(επιστροφή στον πίνακα με τις απαντήσεις του Μαντείου)

Ερώτηση στο Μαντείο #35 (13/10/2013)

Αγαπητό Μαντείο, ποια είναι η πραγματική φύση και ο σκοπός των χρημάτων; Γιατί ασκούν τόσο μεγάλη επιρροή στους ανθρώπους; Πώς θα αλλάξει αυτή η σχέση στην νέα ενέργεια;

 

Απάντηση από το Μαντείο:

Τα χρήματα αποτελούν αντανάκλαση ενέργειας και  χρησιμοποιούνται για να εντείνουν την πολικότητα. Είναι ένας τρόπος διαχωρισμού των ανθρώπων και των κρατών σε πλούσιους και φτωχούς, σε σημαντικούς και ασήμαντους. Χρησιμοποιήθηκαν ανά τους αιώνες ως μέσο συναλλαγών, επειδή έκαναν το εμπόριο πιο επικερδές. Τα διαφορετικά νομίσματα σε διαφορετικές χώρες εντείνουν τον διαχωρισμό μεταξύ των κοινοτήτων και υποκινούν την πεποίθηση πως ο ένας είναι καλύτερος από την άλλον. Κι αυτό πυροδοτεί την ψευδαίσθηση πως όσοι έχουν περισσότερα χρήματα, έχουν κάποια δύναμη έναντι εκείνων που έχουν λιγότερα.

Τα χρήματα εξακολουθούν να είναι η πιο σημαντική έκφραση του υλικού κόσμου και μια άγκυρα της παλαιάς ενέργειας που επιθυμεί να μείνει. Γι’ αυτό και τόσες χώρες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ως αποτέλεσμα της οικονομικής αναταραχής και της έλλειψης χρημάτων, πολλοί άνθρωποι αλλάζουν την συμπεριφορά τους απέναντι στα χρήματα. Για παράδειγμα, κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουν χρήματα για ιατρική φροντίδα, επιλέγουν να κάνουν ενεργειακές θεραπείες – με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η έλλειψη χρημάτων ενέπνευσε τους ανθρώπους στο να γίνουν εφευρετικοί και να βρουν νέους τρόπους.

Τα χρήματα εξακολουθούν να είναι σημαντικά για όσους πιστεύουν πως η ύλη είναι η μόνη πραγματικότητα και η δύναμή τους, αλλά αυτό θα αρχίζει να φθίνει σύντομα.

Καθώς εξελίσσεστε προς το να γίνετε ενεργειακά όντα, η ανάγκη σας για χρήματα θα ελαττώνεται. Ήδη αρχίζετε να χτίζετε γερά θεμέλια δημιουργώντας κοινότητες οι οποίες ανταλλάσσουν είδη χωρίς να χρησιμοποιούν χρήματα. Αυτό θα συνεχίσει να μεγαλώνει καθώς θα θυμάστε πώς να μοιράζεστε, πώς να δημιουργείτε και πώς να γιορτάζετε μεταξύ σας. Οι γραμμές του διαχωρισμού μέσω των χρημάτων ξεθωριάζουν και θα αντικατασταθούν από το κοινοτικό πνεύμα και την συνεργασία μεταξύ σας και με την Γη.

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξειςCopyright espavo.org – μετάφραση: Νίκος Πνευματικός