април 2011

Потреперването на Земята Нашата предстояща реалност

 

От Стийв

В това послание групата ни говори за това какво можем да очакваме през следващите няколко месеца. Те ни обясниха как всичко от нашата страна на воала вибрира, как ние – като снежинките, си имаме своя уникална вибрация-подпис. След това ни разказаха как този подпис започва да се променя при всеки човек; спряха се и на често срещаните емоционални последици. Споделиха с нас, че истинският и неотложен за решаване проблем се крие в следния факт: всичко тези промении водят до съмнене в себе си, а когато един Творец се усъмни, това, естествено, му пречи.

Те също така продължиха да говорят за скорошните промени на планетата, както и за трагедиите в Япония, Нова Зеландия, Тайланд, както и Огнения Кръг като цяло. Тези събития те оприличиха с родилни контракции на майката Земя. Казаха, че може да се очакват още два „големи” земетръса, които да допълнят промяната. Обясниха също, че наклонът на Земята се е променил още веднъж, а това – от своя страна, било променило вибрационния й подпис, докато тя навлиза в новото измерение. Точно като нас.

В личен план: Нашите сърца преливат от състрадание към всички хора, които взимат някакво участие в тази серия от събития чрез личния си живот – в същото време, докато Земята прави своите придвижвания. Ние изпращаме мислите, енергията и любовта си на всички, които ни направиха подобен дар.

Огромни Прегръдки

Стийв Родър

 

Поздрави от Къщи
Синхронизиране на Ритъма

Днес бихме желали да спрете за момент и да почувствате как сърцата ви бият. Усетете напълно как те изпомпват кръвта през цялото ви тяло. Ние ви казваме, че ритъмът на сърцето не се определя единствено от нуждите на вашата телесна система; той също така изпраща вашия индивидуален подпис към света. Този подпис – уникалната вибрация, която ви представя цялостно, потегля към вселената, като създава точен дубликат, донасяйки ви обратно онова, което желаете, създавате, изработвате и изразявате вътрешно. В момента, в който изпратите нещо към вселената, тя го проявява и ви го носи обратно. Най-голямото предизвикателство за повечето от вас е следното: вие не осъзнавате, че умът всъщност задейства определен процес на сътворяване. Не сте осъзнати за мислите си, нито за това как умът ви ги проявява.

Онова, което сега се случва, е много интересно. Най-напред –  времевият интервал, който досега разделяше мислите от творенията ви, е вече минимален. Това е ново за хората, тъй като преди имаше винаги някакво поле на сигурност или забавяне във времето. Вие можехте да поддържате негативни мисли, без винаги да ги проявявате в света си, но това вече става невъзможно – от една страна, защото сте напреднали, а от друга – защото човечеството си е повишило вибрацията.
Второ – сега се случва нещо, което никога преди това не е ставало на Земята, нито пък с някого от вас преди. Вашят уникален подпис – вибрационният ви модел, се променя. Той еволюира с цел да ви позволи да встъпите от едно измерение в друго. Този процес ще се проявява през следващите три до пет години; всички на тази планета ще се придвижвате много бързо. Разбира се – онези, които наричате себе си Служители на Светлината, сте непосредствено срещу вратата, в очакване тя да се отвори. Вие сте обикновено първите, които искат да се втурнат през нея и сега ние ви обучаваме как точно да стане това.

Преместването на планетата Земя

Всеки човек – точно както личността, тялото, снежинката – е различен. Всяко едно отделно парче сега е нужно, за да създадем Дома. Вие пренасяте един от онези уникални елементи, които са критично важни за цялостния пъзел, който сега нареждате на новата планета Земя. Много е хубаво да наблюдавате как тя се адаптира към този ход. Нека да ви обясним и на друго ниво, така че да ни разберете. Земята буквално се променя и еволюира към следващия етап – със земетресенията, цунамитата, вулканичната и сеизмичната активност. Нищо от това не е ново за вас, тъй като го наблюдавате редовно през последните осем години. Земята сега се придвижва към различна позиция, защото се налага тя да се премести. Както споменахме по време на последната ни сесия, много от вас също ще променят местонахождението си през тази годдина. Някои сега губят работите си, докато на други им се налага спешно да заминат. Доста от вас – без да са планирали или мислели много, ще се озоват внезапно на други места.

Това придвижване има за цел да ви постави на мястото с най-висок потенциал за вас по отношение на онова, което идва като следваща стъпка към новото измерение. Много хора се съпротивляват на тези промени, а някои от вас дори смятат, че са направили нещо лошо. О, как обичаме вашите човешки реакции….Винаги поставяте нещата в някаква полярност – или правилно, или грешно, без междинни пространства. Истината, обаче, е, че това се случва не само с вас, но и със Земята. Ето защо вие сте свидетели на родилните напъни на Майката Земя, които стават все по-силни и все по-интензивни. Родилният процес започва. Тя ражда тъкмо сега. И вие наблюдавате именно този процес на еволюция в областта, която наричате Огнения Кръг. А в това, че той наистина е под огън в момента, няма никакво съмнение. Това са дробовете на вашата планета, защото без Огнения Кръг, както и цялата енергия, която идва от Тихия Океан, Земята нямаше да може да се снабдява с въглеродния двуокис, необходим за живота на тази планета. Той бива произвеждан именно в тази област, която сега се адаптира с цел да бъде освобождавана енергия, така че порталите към създаването на новата планета Земя за овластените хора да могат да бъдат отворени.

Вашата собствена физиология започва да се променя, както вече забелязвате. Вашето лично въздействие върху света също се променя и ние ви предупреждаваме, че това ще се случва с всекиго на някакъв етап. Ние ви го казваме, защото понякога си мислите, че правите някаква грешка. Вие цял живот сте се учили да правите нещо – знаете, че сте добри, знаете как точно действат механизмите на вашата работа. Правили сте го милиони пъти и изведнъж то престава да действа и вие не може да разберете напълно защо. Уж правите всичко по абсолютно същия начин, но не постигате предишния резултат или не можете да осъществите подобна връзка. Предизвикателството в случая е в това, че вие започвате да се съмнявате в себе си; ето защо ние ви молим да се въздържате от осъждане на самите себе си по време на този преходен период, тъй като това значително задържа вашия собствен възход. Себе-съмнението отхвърля встрани цялата онази енергия, която е на ваше разположение, за да ви придвижи от едно ниво към друго; но тя изчезва всеки път, когато се усъмните. Не разчитайте на външния свят да потвърди вашето себеусещане, защото той се променя точно толкова бързо, колкото и вие самите.

И така – какво се случва? Какво ще стане, ако се събудите една сутрин и отворите някоя книга, откривайки малък параграф, който внезапно осмисля целия ви живот? Да речем, че тези думи ви дадат ключа, който внезапно ви отваря вратата към знанията за това кои сте и къде сте, в резултат на което проумявате всичко за планетата по време на този един-единствен миг? Какво ще стане след това, когато излезете на улицата? Хората, които ви познават и ви виждат всеки ден внезапно ще забележат, че нещо различно е станало с вас, тъй като сте видоизменили оригиналния си вибрационен подпис по време на този велик  момент на „Еврика”. Това променя всичко по отношение на онова, което вие сте. Вие изпитвате типични еволюционни промени по този начин, но сега това се отразява и на Земята.
Тези връзки и нагласяния в енергетиката на вашата планета ще продължават Има още поне два „големи” тласъка, които ще трябва да се случат, за да бъде финализирано настройването. Лесно е да се види къде по Земята ще станат те, защото повечето от вашата активност се случва около въпросния портал в тихоокеанската плоча. Нека да обясним нещата и от друга перспектива, като споделим с вас какво именно се е случило с планетата по време на тези скорошни земетресения.

Новите потрепервания на Земята

Земята промени оста си сред поредното земетресение; тя промени локацията си точно така, както и вие. Какъв е ефектът от новото позициониране на Земята? Вашата планета очевидно се върти, но вие нямате представа  за това, че всъщност пътувате с приблизително 1000 мили на час точно сега, върху повърхността на Земята. Защото тази повърхност не само се върти, но тя също така се намира в елипсовидна орбита около слънцето; тази орбита от своя страна също се клати и тъкмо това разклащане бе променено за втори път.  Първият път това се случи по време на Чилийското земетресение – сега, в Япония, то се случи за втори път. Ще отнеме известно време на аклиматизация, за да успеете да приемете този дар и да го използвате. Земята промени своя Вибрационен подпис, за да направи място за човечеството. Това е процесът, който тече точно сега и той е част от пренагласянето.

Всички вие знаехте, че това е на път – говорили сте за тези събития вече много години. Не предполагахте, че всичко е фронтално пред очите ви, но ето че вече е точно така. Трябва ли да се тревожите? Не. Всъщност трябва да чествате – въпреки, че ние разбираме колко ви е трудно да го сторите, когато ви връхлети подобна трагедия. Ние разбираме колко трудно е дори за онези от вас, които не са въвлечени в трагедията, да станат свидетели на всичко случващо се, тъй като много ви се иска да помагате. От по-широка перспектива, обаче, това е дар, който ви поднесоха хората, които загубиха животите си, домовете си и начина си на съществуване. Това е дар за света, който започва да пулсира с нов енергетичен подпис и нова вибрация в ротацията на Земята. Всичко, което съществува от тази страна на воала, е движение. Енергията не може да съществува, ако спре да се движи. Вие всички сте енергия; всъщност – всичко онова, което можете да възприемате, е енергия, която може да просъществува във вашия свят само защото се движи.

Именно поради това движение Земята има нов вибрационен подпис. Всяко парче от килима има уникален вибрационен подпис – различен дори от частта, която е на сантиметри от него. Онова, което се случва с човечеството е, че всички вие започвате да се придвижвате заедно с планетата. Когато планетата ви излъчва своите нови вибрации, тя всъщност започва да сменя измеренията. Именно този вид трептене бива изпращано навън, за да взаимодейства с вселенската енергия и да създаде илюзията за физическа планета. И тъкмо така е започнал целият процес. Идеята беше само една мисъл на бога, създадена като холограма, която сега вие изживявате на планетата Земя с всяко ваше съществуване. И всяка част от това творение сега пристъпва крачка напред. Как се случва всичко, как изглежда то и как можем да направим пътя по-лек за вас? Тези отговори чакат своите въпроси, които вие още не сте задали.

Хармонизация на Вибрационните Подписи

Ние ви молим да потърсите начини да помогнете на всеки човек до вас да промени вибрационния си подпис. Когато поглеждате към някого, който ви е много познат, вие си казвате: „Аз те познавам, хайде да се забавляваме както преди.” Но онова, за което ние ще ви помолим е да погледнете на всеки човек по нов начин.

Помислете само за потенциала, в който всеки започва да еволюира. Концентрирайте се много повече в това, отколкото в собствените си умозрения за онова, което тези хора са били преди. Сега вие ще видите човечеството да се променя точно толкова бързо, колкото и Земята. Когато отгърнете новините, вие ставате свидетели на промените, които се случват по планетата. Макар че не е лесно да погледнете в огледалото и да видите, че всичко това се става и с вас, ние ви казваме, че това е истината. Вие сега изпращате навън уникален подпис, който никога преди не сте излъчвали. Ето защо често получавате необичайни реакции отстрани.

Понякога искате да изпратите един сигнал, а реципиентът го възприема като нещо друго. Вие се нагласяте към своя собствен магнетизъм, както и към новата енергия тук, и най-лесният начин е да го правите, отваряйки устата си и споделяйки думите с онези около вас. Разкажете им страховете си, тревогите си или просто за трудностите, през които преминавате, докато се адаптирате. Ако сте окрили техника, която работи наистина добре, я споделете. Вие ще откриете много нови лечители и методики, които ще започнат да се появяват редовно оттук нататък. Защо? Нима земята е толкова болна? Нима всички хора са толкова зле, та се нуждаем от подобни лечения? Не, не това е причината. Вие сте тук, мили мои, защото тъкмо вие сте онези, които доведохте всичко толкова далеч. Много пъти вие се борехте с това, че не бяхте чувани, не можехте да изнесете навън посланията си, защото хората нямаха достатъчно висока вибрация дори само да ви чуят, камо ли да ви разберат. Сега вие сте тук и някои от вас казват: „Но аз не съм лечител. Аз не правя нищо.” Тогава ние ви приканваме да си помислите отново. Премислете позицията си, любими. Вижте само какво сте направили, при това не само в този живот, но и в няколко други преди това. Много от вас са тук просто за да гледат как това чудо се случва, тъй като вие сте подпомагали акумулирането на този процес през цялото онова минало време.

Промяната на вибрационния Подпис
Какво да правим оттук нататък – ще попитате може би вие. Чествайте новия подпис. Следващият път, когато наблюдавате прекрасен залез, насладете се на новата вибрация. Вижте да се появяват нови цветове, които не са съществували никога преди. Ще получавате толкова много информация, че тя ще започне да прелива направо от сърцата ви, а не от главите ви. Вие ще я филтрирате много по-чисто по този начин и няма да се налага да се чудите вярна или грешна е тя. Вие просто ще я поемате в съществата си, асимилирайки онова, което е в хармония с вас и освобождавайки онова, което не е. Това не е просто въпрос на добро/лошо, вярно/невярно; това е въпрос на откриване на онези вселенски парченца, които ще ви подхранват. Любовта е едно от тях.

Всяка енергия трябва да се движи, за да съществува. Ние ви казваме, че има универсална енергия, която е в базата на всички енергии и всички форми. В човешкото тяло това се усеща като любов. И ние ви молим – използвайте тази любов. Обичайте всичко. Когато почувствате страх, възлюбете го. Когато видите как нечия къща бива отнесена от водата, отново обичайте. Пращайте любов и позволете на сърцето ви да се разширява и свива; работете така, че да помогнете на човечеството да види цялата свързаност. Това е именно парчето, което ще закотви новите вибрации във всеки отделен човек. В момента, в който намерите новия израз на любовта, вие ще разберете точно за какво става дума. Ние не ви казваме, че ще освободите всичките си стари идеи и връзки, а по-скоро – че ще ги погледнете по един нов начин. Всичко за вас ще изглежда по-различно.

Не се страхувайте. Вървете напред гордо и – най-вече, не се бойте от онова, което наричате грешки. Защото няма такива, нито пък съществуват грешни завои. Такъв сценарий не е бил писан досега. Ние сме тук просто, за да ви наблюдаваме, да ви окуражаваме всеки път, когато поемете по нова пътека. Новата Земя е на път, любими. Вие я сътворихте и сега ще я отведете до следващото ниво, като изразите вашите собствени подписи в подписа на планетата. Радвайте се на това пътешествие и се наслаждавайте на всяка част от онова, което ще изпитате, защото то не е ставало никога и никъде другаде.

Еспаво, любими мои. Прекрасна работа.
С превелика чест ви оставяме с тези три малки напомнения. Отнасяйте се едни към други с възможно най-голямо уважение, защото – гледайки се, гледате в очите бог. Подхранвайте се взаимно по пътя по всеки всеки възможен начин, защото помагате на себе си, когато постъпвате така. Помнете, че това е прекрасна игра и я играйте заедно добре.

Групата

Връзка със Сърцето
Не се потете за дреболии

Колко пъти правим нашите проблеми по-големи, отколкото наистина са? Осъзнавам, че самата аз постъпвам често по този начин. Когато комбинираме някакво притеснение  със самия проблем, можем да създадем планини от тревога в живота ни. Това са уроците, които ни подтикват да вървим напред. Ако живеем ден след ден изцяло в спокойна обстановка, можем твърде лесно да станем самодоволни. Нашите така наречени „борби” ни приканят да растем както духовно, така и в личностен план. Поглеждам назад в живота ми и отново си спомням за събития, които по онова време са ми се стрували съкрушителни. Сега мога да погледна назад, за да осъзная как съм се справила с тези предизвикателства. Мога да видя колко много съм израснала.

Много често се сещам за онова, което групата и Стийв казват: „Толкова е просто, че трябва го усложним достатъчно, за да го разберете”. Именно когато сме по средата на някоя трудна ситуация, ние често можем да преувеличим тежестта на теста, пред който сме се изправили. Фрустрацията може да се вмъкне в нас, така както и чувството, че не управляваме живота си. Аз имам склонност в Ума си да правя проблема по-голям, отколкото той всъщност е. Когато се отнесем спокойно към някое изпитание и видим изхода в положителна посока, можем да придобием огромно самочувствие.
Тогава  усещаме в сърцата си, че можем да се справим с всичко, което се изправи по пътя ни.
В този свят – изпълнен с толкова много ситуации на живот и смърт, трябва да си припомням, че всичко, което ме тревожи временно не е нищо в сравнение с онова, което много други трябва да посрещнат. Това ми помага всеки път, когато се изправя пред предизвикателството да изляза вън от моя малък свят с цел да придобия свеж поглед върху нещата. Научила съм се да надскачам собствения си разум, така че да мога да видя по-голямата перспектива на онова, което наистина се случва. Говорете с подкрепящи приятели, както и със семейството си – разкажете им през какво преминавате. Това може да се превърне в първата стъпка към придвижването ви в положителна посока. .

Ще споделя с вас едно мое скорошно изживяване. Синът ни зае колата ми. Но след това се обади и каза, че автомобилът е загаснал и не иска за потегли. Отидох да видя какво става и – след запалване в движение, колата тръгна отново. Опитах се да не оставя този факт да ме тревожи, но вътре в мен ме загриза едно противно усещане, че нещо наистина не е наред с моята кола. Тя е почти нова и акумулаторът й е бил сменен само преди няколко месеца. Веднага се запритеснявах и започнах  да си мисля, че возилото има сериозен проблем с електричеството и най-вероятно ще трябва да го откарам в магазина, където да направят скъпоструващ основен ремонт. Започнах да се нервирам, защото нямах нито време, нито пари за подобни занимания. След което продължих да се дразня – дните ми излитаха през пръстите, а аз имах да свърша толкова много неща. Това е типът мислене, който ме буди в три сутринта. Знам, че ако се отворим към този начин на реагиране пред проблемите, той може да се надгради по много деструктивен начин. Нашето въображение може да надделее, така че да си създадем най-лошия сценарий.

Нея вечер Стика провери колата. Той отвори мотора и забеляза малко парче пластмаса от гума, което било заседнало в пространството, блокирало вратата и затворило целия път, причинявайки по този начин непрекъснато изтощаване на акумулатора. Когато съпругът ми отстрани това парче пластмаса, колата си тръгна както преди. Решението било толкова просто. Стика ме погледна и каза. „Проясни се. Взимаш живота твърде на сериозно.” Тъкмо в този момент не оцених точното му изявление. След което трябваше да се присмея малко на себе си и да осъзная, че това си беше истина. Стийв също така посочи факта, че колата е в гаранция и – ако нещо наистина сериозно се било прецакало, тя трябвало да бъде ремонтирана безплатно. Дарът, който получих от тази история е осъзнаването, че взимам живота твърде сериозно напоследък. Като повечето от вас, аз имам склонност да приемам хората и проблемите около себе си твърде навътре. Това беше алармен звън, целящ да разбуди оптимистичното ми аз.
Не се потете за дреболии. Именно начинът, по който се справяме с тези обикновени неща може да ни подготви за по-големите събития, които идват по пътя ни. Едно от най-любимите ми съждения е, че нашите мисли оформят реалността ни Ние имаме власт да променим всяка ситуация.
С любов и Светлина

Барбара

Copyright Notice:
Copyright 2000 – 2011 Lightworker. www.espavo.org This information is meant to circulate and may be freely disseminated, in whole or in part with the following conditions: Use of this material signifies that the user aggress to the following conditions: 1. The words “Copyright 2000 – 2011 Lightworker. www.espavo.org” will be included with all published material. 2. User agrees that all rights, including copyrights of translated material, remain the property of Lightworker. If you translate this material we reserve the right to share that translation with credit to you as translator, on the Lightworker site to make it available to all. Further information from the Group may be found at: http://www.espavo.org.     Thanks for helping to spread the Light!