Mei 2013

Novemberoogst
De Aarde opnieuw bezaaien

Van Steve

Deze maand kwam de groep als collectief terug om te praten over wat er voor de Aarde in het verschiet ligt. Vorige maand sprak de Tijdbewaarder over het verzwakken van het krachtveld dat de Aarde al deze tijd heeft beschermd. Nu heeft de groep gesproken over een belangrijke gebeurtenis die zal plaatsvinden in november 2013, waardoor zaden van nieuw leven geplant zullen worden op Aarde. Zij hebben het over wat NASA de ISON komeet noemt en deze zal ons naar verwachting op 28 november 2013 bereiken. Er wordt verwacht dat zij een brede deken van kosmische stof over de Aarde zal verspreiden waarvan de groep zegt dat het de nieuwe levenszaden bevat.

Grote knuffels en vriendelijke duwtjes,
Steve

Tip voor spirits die net doen alsof ze mens zijn: Draag een hoed wanneer je 36-48 uur na een zonnevlam naar buiten gaat.

Van de groep

Gegroet,

Gegroet, lieverds. Dachten jullie dat ik niet even zou komen om op zijn minst “Hallo!” te zeggen? Ik moet jullie allemaal even knuffelen en jullie een van mijn glimlachen geven. Daar gaan we, ik ben Elrah van ritmische dienst. Nu dat we dat in orde hebben, ga ik de rest van de groep binnenbrengen. Is dat goed? Het is wel interessant, want zij noemen zichzelf niet de groep. Dat is de naam die de Hoeder verzonnen heeft, omdat hij niet wist hoe hij hen moest noemen, want zij gaven hem geen enkele naam door. Zij staan klaar om een paar woorden te zeggen die erg belangrijk zijn, dus daar gaan we.

Groeten van Thuis.

Lieverds, het is zo een eer om weer eens als de essentie van wat Steve de groep noemt naar voren te treden. Maar weten jullie wie jullie zijn? Wij weten wie jullie zijn; voor ons is dat geen probleem. Wij weten precies waar jullie heen gaan en wat jullie doen. De uitdaging is dat de meesten van jullie het nodig hebben om ons een soort van label op te plakken zodat jullie ons in jullie wereld kunnen brengen. De naam die hij ons gaf was ‘de groep’. Waar heeft hij die naam vandaan? Wij hebben onszelf nooit voorgesteld en gezegd: “Welkom, wij zijn de groep.” Welke groep? Wiens groep? Wat een naam. Waar komt die vandaan? Wat betekent het? Wij willen jullie daar vandaag veel over vertellen, want wij zullen veel belangrijke dingen met jullie delen die staan te gebeuren. Er vindt zoveel plaats en het is behoorlijk interessant. Maar laten we eerst even terug gaan naar vorige maand toen de Tijdbewaarder een hele serie interessante stukken heeft geopend die wij bij iedere gelegenheid zullen uitdiepen. Wij zullen het hier vandaag over hebben, zodat jullie vanuit een groter perspectief kunnen begrijpen wat er plaatsvindt.

Zijn jullie je ervan bewust dat ieder mens die ooit op Aarde is geweest, buiten zichzelf heeft gezocht naar iets om zichzelf te spiegelen? Alle rassen op Aarde hebben een god, een godheid, een superieur wezen gecreëerd om tegenop te kijken. Sommige rassen hebben hen in grote structuren verwerkt of hebben hen tot een meester-verhaal gemaakt dat zij van generatie op generatie hebben doorgegeven. Mensen hebben op deze manier hun kracht weerspiegeld, wat in feite hard nodig was op Aarde. Jullie zijn allemaal scheppers; voor het grootste deel zijn jullie onbewuste scheppers die net aan het ontwaken zijn uit de droom om te begrijpen wat jullie werkelijke kracht op Aarde is. Jullie beginnen dat nu te begrijpen en het je eigen te maken en er vindt een aantal dingen plaats, omdat jullie weerspiegeling in de wereld veranderd is. Dat was de boodschap die wij vorige maand gebracht hebben via de Tijdbewaarder, maar laat me nog wat verder uitleggen en hierover uitweiden, zodat jullie het in je eigen wereld kunnen bevatten. Iedereen heeft iets speciaals wat veel voor je betekent. Of het nu een godheid is die jouw creatie weerspiegelt, een geloofssysteem, een gelukspen, een geluksmunt die je in je zak hebt, wat dan ook. Of je nu ’s morgens na het opstaan je horoscoop leest, of je stemt je af op je eigen energie om uit te vinden waar je die dag zult zijn. Dit zijn allemaal weerspiegelingen van jullie kracht en deze zijn onlangs allemaal verplaatst. Zij hebben jullie losgelaten. Alle krachten die je in deze energieën hebt gezien, hebben losgelaten en zich verder teruggetrokken. Dit is absoluut ongelofelijk, want het betekent dat jullie allemaal, misschien wel voor de eerste keer, meer van je kracht kunt gaan zien in wie je werkelijk bent op deze planeet. Dat is erg moeilijk, omdat jullie een ego hebben. Thuis hoeven wij daar niets mee te doen. Maar jullie hebben een gevoel van zelf nodig, dus daarom moeten jullie voortdurend je ego in evenwicht houden. Wat is van mij? Wat is van hen? Wie is dit? Waar zou ik moeten zijn? Tja, we zeggen jullie dat jullie hart het antwoord weet op al deze vragen. Daarom sturen we jullie vandaag in deze richting, omdat jullie het pad is gegeven; jullie hebben de routebeschrijving ver vooruit gekregen om te zien wat er is gebeurd. Vorige maand hebben we jullie verteld over het loslaten van deze energieën. Denk alsjeblieft niet dat zij voorgoed verdwenen zijn, want bijna iedereen houdt van deze weerspiegelingen. Dus jullie zullen ze terug in je leven brengen, maar misschien moeten jullie ze een heel klein beetje aanpassen om ze te laten werken zoals ze dat kort geleden nog deden. De aanpassing is om je kracht te weerspiegelen, meer van wie je bent, zodat je jezelf overal kunt zien, waar ter wereld je ook kijkt. Dat is heel moeilijk wanneer je een ego hebt. Jullie hebben de neiging om het ego op te blazen tot het punt dat het je werkelijk kan afsnijden van je bron, maar we zeggen jullie dat het tegendeel ook waar is. Want als je niet genoeg ego hebt om op te staan en onze boodschap te dragen, beroof je de wereld en jezelf van jouw eigen energieën die doorkomen. Wij vertelden jullie een lange tijd geleden dat alle wezens op Aarde altijd gechanneld hebben. Dit is zo een geheimzinnig gegeven voor velen van jullie op Aarde, maar eigenlijk is het helemaal niet geheimzinnig. Jullie hebben allemaal begeleiding waar je regelmatig naar luistert en hoe meer je er naar leert luisteren als je opgroeit, hoe gemakkelijker het leven wordt, dus we vragen jullie om die weerspiegelingen te vinden in je leven. Vind die geloofssystemen en kijk er zorgvuldig naar om ze aan te passen, zodat je er zeker van bent dat je je weerspiegeling kunt zien in de magie die voor je staat. We hadden het vorige maand ook over het loslaten van de energie waardoor de kometen op Aarde konden inslaan. Jullie hebben er geen idee van hoeveel vreugde er is aan deze kant van de sluier over wat er plaats vindt op Aarde. We zullen hier duidelijker over praten, zodat jullie het op een andere manier kunnen horen. Dit is de reden dat wij tijdens deze sessie als collectief wilden terugkomen en met jullie wilden spreken zonder de ritmes, de accenten en alle andere uitdagingen die soms weerstand oproepen. De Tijdbewaarder zal terug komen; hij is zeer zeker nog steeds hier. Hij gaat nooit weg, zelfs al zouden we het hem vragen. Hij is onderdeel van deze energie en van alle liefde die hier voor jullie wordt weerspiegeld.

Drie zusters: Venus, Aarde en Mars

De Aarde heeft op een pad van geleidelijk achteruitgang gezeten, omdat alles eb en vloed kent. Wij vinden het nogal fascinerend dat mensen op dit moment Mars aan het bestuderen zijn, omdat de Aarde op het punt stond om hetzelfde te worden als Mars, door het verlies van haar magnetisch veld. Om die reden zouden de zonnewinden haar veranderd hebben in zandkorrels en haar schoonheid en de levensvormen, die hier op een natuurlijke manier in overvloed aanwezig zijn, grotendeels hebben weggevaagd. Wij vinden het interessant dat jullie Mars bestuderen, want wat wij jullie hebben verteld, is dat jullie zullen ontdekken dat er leven was op Mars. En uiteindelijk zullen jullie ontdekken dat jullie dat waren; de planeet was oorspronkelijk een van de gebieden waar jullie vandaan kwamen en we zullen hier dieper op in gaan als we verder gaan. Er heeft een aantal nogal katalytische gebeurtenissen plaatsgevonden, waardoor Mars diens omhulsel van kooldioxide kon delen met de Aarde, hetgeen op dat punt nodig was, zodat het leven dat zich aan het vormen was kon verschuiven naar een nieuwe voedingsbodem. Dit was erg succesvol. Jullie wetenschap is op de goede weg en wanneer zij uiteindelijk naar Venus gaan, zullen zij ontdekken dat er drie eendrachtige zusters waren die hebben samengewerkt om het leven te vormen waar wij op dit moment tegen praten. Jullie zullen meer hierover ontdekken omdat al deze energieën hier op Aarde zijn geweest, maar zij zijn enorm verkeerd begrepen en verkeerd uitgelegd vanwege de grotere geloofssystemen die rondgaan bij de mensheid. Wanneer je je ogen opent en ergens naar kijkt, dan zie je alleen maar wat je verwacht te zien. Dat is precies wat scheppers doen, dus wat wij doen, is jullie de gelegenheid geven om sommige andere stukken te zien, die jullie je normaal gesproken niet kunnen voorstellen. Wanneer je deze opening voelt, is dat beangstigend voor sommigen. Velen van jullie hebben je leven gebaseerd op deze weerspiegeling; je hebt het geëerd, er soms gebeden aan gericht, je hebt het je kracht gegeven. De ontdekking dat het slechts een weerspiegeling is van jouw energie, kan je ego soms heel snel laten leeglopen. Er kan geen grootsere weerspiegeling zijn in het universum dan die van jullie. Verbaast je dat? Jullie dragen een deel van de geweldigste informatie van Thuis in jullie wezen op dit moment, rondlopend op Aarde en de meesten van jullie zijn je er niet eens van bewust dat het er is. Geloof ons wanneer we zeggen dat er een absolute test is om uit te vinden of je klaar bent op Aarde of niet, omdat er op Aarde geen plaats is voor hekkensluiters of mensen die alleen maar willen blijven rondhangen om het spel gade te slaan. Ieder van jullie draagt iets belangrijks. De test? Die is gemakkelijk. Zoek een kleine spiegel en houd die onder je neus en als hij beslaat, dan ben je nog niet klaar. Het is heel eenvoudig. Je bent nog niet klaar; er is meer te doen.

De GROTE spiegel

Laat ons het nu hebben over het vrijkomen van deze informatie en over het vrijkomen van jullie gehechtheid aan jullie weerspiegelingen. Is het niet interessant dat veel georganiseerde religies op dit moment grote uitdagingen ervaren? Zij zijn aan het hervormen, zodat mensen de energie kunnen weerspiegelen van bekrachtigde mensen. Het is meer dan alleen de georganiseerde religies, lieverds. Het is iedere vorm van menselijk collectief, want het is jullie verwachting die dit alles heeft gevormd. Jullie zijn de schepper, ook al kunnen jullie ego’s dit niet hanteren; jullie hebben alles dat zich voor je bevindt stap voor stap gecreëerd. Dus laat ons het over het grotere plaatje hebben. Het vrijkomen van deze informatie en de gehechtheden heeft de deur geopend, want de Aarde zat in een langzame cyclus van degradatie. Zij heeft op regelmatige basis levensvormen verloren en was de laatste 150 jaar aan het sterven, zoals jullie wetenschap zal bewijzen. De meeste biologen en botanisten zijn hierover zeer bezorgd, omdat zij zien dat de planeet aan het sterven is en ze weten niet wat ze er aan moeten doen. Dit is al veranderd en zij zullen hier heel snel het bewijs van zien. De gehele mensheid heeft een andere weg ingeslagen en hierdoor zijn jullie gehechtheiden aan die dingen die jullie kracht weerspiegelden rustig aan losgelaten.

Velen van jullie hebben restanten gezien van hen die deze beschermende schilden oorspronkelijk op Aarde hebben geplaatst. Dit is wanneer jullie het hebben over wie de piramides hebben gebouwd. Veel van het onverklaarbare wordt verklaard wanneer je het beziet van waar de mensheid zich nu bevindt. Veel van de artefacten op Aarde hebben nog steeds geen conventionele verklaring van waar zij vandaan kwamen of wat zij doen op Aarde. Deze schaduwherinneringen zijn bewust geblokkeerd door jullie, vanuit je eigen intentie. De piramides hebben altijd een beschermend schild gevormd rond de Aarde, ook al zijn zij op veel plaatsen op Aarde bedekt en vergeten. Het gaat hierbij niet om alle piramides, want sommigen zijn door mensen gemaakt, die de oorspronkelijke ontwerpen hebben gekopieerd met variërende niveaus van effectiviteit.

Piramidekracht

Het netwerk van piramides op Aarde heeft een beschermend veld gevormd rond de planeet, dat voorkwam dat bepaalde meteorieten en kometen konden inslaan. Dat is nu losgelaten voor een heel specifieke reden. Jullie hebben gehoord over de twee grote meteorieten die zijn ingeslagen en de voorpagina van de kranten hebben gehaald, maar jullie zijn je niet bewust van alle kleintjes die op dit moment inslaan. Doordat het beschermende schild, dat bijna vanaf het begin van de Aarde aanwezig was, is vrijgemaakt, zullen jullie in november van dit jaar aan einde van die maand een kometenregen ontvangen. Er zal een komeet voorbij komen die leven zal sprenkelen op Aarde. We vertellen jullie dit specifiek, want alle leven is oorspronkelijk geplant door kometen. Jullie wetenschappers zijn het op dit punt niet met ons eens, maar wij zeggen jullie, jullie zijn niet van de Aarde. Niemand van jullie. Jullie zijn hier heel zorgvuldig geplaatst door jullie zelf.

Nu gaan jullie door een evolutie. Het was altijd noodzakelijk voor jullie om te sterven en het fysieke lichaam achter te laten om naar Huis te gaan, te recyclen en te reïncarneren om terug te komen en het opnieuw te doen. Dit is de eerste keer dat mensen door de poort gingen zonder naar Huis te gaan, zonder te sterven. Jullie gaan op dit moment een ascensieproces in en iedere stap van de weg brengt jullie hoger dan waar je gisteren was; dit alles is een schoonheid die jullie voor je vasthouden. Jullie hebben hier allemaal controle over. Wees niet bang voor deze kometen, want zij brengen een nieuwe levensvorm met zich mee. Zij sprenkelen levensvormen.
Een lange tijd hebben jullie levensvormen verloren op Aarde en nu wordt er opnieuw gezaaid op een nieuwe manier, dus kijk uit naar, en vier de novemberkomeet. Jullie hebben haar al een naam gegeven, maar ik zal er geen noemen, want mijn namen zijn niet dezelfde als die van jullie. Jullie wetenschappers weten van deze komeet die in aantocht is en onderweg stof sproeit. In feite is zij, iedere keer wanneer zij voorbij komt, verder uit elkaar aan het vallen en wanneer zij dat doet, verspreidt zij kosmische stof over de Aarde. In feite zijn jullie wetenschappers nu aan het proberen te berekenen of het mogelijk is om de stof te kunnen zien vallen. Zoveel stof verwachten zij dus van deze novemberkomeet. Eigenlijk zou de komeet de Aarde nooit geraakt hebben, maar nu zijn jullie door de poort gegaan en hebben ieder deel hiervan vrijgegeven. Zij zal de Aarde niet raken; zij gaat ver voorbij en om de zon heen draaien, maar het zal al deze prachtige zaden van leven verspreiden op Aarde. Jullie zijn hier, lieverds, in een ongelofelijk mooie, kritieke tijd voor de hele mensheid. Alle tijdlijnen van de Aarde zelf en alle energieën van de Aarde, worden opnieuw ge-energetiseerd. Zelfs de leylijnen, de magnetische leylijnen die het magnetische raster vormen dat jullie Aarde draagt, zijn aan het verminderen. Jullie magnetische structuren op Aarde zijn de laatste 100 jaar met 12% verminderd. Dat leidt ook tot jullie ontwaken uit de droom. Heel mooi. Jullie hebben het goed gedaan; jullie hebben het tot hier gebracht en jullie zijn hier. Jullie hebben het gered. Jullie hebben het niet alleen gered, maar jullie vragen je nu af: wat kan ik verder nog doen? Jullie zijn in de perfecte positie om bewuste scheppers van de Aarde te zijn en we hopen dat jullie van deze reis genieten, lieverds, want jullie hebben je aangemeld en een eeuwigheid gewacht op de mogelijkheden die nu voor ieder van jullie liggen. Jullie kennen de weg naar Huis en als je ophoudt met denken met je hersenen en begint met voelen met je hart, dan zal dit je naar Huis leiden. Jullie kennen de weg en wij zullen jullie begroeten met de ongelofelijkste open armen en Thuis verwelkomen wanneer jullie uiteindelijk besluiten om die lichamen af te werpen om terug te keren.
Lieverds, zelfs nu zijn jullie de grootste engelen die ooit geleefd hebben en wij menen dat oprecht. Wat op Aarde gebeurd is, hebben wij nooit eerder gezien en wij zijn zo trots op jullie. Jullie hebben magie gecreëerd met jullie ogen wijd open.
Het is met de grootste eer dat wij jullie vragen om elkaar met respect te behandelen. Zorg voor elkaar en houd die deuren open bij iedere kans die je krijgt en speel goed samen.

Espavo, De groep

De Hartverbinding

Van Barbara

De overgang van gecomprimeerde tijd naar geëxpandeerde tijd

Steve en de groep praten er vaak over dat wij ons nu in een toestand van geëxpandeerde tijd bevinden. Voorheen waren wij in gecomprimeerde tijd. Ik voel dat ik in de overgang zit van mijn manier van denken met gecomprimeerde tijd. Dit gebeurt wanneer ik denk dat ik nooit ergens genoeg tijd voor heb. De tijd lijkt voorbij te vliegen. Deze nieuwe manier van expanderende tijd heeft overal de nodige tijd voor, zodra wij de controle loslaten. Ik geniet er van om met tijd te spelen.
Je houding aanpassen in het nu, kan helpen met het stromen van de tijd in plaats van de beperkingen. Het kan een uitdaging zijn om je werkelijkheid te veranderen met je denken. Ik stel voor om een moment afstand te nemen van je gevoelens van tijd bij een situatie. Adem een paar keer diep in en uit met de intentie om naar plan B te gaan. Het is geweldig hoe alles op het meest volmaakte moment samenkomt.

Hier is mijn voorbeeld dat mij geïnspireerd heeft om hierover te schrijven.

Ik heb dagen dat ik de tijd laat vloeien, maar soms moet ik er wat aan doen. Dit was een dag waar ik naar uitkeek, omdat onze zoon Austin en ik deze dag samen zouden doorbrengen. Het plan was dat hij mij zou vergezellen naar een autohandelaar waar ik wat werk moest laten doen. Ik wist dat mijn auto daar een nacht moest blijven, dus Austin stemde toe om mee te gaan en me een lift naar huis te geven. Austin dacht er over om een nieuwe vrachtwagen te kopen. Ik zei dat we naar vrachtauto’s konden gaan kijken in het centrum waar alle autohandelaren zitten.
Mijn oude idee over tijd was dat wij op een bepaalde tijd bij mijn garage terug moesten zijn. We hadden uiteindelijk een half uur tijd over voor een rit van 45 minuten. Ik zei tegen mezelf dat we het nooit gingen halen. Toen kwam spirit aan met een wonder dat mij op de meest prachtige manier vertraagde.

Het was moeilijk voor ons om te vertrekken voor de rit. Last minute telefoontjes etc. dwarsboomden mijn plan A. Ik ging terug naar onze tuin om te zien waar Austin bleef en riep “we komen te laat!” Hij zei me om rustig te doen en bij hem te komen. Ik zag dat hij een baby kolibrie in zijn handen hield die in de draden over de planten verstrikt was geraakt. Op dat moment stond de tijd stil. Ik ging naar plan B. Austin zei:”Er is niets belangrijker dan dit leven redden” en ik ben het daar met heel mijn hart mee eens. Op dat moment leek er niets belangrijker te zijn dan het redden van dit kleine schepsel. Zijn ene vleugel zat verstrikt in de netten. Ik voelde dat hij meer bang was dan dat hij pijn had. Ik rende naar binnen om een schaar te pakken voor Austin. Hij bevrijdde de gevangen vogel voorzichtig uit de netten en hield hem nog even vast om hem te kalmeren. Toen opende Austin zijn handen en de kolibrie vloog weg! We waren uitzinnig van vreugde. We zagen dat hij naar de tak van een nabije boom vloog. Hij keek op ons neer en we konden zien dat hij in orde was en dat hij ons bedankte.
Om die reden hadden we maar 30 minuten om naar mijn afspraak te gaan waar ik normaal gesproken 45 minuten voor nodig had. Ik liet het los. Ik wist dat ik was overgegaan naar geëxpandeerde tijd. Wij arriveerden slechts vijf minuten te laat op onze bestemming. Ik had besloten dat we daar zouden zijn als we daar moesten zijn en ik genoot van de rit. De monteur die ik ontmoette, zei dat hij blij was dat ik wat later was, omdat al zijn werk uitliep die dag. Nu zou ik willen dat ik wat meer tijd had genomen om met hem te praten over het comprimeren en expanderen van tijd. Maar hij zal dat ontdekken in zijn EIGEN tijd.

Austin en ik hebben een heerlijke dag gehad met het zoeken naar zijn droomvrachtauto en we hebben hem gevonden! Ik denk dat het een manier van Spirit was om hem te belonen dat hij een goede menselijke engel is. Ik ben zo trots op hem. Hij herinnert mij eraan om de tijd te nemen voor wat werkelijk belangrijk is.

Barbara

 

Speciaal verzoek: Copyright 2013 Lightworker.
Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.