеки един от вас има и които до този момент сте криели, тъй като сте се чувствали неадекватни; сега се надяваме, че вашите усещания за това, че не сте достатъчно добри, са моментни изживявания, които ще отминат и вие най-накрая ще пристъпите напред и ще се освободите от тези блокажи, тъй като те ограничават Земята по пътя към предприемането на следващата й стъпка. Вие ще  откриете, че ритъмът се забързва, и ще се ускори дори още повече през следващата година. Това е едно вълнуващо предизвикателство.
Ние ви молим да нарисувате енергията си навсякъде. Дали сме на Пазителя едно упражнение и – тъй като вие сте толкова чувствителни и загрижени за това енергията ви  да не бъде агресивна, то ние ви молим да използвате задната част на ръката ви – все едно само си го представяте. Няма нужда наистина да рисувате енергията си върху хората, но – когато правите упражнението, просто си представете, че го извършвате със задната част на дланта си.  По този начин няма да сте натрапчиви, но в същото време ще сте изразили енергията, която ви е дадена от вселената. Вие ще изразите навън именно онзи привкус на бога, който е нужен тъкмо в този момент. Не става въпрос просто за един бог, който се разтваря и си припомня правомощията. Тука иде реч за цяла планета от овластени същества, които се пробуждат от съня. Скъпи, вие сте помолили да бъдете тук и много от вас дори нямаха договори, които да са от такава важност, че да ви доведат в този живот и в този момент, но вие не бихте оставили това парти да се разгърне без вас! Вие го направихте! Не чакайте. Не чакайте 2012. не чакайте и 11.11.11. Не чакайте утре. Започнете сега. Действайте все едно  всичко става сега и просто оставете огледалото да отразява вашата магия. Наблюдавайте какво се случва. Радвайте се на следващите 21 дена. Всички вие ще получите поне едно напомняне, някои от вас – и повече, за собствените ви дарове и способности. Вие имате собствен уникален нюанс от Светлина
Преди известно време Пазителят започна да „канализира” – както го нарича той. Четейки книга за Крион, той ни запита: „А вие, момчета, познавате ли го Крион?” Ние се засмяхме и си помислихме – колко забавно е това! Защото тук не сме разделени едни от други по начина, по който вие си въобразявате че сте. Тогава ние му казахме: “Въпросът ти е чудесен, но ще дойде време, когато ще дръпнеш завесата и ще откриеш, че всички си говорите с едни и същи същности – ще разберете, че сте си общували с части от самите вас.” Вие всички сте много умело водени по пътя – просто трябва да се вслушвате и да се осмелите да прехвърлите собствените си граници. Поемете нова крачка, вкусвайте и прецеждайте всичко през собствените си филтри. Фактът, че ние ви говорим нещо не означава сам по себе си, че трябва да приемате всичко това лично за вас самите. Както и новите дрехи, новите идеи трябва да бъдат първо изпробвани, за да се види подхождат ли ви или не. Ние се надяваме, че ще си поиграете с това, както и че ще напаснете онези части, които ви подхождат и ще изхвърлите останалото, защото няма такова послание, което да може да докосне абсолютно всяко сърце. Така че вземете онова, което резонира с вас и го изразете навън. Вие винаги сте правили това с вашите мисли, системи от вярвания и идеи. Сега ще се научите да различавате светлината. Светлината на вашата планета се променя. Всъщност тя не се променя – вие се трансформирате и започвате да усещате някои нейни аспекти така както никога преди. Вие вярвате, че светлината представлява фотонни частици, които получавате от слънцето и от вашите средства, но ние ви казваме, че светлината в човешкото тяло се усеща като любов. Вие ще почувствате тази неизразимо мощна вълна и – когато го сторите, протегнете ръце и се хванете. Така ще заземявате енергията. Така ще виждате светлината едни в други – ще видите отражението си на създател. Гордейте се, прекрасни. Ние сме толкова горди с вас. Вие сте синовете и дъщерите на краля, само че не помните наследството си. Да, но ние пък го знаем, както сме наясно и с факта, че тъкмо вие сега сте на правилното място, в правилния момент. Танцувайте със светлината. Играйте си с нея. Отразете я, за да видите първо себе си, а после помогнете и на другите да се събудят от съня. Така ще се превърнете в едно овластено общество, а вие се придвижвате именно натам със скоростта на Любовта. Радвайте се на пътуването.
С превелика почит ви молим да се отнасяте едни към други с уважение. Вие гледате в очите бог, когато го правите. Подхранвайте се взаимно и отваряйте всяка възможна врата пред събратята си, защото така помагате на колективното да направи следващата стъпка. Разберете, че вие просто играете – правете го заедно.
Еспаво

Групата

 

Връзка със сърцето – Барбара Родър
Онова, което наистина има значение.

 

Наистина се наслаждавах напоследък на времето, прекарано у дома. Ние нямаме пътувания по Светлинна линия чак до септември, което значи, че цяло лято можем да се наслаждаваме на Лас-Вегаската жега! Благодарна съм за плувните басейни и климатиците. Да си бъдем вкъщи е толкова отпускащо, колкото си го представях. Ние работим у дома с нашите семинари и организираме различни събития, което ни държи в постоянна заетост. Е – макар че го наричам работа, всъщност Светлинният труд не е никакво усилие, защото е толкова приятно!. По някакъв начин ми липсва ежемесечното пътуване в различни части на света, защото се радвам да се свържем с любящите хора там, но пък от друга страна се радвам да съм си тек
Какво удивително пътешествие е животът! По някакъв начин началото на лятото кара игривата част от мен да излезе на показ. Чувствам се по-жива. Помня – като дете, краят на училище, когато танцувах от вълнение при мисълта, че имам три непланирани месеца, в които просто да се наслаждавам на себе си. Всеки ден ме пробуждаше с мисълта за възможностите за откривателско и забавление, които се отварях пред мен пред мен. Реших да възстановя това чувства в главата си. Да – сега в живота ми има още повече отговорности, и все пак си остава толкова важно да се свържа с игривата си част. Този факт носи повече щастие в собствения ми живот, а радостта е заразна за всекиго, който ме срещне.
Какво наистина има значение в живота? Това е въпрос, който си задавам всеки ден. Знам, че еволюираме, така че отговорът едва ли ще е винаги същият. Всеки ден представя пред нас една нова страна от онова, което съм сега и онова, в което се превръщам.
Любимият ми цитат от Джеймз Тейлър е: „Тайната на живота е в това да се наслаждаваш на преминаването на времето.” Не е ли това, което наистина има значение?
Животът е един поход, който ни носи славни моменти, а после се обръща, за да ни преподаде урок по някакъв предизвикателен начин. Живейте и вкусвайте радостните времена. Когато така наречените непредвидени борби ви изненадат ще бъдете по-добре подготвени да се справите. Животът е едно непрекъснато балансиране. Една игра. Насладете й се.
Любов и Светлина

 

Copyright Notice:
Copyright 2000 – 2011 Lightworker. www.espavo.org This information is meant to circulate and may be freely disseminated, in whole or in part with the following conditions: Use of this material signifies that the user aggress to the following conditions: 1. The words “Copyright 2000 – 2011 Lightworker. www.espavo.org” will be included with all published material. 2. User agrees that all rights, including copyrights of translated material, remain the property of Lightworker. If you translate this material we reserve the right to share that translation with credit to you as translator, on the Lightworker site to make it available to all. Further information from the Group may be found at: http://www.espavo.org.     Thanks for helping to spread the Light!