(επιστροφή στον πίνακα με τις απαντήσεις του Μαντείου)

Ερώτηση στο Μαντείο #41 (24/11/2013)

Αγαπητό Μαντείο, ποιές είναι οι συνολικές προοπτικές για το 2014; Ποιες βλέπεις να είναι οι κύριες δυνατότητες; Ποιες μεγάλες αλλαγές ετοιμάζονται για την ανθρωπότητα; Για συγκεκριμένες χώρες; Για συγκεκριμένους τομείς στην ζωή μας;

Απάντηση από το Μαντείο:

Υπευθυνότητα:

Μια από τις λέξεις-κλειδιά για το 2014 είναι η υπευθυνότητα. Οι άνθρωποι, συλλογικά αλλά και ατομικά, θα αναπτύξουν μια νέα αίσθηση του τι σημαίνει αυτή η λέξη γι’ αυτούς. Η προσωπική υπευθυνότητα είναι ένας τρόπος με τον οποίο ο μετασχηματισμός ξεκινά και απλώνεται σαν κυματισμός προς τα έξω, πέρα από τον χώρο των Εργατών του Φωτός.

Αυτο-πραγμάτωση:

Ένα από τα βασικά δυναμικά του 2014 είναι η αυτο-πραγμάτωση. Αυτό σημαίνει στην ουσία ένα σταδιακό κλείσιμο του κενού μεταξύ της ζωής που οραματίζεστε και του τρόπου με τον οποίο την βιώνετε. Αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά πως όλα τα όνειρά σας θα βγουν ξαφνικά αληθινά. Αντίθετα, θα αρχίσετε να ονειρεύεστε όλο και καλύτερα όνειρα και να ζείτε σύμφωνα και σε αρμονία με αυτά τα όνειρα.

Υπομονή:

Αυτό που χρειάζεστε καθώς εισέρχεστε όλο και βαθύτερα μέσα σε αυτόν τον νέο κόσμο, είναι υπομονή. Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν πως περπατούν στο μονοπάτι τους με δεμένα τα μάτια. Μέχρι να μπορέσετε να αγκυρώσετε ξανά την ενέργειά σας και να ξαναβρείτε το πάθος σας, πρέπει να κάνετε μικρά βήματα κάθε φορά και να περιμένετε να ωριμάσουν οι καταστάσεις.

Να ζείτε σε αρμονία με την Γαία:

Η ζωή σε αρμονία με την Γαία θα αρχίσει να γίνεται η επικρατούσα τάση – το χτίσιμο με υλικά, συστήματα και τεχνικές που ρέουν σύμφωνα με τις ενέργειες της Γης, σε αντίθεση με την καταστροφή της. Βιώσιμες κοινότητες (ή ιδέες με βάση αυτές) θα αρχίσουν να αναπτύσσονται, με εκείνες σε μέρη όπως το Machynlleth και το Findhorn να δείχνουν τον δρόμο. Χωρίς εξωτερικές επεμβάσεις – έφτασε ο καιρός τους, ειδικά με τις οικονομικές δυσκολίες που κάνουν τις σκέψεις των ανθρώπων  να αποκλίνουν από την σωστή κατεύθυνση.

Προκλήσεις:

Η παλιά ενέργεια δίνει την τελική μάχη και πρέπει να παραμείνετε σταθεροί. Αν προσαρμοστείτε σε μια απλή ζωή με λιγότερες εξαρτήσεις από τον υλικό κόσμο και τον αντικαταστήσετε με μεγαλύτερη σύνδεση με την Γη, αυτό θα σας βοηθήσεις να συμπεριφέρεστε περισσότερο ως Συμπαντικές Ενέργειες και λιγότερο ως άνθρωποι. Θα υπάρξουν οικονομικές αλλαγές σε ολόκληρη την Γη. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε να αλλάξετε τα πράγματα και θα αποτελέσει μια τεράστια αλλαγή, η οποία δεν θα κρατήσει για πολύ – η αφύπνιση των ανθρώπων θα αλλάξει τον ίδιο τον κόσμο. Παρά την γενική αναταραχή στον πλανήτη και την ανακατανομή του νερού, οι οποίες κάνουν τα πράγματα να φαίνονται δυσοίωνα, αυτή είναι η ευκαιρία σας να κρατήσετε τ