март 2011

ДА ВСТЪПИМ В ЕРАТА НА ОВЛАСТЯВАНЕТО

 

От Стийв:

Групата не ми даде никакво предупреждение за съдържанието на това послание. Темата беше ясна още от началото, но в течение на собщението те направиха няколко ясни отметки по въпроса за истинското овластяване. Няколко пъти по време на това послание групата ни запита директни въпроси за вашите възгледи по отношение на овластяването. Как изглежда то в действителност и как ние, хората, предвиждаме да направим нещо различно; те ни казаха, че ни подготвят за тази стъпка. В това послание – пълно с любов и надежда, групата помоли всеки от нас да осъзнае собствените си мисли, както да преразгледа и личния си ангажимент във връзка с овластяването. Те ни казаха, че стъпваме в ерата на О (властяването.)
Ще ви кажа това, което може да бъде интересно за някои от вас. Вие може да го усетите, докато четете това послание. Групата завърши съобщението си рано, но те не ме оставиха да приключа напълно, докато не изпълниха със сила всеки един от вас. Бях опаковал вече всичко, готов за тръгване, но те не ни напуснаха, тъй като настояха да достигнем до определено енергийно ниво преди да поемем към домовете си. Въпреки, че енергията в стаята беше наистина висока, те искаха да бъдат сигурни, че всеки един от вас се е почувствал овластен преди да е приключила вечерта. Отначало – когато това се случи, мислите ми се фокусираха върху това какво ли си мисли публиката, но след това осъзнах, че съм пред стая, пълна с медиуми и оставих нещата по течението.
Мястото ми в това пътешествие е необичайно и именно поради тази причина аз гледам как те работят с вас през мен. Те искат да усетим как ни изпълват със сила, така че да можем да се научим как да правим същото едни с други. Те ни смятат за човешки ангели в процес на Обучение. Това послание беше от самото сърце на групата и аз – като негов проводник, се надявам да усетите поне малка част от любовта, която почувствах, докато го предавах.
Пожелавам ви страхотен месец.
Огромни прегръдки
Стийв

 

Поздрави от къщи

Да встъпим в ерата на Овластяването

Има една дума, която бе използвана в тази стая днес; тя проехтя и започна да резонира много силно у всеки един от вас в момента, в който я чухте. Думата е Овластяване. Това – в общи линии, е енергията, в която всички хора встъпват в момента. Ние вече споменахме за ерата на О, Ерата на Овластяването и тя започва именно сега. Това всъщност е новата енергия, която позволява на хората да пренасят по-голяма част от собствения си дух. Илюзията на разделението беше необходима, за да играете цялата тази игра, претендирайки да бъдете хора. Вие сега си изграждате нови тела, нова енергийна система, която ще съдържа по-голяма част от светлината. Това ще ви позволи да се свържете едни с други по по-директен начин като след известно време ще се придвижите към онова, което наричаме комуникация на дълбоко ниво. Този начин на общуване елиминира много ненужни изкривявания и ще ви доведе до дълбоки нива на споделяне. Скоро ще бъдете в състояние да използвате тези методи всеки ден, употребявайки по-малко думи и стигайки до по-дълбоки нива на осмисленост във всеки вид контакт едни с други.

Това се случва в резултат на човешката еволюция. Колективната вибрация на цялото човечество се придвижва необичайно бързо точно сега и ви помага да променяте планетата ден след ден. Връзките, които се правят напоследък, енергетично имитират онова, което ви представихме като „дълбок контакт”, само че в момента вие имате възможност да постигнете това дълбоко ниво дори и без думите. Именно такъв процес тече в момента, тъй като хората навсякъде започват да общуват на енергийно ниво.
Присъстващите в тази стая, както и гледащите предаванията, сте онези, които сте преподавали това в продължение на много години. Така че то не ви изненадва, нито ще видите някаква драстична промяна в нашите обяснения. Но ние ви казваме, че всеки човек на планетата усеща енергията в този момент. Хората не винаги знаят как да се пригодят към нея, те не винаги разбират какво става в техния свят. Онова, което обикновено се случва е, че когато новите енергии навлязат в света ви, последният започва да ви се струва твърде малък. Всякакви кризи и всичко като цяло в живота ви започва да ви се струва твърде тясно. Вие не мислите за нещата, които са станали преди пет години, тъй като се справяте с онова, което е директно пред лицето  и съзнанието ви прескача към този настоящ момент. Проблемът е в това, че понякога губите цялостния обхват на случващото, не виждате по-голямата картина.

Има няколко ключови момента, които ще ви помогнат невероятно много да задържите по-високата визия за това къде отивате и едно от най-мощните средства за това е овластяването. Вие всички сега се придвижвате към етап от живота си, в който всеки човек на тази планета ще може да пренася поне 80% от своята истинска, естествена творческа мощ – онази сила, която всъщност винаги сте притежавали. Тъй като вие толкова много обичате числата, ще ви кажем, че досега сте пренасяли по-малко от 3%. Вие сега започвате да виждате огромната промяна, която започва да се случва много бързо по тази планета, и това ще стане по много различни начини.

Преместване по време на промяната

Това ще се случи по начини, които ще ви позволят да видите как се променяте, докато се придвижвате и въздигате през опитностите си дори по време на някои от по-трудните преживявания, които ви спохождат в живота. Много от вас са преместили позиции на планетата с цел тази магия да се случи през 2012 – така както сами сте го решили. Това си е вашето чудо и то е на път. Вие създавате магия. Ето защо трябва да бъдете на правилното си място както енергетично, така и физически с цел да овладеете енергията.

Много от вас преминават през събития в живота ви, които определяте като спънк. Някои се натъкват на трудности във връзките си, а други напълно се освобождават от тях без сами да знаят защо. Ако сте били преместени някъде, моля ви – не възприемайте това по негативен начин. Макар че отначало можете да определите това като отрицателно събитие, в същото време то може би ви поставя на място, където да изразите най-големия си потенциал – онова, за което сте дошли тук.
Докато хората продължават да надигат воалите, става напълно ясно, че вие сте част едни от други, че всички сте взаимосвързани. Вие толкова сте свикнали да казвате: „О аз не харесвам тази енергия. Не харесвам този човек и просто ще го игнорирам. Няма да се движа около него и така няма да ми се налага да се справям с вибрациите му.” Онова, което ние ви казваме е, че вие скоро ще откриете начини да хармонизирате дори най-дисхармоничната енергия във вашето поле, защото идвате от Къщи с много специфично парче от пъзела. Личността, която ви притеснява, също е дошла от Дома с много свещено парче от пъзела и проблемът е в това, че се опитвате да напаснете нещо, на което не му е мястото там в цялостната картина. И нищо няма да стане, докато не започнете да обръщате парченцата от пъзела, поглеждайки ги от друга перспектива, от която можете да разберете как двете могат да напаснат. Само от тази гледна точка можете за съзрете хармонията във всички ситуации.

Техники на овластяване

Хайде да се върнем отново за миг към тази дума овластяване. Как човек бива овластяван? Ние сме обяснявали много пъти какво е това и как ще се чувствате, когато започнете да пренасяте повече от своята собствена светлина, но нека да ви кажем какво ще се случи в частност. Има един специален трик за това. Когато започвате да премахвате воала, достигайки до по-високите вибрации, вие моментално осъзнавате връзката си с другите хора…ето как най-лесният начин да се овластите е да окуражите някого около вас. Това въобще не е сложно. Предизвикателството е там, че много пъти вие не можете да разберете къде ще ви отведе подобен вид нагласа. Това съвсем не е бил досегашният стереотип за действия на човечеството. Обичайната ви тенденция е да се опитвате да помогнете на другия човек. Ако някой дойде при вас с проблем или ситуация, в която се нуждаят от малко подбутване, вие сте в пълното си право да им помогнете да поемат в посока, която ще бъде за най-висшето им благо.

Какво да кажем за истинското овластяване, обаче? Какво би станало, ако вие дадяхте на този човек достатъчно сила, за да може той да се справи и без вас – какво ще стане, ако дадяхте сила на въпросните хора, така че те да могат да поемат своя път, дори и ако това е срещу вашите моментни интереси? Доколко се доверявате на Духа си? Ето в крайна сметка до какво се свежда всичко. Ако се доверявате на процеса, ще започнете да овластявате всекиго, във всеки удобен случай дори и ако те ви напуснат, дори и ако те не са във вашето поле, дори и ако няма никаква връзка – тъкмо това ще промени вашата собствена енергия дори повече, отколкото тяхната. То е ключът, който повечето от вас ще открият и това ще ви донесе онази част, която вие сте взели от Дома – онова късче от пъзела, което всички вие търсите и което наричате страст, цел, намерение и път. Всички тези парчета сега излизат наяве в Светлината, но те ще дойдат и чрез хората около вас. Колко светлина можете да плиснете в очите и сърцата на хората около вас всеки ден?

Ние ви молим – преди да си легнете през нощта, да спрете и да се попитате: „Кого овластих днес? Какво направих, за да помогна безкористно на някой друг човек да открие собствената си Светлина?” Дори когато вярвате, че тяхното парче не съвпада с вашето или че няма връзка въобще с вас – ако дори при това положение вие го овластите, те ще поставят парченцата си там, където им е мястото и това ще помогне всичко в света ви да започне да се подрежда. Така че – дори когато нямате директна връзка, тайната на живота ще се заключава в овластяването на хората около вас.

Това не е лесно, защото понякога вие просто трябва да им дадете позволение да бъдат онова, което са. Давате им самочувствие и ги окуражавате, като по този начин ги подбутвате да поемат тази първа крачка, знаейки, че след това нещата опират до техните ръце. Те трябва да преминат през техния си процес, но всъщност няма никакво значение какви са резултатите в техния живот. Важното е, че вие самите сте ги овластили по някакъв начин. Вашата първа мисъл е , че това е страхотно, защото светлината им ще стане малко по-ярка, но ние ви казваме, че този факт бледнее в сравнение с това колко много вашата собствена светлина ще нарасне след овластяването. Ако желаете да я запазите, си намерете начини да я отдавате колкото се може по-често.

Това ще бъде ключът, който ще помогне на всяка личност на тази планета да поеме по следващата стъпка. Ние нямаме отговорите на всички въпроси във връзка с това как нещата ще напаснат в света ви. Можем само отбележим нарастващата енергия, да ви покажем някои от предизвикателствата, които наблюдаваме в момента, но разчитаме на вас да откриете начини да овластявате другите хора – разчитаме на вас да откриете пътища, които да изразят вашата светлина всеки ден от живота ви, всеки час, секунда и момент. Това парче от пъзела ще се превърне в следващия крайъглов камък за цялото човечество; да, вие ще имате своите борби за власт, тъй като последната винаги е била измервана досега с някакви човешки параметри;  само че те повече просто не са валидни. Най-могъщият човек не винаги е най-щастливият. Това, че имате власт не означава, че ще започнете да я използвате на секундата или да предприемате съответни благотворни действия.

Да си подарим възможността да засияем

Това означава просто, че хората ви дават възможност да засияете много ярко в техния свят. При всеки удобен случай, отдайте обратно тази възможност на другите. Опитайте се да им помогнете да станат такива, каквито им се иска. Това премества фокуса от въпроса „Какво не е наред с мен?” или „Къде ми е грешката?” или „Каква е следващата стъпка, която трябва да предприема?”. Изнамерете начин да помагате на другите, дори и само на един човек, дори и малко по малко, всеки ден, и животът ви ще се промени за една нощ. Вие ще видите реакцията и магнетизма, които ще доведат всичко към вас по естествен начин – всичко онова, за което толкова дълго и упорито сте се борили. Изглежда като че ли бленуваният от вас успех се е поляризирал по някакъв начин – той започна да се движи към вас и тъкмо преди да ви достигне, се отдръпва встрани – вън от вашия обсег. Защото се налага най-напред да овластите себе си. И как става това?

Правите го по два начина: изнамирате как да овластявате всекиго около вас, а когато някой вас ви овласти, приемате дара му, стъпвате напред и обявявате притежанието си върху него. Имате егота и ще се справяте с тях до края на животите си. Разковничето се крие в баланса и разбирането, че колкото повече обявявате притежание върху онова, което наистина сте, толкова повече всеки може да види истинската ви светлина. Не защото сте по-добър или достатъчно добър – не става дума за каквито и да било сравнения. Въпросът е в това да откриете собствената си светлина. Това кара очите ви да светят, когато се усмихвате. Това ви дава възможността да промените сърцата и животите си само като минавате край хората и се усмихвате. Вие сте ангелите на Новата Земя. Вие сте Човешки Ангели, които са се осмелили да се въплътят в тяло и да направят невероятния преход в лъч от светлина, докато са още в човешко тяло. Знаем, че е трудно. Виждаме реакциите ви. Виждаме вашите свидетелства и разбираме трудностите ви, но ви казваме, че всичко това не само че не е възможно – то се случва всеки ден. Въпросът е колко далеч искате да стигнете? Колко далеч искате да стъпите? Колко удобно се чувствате, изисквайки и притежавайки собствената си светлина?

Помощ от другата страна

Любими, това не е лесно решение, но вие трябва да го вземете. Хората получават невероятно голямо количество енергия от другата страна на воала. Всички онези, които отстъпиха, за да можете вие да бъдете тук точно в този момент, чакат да ви окажат помощ. Те са тук, за да ви пратят енергия и да ви помогнат да магнетизирате света си, да пренастроите енергията си, както и да вземете отново властта си – но само ако сами помолите за това. Казваме ви, че всеки път, когато един човек си помисли за нас, това ни осветява отвън-навътре. Това е енергия без аналог в човешкия свят и ние ви казваме да я използвате винаги. Не го правете за нас, не става въпрос за това да ни обожествявате или да ни поставяте на пиедестал по какъвто и да било начин. Ние сме тук, за да ви напомним великолепието на онова, което вие наистина сте. Когато се осмелите да пренасяте това великолепие, когато се осмелите да оставите егото си достатъчно настрана, за да обявите притежание над собственото си величие, ние започваме да блестим, да се усмихваме – чувстваме се овластени в този миг, защото концепцията всъщност е вселенска. Овластяването на цялото човечество ще стане много бързо. Да – ще има и борби. Да – ще има също така и  много смешни ситуации около това, но как ще възприемете всичко в индивидуалния си живот зависи единствено от вас. Ние ви предизвикваме – овластявайте поне по един човек дневно и наблюдавайте как магията се разгръща.

Наблюдавайте вашето пътешествие и осъзнайте колко много се борите с факта, че сте хора. Разбираме, че е трудно да се движите с тези воали, които ви предпазват от онова да си припомните кои сте. Ние сме тук именно поради тази причина. Тук сме да ви помогнем да разберете колко наистина великолепни сте.
Любими, вие сте най-прекрасните ангели, живели някога. Вие се осмелихте да свалите крилата си, да дойдете и да играете тази вълшебна игра. Вие не само я спечелихте, но сега я водите и до следващия етап. Направете го, държейки се за ръце и наблюдавайте магията.

С най-голяма чест ви оставяме тук с три малки напомнения. Отнасяте се едни към други с най-голямо уважение, тъй като гледайки се в очите, се взирате в Бог. Обгрижвайте се с най-голяма почит по всеки възможен случай; помнете, че това е само игра и я играйте заедно добре.

Еспаво

 

Връзка със Сърцето

От Барбара Родър
Да оценим Дома

 

В момента съм на вълна „Да оценим Дома”. Чувствам се толкова благословена. Имам любящо семейство, което отразява нашите енергии със Стийв. Толкова съм горда с това, че Стийв и аз претворихме мечтите си в реалност. Честно мога да кажа, че когато някой прекоси прага на къщата ми, той се усеща като у дома си. Това е защото ние се чувстваме толкова удобно с нашата обстановка, че го отразяваме върху всеки, който влезе. Когато правим семинар независимо да ли е лично или он-лайн, искам да протегна приветстващо ръце към всеки един, който пожелае да се присъедини. Искам да създам място, в което всеки се чувства удобно. Не става въпрос просто за материалните неща, които хората трупат, но и за по-сърдечната енергия, която ги събира.
Всяка сутрин гледам новините и съчувствам на онези, които преминават през толкова много борби. Япония бе предизвикана да оцелява. Сърцето ми бе покрусено, когато видях всички разрушения в тази пометена страна. Именно това е причината да бъда толкова благодарна. Много хора са загубили всичко, за което аз благодаря в живота си. Чудя се защо толкова много души трябва да преживяват такива трудности. Чувствам се толкова отчаяна. Какво мога да направя за да помогна на тези хора и на света? Тогава се сещам да си поема дълбок дъх и да присъствам на момента, в собствения си свят. Няма да мога да помогна на никого, ако потъна толкова дълбоко в тяхната болка. Мисля си, че – именно запазвайки оптимизма си, мога да променя света около мен. Може би не мога да докосна никого в Япония или така пострадалите хора в други части на света, но мога да направя нещо по моя малък, но мощен начин. Протегнете ръце към онези, които са наблизо и им помогнете по някакъв начин. Какво да направим, за да внесем разлика в света? Можем да се свързваме сърце по сърце. Това е заразно. Бъдете мили с някого и те ще пренесат тази мекота към следващия и след това веригата ще продължи. Това може да премине всякакви бариери и разстояния. Чувствам болката на всички онези, които са загубили домовете си и не знаят какво им таи бъдещето. И тъкмо заради това знам, че съзнателната благодарност за всичките  ми благословии ще помогне много по-удачно от всичко друго.
Наскоро говорих с една жена. Попитах я как се чувства по отношение на трагедията в Япония. Тя каза, че съжалява за цялата причинена болка, но всичко това изглеждало твърде далечно и не било част от нейната реалност. Имала съм и друг подобен разговор. Думите бяха същите. Това не прави тежи жени коравосърдечни хора. Знам, че онова, което се случва в отделни части на света засяга цялата планета, но личният ни живот си продължава. Ние всички сме толкова свързани. Може би двете ми приятелки ми напомниха, че можеш да продължиш напред, без да потъваш в болката. Аз лично наистина усещам невъобразимите борби на другите и им пращам любовта и подкрепата си.
Направо съм потънала в красивото начало на пролетния сезон в нашата област. Харесва ми, че Остин е засадил градина, която вече започва да израства. Цветята са готови да цъфнат. Толкова дълго време съм отсъствала от къщи през последните години. Колкото и да обичаме да пътуваме и да се срещаме лично с Тружениците на Светлината, се радваме изключително много на възможността да оценим по обновен начин нашия дом.
Моля ви да се присъедините към мен за момент. Оценете собствения си дом. Сега изпратете тази вибрация към всеки на планета, който е по-злочест от вас. Онези, които за отворени за нашите сърдечни мисли, ще почувстват благодатта, която им даряваме.
Време е за нови начала. Нека да не живеем в страх, а в  надежда. Представете си живота, благословен от радост, лекота, преуспяване и здраве. Така и само така ние можем да променим не само нашия свят, но и цялата планета.

С любов и Светлина
Барбара Родър

Copyright Notice:
Copyright 2000 – 2011 Lightworker. www.espavo.org This information is meant to circulate and may be freely disseminated, in whole or in part with the following conditions: Use of this material signifies that the user aggress to the following conditions: 1. The words “Copyright 2000 – 2011 Lightworker. www.espavo.org” will be included with all published material. 2. User agrees that all rights, including copyrights of translated material, remain the property of Lightworker. If you translate this material we reserve the right to share that translation with credit to you as translator, on the Lightworker site to make it available to all. Further information from the Group may be found at: http://www.espavo.org.     Thanks for helping to spread the Light!